|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
E_vel, przepiękny tort.
Co do kombinezonu, to ja mam jakieś 2 "z odzysku" , dostałam od siostry jeden, a drugi od kuzynki i akurat są rozmiarowo takie, że jeden - mniejszy - ma zabudowane stopy i będzie na pierwsze mrozy, jak mała jeszcze nie będzie chodzić, a drugi - większy - ma tylko nogawki, bez stópek jest, więc jak już będziemy śmigać na nóżkach, to wtedy będziemy go nosić. Jak będzie niewygodnie, to wtedy kupię małej coś innego.
|
|
|
|
#4142 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A gdzie taka fajną świeczkę można kupić????
|
|
#4143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- sylwietta
|
|
|
|
|
#4144 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, staram się być w miarę na bieżąco ale marnie mi idzie, jak mam chwilę to wpadam podczytać ale nie nadążam. U nas tak sobie, raz lepiej raz gorzej, dziś akurat było gorzej
Cały czas tropimy alergen, ja już prawie nic nie jem, modlę się tylko żeby mi starczyło pokarmu dla małej. Ostatnio na kontroli lekarka stwierdziła na kontroli że jak tak słucha co jem i widzi że mała przybiera mimo wszystko to jej się kojarzy od razu z kobietami z Afryki, co to same głodują ale jakimś cudem są w stanie wykarmić niemowlaki... To znaczy ja nie głoduję, ilościowo jem sporo ale jakościowo szkoda gadać. Dzisiaj odstawiliśmy balneum do kąpieli bo nabrałam podejrzeń że to balneum tak zaognia skórę. Jeśli mam rację to oilatum też bo problemy są od lipca a wtedy jeszcze stosowaliśmy oilatum (od początku ale najpierw było ok). Wczoraj podczas kąpieli w balneum na naszych oczach młoda jeszcze bardziej poczerwieniała na brzuchu (znacząco bardziej), jeszcze bardziej zaczęła się drapać i rozpłakała się bardzo co jej się w kąpieli nie zdarza. Niby emolienty nie powinny uczulać ale nie podoba mi się ta reakcja...
|
|
|
|
#4145 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() moja mama tacie taką samą świeczkę do tortu wsadziła i jak buchnęło ogniem na początku
|
|
#4146 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4147 |
|
Zakorzenienie
|
![]() idę spać dziewczyny. Dobranoc. Słodkich snów
|
#4148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- ja też zmykam pić winko i czas honoru oglądać ![]() dobranocki
|
|
#4149 | |
|
Lurker ;)
|
Cytat:
Ale hmm dziwne ze emolient nie przypasowal , u nas lepiej sprawdzilo sie emolium niz oilatum, teraz mamy zel do mycia babydreama. W czym bedziecie ja kapac? Krochmal?
|
|
#4150 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale nadzieje trzeba miec do konca tuuuulam bardzo piekna, jestes wspaniala mama Cytat:
ja terazmam szmergla wszedzie zamieszczam info wysylalam wiadomosci i wiem, ze ludzie wplacaja ale o tym nie pisza, ale tak jak Ty napisalas ze wplacasz to tak sie ucieszylam ze chociaz jedna osoba mi odpowiedziala ja obiecalam ze kazdemu wplace po 10zl wiem, ze to niejest duzo ale maz dopiero od 16.08 a prace a ja jestem na 60% pensji ale tych dzieci jest tak duzo fajnie by bylo gdyby kazda z nas udostepniala zbiorki na siepomaga na fb wtedy wiecej osob pomoze co Wy na to???? [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42617387]Padam. Mąż zapomniał po mnie do pracy przyjechać, w efekcie jakbym wracała autobusem to byłabym jakieś 20 po 15 w domu, a tak to pół godziny potem, a na 17 zebranie w przedszkolu. I do 18:30, jestem mega padnięta, bo powrót pieszo, w domu przed 20 (spacerek!), zaraz spadam spać. Jestem w trójce klasowej [/QUOTE]nie dziwie sie jestes jak najbardziej odpowiednia osoba, ba wroze Ci ze przewodniczaca zostaniesz tylko jak Ty dasz rade kobietko Cytat:
![]() kija tuuulam Was oby jak najszybciej udalo sie znalezc zrodlo alergenu |
|||
|
|
|
#4151 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Czesc!
szklanko jak Ewka? ---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ---------- evel warto sie bylo starac dla takiej radosci Karinki hje moze nie pieluszki odparzyly co resztki kupki albo niedosuszylas po zmianie pampka ---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ---------- deli nie smaruje. Nigdy niczym nie smarowalam i nie bylo zadnego problemu ---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ---------- fewciu, charlizz kusicie wypiekami kija kciuki za poprawe u Ani! W porownaniu do poprzedniej, noc marzenie. Wstawalam tylko do Yae i co tam, ze przestalam liczyc przy 5 razie... Dzis jest w troche lepszej formie i oby taka tendencja sie utrzymala. Edytowane przez meneq Czas edycji: 2013-09-04 o 01:15 |
|
|
|
#4152 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Hej!!! Taki numer to tylko ja umiem odwalić wyobraźcie sobie że zamarzyły mi sie paznokcie i o 22 zaczęłam robić w między czasie o 24 małego nakarmiłam i o 2 skończyłam
Ale ale jak już nie śpię to może wizaz poczytam i co ja robię ??? jest 3 a ja odpisuję na posty hehehe Kilka postów nie zacytowałam a chyba warto żebym też się wypowiedziała. Ninag ja kupuję jednoczęściowy kombinezon z prostej przyczyny wg mnie jest praktyczniejszy Silver z mamą będzie dobrze poprostu muszą zbić te gorączkę, nie każdy jest "nówka sztuka" po operacji Blogerko u mnie na chrzcinach w średnio bogatej rodzinie goście dawali po 200 zł i zazwyczaj jakiś upominek ( książeczkę, kocyk, matę, gryzak-wibrator ) tylko jedna ciocia poszalała i dała 5 stówek ![]() Black normalnie respekt !!! Też umiem szybko czytać ale to co Ty napisałaś to aż dech zapiera w piersi ![]() A tak wogóle fajnie że odpisujecie czasami na moje posty - świadczy to o tym że chyba powoli zaczynam być zauważana Ciesze się i obiecuję że nie zniknę tak jak wiele ujawnionych mam co tylko napisały 3 posty i tyle je widziano sasasasasHmmm rzeczywiście jest kilka postów pominiętych z tego wynika że wizaz ma pewne ograniczenia co do wielocytowania. Więc z pamięci to czego nie zacytowało Lady to masz teraz przeprawe z Pietraszkiem ![]() Cała normalnie nie dość że jesteś z Wrocławia to jeszcze taki sam odkurzacz hehehehee Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Bardzo kreatywnie.Cytat:
![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;4261738]Jestem w trójce klasowej [/QUOTE]Jakoś wcale mnie to nie zdziwiło ![]() Cytat:
Cytat:
![]() No idę spać - dobranoc |
|||||||
|
|
|
#4153 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Neti, bardzo dobrze wiem o czym mowisz.. u nas babcia od poczatku zajmuje sie mama bo wszystko zaczelo sie po smierci dziadka
|
|
|
|
#4154 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-09-04 o 07:42 |
|
|
|
|
#4155 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
No i definitywna pobudka nastała u nas
Mały ma problem natury kupkowej i od około półtora dnia nie ma nic a wcześniej było co jedzonko później po pół dnia co cały dzień ..... Czy u Was też to tak przechodziło czy mój syn to ewenement ?? zaznaczam my rozszerzyliśmy dietę o kaszkę ryżowo-mleczną. Tak wiem że ryż zatwardza. jak się skończy poszukam innej kaszki. Teraz cały czas mały jest na brzuszku później może poćwiczymy rowerki i dałam mu dicoflor. No zobaczymy jakie będą tego skutki. dobra kończę b0 Krzysiulek wzywa hehehehe miłego dnia życzę
|
|
|
|
#4156 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
a na exploding box moge Ci dac namiary koleżanki która robi ---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- ja ostatnio kupiłam Happy i coś mi sie jej skóra teraz nie podoba :/ nie ma niby odparzen ale cały czas jest zaczerwnieniona :/ Najlepiej jednak reaguje na Pampki
|
|
#4157 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cała, wiedziałam, ze się na to odezwiesz
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42617387]Padam. Mąż zapomniał po mnie do pracy przyjechać, w efekcie jakbym wracała autobusem to byłabym jakieś 20 po 15 w domu, a tak to pół godziny potem, a na 17 zebranie w przedszkolu. I do 18:30, jestem mega padnięta, bo powrót pieszo, w domu przed 20 (spacerek!), zaraz spadam spać. Jestem w trójce klasowej [/QUOTE]Zrobiłaś mu z: upa: jesień średniowiecza za to, ze zapomniał? Jesli chodzi o kombinezon na zimę, ja mam rozmiar 80 jednocześciowy z zabudowanymi stopami. Jak Ola zacznie chodzić to będzie miała kurtkę taka narciare i może dokupie jakieś spodnie czy coś U nas na chrzciny dają ok 300 zł, chrzestni i na 1000 się potrafią rzucić, ja swojej kupiłam złota bransoletkę, taka dorosłą, by miała pamiątkę na długie lata, bo kasa to wiadomo |
|
|
|
#4158 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
|
|
#4159 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
Jaka..po jakiś zmianach pokarmowych wiadomo ze może być inaczej z kupą...ale półtora dnia to nie ma co się martwic..u nas porządna kupa co 3..4 dni...chyba że po sliwce..to dwie dziennie
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-09-04 o 07:46 |
|
|
|
|
#4160 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
EVEL super torcik, masz ty talent w tej kwestii. z tego co pamietam to robiłas je kiedys zarobkowo??? czy cos mi sie pogmatwało?
NATI śliczny śpioch i nie pamietam co jeszcze :P bo mi cytatów pół wcieło u nas nocka do bani. Ewcia od 21 do 23 przepłakała, potem znów powtórka od 2 do 4 , nie iwem o co kaman, może zęby?
|
#4161 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Debrah u mnie jest to samo jak małą zostawię z kim kolwiek oprucz tż, po kilku min się oriętuje że mnie nie ma i jest taki płacz jakby naprawdę coś się stało do tego łzy jak grochy. Ostatnio źle się czułam, mama wziła lenkę na podwórko a mi kazała się położyć, bo nie miałam siły nawet się nią zająć, nie wiem czy poleżałam z 10 min, musiałam biec na ratunek, więc nie mam kolorowo. ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Cytat:
|
|
#4162 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
skądś to znam
Cytat:
Cytat:
Cytat:
, ale ten torcik nie jest za bardzo popisowy - świeczka robi robotę jak jej nie znajdziecie w sklepie, a podejrzewam ze w jakimś tesco lub realu powinny być, to zostaje allegro http://allegro.pl/dla-dzieci?string=...ie+dzia%C5%82yucieło mi cytaty, więc jak kogoś pominęłam to przepraszam i dziękuję ![]() w którymś któraś, chyba Deli się pytała o masę - jest to masa cukrowa, którą sama robię ale na pierwszy raz proponuję kupić gotową na all nazywa się to lukier plastyczny lub masa cukrowa Cytat:
mam nadzieję, że znajdzie się alergen szybko i skończy się ta Wasza udręka Jak Karinka miała problemy skórne to Emolium zaogniało więc może to jednak te emoliety? Przy Majusi (wiecznie ma suche plamy na nóżkach) dermatolog nam zalecił Cetaphil i jest duża poprawa. Silver, jak mama? ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Gocha, tak, robiłam torty na zamówienie ale szybko przestało się opłacać + masę czasu i pracy trzeba na to poświęcić więc przy dwójce to wogóle bym nie ogarnęła. |
||||
|
|
|
#4163 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jedz 5 posiłków dziennie i najlepiej coś białkowego przed snem z godzinę, dwie. Cytat:
Cytat:
Michaś ma drzemkę a ja piję kawę i jem ptysia :P Jak wstanie, ogarniemy się i muszę z nim iść do urzędu pracy, nie mam go z kim zostawić. Ciekawe czy grzeczny będzie. |
||||
|
|
|
#4164 |
|
Wtajemniczenie
|
a jeszcze apropo tortu to wymyśliłam masę kokosową - bo nie mogłam na necie znaleźć masy z mleczka kokosowego ale nie na kremówce
i wyszła taka jak środek z Rafaello |
|
|
|
#4165 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() misia smerfy wywołujące ból głowy dzisiaj nocka lepsza tzn do 1-wszej w nocy budził się co trochę tzn co 15-20 min max co pół godziny o 1-wszej wzięłam go do siebie do łóżka pobudka o 4:50 i o 7:20. ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
![]() pytanie
|
||
|
|
|
#4166 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. Melduje że żyje
|
#4167 |
|
Zadomowienie
|
Wpadam tylko na szybko żeby napisać że po wczorajszym odstawieniu balneum i umyciu mydłem z aleppo (lekarka mi poleciła taki wynalazek, wygląda jak szare mydło tylko brzydsze i bardziej śmierdzące, no i kosztowało prawie trzy dychy zamiast dwóch złotych
) skóra jest o wiele bledsza niż wieczorem tylko dalej potwornie sucha. Czyżby moje dziecię uczulały emolienty?? Nie wyspałam suę bo młoda wprawdze przespała całą noc jak zwykle ale bardzo niespokojnie, wierciła się strasznie, popłakiwała przez sen, było widać że ją swędzi. Grześ wyprawiony do przedszkola, czekam aż Ania znowu uśnie bo się obudziła jak się chłopaki zbierały, i idę razem z nią do łóżka
|
|
|
|
#4168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kombinezonu, ja muszę wygrzebać, bo mam dwa jeden z dopinanymi butkami, na mniejsze niechodzące dziecko, ale jakby chodziło, to zamiast dopinać można ubrać zimowe. Drugi rozmiar 86 i wydaje mi się ogromny. Dwuczęściowy, ze spodniami na szelkach i rozpinanymi nogawkami. Muszę poprzymierzać do Misia. Jak będą do dupki to inny kupię. |
|
|
|
|
#4169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- przepis wyślę na meila
|
|
|
|
|
#4170 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:01.

, dostałam od siostry jeden, a drugi od kuzynki i akurat są rozmiarowo takie, że jeden - mniejszy - ma zabudowane stopy i będzie na pierwsze mrozy, jak mała jeszcze nie będzie chodzić, a drugi - większy - ma tylko nogawki, bez stópek jest, więc jak już będziemy śmigać na nóżkach, to wtedy będziemy go nosić.
Jak będzie niewygodnie, to wtedy kupię małej coś innego.

ostatnio nie jestem sobą. Nerwowa się zrobiłam i jakaś taka obojętna na wszystko. 

, u nas lepiej sprawdzilo sie emolium niz oilatum, teraz mamy zel do mycia babydreama. W czym bedziecie ja kapac? Krochmal?

)