W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-03, 19:36   #2071
ula2689
Wtajemniczenie

Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
miałam pocytowane, mała mi klapnęła laptopa i poszło wróciłam z przedszkola - mały mówił, ze płakał i zwymiotował nutellą na dywan dziwne i nie wiem czy prawdziwe, bo ubrany tak jak był, czysty i nic nie czuć po oczach też nie widać, żeby płakał - chociaż tu możliwe, bo jak go rano zaprowadziłam to było tylko 2 dzieci i niezbyt chętnie został, a ja szybko uciekłam nim się odwrócił za mną (teraz mam wyrzuty, może trzeba było zaczekać). Jeść ponoć jadł - tak mówił nie ma się jak zapytać, bo na salę nie ma jak wejść do pań, więc musze czekać do zebrania
Co ja miała pisać...aha Megi - gratuluję dzidziusia - jakoś przeoczyłam wieść
Filusia - piękne fotki, a Twoja figura
angel - gratuluję kolejnego ząbka
więcej nie pamiętam - wybaczcie
Jakby wymiotował to panie by dzwoniły albo porozmawiały z toba jak go odbierałaś.Jeść myślę że jadł bo jak dzieci wszystkie jadły to on pewnie też.A ile jest u Was dzieci w grupie?U nas 28 więc ja też się nie widzę z paniami i nie ma czasu pogadac a szkoda
Ale mnie Kamilek mój dziś zaskoczył-powiedział że pani zapytała jak się nazywa i on powiedzial tak jak go uczyłam

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość

my też robimy w tą sobote roczek i też dziś torta zamówiłam
czekoladowo - truskawkowy z wyżelowaną Myszką Mickey.50zł będzie kosztował1,5kg to chyba niedrogo?zamawi alismy tam na chrziny orzechowy i był pyyyycha

i mam pytanie macie upatrzone jakies kombinezony na zime? jaki rozmiar kupujecie?a buty?
Niedrogo
Nie myślałam jeszcze o zimie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Kombinezon mam z H&M na 86, ale jest duży. Oni mają jakąś zawyżoną rozmiarówkę. Kurtkę kupiliśmy w niedzielę w Tesco, pikowana, super.
Buty jeszcze niewiem jakie, bo North Face nie ma takich małych rozmiarów, a mają super obuwie.
Za ile?
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 20:07   #2072
lourose
Wtajemniczenie

Hej

Ale pędzicie z zębami ja cieszę się że przynajmniej te 2 się pokazały na górze, bo myślałam że będziemy czekać... dziś przez te łopatki mieliśmy niezłą noc, dopiero teraz rozumiem co to znaczy ząbkujące dziecko.

Dearlie, pij dużo żeby uzupełniać płyny. Zdrówka bidulko!

Kurcze też muszę kupić Zosi jakąś cieplejszą kurteczkę na jesień i kombinezon. Jakoś odkładam to na ostatnią chwilę a zaraz zrobi się zimno
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 20:12   #2073
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Za ile?
Przeceniona z 69 na 48,30
Stary 2013-09-03, 20:41   #2074
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Ja na zime też jeszcze nic nie wymyśliłam żyje jeszcze ciepłem

Mąz wrócił z pracy i bawią się teraz w trójke u Dandusia w pokoju piękny widok jak razem w trójke układają klocki

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 21:50   #2075
Nisia4
Zadomowienie

Dziewczyny macie jakieś pomysły na prezent na roczek? Chciałabym dać Mai coś co będzie jej nas zawsze przypominało, myślałam o bransoletce z grawerem, ale może Wy macie jakiś dobry pomysł.
Stary 2013-09-03, 22:16   #2076
Dearlie
Zakorzenienie

Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za życzenia powrotu do zdrowia, przydadzą się na pewno.

Wybaczcie, że nie cytuję, ale sił mi na to brakuje, na szczęście udało mi się Was nadrobić. U nas masakra, bo inaczej tego nazwać nie idzie. Razem z TŻ-em ledwo żyjemy, ja jeszcze gorączki dostałam w bonusie.

Co do Antka to niestety nie jest w pełni zdrowy. Dzisiaj była kupna masakra, pół mieszkania w kupie było. Przy jego odwiecznym zatwardzeniu to niepokojące. Poza tym zupełnie nie chce pić mleka, wypija max 70ml, a normalnie to za mlekiem by się wściekł. Już sama nie wiem czy to na zęby ( bo do tej pory luźna kupa i niechęć do mleka je zapowiadała) czy coś poważniejszego. Górna dwójka już nawet widoczna jest pod dziąsłem, więc modlę się, aby to było to, a nie kolejne objawy tego wirusa.

Gratuluję wszystkich nowych ząbków!

Ja też się czaję na jedną kurtkę z Tesco dla Antka za 69zł, a mam 20zł rabatu na ciuchy F&F, więc szkoda by było nie skorzystać.
Stary 2013-09-03, 22:16   #2077
Katee27
Zadomowienie

właśnie oglądam Ekspres reporterów i wyje jak bóbro Agacie Szewczyk,która przez głupiego ordynatora zmarła po porodzie córeczki

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2013-09-03 o 22:27
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 22:54   #2078
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Agaton, polecam cesarkę, w Białymstoku - masz chyba bliżej niż ja, bezstresowo, bezboleśnie - przynajmniej u mnie, super warunki.
Lewek a możesz na priva szczegóły. tzn. dokładnie gdzie, za ile i jak się tam załapać

pewnie dziwicie się, że jeszcze w ciąży nie jestem a już szukam szpitala
ale ja teraz nie potrafię inaczej, najpierw muszę znaleźć odpowiednie miejsce dla siebie i maleństwa. drugi raz nie dam się tak potraktować.

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

zdrówka! a jak ANtoś?

W czwartek mamy zaplanowane szczepienie i powiem Wam, że im więcej czytam, tym bardziej mam wątpliwości. zaszczępić, zaszczepię, ale nie wiem, co lepsze MMr czy Priorix. co osoba, to opinia. Kraven, Ty pisałaś kiedyś, że będziesz szczepić priorixem. przypomnisz dlaczego lepsza?
a jak reszta dziewczyn?

no i na pneumokoki chciałam zaszczepić, tylko to nie za jednym razem pewnie prawda? w jakim najlepiej odstępie czasowym?
będę szczepić Priorixem
ja szczepiłam 6 w 1 razem z pneumokokami

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za życzenia powrotu do zdrowia, przydadzą się na pewno.

Wybaczcie, że nie cytuję, ale sił mi na to brakuje, na szczęście udało mi się Was nadrobić. U nas masakra, bo inaczej tego nazwać nie idzie. Razem z TŻ-em ledwo żyjemy, ja jeszcze gorączki dostałam w bonusie.

Co do Antka to niestety nie jest w pełni zdrowy. Dzisiaj była kupna masakra, pół mieszkania w kupie było. Przy jego odwiecznym zatwardzeniu to niepokojące. Poza tym zupełnie nie chce pić mleka, wypija max 70ml, a normalnie to za mlekiem by się wściekł. Już sama nie wiem czy to na zęby ( bo do tej pory luźna kupa i niechęć do mleka je zapowiadała) czy coś poważniejszego. Górna dwójka już nawet widoczna jest pod dziąsłem, więc modlę się, aby to było to, a nie kolejne objawy tego wirusa.

Dearlie
, zdrówka dla Was.
ja bym jednak obstawiała nie zęby a wirusówkę niestety
tym bardziej, że Was również męczy.
obserwuj uważnie Antosia. oby przebiegła łagodnie
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 23:14   #2079
lilka00
Wtajemniczenie

Dearlie to ja tylko z pocieszeniem wpadnę, że miałam okropna wirusówkę jak Kinga miała 2 msc i się nie zaraziła, więc może u Antka to faktycznie zęby. Zdrówka dla całej rodzinki!
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 05:51   #2080
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Jakby wymiotował to panie by dzwoniły albo porozmawiały z toba jak go odbierałaś.Jeść myślę że jadł bo jak dzieci wszystkie jadły to on pewnie też.A ile jest u Was dzieci w grupie?U nas 28 więc ja też się nie widzę z paniami i nie ma czasu pogadac a szkoda
Ale mnie Kamilek mój dziś zaskoczył-powiedział że pani zapytała jak się nazywa i on powiedzial tak jak go uczyłam

Niedrogo
Nie myślałam jeszcze o zimie

Za ile?
u nas jest 38 dzieci w grupie wejdę dzisiaj i zapytam, bo z rana jeszcze tyle dzieci nie ma, może mi powiedzą co to wczoraj się działo

Cytat:

Ja też się czaję na jedną kurtkę z Tesco dla Antka za 69zł, a mam 20zł rabatu na ciuchy F&F, więc szkoda by było nie skorzystać.
oby nie kolejny wirus zdrówka dla mełego i mnóstwo wytrwałości dla Ciebie

Cytat:
Trzeba odczekać między szczepieniami ale niewiem ile. 80zł kosztuje.

My szczepimy Priorixem, już zamówiłam w przychodni.

To jak odbierasz dziecko jeśli się z panią nie widzisz? U nas pani woła dziecko i można pogadać.

Kombinezon mam z H&M na 86, ale jest duży. Oni mają jakąś zawyżoną rozmiarówkę. Kurtkę kupiliśmy w niedzielę w Tesco, pikowana, super.
Buty jeszcze niewiem jakie, bo North Face nie ma takich małych rozmiarów, a mają super obuwie.
widzę się z woźną oddziałową tylko, daje mi dziecko, buty i kurtke i idzie po następne dziecko
Nie mogę glizdy dobudzć no dzisiaj punkt 7 muszę wyjść z domu,a on już wczoraj zapowiedział, ze nie idzie będzie darcie już czuję....do tego wczoraj popołudniu obudził się z katarem i zaczął pokasływać małą też słyszłam że kasłała w nocy niech to szlag! jak się wnerwię, to się zwolnię z pracy i będę z nimi w chacie siedzieć

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 08:43   #2081
marta1986222
Zakorzenienie

Hej

Dzisiaj cudowny dzień.

Moja Zuzia ma roczek

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 08:55   #2082
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry.
Cytat:

Oby Wam wszystkim szybko przeszło

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość

ale ja teraz nie potrafię inaczej, najpierw muszę znaleźć odpowiednie miejsce dla siebie i maleństwa. drugi raz nie dam się tak potraktować.
Bardzo mądrze po tym co przeszłaś

Cytat:
Nie mogę glizdy dobudzć no dzisiaj punkt 7 muszę wyjść z domu,a on już wczoraj zapowiedział, ze nie idzie będzie darcie już czuję....do tego wczoraj popołudniu obudził się z katarem i zaczął pokasływać małą też słyszłam że kasłała w nocy niech to szlag! jak się wnerwię, to się zwolnię z pracy i będę z nimi w chacie siedzieć
I jak było?
Oby dzieciakom się żadne choróbsko nie rozwinęło.

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość

Moja Zuzia ma roczek
Najlepszego dla Zuzanki, samych pogodnych dni
Stary 2013-09-04, 09:21   #2083
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Zuzanko kochana wszystkiego najlepszego, samych uśmiechów na twarzy

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 09:21   #2084
monarika
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny

Wpadam szybko z rana bo jedziemy dziś na ostatnią wizytę do audiologa a wcześniej na jakieś zakupy, ciekawe czy uda mi się kupić małej jakąś kieckę na wesele bo podobno w sklepach jakoś nie ma wyboru

100 lat dla Zuzi samych słonecznych dni kochanie

Baobabek zdrówka dla dzieciaczków

Edytowane przez monarika
Czas edycji: 2013-09-04 o 09:23
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 09:25   #2085
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry.

Najlepszego dla Zuzanki, samych pogodnych dni

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
Zuzanko kochana wszystkiego najlepszego, samych uśmiechów na twarzy

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

100 lat dla Zuzi samych słonecznych dni kochanie

Dearlie zdrówka dla Was,mam nadzieję ze u Antka te objawy to tylko na zęby.

Baobabek zdrówka dla dzieciaczków

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 09:44   #2086
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
właśnie oglądam Ekspres reporterów i wyje jak bóbro Agacie Szewczyk,która przez głupiego ordynatora zmarła po porodzie córeczki
Nie oglądałam,wolę nie włączać tv bo wczoraj zaczął się proces rodziców tego 2 lataka z cieszyna

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
Lewek a możesz na priva szczegóły. tzn. dokładnie gdzie, za ile i jak się tam załapać

Oj wcale Ci się nie dziwię kochana.Ja wiem tylko że to Prywatna Klinika ginekologiczno-położnicza w Białymstoku i na pewno mają swoją stronę www.

Cytat:
u nas jest 38 dzieci w grupie wejdę dzisiaj i zapytam, bo z rana jeszcze tyle dzieci nie ma, może mi powiedzą co to wczoraj się działo

widzę się z woźną oddziałową tylko, daje mi dziecko, buty i kurtke i idzie po następne dziecko
Ja się widziałm rano z panią bo było mało dzieci,mówiła że faktycznie nie płakał i się jej przedstawił
Zdrówka dla dzeciaczków i mam nadzieję że Kubuś jednak poubi przedszkole

Cytat:
Hej

Dzisiaj cudowny dzień.

Moja Zuzia ma roczek
Wszystkiego najlepszego Zuziu

Dla zainteresowanych zdjęcia na klubie.
Stary 2013-09-04, 09:45   #2087
lilka00
Wtajemniczenie

100 lat dla Zuzi!!
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 10:21   #2088
Filusia88
Zadomowienie

Zuzanko! Dużo dobrego dla Ciebie i Twoich rodziców! Samych radosnych dni, zdrówka i pogody ducha!

Dearlie oby szybko przeszło Tobie i Filipowi! A Antka jednak nie dopadło
Stary 2013-09-04, 10:33   #2089
_bagheera_
Wtajemniczenie

Witajcie!
dzień wczorajszy nam zleciał dość szybko- byliśmy wczoraj na drugiej dawce na pneumokoki - bez płaczu się nie obyło Franki waży 10.25kg i mierzy 73.5cm łobuz drugi dzień pod rząd nie chciał mi jeść obiadu a zawsze tak chętnie wszystko wcinał... i potem pojechaliśmy na rowerki, bo pogoda dopisywała, a dzisiaj już :pupa: ale jutro ma się znowu poprawić, to dobrze, bo muszę małemu pranie zrobić. A teraz mykam robić mu obiad i potem myć włosy - zajrzę później

Cytat:
U nas piąty ząb wylazł wczoraj
Cytat:
Wpadam powiedzieć, ze wyszedł Jagodzie trzeci zabek-górną, prawa jedynka. Lewa w naratrciu. Później postaram sie nadrobic,bo byłam bez telefonu dwa dni i mam zaleglosci
brawa za ząbki !!!!!

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
Mam jakiś depresyjny nastrój...
Z racji tego że taka szarówka za oknem postanowiłam odświeżyć wakacyjne wspomnienia i zdać krótki bilans po naszym powrocie z Sardynii
Wylatywałyśmy z 3 zębami, wróciłyśmy z 5! A do dzisiaj mamy wreszcie prawą jedynkę i na wylocie dolny z tyłu gdzieś
Basia idąc plażą tak usilnie chciała wleźć do morza, że puściła się ręki mamy i samodzielnie przeszła do wody... Co za widok!
Od tamtej pory coraz częściej i odważniej chodzi, samodzielnie potrafi już przejść cały pokój!
Kilka słonecznych zdjęć
fajne babki z was

Cytat:
Wpadłam tylko napisać, że dopadło i mnie.
bidulka trzymaj się dzielnie!

Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość
ja Ciebie doskonale rozumiem ... ale może mąż przejrzy na oczy jak już się wprowadzą, mam nadzieję że będzie dobrze
mam nadzieję, dzięki

Cytat:
Lewek oby to były ząbki, u nas teraz od soboty względny spokój po przebiciu się górnej jedynki i na noc Jagoda nie zasypia przy cycu czasem pociumka 5 min jak się zbyt rozwrzeszczy przy ubieraniu w pizamkę ale nie daje dłuzej tylko odkładam do łożeczka, głaskam i spiewam.Trochę to trwa ale nie ma histerii jak dotychczas. W nocy o 1 daje się oszukac wodą, dopiero o 5daje jej na chwile cyca na uspokojenie i zaspokojenie pierwszego głodu,zebym mogła w spokoju zrobic jej sniadanko. W dzień jadła pierś ostatnio w sobote.Oby było już tak cały czasa raczej jeszcze lepiej,by wyeliminować cyca całkiem. Liczę,że małymi kroczkami i wreszcie się uda
super, teraz to już na pewno będzie tylko lepiej, ale musisz być konsekwenta! na pewno szybko wam się uda

Cytat:
Dziewczyny karmiące NANem PRO, na jakie mleko po roku przechodzicie??na NAN PRO 3 czy na Nestle Junior?? bo nie wiem co zrobić...Kubuś pił "starą edycję", gdzie NAN 3 był od9-12 mca, a otem właśnie nestle junior, a teraz ten nan ma 3kę od roku do 2 lat, ale Nestle Junior też jest po roku nie wiem na co się zdecydować
nie pomogę, my na enfamilu

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Właśnie,choć to "dotykanie"(mojego Kuby i Frania bagghery)jest inne niż takie dotykanie podczas przewijania czy kąpieli.Dla mnie to bardziej wygląda jak jakieś napinanie.Nagrałam filmik i pokazałam tamtej pediatrze i ona tak stwierdziła.Ciekawe co jutro powie nasza
daj znać kochana, bo widzę że u naszych szkrabów wygląda to identycznie!

Cytat:
Hej

Dzisiaj cudowny dzień.

Moja Zuzia ma roczek
STO LAT, STO LAT!!!
Wszystkiego co najlepsze dla Zuzi i jej rodziców

Franio
Staś
_bagheera_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 10:38   #2090
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Witajcie,

Roczek za nami, Sonia dostała w prezencie chodzik pchacz i interaktynwe jabluszko, z taka wbudowana książeczką bardzo szybko nauczyła się obsługi chodzika, śmiagała po domu aż miło coraz częściej potrawi sama postać jednak nie ma odwagi zrobić kroczku do przodu za to trzymając się sznurka mojej bluzy chodzi

Rozpoczęcie roku za nami, córka zachwycona szkołą, ma juz trzy przyjaciółki i poznał ja kolega z przedszkola, do którego chodziła w pierwszych dwóch latach. Przywitał ja tekstem : Cześc Klaudia, chodziliśmy razem do przedszkola, ale sie zmieniłaś

Kochane, dziękuję w imieniu Sonii za życzenia

Cytat:
Bidulek

Ja też muszę foteliki wystawić i książki bo mi się nie mieszczą na półce mąż tylko krzywo patrzy jak kolejne znosze do domu
Dziewczyny czytające co robicie z przeczytanymi książkami?

Ula, ja odstawiam na półkę i wymieniam się z moimi znajomymi jeśli czegos nie czytały

Mąż niech krzywo nie patrzy dom pełen książek jest super - uwielbiam takie klimaty

Cytat:
Witajcie Dziewczynki
Jestem po wizycie u ginka, i mogę już oficjalnie potwierdzić, że jestem w 8 tygodniu ciąży serducho pięknie bije i wszystko jest ok Fajnie było do niego wrócić, znaczy do gina, bo lubię gościa mówi: usg dokładnie pokrywa się z OM więc już wiadomo, która impreza i który facet (znaczy kto sprawcą jest )

Zaraz poczytam co tam u Was.
Gratuluję i życzę spokojnej reszty miesięcy i szczęśliwego rozwiązania

Cytat:
nie wolno nam organizować żadnych składek to raz, a dwa, ze rodzice nie dadzą...zaraz skarga leci jakim prawem na coś takiego mają się skłądać
u nas jest afera, żeby po 1 zł na papier xero zebrać, a co dopiero na firanki czy jakieś ozdóbki do klasy dyrektor żeby problemów nie było nam też zakazał zbierać na cokolwiek. Także wsio z naszych pieniędzy...
No proszę zdziwiłam się, dawniej rodzice bardziej potrafili się przyczynic by klasa w której dzieci sie uczą najwiecej wygladała ładnie. Np składanie się na farbie i ojcowie przychodzili w sobotę malować a dzieci z mamami sprzątać

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość

Baoabek a Ty w jakiej szkole uczysz?? W podstawówce czy gimnazjum?? Bo mi umknęło
A może dekoracje niech uczniowie na lekcji plastyki zrobią (czy tam sztuki jak to się teraz nazywa )
O właśnie kreatywne prace dla uczniów.

Cytat:

No my właśnie stwierdziliśmy, że fajnie byłoby żeby Misiek jednak miał to rodzeństwo, początkowo nawet nie myślałam o drugim dziecku, jedno i basta, jak to się człowiek zmienia A że ja dobiegająca czterdziestka to nie było na co czekać, choć i tak ciąża była dla mnie zaskoczeniem.
Lewek ty, dobiegająca 40-tka to nie jestem sama

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
czy jeszcze jakiś maluch jeździ w pierwszym fotelik, czy tylko Zuzinka?
ciągle tych9 kg nie ma i bez problemu mieści się w tym foteliku. więc jeszcze ze 3 tygodnie poczekamy z zakupem. w końcu niby w takim najbezpieczniej, skoro z niego nie wystaje
Maggie, moja Sonia jeszcze jeździ, nasz Graco jak na ten pierwszy fotelik dość pojemny a Sonia do wielkoludów nie należy i spokojnie ma w nim miejsce, ale powoli szykujemy się do wymiany.

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Idę nadrabiać dalej

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 10:43   #2091
maggie123
Zakorzenienie

Zuziu wszystkiego najlepszego! rośnij pięknie i radośnie Słoneczko

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 10:54   #2092
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Co do butków to my narazie wypróbowaliśmy zwykłe butki z ZETPOLU i jestem zadowolona

Aaa miałam napisać - jeśli któraś podaje Bebiko 2R (to z kleikiem) to wczoraj widziałam w TESCO po 9,99 zł
Właśnie miałam pisać, że Sonii podeszło bebiko, Nankę jadła na raty i do tego często nie kończyła flaszki, a bebiko wciąga aż miło, ja kupuje w biedronce kolo 20zł za półkilogramowe opakowanie

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Mięso z szynki. A skład sprawdzałam w necie i jest całkiem ok. Wiadomo że jakaś sól jest, jakiś konserwant, ale są polecane. W rankingach wypadają super. Wszelkie Morlinki dla dzieci, Berlinki itp to sam syf.
Też te paróweczki od czasu do czasu kupujemy - są bardzo smaczne i nie rosną w wodzie

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
UWAGA!!!!

MAMY 9ZĄB!!!!
10 w natarciu... przekichane

aaaa.
i Konczitko.
zadne zdjęcia nie doszły na maila mojego.
Ale czad - to zaraz cały komplet uzębienia będzie

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
jasne, a potem dyr. na radzie mówi (drze japę znaczy się), że "pracowania pani M.M. jest najbrzydzsza w całej szkole, jak się taki nl nie wstydzi przed rodzicami na zebraniu, może czas pomyśleć o zmianie pracy, jak się komuś pracować nie chce, praca w szkole to nie tylko stanie przy tablicy..." i takie tam

tak, dobrze pamiętasz, któraś z dziewczyn mi tu poleciła i ten właśnie kupiłam. Babka Ci nie chciałą sprzedać pewnie tego: http://www.marimer.pl/produkt.html , on jest od 18 mca, ale ja brałam ten: http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p63413-Mar...morskiej_30_ml

Dzień dobry
Szkoda słów na gada

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Wszystkiego najlepszego dla Ali i Zuzi
zdrówka, słonka
i uśmiechu na codzień

Gratulacje dla wszytskich maluszków, które zrobiły pierwsze kroczki

ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2013-09-04 o 10:57
Stary 2013-09-04, 11:12   #2093
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Hej

Dzisiaj cudowny dzień.

Moja Zuzia ma roczek
Wszystkiego co Najlepsze dla Zuzi

Dzień dobry
U Nas rano deszczowo było ale powoli robi się ciepło .
Fabiś w trakcie drzemki a Dandik rozrabia

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 11:48   #2094
Iwa844
Zakorzenienie

Wszystkiego Najlepszego dla Zuzanki!

Dearlie, wydaje mi się że u Antka to na zęby... Alicja też przeważnie ma mega twarda kupę, a teraz własnie obsrywa się po same pachy bo zęby w natarciu. Oby szybko wszystko wrócilo do normy...

Co do odziezy zimowej to jeszcze nie zdecydowałam co kupię i czy w ogóle bo mam chyba z 5 kurtek i 2 kombinezony po siostrzenicy, musze poprzymierzać c będzie pasowalo i w miarę fajnie wyglądalo, a jak nic nie wybiorę to pewnie łowy w sh sasasa

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2013-09-04 o 11:49
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 12:05   #2095
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

wszystkiego najlepszego Zuzanko

a w tym expresie reporterów to o naszym ostrowskim szpitalu, w którym ja i Asiulka rodziłyśmy.. aż się włos na głowie jeży..

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 12:28   #2096
Dearlie
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny.

Dzisiaj też Antek zrobił taką luźną, dużą kupę, ale wydaje mi się, że to nie wirus, bo inaczej miałby biegunkę, a on robi raz dziennie taką kupę i poza tym, że jest luźniejsza niż normalnie, to nie jest wodnista jak przy biegunce. Myślę, że wpływ na to może mieć dieta, którą mu wprowadziłam po tym wymiotowaniu, bo od tej pory dawałam mu tylko chlebek pszenny, kleik ryżowy, biszkopty oraz mleko, a ta kupka to taka właśnie "dziecięca". Dzisiaj spróbuję mu dać kisiel i troszkę zupki, zobaczymy co będzie dalej.

My na szczęście już co raz lepiej.

Zuziu nasza najukochańsza! Z okazji Twoich pierwszych urodzin życzymy Ci dużo zdrówka, uśmiechu i radości! Wszystkiego najlepszego również dla rodziców!
Stary 2013-09-04, 13:15   #2097
_bagheera_
Wtajemniczenie

my już po gotowaniu obiadu - trwało to prawie 2 godziny!! z czego pierwszą godzinę głównie zajmowałam serdela, bo ryczał i chciał tylko na ręce - nie wiem o co mu chodziło, może to po tym wczorajszym szczepieniu po czym nagle uśmiech od ucha do ucha i już wszystko było w porządku...

teraz trwa druga drzemka a ja odpoczywam

w ogóle wkręciłam się konkretnie w to zaprawianie owoców do słoików i muszę znowu dokupić słoiki, bo już mi brakuje! zaprawiam mu głównie maliny i borówki, bo je uwielbia, czasem truskawki jak jeszcze uda mi się kupić - żałuję, że nie pomyślałam o tym jak mieliśmy truskawki na ogrodzie

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

dziewczyny, czy może któraś mi podrzucić linka do tej strony z przepisami dla dzieci, co chyba kiedyś Marta wrzucała?? miałam to gdzieś zapisane, ale po formacie kompa uciekło... wyszukiwarka mi tego nie chce znaleźć szukałam i tu i w poprzednim wątku...

Franio
Staś
_bagheera_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 13:44   #2098
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Roczek za nami, Sonia dostała w prezencie chodzik pchacz i interaktynwe jabluszko, z taka wbudowana książeczką bardzo szybko nauczyła się obsługi chodzika, śmiagała po domu aż miło coraz częściej potrawi sama postać jednak nie ma odwagi zrobić kroczku do przodu za to trzymając się sznurka mojej bluzy chodzi

Rozpoczęcie roku za nami, córka zachwycona szkołą, ma juz trzy przyjaciółki i poznał ja kolega z przedszkola, do którego chodziła w pierwszych dwóch latach. Przywitał ja tekstem : Cześc Klaudia, chodziliśmy razem do przedszkola, ale sie zmieniłaś
a coż to za jabłuszko?
A z tego tekstu się ubawiłam dzieci to porafią,Kamil ostatnio jak go poprosiłam żeby mi cos przyniósł- "nie mogę mam zajęte ręce nie widzisz?" zgadnijcie kto tak do niego mówi?

Dostałam dziś kurteczkę http://allegro.pl/nowosc-taliowana-k...491810769.html jest świetna
Stary 2013-09-04, 14:18   #2099
Lewek
Zakorzenienie

Cześć Dziewczynki!

Zuziu sto latek dla Ciebie! Szczęśliwego dzieciństwa i uśmiechu na buźce

Cytat:
ekspresowe tempo i buzka pełna zęboli

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Lewek oby to były ząbki, u nas teraz od soboty względny spokój po przebiciu się górnej jedynki i na noc Jagoda nie zasypia przy cycu czasem pociumka 5 min jak się zbyt rozwrzeszczy przy ubieraniu w pizamkę ale nie daje dłuzej tylko odkładam do łożeczka, głaskam i spiewam.Trochę to trwa ale nie ma histerii jak dotychczas. W nocy o 1 daje się oszukac wodą, dopiero o 5daje jej na chwile cyca na uspokojenie i zaspokojenie pierwszego głodu,zebym mogła w spokoju zrobic jej sniadanko. W dzień jadła pierś ostatnio w sobote.Oby było już tak cały czasa raczej jeszcze lepiej,by wyeliminować cyca całkiem. Liczę,że małymi kroczkami i wreszcie się uda
A ja zaprzestałam prób odstawiania, bo nie daję rady na razie. Wykańczają mnie te noce. W dzień nie daje, ale jak na nockę już przestałam to znów daje, bo to usypianie to jakiś koszmar był ostatnio. Stwierdzam, że trzeba to będzie zrobić radykalnie, czyli jak nic to nic. Tylko kiedy? Może jak trochę odsapnę.

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Witajcie,

Gratuluję i życzę spokojnej reszty miesięcy i szczęśliwego rozwiązania

Lewek ty, dobiegająca 40-tka to nie jestem sama
Niezły tekst Dzieciaki to mają gadane. Moja siostrzenica wyjeżdżając na wakacje na wieś mówi do mojej siostry: spakuj mi jakieś ciuchy na podryw

Agaton, zaraz Ci skrobnę co i jak

Dziewczynki dziś wróciło moje grzeczne dziecko Nadal nie znam przyczyny jego zachowania, bo zębów nie widzę. Boziu oby mu tak zostało, bo już ciężko mi było naprawdę. Wprawdzie nocki nadal są męczące i śpię ciągiem góra 2h, a dziecko na stałe zagościło w naszym wyrku... No ale trudno. Choć w dzień odsapnąć dziś mogę. Jeszcze TŻ obiecał że po południu zabierze go do teściowej Będę mogła robić co tylko chcę: posprzątać łazienkę, poprasować stertę prania.... Zapuściłam chatę ostatnio.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 14:46   #2100
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
a coż to za jabłuszko?
A z tego tekstu się ubawiłam dzieci to porafią,Kamil ostatnio jak go poprosiłam żeby mi cos przyniósł- "nie mogę mam zajęte ręce nie widzisz?" zgadnijcie kto tak do niego mówi?

Dostałam dziś kurteczkę http://allegro.pl/nowosc-taliowana-k...491810769.html jest świetna
juz pokazuje
dumel-discovery-interaktywna-ksiazeczka-jabluszko_0_b.jpg

bardzo fajne śmieje się bo bardziej starsza się bawi niż Sonia -

ks. Jan Twardowski
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości