|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
bo to jest tak, że z jednej strony nie można panikować, ale z drugiej nie warto czegoś zignorować:/ a Tobie po tej nospie lepiej? ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
|
|
#3092 |
|
Zadomowienie
|
Nie było mnie tylko przez weekend i zaraz biorę się do nadrabiania
![]() Umówiłam się na 17 września na USG połówkowe tydzień temu miałam zwykłą wizytę u mojej ginki i 2 tyg po połówkowym też będę miała więc naoglądam się tego mojego malucha co chwilę ![]() Chodzę do ginki na nfz, a usg mam co wizytę Oczywiśnie niestety na genetyczne i połówkowe muszę chodzić prywatnie, bo w przychodni za słaby sprzęt mają, ale za to często podglądam synka ![]() Z jakiej firmy najlepiej kupić dzieciowy proszek ?
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-09-03 o 12:43 |
|
|
|
#3093 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a z kurtką, to moja jesienno/zimowa jest przewiązywana (na suwak też, ale on się na pewno nie zapnie) więc stwierdziłam, że na początek może być a zobaczymy jak urosnę dalej więc już też nie panikuję---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
reszta bliżej końca roku---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jak ból jest do zniesienie to też bierzecie nospę czy tylko w krytycznych sytuacjach ?
Wczoraj mnie bardzo nisko coś bolało ale w sumie samo przeszło dziś . Poczytałam trochę w sieci i piszę , ze takie bóle są normalne wiadomo jest dziecko macica też rośnie itp. Ale dziś np. bolą mnie nisko plecy wizyte mam za tydzień i chyba nie mam co panikować bo w ciązy chyba co kawałek coś boli . Mąż truje , ze jak by coś się złego działa mam jechać do lekarza ale w sumie to nie czuję aby coś złego się działo po prostu czuję się trochę gorzej i pobolewa mnie w krzyżu ale to raczej nic niepokojącego chyba nie jest ? ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Chociaż teraz odczuwam też jakby delikatny ból / kłucie w prawym jajniku jakby ... |
|
|
|
#3095 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
w drogeriach też są i chyba w super i hipermarketach widziałam, ale tam w aptece to mi otwierała pudełka i tłumaczyła co i jak ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
![]() no, nadrobiłam Was, ale widzę nowe posty... i tak na rozchmurzenie: http://demotywatory.pl/4198102/Mamo-tato
|
|
#3096 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
no tak...ja staram się brać jakiekolwiek leki w ostateczności nawet nospę. Z tym bólem pleców to chyba normalny objaw ja jak dłużej muszę chodzić to też mi to dokucza, więc raczej spokojnie nie ma się co stresować na zapas
Edytowane przez pbielinska Czas edycji: 2013-09-03 o 12:50 |
|
|
|
|
#3097 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
)
|
|
#3098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No chyba że boli cię ciągle przez pare dni dość intensywnie to może lepiej zgłosić się na IP![]() Mnie też ciągle coś pobolewa,spać nie mogę...wstaje z łóżka jak babcia normalnie
|
|
#3099 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
|
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
JA odkąd jestem w ciaży brałam tylko ze 4 razy witaminę C a tak staram się jakoś przetrwać ale jak mówię bardzo nie boli . A w nocy średnio mogłam sobie miejsce znaleźć więc może po prostu źle spałam ? Nie wiem położe się odpocznę może przejdzie
---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- lolita mi mąż rano mówi : ej weź ty jakoś może bokiej już wstawaj z tego łóżka czy co ogólnie mamy łożę duże i do tego ja śpię przy ścianie więc muszę cofnąć się jakoś w nogi rzeczy wyjść z łóżka zawsze jak wstaje mąż truje : powoli , delikatnie , nigdzie Ci się nie spieszy Co do bólu wczoraj wieczorem zaczęło mnie boleć coś nisko .Ale dziś przeszło dopiero w sumie niedawno te plecy i delikatne kłucie się zaczęło . Nie plamie , dziecko się wierci więc skoro czuję , że wszystko jest dobrze to nie będę chyba panikować . Poczekam jeśli przez kolejne 2 dni będę gorzej się czuć to zadzwonię do gina albo pojadę na IP |
|
|
|
#3101 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie z kolei włączyły się znów mdłości i właśnie niechęć do jedzenia, więc dzięki dobrej osobie, która wrzuciła przepis z pasztetem z cukinii, bo obecnie to jest jedyne, do czego mogę sie przekonać! chwała Ci za to (przepraszam, że tak ogólnie, jak się ujawnisz to podziękuję imiennie, bo nie mam siły szukać...)
|
|
#3102 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy ktorejs z was twardnieje brzuch?Bierze sie cos na to?Od 4 dni duzo stoje i chodze (mialam urodziny,duzo przygotowywalam w kuchni,w niedziele bylam w pracy,a tam tylko stoje,chodze,schylam sie) i zaczal mnie bolec i stawiac sie brzuch.Mam teraz problem z np odkurzaniem dywanu,bo przy pchnieciu szczotki boli mnie podbrzusze
...
|
|
|
|
#3103 |
|
Przyczajenie
|
mnie też męczą nudności i wymioty, gin przepisał mi Torecan, ale ostrzegał żebym nie czytała ulotki. Fakt z ulotki wynika że nie powinno się go przyjmować w ciąży, ale przez wymioty schudłam 6 kilo i nic nie tyje więc jednak zaczęłam go przyjmować. Czuje się po nim o niebo lepiej
tylko zamiast tak jak mi powiedział gin 1 czopek na pół i pół rano pół wieczorem, to ja biore tylko raz dziennie rano i to pod warunkiem że już jest mi na prawde niedobrze
|
|
#3105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3106 | ||
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
Niebolesne i niezbyt częste (do 4 razy dziennie) są totalną normą. ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
Za to zawsze po nocy gdy mam pełny pecherz
|
|
#3107 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
Jak byłam ostatnio w szpitalu leżałam na sali z dziewczyną, której właśnie twardniał brzuch, mówiła, że ją to nie boli, tylko jest bardzo twardy i spina się (jak leżała, to widać było, że robi się lekko spiczasty). U gina okazało się, ze się szyjka rozwiera (czesto się zdarza przy twardnieniu) - dobrze jest o tym wiedzieć, bo trzeba wtedy więcej leżeć, nie dźwigać, nie podnosić itp. W ciązy nie wszystko jest "normą"
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-09-03 o 13:17 |
||
|
|
|
#3108 |
|
Wtajemniczenie
|
Hosenka dzieki.Zadzwonie potem do ginki,bo teraz maja przerwe
|
|
|
|
#3109 |
|
Zakorzenienie
|
Witamine C brałam na przeziębienie . Bóle przeczekuje . A na silny ból głowy piję kawę z mlekiem i o dziwo pomaga
|
|
|
|
#3110 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Lekarz kazał mi jeść NoSpe 2 razy dziennie i taki magnez z guaraną, ale nie pamiętam nazwy... Przy czym o ile krzyże bolą mniej, o tyle kłucie od wczoraj jest momentami nie do zniesienia
|
|
|
|
|
#3111 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak najlepiej będzie, a nie bazować na tym co tutaj Ci napiszemy, nie jesteśmy lekarzami
a wszystko co niepokoi należy konsultować własnie z nimi. Poza tym, odczucia są bardzo subiektywne i tak naprawdę nie będziesz miała pewności, czy faktycznie tak samo odczuwa dany ból inna dziewczyna. ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-09-03 o 13:29 |
|
|
|
|
#3112 |
|
Rozeznanie
|
Skaranie boskie z tymi bólami. Mnie też cały czas coś ciągnie, kłuje, uciska, uwiera
Przeanalizowałam temat dokładnie, dokonałam nawet kalkulacji i wyszło mi, że najbezpieczniejsze i najbardziej ekonomiczne są kule piorące. |
|
|
|
#3113 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenka właśnie może za bardzo ogólnie napisałam . Chodziło mi raczej o to ile tabletek w całej ciąży wzięłam .
W sumie raz mnie tak głowa bolała , że miałam wziąć apap popatrzyłam na pudełko i w sumie samo przeszło |
|
|
|
#3114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się tyle apapów nabrałam że już na samą myśl głowa pęka. Na szczęście już te bóle nie są takie dokuczliwe jak jeszcze tydzień temu. A czasem nawet pojawiają się dni bez bólu, co już w ogóle jest piękne.
|
|
#3116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jestem teraz w 16t3d,takze ciaza jest pod pepkiem i ten caly obszar mi stwardnial,mialam uczucie jakby takiego ucisku wewnatrz.Mysle,ze sie przeforsowalam,bo po nocy wszystko ustapilo. Tz mowi,zebym zrezygnowala z pracy.W sumie chodze 4-5 razy w miesiacu i myslalam,zeby do konca pazdziernika albo nawet listopada pociagnac.Zobacze w nastepna niedziele,czy cos bedzie sie dzialo.Z reszta pewnie bede musiala jutro podjechac do ginki,to ona moze podpowie,czy moge dalej pracowac. Moje wypowiedzi sa nieskladne,ale mam taka amnezje ciazowa i jestem niezorgorganizowana,ze szok .Nie moge zapanowac nad balaganem w domu,chociaz wydaje mi sie,ze caly czas sprzatam.Moja twardy dysk kasuje sie co pare senkund
|
|
|
|
|
#3117 |
|
Zakorzenienie
|
Olusia:
lepiej panikować, niż wszystko zwalać na "uroki" ciąży.
|
#3118 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu kolejny wózek mi się spodoba
![]() Dziewczyny może wy sie orientujecie chciałam kupić wózek z większą gondolą ze względu na to , że jednak rodzimy zimą i trochę gondola mi posłuży i w sklepie było faktycznie widać różnice między gondolami . I teraz jak czytam opisy to jak to jest możliwe , że : GONDOLA (długość/szerokość/wysokość):
Teraz wpadł mi w oko wózek arte 3x3 ponieważ poszukuje wózka właśnie z takim zapięciem gondoli u góry , ze naprawdę mało zimnego powietrza dostanie się do środka gondoli i w większości ten spełnia właśnie to wymaganie . |
|
|
|
#3119 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny, a tak a propo proszkologii
![]() ostatnio na wizycie ginka spytała się mnie, czy biorę jakieś witaminy i jak usłyszła, że nie, kazała brać jakieś no właśnie ale. ostatnie wyniki z lipca były dobre (jeszcze mi wypominała, że kto słyszał, żeby w ciąży żelazo urosło), nowe za 2-3 tygodnie dopiero będę robić, zaczęłam porządnie tyć (wychodzi że średnio kilogram tygodniowo), jakoś dużo gorzej niż wcześniej się nie czuję (choć fakt, że nie ma poprawy po 1 trymestrze) i staram się jeść rozsądnie, więc czy jest potrzeba? pewnie bym się nie zastanawiała, gdyby zaleciła mi je po badaniach, jakby wyszły źle, ale tak od czapy? myślicie, że zrobię krzywdę dziecku, jak wstrzymam się z nimi te 2-3 tygodnie do badań? i to już nie o to chodzi, że te "jej" kosztują 60 zł na 2 miesiące, bo na dziecku nie będę oszczędzać (zresztą polski odpowiednik jest za 25 zł), ale przecież większość witamin wcale się nie wchłania w całości... jak myślicie?
|
#3120 |
|
Przyczajenie
|
Witam! Widzę, że coraz więcej przyszłych mam się ujawnia, to i ja chcę! Przyjmiecie?
My mamy termin na 30.01. Nie znam jeszcze płci lokatora brzuszka, ale mam nieodparte wrażenie, że to mała Marysia ![]() Przy okazji pytanie: co sądzicie o lataniu w ciąży? Ja muszę lecieć do Polski 20.09. (mieszkam w irlandii), w związku z tym przeczytałam całe internety i teraz mam tylko mętlik w głowie (gdzieniegdzie piszą, że bezpiecznie tylko na początku ciąży, gdzie indziej, że najlepiej w drugim trymestrze ). Jeżeli chodzi o konsultację z lekarzem, to nie mam tu na co liczyć. Do tej pory (19 tc) miałam 1x pobrana krew, 1x badanie moczu i 2x usg (bardzo pobieżne, na zasadzie: rączki są, nóżki są, serduszko bije, jest ok) |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.

ale nawet nie zadał dodatkowych pytań, skwitował tylko NO-SPA...

tydzień temu miałam zwykłą wizytę u mojej ginki i 2 tyg po połówkowym też będę miała więc naoglądam się tego mojego malucha co chwilę