Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-03, 12:48   #3901
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Justyna G dokłądnie a tu tak schodzi...

Veronic to już masz wizyty za soba;*

cloche współczuję Ja zrobiłam sobie bułkę w biegu ale też jej nic nie pasuje... tylko na rączkach najlepiej w pion a tak jej nie chcę nosić... A czasami znów czuję się od niej odpychana Płacze nawet jak ją tulę...
Stary 2013-09-03, 12:54   #3902
Magiusa
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość

A mam głupie pytanie: jak się wsadzi dziecko w to woombie to już się go niczym nie nagrywa tak?
W teorii nie trzeba, ale ja moje dziecko wkładałam do woombie w krótkim body i w dodatku spało z nami w łóżku więc przykrywałam kołdrą.

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Magusia czyli wapno można pić a rutinoscorbin to chyba też mogę co?? Kurde, nie wiem , czy wychodzić z mała, bo albo jest czarne niebo, jakby miało chlusnąć a za chwilę błękite... Chyba poczekam, aż mąż wstanie po nocce to wybierzemy się razem na spacer

Mała strasznie marudna... Nie wiem czy to skok czy co....
Chyba moża skoro moje dziecko samo może to pić i jeść to tym bardziej mama może.

Moje dziecko mnie dziś zaskakuje mimo katatru już drugi raz ładnie bawi się samo

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 13:00   #3903
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Hej
u nas gorączka poszczepienna, ale podałam paracetamol i jest git. Mała marudna, chce sie nosić, a mi serce pęka to noszę.. znowu robię za frajerra i znowu mną dziecko rządzi. Już nam wczoraj pediatra powiedziała, że mamy terrorystkę i mamy sie jej tak nie dawać, bo nie opanujemy. Aaa i pediatra powiedziala, że mała jest leniwa i sie nie obraca bo grubaski tak mają i że wielka baba się zapowiada.. nie wiem po kim ona miałaby byc wielka, mamusia szczuplutka tata niemal anorektyk

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

Jak poznałam TŻ i jego kolegów to oni non stop ślini palce i wsadzali komuś do ucha. Nie pytajcie, bo myślałam, że mnie szlak trafi
No toz to nasza ulubiona zabawa z TZ była

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

widziałam, że piszecie już o rozszerzaniu diety.. wtrące swój grosik
jabłka jeśli nie macie swoich i będziecie kupowały.. to błagam omijajcie szerokim łukiem odmianę LOBO - są to pyszne jabłuszka, miękkie, bardzo słodkie, soczyste, po prostu pyyyszne ALE- jabłoń tej odmiany jest wyjątkowo podatna na choroby grzybowe- zwłaszcza mączniaka.. i sadownicy chcąc nie chcąc wielokrotnie muszą je opryskiwać.
Są to najbardziej opryskiwane jabłka
a to cenna uwaga!

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

według rozpiski, która dziewczny tu wrzucily rozszerzanie diety (przy kp) Nelka zacznie 6 listopada i przez 4 dni będzie jadla marchewke (w południe lyzeczka, dwie, trzy hehe). dalej Cie nie wtajemniczam
spoko powoli zgłębiam temat. na razie nam nie spieszno, cyce znow daja rade.

i super mam cicha nadzieje, ze przez mój pobyt w szpitalu Nela trochę przypakuje, bo dostanie to początkowe siarowate zolciutkie geste mleczko
brawo cyce. My też się nie będziemy spieszyc, wyliczyłam że możemy zacząć akcje w połowie października w 5 miesiącu. Tylko nie kumam kiedy mam wejść z glutenem, z kaszkami itd ? równolegle czy po warzywach i owocach. A gdzie ta rozpiska, znowu przegapiłam

A ja na chrzciny odmrażałam siarkowate mleko, i jak je grzałam później w domu i sprawdzałam na rece czy nie za ciepłe, to tak sobie to zlizałam z ręki i nie dobre to było bleee ale tuczy pewnie bardziej
Stary 2013-09-03, 13:00   #3904
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

Justi - na większości pływalni czepki sa obowiązkowe. tym bardziej na basenie dla maluchow, już widze te plywajace na wodzie klaki
dzwoniłam i u nas nie trzeba
Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
1. Jak ubieracie obecnie dziexi w domach gdy sezon grzewczy jeszcze nie dziala a w domku (blokach)nieco chlodniej?
długi rękaw, długie spodnie

Cytat:
widziałam, że piszecie już o rozszerzaniu diety.. wtrące swój grosik
jabłka jeśli nie macie swoich i będziecie kupowały.. to błagam omijajcie szerokim łukiem odmianę LOBO - są to pyszne jabłuszka, miękkie, bardzo słodkie, soczyste, po prostu pyyyszne ALE- jabłoń tej odmiany jest wyjątkowo podatna na choroby grzybowe- zwłaszcza mączniaka.. i sadownicy chcąc nie chcąc wielokrotnie muszą je opryskiwać.
Są to najbardziej opryskiwane jabłka
dzięki bardzo za informacje!!!
Cytat:
Uszyłyśmy sobie czapkę

Chwalcie bo nie wiem czy możemy wyjśc na miasto w niej
za je biaszcza
Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Justi- kciuki masz zapewnione, a dlaczego kontrulujecie sluch?
bo Bartuś dostawał antybiotyk i on mógł uszkodzić słuch
Cytat:

kurde Wy tak latacie na różne kontrole... mam się martwić
my tylko przy okazji szczepień pediatrę odwiedzamy ...
skoro nie musicie kontrolować to znak, że nie macie się czym martwić my to zalecenie dostaliśmy przy wypisie ze szpitala normalnie też tylko na szczepienia chodzimy

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
i się nie wczytuj - koleżanka rehabilitantka mi mówiła, że to nie jest takie zero - jedynkowe, fachowiec ocenia po wielu rzeczach, a nie pojedynczej i że z tym odginaniem np. to w zależności od ukończonych tygodni może być inaczej itd itp - ja też się niepotrzebnie zmartwiłam i stwierdziłam : pierdzielę, nie czytam zapytam lekarza na szczepiennej w tym tygodniu, ale myślę, że tak jak widać po naszym forum - lekarze zwracają uwagę jak coś jest niepokojącego. Trzymałam małą jak do odbicia pionowo u lekarza, jakby to było takie groźne, to by mi chyba zwróciła uwagę rozumiem, że noworodków tak nie można długo, ale M już sama trzyma głowę i inaczej jak ją noszę, to się wkurza (chyba, że chce odpocząć), ale nóg nie ma tak wyprostowanych w dół jak na tamtych fotach (bo rozumiem, że to byłoby jakoś groźne) - kij wie - a jak już jest taka strona i nie ma "jak robić dobrze", to tym bardziej nie ma co czytać
dziękuję za te słowa
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
u nas w domu 22 stopnie więc młody w body z długim rękawem i dresikach w nocy body z długim rękawem, półspiochy i woombie i tyle
czytałam, że dla dziecka lepiej żeby w nocy było nawet 18-19 stopni i nie przegrzewać absolutnie raczej nie ubiorę młodego w bluzę w domu nawet w zimie, chyba że na krótki rękaw bo u nas nigdy poniżej 20 stopni

co do noszenia w pionie wczoraj wrzucałam link gdzie Zawitkowski pokazuje 2 pozycje do noszenia w pionie
zazdroszczę, u nas zimą w nocy temperatura spada nawet do 14 stopni

możesz raz jeszcze podać tego linka?
Cytat:
Tż w zeszłym tygodniu mi powiedział, że mamy mieszkanie zapuszczone
myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok
wszystko się błyszczy... każdy się śmieje, że w naszych bateriach można jak w lusterku się przeglądać..
ooo nie! ja bym dała mężowi niech sobie sam posprząta skoro mieszkanie wg niego zapuszczone
Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość

a i od dziś mam postanowienie - 2 razy dziennie będe ćwiczyła - rano i wieczorem jak jest tż ! muszę zobaczyć tą chodakowska
a może zacznij od treningu 1 raz dziennie

===
hej!!
my po badaniu słuchu już, wszystko dobrze nie ma potrzeby ponownie kontrolować
dziękujemy za kciuki!!

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 13:05   #3905
prodiament
Raczkowanie

Ehhh... nadrabiałam Was wczoraj od rana przez cały dzień, nacytowałam się na maksa chyba z 15 postów, po czym jak w końcu przed północą kliknęłam "odpowiedz", pokazał mi się tylko ostatni cytowany post Myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok i z tej rozpaczy poszłam spać, bo nie miałam już siły przeglądać wszystkiego od początku Może dziś mi się uda chociaż częściowo, ale Julka jakaś marudna - przed chwilą skończyła cyca, po nim butlę, a teraz właśnie jęczy, kwęka, stęka na leżaczku i ze złością obrywa koronkę z serduszka przy pluszowym króliczku

PS. Jak wybieracie woskowinę z tych malutkich uszek?

Edytowane przez prodiament
Czas edycji: 2013-09-03 o 13:07
prodiament jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 13:15   #3906
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Brałyście szczepienie na rotawirusy?
my tak, teraz w pt mamy drugą i ostatnią dawkę

co do rozszerzania diety, to do 6 msc tylko cycuś u nas
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 13:15   #3907
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość

a i od dziś mam postanowienie - 2 razy dziennie będe ćwiczyła - rano i wieczorem jak jest tż ! muszę zobaczyć tą chodakowska
a ja wciąż nie mogę się zmotywować - muszę w końcu się zapisać na jakieś zajęcia, żeby wzmocnić te moje flaki

Cytat:
Ciekawe, ile jeszcze zębów do roboty... Kurde, aż wstyd, że się tak sypią
po ciąży to ponoć standard - mnie mama ostrzegała przed tym bo ja zawsze miałam słabe zęby

my po spacerku młody ululany w chuście, akurat obudzi się na jedzonko i pójdziemy polować na fajną czapkę
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 13:16   #3908
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prodiament Pokaż wiadomość
uszko myję gazikiem

dziś u audiologa był plakat mówiący, że patyczki nadają się do wszystkiego (i były użyte w szczotce do włosów, na torcie jako świeczka itp.) ale do usuwania woskowiny nie chociaż na początku używałam ale tylko przecierałam na zewnątrz to co się "wylało"

Stary 2013-09-03, 13:21   #3909
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
tylko na rączkach najlepiej w pion a tak jej nie chcę nosić... A czasami znów czuję się od niej odpychana Płacze nawet jak ją tulę...
dlaczego nie chcesz nosić jej w pionie?

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
dziękujemy za kciuki!!
super

Cytat:

ja przemywam wacikiem kosmetycznym
Stary 2013-09-03, 13:30   #3910
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
nie i nie mam takiego zamiaru

na 16:30 mamy dzisiaj podstawowe szczepienia...

ale mi się chce spać... od 4 w nocy już praktycznie nie miałam spania ,bo Młodego bolał brzuszek i strasznie płakał
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 13:42   #3911
sharpnowaja
Zakorzenienie

hejka
u mnie dziś okropny wiatr. Wcześniej to jeszcze słoneczko było a teraz szaro, buro i ponuro.
Ubrałam małą na spacer, zeszłam na dół (jeździmy spacerówką więc muszę małą znosić na rękach). Karolcia na widok wózka zaczęła wrzeszczeć jakbym ją ze skóry obdzierała już nie wiem co mam z nią zrobić. PRzecież na spacery chodzić musimy a nosić jej na rękach nie będę.

Cytat:
dzisiaj odslonilam firanke (za oknem drzewo) postawiłam leżaczek na stole i miałam dziecko na godzine z glowy uwielbiam wiatr!!!
muszę wypróbować

puchatkowa u nas Karolcia też coraz bardziej odgina głowę, ale zawsze coś ciekawego za nią jest - więc to może dlatego.

Agnes słoik po otwarciu może stać 48 godz. Dałam małej po południu (16), a dziś dałam trochę po 11 (nie chciała jeść) i dokończyłyśmy przed mleczkiem o 12:30. Jutro też dam koło 12.
Ja czytałam że właśnie lepiej zaczynać od warzyw. Bo owoce są słodkie i później dziecko nie chce nawet próbować warzyw.
Stary 2013-09-03, 13:42   #3912
leida1
Przyczajenie

Nie było mnie kilka dni a tu tyle stron napisały... Postaram się nadrobić choć trochę..
W każdym razie u nas nie ma na co narzekać Zuzia jest cudowna, rozdaje coraz więcej uśmiechów, lubi bawić się na macie a najbardziej - leżeć w bujaczku i gapić się w tvtz wreszcie ma z kim go oglądać...
W nocy oczywiście standardowe budzenie co 3-5h, ale przynajmniej po zjedzeniu szybko zasypia i nie ma brzuszkowych problemów...tfutfu...
Dziś doszły nakładki - i jak tylko Zu się obudzi robimy kolejne podejście do karmienia piersią ale tym razem z nakładkami. Zamówiłam Tommy Tip. i wydają się bardzo cieniutkie i poręczne no ale zobaczymy co z tego wyjdzie.. to chyba ostatnia szansa na normalne karmienie..dam znać
Zu coraz częściej zjada własne rączki, początkowo robiła to tylko jak była głodna, teraz to już chyba dla zabawy..a może idą jej zęby? choć tydz. temu skończyła dopiero 3 miesiące..?Moze coś jej tam powoli wyrasta pod dziąsłem jeszcze i ją drażni?(choc narazie nie widać) i to dlatego? Próbowałyście podawać waszym maleństwom już jakieś gryzaki?np jakieś chłodzące?
Póki co nadrabiam...
leida1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 13:44   #3913
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość

ale mi się chce spać... od 4 w nocy już praktycznie nie miałam spania ,bo Młodego bolał brzuszek i strasznie płakał

idę robić obiad ale najpierw muszę się pożalić
próbowałam właśnie dwa razy zamotać podwójnego X ale nie umiem dobrze dociągnąć za drugim razem było lepiej ale i tak luzy

Stary 2013-09-03, 13:55   #3914
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Ja nie Justi, ale odpowiem, że to niestety wisiadło i niestety sama takie kupiłam miałam dziecko w tym ze 2 razy na szczęście... teraz nie wiem co z tym zrobić... aż głupio sprzedawać komuś wiedząc, że to może zaszkodzić jakiemuś dziecku
Mam dokładnie takie same odczucia

Cytat:
Wiecie co, zaczynam żałować, że znalazłam tą stronkę o rehabilitacji bo czuję się złą matką Moje dziecko śpi "na szczęśliwe niemowlę", trzymane na rękach odgina się do tyłu i stawia mostek - nie powinno
Też po przejrzeniu tej strony pomyślałam, że jestem złą mamą, ale jak się głębiej nad tym zastanowiłam, to uznałam, że nie może być aż tak źle... Odnoszę wrażenie, że kobieta nieco przesadza.
Generalnie zgadzam się z Mysią

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
O tak spały u dziadków i o dziwo nie narzekały że muszą się kisic w jednym łóżku...
Załącznik 5390084
Słodziaki

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Tymek kończy dziś 3 miesiące

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Dzis konczymy 4 miesiace i zaczynamy 5

Cytat:
kurde Wy tak latacie na różne kontrole... mam się martwić
my tylko przy okazji szczepień pediatrę odwiedzamy ...
U nas to samo
Ale zastanawiam się, czy nie przejść się prywatnie do fizjoterapeutki...

Cytat:
My tak

Cytat:
hej!!
dziękujemy za kciuki!!
Świetna wiadomość!

Veronic, za szczepienie

Też nie wiedziałam, że przekręcanie się na boki to taki wyczyn. Nasza przekręca się tylko na prawy boczek.

I jak zaciska piąstki, to często jeden kciuki ma w środku, drugi na zewnątrz. O czym to może świadczyć?
Ja mam tak samo i myślałam, że po prostu po mnie to odziedziczyła, bo już jako noworodek tak robiła.

A wczoraj pierwszy raz śmiała się w głos

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 13:57   #3915
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
hejka
u mnie dziś okropny wiatr. Wcześniej to jeszcze słoneczko było a teraz szaro, buro i ponuro.
Ubrałam małą na spacer, zeszłam na dół (jeździmy spacerówką więc muszę małą znosić na rękach). Karolcia na widok wózka zaczęła wrzeszczeć jakbym ją ze skóry obdzierała już nie wiem co mam z nią zrobić. PRzecież na spacery chodzić musimy a nosić jej na rękach nie będę.
a nosidło lub chusta? my krótsze spacery lub wycieczki mpk robimy w chuście i jest super. bo w wózku różnie bywa..

Cytat:

i żeby brzuszek przestał boleć
Stary 2013-09-03, 14:00   #3916
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
Też po przejrzeniu tej strony pomyślałam, że jestem złą mamą, ale jak się głębiej nad tym zastanowiłam, to uznałam, że nie może być aż tak źle... Odnoszę wrażenie, że kobieta nieco przesadza.
Generalnie zgadzam się z Mysią

A wczoraj pierwszy raz śmiała się w głos
No dziś też już do tego podchodzę trochę bardziej na luzie

dla Małej!!

Stary 2013-09-03, 14:02   #3917
Ashyshqa
Zakorzenienie

Re: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:

idę robić obiad ale najpierw muszę się pożalić
próbowałam właśnie dwa razy zamotać podwójnego X ale nie umiem dobrze dociągnąć za drugim razem było lepiej ale i tak luzy
jak za drugim razem było lepiej to progres jest i w końcu dusz radę. kieszonke pewnie tez nie od razu dociagalas profesjonalnie

Lonely pamiętam jak nas w ciąży jeszcze przestrzegałas przed lobo.
ją tu w UK mam sama plastykowe jabłka. musże obczaic te w polskim sklepie.

magiusa dzięki za relacje od lekarza. nam udało się jedynie telefonicznie skonsultować...i jedyne zalecenie to woda morska. poza tym normalne chodzic na spacery itd. Zatem od siebie dorzuce wit c.

U nas pogoda cudna. Jesteśmy w parku i jest pięknie. Oby tak zostało na dłużej. I ząb nie boli

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 14:04   #3918
Hawwa87
Zakorzenienie

Dziewczyny z matą Tiny Love Kick&Play - Wasze dzieciaczki uruchamiają same dźwięki? Naszej się nie udaje, nawet jak dość mocno kopnie

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
No dziś też już do tego podchodzę trochę bardziej na luzie

dla Małej!!
Dziękujemy

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Stary 2013-09-03, 14:04   #3919
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
tak, jutro szczepimy drugi raz

Cytat:

hej!!
dziękujemy za kciuki!!
uu no to faktycznie trzeba malca ogrzać

link
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...9,1326219.html

brawa za uszka
Cytat:
Ehhh... nadrabiałam Was wczoraj od rana przez cały dzień, nacytowałam się na maksa chyba z 15 postów, po czym jak w końcu przed północą kliknęłam "odpowiedz", pokazał mi się tylko ostatni cytowany post Myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok i z tej rozpaczy poszłam spać, bo nie miałam już siły przeglądać wszystkiego od początku Może dziś mi się uda chociaż częściowo, ale Julka jakaś marudna - przed chwilą skończyła cyca, po nim butlę, a teraz właśnie jęczy, kwęka, stęka na leżaczku i ze złością obrywa koronkę z serduszka przy pluszowym króliczku

wizaż wczoraj coś nawalał:/ ja nie dłubię w środku wcale, to co sie wykruszy na zewnątrz czyszczę, tak to po kąpieli rogiem pieluchy wycieram środek uszka z wody i przy okazji woskowiny złapię trochę
Stary 2013-09-03, 14:07   #3920
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:

Biedna oby mlodemu przeszlo

Cytat:

za je biaszcza

skoro nie musicie kontrolować to znak, że nie macie się czym martwić my to zalecenie dostaliśmy przy wypisie ze szpitala normalnie też tylko na szczepienia chodzimy

dziękuję za te słowa

ooo nie! ja bym dała mężowi niech sobie sam posprząta skoro mieszkanie wg niego zapuszczone

===
hej!!
dziękujemy za kciuki!!

Super ciesze sie ze wszystko dobrze

U nas byla moja chrzestna i dala m. Bluze cieplusia

Lece po D. Do szkoly
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1378209993276.jpg (53,8 KB, 10 załadowań)
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 14:11   #3921
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
jak za drugim razem było lepiej to progres jest i w końcu dusz radę. kieszonke pewnie tez nie od razu dociagalas profesjonalnie
ale lepiej mi szło jednak muszę się nauczyć do poniedziałku!
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
dzięki
Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
U nas byla moja chrzestna i dala m. Bluze cieplusia

Lece po D. Do szkoly
ale fajna

Stary 2013-09-03, 14:19   #3922
leida1
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Ach. No i chrzciny 22.09. Szukam kiec ale średnio mi to idzie póki co
Witaj Aaś, ja dopiero od jakiegoś czasu na forum ale zdążyłam juz zobaczyć Twoje dziewczyny - Cudne są!
Co do kiecki na chrzciny ja zamówiłam taką http://www.zaczarowane-sny.pl/pl/p/B...u-Jagodka-/865 Krótki rękaw ale domówiłam welurkowe bolerko i razem wygląda super tylko jeszcze czekamy na imprezę) Wygodnie się zakłada tylko ze nie ma body pod spodem.

Cytat:
to 3 mam kciuki !!

a my jutro mamy szczepienia... więc też poproszę o kciuki
Powodzenia! Ja zawsze denerwuje się dzień wcześniej...Trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Miłej zabawy!

Właśnie ostatnio o kołderce myślałam. Bo mi samej już bywa chłodno w nocy, a śpię pod kołdrą. Póki co Mały śpi głównie w pajacach przykryty tym biedronkowym polarkowym kocykiem, ale jak jeszcze ciut spadną temperatury to boję się, że może Mu być za zimno...

----

W oczach mi się już dwoi od nadrabiania No, ale nadrobiłam.

Ja w sumie na chwilę...
Kubuś miał dzisiaj bardzo aktywny dzień- spał łącznie może 1,5-2 godziny i w rezultacie tego o 19 zrobił si taki marudny i tak przeraźliwie zaczął płakać, że nie szło Go uspokoić... No, ale mniejsza o to. Póki co śpi (od 20), zaraz dostanie cycusia na śpioszka i mam nadzieję, że pośpi dalej gdzieś do 4. Tylko, że chyba stworzył kupala, więc trzeba Go będzie przebrać, a ostatnio przebieranie w nocy, jak jest głodny kończy się ogromnym piskiem i krzykiem

A ja siedzę i nasłuchuję jak Kuba oddycha... Bo byliśmy w weekend na wsi i wczoraj była trochę nieciekawa pogoda, tzn wiało. Młody był mega opatulony, sporo czasu spędził wtulony we mnie bądź w namiocie, ale dzisiaj rano zakasłał kilka razy. Później już nic i popołudniu znowu z 2 razy... Gorączki nie ma, w sumie jak się Go dzisiaj zagadywało to się normalnie śmiał i gadał, więc chyba jest ok. Ale teraz słyszę, że jakoś dziwnie oddycha, jakby troszkę charczy. No nic, posłucham jeszcze, jutro rano też zwrócę na to uwagę i jak coś to skoczymy do lekarza... Chociaż obym jednak nie musiała...

Co ja to miałam...

Aaa... Mysia i inne- zazdroszczę zakupów w H&M. Normalnie żal mi du.pę ściska, że do h&m'u mam 100km i że nie mają sklepu on-line...

A w temacie wkładania palców i piąstek do buzi załączam Wam zdjęcie- tak właśnie mój Kubuś się uspokaja jak jest wkurzony
Dokładnie tak robi Zu!!

Idę po mojego Skarba coby Mu cycusia na śpiocha dać... Kolorowych snów!
Cytat:
jesoooo moje dziecko tak ulało że, zalało sobie oczy, wleciało jej do nosa krzyk, płacz, masakra
Masakra...biedne te nasze maleństwa czasami...

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Heheh

Fuujjj

I jak tu mata ma byc czyms zlym moj jest przeszczesliwy na niej gada do pajaka i zyrafy raczki w koncu wyciaga do zabawek
A zastawiam mu glowe zeby nie wedrowal:banghead:
Tez uwazam ze mata to super wynalazek

Cytat:

Jeśli woskowina jest na zewnątrz to (nie krzyczcie ) używam patyczków. A tak na co dzień to wacik i woda. Patyczki notabene generalnie najbardziej sprawdzają nami się przy oczyszczaniu noska z widocznych glutów, wcześniej je troche zwilżam tylko

Magiusa ja mam w sypialni 21 st - zakładam jej na noc albo pajac albo body długi rękaw plus spodenki. Spi pod ciepłym kocykiem. A w ciągu dnia w te chłodne dni tez ma 1 warstwę z długim rękawkiem i spodenkami/skarpetami albo półspiochy. Jak lezy w bujaczku to przykrywam kocykiem.
Co do przeziębienia to widze ze masz juz zalecenia. Ja podaję Cebion kilka kropelek 3 x dziennie, do nosa woda morska a jak juz naprawde leje sie z noska to tylko wtedy Nasivin ale z nim nie mozna przesadzac bo podrażnia i wysusza błonę sluzową noska i max do 5 dni.

Nuna jak była prezeziębiona gdy Zu miała tydzień brałam rutinoscorbin i syrop dla kobiet w ciąży Prenalen. Nie można niestety wtedy leków na katar typu Sudafed i Gripexów itp. Po prostu sam paracetamol.

lonely ciekawe info z tymi jabłkami, dobrze wiedzieć

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Dziewczyny z matą Tiny Love Kick&Play - Wasze dzieciaczki uruchamiają same dźwięki? Naszej się nie udaje, nawet jak dość mocno kopnie

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Dziękujemy
Moja też nie uruchamia dźwięków sama choć słabo jeszcze kopie.. Ale generalnie muszę sama nieżle w to trzepnąc zeby zadziałało...I szkoda ze krótkie te dźwięki zwierząt. Jak wychodzę do łazienki to wlączam jej Mozarta zazwyczaj bo reszta z akrótko gra
Stary 2013-09-03, 14:24   #3923
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez leida1 Pokaż wiadomość

Moja też nie uruchamia dźwięków sama choć słabo jeszcze kopie.. Ale generalnie muszę sama nieżle w to trzepnąc zeby zadziałało...I szkoda ze krótkie te dźwięki zwierząt. Jak wychodzę do łazienki to wlączam jej Mozarta zazwyczaj bo reszta z akrótko gra
Czyli wygląda na to, że to normalne, a nie, że trafiła nam się lipna mata... My też właśnie sami musieliśmy mocno uderzyć, żeby się włączyło, dlatego się zastanawiałam, czy wszystko jest w porządku.

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Stary 2013-09-03, 14:26   #3924
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

ja mam kick&discover i czasem jak paca lekko to działa a czasem w ogóle

Stary 2013-09-03, 14:29   #3925
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
moj potrafi dluzej, ale tylko na moich rekach zatem ciesz sie,ze masz chocby te 20 minut "wolnosci". ja dzisiaj na dwojke nawet nie jestem w stanie isc, glodna jestem juz potwornie, a mlody odkladany w ciagu sekundy sie zaczyna wydzierac
Urwisek mnie zaskoczył. Kwękał po 30 minutach troszkę, ale jak zajrzałam do łóżeczka to cisza. Później też ciut postękał, ale generalnie spał aż 2 godziny!!! Normalnie szok. Udało mi się zdrzemnąć obok Niego godzinkę...

Cytat:

===
hej!!
dziękujemy za kciuki!!
Extra wiadomość!!!

Cytat:

Ja albo pieluszką wycierając po kąpieli uszka, albo dzieciowym patyczkiem- ale tylko tak lajtowo, dookoła dziurki, nie pcham broń Boże patyczka do środka!

Cytat:
Napisane przez leida1 Pokaż wiadomość

Nie było mnie kilka dni a tu tyle stron napisały... Postaram się nadrobić choć trochę..
W każdym razie u nas nie ma na co narzekać Zuzia jest cudowna, rozdaje coraz więcej uśmiechów, lubi bawić się na macie a najbardziej - leżeć w bujaczku i gapić się w tvtz wreszcie ma z kim go oglądać...
W nocy oczywiście standardowe budzenie co 3-5h, ale przynajmniej po zjedzeniu szybko zasypia i nie ma brzuszkowych problemów...tfutfu...
Dziś doszły nakładki - i jak tylko Zu się obudzi robimy kolejne podejście do karmienia piersią ale tym razem z nakładkami. Zamówiłam Tommy Tip. i wydają się bardzo cieniutkie i poręczne no ale zobaczymy co z tego wyjdzie.. to chyba ostatnia szansa na normalne karmienie..dam znać
Zu coraz częściej zjada własne rączki, początkowo robiła to tylko jak była głodna, teraz to już chyba dla zabawy..a może idą jej zęby? choć tydz. temu skończyła dopiero 3 miesiące..?Moze coś jej tam powoli wyrasta pod dziąsłem jeszcze i ją drażni?(choc narazie nie widać) i to dlatego? Próbowałyście podawać waszym maleństwom już jakieś gryzaki?np jakieś chłodzące?
Póki co nadrabiam...
Ja wczoraj kupiłam gryzaczek w Rossmannie, bo jest mały, poręczny i cienki. Małemu jak da się go do rączki to wsadza na chwilę do buźki i ciamka
Co do nakładek, to nie łam się, jak pierwsze próby będą okupione płaczem i Twoim i dziecka. Mi trochę zajęło nauczenie się dobrego nakładania ich (tak żeby maxymalnie wyciągnęły moje zapadnięte suty ), a Mały potrzebował czasu żeby je ogarnąć dziobem (na początku jakby się krztusił nimi, bo chyba były dla Niego za duże). Ale się udało... I Tobie też tego życzę i trzymam kciuki

-----

Ale jestem dzisiaj chodzący zombiak.
Miałam iść na aerobik, ale chyba nie dam rady. Muszę jeszcze ostatkiem sił zaliczyć jeden wypad na miasto
Najwyżej pochodzę sobie wieczorem na steperze

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 14:30   #3926
becik_4
Zadomowienie

witam się
w zwiazku z brzydka pogoda siedzimy w domu i mam chwilke zeby was podczytac jak jest ladna pogoda to glownie na dworze siedzimy a jak wracamy do domu to maly nie chce sapac wiec i ja mam mniej czasu na buszowanie po necie obecnie jest na etapie noszenia i z tego co tu podczytalam oczywiscie nosze go zle pion zaliczyl juz majac 2,5 miesiaca i tak jest do dzisiaj (skonczym 3 ) zastanawiam sie rowniez na tym nosidlem http://womar.com.pl/section2.php?pag...delkaeco&zm3=0 czy moze ktoras z was juz kupila i moze ocenic czy jest w miare ok? ja chce go uzywac glownie po domu bo nie ejstem w stanie za bardzo nic zrobic tak mnie dziecko terroryzuje zeby je na rece brac a mnie go skzoda jak tak leży i mnie wola czaem sie sam zajmie ale to za malo a spi na dworzu wiec pozniej juz nie chce na sile go klade na brzuszek a ten wyje bo nie lubi a i tak go klade na pare chwil codziennie, problemow z brzuszkiem nie am ale chce zeby tą pozycje też sobie wycwiczył
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 14:42   #3927
leida1
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Urwisek mnie zaskoczył. Kwękał po 30 minutach troszkę, ale jak zajrzałam do łóżeczka to cisza. Później też ciut postękał, ale generalnie spał aż 2 godziny!!! Normalnie szok. Udało mi się zdrzemnąć obok Niego godzinkę...

Extra wiadomość!!!

Ja albo pieluszką wycierając po kąpieli uszka, albo dzieciowym patyczkiem- ale tylko tak lajtowo, dookoła dziurki, nie pcham broń Boże patyczka do środka!

Ja wczoraj kupiłam gryzaczek w Rossmannie, bo jest mały, poręczny i cienki. Małemu jak da się go do rączki to wsadza na chwilę do buźki i ciamka
Co do nakładek, to nie łam się, jak pierwsze próby będą okupione płaczem i Twoim i dziecka. Mi trochę zajęło nauczenie się dobrego nakładania ich (tak żeby maxymalnie wyciągnęły moje zapadnięte suty ), a Mały potrzebował czasu żeby je ogarnąć dziobem (na początku jakby się krztusił nimi, bo chyba były dla Niego za duże). Ale się udało... I Tobie też tego życzę i trzymam kciuki

-----

Ale jestem dzisiaj chodzący zombiak.
Miałam iść na aerobik, ale chyba nie dam rady. Muszę jeszcze ostatkiem sił zaliczyć jeden wypad na miasto
Najwyżej pochodzę sobie wieczorem na steperze
Dzięki!! Będziemy walczyć...!
Stary 2013-09-03, 14:44   #3928
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dziewczyny mam nieotwarte nowe:
-sab simplex
-delicol

nie chciała by któraś za drobnego pieniążka?

zaopatrzyłam się a tfu tfu się nie przydały
Stary 2013-09-03, 14:53   #3929
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:

za je biaszcza

dziękuję za te słowa

===
hej!!
dziękujemy za kciuki!!
Brawo dla Bartusia!!!:-*

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 15:10   #3930
karolina2121
siedzę i myślę

Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC

Cytat:

Tak
Cytat:
Mam dokładnie takie same odczucia

I co my biedulki zrobimy

Lonely dzięki za info o jabłkach

Dzisiaj kolejny wspaniały dzień synuś zje, pogada, pobawi się i zasypia i tak w kółko, a jak się obudzi to chwilę pogada i zaraz znowu zasypia Dzięki temu zdążyłam już : pozmywać gary (razy kilka..blee), zrobić obiad (tzw "bigos" z cukini), wypróbować automat do chleba (ok. 17 będzie upieczony - zobaczymy co z niego wyjdzie ), wstawić i powiesić pranie, poodkurzać i umyć podłogi, a jak się obudzi wychodzimy na krótki spacer

aaa i pytanie : ma może któraś z Was pralkę z suszarką i może polecić?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości