Panny Młode 2015 cz. 6 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-03, 16:41   #4831
viva91
na przekór do celu

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 6

Cytat:
Napisane przez pejlin Pokaż wiadomość
Eeejjjj a dalszej części już nie czytałaś
czytałam, ale chciałam się odnieść do tego
Stary 2013-09-03, 16:43   #4832
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość

niechcenie kamerzysty jest takie całuśne, że wstawiłaś tam buziaka?
hahahaha, padłam
Stary 2013-09-03, 16:43   #4833
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
czytałam, ale chciałam się odnieść do tego
Wiem wiem, pożartować nie zaszkodzi czasem
pejlin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 16:46   #4834
Elcia162
Raczkowanie

Cytat:
Wiem wiem, pożartować nie zaszkodzi czasem
i niech mi ktoś teraz powie, "jak można śmiać się do komputera". Cieszę się, że mogłam tu do was dołączyć. Bo można się pośmiać pożalić i pogadać
Elcia162 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 16:47   #4835
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elcia162 Pokaż wiadomość
i niech mi ktoś teraz powie, "jak można śmiać się do komputera". Cieszę się, że mogłam tu do was dołączyć. Bo można się pośmiać pożalić i pogadać
Też mi się zdarzało opluć monitor
Stary 2013-09-03, 16:52   #4836
existence
Zakorzenienie

Cytat:
mnie monitor, telefon oł jea
Stary 2013-09-03, 16:56   #4837
Atomoowka
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Widzę,że o druhnach pisałyście no to ja Wam powiem,że moja przyjaciółka mi odmówiła bycia druhną bo ona nie czuje się na silach.
Ona nie lubi tych wszystkich zabaw tj oczepiny a jako druhna musi w nich brać udział, ona sama bierze ślub we wrześniu i pewnie nie będzie miałam czasu żeby ze mną jeździć załatwiać sprawy. Żebym może sobie kogoś innego poszukała bo ona nie będzie
Z krzesła spadłam-serio!

Kurde rano takie wiatrzysko i w nocy wiał, ze strach nos wystawić na dwór. Później trochę lepiej wiec pojechałam do sklepu w poszukiwaniu butów ślubnych no i UWAGA znalazłam:jup i::jupi :
Tak się cieszę, jedne jedyne fioletowe, jeden jedyny rozmiar, no chyba na mnie czekały! AAAAAAAAAaaaa mam nadzieję,ze będą wygodne tzn że mnie nie obetrą no i kosztowały 50 zl więc podwójnie się cieszę

Joasia stacz kolejkowy hahaha czad

Zaproszenie planuje dawać jakoś hymm w połowie lutego ( czyli jakieś 2,5-3 msc przed ślubem)

Viva brat się wkurzył?

Vallotka o co chodzi z tą koroną? AAA dobra już przeczytałam

Marysieńka ja mam podobnie, mam w szafie wystarczającą ilośc sukienek żeby coś na wesele wybrać, ewentualnie dodatki inne i już zupełnie nową kreację mamy

Bacardi nie będzie miał swój mały garniturek i muszę, zresztą na chrzciny 2 msc temu tak byl ubrany i wyglądał genialnie

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 17:03   #4838
existence
Zakorzenienie

Atomowka gratulacje butów a ta odmowa bycia druhna i takie argumenty na to jakoś w głowie mi sie nie mieszczą...
pochwal się butami

Edytowane przez existence
Czas edycji: 2013-09-03 o 17:04
existence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 17:04   #4839
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Viva brat się wkurzył?
nie, był za bardzo wystrachany, że będzie musiał dzwonić dzwonkiem i obudzi rodziców, więc potulnie dzwonił do mnie dalej
Stary 2013-09-03, 17:08   #4840
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
Atomowka gratulacje butów a ta odmowa bycia druhna i takie argumenty na to jakoś w głowie mi sie nie mieszczą...
pochwal się butami

Pochwalę się butami pewnie ale później bo obiedzie.
No a z tą odmową, nadal jestem w szoku, choć mam nadzieję,ze zmieni zdanie.

Martuhna wy z Wawy tak? Bo jak chcesz ja mogę Ci dwóch DJ polecić, a w sumie 3

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Stary 2013-09-03, 17:17   #4841
Edebedowa
Rozeznanie

Hejka Wczoraj nie miałam już siły czasu Was czytać, ktoś pisał o rocznicach wiec nam wczoraj minęło 2,5 roku TŻ stwierdził, że nigdy nie przypuszczał, że tyle ze mną będzie i tyle wytrzyma

A w pracy tak się wczoraj wkurzyłam. Nie chcieli mi dać wolnego na egzamin wstępny na mgr, w ogóle z łaską wielką (bo brakuje mi 3 dni do pełnego miesiąca prazy żeby wziąć na żądanie) a później jeszcze zebrałam o☠☠☠☠☠☠☠ od jednej z koleżanek strasznie zły dzień. Dzisiaj na szczęście lepiej, chłopak miał guza jądra wielkiego jak piłka do tenisa - dziewczyny - misja na dzisiaj (te które nie mają dzisiaj obok siebie to w najbliższym czasie), sprawdźcie jądra Waszych facetów czy są prawie takiej samej wielkości, bo to co dzisiaj widziałam to masakra

A ta druna to nic warta, w ogóle jak ludzie tak mogą :F
Stary 2013-09-03, 17:23   #4842
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry

Widzę,że o druhnach pisałyście no to ja Wam powiem,że moja przyjaciółka mi odmówiła bycia druhną bo ona nie czuje się na silach.
Ona nie lubi tych wszystkich zabaw tj oczepiny a jako druhna musi w nich brać udział, ona sama bierze ślub we wrześniu i pewnie nie będzie miałam czasu żeby ze mną jeździć załatwiać sprawy. Żebym może sobie kogoś innego poszukała bo ona nie będzie
Z krzesła spadłam-serio!
No ja stanę trochę w obronie Twojej przyjaciółki bo jestem w stanie postawić się na jej miejscu bo ja też tych zabaw nie znoszę (u mnie nie będzie)no i dla Ciebie może i głupie te argumenty ale dla mnie nie i w sumie wolałabym odmówić bycia druhną/świadkową niż potem sprawić Młodej przykrość na ślubie. Rozumiem że może być Ci przykro i pewnie tak jest bo to jednak przyjaciółka no ale myślę że jednak ona chce żeby Twój dzień był wielki a nie żebyś musiała się denerwować że ona nie bierze udziału w zabawach, oczepinach itp.
No chyba że wiesz że to ściema i że np sama na swoim ślubie będzie miała te wszystkie zabawy itp
Nooo to się uzewnętrzniłam
Stary 2013-09-03, 17:35   #4843
Talka_22222
Raczkowanie

hej dawno mnie tu nie było - czasem zaglądam, ale nie mam weny, aby odpisać. Co tam ciekawego było?

mój temat ślubu stoi - do wiosny nie będę nic robić ani wymyślać, bo mi się nie chce. Traktuję to teraz jako sprawę drugiej kategorii.

Zaliczyłam geografię na 4 i ostatnio przeżyliśmy z TŻ cudowny weekend mój kucharz zrobił mi placuszki ziemniaczane ostatnio

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Może to głupie, ale nie wiem jaka różnica jest między druhną a świadkową?

U mnie świadkową będzie moja siostra, która nie należy do zbyt wyluzowanych osób, wręcz można powiedzieć, że jest zamulona. Muszę ją wziąć, to wymysł mojej matki ile już przez to kłótni było! Tym bardziej, że ja nie mam nawet dobrego kontaktu z nią. Nie widziałam jej już chyba z 2 miesiące więc dla mnie to naprawdę głupota, żeby ją brać - muszę jakoś matkę przekonać, mam na to prawie 2 lata. Nawet nie mam potrzeby się z nią widzieć - mam o wiele lepszych znajomych niż moją siostra, którzy wiedzą więcej jaka jestem i są mi po prostu bliżsi
Talka_22222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 17:37   #4844
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Talka_22222 Pokaż wiadomość

