Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-03, 22:22   #4141
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

E_vel, przepiękny tort.

Co do kombinezonu, to ja mam jakieś 2 "z odzysku" , dostałam od siostry jeden, a drugi od kuzynki i akurat są rozmiarowo takie, że jeden - mniejszy - ma zabudowane stopy i będzie na pierwsze mrozy, jak mała jeszcze nie będzie chodzić, a drugi - większy - ma tylko nogawki, bez stópek jest, więc jak już będziemy śmigać na nóżkach, to wtedy będziemy go nosić. Jak będzie niewygodnie, to wtedy kupię małej coś innego.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 22:23   #4142
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Ostatnio nie mam weny ani na czytanie ani na pisanie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
kurcze co ja mam zrobić z tym kolorem na włosy... tak mi się cieżko rozstać z rudym ale czuję że potrzebuję czegoś innego, juz od 5 miesiecy co farbowanie mam zamiar zrobić brąz i tak stojąc przed półką biorąc rudą mówie sobie "ostatni raz"
Ja też uważam że w rudym wyglądasz BOSKO!!!!

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
P.s. O tak śpi...jeszcze nie przełożony do łóżeczka bo się boję ruszyć
Dobrej nocki
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ale powyginany śpi słodko

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
taki był ten torcik- świeczka najpierw była zwiniętym tulipanem, potem jak się ją zapaliło to tak się zaczęła jarać, że się wystraszyłam i kazałam Karisi się odsunąć, ale stopniowo płatki zaczęły się rozchylać i kwiatek się kręcił ale się cieszyła
Ale piękny torcik
A gdzie taka fajną świeczkę można kupić????
Stary 2013-09-03, 22:31   #4143
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no fakt..to jest dużo-choć to moje pierwsze chrzciny..jakiekolwiek... i nigdy też nie dawałam..więc nawet nie wiedziałam ile...no ale jak chcą tyle dawać..niech dają,a co

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Nie mogę usnąć...bo tz zasnął pierwszy i chrapie:banghead:

ja już trzy razy uciszałam swojego tż, bo nie mogę oglądać tv, bo nic nie słyszę przez te jego chrapanie...

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

sylwietta tęsknimy za Tobą
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 22:34   #4144
Kija80
Zadomowienie

Cześć dziewczyny, staram się być w miarę na bieżąco ale marnie mi idzie, jak mam chwilę to wpadam podczytać ale nie nadążam. U nas tak sobie, raz lepiej raz gorzej, dziś akurat było gorzej Cały czas tropimy alergen, ja już prawie nic nie jem, modlę się tylko żeby mi starczyło pokarmu dla małej. Ostatnio na kontroli lekarka stwierdziła na kontroli że jak tak słucha co jem i widzi że mała przybiera mimo wszystko to jej się kojarzy od razu z kobietami z Afryki, co to same głodują ale jakimś cudem są w stanie wykarmić niemowlaki... To znaczy ja nie głoduję, ilościowo jem sporo ale jakościowo szkoda gadać. Dzisiaj odstawiliśmy balneum do kąpieli bo nabrałam podejrzeń że to balneum tak zaognia skórę. Jeśli mam rację to oilatum też bo problemy są od lipca a wtedy jeszcze stosowaliśmy oilatum (od początku ale najpierw było ok). Wczoraj podczas kąpieli w balneum na naszych oczach młoda jeszcze bardziej poczerwieniała na brzuchu (znacząco bardziej), jeszcze bardziej zaczęła się drapać i rozpłakała się bardzo co jej się w kąpieli nie zdarza. Niby emolienty nie powinny uczulać ale nie podoba mi się ta reakcja...
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 22:45   #4145
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
ostatnio nie jestem sobą. Nerwowa się zrobiłam i jakaś taka obojętna na wszystko.
Na szczęście nie odbija się to na synku tylko na mężu
na szczęście

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
postanowilam nie jesc slodyczy i nie jesc po 19 a teraz umieram z glodu aaaaaaaaaaaaaaaaa
ale jak idziesz późno spać, to musisz coś jeszcze zjeść; gdzieś czytałam, że ileś tam godzin przed snem trzeba zjeść ostatni posiłek, więc nie zawsze to po 19 wypada

Cytat:
taki był ten torcik- świeczka najpierw była zwiniętym tulipanem, potem jak się ją zapaliło to tak się zaczęła jarać, że się wystraszyłam i kazałam Karisi się odsunąć, ale stopniowo płatki zaczęły się rozchylać i kwiatek się kręcił ale się cieszyła
piekny
moja mama tacie taką samą świeczkę do tortu wsadziła i jak buchnęło ogniem na początku

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 22:48   #4146
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, staram się być w miarę na bieżąco ale marnie mi idzie, jak mam chwilę to wpadam podczytać ale nie nadążam. U nas tak sobie, raz lepiej raz gorzej, dziś akurat było gorzej Cały czas tropimy alergen, ja już prawie nic nie jem, modlę się tylko żeby mi starczyło pokarmu dla małej. Ostatnio na kontroli lekarka stwierdziła na kontroli że jak tak słucha co jem i widzi że mała przybiera mimo wszystko to jej się kojarzy od razu z kobietami z Afryki, co to same głodują ale jakimś cudem są w stanie wykarmić niemowlaki... To znaczy ja nie głoduję, ilościowo jem sporo ale jakościowo szkoda gadać. Dzisiaj odstawiliśmy balneum do kąpieli bo nabrałam podejrzeń że to balneum tak zaognia skórę. Jeśli mam rację to oilatum też bo problemy są od lipca a wtedy jeszcze stosowaliśmy oilatum (od początku ale najpierw było ok). Wczoraj podczas kąpieli w balneum na naszych oczach młoda jeszcze bardziej poczerwieniała na brzuchu (znacząco bardziej), jeszcze bardziej zaczęła się drapać i rozpłakała się bardzo co jej się w kąpieli nie zdarza. Niby emolienty nie powinny uczulać ale nie podoba mi się ta reakcja...
Trzymam kciuki za Was obydwie
Stary 2013-09-03, 22:49   #4147
s i l v e r
Zakorzenienie

idę spać dziewczyny. Dobranoc. Słodkich snów
Stary 2013-09-03, 22:52   #4148
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
oj biedne Wy trzymam kciuki, żeby się poprawiło

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

ja też zmykam pić winko i czas honoru oglądać
dobranocki

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 23:09   #4149
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
O kurde, to niezle cos ja wzielo ;/ tez ostatnio myslelismy od czego malej znowu wyszla skaza, cala buzie sobie podrapala do krwi Ale hmm dziwne ze emolient nie przypasowal , u nas lepiej sprawdzilo sie emolium niz oilatum, teraz mamy zel do mycia babydreama. W czym bedziecie ja kapac? Krochmal?

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 23:19   #4150
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
hej!

przepraszam, że tak zniknęłam, miałam się wczoraj odezwać, ale słuchajcie... wczoraj koło 14 dostałam informację, że moja babcia... umiera długo z siostrą nie myśląc ściągnęłam męża z pracy, zostawiłam go z Anią i dwójką dzieci mojej siostry a my w długą 200km w jedną stronę, żeby się jeszcze zdążyć z babcią zobaczyć... wróciłam póóóźnym wieczorem wykończona, ale szczęśliwa, że zdążyłam, że się ucieszyła na nasz widok... dalej jest w szpitalu, lekarze nie dają jej żadnych szans
tak mi przykro
ale nadzieje trzeba miec do konca

tuuuulam bardzo

Cytat:
foto girlandy
piekna, jestes wspaniala mama

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Przepraszam Oczywiście dla Nataszy!!!

Ja odgapiam z tych co jej smakują np. Wołowina z marchewką i ziemniaczkami (u nas jest szał na to, dodaję jeszcze kawałeczek pora,pietruszki,selera), Indyk z ryżem i warzywami (warzywa standardowa włoszczyzna) doprawione odrobiną bazylii. Cielęcinka z ryżem plus te warzywa doprawione odrobiną koncentratu pomidorowego lub z pomidorami. Potrawka z kurczaka (skrzydełka) z ryżem i włoszczyzną.

Wpłacam czasem na siepomaga
Dzieki milo wiedziec, ze ktos wplaca

ja terazmam szmergla wszedzie zamieszczam info wysylalam wiadomosci i wiem, ze ludzie wplacaja ale o tym nie pisza, ale tak jak Ty napisalas ze wplacasz to tak sie ucieszylam
ze chociaz jedna osoba mi odpowiedziala
ja obiecalam ze kazdemu wplace po 10zl wiem, ze to niejest duzo ale maz dopiero od 16.08 a prace a ja jestem na 60% pensji ale tych dzieci jest tak duzo

fajnie by bylo gdyby kazda z nas udostepniala zbiorki na siepomaga na fb
wtedy wiecej osob pomoze
co Wy na to????

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42617387]Padam.
Mąż zapomniał po mnie do pracy przyjechać, w efekcie jakbym wracała autobusem to byłabym jakieś 20 po 15 w domu, a tak to pół godziny potem, a na 17 zebranie w przedszkolu. I do 18:30, jestem mega padnięta, bo powrót pieszo, w domu przed 20 (spacerek!), zaraz spadam spać.

Jestem w trójce klasowej [/QUOTE]

nie dziwie sie jestes jak najbardziej odpowiednia osoba, ba wroze Ci ze przewodniczaca zostaniesz
tylko jak Ty dasz rade kobietko

Cytat:
piekny

kija
tuuulam Was oby jak najszybciej udalo sie znalezc zrodlo alergenu
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 00:47   #4151
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Czesc!
szklanko jak Ewka?

---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ----------

evel warto sie bylo starac dla takiej radosci Karinki
hje moze nie pieluszki odparzyly co resztki kupki albo niedosuszylas po zmianie pampka

---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ----------

deli nie smaruje. Nigdy niczym nie smarowalam i nie bylo zadnego problemu

---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ----------

fewciu, charlizz kusicie wypiekami

kija kciuki za poprawe u Ani!

W porownaniu do poprzedniej, noc marzenie. Wstawalam tylko do Yae i co tam, ze przestalam liczyc przy 5 razie...
Dzis jest w troche lepszej formie i oby taka tendencja sie utrzymala.

Edytowane przez meneq
Czas edycji: 2013-09-04 o 01:15
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 03:18   #4152
jakajakaja5
Raczkowanie

Hej!!! Taki numer to tylko ja umiem odwalić wyobraźcie sobie że zamarzyły mi sie paznokcie i o 22 zaczęłam robić w między czasie o 24 małego nakarmiłam i o 2 skończyłam Ale ale jak już nie śpię to może wizaz poczytam i co ja robię ??? jest 3 a ja odpisuję na posty hehehe

Kilka postów nie zacytowałam a chyba warto żebym też się wypowiedziała.
Ninag ja kupuję jednoczęściowy kombinezon z prostej przyczyny wg mnie jest praktyczniejszy
Silver z mamą będzie dobrze poprostu muszą zbić te gorączkę, nie każdy jest "nówka sztuka" po operacji
Blogerko u mnie na chrzcinach w średnio bogatej rodzinie goście dawali po 200 zł i zazwyczaj jakiś upominek ( książeczkę, kocyk, matę, gryzak-wibrator ) tylko jedna ciocia poszalała i dała 5 stówek
Black normalnie respekt !!! Też umiem szybko czytać ale to co Ty napisałaś to aż dech zapiera w piersi

A tak wogóle fajnie że odpisujecie czasami na moje posty - świadczy to o tym że chyba powoli zaczynam być zauważana Ciesze się i obiecuję że nie zniknę tak jak wiele ujawnionych mam co tylko napisały 3 posty i tyle je widziano sasasasas

Hmmm rzeczywiście jest kilka postów pominiętych z tego wynika że wizaz ma pewne ograniczenia co do wielocytowania. Więc z pamięci to czego nie zacytowało
Lady to masz teraz przeprawe z Pietraszkiem
Cała normalnie nie dość że jesteś z Wrocławia to jeszcze taki sam odkurzacz hehehehee
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Suka powinna dostać dożywocie. Mam nadzieję, że ją roz☠☠☠☠☠☠☠ą w więzieniu na drobne kawałeczki. Ona jest potworem, a nie człowiekiem.
Sądzę że na 100% zrobią coś jej w pierdlu. tam dzieciobójców i pederastów traktują gorzej niż wszy. No chyba że ma tak za☠☠☠isty charakter że przetrwa "falę" i zacznie budować swoją "rodzinę" - franca jedna grrrrr

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny ale miałam wieczorem suprajsa. Siedze e domu 21 30 czekam na tż. Dzwoni domofon "cześć Magd otwórz" a ja na to że yyyyy ale kto pyta?? a ona "teściowa " hahahaha normalnie zdębiałam no bo skąd ona nagle?! No i wchodzą na górę tż, teściowa i teściu Okazało się, że kupowali auto w Rybniku i zajechali do nas na noc. Wiecie a ja burdel na kółkach no moż enie aż taki masakrycnzy, ale bałagan Fewci to to nie był Posiedzieliśmy, potem o 23 małą się przebudziła na mleko to ją babcia z dziadkiem pobawili ale nawet potem szybko zasnęła i spała do 6! i jak wyjeżdzali rano to ja też trochę pobawili. Fajnie nawet że taka niespodziankę nam zrobili. Jeszcze kasą sypnęli dla Hanci 20 ojro i jeszcze coś ale nie mogę póki co napisać (tż Bokeh)
O kontroling Ci się przytrafił hihihi u mnie zawsze tak jest jak mam w planach siedzieć cały dzień w smrodku

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
hej!

przepraszam, że tak zniknęłam, miałam się wczoraj odezwać, ale słuchajcie... wczoraj koło 14 dostałam informację, że moja babcia... umiera długo z siostrą nie myśląc ściągnęłam męża z pracy, zostawiłam go z Anią i dwójką dzieci mojej siostry a my w długą 200km w jedną stronę, żeby się jeszcze zdążyć z babcią zobaczyć... wróciłam póóóźnym wieczorem wykończona, ale szczęśliwa, że zdążyłam, że się ucieszyła na nasz widok... dalej jest w szpitalu, lekarze nie dają jej żadnych szans
: glasiu:

Cytat:
foto girlandy
Bardzo kreatywnie.

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hello,
nie wytrzymałam i kupiłam prepaida z internetem
pozdrawiam gorąco z wakacji, w niedziele wracamy
nie odpoczywam bo z 3 dzieci się nie da ale i tak jest ok

mam nadzieję,że u Was wszystko ok

całuję mocno i myślę o Was bez przerwy
A myślałam o Tobie ostatnio kiedy to wracasz z tych wojaży żeby zapytać co z tym naszym spotkankiem

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Marsi a myślałam dzisiaj o Tobie

Wstawiam obiecane foty (piątej nie mam, ale to sandały takie o)
Padłam !!! Ale za☠☠☠iaszcze

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;4261738]Jestem w trójce klasowej [/QUOTE]

Jakoś wcale mnie to nie zdziwiło

Cytat:
Dziewczynki przepraszam ze tak mało się odnoszę..ale jestem na wyjeździe i staram się chociaż Was podczytywac...a po wielkich bojach Antonio usnął w końcu...i my lecimy spać.
P.s. O tak śpi...jeszcze nie przełożony do łóżeczka bo się boję ruszyć
Dobrej nocki
Ja się zastanawiam jak te nasze dzieci się czują po spaniu w tak pokręconych pozach ??

Cytat:
Proszę szybciutko powiedzieć gdzie takie świeczki można kupić??? plisssss

No idę spać - dobranoc
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 05:36   #4153
badziabadzia
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Neti, bardzo dobrze wiem o czym mowisz.. u nas babcia od poczatku zajmuje sie mama bo wszystko zaczelo sie po smierci dziadka jak dojdzie w koncu do naszego spotkania to pogadamy sobie bo mam dstycznosc z ta choroba przez praktycznie cale swoje zycie. Napisze jeszcze tylko, ze moja babcia w tej chwili nie wstaje, nie mowi, jest karmiona, przewijana, myta, przekrecana na lozku - zeby uniknac odelzyn - nie robi nic, jest jk warzywo i jak przypomne sobie jaka byla kiedys super kobieta to plakac mi sie chce.. a najgorsze jest to ze jestem obciazona genetycznie ta choroba i boje sie zetak samo skoncze..
Stary 2013-09-04, 06:41   #4154
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Neti, bardzo dobrze wiem o czym mowisz.. u nas babcia od poczatku zajmuje sie mama bo wszystko zaczelo sie po smierci dziadka jak dojdzie w koncu do naszego spotkania to pogadamy sobie bo mam dstycznosc z ta choroba przez praktycznie cale swoje zycie. Napisze jeszcze tylko, ze moja babcia w tej chwili nie wstaje, nie mowi, jest karmiona, przewijana, myta, przekrecana na lozku - zeby uniknac odelzyn - nie robi nic, jest jk warzywo i jak przypomne sobie jaka byla kiedys super kobieta to plakac mi sie chce.. a najgorsze jest to ze jestem obciazona genetycznie ta choroba i boje sie zetak samo skoncze..
Badzia napewno pogadamy...ale Ty nie myśl że też skończysz-jak ona...po co tym się teraz zadręczać?..myśleć o tym-nie wiesz co będzie..a na to co bedzie nie mamy wpływu.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-09-04 o 07:42
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 06:58   #4155
jakajakaja5
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

No i definitywna pobudka nastała u nas Mały ma problem natury kupkowej i od około półtora dnia nie ma nic a wcześniej było co jedzonko później po pół dnia co cały dzień ..... Czy u Was też to tak przechodziło czy mój syn to ewenement ?? zaznaczam my rozszerzyliśmy dietę o kaszkę ryżowo-mleczną. Tak wiem że ryż zatwardza. jak się skończy poszukam innej kaszki. Teraz cały czas mały jest na brzuszku później może poćwiczymy rowerki i dałam mu dicoflor. No zobaczymy jakie będą tego skutki. dobra kończę b0 Krzysiulek wzywa hehehehe miłego dnia życzę
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 07:27   #4156
gochaa_p
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Blogerko..my właśnie chrzciny robiliśmy i powiem tak, każdy daje ile uważa...ile może- u nas średnio Antonio dostawał albo 300zl..albo 400zl no i oczywiście kartki z życzeniami..od chrzestnej dostał tzw. Exploding box..wstawiałam tu już zdjecia tego-robią Ci jakie chcesz.

u nas na chrzcie tak samo było mniej więcej. średnio 300 zł, tylko babcie dały więcej
a na exploding box moge Ci dac namiary koleżanki która robi

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Ja zasypuję pupęcję za każdym razem pudrem/mąką z. Nas też Dady odparzyły czy coś i od kilku miesięcy lecimy na BD.
....
ja ostatnio kupiłam Happy i coś mi sie jej skóra teraz nie podoba :/ nie ma niby odparzen ale cały czas jest zaczerwnieniona :/ Najlepiej jednak reaguje na Pampki
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 07:34   #4157
charlizz
Zadomowienie

Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
jak zagrożony to ja bym z niego nie gotowała. bo pyta wyjdzie
Cała, wiedziałam, ze się na to odezwiesz

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42617387]Padam.
Mąż zapomniał po mnie do pracy przyjechać, w efekcie jakbym wracała autobusem to byłabym jakieś 20 po 15 w domu, a tak to pół godziny potem, a na 17 zebranie w przedszkolu. I do 18:30, jestem mega padnięta, bo powrót pieszo, w domu przed 20 (spacerek!), zaraz spadam spać.

Jestem w trójce klasowej [/QUOTE]
Zrobiłaś mu z: upa: jesień średniowiecza za to, ze zapomniał?

Jesli chodzi o kombinezon na zimę, ja mam rozmiar 80 jednocześciowy z zabudowanymi stopami. Jak Ola zacznie chodzić to będzie miała kurtkę taka narciare i może dokupie jakieś spodnie czy coś

U nas na chrzciny dają ok 300 zł, chrzestni i na 1000 się potrafią rzucić, ja swojej kupiłam złota bransoletkę, taka dorosłą, by miała pamiątkę na długie lata, bo kasa to wiadomo
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 07:38   #4158
gochaa_p
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
E_vel, przepiękny tort.

Co do kombinezonu, to ja mam jakieś 2 "z odzysku" , dostałam od siostry jeden, a drugi od kuzynki i akurat są rozmiarowo takie, że jeden - mniejszy - ma zabudowane stopy i będzie na pierwsze mrozy, jak mała jeszcze nie będzie chodzić, a drugi - większy - ma tylko nogawki, bez stópek jest, więc jak już będziemy śmigać na nóżkach, to wtedy będziemy go nosić. Jak będzie niewygodnie, to wtedy kupię małej coś innego.
ja kombinezonó nie lubie. mam na zimę jeden po Wojtku ( założyłam mu go dosłownie 2 razy na sanki ale on jest z zabudowanymi nóżkami, głupota jak dla mnie dla biegajżcego już dziecka :/), i jeden o koleżanki córce, wydaje sie ciut fajniejszy. Ogólnie u nas bardziej sprawdziła się kurtka i spodnie
Stary 2013-09-04, 07:39   #4159
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
No i definitywna pobudka nastała u nas Mały ma problem natury kupkowej i od około półtora dnia nie ma nic a wcześniej było co jedzonko później po pół dnia co cały dzień ..... Czy u Was też to tak przechodziło czy mój syn to ewenement ?? zaznaczam my rozszerzyliśmy dietę o kaszkę ryżowo-mleczną. Tak wiem że ryż zatwardza. jak się skończy poszukam innej kaszki. Teraz cały czas mały jest na brzuszku później może poćwiczymy rowerki i dałam mu dicoflor. No zobaczymy jakie będą tego skutki. dobra kończę b0 Krzysiulek wzywa hehehehe miłego dnia życzę
No my notorycznie mamy problemy...ale odkąd daje małemu suszoną sliwke gerbera..raz na 2-3 dni ...kupa lepiej czy gorzej ale zawsze pójdzie...
Jaka..po jakiś zmianach pokarmowych wiadomo ze może być inaczej z kupą...ale półtora dnia to nie ma co się martwic..u nas porządna kupa co 3..4 dni...chyba że po sliwce..to dwie dziennie

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-09-04 o 07:46
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 07:41   #4160
gochaa_p
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

EVEL super torcik, masz ty talent w tej kwestii. z tego co pamietam to robiłas je kiedys zarobkowo??? czy cos mi sie pogmatwało?

NATI śliczny śpioch

i nie pamietam co jeszcze :P bo mi cytatów pół wcieło

u nas nocka do bani. Ewcia od 21 do 23 przepłakała, potem znów powtórka od 2 do 4 , nie iwem o co kaman, może zęby?
Stary 2013-09-04, 08:01   #4161
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Jeju. co to się stało dziś!
Mama wzięła Amelkę na krótki spacer przed kąpielą (do sklepu), wracają, a ja ich przez okno słyszę jak Mała krzyczy. Nie płacze - krzyczy, skrzeczy i lecą jej łzy - jakby ją coś bolało! Mama w panice, zaczęła się tłumaczyć, że ojej ojej, że nic się nie stało, siedziała w wózku i nagle taki dźwięk. Serce jej waliło młotem i oddychała szybko - wystraszyła się czegoś?
My z Tż też wydygani, co za przerazający dźwięk, miała któraś tak?

A tu fotencje z innego spacerku - Meduzka kochanie,z kombinezonem to ty chyba trochę przesadziłaś
śliczności z Amelki
Debrah u mnie jest to samo jak małą zostawię z kim kolwiek oprucz tż, po kilku min się oriętuje że mnie nie ma i jest taki płacz jakby naprawdę coś się stało do tego łzy jak grochy.
Ostatnio źle się czułam, mama wziła lenkę na podwórko a mi kazała się położyć, bo nie miałam siły nawet się nią zająć, nie wiem czy poleżałam z 10 min, musiałam biec na ratunek, więc nie mam kolorowo.

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Cytat:
Ale ci się dzielna córa trafiła fantastycznie że taka odważna i chętna do zabawy. Choć ja mam takie migawki z zerówki i troszkę z przedszkola że też lubiłam się bawić tylko te poranne wstawanie ..... od najmłodszych lat byłam śpiochem hehehehe

A swoją drogą jakie są wasze wspomnienia z najmłodszych lat? ja mam kilka

jak ide w pięknej różowej sukience przez pole do domu
te właśnie z porannej kaszy przed przedszkolem
i jak stałam na parapecie i robiłam "glonojada" na szybie i płakałam za mamą że idzie do pracy a nakłamała mnie że do sklepu.

ot takie wspomnienia ....
Ja jak oglądałam smerfy i gargamel je złapał to zawqsze płakałam imówiłam że mnie głowa boli jak mama spytała co się dzieje, zawsze smerfy wywoływały u mnie ból głowy
Stary 2013-09-04, 08:04   #4162
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie mogę usnąć...bo tz zasnął pierwszy i chrapie:banghead:
skądś to znam
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

piękny
Cytat:
E_vel, przepiękny tort.
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ale piękny torcik
A gdzie taka fajną świeczkę można kupić????

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

piekny
moja mama tacie taką samą świeczkę do tortu wsadziła i jak buchnęło ogniem na początku
Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
piekna, jestes wspaniala mama

piekny
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość

[/COLOR]evel warto sie bylo starac dla takiej radosci Karinki
Cytat:

Proszę szybciutko powiedzieć gdzie takie świeczki można kupić??? plisssss
Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
EVEL super torcik, masz ty talent w tej kwestii. z tego co pamietam to robiłas je kiedys zarobkowo??? czy cos mi sie pogmatwało?
DZIĘKUJĘ Wam za komplementy , ale ten torcik nie jest za bardzo popisowy - świeczka robi robotę jak jej nie znajdziecie w sklepie, a podejrzewam ze w jakimś tesco lub realu powinny być, to zostaje allegro http://allegro.pl/dla-dzieci?string=...ie+dzia%C5%82y
ucieło mi cytaty, więc jak kogoś pominęłam to przepraszam i dziękuję

w którymś któraś, chyba Deli się pytała o masę - jest to masa cukrowa, którą sama robię ale na pierwszy raz proponuję kupić gotową na all nazywa się to lukier plastyczny lub masa cukrowa

Cytat:
kurcze mam nadzieję, że znajdzie się alergen szybko i skończy się ta Wasza udręka Jak Karinka miała problemy skórne to Emolium zaogniało więc może to jednak te emoliety? Przy Majusi (wiecznie ma suche plamy na nóżkach) dermatolog nam zalecił Cetaphil i jest duża poprawa.

Silver, jak mama?

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Gocha, tak, robiłam torty na zamówienie ale szybko przestało się opłacać + masę czasu i pracy trzeba na to poświęcić więc przy dwójce to wogóle bym nie ogarnęła.
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 08:15   #4163
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Witam sie na szybcika tylko bardzo przepraszam za zniknięcie bez słowa, ale bratu zepsuł sie komputer kilka dni temu a w zamieszaniu pakowania i przeprowadzki uplynnił mi sie gdzies notesik z namiarami.....
takze tego, komputer juz jest wiec bede sie starac i ja byc

nie nadrobie za chinskiego boga

mojego Bartula dwa dni temu ktos podmienił i w efekcie mam jeczydłowate wyjczydło..... masakra.... tylko rece, najlepiej moje, drzemki w ciagu dnia tez na rekach uskutecznia, jesli w ogole są...... jak te górne jedynki nie wyjdą to ja wyląduje w sanatorium bez klamek....

bardzo Wam dziekuje za smsy
Dacie radę

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
u nas się nie zwróciły chrzciny ale też bylo ok;p
postanowilam nie jesc slodyczy i nie jesc po 19 a teraz umieram z glodu aaaaaaaaaaaaaaaaa
Ejj, niejedzenie po 19 to bzdurka jedz 5 posiłków dziennie i najlepiej coś białkowego przed snem z godzinę, dwie.

Cytat:
Śliczny torcik, i super świeczka!

Cytat:
Kija, kochana oliatum uczulało oboje moich siostrzeńców! Może to to? Balneum pewnie też może uczulić. Spróbuj odstawić, oby szybko przeszło!

Michaś ma drzemkę a ja piję kawę i jem ptysia :P Jak wstanie, ogarniemy się i muszę z nim iść do urzędu pracy, nie mam go z kim zostawić. Ciekawe czy grzeczny będzie.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 08:16   #4164
e_vel
Wtajemniczenie

a jeszcze apropo tortu to wymyśliłam masę kokosową - bo nie mogłam na necie znaleźć masy z mleczka kokosowego ale nie na kremówce i wyszła taka jak środek z Rafaello chcecie przepis?
Stary 2013-09-04, 08:23   #4165
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
obyś jak najszybciej znalazła przyczynę takiej wstrętnej alergii biedna Anusia

misia smerfy wywołujące ból głowy

dzisiaj nocka lepsza tzn do 1-wszej w nocy budził się co trochę tzn co 15-20 min max co pół godziny o 1-wszej wzięłam go do siebie do łóżka pobudka o 4:50 i o 7:20.

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Cytat:
a jeszcze apropo tortu to wymyśliłam masę kokosową - bo nie mogłam na necie znaleźć masy z mleczka kokosowego ale nie na kremówce i wyszła taka jak środek z Rafaello chcecie przepis?
pytanie
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 08:25   #4166
mala_19kw
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny. Melduje że żyje
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 08:28   #4167
Kija80
Zadomowienie

Wpadam tylko na szybko żeby napisać że po wczorajszym odstawieniu balneum i umyciu mydłem z aleppo (lekarka mi poleciła taki wynalazek, wygląda jak szare mydło tylko brzydsze i bardziej śmierdzące, no i kosztowało prawie trzy dychy zamiast dwóch złotych ) skóra jest o wiele bledsza niż wieczorem tylko dalej potwornie sucha. Czyżby moje dziecię uczulały emolienty?? Nie wyspałam suę bo młoda wprawdze przespała całą noc jak zwykle ale bardzo niespokojnie, wierciła się strasznie, popłakiwała przez sen, było widać że ją swędzi. Grześ wyprawiony do przedszkola, czekam aż Ania znowu uśnie bo się obudziła jak się chłopaki zbierały, i idę razem z nią do łóżka
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 08:29   #4168
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne że tak!

Co do kombinezonu, ja muszę wygrzebać, bo mam dwa jeden z dopinanymi butkami, na mniejsze niechodzące dziecko, ale jakby chodziło, to zamiast dopinać można ubrać zimowe. Drugi rozmiar 86 i wydaje mi się ogromny. Dwuczęściowy, ze spodniami na szelkach i rozpinanymi nogawkami. Muszę poprzymierzać do Misia. Jak będą do dupki to inny kupię.
Stary 2013-09-04, 08:31   #4169
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Wpadam tylko na szybko żeby napisać że po wczorajszym odstawieniu balneum i umyciu mydłem z aleppo (lekarka mi poleciła taki wynalazek, wygląda jak szare mydło tylko brzydsze i bardziej śmierdzące, no i kosztowało prawie trzy dychy zamiast dwóch złotych ) skóra jest o wiele bledsza niż wieczorem tylko dalej potwornie sucha. Czyżby moje dziecię uczulały emolienty?? Nie wyspałam suę bo młoda wprawdze przespała całą noc jak zwykle ale bardzo niespokojnie, wierciła się strasznie, popłakiwała przez sen, było widać że ją swędzi. Grześ wyprawiony do przedszkola, czekam aż Ania znowu uśnie bo się obudziła jak się chłopaki zbierały, i idę razem z nią do łóżka
to może jednak to? tylko kurcze, czym ją smarować zeby natłuścić przesuszoną skórę?

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

przepis wyślę na meila
Stary 2013-09-04, 08:34   #4170
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Kija, pisałam wyżej, że chłopak siostry były uczulone. Może ją teraz tak skóra swędzi, bo bardzo wysszona? Nie wiem czy możecie, ja smaruję młodego jak trzeba, olejem ze słodkich migdałów. Jest naturalny i nie ma zbędnych cudów w składzie. Kąpię w wodzie z dodatkiem tego oleju i co jakiś czas w płynie do kąpieli roossmana. Nie używam emolientów.

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Cytat:
to może jednak to? tylko kurcze, czym ją smarować zeby natłuścić przesuszoną skórę?

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

przepis wyślę na meila
Evel, wpisz w klubie, myślę że nie tylko ja bym go chciała
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości