|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Justyna G dokłądnie a tu tak schodzi...
Veronic to już masz wizyty za soba;* cloche współczuję Ja zrobiłam sobie bułkę w biegu ale też jej nic nie pasuje... tylko na rączkach najlepiej w pion a tak jej nie chcę nosić... A czasami znów czuję się od niej odpychana Płacze nawet jak ją tulę...
|
#3902 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
Cytat:
Moje dziecko mnie dziś zaskakuje mimo katatru już drugi raz ładnie bawi się samo
|
|
#3903 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
u nas gorączka poszczepienna, ale podałam paracetamol i jest git. Mała marudna, chce sie nosić, a mi serce pęka to noszę.. znowu robię za frajerra i znowu mną dziecko rządzi. Już nam wczoraj pediatra powiedziała, że mamy terrorystkę i mamy sie jej tak nie dawać, bo nie opanujemy. Aaa i pediatra powiedziala, że mała jest leniwa i sie nie obraca bo grubaski tak mają i że wielka baba się zapowiada.. nie wiem po kim ona miałaby byc wielka, mamusia szczuplutka tata niemal anorektyk Cytat:
Cytat:
Cytat:
brawo cyce. My też się nie będziemy spieszyc, wyliczyłam że możemy zacząć akcje w połowie października w 5 miesiącu. Tylko nie kumam kiedy mam wejść z glutenem, z kaszkami itd ? równolegle czy po warzywach i owocach. A gdzie ta rozpiska, znowu przegapiłam ![]() A ja na chrzciny odmrażałam siarkowate mleko, i jak je grzałam później w domu i sprawdzałam na rece czy nie za ciepłe, to tak sobie to zlizałam z ręki i nie dobre to było bleee ale tuczy pewnie bardziej
|
|
|
#3904 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
bo Bartuś dostawał antybiotyk i on mógł uszkodzić słuch Cytat:
my to zalecenie dostaliśmy przy wypisie ze szpitala normalnie też tylko na szczepienia chodzimy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() możesz raz jeszcze podać tego linka? Cytat:
Cytat:
=== hej!! my po badaniu słuchu już, wszystko dobrze dziękujemy za kciuki!! |
|||||||||
|
|
|
#3905 |
|
Raczkowanie
|
Ehhh... nadrabiałam Was wczoraj od rana przez cały dzień, nacytowałam się na maksa chyba z 15 postów, po czym jak w końcu przed północą kliknęłam "odpowiedz", pokazał mi się tylko ostatni cytowany post
![]() PS. Jak wybieracie woskowinę z tych malutkich uszek? Edytowane przez prodiament Czas edycji: 2013-09-03 o 13:07 |
|
|
|
#3906 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
my po spacerku młody ululany w chuście, akurat obudzi się na jedzonko i pójdziemy polować na fajną czapkę
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
uszko myję gazikiem
![]() dziś u audiologa był plakat mówiący, że patyczki nadają się do wszystkiego (i były użyte w szczotce do włosów, na torcie jako świeczka itp. ) ale do usuwania woskowiny nie chociaż na początku używałam ale tylko przecierałam na zewnątrz to co się "wylało"
|
|
|
|
#3909 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja przemywam wacikiem kosmetycznym
|
|
#3910 |
|
Wtajemniczenie
|
nie i nie mam takiego zamiaru
na 16:30 mamy dzisiaj podstawowe szczepienia... ale mi się chce spać... od 4 w nocy już praktycznie nie miałam spania ,bo Młodego bolał brzuszek i strasznie płakał ![]()
|
|
|
|
#3911 | |
|
Zakorzenienie
|
hejka
u mnie dziś okropny wiatr. Wcześniej to jeszcze słoneczko było a teraz szaro, buro i ponuro. Ubrałam małą na spacer, zeszłam na dół (jeździmy spacerówką więc muszę małą znosić na rękach). Karolcia na widok wózka zaczęła wrzeszczeć jakbym ją ze skóry obdzierała Cytat:
puchatkowa u nas Karolcia też coraz bardziej odgina głowę, ale zawsze coś ciekawego za nią jest - więc to może dlatego. Agnes słoik po otwarciu może stać 48 godz. Dałam małej po południu (16), a dziś dałam trochę po 11 (nie chciała jeść) i dokończyłyśmy przed mleczkiem o 12:30. Jutro też dam koło 12. Ja czytałam że właśnie lepiej zaczynać od warzyw. Bo owoce są słodkie i później dziecko nie chce nawet próbować warzyw. |
|
|
|
|
#3912 |
|
Przyczajenie
|
Nie było mnie kilka dni a tu tyle stron napisały... Postaram się nadrobić choć trochę.. W każdym razie u nas nie ma na co narzekać Zuzia jest cudowna, rozdaje coraz więcej uśmiechów, lubi bawić się na macie a najbardziej - leżeć w bujaczku i gapić się w tv tz wreszcie ma z kim go oglądać... W nocy oczywiście standardowe budzenie co 3-5h, ale przynajmniej po zjedzeniu szybko zasypia i nie ma brzuszkowych problemów...tfutfu... Dziś doszły nakładki - i jak tylko Zu się obudzi robimy kolejne podejście do karmienia piersią ale tym razem z nakładkami. Zamówiłam Tommy Tip. i wydają się bardzo cieniutkie i poręczne no ale zobaczymy co z tego wyjdzie.. to chyba ostatnia szansa na normalne karmienie..dam znać Zu coraz częściej zjada własne rączki, początkowo robiła to tylko jak była głodna, teraz to już chyba dla zabawy..a może idą jej zęby? choć tydz. temu skończyła dopiero 3 miesiące..?Moze coś jej tam powoli wyrasta pod dziąsłem jeszcze i ją drażni?(choc narazie nie widać) i to dlatego? Próbowałyście podawać waszym maleństwom już jakieś gryzaki?np jakieś chłodzące? Póki co nadrabiam... |
|
|
|
#3913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idę robić obiad ale najpierw muszę się pożalić próbowałam właśnie dwa razy zamotać podwójnego X ale nie umiem dobrze dociągnąć
|
|
|
|
|
#3914 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Generalnie zgadzam się z Mysią Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ale zastanawiam się, czy nie przejść się prywatnie do fizjoterapeutki... My tak Cytat:
![]() Veronic, za szczepienie ![]() Też nie wiedziałam, że przekręcanie się na boki to taki wyczyn. Nasza przekręca się tylko na prawy boczek. I jak zaciska piąstki, to często jeden kciuki ma w środku, drugi na zewnątrz. O czym to może świadczyć? Ja mam tak samo i myślałam, że po prostu po mnie to odziedziczyła, bo już jako noworodek tak robiła. A wczoraj pierwszy raz śmiała się w głos
|
|
#3915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i żeby brzuszek przestał boleć
|
|
#3916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla Małej!!
|
|
|
|
|
#3917 | |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() Lonely pamiętam jak nas w ciąży jeszcze przestrzegałas przed lobo. ją tu w UK mam sama plastykowe jabłka. musże obczaic te w polskim sklepie. magiusa dzięki za relacje od lekarza. nam udało się jedynie telefonicznie skonsultować...i jedyne zalecenie to woda morska. poza tym normalne chodzic na spacery itd. Zatem od siebie dorzuce wit c. U nas pogoda cudna. Jesteśmy w parku i jest pięknie. Oby tak zostało na dłużej. I ząb nie boli Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3918 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny z matą Tiny Love Kick&Play - Wasze dzieciaczki uruchamiają same dźwięki? Naszej się nie udaje, nawet jak dość mocno kopnie
![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
|
|
#3919 | ||
|
Zakorzenienie
|
tak, jutro szczepimy drugi raz
![]() Cytat:
link ![]() http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...9,1326219.html brawa za uszka ![]() Cytat:
|
|
|
#3920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Cytat:
Super ciesze sie ze wszystko dobrze U nas byla moja chrzestna i dala m. Bluze cieplusia Lece po D. Do szkoly Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3921 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
muszę się nauczyć do poniedziałku! Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3922 | ||||||
|
Przyczajenie
|
Witaj Aaś, ja dopiero od jakiegoś czasu na forum ale zdążyłam juz zobaczyć Twoje dziewczyny - Cudne są!
Co do kiecki na chrzciny ja zamówiłam taką http://www.zaczarowane-sny.pl/pl/p/B...u-Jagodka-/865 Krótki rękaw ale domówiłam welurkowe bolerko i razem wygląda super tylko jeszcze czekamy na imprezę) Wygodnie się zakłada tylko ze nie ma body pod spodem. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
) używam patyczków. A tak na co dzień to wacik i woda. Patyczki notabene generalnie najbardziej sprawdzają nami się przy oczyszczaniu noska z widocznych glutów, wcześniej je troche zwilżam tylkoMagiusa ja mam w sypialni 21 st - zakładam jej na noc albo pajac albo body długi rękaw plus spodenki. Spi pod ciepłym kocykiem. A w ciągu dnia w te chłodne dni tez ma 1 warstwę z długim rękawkiem i spodenkami/skarpetami albo półspiochy. Jak lezy w bujaczku to przykrywam kocykiem. Co do przeziębienia to widze ze masz juz zalecenia. Ja podaję Cebion kilka kropelek 3 x dziennie, do nosa woda morska a jak juz naprawde leje sie z noska to tylko wtedy Nasivin ale z nim nie mozna przesadzac bo podrażnia i wysusza błonę sluzową noska i max do 5 dni. Nuna jak była prezeziębiona gdy Zu miała tydzień brałam rutinoscorbin i syrop dla kobiet w ciąży Prenalen. Nie można niestety wtedy leków na katar typu Sudafed i Gripexów itp. Po prostu sam paracetamol. lonely ciekawe info z tymi jabłkami, dobrze wiedzieć ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
bo reszta z akrótko gra
|
||||||
|
|
|
#3923 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli wygląda na to, że to normalne, a nie, że trafiła nam się lipna mata... My też właśnie sami musieliśmy mocno uderzyć, żeby się włączyło, dlatego się zastanawiałam, czy wszystko jest w porządku.
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam kick&discover i czasem jak paca lekko to działa a czasem w ogóle
|
|
|
|
#3925 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja albo pieluszką wycierając po kąpieli uszka, albo dzieciowym patyczkiem- ale tylko tak lajtowo, dookoła dziurki, nie pcham broń Boże patyczka do środka! Cytat:
![]() Co do nakładek, to nie łam się, jak pierwsze próby będą okupione płaczem i Twoim i dziecka. Mi trochę zajęło nauczenie się dobrego nakładania ich (tak żeby maxymalnie wyciągnęły moje zapadnięte suty ), a Mały potrzebował czasu żeby je ogarnąć dziobem (na początku jakby się krztusił nimi, bo chyba były dla Niego za duże). Ale się udało... I Tobie też tego życzę i trzymam kciuki ![]() ----- Ale jestem dzisiaj chodzący zombiak. Miałam iść na aerobik, ale chyba nie dam rady. Muszę jeszcze ostatkiem sił zaliczyć jeden wypad na miasto ![]() Najwyżej pochodzę sobie wieczorem na steperze
|
|
#3926 |
|
Zadomowienie
|
witam się
w zwiazku z brzydka pogoda siedzimy w domu i mam chwilke zeby was podczytac jak jest ladna pogoda to glownie na dworze siedzimy a jak wracamy do domu to maly nie chce sapac wiec i ja mam mniej czasu na buszowanie po necie obecnie jest na etapie noszenia i z tego co tu podczytalam oczywiscie nosze go zle pion zaliczyl juz majac 2,5 miesiaca i tak jest do dzisiaj (skonczym 3 ) zastanawiam sie rowniez na tym nosidlem http://womar.com.pl/section2.php?pag...delkaeco&zm3=0 czy moze ktoras z was juz kupila i moze ocenic czy jest w miare ok? ja chce go uzywac glownie po domu bo nie ejstem w stanie za bardzo nic zrobic tak mnie dziecko terroryzuje zeby je na rece brac a mnie go skzoda jak tak leży i mnie wola czaem sie sam zajmie ale to za malo a spi na dworzu wiec pozniej juz nie chce na sile go klade na brzuszek a ten wyje bo nie lubi a i tak go klade na pare chwil codziennie, problemow z brzuszkiem nie am ale chce zeby tą pozycje też sobie wycwiczył |
|
|
|
#3927 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3928 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam nieotwarte nowe:
-sab simplex -delicol nie chciała by któraś za drobnego pieniążka? ![]() zaopatrzyłam się a tfu tfu się nie przydały
|
|
#3929 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3930 |
|
siedzę i myślę
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Tak I co my biedulki zrobimy ![]() Lonely dzięki za info o jabłkach Dzisiaj kolejny wspaniały dzień synuś zje, pogada, pobawi się i zasypia i tak w kółko, a jak się obudzi to chwilę pogada i zaraz znowu zasypia Dzięki temu zdążyłam już : pozmywać gary (razy kilka..blee), zrobić obiad (tzw "bigos" z cukini), wypróbować automat do chleba (ok. 17 będzie upieczony - zobaczymy co z niego wyjdzie ), wstawić i powiesić pranie, poodkurzać i umyć podłogi, a jak się obudzi wychodzimy na krótki spacer ![]() aaa i pytanie : ma może któraś z Was pralkę z suszarką i może polecić?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:24.

Ja zrobiłam sobie bułkę w biegu ale też jej nic nie pasuje... tylko na rączkach najlepiej w pion a tak jej nie chcę nosić... A czasami znów czuję się od niej odpychana
Płacze nawet jak ją tulę...

07.07.2012 
i że wielka baba się zapowiada.. nie wiem po kim ona miałaby byc wielka, mamusia szczuplutka
tata niemal anorektyk 

i przez 4 dni będzie jadla marchewke
mam cicha nadzieje, ze przez mój pobyt w szpitalu Nela trochę przypakuje, bo dostanie to początkowe siarowate zolciutkie geste mleczko 
brawo cyce. My też się nie będziemy spieszyc, wyliczyłam że możemy zacząć akcje w połowie października w 5 miesiącu. Tylko nie kumam kiedy mam wejść z glutenem, z kaszkami itd ? równolegle czy po warzywach i owocach. A gdzie ta rozpiska, znowu przegapiłam 

Moje dziecko śpi "na szczęśliwe niemowlę", trzymane na rękach odgina się do tyłu i stawia mostek - nie powinno