|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
![]() Cytat:
oo ja taki tez zakupie gryzaczek fajnyy
|
|
#4022 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Witam M. Spal 13 godzin z przerwa na karmienie po 10 godzinach hiiii A i wsadzilam go w spiwor czy jakbto sie nazywa to do spania super nie odkrywa sie i ma cieplo ale mam rozm. 6-9 i jest prawie na styk :banghead: D. W szkole ![]() ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Lonely no chyba wpadniesz cioooo :rolleyes :
|
|
#4023 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Ale to tylko można do ukończenia przez dziecko pół roku szczepić.
|
#4024 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
do pracy wracam w styczniu. chciałam małego posłać do żłobka państwowego, ale miejsca pewnie będą dopiero w przyszłym roku :/ mam opcję pt. teściowa, bo jest chętna i na emeryturze (ale to ostateczność, zresztą ja naprawdę chcę młodego dać do żłobka choć na kilka godzin dziennie), jak młody przestanie mieć jazdy z wrzaskiem to może mój mąż pójdzie na urlop rodzicielski (ale nawet przy tej opcji I. ląduje w żłobku, choćby prywatnym na kilka godzin dziennie) Cytat:
Cytat:
no a z tym terminem (i to w trybie pilnym) to jakaś masakra Cytat:
Cytat:
|
|
#4025 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Wiem,wiem
Banka no właśnie sobie o Tobie i o tej kawie pomyślałam ![]() Jak sie uda to dam znać, bo zatrzymujemy sie u mojej siostry 30km za sz. --- My od 5.50 nie spimy, poszły juz dwie piękne kupy. A teraz mały wisi na cycu i odplywa ![]() Laski-oswiecilyscie mnie z tym podnoszeniem.. Bo ja to robię zle.. Wkładam jedna rękę pod plecy, przytrzymujac kark, druga pod pupe i tak podnosze (tyłem do podłoża)
|
|
|
|
#4026 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
Aja dwoma rekoma pod paszki albo tak jak ty podnosze i uklada sie na lodeczke odrazu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- aaa Aas zdrowka zycze przeziebienie najgorsze co moze byc i uwazaj zebys mi tu dziewczyn nie pozarazala ![]()
|
|
#4027 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4028 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
|
|
|
|
|
#4029 |
|
Wtajemniczenie
|
Zmykamy powoli na spacer
słonko świeci!
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia no to się nie dziwię, że nie jesteś fanką kp, ale dzielnie dajesz radę.
Justi jak ja Ci zazdrozczę, że wcinasz wszystko U nas przez te brzuszkowe problemy ja się poprostu boję...Ale ostatnio najadłam się malin hump że niby póki nie trzyma stabilnie głowy... mamy nosić się na łódeczkę na prawej ręce, żeby sama ćwiczyła obracanie główki, bo ona odchyla ciągle w lewo a jak chce w prawo to robi to dziwnie pod skos Nie umiem tego wytłumaczyć...Veronic a ja myślałam, że przejdzie od strzała w 3 msc ![]() dziś kolejna wizytya u dentysty, a ja się boję jak dziecko
|
#4031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My podnosimy jedna ręka pod pachy, i na tą samą rękę zarzucamy nogę druga ręką pod głowę i tak podnosimy i wczoraj ta reha nam tak pokazywała a ja ją w szok i mówię, że tak podnosimy, ale kazała nam jeszcze dołączyć ciągnięcie barku do tego.
|
|
#4032 |
|
siedzę i myślę
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cos mi dziecko kicha
![]() Diabli pamietaj o ksiazeczkach, musi Antos dostsc nagrode za swoja cudowna przemiane ![]() aa Mysiu kochana masz suszarke i pralke w jednym czy oddzielnie pralke i oddzielnie suszarke? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4033 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z małymi dziećmi można wychodzić to temp -10 a do tego jeszcze daleko (oby! )biedna malutka, córka mamy mojej koleżanki też tak miała ![]() ![]() nie denerwuj mnie! ostatnio mnie tak na okres bolało wczoraj to był żołądek Cytat:
![]() jeśli taki wymagający to mógłby pomóc... fajnie! bawcie się dobrze == dzień dobry w ten pochmurny dzień bolą mnie dziś ramiona od wczorajszego treningu z chustą zaraz lecimy z Młodym po zakupy, później gotuję zupę, lecimy po tatę do pracy, zjemy i idziemy odwiedzić Maluszka znajomych
|
||
|
|
|
#4034 |
|
Wtajemniczenie
|
Od jutra chusteczki Pampers 4 paczki za 19,99zł w Tesco!
|
#4035 |
|
Zakorzenienie
|
za dentystemuszę powiesić pranie, a mały znów zrobił sobie sypialnię z moich rąk i czuwa żeby przypadkiem nie odłożyć go do łóżeczka
|
#4036 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Eh, co za noc ... Sofi biedna spać nie mogła przez zatkany nosek... jest.gorzej niż.wczoraj ale.udało.nam się dostać do lekarza. idziemy na 10. z basenu więc nici i chyba jutrzejsze szczepienie też przelozymymy... zobaczymy co lekarz powie.
a dziś jest 4 września dokładnie rok temu dowiedzieliśmy się, że mamy Sofke, są pierwsze urodziny TZa siostrzenicy i również dziś TZa koleżanka urodziła trojaczki! Nie wiem który tydzień ale ważą: chłopiec 1.4 kg, dziewczynki po 1.3 kg. Malenstwa! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4037 |
|
siedzę i myślę
|
moj kochany obudzil sie przed 9 zjadl, przewinelam go, pogadal i znowu spi
cudownosci moje ! jak bedzie dalej taki grzeczny to doczeka sie rodzenstwa szybciej niz planowalam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4038 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zazdroszczę zakupów! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Bawcie się dobrze i wypoczywajcie! ---- Na dzień dobry pier.dol.nęłam się o róg stołu wstając sprzed leżaczka w którym leżał Mały. Nie dość że mam mega siniaka to jeszcze olbrzymią szramę na pół uda. Boli jak cholera!!! ![]() Czy któraś z mamuś borykających się z ciążowo-pociążowymi rozstępami ma jakiś sprawdzony środek na zmniejszenie widoczności tego dziadostawa Bo smaruję różnymi specyfikami i nic... I już nie mogę patrzeć na mój brzuch i cyce...
|
|
#4039 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/antyalergiczne-wyp...516889615.html Cytat:
![]() My w deszczu też już chodziliśmy Ale przedwczoraj to naprawdę piz... a nie wiało wręcz A poza tym moja ewidentnie miała skok i takiego maruda, że w taką pogodę nie bardzo chciałam ją z wózka wyciągać jakby co, a to pewnie byłoby nieuniknione
|
||
|
|
|
#4040 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mały był bardzo dzielny ![]() waży 6300 i mam nie dokarmiać mm bo jets idealnie w 50 centylu ![]() pokazałam lekarzowi tą rozpiskę rozszerzania diety którą któraś wrzucała i powiedział, że jets ok tylko kilka zastrzeżeń: -żółtko dopiero od 7-go -zupy bez soli - mięsko królik, kaczka, indyk od 6-go popiera oliwę jako dodatek ![]() i mówiłam mu, ze tam jest rozpisany sinlac który jest bezglutenowy więc bez sensu i że dam mannę od początku po pół łyżeczki i powiedział, że ok ![]() wczoraj kupiłam młodemu w rossmanie słoiczki i chusteczki huggies bo są na promocji ![]() aaaa i dotarła karuzelka tiny love klasyczna ale na noc trzeba ściągać bo rozpraszaa! i co do biegunki to dostałam debridat mam podawać i mogę jeść wsyztsko zaraz lecę po płątki z pół litra mleka jupiiii:P
Michaś 02.07.16 ![]() Edytowane przez Mysia mysz Czas edycji: 2013-09-04 o 11:11 |
||
|
|
|
#4041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i chyba mnie przekonałaś że jednak ceratkowe
|
|
#4042 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. M
Heja!
wstaliśmy dzisiaj prawą nogą, Nina od rana grzeczna bawi się sama a ja już zrobiłam obiad, poodkurzałam i teraz mam czas na relaksik. Cytat:
mam to samo, właśnie skończyłam odkurzać te kłakiCytat:
Cytat:
Eh ja z tych też rozdartych między pracą a dzieckiem. Tylko mam dużo mniej możliwości. Zazdroszczę chętnej i zdeklarowanej teściowej i możliwości rodzicielskiego u TZ. W zimowym powrocie do pracy przeraża mnie tylko te ubieranie, pakowanie, dowożenie dziecka do miejsca opieki. Gdyby np moja mama mogła siedzieć z Ninką u mnie w domu to też bym wróciła jeszcze w tym roku. Cytat:
nawet sobie nie chce tego wyobrażać jak wygląda opieka nad trójką
|
|
|
#4043 |
|
Wtajemniczenie
|
witam sie w piekny słoneczny dzien
ale w W wlasnie pije sobie z cycusia, wiec mam 1 reke ![]() noc dobra- o 2 pobudka na piciu, puscił kilka baczków i zasnał, obudził sie przed 6 z bólem brzuszka,ale dosyc szybko mu przeszło ![]() chyba powoli mija mu marudzenie, bo wytrzymał lezac na brzuszku 15min i potem drugie 15 min lezac na pleckach ![]() ostatnio nawet 5 min nie wytrzymywal ![]() antoinette- co do debridatu to stosowalismy, przez tydzien była super hiper poprawa,a potem znaczace pogorszenie
|
|
|
|
#4044 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam pisać jak będę zamawiać
to piszę:P https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=340
|
|
#4045 |
|
Zadomowienie
|
dzieki za info trzeba sie przejsc
chociaz az tak dużo mi ich nei zchodzi jak przypuszczalam wczesniej bo Kubus kupsko robi raz na 6 dni a przy zmianie pieluszki to jedna wystarczy na otarcie siusków ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- mialam was pytac czy wasze dzieci to lubia byc takie mocno obwiniete bez ruchu z raczkami przy ciele? bo moj wrecz przeciwnie musi miec luzno rece i nogi a jak go chce bardziej owinąć kocykiem to od razu sie wyplatuje i rece na wierzch szeroko rozlozone nie wiem czy to dobre? |
|
|
|
#4046 |
|
siedzę i myślę
|
Mysiu a mogłabyś podać model suszarki?
|
#4047 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a wiedzieli że będzie trójka? no w sumie w obecnych czasach to trudno nie wiedzieć ![]() zdrówka dla Sofci! Cytat:
|
||
|
|
|
#4048 | |
|
Zakorzenienie
|
Boscvh maxxx 7 sensitive
Cytat:
![]() moje dziecko w ciągu dnia nie jets owijane natomiast na noc albo jak bardzo marudzi i nie może usnąć to go wkładamy w woombie i jest szczęśliwy i śpi całą noc to normalne, że się wyplącze jeśli owinięcie na to pozwoli jak ciasno malca zawiniesz i nie płacze a się uspokaja i uśmiecha to znaczy, że to lubi wg. rehabilitanki z linka od justi lepiej żeby był zawienięty z rączkami blisko ale czy to prawda? my zawijamy bo to jedyne możliwość żeby mały spał całą noc na plecach
|
|
|
#4049 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I co to za Księga dźwięków? Cytat:
![]() Pozdrów ode mnie morze ![]() Motylku, dzięki za wieści od rehabilitantki ![]() U nas znów w nocy przerwa na igraszki Rano super humor, myślałam, że może skok się skończył (o, naiwności), ale po przebraniu wrócił płacz, po jakimś czasie teściowa poratowała mnie śniadaniem, a maleństwo zasnęło. Pobudka po niecałych 2h z płaczem, cyc na ukojenie i dalej śpimy.
|
|
#4050 |
|
Zakorzenienie
|
Diabli z tym bb to dobry pomysł
nie ma daleko Mysia ale masz dużego Piotrusia Ashy biedna Sofica... A co do znajomych i trojaczków to wow... ![]() szprotka ja smaruję bio oilem... bo mój brzuch to tragedia ... cycków nie smaruję bo się boję, że gdzieś na sutku wyląduje... Diabli my też staramy się wychodzić codziennie. Niech się mała hartuje i dotlenia
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:02.

jeden wiorek poleciał do tej dziury gdzie nie trzeba i zaczelam się dusic. a co na to Nela? ze spokojem wyciagnela sutek z ust, popatrzyla na mnie powazna mina jakby chciała powiedzieć "matka, weź się ogarnij i nie kaszl mi nad uchem, bo jem"
bo my zima nie zima, wiatr czy deszcz chociaż na pol godziny staramy się wyjść...może faktycznie lepiej w tych przejściowych okresach odpuscic? tranu jej przecież nie podam 
12? hehehe 
nie może sobie fikac... ehh.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
za uszka, a chustą się nie przejmuj.. kieszonka trudniejsza a jednak ją ogarnęłaś, więc i to szybko ogarniesz 

U nas przez te brzuszkowe problemy ja się poprostu boję...

Ślub 27. X. 2012
mam to samo, właśnie skończyłam odkurzać te kłaki