Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-04, 11:31   #4801
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
newtrend, dobrze, że badania za Tobą. Co do brzuszka, też nie mam jakiegoś wielkiego. Co chwila ktoś z otoczenia jest zdziwiony, że to u mnie już 7 miesiąc leci!

Myślę, że wszystko okej Może po prostu się przeciąga, albo zmienia pozycje

babku, ja również mam tą maść Linomagu zieloną, którą wkleiła rybka

rybka, super brzuchol masz czym się chwalić
A z tymi telefonami, to jak tylko dziewczyny nie będą miały nic przeciwko, to można mnie wpisać na pierwszą stronę i może niech dziewczyny, które chcą się wymienić telefonami wyślą do mnie na PW swoje nr (żebym też wiedziała później kto do mnie pisze) a ja im odeślę mój nr telefonu

aaby, ten stanik z Lupo to koniecznie mierzyć trzeba :P bo on dziwną rozmiarówkę ma. Ja noszę pod biustem normalnie 65 albo max 70. W tym z Lupo w 70 nie mogłam się dopiąć.
Też taki rozmiar miałam przed ciążą,ale teraz 70 mnie cisną .Mam 75 i jest ok,nawet trochę w zapasie

Chciałam sobie nawet zamówić z tej strony co wkleiłaś ale nie ma mojego rozmiaru

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
witam kobietki
postaram się nadrobić za chwilę a teraz opis z wczorajszego usg:
Z badań wszystko ok za to wagowo i z pomiarów skoczył 2 tygodnie wprzód na ostatnim usg mieścił się idealnie w swój tydzień a teraz ja jestem w 30 a pomiary w 32 się mieszczą a waży już prawie 1900g lekarz się śmiał, że jak tak będzie rósł to do porodu będzie miał 7kg serduszko, nereczki, żołądeczek, główka wsio ok ma mój podbródek i moje usteczka

Duży

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 11:32   #4802
aaby
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
u mnie też głowa wyprzedza resztę o tydzień gin kazał się nie martwić to mu wierzę, ciekawe jak mój wagowo, dowiem sie za 2 tyg
Uff! Nie jestem sama

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 11:33   #4803
iskra75
Raczkowanie

aa miałam jeszcze się poskarżyć... dokucza mi potworna rwa... normalnie jakby mnie ktoś w kopnął twardym butem.. drętwieje mi przez to noga i chodzę jak kaleka bo stanąć dobrze nie mogę... macie jakieś ćwiczenia co by to rozruszać?
Stary 2013-09-04, 11:34   #4804
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
A ja Wam wczoraj zapomniałam napisać,że miałam już 2 kontrolę policyjną.. oczywiście za pasy, nie miałam zapiętych...

Jechałam z mamą,zatrzymali Nas... i ja od razu do nich "o pasy chodzi"?,a oni,ze tak.. na to moja mama szybko wypaliła "ale córka jest w ciąży", ja,brzuch do przodu... na to Pan policjatnt" a który miesiąc"?, odpowiadam że początek 8...
"aaa to przepraszamy, nie będziemy stresować, do widzenia"

motylek, gratuluję udanej wizyty! Maluszek ładnie rośnie
No spróbowali by mieć jakieś pretensje
Nie boisz się jeździć bez pasów?

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Nie nadrabiam, zaraz jade do lekarza ale:

Babku nie maliny przyspieszaja porod tylko herbata z liści malin :P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-04, 11:34   #4805
Trele_Morele
Zakorzenienie

Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
no włąsnie ja też zawsze smarowałam maścią a tu teraz nie wiem czy można czy nie... biore sporo leków i nie chce zeby do małęgo nawet z maści rzeczy sie przedostawały bo szkoda...
a opaskę mam, i bandaż również
Rybka woda z octem na stluczenia I opuchniecia. To to samo co altacet !

Dzien dobry wszystkim !!
Dzidzia

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 11:34   #4806
maomami
Wtajemniczenie

Motylek duży już chłopaczek, super że ładnie się rozwija

Babku ja mam ten linomag co wrzuciłaś linka, z witaminami taki mi pani w aptece poleciła.

Powiesiłam pranie, drugie nastawiłam i wracam do prasowania

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 11:35   #4807
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
za wagę
i dla męża

fajny buń!

o kurczę, to lipaczemu tak Ci wpisała???

za tydzień!

mój też się rozpycha, przewala bardziej niż kopie

w pt wizyta kurczę, mam nadzieję, ze się wreszcie określi kim jest te moje dziecię
Może w końcu rozłoży nóżynki

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-04, 11:35   #4808
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
że wszystko ok!
A że duży... Moja też duża, gin mówi, że zapowiada się spora
Mnie tylko martwi, że z pomiarów ma dużą główkę - tzn. ja sobie oczywiście wkręcam, gin mówi, że jest ok, ale główka wyprzedza resztę o tydzień. I ja to od razu jakieś wodogłowie sobie wkręcam

Tak
Właśnie fajnie, że można też na brodawki, będzie jedna tubka mniej

A ja jednak wciąż jeżdżę zapięta, mimo wszystko czuję się bezpieczniej

Moje też, nie wiem co to zgaga

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Ciekawe, jak tam idzie nasturcji na egzaminie
nasturcja
no co ty! nie stresuj się! skoro lekarz mówi, że jest dobrze to jest!

co do zgagi to teraz mam i w pierwszej ciąży też miałam i chyba to prawda z tymi włosami bo mały owłosiony się urodził;D

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 11:35   #4809
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
A ja od jakiś dwóch tyg mam ciągle tyle samo 100, mam się zacząć martwić?? Nie wiem czy mój brzuch już się bardziej rozciągnąć nie może??
mój też przy 116 cm długo stał wmiejscu a jak wyskoczył to aż 4 cm
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Zamówiłam wózek
Bez fotelika - tu dokupimy Maxi Cosi cabrio Fix, widziałam, ze jest mała promocja nia niego
hurrrra, w końcu!
Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Tylko w rozsądnych ilościach. Ja to sobie zmiksowałam i pomroziłam. Jak dzidziol nie będzie chciał wychodzić na świat, to najem się tych malin. I wtedy sprawdzę teorię przyspieszających poród malin
liście malin się pije a nie maliny je
Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość

A ja odszczekuję wszystko co marudziłam na moją szkołe rodzenia w Polsce. Wczoraj byliśmy w tej belgijskiej i maaaasakra

Przede wszystkim bardzo mała grupa, tylko 5 par nie lubię takich kameralnych bo ktoś zaczyna ciągle gadać nie za bardzo na temat i wszystko się rozłazi

No więc to mi się już na początku nie spodobało, no ale dobrze....zaczęło się od zabawy na początek żeby się lepiej poznać, podzieliła nas i mieliśmy wybrać 3 wspólne rzeczy między sobą. To się przeciągnęło na pól godzinną rozmowę, wypytała wszystkich o warunki mieszkaniowe, sporty jakie kto uprawia itp. itd. ja się pytam po co????

Potem kazała wyciągnąć książeczki ciązy i zadawała pytania w stylu, jak idziesz do lekarza to jakie masz badania? dlaczego lekarz robi USG? powiedizałam że w Polsce miałam o wiele więcej badan zlecanych niż tutaj a ona na to że tu się robi za każdym razem jakieś inne badanie więc taka z nią rozmowa bez sensu

Po czym każdy musiał wymienić dolegliwości ciążowe jakie go spotykają, normalnie jak na spotkaniu anonimowych alkoholików czy coś
Aha i jeszcze pytała czy zamierzamy pracować do końca ciąży, ale na szczęście nie drążyła i nie przepytala wszystkich, bo jak bym poinformowała że ja prawie od początku na zwolnieniu to nie wiem co by odpowiedziała, dwie dziewczyny z tego co zrozumiałam będą pracować do końca.

A na koniec meeeega hit- wyjęła taki papierówy jak by centymetr i rozdała każdemu zdjęcia i karteczki z informacjami, i mieliśmy przyłożyć do tego centymetra poszczególne etapy rozwoju dziecka i tak się bawiliśmy do końca : mdleje:

Tak więc ja nie dowiedziałam się nic nowego TŻ tak samo, no oprócz informacji gdzie mieszkają pozostałe pary i ze jakiś Timothy mocno śpi w nocy i nie można go dobudzić, że jego żonie urosły piersi o pięć rozmiarów itp. itd.

Jednym słowem żenada roku, i to jeszcze ta szkoła ma nas kosztować 30 euro, spróbujemy się może jeszcze wypisac bo zostało 5 spotkan a na razie nie placilismy za to jeszcze
wypisz się stamtąd bo nie ma sensu zebyście chodzili jak nie jesteście zadowoleni
Cytat:
No i dziś wkraczamy w 33 tydzień!

Cytat:
Napisane przez Aagateczka87 Pokaż wiadomość
hej Dziewczynki!

Wczoraj miałam wizytę - mały klocek waży już ponad 2kg jest dalej Majeczką - nie Guciem jest dłuuuga, poza tym wszystko dobrze, szyjka długa, zamknięta, Mała się nie spieszy na świat Za trzy tyg. kolejna wizyta, bo trzeba zrobić posiew na paciora i żeby wyniki były przed 37 tyg. Jutro zaczynamy 34 tydz.... leci strasznie szybko, na szczęście kupiliśmy już część rzeczy - wczoraj w Ikei łóżeczko, komodę jakieś pierdółki, pościel itp, z "grubszych" spraw został nam wózek - chyba Bebetto weźmiemy, rożek, kocyk, przewijak i dla mnie koszule, stanik do karmienia. Wczoraj wróciliśmy po 22 i Małż musiał poskręcać jeszcze komodę (żeby być bohaterem w swoim domu) i w ramach niespodzianki skręcił łóżeczko mimo, że rano o 6 wstawał do pracy... Kochany jest
Jejku, powiem Wam, że jak widzę opisy porodów na wrześniówkach to aż mi się wierzyć nie chce, że jeszcze moment i my startujemy....

Cytat:
MOJE 124CM ;D zrobione przed chwilą
ale wystający do przodu :P
Cytat:
Dziewczyny jak możecie wrzućcie mi linki kremów do pupy, które kupiłyście na codzień. Bo już zgłupiałam. Np. taki ma mój sprzedawca, ale chyba inne u was widziałam http://allegro.pl/linomag-krem-piele...508009894.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...niemowlat.html proszę
Cytat:
kyte, ja bym mojemu nie mogła zabronic słodkiego bo to jego uzależnienie... codziennie coś słodkiego musi zjeść,wkurza mnie to bo przez Niego ja jem razem z Nim... ostatnio w pracy zjadl 6 pączków i po pracy poleciał sobie jeszcze do cukierni... ciągle mu malo
6 pączków na raz zjadł?!
Cytat:
witam kobietki
Z badań wszystko ok za to wagowo i z pomiarów skoczył 2 tygodnie wprzód na ostatnim usg mieścił się idealnie w swój tydzień a teraz ja jestem w 30 a pomiary w 32 się mieszczą a waży już prawie 1900g lekarz się śmiał, że jak tak będzie rósł to do porodu będzie miał 7kg serduszko, nereczki, żołądeczek, główka wsio ok ma mój podbródek i moje usteczka

jadę z mamą po farbę do ścian zaraz bo jej zabrakło
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 11:38   #4810
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
trzymajcie ksicuki co by máz dostal umowe o prace, bo ciagle go odsylaja...

Cytat:
Napisane przez iskra75 Pokaż wiadomość
jejku to moje będzie chyba owłosione w KAŻDYM zakamarku swojego ciała :P mam zgagę od ok 4-5 m-ca i tak teraz sporadycznie się pojawia, ale jak przywali to nie wiem co mam ze sobą zrobić... Rennie to już jest wszechobecne w moim życiu.. mój ciążowy przyjaciel
Będzie bujna czuprynka

Mój łysol po tatusiu

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
że wszystko ok!
A że duży... Moja też duża, gin mówi, że zapowiada się spora
Mnie tylko martwi, że z pomiarów ma dużą główkę - tzn. ja sobie oczywiście wkręcam, gin mówi, że jest ok, ale główka wyprzedza resztę o tydzień. I ja to od razu jakieś wodogłowie sobie wkręcam

Nie wkręcaj sobie

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Napisane przez asieq85 Pokaż wiadomość
ja mam 88 cm w pępku a jestem w 30 tygodniu ciąży a do chudzinek nie należałam przed ciążą a już mam 8 kg na plusie
Chciałabym zobaczyć Twój brzusio
Maleńki musi być

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-04, 11:39   #4811
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to
Ojj mnie też by się nie spodobało. To już wole puszczanie kaset video z 94 roku Wypisz się jeśli jeszcze można, bo bez sensu tracić czas i pieniądze i tylko się wkurzać.
html
Też marzyłam wczoraj o kasecie

Cytat:
]

hahaha, troche?
ja sie zawsze zastanawiam po co w innych krajach robią takie "przedstawienia" jakieś wystawianie bocianów, ksiażek, strojenie wszystkiego jak jakas okazja..
( moja szwagierka wystawiła bociana w PL,.. ja sobie pomyślałam ze chodzi o prezenty. bo kurde normalnie nikt nie wiedziałby dopóki by nie wyszła z domu, a tak Ci "lepsi" sąsiedzi byli "zmuszeni"- takie odebrałam wrazenie, bo prawie cała ulica()ok 20 domów) coś przynieśli.. a żyją dobrze moze z 2-3 sąsiadami.. )
Hehe, mi się też to kojarzy z takim przymuszaniem trochę

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Jakoś pominął mi się Twój post o SR...

Może tylko pierwsze zajęcia to taka zabawa a później będzie bardziej konkretnie
Nie pytałaś?
No właśnie nie jestem przekonana, skoro ma prowadzić jedna i ta sama osoba, w PL miałam wykłady np. prowadzone przez lekarza i położną, niby o tym samym ale każdy od innej strony i to było bardzo ciekawe. A co ta kobieta może wiedzieć o operacji cc, a to mnie najbardziej interesuje w sumie.

Cytat:
Taki http://allegro.pl/bepanthen-masc-100...505067949.html ?
Fajnie, że też na brodawki w razie czego dobry.
Ja to kupiłam w Rossman, ale tylko dlatego że była promocja i dodawali takie osłonki na okna w samochodzie tym nie kupili

Cytat:
A ja Wam wczoraj zapomniałam napisać,że miałam już 2 kontrolę policyjną.. oczywiście za pasy, nie miałam zapiętych...

Jechałam z mamą,zatrzymali Nas... i ja od razu do nich "o pasy chodzi"?,a oni,ze tak.. na to moja mama szybko wypaliła "ale córka jest w ciąży", ja,brzuch do przodu... na to Pan policjatnt" a który miesiąc"?, odpowiadam że początek 8...

motylek, gratuluję udanej wizyty! Maluszek ładnie rośnie
Dziewczyny, naprawdę wam te pasy tak przeszkadzają? Ja tam żadnego dyskomfortu nie czuje od pasów, raczej od niezmienianej pozycji, ale rozłożyłam sobie fotel, też go cofnęłam tak więc pasy zostają jak by z przodu i jest ok

Cytat:
Minami

To SR nie prowadzi położna?

To była położna

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 11:41   #4812
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Rybka woda z octem na stluczenia I opuchniecia. To to samo co altacet !

Dzien dobry wszystkim !!
Dzidzia

no tak, ale ja gøupia jestem... nie pomyslalam o tym ;d ide zrobic

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:

No właśnie nie jestem przekonana, skoro ma prowadzić jedna i ta sama osoba, w PL miałam wykłady np. prowadzone przez lekarza i położną, niby o tym samym ale każdy od innej strony i to było bardzo ciekawe. A co ta kobieta może wiedzieć o operacji cc, a to mnie najbardziej interesuje w sumie.

Ja to kupiłam w Rossman, ale tylko dlatego że była promocja i dodawali takie osłonki na okna w samochodzie tym nie kupili

Dziewczyny, naprawdę wam te pasy tak przeszkadzają? Ja tam żadnego dyskomfortu nie czuje od pasów, raczej od niezmienianej pozycji, ale rozłożyłam sobie fotel, też go cofnęłam tak więc pasy zostają jak by z przodu i jest ok

To była położna
to fajna ta polozna... nie ma co

ja tez nei zapinam pasów, bo mnie cisna w brzuch ... a jak musze zapiac to musze tez trzymac w tym miejscu co mnie najbardziej cisna réke...
Stary 2013-09-04, 11:43   #4813
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

To była położna
To pewnie dopiero po studiach i mało doświadczona.

Rzeczywiście teoria teorią ale praktyka jest bardzie potrzebna.

Zostawić Was na chwilę i potem nie nadążam :/
Pranie wieszałam

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-04, 11:44   #4814
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Witam się z Wami
Z TŻtem jestem na wojennej scieżce..a zaczęło się od tego że poszedł do sklepu wieczorem i kupił sobie ciasto bo miał ochotę.Wkurzyłam się,bo cały czas sobie coś kupuje słodkiego je przy mnie, coasteczka pierdólki a wie że ja nie mogę a strasznie mam ochotę.Co to jest kuźwa za wspieranie?!I się wkurzyłam, bo gdybym ja się tak zachowywała to byłaby obraza majestatu.I niech sobie spada na szczaw.
Oj nieładnie, nie rozumiem dlaczego skoro musi to nie może zjeść poza domem, w pracy, w cukierni, w samochodzie, przed sklepem itp. może mu wytłumacz jakoś prostymi słowami, z facetami tak niestety czasem trzeba

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 11:46   #4815
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
ja mam 88 cm w pępku a jestem w 30 tygodniu ciąży a do chudzinek nie należałam przed ciążą a już mam 8 kg na plusie
mi dopiero przybyło 4,5kg, jakoś mi się znowu mało wydaje ale doktorka mówi że ok. Ale chyba mam niezły przepał bo ja raczej lubię sobie pojeść i nie odmawiam sobie jedzonka, ale fakt słodyczy unikam ostatnio. Za tydzień mam wizytę mam nadzieję że malutka przybrała bo z niej straszny chudzielec w 26 tygodniu ważyła 512g. Doktorka mówi że będzie chuda jak nóżki od mamusi.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 11:46   #4816
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 11:49   #4817
paulinaizabela
Zakorzenienie

Ale tu ruch od rana, co nadrobię to kolejna strona przybywa! Chyba dziś skończymy wątek

Cytat:
Pomału przechodzi...
No ja myślę,że po porodzie utworzymy jakąś grupe wsparcia dla odchudzajacych
To super
Będziemy się wspierac i dopingowac w dietkach i ćwiczeniach

Cytat:
witam kobietki
klocuszek z małego, super, że wszystko dobrze i jeszcze podobny do mamusi

Cytat:

Masz szczęście do mudnurowych

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Jadę do dziekanatu, mam nadzieję że nie odprawią mnie z kwitkiem
za pomyślne załatwienie sprawy

Cytat:
zaciśnięte!

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Witam
Dziś pierwszy dzień "wolnego" od remontu, więc chwilkę z Wami posiedzę
Właśnie zabieram się za kupowanie wyprawki na all i szukam sprzedającego, który ma jak najwięcej z mojej listy ... polecacie kogoś? (oprócz tych z pierwszej strony)
Lecę odprowadzić brata do szkoły, ten to ma dobrze : na 11:45!!
Super, że masz przerwę w robocie.
Pochwal się zakupami

Cytat:
Napisane przez iskra75 Pokaż wiadomość
aa miałam jeszcze się poskarżyć... dokucza mi potworna rwa... normalnie jakby mnie ktoś w kopnął twardym butem.. drętwieje mi przez to noga i chodzę jak kaleka bo stanąć dobrze nie mogę... macie jakieś ćwiczenia co by to rozruszać?
współczuję
kolejnego tygodnia
Stary 2013-09-04, 11:50   #4818
NEWTREND
Rozeznanie

apropo zgagi w poprzednich dwóch ciążach miałam straszną zgagę ostatnie miesiące i moi chłopcy urodzili się dość kudłaci jak znajdę zdjęcie to wam zaraz pokażę
Stary 2013-09-04, 11:52   #4819
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
apropo zgagi w poprzednich dwóch ciążach miałam straszną zgagę ostatnie miesiące i moi chłopcy urodzili się dość kudłaci jak znajdę zdjęcie to wam zaraz pokażę
Pokaż koniecznie ja też mam okrutną zgagę, najgorsze jest to że mnie w nocy łapie przeważnie
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 11:52   #4820
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
ooo no to widze ze nie bedzie z tym problemu. Może na 1 stronie umieści się info kto zbiera info z porodówek na okres- wrzesień,październik i połowe listopada? ;>

Agateczka - za wizytę

MOJE 124CM ;D zrobione przed chwilą
Ale apartamencik
Cytat:
kyte, ja bym mojemu nie mogła zabronic słodkiego bo to jego uzależnienie... codziennie coś słodkiego musi zjeść,wkurza mnie to bo przez Niego ja jem razem z Nim... ostatnio w pracy zjadl 6 pączków i po pracy poleciał sobie jeszcze do cukierni... ciągle mu malo
On też jest nałogowcem nie chodzi o zakazywanie, bo w barku mam pełno czekoladek i ciasteczek, ale jak je to się śmieje i mówi "mmm pyszne" i to ciasto mnie dobiło,KONIEC!
Cytat:

Cytat:
Oj nieładnie, nie rozumiem dlaczego skoro musi to nie może zjeść poza domem, w pracy, w cukierni, w samochodzie, przed sklepem itp. może mu wytłumacz jakoś prostymi słowami, z facetami tak niestety czasem trzeba
Oj już mu to wytłumaczyłamśniada nko sam sobie zrobiłI nie radze mu dziś wchodzić mi w drogę bo naprawdę jestem na niego cięta.
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 11:53   #4821
asieq85
Raczkowanie

Cytat:

Będzie bujna czuprynka

Mój łysol po tatusiu

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Nie wkręcaj sobie

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Chciałabym zobaczyć Twój brzusio
Maleńki musi być

no jest maleńki. a jeszcze nie zrobiłam sobie zdjęcia brzucha
asieq85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 11:54   #4822
kyte
Wtajemniczenie

Ja chyba tylko raz miałam zgagę, ale za to mam z natury ciemne włosy, a zaczęły mi rosnąć w niektórych miejscach blond
Musze poogarniać ten syf domowy.
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 11:54   #4823
NEWTREND
Rozeznanie

tu miał malutki ok 4 miesiące, ze szpitala mam na innym kompie to teraz nie pokaże ale do roczku to byli chłopcy już po kilka razy u fryzjera
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_1682.jpg (35,1 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_1715.jpg (37,5 KB, 25 załadowań)
Stary 2013-09-04, 11:54   #4824
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
mi dopiero przybyło 4,5kg, jakoś mi się znowu mało wydaje ale doktorka mówi że ok. Ale chyba mam niezły przepał bo ja raczej lubię sobie pojeść i nie odmawiam sobie jedzonka, ale fakt słodyczy unikam ostatnio. Za tydzień mam wizytę mam nadzieję że malutka przybrała bo z niej straszny chudzielec w 26 tygodniu ważyła 512g. Doktorka mówi że będzie chuda jak nóżki od mamusi.
Chyba właśnie te słodycze najwięcej kg dają

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-04, 11:55   #4825
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Pokaż koniecznie ja też mam okrutną zgagę, najgorsze jest to że mnie w nocy łapie przeważnie
mam dokładnie tak samo w nocy spać nie mogę
Stary 2013-09-04, 11:56   #4826
Trele_Morele
Zakorzenienie

Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez Aagateczka87 Pokaż wiadomość
hej Dziewczynki!

Wczoraj miałam wizytę - mały klocek waży już ponad 2kg jest dalej Majeczką - nie Guciem jest dłuuuga, poza tym wszystko dobrze, szyjka długa, zamknięta, Mała się nie spieszy na świat Za trzy tyg. kolejna wizyta, bo trzeba zrobić posiew na paciora i żeby wyniki były przed 37 tyg. Jutro zaczynamy 34 tydz.... leci strasznie szybko, na szczęście kupiliśmy już część rzeczy - wczoraj w Ikei łóżeczko, komodę jakieś pierdółki, pościel itp, z "grubszych" spraw został nam wózek - chyba Bebetto weźmiemy, rożek, kocyk, przewijak i dla mnie koszule, stanik do karmienia. Wczoraj wróciliśmy po 22 i Małż musiał poskręcać jeszcze komodę (żeby być bohaterem w swoim domu) i w ramach niespodzianki skręcił łóżeczko mimo, że rano o 6 wstawał do pracy... Kochany jest
Jejku, powiem Wam, że jak widzę opisy porodów na wrześniówkach to aż mi się wierzyć nie chce, że jeszcze moment i my startujemy....
Za wizyte
My tez juz nie dlugo

A ja chyba wstane I zrobie sobie pierwszy raz Od wielu miesiecy prawdziwa kawe , normalnie mnie naszlo

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 11:56   #4827
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
no jest maleńki. a jeszcze nie zrobiłam sobie zdjęcia brzucha
To czas najwyższy!

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-04, 11:57   #4828
asieq85
Raczkowanie

Cytat:
Chyba właśnie te słodycze najwięcej kg dają
ja do 6 miesiąca nie mogłam patrzeć na słodycze a od 6 miesiąca codziennie muszą być słodkości i potem waga rośnie
asieq85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 11:57   #4829
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
tu miał malutki ok 4 miesiące, ze szpitala mam na innym kompie to teraz nie pokaże ale do roczku to byli chłopcy już po kilka razy u fryzjera
Jakie fajne chłopaki
A maluch jak już wysoko głowę trzyma

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-04, 11:58   #4830
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
ooo faktycznie ;p

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości