Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2. - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-09-03, 19:35   #4771
LiwkaO
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

Boże co się ze mną dzieje...wpierdzielam dziś jak oszalała!!! na kolacje zrobilam sobie frytki z jajem i zagryzam czekoladą

Cytat:
Napisane przez monnagiovanna Pokaż wiadomość
Byliśmy dziś na szczepieniu, mały waży 8 kg, 66 cm, lekarka powiedziała, że "dobrze wygląda".

A tak w ogóle to wczoraj mały pierwszy raz się obrócił z pleców na brzuszek No i już nie mamy chwili spokoju, bo jak to obczaił, to non stop się obraca, przed chwilą wylądował w łóżeczku buzią na szczebelkach...

No i wczoraj spędziłam najbardziej "romantyczny" wieczór z Tż w historii naszego związku - przepychaliśmy kibel żmijką, bo się zapchał Ale przynajmniej popłakaliśmy się przy tym ze śmiechu, dzisiaj nas mięśnie brzucha bolą
ładna waga za przewrotki!!! no i wieczór

Dragusia - zdradź choć rąbka tajemnicy!!! no wezzzzzzzzzzzz umrę z ciekawości!!!!!!!!!!!!
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-03, 19:46   #4772
oldzinx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
poszlam wspialam - zachaczylam o Lumkpa i co 3 siaty ciuchow dla Milusia za 40 zLotych
kocham koncowe wyprzedaże

ost Milus marudny - ida chyba zabki bo ciagle piastka w buzi - placze sketka kwili - no ale jest dzielny
za Miesiace i nowe umiejtnosci
dla wszytskich z osobna
fiu fiu, takie wyprzedaże są najlepsze, dobrze ze trwają cały rok

Cytat:
Napisane przez Maluda2112 Pokaż wiadomość
Postanowiłam dawać mojemu małemu w nocy już sztuczne mleko bo chyba moje już mu nie wystarcza,,
Maluda a jesteś pewna ze mu nie wystarcza? Tzn. mamy dzieciaczki w podobnym wieku i jakoś tydzień temu mieliśmy skok rozwojowy (trwający dobry tydzień)/ Tomek był niespokojny, marudny a do tego cały czas na cycku (szczególnie w nocy najchętniej spał by z cyckiem w buźce). Też przechodziły mi przez głowę myśli o mm ale w ciągu jednego dnia jak ręką odjął i wróciliśmy do 2 godzinnych przerw od cycka.

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Hejo
Dziękujemy za życzenia
I od razu się chwalę: dziś zupełnie niespodziewanie wyszły Jankowi dwie dolne jedynki tzn może były już wczoraj, ale dopiero dziś zobaczyłam
Dlatego też zapytuję, jak dbać o te perełki (jesteśmy tylko na cycu)? Już przemywać szczoteczką? Ile razy dziennie?
super, a znosił te dwa pierwsze ząbki spokojnie?

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Chlip... wróciłam o 19... Krzyś czekał na jedzonko całe 3,5h Ale wytrzymał, kochane moje dziecko!
A ja czekałam na zabieg, wycięcie części paznokcia z częścią mięsa Tak się stresowałam przed tym, mało nie zeszłam w tej poczekalni... Ale było znieczulenie zastrzykiem, więc sam zabieg w ogóle nie bolał Dopiero zaczyna teraz, bo przestało działać znieczulenie Mam duży opatrunek, na w pół przesiąkniety już krwią, ale mam do jutra wieczora nic nie ruszać Ledwo dojechałam do domu, kuśtyk-kuśtyk
AAA chyba bym zwiała z tego stołu, oby szybko się wygoiło

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
hej u nas zamieszanie mała nie chce jesc od tygodnia lekarka podejrzewa poczatki anemii choc po tym małym zywiołku wogole tego nie widac zleciła cała liste badan nie mam czasu na nic i do tego jeszcze 22 chrzciny zaplanowane trzymajcie sie ciepło
trzymamy kciuki żeby wszystko było dobrze

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Roszpunka też na brzuszkou nonstoppodciąga kolanka pod brzuszek ale nie kuma, że trzeba rączkami jeszcze operować

Może w nosidle by usnął?
dla Roszpunki

Niestety Tomek na wszelkie urządzenia typu wózki, nosidła, bujaczki reaguje źle, tzn. posiedzi pobawi się chwilę ale za nic nie uśnie.Musi być rożek, pielucha i bujanie na rękach. Jestem właśnie po półgodzinnym spacerze w kółko po pokoju. Heh śmieję się że niedługo na panelach ścieżkę wydreptam
Ale na szczęście nie było płaczu i marudzenia.

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
i kawał:
Mąż z żoną śpią głębokim snem. Nagle dzwonek do drzwi. Żona zrywa się i woła:
- O rany, mąż wraca!
W tym momencie zbudzony mąż wskakuje pod łóżko. Po chwili otrzeźwiał i mówi do żony:
- Oj, oboje mamy nadszarpnięte nerwy.
no w końcu kumam o co chodzi, bo przyznaję że tego o ślunzokach nie rozumię do tej pory

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Mam chwilę (małą) to napisze o chrzcinach. Nie wiem jak u was ale u nas całą niedziele lało! (przestało około 19 ) także na chrzciny i do lokalu szliśmy pod parasolkami jako że małe miasto to nie mieliśmy daleko a wiadomo każdy chciał się napić więc nikt auta nie brał. Ja miałam pojazd-wózek więc też mi się nie chciało autem tego pakować
Ksiądz przy chrzcie był super, taki wyluzowany i śmieszny wszystkie 4 dzieciaczki były grzeczne, tylko jeden jedyny mojej kuzynki płakał, chyba dlatego że nie był chrzczony a może też chcial hehe
W lokalu bardzo ładnie i fajnie (wbrew opiniom mojej siostry o per "spelunie") więc jestem zadowolona, skończyliśmy przed 20, poszliśmy jeszcze z rodzicami i braćmi do nas na herbate i o 21 młody z TŻ już smacznie spali a ja wyluzowałam się przy piwku
Także wszystko elegancko.
Już zakupiłam małemu wczoraj miękką książeczke, bo podobała mu się u kuzynki. I tu uwaga bo w rossmanie kosztuje ok 25zł. teraz na przecenie za 19 zł, a w normalnych sklepach jest za 14,90 zł bo nawet tak jest napisane na plakietce. Jak mama pytała w rossmanie że czemu na opakowaniu jest taka cena a oni dają wyższą to babka stwierdziła że do tego była grzechotka za 14,90 a gówno prawda bo grzechotka jest w książeczce. To tak ku przestrodze
Kupiłam też małemu tą siateczke do gryzienia owoców to będziemy dziś próbować i wiersze Tuwima więc będziemy zaraz czytać

Oldzinx co do zabobonów, wczoraj nam babcia powiedziała że dawniej w 1 i chyba 4 piątki nie wolno było karmić piersią i że ona wariowała z bólu itd i jakieś tam okłady robiła bo nie mogła wtedy karmić
a kuzynka mówiła że jej kolezanka która chowa dziecko sposobami starej daty, żeby nie miec pokarmu (bo nie chciała karmić) to robiła okłady ze spirytusu żeby ten pokarm wypalić nigdy nie słyszałam o takich torturach
za udane chrzciny,
A fota super, ładną tworzycie rodzinę

Co do zabobonów to padłam po raz kolejny zastanawiam się skąd ludzie takie pomysły mieli. Czy to wynikało z głupoty i niewiedzy na różne tematy czy jak

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Moje dziecię nadal jęczydło straszne, no oczywiście tylko nie wtedy, gdy nosi się go na rękach albo wygłupia z nim. Poza tym nocki wróciły do normy, czyli 6-7 pobudek, widocznie mój syn uznał, że wystarczająco się matka wyspała No ale nie tracę nadziei
twoje dziecko tak jak moje martwi się o swoją matkę że za dużo śpi

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
witamy się
prosimy dziś o kciuki nie powiem o co żeby nie zapeszyć ale prosimy
mocno zaciśnięte
Ale jak co powiesz o co chodziło
Stary 2013-09-03, 20:20   #4773
oldzinx
Raczkowanie

Cytat:
Co ludzie mają z tym cukrem?
No ale co się dziwić. Robiłam Tomkowi słoiczki na jesień (warzywka mamy z działki zero nawozu ), przy słoiczkach z jabłek i malin teściowa wali do mnie tekstem że powinnam cukru dosypać bo jak Tomek to zje, przecież będzie kwaśne...oczywiście szkoda tłumaczenia że cukier dziecku nie potrzebny do niczego....
Niestety ale do cukru i soli idzie się szybko przyzwyczaić/ jak zapraszam rodzinę na obiad to oni zawsze jeszcze wszystko muszą dosolić .

Cytat:
hej hej!
widziałam właśnie na fb że czytasz ślonski suchar
co do butków.. ja kupiłam bardzo fajne, nieusztywniane i super w Coccodrillo (fot. w załączniku)
moje dziecko piszczy już pół godziny z euforii.. zgubiła nawet obydwie skarpety
Śliczne buciki (zamarzyła mi się córka )
A córcia piszczy tak na widok tych butków czy jak?

Cytat:
Dzień dobry

Maria, za wizytę
ja zakładam Roszpunce miękkie buciki:balerinki, trampki
Roszpunka padła szukam inspiracji obiadowej
Krupnik na jutro

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że wszystko będzie ok
A my byliśmy wczoraj u lekarza. Pisałam, że Kinga ma guzka z lewej str. kiedyś i że obstawiam węzeł chłonny. No i miałam rację z tym, że się jeszcze z drugiej str.coś pojawiło. Na szczęście lekarz powiedział, żeby się nie martwić bo takie maluszki na najmniejszą infekcję tak reagują i że to normalne a nawet wskazane, bo widać że się organizm przed infekcją broni.
No i jeszcze pokazałam mu pipkę Kini bo coś się jej tam zrobiło już ze 2 tyg temu, niby kaszka czy coś i dostałam maść. Mam nadzieję, że szybko zejdzie teraz.

Wczoraj też Kinia sama usiadła w foteliku jak jechaliśmy do lekarza, bo chciała dosięgnąć książeczki i tak sobie siedziała bez oparcia
dla Kingusi żeby wszystko ładnie zeszło
no i za siedzenie, hoho to już duża dziewczyna

Cytat:
Byliśy dziś na szczepieniu, mały waży 8 kg, 66 cm, lekarka powiedziała, że "dobrze wygląda".

A tak w ogóle to wczoraj mały pierwszy raz się obrócił z pleców na brzuszek No i już nie mamy chwili spokoju, bo jak to obczaił, to non stop się obraca, przed chwilą wylądował w łóżeczku buzią na szczebelkach...

No i wczoraj spędziłam najbardziej "romantyczny" wieczór z Tż w historii naszego związku - przepychaliśmy kibel żmijką, bo się zapchał Ale przynajmniej popłakaliśmy się przy tym ze śmiechu, dzisiaj nas mięśnie brzucha bolą
za piękną wagę ( mój przy twoim to patyczak 6800 na 70cm ) no i za przewrotki

Hahah co do romantycznego wieczoru

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość

Witam i ja
My też po szczepieniu uff
Ale mój pediatra w ośrodku to jest beznadziejny, bo jak mówiłam chyba przy pierwszym czy drugim szczepieniu że w szpitalu kazali ponowić usg główki to on a po co na co i w ogóle, a dzisiaj się czepił że ciemię mu się za duże widzi że duży przyrost główki ble ble ble
to ja mówię że usg robiliśmy i zerknął na zapis a no to wszystko ok to nie ma co się martwić kontrolować przyrost tylko....
i tyle powiem...

A dziewczyny szczepiące 6w1 czy to jest tak że tylko 3 razy się szczepi i już koniec dopiero po skończonym roku, tak bo tylko 5w1 jeszcze jedna dawka z dodatkową żółtaczką tak?
A powiedzcie
za szczepienie
A lekarza
Co do szczepienia też mamy 6w1 i teraz dopiero byliśmy na drugiej dawce a za 6 tyg trzeci raz mamy iść, później to nie wiem

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Boże co się ze mną dzieje...wpierdzielam dziś jak oszalała!!! na kolacje zrobilam sobie frytki z jajem i zagryzam czekoladą
narobiłaś mi smaka, idę robić frytki

Uff, Tomik śpi (zasnął po kąpieli o 19). Heh no ale pewnie o 5 już na nogach będę.
Byłam w Zusie, załatwiłam urlop już do kwietnia do 22 października urlop 100% płatny, a później 60%. Tak więc do 22 kwietnia siedzę w domu
Pozdrawiamy i do jutra
Przespanych nocy wszystkim
Stary 2013-09-03, 20:34   #4774
BYou
MBZ♥

Agateczko dla lekarza to
jak Maluszek po szczepieniu?
co do szczepienia to my mamy 6w1 i następne dopiero za rokwcześniej po 13 msc będziemy mieć tą na odrę, różyczkę i świnkę. Plus te dodatkowe
5w1 ma dodatkowe szczepienie na żółtaczkę w 7msc, które my omijamy

Pani, śmieszne te buciki

Dragusiu

Villga

Liwka, też się obżeram dziś

Oldzinx
krupnik bym zjadła

Giovanna
a spędzenia wieczoru

Nyaa tak dożywocie ale nie w takich luksusach w polskim więzieniu ale w takim hardcorowym jak w Ameryce płd

Roszunka śpiidę rzeźbić jakąś kolację

BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-03, 21:14   #4775
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Dragusia 3masz w napięciu;p Czekamy dalej..czyżby Florek miał miec rodzeństwo

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
czyżbys na poczekalnię wracała

Cytat:
Byliśmy dziś na szczepieniu, mały waży 8 kg, 66 cm, lekarka powiedziała, że "dobrze wygląda".

i
a co do romantyzmu
Cytat:
A dziewczyny szczepiące 6w1 czy to jest tak że tylko 3 razy się szczepi i już koniec dopiero po skończonym roku, tak bo tylko 5w1 jeszcze jedna dawka z dodatkową żółtaczką tak?
A powiedzcie
3 dawki a potem za rok

Cytat:

Dragusia - zdradź choć rąbka tajemnicy!!! no wezzzzzzzzzzzz umrę z ciekawości!!!!!!!!!!!!
może ty wracasz na poczekalnie
nic nie powiem, powiem jak będzie się czym chwalić. dzieki za kciuki ale to nie o poczekalnie chodzi
Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
Ale jak co powiesz o co chodziło

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-03, 21:22   #4776
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
3 dni mam nosić opatrunek z gazą i bandażem, a potem, jeśli przestanie krwawić (), sam plaster. I do tygodnia ma przejść. No nie wiem, może. Jeszcze nie widziałam, jak to wygląda...

Jakoś będzie
noooo baaa ze jakos bedzie - silna kobieta z ciebie, wiec wiesz

Cytat:
n
a my dziś się wybraliśmy kupić małej coś cieplejszego.. robi się zimno brrr!
chyba tylko ja taka mądra, że nakupowałam wszystko letnie.. czas tak szybko zleciał a mała w połowie nie wyjdzie.. no cóż na przyszłość będę mądrzejsza
no i co.. nic prawie nie było.. chciałam kupić głównie jakieś bluzy ale jakieś wszystko bez wyrazu..
kupiłam za to bajeczny sweterek w kropeczki i inne ciuszki, których nie planowałam..

padam, spadam, dobranoc

i kawał:
Mąż z żoną śpią głębokim snem. Nagle dzwonek do drzwi. Żona zrywa się i woła:
- O rany, mąż wraca!
W tym momencie zbudzony mąż wskakuje pod łóżko. Po chwili otrzeźwiał i mówi do żony:
- Oj, oboje mamy nadszarpnięte nerwy.

ja wczoraj w Lumkpu sie obkupilam .... ze hohohoh - z norwegii bede musiala zabrac tylko cieplejsze bluzy i kutrke a tak to wszystko Milus bd mial w PL no i tyle samo w NO - jak szlaec to szalec, - a pozniej to sprzedac

kawal haha haha

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Teraz próbuję wymyślić co Fifkowi na nóżki zakładać... teraz, jak zrobiło się chłodniej i później - jesienią i zimą... Macie coś kupionego/upatrzonego?
ja mam takie miekke materialowe cieplusie - w sam raz na rajstopki :P

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
zje ok 20-30 ml na dzien jeden dwa łyki i płacz ....

jutro idziemy z wynikami oby było ok

a co chrzcin 23 osoby i robie w domu bo knajpka w ktorej miało byc uroczystosc została zajeta przez komornika a w nnych albo cena wygorowana albo zajete terminy zyczcie powodzenia bo nie dwiem jak to ogarne
sa i beda

a chrzciny na pewno sie udadze mino przeciwnosci komorniczych

Cytat:
prosimy dziś o kciuki nie powiem o co żeby nie zapeszyć ale prosimy
no tos mnie zaciekawila - nie wiem czy jeszcze trzeba trzymac te ew bdee przez noc jeszcze u palcow u nog ooooki - pasuje

jestem
ide czytac ost strone - no chyba ze juz sie kolejna zdarzyla nacytowac :P

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-03, 21:42   #4777
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
No patologia!

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Ty to masz u dziecka permanentny skok rozwojowy z przerwami na brak skoku.
Ha ha, świetne!

Cytat:
Chyba w końcu dzisiaj będzie można wyjść na dwór, słońce wyszło i nawet błękitne niebo widać. To chyba zapowiedź jutrzejszego ocieplenia
U nas cały dzień wiał przeraźliwy wiatr, gałęzie połamane, aż się cieszyłam, że chodzić nie mogę, bo w parku byłoby niebezpiecznie :/

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Dla mnie to jest najprostsze z najprostszych (dodaję na wierzch owoce sezonowe) http://www.kwestiasmaku.com/desery/c...e/przepis.html.
No właśnie to ten mój, ale radziłabym dużo mniej cukru, niż tam podane (ja daję 1 kubeczek!), no chyba, że ktoś lubi baaaaardzo słodkie

Cytat:
no dokładnie. Ale jak jest przeziębiony to umiera
Ale do lekarza nie pójdzie!

Cytat:
Eee ja nie wierze w takie rzeczy nic a nic...W ogóle jako osoba wierząca boję sę wróżek i innych szarlatanów Myślę, ze tutaj dużą role odgrywa psychika i podświadomość-doszkuję sie na siłę tego, co mi powiedziała wrózka, ale to moje stanowisko Za to drużbite Macieja uwielbiam oglądać I problemy z jakimi ludzie dzwonią...

gdzie masz to słońce? Ja wyszłam na 10min do sklepu z Kacpim i całe szczęscie, że ma pokaźne gabaryty, bo by go porwało razem z wózkiem

Tasia współczuje pazurka...tzn Tobie współćzuje, kij z pazurkiem, aby nie wrastał wiecej...(a propo niedomówień, kupiłam ostatnio cos w aptece i pani mi dała w torebce z napisem" chriń leki przed dziećmi" nie sądzicie, ze chyba powinno byc odwrotnie:"chroń dzieci przed lekami";p polonistki?)

u nas też właśnie taka piździawa cały dzień
i jeszcze raz , no kij z nim Właśnie zmieniałam sobie opatrunek, mocząc w wodzie z mydlinami, żeby zeszła gaza, która przywarła do rany dżizassss... Atrakcje mam, psia ich mać

Cytat:
dożywocie byłoby najlepsze. Chociaż jak na nasz wymiar sprawiedliwości to i tak dobrze, bo już się bałam, że coś odwalą i jakiś mały wyrok jej da albo uniewinni.

Oglądałam to w tv, patrzyłam jak Nikoś sobie słodko śpi i aż się we mnie gotowało. Jak można coś takiego zrobić. Brak słów po prostu

takie
http://allegro.pl/duzy-zestaw-zabawe...502282547.html
Ooo, fajny zestawik
A co do "Katarzyny W." to bardzo dobrze, ale i tak wyjdzie po 10 latach, a te 10 lat z naszych podatków będzie... Szkoda, że już nie ma zesłań jakichś i robót w kamieniołomach
A z Krzysiem mam tak samo,od razu pytanie się pojawia - JAK TAK MOŻNA SKRZYWDZIĆ DZIECKO....? TAKIE MAŁE, NIEWINNE...

Cytat:

A powiedzcie
3 razy, a potem po 1 roku

Cytat:
Takie połączenie...? Hmm... no ja bym Ci powiedziała, co to może oznaczać...

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

A moja Mamuśka wyleciała sobie dziś na Kanary, właśnie dostałam sms, że siedzi i sobie drinka popija, morze szumi, ciepło.... ech
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-03, 21:50   #4778
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Szkoda, że nie dożywocie.

też żałuję

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
o właśnie

Właśnie myślałam o Tobie ostatnio - czy Jakub zaakceptował nosidełko. My jutro jedziemy mierzyć, wybór padł na Tulę (ze względu na wzornictwo).
Udanego wypoczynku! Możesz podać namiar na kwaterę?

.

który wzór bierzecie?

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
rozmiar wielka niewiadoma (myślę, że coś większego, mały i tak nie chodzi więc wydaje mi się, że nie musi mieć jakiejś super możliwości poruszania się - on zresztą w wózku jeździ jak król - tylko obserwuje poddanych), a kolor dowolnie - byle nie różowy i nie żółty. Jakiś granatowy, niebieski, czerwony... biały...

Cytat:
dzieki za kciuki, jeszcze nic nie wiadomo haha musicie jeszcze do 2 tyg trzymać
miałam się podpiąć pod pytanie o poczekalnię ale doczytałam,ze to nie to

Cytat:

To ten w fioletowej czy tam różowej koszuli, który się zwraca tak słodko-pierdząco do ludzi?

no
oglądałam go kiedyś jak babie powiedział,zeby się do psychiatry umówiła, bo ma problemy sama ze sobą- dobre to było

Cytat:
No patologia!

Ha ha, świetne!

U nas cały dzień wiał przeraźliwy wiatr, gałęzie połamane, aż się cieszyłam, że chodzić nie mogę, bo w parku byłoby niebezpiecznie :/

No właśnie to ten mój, ale radziłabym dużo mniej cukru, niż tam podane (ja daję 1 kubeczek!), no chyba, że ktoś lubi baaaaardzo słodkie

Ale do lekarza nie pójdzie!

u nas też właśnie taka piździawa cały dzień
i jeszcze raz , no kij z nim Właśnie zmieniałam sobie opatrunek, mocząc w wodzie z mydlinami, żeby zeszła gaza, która przywarła do rany dżizassss... Atrakcje mam, psia ich mać

Ooo, fajny zestawik
A co do "Katarzyny W." to bardzo dobrze, ale i tak wyjdzie po 10 latach, a te 10 lat z naszych podatków będzie... Szkoda, że już nie ma zesłań jakichś i robót w kamieniołomach
A z Krzysiem mam tak samo,od razu pytanie się pojawia - JAK TAK MOŻNA SKRZYWDZIĆ DZIECKO....? TAKIE MAŁE, NIEWINNE...

3 razy, a potem po 1 roku

Takie połączenie...? Hmm... no ja bym Ci powiedziała, co to może oznaczać...

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

A moja Mamuśka wyleciała sobie dziś na Kanary, właśnie dostałam sms, że siedzi i sobie drinka popija, morze szumi, ciepło.... ech
liczę na to ze odpowiednio zostanie potraktowana tam
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-03, 21:54   #4779
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Byłam w Zusie, załatwiłam urlop już do kwietnia do 22 października urlop 100% płatny, a później 60%. Tak więc do 22 kwietnia siedzę w domu
Pozdrawiamy i do jutra

Ja mam do 21 kwietnia

Cytat:
noooo baaa ze jakos bedzie - silna kobieta z ciebie, wiec wiesz
Ania
Stary 2013-09-03, 22:06   #4780
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

Corka - Jakub chyba zaakceptowal nosidelko, ale byl w nim kilka razy tylko. Wczoraj i dzis straszny wiatr i balam sie ze go owieje. W niedziele zasnal mi w nosidelku wiec raczej ok. Juz nie placze jak zakladam mu go na plecki ale nie bardzo wie co sie wtedy dzieje i jest niespokojny dopoki nie zawiaze wszystkiego. Czekam na poprawe pogody i bede dalej testowac bo wozkiem po plazy ciezko sie jezdzi.

Jestesmy w jastarni. Pokoje muszelka.

Ze spaniem u nas to samo bylo. Na wsi tylko na spacerze czyli w kolko po dzialce a potem w domu masakra .ale moje dziecie w ogole w domu nie potrafi spac w dzien. Teraz chodzimy ile sie da, dzis 6-7 godz bylismy na spacerach, wczoraj jak padalo non stop do 16-17 to niezle musielismy sie napocic zeby go w uspic w pokoju. Dzieci kazda zmiane musza odreagowac, ale niech spi, po to przyjechalismy zeby lazic wiec jak tylko jest pogoda to nas nie ma. A w domu bede sie martwic co dalej i wychodzic z siebie..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez moni_ka.g
Czas edycji: 2013-09-03 o 22:12
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-03, 22:07   #4781
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
koleżanka od której pożyczam mnie namówiła. ona też ma marcowe dziecię, które w ta pora nie siedziało i przesadziła (czyt. przełożyła) i zachwycona (była - i ona, i córa)
wiesz będę miała swoją kobyłę z płytką budką i M. w razie W (i w razie jak się sprawdzi). a tak poza wszystkim to teraz mam po prostu okazję odebrać wózek.
o to mnie zaciekawiłas. Jaki model bedziesz miała?

Cytat:
widziałam właśnie na fb że czytasz ślonski suchar
co do butków.. ja kupiłam bardzo fajne, nieusztywniane i super w Coccodrillo (fot. w załączniku)
dzięki
a butki cudne, ale dla Janka to chyba inny model musze

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
my jeszcze o butach nie myśleliśmy. ale oczywiście jak piszecie to już myślimy (w kontekście dzisiejszej pogody) u mnie na drugim forum dla chodzących - czworakujących dzieci laski polecają takie butki: http://attipas.pl/
jestem już chora na marine
a mój Torres nawet siadać nie ma zamiaru
jakie boskie

Cytat:
gdzie masz to słońce? Ja wyszłam na 10min do sklepu z Kacpim i całe szczęscie, że ma pokaźne gabaryty, bo by go porwało razem z wózkiem

Cytat:
To ten w fioletowej czy tam różowej koszuli, który się zwraca tak słodko-pierdząco do ludzi?
wróżbita Maciej jest zarąbisty a koszule ma w różnych kolorach

Cytat:

dla synka (btw, jak ma imię?)
a co do romantycznego wieczoru to

Cytat:
super, a znosił te dwa pierwsze ząbki spokojnie?
tak spokojnie że gdybym nie zajrzała przez przypadek do buzi to bym nie wiedziała że wyszły

Cytat:
super! ja też do przyszłego roku mam urlop...a potem zobaczymy
Stary 2013-09-03, 22:36   #4782
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Katarzyna W. WINNA!! idzie do więzienia
ehh szkoda slow - na nia

Cytat:
juz doczytalam ze szanowne kulezanki cie na ''poczekalnie'' wysylaja - w sumie tyz tak se myslem ze Florek bd mial brata lub siostre :P

Cytat:

za wage - szczepieni i przewroty
- co do romantycznego wieczoru, nawet ''kupa'' moze cementowac zwiazek

- 160 czytam i Lece spac :P

Stary 2013-09-03, 22:38   #4783
monnagiovanna
Raczkowanie

Cytat:

dla synka (btw, jak ma imię?)
Wiktorek

Dragusia (też jestem ciekawa za co...)

Siedzę właśnie na internecie i szukam porady na bolące kolana po ciąży, bo ostatnio jak przykucnę, to prawie nie mogę się podnieść. I co mi wyskoczyło: 1. żeby brać artrostop (poczułam się, jakbym się miała właśnie na emeryturę wybierać, no cóż - starość nie radość) 2. żeby jeść dużo galaretek
Galaretki mnie rozbroiły... Idę spać (tylko przedtem zrobię se galaretkę)
Stary 2013-09-03, 22:43   #4784
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
A powiedzcie
ostatnia dawka 5 w 1 w 5/6 mcu i potem już tylko żółtaczka w 7 i koniec na pół roku

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-03, 22:45   #4785
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiktorek

Dragusia (też jestem ciekawa za co...)

Siedzę właśnie na internecie i szukam porady na bolące kolana po ciąży, bo ostatnio jak przykucnę, to prawie nie mogę się podnieść. I co mi wyskoczyło: 1. żeby brać artrostop (poczułam się, jakbym się miała właśnie na emeryturę wybierać, no cóż - starość nie radość) 2. żeby jeść dużo galaretek
http://poradnikjedzenia.blogspot.com...i-golonka.html
Ania
Stary 2013-09-03, 22:48   #4786
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
Boże co się ze mną dzieje...wpierdzielam dziś jak oszalała!!! na kolacje zrobilam sobie frytki z jajem i zagryzam czekoladą!
eeee a mi sie odbija mizeria
ale chyba to przez zjedzone po obiedzie - Mielone z mizeria, napoleonki u babci
eh a mialam sie odchudzac

Cytat:
Co ludzie mają z tym cukrem?
No ale co się dziwić. Robiłam Tomkowi słoiczki na jesień (warzywka mamy z działki zero nawozu ), przy słoiczkach z jabłek i malin teściowa wali do mnie tekstem że powinnam cukru dosypać bo jak Tomek to zje, przecież będzie kwaśne...oczywiście szkoda tłumaczenia że cukier dziecku nie potrzebny do niczego....
Niestety ale do cukru i soli idzie się szybko przyzwyczaić/ jak zapraszam rodzinę na obiad to oni zawsze jeszcze wszystko muszą dosolić .
yhmmm ... no jak moja sis zoabczyla jak ja 1wszy raz posolilam se ziemniaki - norweska sola to za glowe sie zlapala
ale jakas jalowa tam maja - nic a nic nie czuc ze solone :P

Cytat:
nic nie powiem, powiem jak będzie się czym chwalić. dzieki za kciuki ale to nie o poczekalnie chodzi
no to ja juz sama nie wiem
o co kaman

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaa
wiem wiem wiem ahaha
znaczy sie domyslam sie :P
ale nie powiem

idem spac
bo oczy same sie zamykaja

a jutro tez jest dzien
i zeberka na obiadek

slodkich snow

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

aaaaaaaaaaaaaa

i bym zapomniala

we wrzesniowym '' twoj maluszek '' - jest artykul jak dbac o zabki dzieci

Stary 2013-09-04, 08:41   #4787
Luna0
Zakorzenienie

Dzien dobry
zastanawiam się czy to że pokarm jest czasami mało wartościowy to jest prawda bo laktacja mi się unormowała fajnie i karmię małego 3 razy dziennie (dwa razy rano i do spania) jednym cycem bo drugiego mały nie akceptuje (przed chrztem musiałam szybko ściągać sukienkę i karmic bo z daleka bylo widac że jeden cyc ogromny) a on mimo że się najada do syta to po godzinie znów jest głodny... chyba że spróbował MM i dlatego moje już go nie syci

Cytat:
za chrzciny, czyli się udało
Zabobony niezłe A co z tymi piątkami? Coś jak z niejedzeniem mięsa

I napisz, co wyczytałaśo BD...
Tak, że niby post hehe kobiety w ciązy nie poszczą a dzieciom kazali z mleka
a o BD nic takiego złego, poprostu że dzieci ich nie lubią i rodzice po spróbowaniu też twierdzą że niesmaczne. Ale to tylko pare opinii

Cytat:
Luna za chrzciny, mój mały miał taki sam garniturek
A miałaś taką zawadiacką czapkę do kompletu? Ja miałam, tylko że małemu na głowę nie chciała wejść Do zdjęć tylko naciągnęliśmy na chwilę, bo przeuroczo w niej wyglądał.

Mieliśmy ale jako że mój syn nienawidzi czapek to nawet nie próbowałam ubierać, bo grzeczniutki był ale teraz żałuje że do zdjęć nie założyłam
co do szczebelek to mój wczoraj wyczaił że fajnie sie je gryzie, ale było śmiechu

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
Agateczko dla lekarza to
jak Maluszek po szczepieniu?
co do szczepienia to my mamy 6w1 i następne dopiero za rokwcześniej po 13 msc będziemy mieć tą na odrę, różyczkę i świnkę. Plus te dodatkowe
5w1 ma dodatkowe szczepienie na żółtaczkę w 7msc, które my omijamy
dodatkowe na żółtaczkę w 6 miesiącu tzn 6 miesięcy od pierwszego szczepienia które było w 1/2 dniu życia dziecka

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-04, 09:01   #4788
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Dzień dobry

Szykujemy się na szczepienie chociaż podejrzewam, że znowu nie będzie, bo mały jeszcze ma katarek

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-04, 09:23   #4789
Malpka
Zakorzenienie

hej
Cytat:
) szukam inspiracji obiadowej
miałam wczoraj odpisać ale nie dałam już rady to dzis napisze moze zainspiruje hehe ziemniaki, pulpety i mizeria

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
A my byliśmy wczoraj u lekarza. Pisałam, że Kinga ma guzka z lewej str. kiedyś i że obstawiam węzeł chłonny. No i miałam rację z tym, że się jeszcze z drugiej str.coś pojawiło. Na szczęście lekarz powiedział, żeby się nie martwić bo takie maluszki na najmniejszą infekcję tak reagują i że to normalne a nawet wskazane, bo widać że się organizm przed infekcją broni.
No i jeszcze pokazałam mu pipkę Kini bo coś się jej tam zrobiło już ze 2 tyg temu, niby kaszka czy coś i dostałam maść. Mam nadzieję, że szybko zejdzie teraz.
oby wszystko było dobrze

Cytat:
Cytat:
Dragusia 3masz w napięciu;p Czekamy dalej..czyżby Florek miał miec rodzeństwo
no własnie o tym samym pomyślałam czyżby rodzeństwo

Cytat:

za wagę za obroty no i za ten romantyczny wieczór

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
ja tez mam ostatnio takie dni tylko bym jadła

Cytat:

Pozdrawiamy i do jutra
ale fajnie ci ze tak długo w domku bedziesz

Cytat:
napewno galareta taka z nóżek dobrze działa u mnie rodzice własnie czesto galarete robią sobie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

a o BD nic takiego złego, poprostu że dzieci ich nie lubią i rodzice po spróbowaniu też twierdzą że niesmaczne. Ale to tylko pare opinii
a mój Karol lubi te BD nawet kaszkę ze słoiczka bd zjada a tej z torebki nie chce

Cytat:
Dzień dobry

Szykujemy się na szczepienie chociaż podejrzewam, że znowu nie będzie, bo mały jeszcze ma katarek

--------
a u nas zimno jak ja tęsknie za latem i upałami!
Karol ma katar od niedzieli, tak wiec psikamy, inhalujemy, do tego głosik ma taki chory ale jak tylko katar to chyba nie bede szła do lekarza na razie
ogólnie ładnie mu nosem wylatuje bo on siedzący i chodzący
Wczoraj Julka mnie woła "mamo mamo szybko Karol stoi przy ścianie" taki cwaniaczek mały
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-04, 09:43   #4790
jolanT
Zadomowienie

dzień dobry!

Cytat:
U nas wczoraj i dzisiaj smarowanie dziąseł (dentinoxem) i spokojniejszy jakiś jest Tomcio, czuje ze coś niedługo się wykluje
też smaruję i marudzenie przechodzi, jest spokojniejsza więc pewnie coś z tego będzie..

Cytat:
śliczne butki
za piski, mój tam nie piszczy

My też po szczepieniu uff
Ale mój pediatra w ośrodku to jest beznadziejny, bo jak mówiłam chyba przy pierwszym czy drugim szczepieniu że w szpitalu kazali ponowić usg główki to on a po co na co i w ogóle, a dzisiaj się czepił że ciemię mu się za duże widzi że duży przyrost główki ble ble ble
to ja mówię że usg robiliśmy i zerknął na zapis a no to wszystko ok to nie ma co się martwić kontrolować przyrost tylko....
i tyle powiem...
Ewa zaczęła piszczeć jak wróciliśmy z urlopu.. no i dziś od rana już mnie uszy bolą powoli!
a lekarza to najlepiej pałą :pała:

Cytat:
zrobiłaś mi smaka na frytki bo czekolada u mnie codziennie ;P

Cytat:
no w końcu kumam o co chodzi, bo przyznaję że tego o ślunzokach nie rozumię do tej pory
ok już nie będę pisała kawałów po ślonsku

moja mama też mówi.. trochę cukru do herbatki, troszkę soli z rosołkiem

Cytat:
Śliczne buciki (zamarzyła mi się córka )
A córcia piszczy tak na widok tych butków czy jak?
marzenia się spełniają, uważaj :P
a Ewa piszczy do sufitu, do zabawek, do mnie.. taki ma etap chyba.. no i cały czas woła mumu, mamu uummmuu itp..

Cytat:
ja wczoraj w Lumkpu sie obkupilam .... ze hohohoh - z norwegii bede musiala zabrac tylko cieplejsze bluzy i kutrke a tak to wszystko Milus bd mial w PL no i tyle samo w NO - jak szlaec to szalec, - a pozniej to sprzedac
ja chciałam wyruszyć na lumpki w Pl ale jak mi szwagierka męża wyciągnęła 4 siaty ciuszków to już zrezygnowałam.. nową szafę bym musiała na bank kupić
no i ja już zaczynam myśleć nad sprzedażą starych, juz za małych..

Cytat:
[/COLOR]A moja Mamuśka wyleciała sobie dziś na Kanary, właśnie dostałam sms, że siedzi i sobie drinka popija, morze szumi, ciepło.... ech
oo nieee! ja też chcę!

Cytat:

Ja mam do 21 kwietnia
to akurat skończy Ci się jak u nas będzie roczek

Cytat:
a butki cudne, ale dla Janka to chyba inny model musze
no no! były też dla małych kawalerów

Cytat:
mnie bolały w ciąży ale potem przeszło samo..
ale ja jem galaretki bardzo często

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-04, 09:54   #4791
LiwkaO
Wtajemniczenie

Kurcze zazdroszcze Wam tych rocznych urlopów. Zastanawiam się czy dobrze zrobiłam wracając do pracy...;/

Pochwale się - Misia robi sama Kosi - Kosi bardzo śmiesznie to wygląda

Stary 2013-09-04, 10:05   #4792
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze zazdroszcze Wam tych rocznych urlopów. Zastanawiam się czy dobrze zrobiłam wracając do pracy...;/

Pochwale się - Misia robi sama Kosi - Kosi bardzo śmiesznie to wygląda
ja urlopów też zazdroszcze ale ja nie mam wyjścia, jak zwykle chodzi o kase

Brawa dla Michasi czekamy na filmik
Stary 2013-09-04, 10:12   #4793
BYou
MBZ♥

Liwka za kosi, kosi Roszpunka bije brawo i robi cacytrohę mało delikatnie ale jednak
Co do powrotu do pracy to

Malpka Karol to Master
Mam nadzieję, że katar szybko przejdzie
Spróbuj jeszcze maść majerankową

Luna, a możliwe że w 6mscco do słoiczków to nie ma co sugerować się opinią rodziców-mi też nie smakowały bo przyzwyczajona jestem do ziół, przypraw, a to jałowe. Roszpunka niektórymi się zajadała, inne były be teraz sama Jej gotuję

Stary 2013-09-04, 10:26   #4794
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

Malpka Karol to Master
Mam nadzieję, że katar szybko przejdzie
Spróbuj jeszcze maść majerankową
dzieki
masc tez uzywam, najlepsze ze w nocy jak sie budzi to nie ma kataru dopiero jak sie rano budzi to nos od nowa zawalony i tak cały dzien
Stary 2013-09-04, 10:29   #4795
LiwkaO
Wtajemniczenie

Wstawiam Kosi - Kosi

http://www.youtube.com/watch?v=6-jGHeiZjow

Stary 2013-09-04, 10:32   #4796
BYou
MBZ♥

Liwka Zdolniaszka

Stary 2013-09-04, 10:51   #4797
maria28
Kniaginia

Witam

Piękna pogoda, a mi się nic nie chce.

Malpka, Liwka, ale zdolniachy z Waszych dzieci!
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-04, 11:07   #4798
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze raz brawa Rewelacja!
Stary 2013-09-04, 11:07   #4799
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
jak ja tęsknie za latem i upałami!
a ja nie, kysz! kysz!. robimy deal?! od piątku na Lubelszczyźnie mogą być upały, ale na razie niech zostanie jak jest

pisałam Ci już że masz niewiarygodnego synia?!

Cytat:
bardzo śmiesznie to wygląda
rewelacyjnie to wygląda!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-04, 11:14   #4800
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
aaaa super

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości