Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-03, 19:43   #4081
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
a co u nas...
zadzwonilam wczoraj do tej naszej reh bo tak sie umowilysmy ze jak mlody zacznie stawac o mam dzwonic. no i kazala kupic jak najszybciej buciki takie typowo ortopedyczne (?), no i mamy go nie hamowac, jak chce to ma stac.
tylko z tym kregoslupkiem nie jest za fajno bo mowilam jej ze jak siedzi to jest zgiety w C mamy cwiczyc dalej a na wizycie podejmie decyzje co dalej. wspominala o jakis plastrach
najlepiej byloby dla mlodego jakby czworakowal a ten niedobrota tylko pelza i pełza moze ktoras polecic jakis cwiczonka na czworakowanie? mozna tego w ogole nauczyc? Szajka?
Kochana, ale z tego co wyczytałam to nie wszystkie dzieci czworakują

Amelka usneła, a ja musze prasować i zrobic listee "wyprawkową" co kupic na jesien i zime Amelci.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 19:50   #4082
BlackSanctum
Zakorzenienie

Neti, próbowałam czegoś podobnego, ale z Bobovity... Skończyło się wymiotkiem po podaniu odrobinki na końcu łyżeczki. Niestety, na razie tylko cukinia podeszła. Mała chyba marchewki nie lubi, tak mi się wydaje.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 19:52   #4083
hope01
Zakorzenienie

Marsi a myślałam dzisiaj o Tobie

Wstawiam obiecane foty (piątej nie mam, ale to sandały takie o)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (73,9 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (65,0 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (87,1 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (61,3 KB, 22 załadowań)

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 19:54   #4084
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

poza tym - ile on może stać? bo potrafi stać i stać i stać....dopóki nie wyrżnie
u:
Ewcia robi tak samo
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 19:54   #4085
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

ładne! ja tez ostatnio byłam i chcialam kupić, ale of kors mojego pigmejowskiego rozmiaru nie było.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-09-03, 19:56   #4086
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
no właśnie mało tego, że Illusion miała fotkę fryzury pokazać to jeszcze obiecała, że jak wróci do pracy to będzie częściej wizażingować...
Od jutra Dwa pierwsze dni w pracy spędziłam głównie na pogaduszkach i piciu kawy i herbaty u znajomych po pokojach Jutro już biorę się do roboty i będę przy swoim biurku i swoim komputerze więc wracam do Was pełną gębą
A teraz lecę już bo Iguś śpi a ja muszę jeszcze ogarnąć trochę i podłogi umyć, i poprasować na jutro bluzkę do pracy. No ale nadrobiłam Was i jestem na bieżąco. Jutro przy porannej kawce wpadnę na 100 %.

Aaaa a fryza w weekend pokażę
Stary 2013-09-03, 20:03   #4087
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Od jutra Dwa pierwsze dni w pracy spędziłam głównie na pogaduszkach i piciu kawy i herbaty u znajomych po pokojach Jutro już biorę się do roboty i będę przy swoim biurku i swoim komputerze więc wracam do Was pełną gębą
A teraz lecę już bo Iguś śpi a ja muszę jeszcze ogarnąć trochę i podłogi umyć, i poprasować na jutro bluzkę do pracy. No ale nadrobiłam Was i jestem na bieżąco. Jutro przy porannej kawce wpadnę na 100 %.

Kurde, Ill, a nie potrzebują u Ciebie nikogo do pracy? Bo z tego co piszesz wynika, że tam masz haj lajf

Pstryniu a po co te buty ortopedyczne? Kurcze, mam nadzieję, że z tym kręgosłupem to tylko takie martwienie się na wyrost i zacznie Kubuś prosto siedzieć

Domcia zasnęła i ja też chyba idę, bo jutro idziemy przed 7 rano do spowiedzi Na samą myśl mam ciarki - nie cierpię spowiedzi. Wiem, powtarzam się

Miłego wieczoru i dobrej nocy

P.S. Oby moja nocka była lepsza, bo dzisiejszej wstawałam do Domci z 6 -7 razy

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 20:06   #4088
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
zapomnialas o mojej Nati jeszcze
Przepraszam Oczywiście dla Nataszy!!!
Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
helloł
kurcze myślałam że jak tego małego ancymonka pośle do przedszkola to będę miała wreszcie czas żęby Wam nadrobić a tu d.upa, nadal mi czas za mało :/ No ale to nic, może w końcu się uda

Podajcie mi kilka najprostszych przepisów na potrawki dla Ewci bo już mam dość tych słoiczków, a zwłaszcza ich cen :/ Czas zacząć gotować a w głowie pustka :/
Ja odgapiam z tych co jej smakują np. Wołowina z marchewką i ziemniaczkami (u nas jest szał na to, dodaję jeszcze kawałeczek pora,pietruszki,selera), Indyk z ryżem i warzywami (warzywa standardowa włoszczyzna) doprawione odrobiną bazylii. Cielęcinka z ryżem plus te warzywa doprawione odrobiną koncentratu pomidorowego lub z pomidorami. Potrawka z kurczaka (skrzydełka) z ryżem i włoszczyzną.
Cytat:
dziewczyny co jakis czas czas zamieszczam linki do pomocy chorym dzieciom prosze ktora z was moze niech wplaci drobna kwote mozna nawet 1 zl anonimowo tylko kto chce podaje nazwisko to tylko chwila na taka wplate i nawet 1zl jesli kazdy by wplacil to uzbiera sie suma

tutaj chloiec potrzebuje ogromna sume na reoperacje w usa
nie pozwolmy mu umrzec

umiescie chociaz to info w poscie na fb
Wpłacam czasem na siepomaga
Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
hej!

przepraszam, że tak zniknęłam, miałam się wczoraj odezwać, ale słuchajcie... wczoraj koło 14 dostałam informację, że moja babcia... umiera długo z siostrą nie myśląc ściągnęłam męża z pracy, zostawiłam go z Anią i dwójką dzieci mojej siostry a my w długą 200km w jedną stronę, żeby się jeszcze zdążyć z babcią zobaczyć... wróciłam póóóźnym wieczorem wykończona, ale szczęśliwa, że zdążyłam, że się ucieszyła na nasz widok... dalej jest w szpitalu, lekarze nie dają jej żadnych szans
Przykro mi Dobrze, że zdążyłaś się z nią pożegnać...

Ale nasze dzieci ruszyły z kopyta z tym rozwojem motorycznym

Evel Powiem Ci, że ja się nie dziwię, że Karinka tak mówi do Ciebie. Jesteś najwspanialszą mamą jaką mogła sobie wymarzyć.... Pomysłowa i taka...zaangażowana w życie córki
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 20:08   #4089
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
hej!

przepraszam, że tak zniknęłam, miałam się wczoraj odezwać, ale słuchajcie... wczoraj koło 14 dostałam informację, że moja babcia... umiera długo z siostrą nie myśląc ściągnęłam męża z pracy, zostawiłam go z Anią i dwójką dzieci mojej siostry a my w długą 200km w jedną stronę, żeby się jeszcze zdążyć z babcią zobaczyć... wróciłam póóóźnym wieczorem wykończona, ale szczęśliwa, że zdążyłam, że się ucieszyła na nasz widok... dalej jest w szpitalu, lekarze nie dają jej żadnych szans

współczuje ja strasznie przeżywałam śmierć babci....(chyba z 2 lata..:/)
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
Illusion miała chyba fryz pokazać szukam inspiracji
chyba się zetnę na boba z tyłu krócej, z przodu dłużej, tylko nie wiem jak z grzywką i najlepiej na taką długość, żebym koka nie mogła już zrobić, bo znając życie, to ścięłabym się, a i tak cały czas kok by sterczał TŻ mówi na mnie przez to Król Julian
no i kolor, hmm podoba mi się taki, jak ma Małgorzata Foremniak teraz albo Anna Przybylska w tej reklamie garniera

a tak w ogóle, to będzie u nas w NS (no powiedzmy, że u nas, bardziej u hope) H&M Home fajnie

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

oj, przykro mi
Kurcze a jaką długość masz teraz??? ja miałam fajne ściełam boba i nie mogłam zrobić koka (byłam nieszczęśliwa). Ja uwielbiam koka takiego jak Ty (czuję że to nas łączy ) a kolor też bym chciała zmienić ale normalnie waham się mega! chce ombre

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Urodzinowa niespodzianka się udała Girlandę Karince powiesiłam i balony i jak wróciła z przedszkola to była przeszczęśliwa i mówiła: MAMUSIU NIE WIERŻE< MAMUSIU NIE MOGĘ UWIERZYĆ< DZIĘKUJĘ Aż się wzruszyłam (nie pierwszy raz zresztą dziś).
Dziś co chwilę zerkałam na telefon ale nikt nie dzwonił z przedszkola. Powiem Wam szczerze, że jak jechałam do domu to mi tak serce ścisnęło, aż mi się smutno zrobiło, że już taka "dorosła". Pojechałam po nią, pani w przedszkolu powiedziała, że z Karinki agentka i strasznie rezolutna i że nie chciała pomocy ani w łazience ani przy myciu rączek Jej a tak się bałam
super że była dzielna i taka zaradna! to dobrze świadczy tez o rodzicach
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
ellmim, tez myslalam zeby blendowac i przez sitko pare warzywek;> może next time to zrobie.

Kurna, ale Z A M U L E N I E. Ta pogoda mnie dobija.

Ewulka, bardzo mi przykro, sciskam mocno;*
a nie masz takiego pojemnika z nożykam do blendera? w tym wychodzi jak w słoiczkach

Cytat:
Ewulka, przykro mi

Girlandę sama zrobiłam - z kartonu 3 wieczory wycinałam Ale jakbyście zobaczyły radość Karinki i łzy wzruszenia w jej oczkach i ten uśmiech i to co powiedziała cudowne
piękne !!

Cytat:
ja dzisiaj zrobiłąm tak, że większość zblendowałam, a parę marchewek i ziemniaczków przecisnęłam przez takie sitko, co się sałatkę jarzynową robi i fajne grudki się zrobiły

nie możesz, bo TŻBokeh czyta, czy TŻBokeh nie pozwolił
czyta

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hello,
nie wytrzymałam i kupiłam prepaida z internetem
pozdrawiam gorąco z wakacji, w niedziele wracamy
nie odpoczywam bo z 3 dzieci się nie da ale i tak jest ok

mam nadzieję,że u Was wszystko ok

całuję mocno i myślę o Was bez przerwy

Fajnie że napisałaś !!!! Odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
hej
Tylko napiszę że moja mama dzwoniła. I jeszcze nie wychodzi do domu. Od trzech dni ma gorączkę Te babki które miały operacje w tym samym dniu co moja mama już wczoraj wyszły do domu.
No i nie wiadomo co

Idę zobaczyć co tam u Was.
Nie martw się pewnie tak raaguje jej organizm ;*
Stary 2013-09-03, 20:23   #4090
s i l v e r
Zakorzenienie

marsi

hope, ładnie buty

Cytat:
uuuuuu, to co ja wyskakuje z tymi moimi 3 serialami zapomniałam, że jeszzce masterszefa oglądam
O ja też masterszefa

Cytat:

No to fajną robotę masz

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Domcia zasnęła i ja też chyba idę, bo jutro idziemy przed 7 rano do spowiedzi Na samą myśl mam ciarki - nie cierpię spowiedzi. Wiem, powtarzam się

Miłego wieczoru i dobrej nocy

P.S. Oby moja nocka była lepsza, bo dzisiejszej wstawałam do Domci z 6 -7 razy
za spowiedź

I oby nocka była lepsza

Daria wykąpana, pojedzona, zapypia wiercąc się i kręcąc po całym łóżeczku. Idę się kapać. Tż dziś będzie z pracy dopiero koło 23
Stary 2013-09-03, 20:24   #4091
badziabadzia
Zakorzenienie

Ewulka

Neti, doczytalam o twojej babci, straszna choroba.. wiem co mowie, moja babcia juz ponad 20 lat choruje.. chyba nie musze pisac, ze teraz jest juz bardzo slabo z nia..

E_vel, sliczna jestes cudowna organizatorka
Stary 2013-09-03, 20:25   #4092
blogerka
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Doradźcie proszę co kupić na chrzciny siostrzenicy? I / albo ile w kopercie?
Głupio pytać, ale nigdy na chrzcinach nie byłam.

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
W takich sprawach jak ta z "matka" Madzi, jestem za kara smierci. Przez tortury. Takie ze sredniowiecza np. bylo takie fajne urzadzonko, robilo sie dziure w brzuchy i nawlekalo na to wnetrznosci no i to sie krecilo i wyrywalo wnetrznosci. Fajnie ;P
I ja też w takich wypadkach uważam, że najlepszą karą byłoby oko za oko, ząb za ząb.
Stary 2013-09-03, 20:25   #4093
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
ja sama mam dylemat

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja kupuję 86. Mała teraz przechodzi na 80 rozmiar, więc kombinezon kupuję 86.
Zresztą kupiłam jej kurteczkę z Nexta na zimę na 86 i jest trochę za duża ale na zimę będzie akurat.
A ja mam inny dylemat kupić kombinezon dwu czy jedno częściowy.
A wy jakie kupujecie
??
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 20:26   #4094
charlizz
Zadomowienie

Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:

Od jutra ma być cieplej a w weekned jakaś mini czika ma wrócić czy coś - podobno 29 stopni ma być

Ja tak samo
Obejrzałam "Przepis..." z niedzieli, wczoraj oglądałam "Lekarzy" i zaczęłam oglądać "Czas honoru" na razie obejrzałam pierwsze dwa odcinki pierwszego sezonu
poza tym oglądam seriale:
=Hart of dixie (nowe odc od października)
=Walking dead (nowe odc od października)
=Under the dome (nowy serial - zaje.bisty!!!!!)
NO

A od jutra leci znów program "Bitwa o dom". Zmienili dzień i godzinę. Leciało w niedzielę o 11 chyba a będzie lecieć w środy o 21.30 Będę oglądać
I to pisze kobitka, której dziecko WCALE nie śpi lub śpi zawrotne pół godz. dziękuję, dobranoc

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 20:27   #4095
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

I ja też w takich wypadkach uważam, że najlepszą karą byłoby oko za oko, ząb za ząb.
Może bransoletkę złotą? ew kolczyki.

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Zresztą kupiłam jej kurteczkę z Nexta na zimę na 86 i jest trochę za duża ale na zimę będzie akurat.
A wy jakie kupujecie
??
ja na pewno jedno częściowy.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-09-03, 20:29   #4096
insolito
Zadomowienie

Buziaki dla solenizantów
dla Pietraszka za wstawanie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Nie chcialam Cie zdolowac
Fakt, moj jest zarlok, ale co z tego jak nie tyje...

Podbijalo? Nie...
Nie Twoja wina

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

A ja od dziś nie jem słodyczy, do 25 października- wtedy zrobie tztowi torta;p
U to trzymam kciuki, żeby udało się wytrwać w postanowieniu

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
za nami cięęężki weekend. Sobota- fryzjer, tragedia, kolor miał być jak najbardziej zbliżony do mojego z dodanym cieplejszym refleksem, ... a przez tydzień mam nosić na głowie śliwkę węgierkę, (choć pod sztuczne światło przypomina to raczej bordo), reklamacja uznana, ale do pd mam czekać aż wróci inna fryzjerka, tylko cholera wie czy poprawka nie będzie wyglądać jeszcze gorzej
W nocy gorączka 39 Oli, tż musiał lecieć do apteki, bo nic nie mieliśmy do zbicia, no i tak się męczymy z wychodzącym ząbkiem, mała źle śpi, więc i ja źle śpię
Biedna Ola Czemu te zęby muszą tak męczyć

Porażka z tym fryzjerem

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Przetykania kanalików? To ja miałam robiony, jak miałam 2 miesiące. Mama mówiła, że płakałam bardzo przy wkłuciu, ale potem już luz. No i nie pamiętam.

Pola pięknie spała, zjadła tylko 30 ml mm na noc, a i tak od 20 do 4, potem do 6. Od 9 do 9.30 była drzemka, i nie wiem co się stało, ale non stop płacze, nie tak jak zawsze, tylko "khe, khe". No nic, spróbujemy się uspać.
za nockę
Mam nadzieję, że po drzemce już było ok

Cytat:
cześć,
dziękujemy za kciuki za dzisiejsze przedszkole. Rano Karinka wstała i nie mogła się doczekać kiedy pójdzie Została bez płaczu, i tylko mi głupiej starej matce się tak jakoś przykro zrobiło. No bo jak to tak? Dopiero ją urodziłam, dopiero taka maleńka, a dziś już 3 latka kończy i zostaje w przedszkolu bez żalu? Dumna z niej jestem jak cholercia, bo ona najmłodsza w całym towarzystwie, ale taka pustka w domu, cicho, spokój. Z tego wszystkiego to zdąrzyłam dom ogarnąć, obiad prawie zrobić, torta dokończyć, balony nadmuchać i spokojnie siedzę i piję kawę

Maja właśnie spi - przebił się jej 5 zą górna dwójka, narazie tak delikatniutko, no ale się przebiła.

Buziaki dla wszystkich świetujących miesięcznice dzieciaczków
dla Karinki i urodzinowe
I dla Majeczki też za ząbki
Pochwalsie koniecznie tortem, jeśli jeszcze tego nie zrobiłaś

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42604639

a ja z pracy piszę okienka mam 2. A po południu zebranie z rodzicamiw plu. Doniesienie od męża - młoda na salę uchachana wchodzi, a przedszkolanka "popatrzcie, tak zachowuje się przedszkolaczek" - młoda dumna i blada

Aaaaaa no i wczoraj nam się 2 ząbek przebił, druga dolna jedyneczka [/QUOTE]

Kolejna dzielna panna,
Dla Dorki za zęba

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość

a ja się tylko pochwalę, że też już należymy do grona zębatych, przebiła nam się górna jedynka, dolna jedynka, malutkie, ale są i rosną i idzie druga górna jedynka. Te dwa się przebiły i od razu nocka piękna teraz czekać na następne ekscesy

U nas strasznie wieje, kupiłam małej płaszczyk i butki na tesco, coby cieplej w stópki było

również przylączam się do życzeń urodzinowych naszych dzisiejszych Solenizantów i Solenizantek ;-) i brawa dla odważnych przedszkolaków!!!
Ale dziś ząbkowo
dla Julaska
Poka zakupy

Cytat:
hej
jaki wygwizdów u nas od rana, łeb urywa; Filip w nocy co chwilę przez sen płakał, w końcu wzięłam go do siebie, bo już nie miałam siły wstawać; nie wiem co się dzieje, pewnie zęby, ale nic nie czuję

i chyba Fifkowi dady nie pasują; osttanio tylko ich używałam ,bo nie było fajnej promocji na pampersy i coś ma dupkę czerwoną, a nigdy nie mieliśmy odparzenia

zapomniałam wam napisać o moim horrorze piątkowym siedziałąm do późna, bo na TŻ czekałam i trochę mi się przysnęło, i taka zaspana do kibelka idę; siadam, sik sik sik i nagle coś mnie po upie smyra kurde, myślałam, że tam na zawał zejdę, od razu mi się czerwona lampka zapalił i UTOOOPIEC!!!!!! pewnie gdyby nie ta nasza pisanina, to nawet bym się nie wystraszyła, a tu prawie zeszłam z tego świata; no, a to ćma był
Może faktycznie te gorsze spanie dzieciaczków spowodowane jest lepszą ich mobilnością Oby dziś było lepiej U na s już z miesiąc takie cyrki

Elmi Ty to zawsze walniesz jakąś opowieścią

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Pięknie je, Michał ma w duu...pce jedzenie, jest tyle ciekawszych rzeczy...

Michał śpi, mam nadzieję że jeszcze z godzinkę pośpi i da mi odsapnąć. Dziś mamy rocznicę, chciałam jakieś ciacho zrobić ale z nim nie uda się Jak wróci mąż to zrobię karpatkę z torebki
j
Piotr to samo

Wszystkiego dobrego z okazji rocznicy, sto lat w szczęściu i miłości

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 20:29   #4097
charlizz
Zadomowienie

Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Kupiłam dziś królika z kauflandzie zagrożonego. jutro tata mi go poporcjuje i będę gotować. Zrobię z pomidorami chyba, bo Olesław dziś zjadł pół dużego słoika rybki z pomidorami! Ogólnie chyba lubi pomidory.

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 20:29   #4098
blogerka
Wtajemniczenie

debrah - śliczne zdjęcia malutkiej <3
Stary 2013-09-03, 20:30   #4099
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Hej!
Przepraszam, ze sie nie odnosze.
Za mna fatalna noc...
Najpierw musialam wstawac do... odkurzacza. Chyba Yae wspinajac sie na niego musiala zaprogramowac sprzatanie na 12.15 w nocy z poniedzialku na wtorek. Nie wiedzialam, co jest grane, wylaczylam odkurzacz i wrocilam do lozka. Po godzinie powtorka z rozrywki - wylaczylam z pradu i byl spokoj. Tylko na kolejna godzine: bylo trzesienie ziemi, wstrzas przewrocil deske surfingowa w pokoju obok. Huk nie z tej ziemi! A wszystko przeplatane pobudkami na cyca...
Yae dzis jest jeczydlem, rozpalona, ale goraczki nie ma. Nie wiem, co jej jest i jak pomoc...
To niezłą miałaś nockę.

Cytat:
SAMYCH SZCZESLIWYCH CHWIL KOCHANA Z OKAZJI ROCZNICY

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Wszystkiego dobrego z okazji rocznicy

Witam się. U nas noc bardzo ciężka, poszłam spać na dwie godzinki o 8:30 jak mąż wziął ode mnie Ewcię. Mała zasnęła po 23 i obudziła się po chwili z katarem. Całą noc się męczyła, nie wiem ile razy czyściłam nosek. Nie umiała spać przez ten katar, tyle co u mnie na brzuchu troszkę, czy na rękach. Ale nie ma gorączki, ładnie je, bawi się i uznałam, że może obejdziemy się bez lekarza. Jak do jutra nie będzie poprawy to pójdziemy. Na razie daję witaminę C, robię inhalacje no i czyszczę nosek, mam nadzieję, że przejdzie.

Może z tym katarkiem to jak u Pietraszka Lady, przez ząbki?

Cytat:
hej!

Bardzo mi przykro

Cytat:
Urodzinowa niespodzianka się udała Girlandę Karince powiesiłam i balony i jak wróciła z przedszkola to była przeszczęśliwa i mówiła: MAMUSIU NIE WIERŻE< MAMUSIU NIE MOGĘ UWIERZYĆ< DZIĘKUJĘ Aż się wzruszyłam (nie pierwszy raz zresztą dziś).
Dziś co chwilę zerkałam na telefon ale nikt nie dzwonił z przedszkola. Powiem Wam szczerze, że jak jechałam do domu to mi tak serce ścisnęło, aż mi się smutno zrobiło, że już taka "dorosła". Pojechałam po nią, pani w przedszkolu powiedziała, że z Karinki agentka i strasznie rezolutna i że nie chciała pomocy ani w łazience ani przy myciu rączek Jej a tak się bałam
Super że się wszystko udało

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Charliz, dobre wyszło!

Deli, Pola nosi i 74 i 80, więc na zimę kupuję 86 i 92 też kilka jest.

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Dzięki dziewczyny za odp. No nic, dokończymy Dady i wrócimy do Pampersów, zobaczymy wtedy.
No co ty, 92 rozmiar? Mój siostrzeniec na 2,5 - 3 lata taki nosił

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Zrobiłam tartę z malinami, pozwoliłam sobie zamieścić przepis w Klubie. Ale UWAGA - UZALEŻNIA
Ja dziś ptysie zrobiłam

Cytat:
hello,

Uzależnienie

Cytat:
hej
Tylko napiszę że moja mama dzwoniła. I jeszcze nie wychodzi do domu. Od trzech dni ma gorączkę Te babki które miały operacje w tym samym dniu co moja mama już wczoraj wyszły do domu.
No i nie wiadomo co

Oby jutro już lepiej było
Dziękuję za życzenia
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 20:31   #4100
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Kupiłam dziś królika z kauflandzie zagrożonego. jutro tata mi go poporcjuje i będę gotować. Zrobię z pomidorami chyba, bo Olesław dziś zjadł pół dużego słoika rybki z pomidorami! Ogólnie chyba lubi pomidory.

jak zagrożony to ja bym z niego nie gotowała. bo pyta wyjdzie

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 20:32   #4101
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

haha nie ma co niezła praca

Cytat:
A wy jakie kupujecie
??

ja kupuję kurtkę i spodnie na szelkach, jak będę chciała jej zdjąc kurtkę tylko to bez problemu a jak będę mieć jednoczęściowy to jak zdjemę górę i w wózku będzie jej niewygodnie.
Stary 2013-09-03, 20:36   #4102
blogerka
Wtajemniczenie

Wybaczcie, ale nie dam rady więcej Was nadrobić, nie miałam neta prawie całą dobę, a Wy za dużo naprodukowałyście.
Stary 2013-09-03, 20:39   #4103
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Michaś jako pamiątkę od chrzestnej dostał takiego srebrnego anioła stróża, wisi mu nad łóżeczkiem. Z tyłu ma tekst i nr próby srebra. Uważam że bardzo ładnie się prezentuje

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Piotr to samo

Wszystkiego dobrego z okazji rocznicy, sto lat w szczęściu i miłości
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 20:41   #4104
LadyWhisper
Zakorzenienie

marsi, hello wczasowiczko!!!!

buziak dla sylwietty

silver, kciuki za mame! na pewno wszystko bedzie dobrze!
zegarek mi przyszedl, jest przesliczny

bokeh, fajna niespodzianka

evel, cudna reakcja Karinki

szaja, brawa dla Twoich laseczek!
u nas dalej glucho z zebiskami
a koncerty sie zaczynaja 13go o 18.30 na trzech stawach,
Twoje urodziny mowisz

szklanka, zdrowka dla ewci!

elllmi wierz mi, krotsze wlosy absolutnie nie przeszkadzaja w robieniu krola juliana na czubku patrz galeria

co do pampersow, taka bylam napalona na wielo a kurcze, boje sie zakladac mlodemu, bo ostatnio tak przepaskudnie mu sie odparzenie pogorszylo po wielo, ze szok i teraz sie boje jestesmy teraz na bd i jestesmy bardzo zadowoleni
a znowu pamietam jak mielismy njuborny pamoersy i odsylalam eff, bo u nas paskudne odparzenie sie zrobilo

deli, my do pudeleczka po pudrze wsypalismy make ziemniaczana i tym obsypujemy pindolka i pupcie

ewik, brawa dla domci!

elllmi, padlam z utopcs akurat bylam w parku jak parsknelam smiechem to ludzie na mnie

fewcia, udusze mam sie odchudzac a nie ciasta robic!!!!!

my teraz mamy takie kapciuchy ze skorzana podeszwa, rozm 17-18 i sa za duze

ostatni sezon przepisu ogladalam z przymusem juz, wiec nie wiem, czy teraz sie w ogole za to brac

ill, sto lat dla igusia!!! i super, ze cie z powrotem tak milo w pracy przyjeli

hje, nie, ewidentnie z przejedzenia, wyrzygal, popalakl chwile, bo sie wystraszyl i dziecko mi wrocilo poza tym, ze stal przy kanapie i wyl

hope, ladne butki bardzo!!! tylko to chyba na przyszly rok co?

ja chyba tak jak bokeh, dwuczesciowy kombinezon na szelkach

nadrobilam!!!!! tylko czy ktos to przeczyta?

babel dzisiaj przy cycku ladnie zasnal. srednio do 2 w nocy co noc spi w lozeczku potem go do siebie biore. moj maly dorosly chlopczyk

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 20:41   #4105
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Silver kiedy Ty to oglądasz ? Ją jak włączę kompa 2 razy dziennie to jest dobrze p

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 20:43   #4106
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
haha nie ma co niezła praca

ja kupuję kurtkę i spodnie na szelkach, jak będę chciała jej zdjąc kurtkę tylko to bez problemu a jak będę mieć jednoczęściowy to jak zdjemę górę i w wózku będzie jej niewygodnie.
Też tak myślę właśnie, tylko babka u której kupowałam ostatnio ubranka trochę mi namieszała w głowie.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 20:43   #4107
litllesweetangel
Lurker ;)

Kombinezon wezme jednoczesciowy, nie sadze ze mloda szybko zacznie chodzic, co chwile podnoszona, przenoszona itp. Rozmiar chyba jednak 74, mam w domu kombinezon 80( dwuczesciowy, z worow ktore kiedys t. dala po siostrzenicy tza) i jest duzy. Wyglada jak dla juz biegajacego dzieciaka.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 20:47   #4108
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak myślę właśnie, tylko babka u której kupowałam ostatnio ubranka trochę mi namieszała w głowie.
a co miała do sprzedania tylko jednoczęściowy ?

nie no ja tak myślę i wczoraj moja teściowa powiedziała że tak lepiej....
Stary 2013-09-03, 20:51   #4109
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość

Chciałam ogłosić, że Domcia powoli zaczyna raczkować, tzn. czworakować i siadać

Cytat:
Oto moje ciasto

Co Ty od niego chcesz Wszamałabym

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Zrobiłam tartę z malinami, pozwoliłam sobie zamieścić przepis w Klubie. Ale UWAGA - UZALEŻNIA
Ale piękna

A co to za blog w podpisie?

Cytat:
hello,

Cytat:
hej
No i nie wiadomo co

Współczuję, ale przynajmniej sprawdzą o co chodzi

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
dziewczyny, bąbel to już wyższy level - łapie mnie za nogawki od spodni i....chce włazić na kanapę!!! Kolanko podciąga i kładzie na kanapie i chce się wspinać

poza tym - ile on może stać? bo potrafi stać i stać i stać....dopóki nie wyrżnie

Fewciu, nie mamy posiłków stałych i właśnie - dzisiaj bąbel zjadł na obiad ładny kawał pomidora (jego ulubione warzywo ) plus trochę ogórasa, i za chwilę dopominał się cycka. Dałam cycka, za 2godz znowu ryk o cyca (teraz to już się na mnie wspina i...ściąga bluzkę w dół, próbuje się skubaniec dokopać do cycka!!! Od dwóch dni tak robi, takie to słodkie ) nakarmiłam, odładam na matę, ale wyjec wyjcowaty, wzięłam na ręce, odruch wymiotny, trochę chlusnął, a potem... aż się wystraszyłam, bo zbierał się pół minuty na rzygańsko, a potem jak rzygnął, rajuśku, ja caluśka mokra, on też, do suchej nitki obrzygany, i cała podłoga w łazience, koszmar!!! Nie wiem, odmawiać mu cycka po obiadku czy jak??? Bo to już nie pierwszy raz tak, ale nigdy aż tak się to nie skończyło.....

Ewulka, strasznie Ci współczuję
No właśnie też mnie zastanawia ile nasze bąble mogą stać

O kurcze, biedny Pietraszko nie wiem co poradzić

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
z

a co u nas...
zadzwonilam wczoraj do tej naszej reh bo tak sie umowilysmy ze jak mlody zacznie stawac o mam dzwonic. no i kazala kupic jak najszybciej buciki takie typowo ortopedyczne (?), no i mamy go nie hamowac, jak chce to ma stac.
tylko z tym kregoslupkiem nie jest za fajno bo mowilam jej ze jak siedzi to jest zgiety w C mamy cwiczyc dalej a na wizycie podejmie decyzje co dalej. wspominala o jakis plastrach
najlepiej byloby dla mlodego jakby czworakowal a ten niedobrota tylko pelza i pełza moze ktoras polecic jakis cwiczonka na czworakowanie? mozna tego w ogole nauczyc? Szajka?
Będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

Na tych ostatnich to bym się zabiła

Cytat:

Tak to pożyje
wracaj, wracaj

Cytat:

Ja nie wiem, ale pamięta, że miałaś się nam pochwalić zdjęciem Lilki

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 20:52   #4110
sylwietta1988
Zakorzenienie

Witam sie na szybcika tylko bardzo przepraszam za zniknięcie bez słowa, ale bratu zepsuł sie komputer kilka dni temu a w zamieszaniu pakowania i przeprowadzki uplynnił mi sie gdzies notesik z namiarami.....
takze tego, komputer juz jest wiec bede sie starac i ja byc

nie nadrobie za chinskiego boga

mojego Bartula dwa dni temu ktos podmienił i w efekcie mam jeczydłowate wyjczydło..... masakra.... tylko rece, najlepiej moje, drzemki w ciagu dnia tez na rekach uskutecznia, jesli w ogole są...... jak te górne jedynki nie wyjdą to ja wyląduje w sanatorium bez klamek....

bardzo Wam dziekuje za smsy
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości