|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
|
|
|
|
|
#4172 |
|
Zakorzenienie
|
Kija- ja mam uczulenie na emolienty do kąpieli
Chciałam Wam powiedzieć,że po tych wakacjach to przydałby mi się tydzeń urlopu ![]() Leo w drodze był po prostu nieznośny nocka na szczęście od 20 do 8, więc nie ma tragedii ale w nocy ze 100 karmieńmoja laktacja wygląda mniej więcej jak za czasów noworodkowych bo mały ssie praktycznie non stop- nie pije nic innego poza moim mlekiem jak pracowałam to nie karmiłam go do ok 15 godz, więc z piersi jadł praktycznie tylko wieczór-noc po wakacjach rozstajemy się z cycusiem, mój organizm tego nie wytrzymuje- włosy nadal lecą garściami, mam zawroty glowy i ostatnio krwawienia z nosa, ech..... pewnie łatwo nie będzie
|
|
|
|
#4173 |
|
Zadomowienie
|
Na razie postanowiłam testować różne rzeczy. Wczoraj tył zostawiłam bez smarowania a przód posmarowałam po lewej stronie maścią parafinową a tył cholesterolową z wit A, obie robione. Po nocy wydaje mi się że tył jest jednak bardziej suchy a co do przodu nie mogę się zdecydować, może ciut lepiej po lewej stronie niż po prawej. No to teraz tył też posmarowałam cholesterolową, przód będę parę dni testować po połowie tymi robionymi a wieczorem spróbuję na plecki coś innego, może diprobazę tylko muszę kupić bo mam ale dawno otwartą
|
|
|
|
#4174 |
|
Zakorzenienie
|
evel jak coś to ja też się piszę, jak ja uwielbiam ten środek z raffaello
![]() co do kombinezonów to ja mam dwa 86 po chrześniaku męża ale chyba będzie za duże. My póki co nosimy 74 czasem 80. A kombinezony mamy jednoczęściowe. |
|
|
|
#4175 |
|
Wtajemniczenie
|
wpisałam w klubie
![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- MArsi, ale jak Ty będziesz chora to nie pomożesz Leosiowi piersią przykro Ci napewno będzie ale czasem tak trzeba ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- co do kombinezonów to ja mam jeden jednoczęściowy - będzie idealny do samochodu czy na sanki. Jeśli Maja bedzie chodzić to mam też śliczną kurteczkę z Karinki + spodnie więc teraz zostają tylko buty - mam z Karinki super, ale obawiam się że będą za duże. Wstrzymam się do listopada
|
|
|
|
#4176 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z tego, co pamietam Pietraszko od zawsze z Wami spałi bardzo cycowy był??Cytat:
![]() dzien dobry |
||
|
|
|
#4177 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny myślałyście już może o pchaczu ?? bo właśnie nad nim się teraz zastanawiam i spodobały mi sie wstepnie takie trzy 1 2 lub 3
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
Pola kończy dzisiaj 8 miesięcy! ![]() Nie wiem czy to przypadek, ale to naprawdę dziwne. Ostatnie 4 noce, które były takie ładne, Pola przesypiała akurat wtedy, gdy dawałam jej mm. Nawet jak zjadła 30 ml, to do 4 spała, a tak to spokojnie 8-10 h bez przerwy. A wczoraj dzień jak zawsze, zasnęła później niż ostatnio, bo o 22, dałam kaszkę i co? O 2 już się obudziła. Dałam mm i do 6 spała. To ciekawe, bo mnie się wydaje, że kaszki się daje właśnie po to, żeby dziecko dłużej spało? A tak w ogóle. Dziś rano dowiedziałam się, że nic nie robię w domu, ponieważ: - nie sprzątam codziennie domu na błysk - nie gotuję codziennie obiadów - mam grzeczne dziecko, więc powinnam się czymś zająć, zamiast przy niej siedzieć. * W "tamtych czasach" było tyle do roboty, dziecko się zostawiało samo i zapieprzało, a ono nie chodziło brudne, zasmarkane, głodne, nie płakało. Jak powiedziałam, że nie mam zamiaru mieć takiego życia, że tylko robota, robota, robota, a dzieckiem mam się nie zajmować i nie mieć czasu dla siebie, tak jak ona, to się zatkała. ![]() Nadrabiam
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-09-04 o 09:18 |
|
|
|
#4179 |
|
Zakorzenienie
|
e-vel piękny tort
![]() Marsi współczuję ![]() Kija mam nadzieję że alergia szybko ustąpi ![]() Sarah jak mogę to wpłacam. Ale niestety nie śpię na pieniądzach, żeby wspomóc wszystkich.. W temacie kombinezonów. Mam spodnie i kurtki. Zastanawiam się nad kupnem jednoczęściowego, jeśli Młody chodzić nie zacznie? dla Poli Hjehowej za 8 miesięcy ![]() Noc w miarę ok 00:00 darcie. Zjadł trochę butli, ale dałam mu na brzusio, bo może go bolał po deserku z twarożkiem? |
|
|
|
#4180 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
zdrowiejcie! Cytat:
ew. próbuj z samymi olejami, np. kokosowy (ma stałą postać) Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://band2.sc12.co.uk/zdjecia/chodziki/stolik2.jpg identyczny w smyku był -------------- z pracy piszę dzieciorek mi nie przyszedł, potem też okienko mam. Ale za Dorcią tęsknię! za Agu mniej, bo wiem, że ona w plu się fajnie bawi
|
|||||
|
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
Dla Polci Buziak!
A u nas nocka hmm...wzdęciowa. Naciskałam Amelce brzuch i ciągle prrrrrrrrrrrrrrrrrrrrut. Pobudka o 6, ale usnelysmy znowu o 6.30 do prawie 9 Później jadę do miasta, nie moge juz w tym domu siedzieć, dostaje szału.....
|
|
#4182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Evel, bardzo ładny torcik, a ze świeczką świetny pomysł. Teraz tylko czekać na zdjęcia tego księżniczkowego ![]() ----------------- Dziecię uskutecznia pierwszą drzemkę, więc idę coś ogarnąć. A tak zasnęła |
||
|
|
|
#4183 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Tż znów w pracy. Ja jem śniadanie. Od 6.00 nie śpię bo Daria zasnąć nie umiała.... teraz od 20 min śpi. Ale obawiam się że nie długo... Czemu ona nie potrafi spać w dzień ciągiem 2 h tak jak inne dzieci ![]() Cytat:
Dziś jeszcze do niej nie dzwoniłam. Trzy dni miała gorączkę. zobaczymy jak dziś będzie. Cytat:
może to jednak to ![]() Życzę zdrówka i powodzenia!!
|
|
#4184 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Kija, obyś jak najszybciej doszła co to za alergen! Myślałam, ze już trochę lepiej u Was a tu widzę masakra. Trzymajcie się
![]() Hje, nie przejmuj się, ja mam podobnie, oczywiście w wersji light tak jak to któras powiedziała, bo ja się nie daję. moja mama uważa, ze zmarnowałam sobie życie, spotka mnie "wielkie dziadostwo" i jestem zdana na jej łaskę. wymyśliła sobie, ze mi dom przepisze, będę tu siedzieć do us.ranej śmierci dlatego mam być jej dozgonnie wdzięczna, skakać koło niej, zawsze przyznawać jej rację i w każdej kwestii pytać ja o zdanie. Kocha rządzić! A no i mam sprzątać wszystko i po wszystkich, bo ona jest stara a ja po to jestem. No way, ja to już się nie pierdańcze i jak to mój tata mówi "ganiam ją" bo jak kiedyś nie chciałam się kłócić i cicho siedziałam,to mi na głowę wchodziła. Też się nie daj, sprzątaj tyle na ile masz ochotę, jak chce na błysk to niech pogoni synka lub sama się weźmie do roboty. Niestety zarówno Twoja jak i moja mama uważają, ze one już się w życiu narobiły i teraz od tego są dzieci, a raczej jedna córka, bo jak to tak synkowi kazać
|
|
|
|
#4185 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego dla Poli No i Daria posapała....30 min
|
|
#4187 |
|
Zadomowienie
|
Czesc
U nas pobudka po 5 Teraz mlode sie bawia a ja szukam kiecy na chrzciny i nic mi sie nie podoba Kija trzymam kciuki za Anie ![]() Marsi, u nas podobnie, mloda ciumka i ciumka a ja mam juz troche dosyc, moj organizm tez. Na dniach zegnamy sie z UU ![]() Alez Ty piekna jestes kobieto Kombinezon mam po Gabi ale na pewno dokupie jakas kurtke. Buty, czapy, itp. juz na szczescie mam (zakupilam kilka miesiecy temu na wyprzedazach Silver, jeszcze raz zdrowia dla mamy
|
#4188 |
|
Zakorzenienie
|
Silver zdrowia dla mamy.
Mój Dawid też mi w dzień tak krótko śpi i wstaje po 6 |
|
|
|
#4189 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42622364]wszystko może uczulić niestety :/
zdrowiejcie! [/QUOTE] no właśnie i jak tu dojść co to jest. U nas wczoraj Julka zjadła deserek z bananem i już dzisiaj znów policzki w gorszym stanie jakaś masakra. Sama już nie wiem czym mam jej smarować te policzki, lekarka powiedziałam że nie bedzie dawać żadnej maści sterydowej bo na to za wcześnie i mam eliminować. Też kazała mi emolientem smarować, mam krem oilatum, Ale Szaja mówiła, że na suche to maść i co i nie smaruje jej tym, bo jaki sens? Cytat:
silver, Julka też nie pośpi dłużej niż 40 min, czasami jej sie uda do godziny dociągnąć i po spaniu, nie pamietam kiedy spała dwie godziny w dzien rarytas by był ![]() gocha, ja sie nie zastanawiałam nad pchaczem, bo moja jeszcze zbytnio stać nie potrafi, więc myślę, że jeszcze mam czas nad tym pomyśleć ![]() jakajakaja, mowisz, że masz taki sam? U nas były jaja z tym odkurzaczem, bo ciotka poleciala i go kupiła, że niby w promocji sratytaty, a małż sprawdził w necie i beztej jej promocji jest dużo tanszy ![]() Illusion, miałaś być pełną parą z roboty i gdzie sie podziewasz? Dalej po pokojach latasz? ![]() Najlepszego dla Poli - rośnij zdrowo charlizz, ja Cie podziwiam, że masz odwage się mamie przeciwstawić. Chociaż w sumie ja swojej też, ale gorzej z t. Dziewczyny wczoraj mnie tak wkur.w...., że myślałam, że ją za kudły wyprowadze z chaty ![]() ![]() Kija, powodzenia! Mam nadzieje, że szybko się u Anulki poprawi ![]() marsi, hej! I powodzenia w drodze powrotnej, oby Leo się spisał ![]() no właśnie silver, jak mama zbili jej temp.? doczytałam, że nie dzwoniłaś, więc czekamy na wieści!!
Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-09-04 o 10:03 |
|
|
|
|
#4190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My dzis na 15 mamy szczepienie, ehh mam nadzieję, że małą nie bedzie bardziej marudna, juz i tak mi jej szkoda
|
|
|
|
|
#4191 |
|
Zadomowienie
|
Hej...wiem, wiem, wiem nie odzywalam.sie cale wieki, ale ja moze mam problem z rozlozeniem czasu i jak Mala spi to zawsze jest cis do zrobienia, a jaj wstanie po maks 2h, to juz wiadomo...poza tym w nocy mam mala masakre, od miesiaca Julka budzi sie co 2h...zasypia tylko i wylacznie przy cycku, choc w ciagu dnia potrafi i bez niego. Moze w nocy chce sie przytulic, nie wiem. Moze glodna, ale daje na noc kaszke zjada tak maks 160 ml z butli, pozniej ctcus ale i tak wstaje po maks. 3,5h...
Teraz siedze na mazurach, sa rodzice to pomagaja. Poza tym mala cudowna, raczkuje, konbinuje na podlodze, widac kreseczke od dolnej jedynki... A 6 konczy 7 miechow...zlecialo.... Postaram sie podczytywac czesciej, obiecuje... Aha mamy maly problem z mala bo trztma glowke pochylona.na prawo...raz na lewo, ale czesciej na prawo. Neurolog nic zupelnie nie widzial, usg glowki tez ok...takze nie wiemy czy cos z tym robic... A ja uznalam, ze najwyzszy czas zakupic dla siebie krem przeciwzmarszczkowy, bo w grudniu koncze 30 moze cos polecicie?? Ide przeczytac co niecos o Was
|
#4192 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze wiedzieć że nie tylko moja Daria tak krótko śpi
![]() Dziękuję za kciuki i za dobre słowa. Zaraz będę dzwonić do mamy. KOCHANE JESTEŚCIE!!!!! treselleo, za szczepienie!!
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-09-04 o 10:05 |
|
|
|
#4193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Straszna przylepka jest, tyle, ze teraz te nocne przerwy w spaniu strasznie sie wydluzyly i w dzien jestem nieprzytomna. Jak jej dalam mm to spala znacznie lepiej
|
|
#4194 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
nie wyspałam się najpierw do 1 oglądałam czas honoru (aż mi żołądek ściskało z nerwów w niektórych momentach ), a potem Filip co chwilę się przebudzałale za to mamy piękną pogodę od rana koleżanki z pracy w końcu się zebrały, żeby mnie odwiedzić no i w piątek chcą wpaść, więc muszę chałupę ogarnąć i coś przygotować; a chciałam sobie sprzątanie odpuścić na ten weekend![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4195 |
|
Lurker ;)
|
Kurtyna sie unosi...
Z cyklu : ludzie z wiekiem coraz glupsi! T. do tza, po wiadomosci z fejsa- mysle, ze to ona ( ja) za ciebie pisze wszystko, z twojego profilu! Tadam, kurtyna opada... Idziemy sie szykowac na spacera, ale od rana sie smieje. Jakim trzeba byc debilem? No jakim
|
#4196 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
Choć widzą że coś powoli zaczyna się normowac ![]() Kciuki za mamę Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja, tak- potrafi pić inne, byłam na weselu to pił mm przez butelke i nie było problemu
teraz przez wakacje to nawet odzwyczaił się samodzielnego spania, tak bardzo się do mnie przywiązał,że z rąk nie chce schodzić Ellemi, oboz pracy to nie, jestem tu bardzo szzęśliwa, jest cudownie ale to nie są już takie beztroskie wakacje i plackiem leżenie jak to było kiedyś przy starszym Samuelu cieszę się tylko,że TZ docenił i widzi ile to pracy jest przy małutkim dziecku,dlatego zabiera małego na spacerki a ja w tym czasie np nurkuje ze starszakami całuję Was mocno i gratulacje za skończone miesiące |
|
|
|
#4198 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Wam za odpowiedzi odnośnie prezentów na chrzest - muszę teraz się zastanowić tylko
|
#4200 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:01.

jedz 5 posiłków dziennie i najlepiej coś białkowego przed snem z godzinę, dwie. 
nocka na szczęście od 20 do 8, więc nie ma tragedii ale w nocy ze 100 karmień
pewnie łatwo nie będzie

dla Poli Hjehowej za 8 miesięcy
Cały czas tropimy alergen, ja już prawie nic nie jem, modlę się tylko żeby mi starczyło pokarmu dla małej. Ostatnio na kontroli lekarka stwierdziła na kontroli że jak tak słucha co jem i widzi że mała przybiera mimo wszystko to jej się kojarzy od razu z kobietami z Afryki, co to same głodują ale jakimś cudem są w stanie wykarmić niemowlaki... To znaczy ja nie głoduję, ilościowo jem sporo ale jakościowo szkoda gadać. Dzisiaj odstawiliśmy balneum do kąpieli bo nabrałam podejrzeń że to balneum tak zaognia skórę. Jeśli mam rację to oilatum też bo problemy są od lipca a wtedy jeszcze stosowaliśmy oilatum (od początku ale najpierw było ok). Wczoraj podczas kąpieli w balneum na naszych oczach młoda jeszcze bardziej poczerwieniała na brzuchu (znacząco bardziej), jeszcze bardziej zaczęła się drapać i rozpłakała się bardzo co jej się w kąpieli nie zdarza. Niby emolienty nie powinny uczulać ale nie podoba mi się ta reakcja...

Ale ale jak już nie śpię to może wizaz poczytam i co ja robię ??? jest 3 a ja odpisuję na posty hehehe
Teraz mlode sie bawia a ja szukam kiecy na chrzciny i nic mi sie nie podoba