U mnie świadkową będzie moja siostra, która nie należy do zbyt wyluzowanych osób, wręcz można powiedzieć, że jest zamulona. Muszę ją wziąć, to wymysł mojej matki ile już przez to kłótni było! Tym bardziej, że ja nie mam nawet dobrego kontaktu z nią. Nie widziałam jej już chyba z 2 miesiące więc dla mnie to naprawdę głupota, żeby ją brać - muszę jakoś matkę przekonać, mam na to prawie 2 lata. Nawet nie mam potrzeby się z nią widzieć - mam o wiele lepszych znajomych niż moją siostra, którzy wiedzą więcej jaka jestem i są mi po prostu bliżsi
Nigdy w życiu nikt nie zmusiłby mnie do brania świadkowej takiej jaka mi nie odpowiada Tylko dlatego że jest siostrą ....nie nie nie nie o to w tym chodzi, walcz kochana z mamą w tej kwestii bo potem chociażby na zdjęciach będziesz miała nadęta siostrę
Stary 2013-09-03, 17:38   #4845
existence
Zakorzenienie

ja od swojej druhny udziału w zabawach też nie wymagam (ona i jej chłopak akurat pewnie beda się bawić, rozrywkowi są no ale do niczego nie zmuszam) i taki argument dla mnie byłby smieszny, bo nigdzie nie jest napisane, że bawić się musi...świadkowie tak naprawdę z założenia mają sie podpisac no i takiego czegoś odmówić to jakos dla mnie dziwne...
Stary 2013-09-03, 17:43   #4846
Talka_22222
Raczkowanie

Cytat:
Nigdy w życiu nikt nie zmusiłby mnie do brania świadkowej takiej jaka mi nie odpowiada Tylko dlatego że jest siostrą ....nie nie nie nie o to w tym chodzi, walcz kochana z mamą w tej kwestii bo potem chociażby na zdjęciach będziesz miała nadęta siostrę

Oto, że na zdjęciu źle wyjdziemy czy coś to się nie martwię tylko o to, że mi będzie źle z tym wewnętrznie. Z wierzchu będę udawać, że jest ok, ale w środku będzie mi źle. Ja to wywalczę. To był jeden z powodów, dla których chciałam brać tylko skromny ślub cywilny, bez żadnych gości - tylko tyle i ile urząd wymaga. Ale teściowie i rodzice by się poobrażali, że nie w kościele - nie oszukujmy się, ale ja nie chodzę do kościoła i też mi to średnio odpowiada, ale TŻ chce kościelny - może mi się do tego czasu odmieni moja wiara i się jednak przekonam. Jak powiedziałam TŻ, że chcę tak skromnie to powiedział, że woli normalne wesele a nie skandal - nie byłabym z mojej rodziny jakby coś skandalicznego się nie stało. Jesteśmy z tego znane haha
Stary 2013-09-03, 17:45   #4847
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
ja od swojej druhny udziału w zabawach też nie wymagam (ona i jej chłopak akurat pewnie beda się bawić, rozrywkowi są no ale do niczego nie zmuszam) i taki argument dla mnie byłby smieszny, bo nigdzie nie jest napisane, że bawić się musi...świadkowie tak naprawdę z założenia mają sie podpisac no i takiego czegoś odmówić to jakos dla mnie dziwne...
No u nas nie do końca, czasem świadkowie czytają w kościele, to oni ogarniają ludzi przy wejściu informując np o tym że miejsca sa przydzielone, gdzie kto ma iść, no ogólnie wiele różnych ról mają świadkowie no i wszystko zależy przede wszystkim od tego czego Młoda Para oczekuje od nich No jak ze wszystkim u każdego pewnie będzie inaczej
Stary 2013-09-03, 17:48   #4848
Talka_22222
Raczkowanie

W moich stronach świadkowie odpowiadają za oczepiny, tzn. pomagają orkiestrze, zbierają kasę. Kiedyś świadek zajmował się wódką, stawiał ją na stoły, ale teraz u mnie na sali jest od tego koleś. W sumie już jakiś wielkich obowiązków nie mają.
Stary 2013-09-03, 17:50   #4849
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
Oto, że na zdjęciu źle wyjdziemy czy coś to się nie martwię tylko o to, że mi będzie źle z tym wewnętrznie. Z wierzchu będę udawać, że jest ok, ale w środku będzie mi źle. Ja to wywalczę. To był jeden z powodów, dla których chciałam brać tylko skromny ślub cywilny, bez żadnych gości - tylko tyle i ile urząd wymaga. Ale teściowie i rodzice by się poobrażali, że nie w kościele - nie oszukujmy się, ale ja nie chodzę do kościoła i też mi to średnio odpowiada, ale TŻ chce kościelny - może mi się do tego czasu odmieni moja wiara i się jednak przekonam. Jak powiedziałam TŻ, że chcę tak skromnie to powiedział, że woli normalne wesele a nie skandal - nie byłabym z mojej rodziny jakby coś skandalicznego się nie stało. Jesteśmy z tego znane haha
No to tak u nas nie mieli wyjścia jak tylko się "pogodzić" bo bierzemy cywilny i koniec kropka Właśnie z tych samych względów , aczkolwiek zawsze istniała możliwość że TŻ będzie chciał kościelny, że mu się odmieni wtedy pewnie bym to zrobiła dla niego ale pod warunkiem że na prawdę on by tego chciał a nie jego mama. Wiara Twoja nie ma tutaj za wiele bo Kościół dopuszcza do zawarcia ślubu kiedy jedna z osób jest niewierząca czy innego wyznania wtedy tylko ta jedna strona omija te formułki"i tak mi......panie boże wszechmogący ...bla bla bla"
Stary 2013-09-03, 17:52   #4850
Bacardi_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olusia92 Pokaż wiadomość
Wy się cieszcie, że Wasi przyszli mężowie cokolwiek pomagają, bo Mój to jak tylko go ochrzanie to się zainteresuje sprawami ślubnymi, bo pewna osoba mu wmówiła, że na wszystko jest jeszcze czas bo wesele i w niecały rok można zrobić. Tak więc ja to mam tak, że gdy tylko chce coś rezerwować albo cokolwiek dalej załatwiać, to teściowa twierdzi że na wszystko mamy czas i wmawia Mojemu Tż, że nie potrzebnie się śpieszę. Więc ostatnio po raz enty mój Tż usłyszał, że jak tak nadal będzie to ja wątpię, że ten ślub w 2015r będzie.

W ogóle to ostatnio się tam czuje dość dziwnie, bo brat od Tż też spotyka się teraz z dziewczyną (pierwsza jego dziewczyna) i moja teściowa przede mną, że chyba będzie musiała jakiś obiad fajny zrobić i zaprosić tą młodą by ją poznać. I trochę mi się przykro zrobiło, bo jakoś żeby mnie poznać to się tak nie starali i w ogóle jakoś tak się dziwnie czuje. Czasem jak tak jestem u Tż to się tam czuję jak intruz, ile razy usłyszałam przez drzwi jak tylko je zamknęliśmy, że "Ci znowu się zamykają" z takimi pretensjami, bo ona by chyba chciała wiedzieć non stop o czym my gadamy i co robimy. Ahh.. tam to w ogóle jak chcemy się kochać to muszę się kontrolować, bo raz zbyt mocno wyrabialiśmy i zaczęła nam pukać z góry.

Cytat:
Cytat:
mnie monitor, telefon oł jea

Wam się zdarzyło opluć przedmiot, a człowieka? Tzn. ja zostałam opluta! Kiedyś chyba na 1 roku studiów jadłyśmy z kuzynką zupkę chińską. Gadamy, gadamy, śmiejemy się aż tu nagle padło jakieś głupie zdanie, jak moja kuzyneczka prychnęła śmiechem cała zawartość jest jamy ustnej wylądowała na mnie No dziś to wspominamy

Czekamy na Ciebie

Bacardi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 17:53   #4851
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
W moich stronach świadkowie odpowiadają za oczepiny, tzn. pomagają orkiestrze, zbierają kasę. Kiedyś świadek zajmował się wódką, stawiał ją na stoły, ale teraz u mnie na sali jest od tego koleś. W sumie już jakiś wielkich obowiązków nie mają.
Dlatego mówię że wszystko zależy czego Para Młoda oczekuje od świadków no i gdyby ktoś kto stroni od zabaw typu oczepiny czy coś miał nagle brylować w tym to zapewne cały dzień myślałaby tlyko o tym a nie jak tu pomóc najlepiej jak sie da młodym

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Bacardi_ Pokaż wiadomość

Wam się zdarzyło opluć przedmiot, a człowieka? Tzn. ja zostałam opluta! Kiedyś chyba na 1 roku studiów jadłyśmy z kuzynką zupkę chińską. Gadamy, gadamy, śmiejemy się aż tu nagle padło jakieś głupie zdanie, jak moja kuzyneczka prychnęła śmiechem cała zawartość jest jamy ustnej wylądowała na mnie No dziś to wspominamy
Tak ekstremalnych zdarzeń nie przeżyłam
Stary 2013-09-03, 17:55   #4852
Talka_22222
Raczkowanie

Na razie jest ślub kościelny więc niech tak będzie może i nie dojdzie do zadnego slubu, bo będę wolala na kocią łapę zyć - no nie wiem - prawie 2 lata i dużo się może zdarzyć.
Stary 2013-09-03, 17:56   #4853
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
Na razie jest ślub kościelny więc niech tak będzie może i nie dojdzie do zadnego slubu, bo będę wolala na kocią łapę zyć - no nie wiem - prawie 2 lata i dużo się może zdarzyć.
Cóż za pozytywne podejście Ale papierek się przydaje, wiem z doświadczenia( w sensie tego negatywnego bo papierka brak do 2015 )
Stary 2013-09-03, 18:03   #4854
zanciapp
Zadomowienie

my też nie zamierzamy dużo wymagać od świadków
ewentualnie trochę pomocy przy duperelach przed samym ślubem żeby się wyrobić ze wszystkim
nie oczekuje zabawiania gości. a w oczepinach będzie brał udział kto będzie chciał. zamierzamy to jakoś fajnie zorganizować bo jak byliśmy ostatnio na weselu to niektóre zabawy mnie poprostu rozwaliły...
mi w wyborze sukni i w innych ważniejszych rzeczach pewnie najbardziej będzie pomagać mama i to mi pasuje bo ona zna mnie najlepiej

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Cytat:
Cóż za pozytywne podejście Ale papierek się przydaje, wiem z doświadczenia( w sensie tego negatywnego bo papierka brak do 2015 )
dokładnie

Edytowane przez zanciapp
Czas edycji: 2013-09-03 o 18:02
zanciapp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 18:12   #4855
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
No ja stanę trochę w obronie Twojej przyjaciółki bo jestem w stanie postawić się na jej miejscu bo ja też tych zabaw nie znoszę (u mnie nie będzie)no i dla Ciebie może i głupie te argumenty ale dla mnie nie i w sumie wolałabym odmówić bycia druhną/świadkową niż potem sprawić Młodej przykrość na ślubie. Rozumiem że może być Ci przykro i pewnie tak jest bo to jednak przyjaciółka no ale myślę że jednak ona chce żeby Twój dzień był wielki a nie żebyś musiała się denerwować że ona nie bierze udziału w zabawach, oczepinach itp.
No chyba że wiesz że to ściema i że np sama na swoim ślubie będzie miała te wszystkie zabawy itp
Nooo to się uzewnętrzniłam
Wiesz ja nie oczekuje od niej udziału w żadnych zabawach.Jasno powiedziałam,ze jedynym jej zadaniem będzie ewentualna pomóc z odpięciu czegoś czym będę rzucała i tyle. Czy ona będzie mieć zabawy? Nie wiem pewnie nie.
Wiesz staram się ją zrozumieć, ale z drugiej strony jasno powiedziałam,ze zależy mi na tym żeby po prostu była przy mnie i tyle. Ona jednak ciągle tłumaczy to tym, że sama ma ślub we wrześniu i nie bedzie miała czasu jeździć ze mna załatwiać rzeczy, ale ja się pytam jakich rzeczy? Że będzie sie źle czuła,że nie sprostała zadaniu.

Talka ale ślub jest Twój a nie Twojej matki. Jak chcesz kogoś innego to weź kogoś innego a nie siostrę z którą nie masz kontaktu bo matka trak każe

Bacardi jak jak byłam młoda, to 2 moje przyjaciółki tak oplułam. Na szczęście tylko wodę wtedy piłam więc nie musiały zdejmować z siebie klusków. haha

I moje buty, fotka jakoś dziwnie przekłamuje kolor. W rzeczywistości są fioletowe bez tych nalotów.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM01140.jpg (77,5 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM01142.jpg (88,1 KB, 9 załadowań)

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Stary 2013-09-03, 18:13   #4856
Talka_22222
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zanciapp Pokaż wiadomość
my też nie zamierzamy dużo wymagać od świadków
ewentualnie trochę pomocy przy duperelach przed samym ślubem żeby się wyrobić ze wszystkim
nie oczekuje zabawiania gości. a w oczepinach będzie brał udział kto będzie chciał. zamierzamy to jakoś fajnie zorganizować bo jak byliśmy ostatnio na weselu to niektóre zabawy mnie poprostu rozwaliły...
mi w wyborze sukni i w innych ważniejszych rzeczach pewnie najbardziej będzie pomagać mama i to mi pasuje bo ona zna mnie najlepiej

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

dokładnie
mi też matka będzie pomagać i może jakaś koleżanka, ale nie wiem jeszcze. Wszak ona płaci za to wszystko prawie ;d Wieczór panieńsko - kawalerski sami z TŻ z organizujemy ewentualnie nasi znajomi jak bedą chcieli to zaproponują coś tam i tyle.
Stary 2013-09-03, 18:17   #4857
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
A u mnie mały sukces, TŻ zaczął sam z siebie mówić o organizacji ślubu i wesela Przebąkiwał coś, że trzeba zająć się niedługo szukaniem kamerzysty, foto i zespołu.
Przyniósł mi też nową garść informacji o kucharce, którą kilka miesięcy temu zarezerwowała nam teściowa - podobno ludzie bardzo chwalą, że robi dobre jedzenie, wiosną tego roku na wrzesień 2014 miała już tylko jeden wolny termin, więc ma wzięcie i z nią chyba jako z pierwszą podpiszemy umowę
Wow super że się ogarnął i tak zaangażowany widocznie to mieszkanie zasłaniało mu wcześniej oczy i o niczym innym nie myślała a teraz już może się skupić na dalszych planach
Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
9...)DJ nie zepsuje kawałków,nie bedzie trzeba słuchać wycia starszych panów usilujących naśladować oryginalny akcent piosenek(...)
A to nigdy nie słyszałaś młodych zespołów weselnych ? :P bo tak mi się pomyslało jak przeczytałam o starszych panach :P nasz zespół jest niewiele starszy od nas
I też chcieliśmy DJ (jest wpisane w mojej "wizytówce") ale po ostatnim weselu na którym grał mój zespół zdecydowaliśmy się po 2 przerwach że będą nasi bawiliśmy się z nimi przez 2 dni i byli świetni i cała nasza miłość do dj prysła
Cytat:
Napisane przez Vallotka Pokaż wiadomość
u nas wszystko ucichło I Tż nawet nie porusza tego tematu. Ja już nie mam sił na to by było wszystko na mojej głowie. To nie tylko mój ślub.
Hm.. to zacznij mu wysyłać oferty mój też taki był dopóki nie powiedziałam mu jak w pewnym lokalu znikają terminy.. a po sytuacji gdy nasz zespół miał zajęty nasz termin sam się ze wszystkim pośpieszył
Cytat:
no widać żyje jeszcze zaręczynami, myśli sobie: "no, zrobione, teraz mogę się skupić na czymś innym" i nie zdaje sobie sprawy z tego, że to już odpowiedni czas na załatwianie
Haha dlatego u nas zaręczyny będą na lajcie :P prawie wszystkie umowy na ten czas podpisane(tego fotografa nam brakuje :P) więc zaręczyny to tylko formalność
Cytat:
Mam pytanie, jak szukacie np. fotografów? Google, "fotograf Kraków" i tyle? Bo jak kiedyś w ten sposób szukałam, to znalazłam dużo niepotrzebnych wyników nie na temat...
kilka razy wstawiałam tutaj i polecałam welonik.pl - ustawiasz sobie jakie województwo Cię interesuje i wybierasz zakres cenowy fotografa i tadam
Cytat:
Napisane przez olusia92 Pokaż wiadomość
Jak kiedyś ją lubiłam i mogłam o wszystkim porozmawiać tak teraz po prostu czasem aż mi się tam nie chce iść.
Oj z teściowymi różnie moja też była dobra dopóki nie wyjechaliśmy razem na weekend, nad wodę i inne.. jak w październiku zamieszkaliśmy razem była straaaasznie zła.. a teraz? matko.. złota wręcz kobieta ! :O

Cytat:
Napisane przez Elcia162 Pokaż wiadomość
Ja tak od kilku lat mam babcia zawsze mi się pyta jak jestem w domu co tam ciekaawego przeczytałam że tak się śmieje :P
Cytat:
Kurde rano takie wiatrzysko i w nocy wiał, ze strach nos wystawić na dwór. Później trochę lepiej wiec pojechałam do sklepu w poszukiwaniu butów ślubnych no i UWAGA znalazłam:jup i::jupi :
Tak się cieszę, jedne jedyne fioletowe, jeden jedyny rozmiar, no chyba na mnie czekały! AAAAAAAAAaaaa mam nadzieję,ze będą wygodne tzn że mnie nie obetrą no i kosztowały 50 zl więc podwójnie się cieszę
Też czekam na zdjęcie butrów
Cytat:
Oj też bym się nie zgodziła.. ale bardzo ciężka sytuacja Talka skoro nie masz z nią kontaktu....
Cytat:
Napisane przez Bacardi_ Pokaż wiadomość
Wam się zdarzyło opluć przedmiot, a człowieka? Tzn. ja zostałam opluta!

A ja wróciłam od lekarza caaaaaaaaaaaała zmęczona.. dowiedziałam się że mam zbyt wiotkie stawy wszystkie na ciele i tak naprawdę w każdym momencie może mi wszystko wylecieć, zwichnąć się i takie tam
Do tego 6 tygodni bez zginania nogi jednak!! mamo..

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Cytat:
I moje buty, fotka jakoś dziwnie przekłamuje kolor. W rzeczywistości są fioletowe bez tych nalotów.
ładne teraz dobrać ładnie dodatki w tym samym odcieniu i super!

A która pytała o summerstory? bierze 3-3,5 tys ale nie jest jeszcze przygotowana jeszcze na zapisy na 2015 rok :P
Stary 2013-09-03, 18:18   #4858
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz ja nie oczekuje od niej udziału w żadnych zabawach.Jasno powiedziałam,ze jedynym jej zadaniem będzie ewentualna pomóc z odpięciu czegoś czym będę rzucała i tyle. Czy ona będzie mieć zabawy? Nie wiem pewnie nie.
Wiesz staram się ją zrozumieć, ale z drugiej strony jasno powiedziałam,ze zależy mi na tym żeby po prostu była przy mnie i tyle. Ona jednak ciągle tłumaczy to tym, że sama ma ślub we wrześniu i nie bedzie miała czasu jeździć ze mna załatwiać rzeczy, ale ja się pytam jakich rzeczy? Że będzie sie źle czuła,że nie sprostała zadaniu.
No to jak jasno powiedziałaś czego oczekujesz to fakt jest to dziwne. To już nie bronię Tzn ja tylko przedstawiłam sprawę ze swojego punktu widzenia Bo dla mnie to traumy te zabawy wszystkie
Stary 2013-09-03, 18:37   #4859
zanciapp
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
A która pytała o summerstory? bierze 3-3,5 tys ale nie jest jeszcze przygotowana jeszcze na zapisy na 2015 rok :P
ja pytałam
no to trochę drogo...
zanciapp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 18:39   #4860
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanciapp Pokaż wiadomość
ja pytałam
no to trochę drogo...
Prześlę Ci na priv co mi napisała

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości