|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XX części wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku |
|
0 | 0% |
| Wrzesień się rozpakowuje, a październik wyczekuje |
|
8 | 15,69% |
| Czop i skurczyk nas nękają, dzieci na świat przybywają |
|
0 | 0% |
| Jęczące ciężarówki wyczekują ciąż końcówki |
|
1 | 1,96% |
| Jedne męczą bułę stale, inne liczą dni wytrwale |
|
7 | 13,73% |
| Każda już by rodzić chciała, taka cała obolała |
|
0 | 0% |
| Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy |
|
29 | 56,86% |
| Ciężko dychać, leżeć, chodzić, już tak bardzo chcę urodzić |
|
6 | 11,76% |
| Każda już się rozsypuje, niech ten maluch się wykluje |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c
Samba, Wiktom gratuluje tygodni!
![]() Cytat:
![]() A ty już znasz datę? Cytat:
A ja właśnie myślę,żeby pojechać do mamy do pracy, wydrukować coś (nasza drukarka się zepsuła) i skserować kartę ciąży (jeden raz dla siebie na pamiątkę, a drugi raz dla gin do zaświadczenia na becikowe, bo podobno w szpitalu biorą kartę) ale jej gabinet jest na 3 piętrze po stromych schodach (dokładnie 186 schodów ) i nie chcę sobie nic pogorszyć![]() Ech no, mama jest najbliższą mi osobą Ale ją pocieszyłam,że w takim razie przyjedzie po nas z mężem do szpitala![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2312 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c
hejka
jestem padnięta po nocy ![]() jeszcze mnie tak brzuszek nie bolał jak dziś, zobaczymy co gin powie na wizycie i co z tym fenkiem ![]() dziś zaczynamy 35 tc Cytat:
nie martw się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Diorisha trzymaj się ! Cytat:
|
||||
|
|
|
#2313 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
Cytat:
zmykam ... mąż maluje pokój małego idę podglądnąć
|
|
|
|
|
#2314 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz
Inwersja, dobrze ze sie odezwalas
wspolczuje skopanych flaczkow.Moj juz tak nie kopie bolesnie, chyba mu miejsca brakuje - wiec moglby w koncu wyjsc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2315 |
|
Zakorzenienie
|
heej
nareszcie ma troche czasu. Ogarnelam wczoraj pokoj bo bylo pobojowisko wszystko porozwalane. Wczoraj goscie byli mala dostala pamietnik i dresy ale chyba zaloze ja za dobrych kilka miesiecy bo za duze .Nie zdjeli mi szwow powiedzieli ze za wczesnie, moze jutro albo w pt boje sie ;( Czekam na srodowiskowa nie wiem o ktorej ma przyjsc..... mowila ze po 8 a juz wpol. Ide szukac co moge jesc jak karmie
|
#2316 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz
Logoasia - kciuki za wizyte.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2317 | |
|
Zakorzenienie
|
Asia gratuluję 35 tc!
![]() Właśnie się zmierzyłam... biust urósł mi o następne 3 cm, co oznacza,że mam 8 cm więcej niż w brzuchu Kiedy to się skończy? Ostatnio mnie piersi bolą,może coś tam się dzieje, chociaż nic nie leci... :confuse d:---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
Zdradzisz nam w końcu imię córy?
|
|
#2318 |
|
Zakorzenienie
|
t_89 widzę podpis:p Czyli Wiktoria ...
Logoasia kciukiiii Wszystkie chcące rodzić - kciukiiii
|
#2319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2320 |
|
Zakorzenienie
|
t_89 śliczne imię
|
|
|
|
#2321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2322 |
|
Zakorzenienie
|
teacherka a jak ty liczysz tygodnie ?
![]() Między nami jest dzień różnicy, wydaje mi się, że ty wczoraj zaczęłaś 35 tc ![]() u mnie OM 9.01 w środe i od środy liczę kolejny tydzień
|
|
|
|
#2323 |
|
Zadomowienie
|
Hello! Ale dziś pospałam - tylko raz w nocy wstawałam na siusiu
Pranie już wstawiłam, wykąpałam się, męża wyprawiłam do pracy. Teraz czas na śniadanie i ogarnięcie siebie Póki co mam tyle mocy, że planuje poza obiadem jakieś ciacho zrobić... Ciekawe czy mi nie przejdzie :P za kolejne tygodnie, za Diorishe i za rozwój kolejnych akcji porodowych Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2324 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekam na wiadomość od mojego drugiego gina, zobaczymy co on mi zaproponuje.Cytat:
![]() I za wizytę
|
||
|
|
|
#2325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() też by mi ten termin odpowiadał;p
|
|
#2326 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
LADAN ja apropos podgrzewania mleka w mikrofali
osobiscie jestem mega przeciwniczka ale mam info: wczoraj bylam u kolezanki ktora kupila w medeli woreczek do sterylizacji butelek w mikrofali i taki kubeczek do ktorego wsadza sie butelke z mlekiem na 30sekund i podgrzane Cytat:
![]() i byl bardziej fantazyjny niz wasze przewidywania:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2327 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
![]() ![]()
|
|
#2328 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
Logoasia, dlatego napisałam, że wg babystrology
A tam dopiero dziś jest 34+1...... Oszukaństwo. ![]() Tym bardziej, że dopóki dzidziuś w suwaczku zmieniał swój wygląd co tydzień,, to zmieniał w 0 dniach..... mniejsza z tym - i tak te dni orientacyjne są
http://www.suwaczki.com/tickers/gg64cwa17bxk6227.png Na blogu: Książki, uszywki i nauka angielskiego dla maluszków Edytowane przez teacherka Czas edycji: 2013-09-04 o 08:47 |
|
|
|
#2329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chcoiaż moglabym mieć straszne trudności bo jestem wielorbem ![]() jak przygotujesz kącik pokaż!
|
|
#2330 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje
![]() Cytat:
za kolejne tygodnie. Odzywaj się choć czasem jak się czujecieCytat:
![]() Czyli zwycięstwo Bardzo ładne imię |
||
|
|
|
#2331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja sama rzadko używam mikrofalówki, bo nie jestem jakąś hurra zwolenniczką, więc tym bardziej nie wyobrażam sobie grzać w tym jedzenia dziecka. No ale to tylko moja opinia. Wszak od dziesięcioleci mikrofalówki są w użyciu i jeszcze nie udowodniono,żeby ktoś przez nie umarł (chyba,że wybuchła)
|
|
#2332 |
|
Zakorzenienie
|
macie moze taka liste co mozna jesc jak sie karmi? bo na necie sa na kazdym portalu inne wersje ta mniej wiecej np jakie owoce mozna itp
|
#2333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do jogi to była dziewczyna w 39 tyg ciąży i miała naprawdę duuuuży brzuch i dała radę. To takie wolniutkie ćwiczenia. A i fajny trik na plecy - stanąć tyłem do ściany i w odcinku krzyżowym między plecami a ściną położyć piłkę do tenisa i schodzić na nogach lekko w dół i na boki. Masujemy plecy piłką i prznosimy ciężar ciała na nogi co odciąża plecki - instruktorka powiedziała, że to dobre ćwiczenie na bóle krzyżowe w trakcie porodu. A jak nie mamy sił żeby cudować ze ścianą to TZ niech masuje mocno właśnie piłką do tenisa. |
|
|
|
|
#2334 |
|
Zakorzenienie
|
aaa i wiecie co.. dziś jest nasza 3 rocznica ślubu
![]() i co ja mam wymyślić...
|
|
|
|
#2335 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
Cytat:
doscprzystepnie napisany Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2336 |
|
Zadomowienie
|
Kurde dalej mnie te zeby bola
cala ciaze bylo ok, wczoraj wzielam apap i ten mega bol przeszedl, ale dalej czuje taki lekki bol, az sie boje cos zjesc ![]() Zastanawiam sie czy to przez dziecia kgiry wyciaga ode mnie wszysto, czy przez te paski wybielajace na zeby, tyle ze boli mnie z tylu bardziej, a tam paski nie siegaja... W poniedzialek cc i jak bol nie ustapi to chcialabym przed porodem isc do dentysty (tak kolo piatku popoludnia), tylko sie zastanawiam czy nic sie nie stanie jak da mi znieczulenie tak zazraz przed porodem? Czy przelozyc to na po cc? Tylko wtedy czy bede miala sile na wizyty u dentysty juz nie wiem co robic...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
tz mnie rozwalil
do niedzieli w panice ze zaraz sie dzidzius moze urodzic, ze to juz na dniach, plaplapla we wszystkim.pomagal odkad wyznaczyli mi termin cc to wyluzowal, nie mamy kolyski gotowej ale.co tam, przeciez jest czas juz nie raz pisalyscie o takich akcjach z tz nie wiem.co oni w tych mozgach maja, przeciez to nie termin meczu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2339 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2340 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX
Cytat:
jak tam to polecam alu dril plyb albo masc elugel pomaga na wszystko co zwiazane z dziaslami tylko nie wiem co z ciaza, ale mozna w aptece zapytac Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.

Ale to był stres. Już wstawałam torbę pakować. Dziś muszę to zrobić bo już w każdej chwili może się zacząć. Nie chcę wtedy tracić czasu i w razie czego od razu jechać do szpitala. Brzuch zaczął boleć okropnie i się spinać. Pobiegłam po nospę i czekałam. Na szczęście się rozeszło. Ja chcę dotrwać do planowanego terminu 
) i nie chcę sobie nic pogorszyć

Czekam na wiadomość od mojego drugiego gina, zobaczymy co on mi zaproponuje.
a rozwarcie na luźny palec...czyli dalej kiszka
[/RIGHT]
29.09.2012 r Na zawsze razem..