|
|
#4801 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() To ja się poradzę Was - Krzyś uwieeeelbia leżeć sobie na brzuszku w łóżeczku, przodem do pokoju i przez szczebelki obserwować nas i wszystko inne. Ale niestety zdarza Mu się "pacnąć" główką w szczebelki (małe piwo) i barierkę górną... A to już bardziej kanciaste i czasem ma nawet mały ślad, jak kilka razy się tak uderzy... Ale przecież nie założę Mu ochraniacza (ma od strony ściany i od wezgłowia), bo nic nie będzie widział... Może jakoś owinąć tylko tę barierkę nie mam pomysłuCytat:
Cytat:
![]() kosi-kosi
|
|
|
#4802 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Michaś miał dziś szczepienie i trochę się zmartwiłam, bo waży na dzień dzisiejszy 6,350 i ma 66cm (myślałam, że ma więcej jak ważyłam go na swojej ostatnio) Pielęgniarka zwróciła uwagę, że malutko waży, ale lekarka powiedziała, że jest po prostu drobny. Jula w tym samym czasie ważyła 7,600 jakoś tak się martwię, że mało przybiera, 1,5 miesiąca temu ważył 5,900 i miał 60cm. a Michaś ma 6 i pół miesiąca
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2013-09-04 o 12:56 |
|
|
|
|
#4803 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
My po kolejnej wizycie (pedagog + rehabilitantka) Filip był grzeczny jak nigdy, w nagrodę skorzystałam z tego kodu -20%I w Smyku 2 pary rajstop za 12zł i gryzak do podawania pokarmu ![]() Od obydwu Pań zebrał same pochwały za postępy, pytała czy się przekręca na boczki a Fi jak na zawołanie zrobił przerzut na brzuszek A Pani myślała że on tylko na boczki się przekręca. To pokazał jej co potrafiI w ogóle jestem bardzo zadowolona bo oceniły rozwój ruchowy na 6 m-cy a Filip ma 5 bo jeszcze jakiś czas temu był do tyłu o 1-2m-ce.Póki mały grzecznie leży i się bawi w łóżeczku to ja kawka i podczytam co tam naskrobałyście. |
|
|
|
|
#4804 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka!
Cytat:
![]() Wczoraj kuzynka pokazywała mi ścieżkę na parkiecie - wydeptała wożąc dziecko wózkiem ![]() Cytat:
za załatwienie sprawyCytat:
Chyba że ktoś lubi tak... patologicznie ![]() Maria, co w końcu upiekłaś? Pochwal się! http://www.tublu.pl/zawsze-blisko/no...imitowana.html Dzięki Cytat:
![]() Cytat:
Lecę robić obiad, póki dziec śpi. Mam jeszcze jakieś... 15 min ![]() Monicca - super!! ![]() Ma któraś do sprzedania buty na chrzest dla chłopca?
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2013-09-04 o 12:53 |
|||||
|
|
|
|
#4805 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
hehe - tez wlasnie nakupilam tutaj troche by juz z No nie zabierac, a zem prawie wszytsko na 68-74 zabrala - teraz tylko - wezme ze soba cieplejsze no i 0-3m jakie mam - i trza bedzie wystawic na tablice ew allegro ![]() BOSKA aaaa i mamy taka sama zabawke - plyn plyn lodeczko LaLaLa ... niebieskie auto - juz mam jej dosyc hahahaCytat:
Cytat:
![]() za wizyte - ja tez bym takiego slodziaka chwaila ![]() wstalam Milus spal ze mna 1,5 - teraz tylko odgrzac zebereka ugotowac ziemniaki - zjesc i Piechota do Babci - bo o dziwo - mam nawet Sloneczko
|
||||
|
|
|
|
#4806 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na co dzień mu gotuję ale czasami jak nie zdąże czy coś mi wypadnie to wtedy daję BD. Super ![]() To i ja sie pochwalę bo Filip od jakiegoś czasu daję "cześć" Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4807 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do upałów niech bedze ze od piątku tylko mają być ![]() Cytat:
skoro lekarka mówi ze jest ok. Różni są ludzie jeden wysoki drugi niski ![]() Cytat:
za wszystkie pochwały kolejny zdolniacha
|
|
|
#4808 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a szkoda!Cytat:
wesoly jest, je normalnie nic nie zauwazylas niepokojacego to pewnie sie nic nie dzieje Cytat:
Cytat:
ale fajna jest Miska gryzie te kluczyki, tylko ciężka strasznie i zrzuca na podłogę! pewnie fajnie to wygląda!
|
|
|
|
#4809 | ||||
|
Zakorzenienie
|
nie wiem skąd, ostatnio nawalam i to ostro :/
u mnie jest jeszcze słabo widoczna oj teraz nawalam, chciałabym wrócić na dawny tor ale się obżeram i obżeram :/ Cytat:
widziałam na fejsie! super! Cytat:
![]() tak Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#4810 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No, i jeszcze do tego mieliśmy kuuupę śmiechu
|
|
|
|
#4811 | |||
|
Zakorzenienie
|
Już po szczepieniu. Katarek już taki delikatny, więc można było.
Nikodem ma 67 cm i 6300, nadal poza siatką centylową, ale przybiera w normie, więc lekarka stwierdziła, że chyba taka jego natura. Pediatra stwierdziła, że ruchowo bardzo dobrze się rozwija, nawet ponad swój wiek, także dla Nikosia ![]() ja tak samo. Czuję, że już przytyłam a i tak dalej się opycham jak szalona Cytat:
dla Misi urocza jestCytat:
![]() ![]() coraz bardziej kontaktowe te nasze dzieciaczki się robią ![]() Cytat:
Nie mogę przestać myśleć o tym chłopcu, którego znaleźli kiedyś w Cieszynie na stawach i teraz się wyjaśniło wszystko. Nie mieści mi się w głowie, jak można być tak okrutnymi ludźmi jak Ci jego rodzice. Aż się popłakałam, jak o tym usłyszałam i co sobie o tym przypomnę to mam łzy w oczach. Straszne. Powinni tych ludzi razem z Katarzyną W. wywieźć gdzieś do najgorszego więzienia i torturować do końca życia. |
|||
|
|
|
|
#4812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4814 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam właśnie to samo napisać.
A lekarz nie zlecił? Dziwne, bo u nas jak mały tak bardzo mało przybierał, to od razy skierowanie na badanie dostał. I wyszło, że anemia. |
|
|
|
|
#4815 |
|
Zakorzenienie
|
Strippi u nas przyrost tez spadl na leb i szyje :/ niedawno mielismy bilans U4 i w ciagu 10 tygodni przyrosl tylko 1,5 kg czyli tygodniowo srednio mielismy 150g ( a wczesniej przyrastal ok. 300-400g).. i dzisiaj sie zwazylismy i mamy raptem 200g w ciagu ostatnich 3 tygodni
czyli mamy spory spadek..lekarz mi mowil, ze dziecko czerpie zelazo z rezerw jakie utworzyl w ciagu ostatnich tygodni ciazy i rzadko zdarza sie anemia u dzieci... ale u mnie tez hemoglobina w ciazy w koncowce spadla dosc nisko i miala wartosc ok.11. ehh.. nastepny bilans mamy dopiero w listopadzie, chyba bede musiala sie wczesniej wybrac.
|
|
#4816 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wieczór
![]() Nam dziś przyszło nosidełko boba więc czekamy na pogodę i jedziemy do lasu na grzyby.A z wagą nie jest tak że im dziecko starsze tym przyrost mniejszy i ważne by dziecko do 6 mc podwoiło swoją wagę urodzeniową? U nas Anielka waży 6,77 kg a jaka długa nie wiem nosi póki co ciuszki na 62. |
|
|
|
|
#4817 | |
|
Wtajemniczenie
|
aaaaaaaaa zrobiłam ciasto to sypane co chyba Despa wklejała?? tą a`la szarlotkę i zaraz wciągnę całą blache
nie wiem czy mi wyszło czy nie ale jest pyszne![]() Cytat:
jak najbardziej
|
|
|
|
#4818 |
|
MBZ♥
|
Moderna właśnie dziecko ma rezerwy żelaza jakoś do końca 3-4 miesiąca--mogą sie skończyć szybciej przez niedobór u mamy w ostatnim trymestrze ciąży. Dlatego trzeba skontrolować żeby nie doszlo do anemii
u nas przyrost masy zwolnił ale wyniki ok ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Oliwka jaka bobe wybrałyście? ![]() i za wagę![]() Liwka podziel się
|
|
|
|
|
#4819 |
|
Zakorzenienie
|
Strippi
jak Michałek zdrowy i pogodny to myślę że nie ma czym się martwić My mamy jutro 3 wizytę kontrolną z bioderkami. A za tydzień ostatnie szczepienie bo my też szczepimy tymi 6w1 ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- LiwkaO ale słodziak z Miśki i jak ładnie robi kosi kosi W ogóle stwierdzam że ja mam jakiś dziwny głos bo wy jak pokazujecie nagrania to macie takie miłe łagodne a ja to jakaś gruboskórno-piszcząca baba |
|
|
|
|
#4820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jaki macie ostatnio sredni przyrost (po 4 miesiacu)?
|
|
|
#4821 |
|
Zakorzenienie
|
BYou wzięłam tą soho takie dla dziewczynki
|
|
|
|
|
#4822 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4823 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4825 |
|
Zakorzenienie
|
a to bardzo ladny przyrost
za tydzien mam wizyte u kardiologa to dopytam, bo wychodzi nam na razie ok 70 gram malenko.. (tyle byloby nawet ok. po szostym miesiacu).
|
|
#4826 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gdzie foty zakupów się pytam? Cytat:
fajne, też mi się podobało Cytat:
|
|
|
#4827 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za szczepienie dobrze ze katarek znikaspokojnie a jak z dorosłymi w tym samym wieku a różnie ważą tak pewnie i z dziećmi jesli morfo ok to jest ok Cytat:
|
|
|
#4828 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 szklanka manny 1 kg jabłek cynamon(ilość wg uznania) półkostki margaryny lub masła suche wymięszać, jabłka obrać, zetrzeć na tartce i wymięszać z cynamonem. Wsypać na blaszkę (wyłożoną papierem lub wysmarowaną) 1 szklankę suchego, wyłożyć pół jabłek, szklanka suchego, reszta jabłek, reszta suchego i na wierzch ułożyć margarynę startą na tartce albo pokrojoną w cienkie plasterki. Piec w temperaturze 200 stopni około 40 minut, przepis na małą blachę. (ja dawałam stevię wtedy 1/3 1/4 szklanki) Blacha naprawde mała i pieklam rowno 40 minut.
|
|
|
|
#4829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha- moj natarczywie bije sie tymi czesciami od zabawki :p i widze ze mi nie zacytowalo ![]() za szczepienia Milus wypil 200 i padl mi o 19-45 ![]() mama chwile dla siebie |
|
|
|
|
|
#4830 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za szczepienieJa tak samo teraz przeżywam każdą taką wiadomość. Rozumiem, że można się czasem zdenerwować, nie mieć już cierpliwości, kiedy dziecko np. cały dzień marudzi, ale jakim trzeba być zwyrodnialcem, żeby tak postąpić, są pewne granice, których normalny człowiek nigdy nie przekracza. A wątek chyba zbliża się ku końcowi...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:12.

nie mam pomysłu
chociaż podejrzewam, że znowu nie będzie, bo mały jeszcze ma katarek

05.07.2008 

ale fajna jest Miska gryzie te kluczyki, tylko ciężka strasznie i zrzuca na podłogę!