|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() Ale mnie Kamilek mój dziś zaskoczył-powiedział że pani zapytała jak się nazywa i on powiedzial tak jak go uczyłam ![]() Cytat:
Nie myślałam jeszcze o zimie ![]() Za ile? |
||
|
|
|
#2072 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Ale pędzicie z zębami ja cieszę się że przynajmniej te 2 się pokazały na górze, bo myślałam że będziemy czekać... dziś przez te łopatki mieliśmy niezłą noc, dopiero teraz rozumiem co to znaczy ząbkujące dziecko.Dearlie, pij dużo żeby uzupełniać płyny. Zdrówka bidulko! Kurcze też muszę kupić Zosi jakąś cieplejszą kurteczkę na jesień i kombinezon. Jakoś odkładam to na ostatnią chwilę a zaraz zrobi się zimno
|
|
|
|
#2073 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2074 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na zime też jeszcze nic nie wymyśliłam
żyje jeszcze ciepłem ![]() Mąz wrócił z pracy i bawią się teraz w trójke u Dandusia w pokoju piękny widok jak razem w trójke układają klocki |
|
|
|
#2075 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny macie jakieś pomysły na prezent na roczek? Chciałabym dać Mai coś co będzie jej nas zawsze przypominało, myślałam o bransoletce z grawerem, ale może Wy macie jakiś dobry pomysł.
|
#2076 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za życzenia powrotu do zdrowia, przydadzą się na pewno.
Wybaczcie, że nie cytuję, ale sił mi na to brakuje, na szczęście udało mi się Was nadrobić. U nas masakra, bo inaczej tego nazwać nie idzie. Razem z TŻ-em ledwo żyjemy, ja jeszcze gorączki dostałam w bonusie. Co do Antka to niestety nie jest w pełni zdrowy. Dzisiaj była kupna masakra, pół mieszkania w kupie było. Przy jego odwiecznym zatwardzeniu to niepokojące. Poza tym zupełnie nie chce pić mleka, wypija max 70ml, a normalnie to za mlekiem by się wściekł. Już sama nie wiem czy to na zęby ( bo do tej pory luźna kupa i niechęć do mleka je zapowiadała) czy coś poważniejszego. Górna dwójka już nawet widoczna jest pod dziąsłem, więc modlę się, aby to było to, a nie kolejne objawy tego wirusa. ![]() Gratuluję wszystkich nowych ząbków! Ja też się czaję na jedną kurtkę z Tesco dla Antka za 69zł, a mam 20zł rabatu na ciuchy F&F, więc szkoda by było nie skorzystać.
|
#2077 |
|
Zadomowienie
|
właśnie oglądam Ekspres reporterów i wyje jak bóbr
o Agacie Szewczyk,która przez głupiego ordynatora zmarła po porodzie córeczki
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2013-09-03 o 22:27 |
|
|
|
#2078 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pewnie dziwicie się, że jeszcze w ciąży nie jestem a już szukam szpitala ![]() ale ja teraz nie potrafię inaczej, najpierw muszę znaleźć odpowiednie miejsce dla siebie i maleństwa. drugi raz nie dam się tak potraktować. Cytat:
ja szczepiłam 6 w 1 razem z pneumokokami Cytat:
Dearlie, zdrówka dla Was. ja bym jednak obstawiała nie zęby a wirusówkę niestety ![]() tym bardziej, że Was również męczy. obserwuj uważnie Antosia. oby przebiegła łagodnie |
|||
|
|
|
#2079 |
|
Wtajemniczenie
|
Dearlie to ja tylko z pocieszeniem wpadnę, że miałam okropna wirusówkę jak Kinga miała 2 msc i się nie zaraziła, więc może u Antka to faktycznie zęby. Zdrówka dla całej rodzinki!
|
|
|
|
#2080 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wejdę dzisiaj i zapytam, bo z rana jeszcze tyle dzieci nie ma, może mi powiedzą co to wczoraj się działo![]() Cytat:
zdrówka dla mełego i mnóstwo wytrwałości dla CiebieCytat:
![]() Nie mogę glizdy dobudzć no dzisiaj punkt 7 muszę wyjść z domu,a on już wczoraj zapowiedział, ze nie idzie będzie darcie już czuję....do tego wczoraj popołudniu obudził się z katarem i zaczął pokasływać
|
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dzisiaj cudowny dzień. Moja Zuzia ma roczek
|
#2082 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Oby dzieciakom się żadne choróbsko nie rozwinęło. Najlepszego dla Zuzanki, samych pogodnych dni |
|||
|
|
|
#2083 |
|
Wtajemniczenie
|
Zuzanko kochana wszystkiego najlepszego, samych uśmiechów na twarzy
|
|
|
|
#2084 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() Wpadam szybko z rana bo jedziemy dziś na ostatnią wizytę do audiologa a wcześniej na jakieś zakupy, ciekawe czy uda mi się kupić małej jakąś kieckę na wesele bo podobno w sklepach jakoś nie ma wyboru ![]() 100 lat dla Zuzi Baobabek zdrówka dla dzieciaczków Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-09-04 o 09:23 |
|
|
|
#2085 |
|
Zakorzenienie
|
Dearlie zdrówka dla Was,mam nadzieję ze u Antka te objawy to tylko na zęby. Baobabek zdrówka dla dzieciaczków
|
#2086 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zdrówka dla dzeciaczków i mam nadzieję że Kubuś jednak poubi przedszkole Wszystkiego najlepszego Zuziu
Dla zainteresowanych zdjęcia na klubie. |
|||
|
|
|
#2087 |
|
Wtajemniczenie
|
100 lat dla Zuzi
|
|
|
|
#2088 |
|
Zadomowienie
|
Zuzanko! Dużo dobrego dla Ciebie i Twoich rodziców! Samych radosnych dni, zdrówka i pogody ducha!
Dearlie oby szybko przeszło Tobie i Filipowi! A Antka jednak nie dopadło
|
|
|
|
#2089 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie!
dzień wczorajszy nam zleciał dość szybko- byliśmy wczoraj na drugiej dawce na pneumokoki - bez płaczu się nie obyło Franki waży 10.25kg i mierzy 73.5cm łobuz drugi dzień pod rząd nie chciał mi jeść obiadu a zawsze tak chętnie wszystko wcinał... i potem pojechaliśmy na rowerki, bo pogoda dopisywała, a dzisiaj już :pupa: ale jutro ma się znowu poprawić, to dobrze, bo muszę małemu pranie zrobić. A teraz mykam robić mu obiad i potem myć włosy - zajrzę później Cytat:
!!!!!Cytat:
![]() bidulka Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
STO LAT, STO LAT!!!
Wszystkiego co najlepsze dla Zuzi i jej rodziców |
||||||
|
|
|
#2090 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
Roczek za nami, Sonia dostała w prezencie chodzik pchacz i interaktynwe jabluszko, z taka wbudowana książeczką bardzo szybko nauczyła się obsługi chodzika, śmiagała po domu aż miło coraz częściej potrawi sama postać jednak nie ma odwagi zrobić kroczku do przodu za to trzymając się sznurka mojej bluzy chodzi ![]() Rozpoczęcie roku za nami, córka zachwycona szkołą, ma juz trzy przyjaciółki i poznał ja kolega z przedszkola, do którego chodziła w pierwszych dwóch latach. Przywitał ja tekstem : Cześc Klaudia, chodziliśmy razem do przedszkola, ale sie zmieniłaś ![]() Kochane, dziękuję w imieniu Sonii za życzenia Cytat:
![]() Mąż niech krzywo nie patrzy dom pełen książek jest super - uwielbiam takie klimaty ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
to nie jestem sama ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Idę nadrabiać dalej
|
|
#2091 |
|
Zakorzenienie
|
Zuziu wszystkiego najlepszego! rośnij pięknie i radośnie Słoneczko
|
|
#2092 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Wszystkiego najlepszego dla Ali i Zuzi zdrówka, słonka i uśmiechu na codzień Gratulacje dla wszytskich maluszków, które zrobiły pierwsze kroczki
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2013-09-04 o 10:57 |
||||
|
|
|
#2093 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego co Najlepsze dla Zuzi
Dzień dobry U Nas rano deszczowo było ale powoli robi się ciepło .Fabiś w trakcie drzemki a Dandik rozrabia
|
|
|
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego Najlepszego dla Zuzanki!
Dearlie, wydaje mi się że u Antka to na zęby... Alicja też przeważnie ma mega twarda kupę, a teraz własnie obsrywa się po same pachy bo zęby w natarciu. Oby szybko wszystko wrócilo do normy... Co do odziezy zimowej to jeszcze nie zdecydowałam co kupię i czy w ogóle bo mam chyba z 5 kurtek i 2 kombinezony po siostrzenicy, musze poprzymierzać c będzie pasowalo i w miarę fajnie wyglądalo, a jak nic nie wybiorę to pewnie łowy w sh sasasa
Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2013-09-04 o 11:49 |
|
|
|
#2095 |
|
Wtajemniczenie
|
wszystkiego najlepszego Zuzanko
a w tym expresie reporterów to o naszym ostrowskim szpitalu, w którym ja i Asiulka rodziłyśmy.. aż się włos na głowie jeży.. |
|
|
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny.
Dzisiaj też Antek zrobił taką luźną, dużą kupę, ale wydaje mi się, że to nie wirus, bo inaczej miałby biegunkę, a on robi raz dziennie taką kupę i poza tym, że jest luźniejsza niż normalnie, to nie jest wodnista jak przy biegunce. Myślę, że wpływ na to może mieć dieta, którą mu wprowadziłam po tym wymiotowaniu, bo od tej pory dawałam mu tylko chlebek pszenny, kleik ryżowy, biszkopty oraz mleko, a ta kupka to taka właśnie "dziecięca". Dzisiaj spróbuję mu dać kisiel i troszkę zupki, zobaczymy co będzie dalej. My na szczęście już co raz lepiej. ![]() Zuziu nasza najukochańsza! Z okazji Twoich pierwszych urodzin życzymy Ci dużo zdrówka, uśmiechu i radości! Wszystkiego najlepszego również dla rodziców!
|
#2097 |
|
Wtajemniczenie
|
my już po gotowaniu obiadu - trwało to prawie 2 godziny!! z czego pierwszą godzinę głównie zajmowałam serdela, bo ryczał i chciał tylko na ręce - nie wiem o co mu chodziło, może to po tym wczorajszym szczepieniu
po czym nagle uśmiech od ucha do ucha i już wszystko było w porządku...teraz trwa druga drzemka a ja odpoczywam ![]() w ogóle wkręciłam się konkretnie w to zaprawianie owoców do słoików i muszę znowu dokupić słoiki, bo już mi brakuje! zaprawiam mu głównie maliny i borówki, bo je uwielbia, czasem truskawki jak jeszcze uda mi się kupić - żałuję, że nie pomyślałam o tym jak mieliśmy truskawki na ogrodzie ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- dziewczyny, czy może któraś mi podrzucić linka do tej strony z przepisami dla dzieci, co chyba kiedyś Marta wrzucała?? miałam to gdzieś zapisane, ale po formacie kompa uciekło... wyszukiwarka mi tego nie chce znaleźć szukałam i tu i w poprzednim wątku...
|
|
|
|
#2098 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A z tego tekstu się ubawiłam ![]() Dostałam dziś kurteczkę http://allegro.pl/nowosc-taliowana-k...491810769.html jest świetna
|
|
|
|
|
#2099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki!
Zuziu sto latek dla Ciebie! Szczęśliwego dzieciństwa i uśmiechu na buźce Cytat:
Cytat:
Dzieciaki to mają gadane. Moja siostrzenica wyjeżdżając na wakacje na wieś mówi do mojej siostry: spakuj mi jakieś ciuchy na podryw ![]() Agaton, zaraz Ci skrobnę co i jak ![]() Dziewczynki dziś wróciło moje grzeczne dziecko Zapuściłam chatę ostatnio.
|
||
|
|
|
#2100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dumel-discovery-interaktywna-ksiazeczka-jabluszko_0_b.jpg bardzo fajne śmieje się bo bardziej starsza się bawi niż Sonia -
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:00.

wróciłam z przedszkola - mały mówił, ze płakał i zwymiotował nutellą na dywan
dziwne i nie wiem czy prawdziwe, bo ubrany tak jak był, czysty i nic nie czuć
po oczach też nie widać, żeby płakał - chociaż tu możliwe, bo jak go rano zaprowadziłam to było tylko 2 dzieci i niezbyt chętnie został, a ja szybko uciekłam nim się odwrócił za mną (teraz mam wyrzuty, może trzeba było zaczekać

Przy jego odwiecznym zatwardzeniu to niepokojące. 

to nie jestem sama