|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
Cytat:
Bo u nas jak jej wreszcie w srodku nocy dam mm to sie koncza pobudki
|
|
#4232 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Silver, Ola też od 6 nie śpi, miała dziesięciominutową drzemkę! I nie wygląda na śpiąca póki co. także głowa do góry
|
|
|
|
#4233 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
dla Polci a co do sprzątania, to ja to Cię naprawdę podziwiam, że tyle robisz przy dziecku, a tu jeszcze Cię gnoją, że za mało :/ zapraszam Twoją mamę do mnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co prawda nie jest to dla mnie zaskoczenie, bo wiedziałam, że pięknie zdasz zdolniacho ![]() Cytat:
buziaki dla Julka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() pospaliśmy 1,5 h, teraz "czyta" gazetę ![]() nawijko kciuki za przybieranie
|
|||||||
|
|
|
#4234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do blendowania - wlasnie tak niby sie to robi, ale tez nie moge wyobrazic sobie tego smaku... Jeszcze ryba bez cytryny - fuj, fuj! Wspolczuje bobasom! Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-09-04 o 11:57 |
|
|
|
|
#4235 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny wiecie może jaki internet bez limitu danych można wziąć nie mając telefonu stacjonarnego?
obecnie mamy play 5GB z laptopem na raty i szlag mnie trafia bo nic oglądnąć ani nic tylko fc, wizaż , mail itp.Help?
|
|
|
|
#4236 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Debrah, u nas identiko z tym uu.....
Jestem zombie po dzisiejszej nocce.... Kiedy się to skończy? Treselle, u nas wygląda to tak, że młody zasypia o 20 ( nie wcześniej, nie później, jakby miał zegarek w d.upce ) zazwyczaj o 21 jest pierwszy cyc, potem ok. 23 jak się kładziemy z małżem spać, i potem właśnie koło tej 1-2 w nocy i wtedy już małego biorę do nas, inaczej bym się wykończyła, zwłaszcza, że młody ma teraz swój pokoik, niby zaraz obok naszej sypialni, ale jednak z jego ostatnim wstawaniem jest koszmar ![]() Nawijko, GRATULACJE KOCHANA!!!!!!!!!! normalnie baty się należą, naprawdę!!! ![]() Marsi, hello kobieto ![]() a ja po naszych wakacjach z bąblem byłam absolutnie zachwycona, mimo, że właśnie nie były to takie mega beztroskie wakacje, ale....dla nas nabrały one jakiejś takiej magii
|
#4237 |
|
Zakorzenienie
|
Vectra, ale nie wiem czy w Twoim miescie jest?
|
|
#4238 |
|
Zakorzenienie
|
Hje, buziak dla Polci!!!
![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Debrah, Amelcia jest....przepiękna
|
#4239 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje z okazji obrony
![]() Co do pytania, to raz robiłam morszczuka z brokułami, ziemniakiem i żółtkiem. Mała wcinała aż się uszy trzęsły ![]() Aha, i nie blendowałam, tylko rozciapałam widelcem. Dzisiaj za to chcę zrobić barszcz z tego przepisu ![]() http://www.osesek.pl/ksiazka-kuchars...-miesiacu.html Edytowane przez aniolekKB Czas edycji: 2013-09-04 o 12:14 |
|
|
|
#4240 |
|
Zakorzenienie
|
co do uu u nas (debrah, lady u mnie bardzo podobnie), Kubuś zasypia ok. 19:30 więc pierwsza pobudka jest zwykle ok. 22, a potem różnie wczoraj np budził się co 15-20 min, wtedy cycek w buzię, zasypiał, odkładałam do łóżeczka, za 15 min znowu płacz-ryk z zamkniętymi oczkami , znowu cycek w paszczę,zasypianie, odkładanie i tak do północy (wtedy szłam spać) chyba z 7-8 razy. Potem jak przyszłam spać to się obudził i nie chciał zasnąć więc wzięłam do łóżeczka, od momentu wzięcia go do łóżeczka pobudki co 2-3 h, dzisiaj wyjątkowo prawie 5 h.
|
|
|
|
#4241 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Nawijko
Zdolna bestyja i dziękuję przy okazji za wszystkie buziaki dla Igusia za skończone 8 miesięcy bo widziałam że były Cytat:
![]() Cytat:
![]() Podłączam się pod pytanie Tylko że tu prawie same młodziaki to pewnie jeszcze nie używają ![]() Cytat:
Cytat:
i trzymam kciuki za kolejne wyniki ![]() A czemu niania Ci nie pasowała? Urocza Blaneczka ![]() Iguś z teściową super się odnajduje Widziałam że była dyskusja o kombinezonach na zimę. Ja chyba jednoczęściowy z możliwościa odpięcia butków bo Iguś na 100 % zimą zacznie chodzić. A co do rozmiaru to chyba 80 bo te 86 są takie wielkie...
|
|
#4242 | |||||
|
Lurker ;)
|
Cytat:
No pewnie, przeciez on nie ma mozgu i robi wszystko co mu kaze. Jak to mozliwe ze po tylu latach w koncu sie w☠☠☠☠il, ze wlasna matka po raz kolejny robi go brzydko mowiac w chuja? No przeciez niepowazny jakis ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
wspolczuje bardzo, mam nadzieje, ze szybko to minie i Pietraszko bedzie grzecznie spac cala nocke.
It's okay I got lost on the way But I'm a supergirl And supergirls don't cry Edytowane przez litllesweetangel Czas edycji: 2013-09-04 o 12:38 |
|||||
|
|
|
#4243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurde, mielismy isc na spacer, a bobas juz 1,5h spi... Trudno, tata nie bedzie mial obiadu jak wroci - dzis mi wszystko wolno ![]()
|
|
|
|
|
#4244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak se :P na wycieczkę tz ma wolne Uni budek
|
|
#4245 |
|
Zakorzenienie
|
Deli sprawdzałam Vectę i niedostępna w mojej lokalizacji
zastanawiam sie jak z Netią..Little, na jakiej zasadzie? Bez telefonu? Uważasz że 20Mb/s w Netii na przykład nic mi nie da? No nie wiem, bo w poprzednim mieszkaniu na miejskim MIEJSKIM powtarzam mi ładnie szło. Teraz mi nie łapie. Tzn. Mam zasięg z dwóch anten po 3 kreski, ale nie może się połączyć. Wychodzi problem z routerem albo punkn\tem odbioru czy coś takiego. Poza tym miejski co godzine sie rozłącza i trzeba logować się od nowa. ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- UPC u mnie nie ma
Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2013-09-04 o 12:46 |
|
|
|
#4246 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Moje dziecko WRESZCIE zasnelo! Ciekawe na jak długo?
|
|
|
|
#4247 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tyle, że 900 zł to strasznie dużo, a teraz raczej troszke kiepsko z finansami u nas. No i ja chrzestną nie jestem, ale jakby nie patrzeć to córeczka mojej siostry. Sama nie wiem. Ale jeśli dam w kopertę to ta kasa pewnie się rozpłynie i żadnej pamiątki nie będzie ...
|
|
#4248 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie robiłam jeszcze Cytat:
![]() Moje teeeeeeż. I też jestem ciekawa na jak długo. Aha. Dobrze wiedzieć że nie tylko moje dziecko tak krótko śpi pocieszyłyście mnie
|
|
#4249 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sprobuj jak ju cyztalam syaja pisala nivea, ja mam problemz ye skora i ulge mi pryznosi wlasnie ywzkle nivea, jak nia posmaruje to mnie nie swedyi Cytat:
dla Polusi i dla Ciebie ya dobra odp.Cytat:
od chryestnej 18lat wray y jej siostra i matka razem dostala 1000zl wplacaone na ksiazecyke dla niej, srebrny lancuszek z medalikiem, i pozlacane buciki z krysztalkami swarowskiego od drugiej chryestnej zloty lancuszek z medalikiem no i zawsye jej ciusyki kupuje w niemcyech jak tzlko pryzjeydya poza tym rodyina meza pytala cyz dawac pieniadye czy preyentz to maz powiedyial ze preyentz i dostala krzeselko do karmienia, ustawke samobujajaca sie dla starszego dziecka, rowerek 3 kolowy taki ten pierwszy dzieciecy, i pchacza, gryechotke, takiego motylka y gryzakami i od wszystkich kwiatki ojca brat tylko nie przyjechal Cytat:
i kciuki dalej trzymam moja niunia ciagle na raczkach jeszcye nie jadalam, nie rozpakowalam toreb po powrocie nie popralam ahh |
||||
|
|
|
#4250 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
babcia mi kiedyś opowiadała, ze jak oni byli mali to dostawali w jakiejś szmatce mak do ssania i cały dzień spali.A matki w polu zapieprzały, o tak się kiedyś robiło. wiadomo mak to narkotyk. ło masakra, dobrze, ze teraz takich pomysłów nie mają. Cytat:
zdrówka dla mamy Kija mam nadzieję, ze po odstawieniu tego emolientu Anusi wróci zdrowa skóra Evel śliczny tort, mi sie bardzo podoba coś miałąmjeszcze odpisać, ale zapomniałam Byliśmy wczoraj na urodzinach prababci Filipa, obżarłam się ciastem Filip zadowolony bo mała kuzynka i kuzyn byli, a on uwielbia dzieci więc był w raju byliśmy też zrobić małemu zdjęcia do dowodu, może zaraz wrzucę do klubu. no to chyba tyle
|
|
#4251 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Oczywiscie, ze ryba bez cytryny moze byc pyszna, tylko musi byc swieza. Z Twojej rybnej listy skreslilabym pstraga a dodala fladre i okonia. I oczywiscie swieze w dzwonkach
|
|
|
|
#4252 |
|
Zadomowienie
|
blogerko
mozesz dac kaske np jesli chcesz i do tego pamiatke np lyzeczke pozlacana y grawerem zalezy kto co robi z kaska my np nie wydajemy tylko kazda kaske wplacamy na ksiazecyke natusi nawijko GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
|
|
|
|
#4253 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za odpowiedzi
![]() Kija mam nadzieję, że Ani szybko przejdzie ![]() Marsi odpoczywaj Kochana.. Ładniejsza być nie mogłaś? Hje buziaki dla Poli za piękny wiek! Pięknie Polcia zasnęła E_vel piękny tort! ![]() Silver dużo zdrówka dla mamy I ja też zadaje sobie pytanie czemu Blanka nie umie spać dłużej niż 3--40 min Jak znajdziesz odpowiedź, to podziel się ![]() ewadylewska nawijko ogromne gratulacje! Tak, u nas było 14st jak wychodziłyśmy i wiatr chyba z 500km/H ( silverMika jakie cudowne wieści!!!! deli po co robiłaś zdjęcie? Kochana a ćwiczysz jakoś? Ja robiłam prez miesiąc A6W (niestety dłużej nie dałam rady) a teraz 8 min ABS. I powiem Ci, że widzę różnicę w wyglądzie brzucha. Na kg to nie działa, ale brzuszek jest ładniejszy. Choć daleko mi do ideału ![]() Bokeh a spotkanko będzie? Udanego dnia ![]() Debrah może Amelka "dorasta" do jedzenia innych posiłków? Ale fajnie! ![]() Aniu, Nancy, Illusion, Little dziękujemy za komplement ![]() Blogerko Blanka dostała srebrną bransoletkę ze swoim imieniem na chrzest (Nancy ). Piękna jest! Hope my mamy Vectrę, ale nie wiem czy u Was jest? Illusion super, że Igi taki grzeczny z babcią A to Ty kombinezonu jeszcze nie masz dla Małego? ![]() Lady współczuję nocy Kochana kiedyś prześpimy całą, obiecuję
|
|
|
|
#4254 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wkurza mnie ten skalpel
![]() Chodzi mi o to że tak ogólnie to jestem szczupła, tylko ten brzuch.... Skalpel to ćwiczenia na nogi, pupe, ręce i trochę na brzuch. A najbardziej zależy mi na tym żeby mieć ładny brzuch. No więc mam zamiar ćwiczyć tylko na brzuch. Jakie ćwiczenia polecacie?? Brzuszki??
|
#4255 | |
|
Lurker ;)
|
Cytat:
|
|
#4256 |
|
Zadomowienie
|
marta mala
tez tak mam czesto tuuulam silver dla mamy zdrowka duzo ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- MARSI TUUULAM |
|
|
|
#4257 |
|
Lurker ;)
|
Silver ja gardze skalpelem dlatego go nie robie :p Ja robie na brzuch sklasyczne spiecia miesni( nie typowe pelne brzuszki tylko samo napinanie), taki wyrzut bioder do gory na lezaco oraz podciaganie kolan do klatki piersiowej z tego filmiku http://www.youtube.com/watch?v=2pzg6DiknLY cwiczenie od 5:41 i drugie od 8:20. Widze roznice. Tylko ta falda na dole mnie wkurza, ale z tym to zawsze mialam problem, mam budowe gruszki.
|
#4258 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny w co kłują przy szczepionce na wzw 3 dawka? Po 7 m-cu?? Bo sie szykujemy.... ciekawe jaka waga Nam teraz wyjdzie, tym sie zawsze najbardziej stresuję
|
|||
|
|
|
#4259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będę ćwiczyć bo też ten skalpel mnie słabi już
|
|
#4260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.

) bo tylko uu pomaga. Ja wiem że ona ma jakieś lęki, może przestymulowana po dniu całym...nie zawsze wtedy dostawiam do piersi, ale najczęściej tak, bo płacze i aż dygocze ze strachu. Poczuje pierś, mój zapach i znowu śpi. Tylko że strasznie często sie budzi na nowo .
Bo u nas jak jej wreszcie w srodku nocy dam mm to sie koncza pobudki 

dla Polci 

klask i:
i jaka ryba w ogóle?

wspolczuje bardzo, mam nadzieje, ze szybko to minie i Pietraszko bedzie grzecznie spac cala nocke.
ostatnio nie jestem sobą. Nerwowa się zrobiłam i jakaś taka obojętna na wszystko.
Kochana a ćwiczysz jakoś? Ja robiłam prez miesiąc A6W (niestety dłużej nie dałam rady) a teraz 8 min ABS. I powiem Ci, że widzę różnicę w wyglądzie brzucha. Na kg to nie działa, ale brzuszek jest ładniejszy. Choć daleko mi do ideału
a że nie przyszło i obydwoje o tym zapomnieliśmy, to teraz tworzę czynny żal