Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-04, 07:32   #4021
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
oj to jest cudne. dzisiaj karmiłam mala i przegryzalam kokosanki jeden wiorek poleciał do tej dziury gdzie nie trzeba i zaczelam się dusic. a co na to Nela? ze spokojem wyciagnela sutek z ust, popatrzyla na mnie powazna mina jakby chciała powiedzieć "matka, weź się ogarnij i nie kaszl mi nad uchem, bo jem" po chwili znow pila. przy kolejnym ataku kaszlu znow powtorka z rozrywki, ale usmiechnela się poblazliwie, popatrzyla mi w oczy i odebrałam to jako "no dobra, niech ci przejdzie- poczekam" uwielbiam ja!

hmm, ktoras jeszcze odpuszcza spacery jak jest gorsza pogoda? bo my zima nie zima, wiatr czy deszcz chociaż na pol godziny staramy się wyjść...może faktycznie lepiej w tych przejściowych okresach odpuscic? tranu jej przecież nie podam

a ile mieli lat? 12? hehehe

maly rozbrykany smieszek

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ----------

spoko spoko, tylko rozbawil mnie zapis, bo taki czysto fonetyczny. moi mali kanadole tez tak pisza

i masz racje. nadrabiam forum hurtowo i z postow wynika, ze kazde dziecko ma TE objawy. kazde odchyla się, wygina, zaciska piesci itd. wzmożone napiecie nie jest zakazne, wiec na forum wszystkie dzieci takiego wirusa zlapac nie mogly relaks.

znajomemu tzta w sobote urodzila się corka. dzisiaj wpadl na chwile do pracy i dzielil się wrażeniami z pierwszych chwil ojcostwa no i smutno mi jakos, bo malutka urodzila się z krzywymi nozkami i będzie musiala być zagipsowana. nawet sobie nie wyobrażam w jaki sposób oni te nozki prostują i jak to musi maluszka bolec nie może sobie fikac... ehh.

Cytat:
maly dowcipniś. Nela tez lubi strzelić sobie kupe w srodku nocy i udawac, ze to nic takiego, fikac można i po ciemku, kwiczec tez - tata mocno spi hehe.
co fajnego kupilas ?

najlepiej wpadnijcie obie do bb

nie, odpuściliśmy rota i pneumo. i glownym powodem nie były sprawy finansowe

już sobie Was owija wokół palca? spryciula. hmm pediatra mowi, ze grubasek i co? kazala zacząć karmic inaczej, mniej, rzadziej, częściej? pytam, bo tutaj na osiedlu tez się jednej dziewczynki lekarz czepia, a według mnie ona nie jest jakos wybitnie gruba...ma duza glowe, okragla, z puckami fakt. udka tlusciutkie, ale poza tym jest calkiem proporcjonalna...

jedna z nowych mamusiek (zastrzel nie pamiętam nicka) wstawila posta z menu a Gwizdak-dietetyk skomentowala hehe.

---------- Dopisano o 01:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ----------

i temat zamknięty na wieki!

ciekawe czemu ona taka antywozkowa chciałabym Ci cos doradzić,ale u nas zupełnie odwrotnie, Nela wlozona do wozka w momencie zasypia i jeszcze dobrze nie zdaze wyjechać na spacer a jej już nie ma. Może spróbuj jak Banka fotelika?

dzisiaj kupiłam taki
http://allegro.pl/gryzak-gryzaczek-dziaselko-babyono-rozowy-i3489801945.html na początku zdziwienie, następnie zainteresowanie, wkladala wyciagala go z buzi, a kiedy jej zabrałam wrzask wiec chyba się podoba hehe. chce jeszcze taki, http://allegro.pl/gryzak-elastyczny-uspokajajacy-babyono-2szt-i3451695923.html chlodzace zostawimy sobie na później jak już żeby będą naprawdę dawaly malej w kosc.

---------- Dopisano o 02:09 ---------- Poprzedni post napisano o 01:48 ----------

swietny kostium i te grochy
daj znac jak znow będą jakies zbiorowe zakupy (dziecięce)

niech się nie zwalnia dopóki nie znajdzie nic innego...szkoda, ze praca nie okazala się tak fajna jak myslal. trzymam kciuki za szybkie znalezienie lepszej posady

oj, szkola meczy a nie uczy? biedny pierwszaczek!

maly fikacz! nozki muuuusza być w powietrzu. slkodki i za każdym razem wygląda inaczej. swietna bluza i ladna tapicerka krzeselkowa hehe

oo ja taki tez zakupie gryzaczek fajnyy
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 07:39   #4022
banka26
Zakorzenienie

Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Mamy juz Dzisiaj zaliczone kupsko
Wczoraj nie było.. U nas maridzenia ciąg dalszy, ale uwaga, jak wyszłam wczoraj na spacer to był aniolkiem. Oczywiście musiałam chodzić i bujac bo co siadlam to pobudka i nerw.
I tak chodIlismy 3i pól godziny

---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ----------

ojjj... Bidulka.
U nas wczoraj dalej było marudnie, ale spacer pomógł
na początku miałam opory, bo jak go wkładałam do wózka to był wrzask, ale po 15 minutach spaceru zasnął
przebudzał się (czasem nawet z płaczem ) ale kołysany zaraz zasypiał.. po 3h się obudził na dobre, ale nawet miał dobryy humor więc powoli wracałam do domku żeby dać mu w końcu cycusia..

ogólnie, mały rzadko teraz je.. w dzień robi sobie przerwy po 4h jak chcę mu podać wcześniej to jest nerw.. bardzo dziwna sytuacja, bo do wczoraj cycuś był lekim na całe zło..
a ssie nadal tak krótko- przeważnie ok 6minut

ale poważnie się nad tym zastanawiam

jak próbowałam świeżo odciągniętej siary to była pyszna.. taka słodziudka..
za to mleko z lodówki/zamrażarki zawsze miało jakiś taki niefajny mydlany posmak..czy to siara, czy normalne..

za uszka, a chustą się nie przejmuj.. kieszonka trudniejsza a jednak ją ogarnęłaś, więc i to szybko ogarniesz

też o tym myślałam.. tylko nie chcę trafić do naciągacza...

Tobie nic nie umknie

ja też
nawet po 2 sztuki

mój jest pedantem... strasznie lubi porządek i jest bardzo wymgający co do niego..

---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ----------

jeszcze troszkę mi zostało do nadrobienia, ale teraz nie mam czasu..

wczoraj Tż się dowiedział że wyoadł mu przymusowy wyjazd do Szczecina..
i dziś jedziemy wszyscy
zaliczymy morze
wracamy w niedzielę
Oo to na kawe zapeaszam

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ----------

Witam M. Spal 13 godzin z przerwa na karmienie po 10 godzinach hiiii
A i wsadzilam go w spiwor czy jakbto sie nazywa to do spania super nie odkrywa sie i ma cieplo ale mam rozm. 6-9 i jest prawie na styk :banghead:
D. W szkole

---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

Lonely no chyba wpadniesz cioooo:rolleyes :
Stary 2013-09-04, 07:45   #4023
vvgh
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
ale poważnie się nad tym zastanawiam

Ale to tylko można do ukończenia przez dziecko pół roku szczepić.
Stary 2013-09-04, 08:47   #4024
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:

i dobry wieczor wczorajsze nadrabianie zakonczylam o 1 w nocy, poszlam do Nelusi "na cycusiowa kolacje" i co? tz obudzil mnie o 3 w nocy, swiatlo zapalone, komp działa, ja z cycem na wierzchu, a Nela spi zadowolona w lozku rodzicow
jutro szczepienie...brrr!
za szczepienie

Cytat:
Aaś, ja już dawno miałam Ci cos pokazac, tula fajna sprawa, ale patrz fotki poniżej umiesz tak?
rewelka, ale ja nie wiem czy bym udźwignęła dwójkę dzieci

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Młody 10 minut się darł aTy go nie wzięłaś na rączki ? oj to albo się cicho darł albo muszę się uczyć od Ciebie asertywności bo ja po 3 minutach zaczynam się wstydzić jak jest ryk w terenie

Hump miałam Cię podpytać, Ty chyba wracasz wcześniej do pracy tak mi się obiło. Wiesz już co zrobisz z Ignasiem?
pewnie że wzięłam na ręce. wózek zatrzymałam i na środku chodnika próbowałam go uspokoić. ale darł się dalej, pewnie brzuch go znów bolał z przejedzenia. no to wsadziłam z powrotem do wózka i darł się dopóki nie weszliśmy do domu (aż sąsiad wyszedł na klatkę śmiejąc się że młody ma zdrowe płuca)

do pracy wracam w styczniu. chciałam małego posłać do żłobka państwowego, ale miejsca pewnie będą dopiero w przyszłym roku :/ mam opcję pt. teściowa, bo jest chętna i na emeryturze (ale to ostateczność, zresztą ja naprawdę chcę młodego dać do żłobka choć na kilka godzin dziennie), jak młody przestanie mieć jazdy z wrzaskiem to może mój mąż pójdzie na urlop rodzicielski (ale nawet przy tej opcji I. ląduje w żłobku, choćby prywatnym na kilka godzin dziennie)

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
Ashyshqa mój ostatnio zrobił mi cyrk w tesco w końcu kasowałam z dzieckiem na rekach byłam w kasie samoobsługowej kolejka jak h... a ja dużo zakupów wózek i dziecko na rekach i tak wracałam mały zadowolony a ja zmachana i na dodatek wjechałam sąsiadce w płot wózkiem ehh te dzieciaczki maja zawsze wyczucie kiedy sie rozpłakać.
ja już dwa razy miałam akcję wrzask w kolejce w biedronce. ale było o tyle miło że ludzie mnie w kolejce przepuścili, a ten mały wrzaskun po wyjściu ze sklepu uspokoił się momentalnie. jak tatuś nie lubi zakupów

Cytat:
Napisane przez prodiament Pokaż wiadomość
ale z drugiej strony, jak Ją zobaczyłam, to stwierdziłam: "córcia, jakie ty masz szczęście, że nosek masz malutki po tatusiu, a nie wielki nochal po mamie"

no a z tym terminem (i to w trybie pilnym) to jakaś masakra

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Ech. Prrzeziebilam się. Gardło mnie boli i ogólnie kiła mogiła. Wlewam w siebie aspiryny i czekam aż przejdzie
zdrówka

Cytat:
i dziś jedziemy wszyscy
zaliczymy morze
wracamy w niedzielę
super, to wdychajcie jod i bawcie się dobrze
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 08:55   #4025
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Ale to tylko można do ukończenia przez dziecko pół roku szczepić.
Wiem,wiem

Banka no właśnie sobie o Tobie i o tej kawie pomyślałam
Jak sie uda to dam znać, bo zatrzymujemy sie u mojej siostry 30km za sz.

---
My od 5.50 nie spimy, poszły juz dwie piękne kupy. A teraz mały wisi na cycu i odplywa

Laski-oswiecilyscie mnie z tym podnoszeniem.. Bo ja to robię zle..
Wkładam jedna rękę pod plecy, przytrzymujac kark, druga pod pupe i tak podnosze (tyłem do podłoża)

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 09:11   #4026
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC

Cytat:
Wiem,wiem

---
My od 5.50 nie spimy, poszły juz dwie piękne kupy. A teraz mały wisi na cycu i odplywa

Wkładam jedna rękę pod plecy, przytrzymujac kark, druga pod pupe i tak podnosze (tyłem do podłoża)
Super a skad wy jedziecie wogole?

Aja dwoma rekoma pod paszki albo tak jak ty podnosze i uklada sie na lodeczke odrazu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

aaa Aas zdrowka zycze przeziebienie najgorsze co moze byc i uwazaj zebys mi tu dziewczyn nie pozarazala
Stary 2013-09-04, 09:20   #4027
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:

A jak trzeba ? Bo ja nie w temacie
Stary 2013-09-04, 09:26   #4028
becik_4
Zadomowienie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
Wiem,wiem

---

ja podnosze tak samo jak ty to opisalaś tylko troszke przechylam na bok zeby maly widzial podłoże
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 09:28   #4029
vvgh
Wtajemniczenie

Zmykamy powoli na spacer słonko świeci!
Stary 2013-09-04, 09:29   #4030
nuna2
Zakorzenienie

Mysia no to się nie dziwię, że nie jesteś fanką kp, ale dzielnie dajesz radę.

Justi jak ja Ci zazdrozczę, że wcinasz wszystko U nas przez te brzuszkowe problemy ja się poprostu boję...

Ale ostatnio najadłam się malin

hump że niby póki nie trzyma stabilnie głowy... mamy nosić się na łódeczkę na prawej ręce, żeby sama ćwiczyła obracanie główki, bo ona odchyla ciągle w lewo a jak chce w prawo to robi to dziwnie pod skos Nie umiem tego wytłumaczyć...

Veronic a ja myślałam, że przejdzie od strzała w 3 msc

dziś kolejna wizytya u dentysty, a ja się boję jak dziecko
Stary 2013-09-04, 09:31   #4031
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem,wiem

---

Nie mogę znaleźć tego filmiku.
My podnosimy jedna ręka pod pachy, i na tą samą rękę zarzucamy nogę druga ręką pod głowę i tak podnosimy i wczoraj ta reha nam tak pokazywała a ja ją w szok i mówię, że tak podnosimy, ale kazała nam jeszcze dołączyć ciągnięcie barku do tego.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 09:39   #4032
karolina2121
siedzę i myślę

Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cos mi dziecko kicha

Diabli pamietaj o ksiazeczkach, musi Antos dostsc nagrode za swoja cudowna przemiane

aa Mysiu kochana masz suszarke i pralke w jednym czy oddzielnie pralke i oddzielnie suszarke?

Stary 2013-09-04, 09:42   #4033
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
hmm, ktoras jeszcze odpuszcza spacery jak jest gorsza pogoda? bo my zima nie zima, wiatr czy deszcz chociaż na pol godziny staramy się wyjść...może faktycznie lepiej w tych przejściowych okresach odpuscic? tranu jej przecież nie podam

znajomemu tzta w sobote urodzila się corka. dzisiaj wpadl na chwile do pracy i dzielil się wrażeniami z pierwszych chwil ojcostwa no i smutno mi jakos, bo malutka urodzila się z krzywymi nozkami i będzie musiala być zagipsowana. nawet sobie nie wyobrażam w jaki sposób oni te nozki prostują i jak to musi maluszka bolec nie może sobie fikac... ehh.
My nie chodziny na spacery tylko jak leje cały dzień z małymi dziećmi można wychodzić to temp -10 a do tego jeszcze daleko (oby!)

biedna malutka, córka mamy mojej koleżanki też tak miała

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
może okres
nie denerwuj mnie! ostatnio mnie tak na okres bolało wczoraj to był żołądek
Cytat:
mój jest pedantem... strasznie lubi porządek i jest bardzo wymgający co do niego..

i dziś jedziemy wszyscy
zaliczymy morze
wracamy w niedzielę
no ale halo, masz dziecko i nie zawsze czas na to aby wyglancować wszystko
jeśli taki wymagający to mógłby pomóc...

fajnie! bawcie się dobrze

==

dzień dobry w ten pochmurny dzień
bolą mnie dziś ramiona od wczorajszego treningu z chustą
zaraz lecimy z Młodym po zakupy, później gotuję zupę, lecimy po tatę do pracy, zjemy i idziemy odwiedzić Maluszka znajomych

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 09:50   #4034
vvgh
Wtajemniczenie

Od jutra chusteczki Pampers 4 paczki za 19,99zł w Tesco!
Stary 2013-09-04, 09:54   #4035
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
M
dziś kolejna wizytya u dentysty, a ja się boję jak dziecko
za dentyste

muszę powiesić pranie, a mały znów zrobił sobie sypialnię z moich rąk i czuwa żeby przypadkiem nie odłożyć go do łóżeczka
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 09:56   #4036
Ashyshqa
Zakorzenienie

Re: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Eh, co za noc ... Sofi biedna spać nie mogła przez zatkany nosek... jest.gorzej niż.wczoraj ale.udało.nam się dostać do lekarza. idziemy na 10. z basenu więc nici i chyba jutrzejsze szczepienie też przelozymymy... zobaczymy co lekarz powie.
a dziś jest 4 września dokładnie rok temu dowiedzieliśmy się, że mamy Sofke, są pierwsze urodziny TZa siostrzenicy i również dziś TZa koleżanka urodziła trojaczki! Nie wiem który tydzień ale ważą: chłopiec 1.4 kg, dziewczynki po 1.3 kg. Malenstwa!

Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 10:01   #4037
karolina2121
siedzę i myślę

moj kochany obudzil sie przed 9 zjadl, przewinelam go, pogadal i znowu spi cudownosci moje ! jak bedzie dalej taki grzeczny to doczeka sie rodzenstwa szybciej niz planowalam

Stary 2013-09-04, 10:17   #4038
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
przyszły mi ciuszki z George, Tesco i Matalan

Salviae, kocyk jest cudny genialna jakość, gruby, mięsisty no super

i kostium z George extra
http://direct.asda.com/george/womens...efault,pd.html
polecam gorąco, super trzyma biust, ma wkładki, po bokach fiszbiny i maskuje brzuszek no teraz mogę iść na basen z młodym i się matki wstydzić nie będzie musiał
Kostium extra!
Zazdroszczę zakupów!

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
jem często makrelę wędzoną, ostatnio wędzone szprotki i dorsza i nie było problemów po tym nigdy a i łososia też :P
Byś się wstydziła...

Cytat:
oj to jest cudne. dzisiaj karmiłam mala i przegryzalam kokosanki jeden wiorek poleciał do tej dziury gdzie nie trzeba i zaczelam się dusic. a co na to Nela? ze spokojem wyciagnela sutek z ust, popatrzyla na mnie powazna mina jakby chciała powiedzieć "matka, weź się ogarnij i nie kaszl mi nad uchem, bo jem" po chwili znow pila. przy kolejnym ataku kaszlu znow powtorka z rozrywki, ale usmiechnela się poblazliwie, popatrzyla mi w oczy i odebrałam to jako "no dobra, niech ci przejdzie- poczekam" uwielbiam ja!

Cytat:

jeszcze troszkę mi zostało do nadrobienia, ale teraz nie mam czasu..

i dziś jedziemy wszyscy
zaliczymy morze
wracamy w niedzielę
Super!
Bawcie się dobrze i wypoczywajcie!

----

Na dzień dobry pier.dol.nęłam się o róg stołu wstając sprzed leżaczka w którym leżał Mały. Nie dość że mam mega siniaka to jeszcze olbrzymią szramę na pół uda. Boli jak cholera!!!

Czy któraś z mamuś borykających się z ciążowo-pociążowymi rozstępami ma jakiś sprawdzony środek na zmniejszenie widoczności tego dziadostawa Bo smaruję różnymi specyfikami i nic... I już nie mogę patrzeć na mój brzuch i cyce...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 10:26   #4039
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prodiament Pokaż wiadomość
Jaką kołderkę zamówiłaś? - bo też się rozglądam i nie wiem, co wybrać.
Wzięłam tą bo od nich brałam też poszewki bo najbardziej mi się spodobały
http://allegro.pl/antyalergiczne-wyp...516889615.html

Cytat:

Niezła akcja

My w deszczu też już chodziliśmy Ale przedwczoraj to naprawdę piz... a nie wiało wręcz A poza tym moja ewidentnie miała skok i takiego maruda, że w taką pogodę nie bardzo chciałam ją z wózka wyciągać jakby co, a to pewnie byłoby nieuniknione

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 11:10   #4040
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
aa Mysiu kochana masz suszarke i pralke w jednym czy oddzielnie pralke i oddzielnie suszarke?

oddzielnie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
My nie chodziny na spacery tylko jak leje cały dzień z małymi dziećmi można wychodzić to temp -10 a do tego jeszcze daleko (oby!)
a ja czytałam że do -20? to jak w końcu:/ muszę pediatry zapytać na kolejnym szczepieniu

mały był bardzo dzielny właśnie odsypia szczepienie
waży 6300 i mam nie dokarmiać mm bo jets idealnie w 50 centylu
pokazałam lekarzowi tą rozpiskę rozszerzania diety którą któraś wrzucała i powiedział, że jets ok tylko kilka zastrzeżeń:
-żółtko dopiero od 7-go
-zupy bez soli
- mięsko królik, kaczka, indyk od 6-go

popiera oliwę jako dodatek
i mówiłam mu, ze tam jest rozpisany sinlac który jest bezglutenowy więc bez sensu i że dam mannę od początku po pół łyżeczki i powiedział, że ok

wczoraj kupiłam młodemu w rossmanie słoiczki i chusteczki huggies bo są na promocji

aaaa i dotarła karuzelka tiny love klasyczna włączyłam i godzinę dziecka nie miałam ale na noc trzeba ściągać bo rozprasza

a! i co do biegunki to dostałam debridat mam podawać i mogę jeść wsyztsko zaraz lecę po płątki z pół litra mleka jupiiii:P

Edytowane przez Mysia mysz
Czas edycji: 2013-09-04 o 11:11
Mysia mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 11:15   #4041
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

Justyna to sa wlasnie te ciemniejsze misie kolor bear2. Jak zobaczylam juz chcialam pisac maila ze sie pomylili, maz potem spojrzal i tez mowil ze to nie ten kolor wybralismy ale fajne jest, ceratka .... no coz, lepsza niz material, lepiej sie utrzymuje w czystosci. Wkladka z materialu jest fajna.

Reszta nadrabiania rano

Ja chcę brown bear i chyba mnie przekonałaś że jednak ceratkowe

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 11:16   #4042
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. M

Heja!
wstaliśmy dzisiaj prawą nogą, Nina od rana grzeczna bawi się sama a ja już zrobiłam obiad, poodkurzałam i teraz mam czas na relaksik.

Cytat:
mnie tez w ciąży nie wypadaly...a teraz znow wszędzie widze moje wlosy te krotki mniej rzucają się w oczy
mam to samo, właśnie skończyłam odkurzać te kłaki

Cytat:

już sobie Was owija wokół palca? spryciula. hmm pediatra mowi, ze grubasek i co? kazala zacząć karmic inaczej, mniej, rzadziej, częściej? pytam, bo tutaj na osiedlu tez się jednej dziewczynki lekarz czepia, a według mnie ona nie jest jakos wybitnie gruba...ma duza glowe, okragla, z puckami fakt. udka tlusciutkie, ale poza tym jest calkiem proporcjonalna...

Nie, przy karmieniu piersią nie integruje się jak dziecko jest pampuśne. Pediatra się bardziej śmiała niż zamartwiała. To tylko jedna z teori, że mała jest mniej ruchliwa bo grubsza, może ma nieznacznie obniżone napięcie. Pediatrze to ciężko ocenić po kilkuminutowych wizytach przed szczepieniem. Sprawdzała tylko czy mała dźwiga głowę na brzuchu a z tym jest OK. Za kilka dni mamy wizyte z rehabilitantką i nam wszystko powie.

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

do pracy wracam w styczniu. chciałam małego posłać do żłobka państwowego, ale miejsca pewnie będą dopiero w przyszłym roku :/ mam opcję pt. teściowa, bo jest chętna i na emeryturze (ale to ostateczność, zresztą ja naprawdę chcę młodego dać do żłobka choć na kilka godzin dziennie), jak młody przestanie mieć jazdy z wrzaskiem to może mój mąż pójdzie na urlop rodzicielski (ale nawet przy tej opcji I. ląduje w żłobku, choćby prywatnym na kilka godzin dziennie)
No popatrz, że też nie pomyślałaś przed zajściem w ciąże by dziecko do żłobka zapisać. A i do przedszkola też
Eh ja z tych też rozdartych między pracą a dzieckiem. Tylko mam dużo mniej możliwości. Zazdroszczę chętnej i zdeklarowanej teściowej i możliwości rodzicielskiego u TZ. W zimowym powrocie do pracy przeraża mnie tylko te ubieranie, pakowanie, dowożenie dziecka do miejsca opieki. Gdyby np moja mama mogła siedzieć z Ninką u mnie w domu to też bym wróciła jeszcze w tym roku.

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Eh, co za noc ... Sofi biedna spać nie mogła przez zatkany nosek... jest.gorzej niż.wczoraj ale.udało.nam się dostać do lekarza. idziemy na 10. z basenu więc nici i chyba jutrzejsze szczepienie też przelozymymy... zobaczymy co lekarz powie.
a dziś jest 4 września dokładnie rok temu dowiedzieliśmy się, że mamy Sofke, są pierwsze urodziny TZa siostrzenicy i również dziś TZa koleżanka urodziła trojaczki! Nie wiem który tydzień ale ważą: chłopiec 1.4 kg, dziewczynki po 1.3 kg. Malenstwa!

trojaczki nawet sobie nie chce tego wyobrażać jak wygląda opieka nad trójką
Stary 2013-09-04, 11:20   #4043
Veronic
Wtajemniczenie

witam sie w piekny słoneczny dzien

ale w nocy było u nas 7 stopni brrrr a u Was tez tak zimno

W wlasnie pije sobie z cycusia, wiec mam 1 reke

noc dobra- o 2 pobudka na piciu, puscił kilka baczków i zasnał, obudził sie przed 6 z bólem brzuszka,ale dosyc szybko mu przeszło

chyba powoli mija mu marudzenie, bo wytrzymał lezac na brzuszku 15min i potem drugie 15 min lezac na pleckach
ostatnio nawet 5 min nie wytrzymywal

antoinette
- co do debridatu to stosowalismy, przez tydzien była super hiper poprawa,a potem znaczace pogorszenie
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 11:36   #4044
Mysia mysz
Zakorzenienie

Miałam pisać jak będę zamawiać
to piszę:P
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=340
Stary 2013-09-04, 11:44   #4045
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Od jutra chusteczki Pampers 4 paczki za 19,99zł w Tesco!
dzieki za info trzeba sie przejsc chociaz az tak dużo mi ich nei zchodzi jak przypuszczalam wczesniej bo Kubus kupsko robi raz na 6 dni a przy zmianie pieluszki to jedna wystarczy na otarcie siusków

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

mialam was pytac czy wasze dzieci to lubia byc takie mocno obwiniete bez ruchu z raczkami przy ciele? bo moj wrecz przeciwnie musi miec luzno rece i nogi a jak go chce bardziej owinąć kocykiem to od razu sie wyplatuje i rece na wierzch szeroko rozlozone nie wiem czy to dobre?
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 11:45   #4046
karolina2121
siedzę i myślę

Mysiu a mogłabyś podać model suszarki?
Stary 2013-09-04, 12:05   #4047
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
omg pierwsze lata z trojaczkami to musi być masakra ... no chyba że będą tak grzeczne jak dziewczynki Aaś a wiedzieli że będzie trójka? no w sumie w obecnych czasach to trudno nie wiedzieć
zdrówka dla Sofci!

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość

mialam was pytac czy wasze dzieci to lubia byc takie mocno obwiniete bez ruchu z raczkami przy ciele? bo moj wrecz przeciwnie musi miec luzno rece i nogi a jak go chce bardziej owinąć kocykiem to od razu sie wyplatuje i rece na wierzch szeroko rozlozone nie wiem czy to dobre?
Przemek nie lubi, musi machać wszystkimi czterema kopytkami

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 12:16   #4048
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Mysiu a mogłabyś podać model suszarki?
Boscvh maxxx 7 sensitive

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
dzieki za info trzeba sie przejsc chociaz az tak dużo mi ich nei zchodzi jak przypuszczalam wczesniej bo Kubus kupsko robi raz na 6 dni a przy zmianie pieluszki to jedna wystarczy na otarcie siusków

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

w rossmanie są huggies 3 paczki za 12,79 i lepsze składowo przynajmniej wg. podwojonej sroki

moje dziecko w ciągu dnia nie jets owijane natomiast na noc albo jak bardzo marudzi i nie może usnąć to go wkładamy w woombie i jest szczęśliwy i śpi całą noc
to normalne, że się wyplącze jeśli owinięcie na to pozwoli jak ciasno malca zawiniesz i nie płacze a się uspokaja i uśmiecha to znaczy, że to lubi wg. rehabilitanki z linka od justi lepiej żeby był zawienięty z rączkami blisko ale czy to prawda? my zawijamy bo to jedyne możliwość żeby mały spał całą noc na plecach
Stary 2013-09-04, 12:19   #4049
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:

Straszne

Cytat:

właśnie dobrze, że mi przypomniałaś : jakie jeszcze książki polecacie la maluchów ?
Podłączam się pod pytanie

I co to za Księga dźwięków?

Cytat:

i dziś jedziemy wszyscy
zaliczymy morze
wracamy w niedzielę
Ale super, udanego wyjazdu
Pozdrów ode mnie morze

Motylku, dzięki za wieści od rehabilitantki

U nas znów w nocy przerwa na igraszki Rano super humor, myślałam, że może skok się skończył (o, naiwności), ale po przebraniu wrócił płacz, po jakimś czasie teściowa poratowała mnie śniadaniem, a maleństwo zasnęło. Pobudka po niecałych 2h z płaczem, cyc na ukojenie i dalej śpimy.

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 12:20   #4050
nuna2
Zakorzenienie

Diabli z tym bb to dobry pomysł nie ma daleko

Mysia ale masz dużego Piotrusia

Ashy biedna Sofica... A co do znajomych i trojaczków to wow...

szprotka ja smaruję bio oilem... bo mój brzuch to tragedia ... cycków nie smaruję bo się boję, że gdzieś na sutku wyląduje...

Diabli my też staramy się wychodzić codziennie. Niech się mała hartuje i dotlenia

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości