Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-05, 03:45   #4171
vil84
Wtajemniczenie

Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

A Przemek nie przepada za czytaniem.... krotkie wierszyki czy piosenki to chetnie, ale przy czytaniu nawt krotkich ksiazeczek sie szybko nudzi i marudzi. No chyba ze sa wyjatkowo fajne obrazki to chwile dluzej wytrzyma

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 06:07   #4172
Ashyshqa
Zakorzenienie

Re: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
ooo to czeka Cię intensywny dzionek ! super

nam nikt już prezentów nie robi chyba sama muszę zrobić prezent synkowi

zazdroszczę śmiania się
ja stwierdzam, że mój W jest powściągliwy
tylko 2 razy w swoim życiu zaśmiał się na chwilę na głos i tyle, on jedyne co to się uśmiecha,
, ale pewnie ma to po mnie,bo ja baaaardzo rzadko śmieję się na głos.... generalnie nie śmieszą mnie kabarety itp

DOBREJ NOCY
Sofia jeszcze ani razu nie zasmiała się na głos... i na pewno nie ma tego po mamie ja nawet jak forum czytam to często doprowadzacie mnie do śmiechu czym budze dziecko albo przeszkadzam jej w jedzeniu
Ząb mi znów dokucza kiedy to się skończy?
Sonia dziś trochę lepiej spała, nosek nie był aż tak zatkany. Pójdziemy się zaszczepić, mam nadzieję, że moje biedactwo bardzo tego nie odchoruje...

Happy to.czekam na relacje ze stosowania kremu. A jak było u znajomych? podobało się Helence?

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2013-09-05 o 06:09
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 07:22   #4173
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Zanim postaram się nadrobić muszę się wyżalić... Moje dziecię spało dzisiaj bez przerwy od 24 do 6:30. I nie, nie cieszy mnie ten fakt...
Rano cycki jak głazy... Już sobie zapodałam Ibuprom i czekam co dalej...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 07:27   #4174
Elusiek
BAN stały

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Mam pytanko, czy przy pierwszym rozszerzaniu diety dziecka podawałyście warzywa gotowane, czy ze słoiczka? Dziś planuje podać pierwszy raz kaszkę, jutro spróbować ziemniaczka albo marchewkę.
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 07:29   #4175
Kinga_20
Zakorzenienie

Can mam pytanko poza tematem Zamówiłam pajace z NEXTa w piątek 30 sierpnia i dfo tej pory nie mam przesyłki, a niby jest napisane, że do 3dni roboczych - czy Ty coś zamawiałaś z tej PL stronki? Bo wiem, że robiłaś zamówienia na stronę UK.

A propo rozszerzania diety poczytajcie sobie o BLW - ja na pewno będę stosować

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 07:31   #4176
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

hej, ja już nie śpię, koleżanka mnie obudziła dobrą nowiną - urodziła dziś synka, w dzień tp

Bartuś leży obok mnie i jeszcze śpi a ja się rozpływam
http://www.youtube.com/watch?v=GMaGd...ature=youtu.be

Kinga tylko BLW, tak w 100%?
Ja chyba mieszanie

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-09-05 o 07:33
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 07:32   #4177
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
ostatnio na klatce spotkaliśmy sąsiadkę, pozachwycała się córcią i pytanie- "mogę pocałować w łapkę?" no, co byście powiedziały i jak?
"proszę"- a potem trzymanie łapki i mycie w domu od razu..
ja tam twardo mowie, jak tylko widze, ze ktos sie chce do Florka dobierac: "prosze go nawet nie dotykac tymi niemytymi rekami!!!"
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-05, 07:40   #4178
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
hej, ja już nie śpię, koleżanka mnie obudziła dobrą nowiną - urodziła dziś synka, w dzień tp

Bartuś leży obok mnie i jeszcze śpi a ja się rozpływam
http://www.youtube.com/watch?v=GMaGd...ature=youtu.be

Kinga tylko BLW, tak w 100%?
Ja chyba mieszanie
Moja koleżanka stosowała tylko BLW i jej córa zawsze jadała wszystko i nie było problemu typu jedzenie przed tv żeby tylko zjadło, zabawianie podczas jedzenia czy latanie z łyżeczką po mieszkaniu. Może tylko jakiś kleić będę łyżeczką podawała, ale to jeszcze nie wiem, na pewno poczekam aż skończy te 5 miesięcy.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Stary 2013-09-05, 07:41   #4179
Elusiek
BAN stały

Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

Elusiek idziecie na rehabilitację bo mały płakał leżąc na brzuszku???
bo za krótko leży jak na ten wiek- oceniła to inna pediatra bo nasza była na urlopie, ale znalazłam rehabilitantkę 300m od naszego mieszkania i powiedziała że go dziś obejrzy za darmo czy naprawdę jest coś nie tak z napięciem, czy porostu po operacji zaczął się później rozwijać
Stary 2013-09-05, 07:44   #4180
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Moja koleżanka stosowała tylko BLW i jej córa zawsze jadała wszystko i nie było problemu typu jedzenie przed tv żeby tylko zjadło, zabawianie podczas jedzenia czy latanie z łyżeczką po mieszkaniu. Może tylko jakiś kleić będę łyżeczką podawała, ale to jeszcze nie wiem, na pewno poczekam aż skończy te 5 miesięcy.
Ja nie wiem czy będę miała cierpliwość aby stosować tylko BLW Zobaczymy
kleików nie mam zamiaru podawać, ma to w ogóle jakieś wartości odżywcze?
No i my czekamy pełne 6 miesięcy a do BLW dziecko musi ładnie, prosto siedzieć chyba, prawda?
Tak czy siak, na pewno spróbujemy zabawy z BLW

Stary 2013-09-05, 07:46   #4181
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

hump mamy chustę ale mała różnie chce w niej chodzić. Czasami 5 min a czasami godz. I jak już bierzemy chustę to i tak wózek też.
o to jest dobry patent - u nas w chuście nie ma problemów, chyba że I. jest głodny. a z wózkiem różnie bywa, a nie wpadłam na to żeby do koszyka na dół zapakować chustę

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
no to lec do wanny! ja nie wiem, czy to przez ta wspolna kapiel, czy mu sie cos poprawilo... ale FLOREK ZASNAL SAM!!! juz godzine spi w lozeczku tylko 3 razy smoka mu podalam...
brawo Floruś

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość

Byliśmy w poradni rehabilitacyjnej i niestety nie jest dobrze :/ przez miesiąc 2 razy w tygodniu wizyty u fizjoterapeuty i potem do kontroli czy się polepszylo ... ma asymetrie i nie radzi sobie ma brzuszku -zamiast podpierac się na rękach podnosi głowę siłą karku, słabo podnosi nóżki i główkę trzyma opuszczona zamiast prosto... zdolowalam się trochę... jedyne czym była zachwycona to jego gadatliwosc, na szczęście powiedziała że ma potencjał, więc mam nadzieję że będzie dobrze

za terapię
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-05, 07:49   #4182
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
chciałabym jak znajdziemy czas to pewnie spróbujemy. kiedyś wertowałam strone migusiow. faaaajne to!

a pokazujesz slimakowe rogi? rozbroilo mnie "slimak NIC NIE ROBI tylko ELEGANCKO rusza czulkami"

eee kupa była rano, a w przychodni przed samym wazeniem zmieniłam jej pieluchę, bo sporo tam nasiusiala

maly pływak.

Nela tez w wannie lezy brzuchem do góry i czeka az ja wyszorujemy i eobi przy tym taaaakie miny jakby jej było najwspanialej na swiecie teraz rozumiem dlaczego wszyscy mowia, ze jest leniwa hehe. Przemus to mala torpeda!

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

a jakies fotki macie?

chyba odgapie...zapalimy sobie swieczki...

aaa myslalam, ze zupełnie wozek nie wchodzi w gre. jasne, ze może w nim spac. nawet lepiej jak ja weźmiesz o takiej "zmeczonej" porze

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

dokładnie, na basenie zupełnie inaczej to wygląda. raczej nastawiają się na stopniowe przyzwyczajenie dziecka do wody. na 1 zajęciach moczylismy tylko tyl glowy, starsze dzieci były już polewane po buzi, albo po całym ciele konewka Przemo jest odważny, ja bałabym się, ze mala w końcu tak fiknie, ze się wystraszy i będzie ryk. a później lek do wody na dluuugie lata
Fajne fajne zobaczymyvczy dam rade hehhe

Cytat:
Diabli dzieki jestes wspaniała

Sharp kupiłam w poniedziałek w Lidlu.Wczoraj upieklam pierwszy raz ale za dużo drożdży dodałam i mi ciasto opadlo w smaku ok. jutro spróbuje znowu

Vil Przemek cudny

Byliśmy w poradni rehabilitacyjnej i niestety nie jest dobrze :/ przez miesiąc 2 razy w tygodniu wizyty u fizjoterapeuty i potem do kontroli czy się polepszylo ... ma asymetrie i nie radzi sobie ma brzuszku -zamiast podpierac się na rękach podnosi głowę siłą karku, słabo podnosi nóżki i główkę trzyma opuszczona zamiast prosto... zdolowalam się trochę... jedyne czym była zachwycona to jego gadatliwosc, na szczęście powiedziała że ma potencjał, więc mam nadzieję że będzie dobrze

Ooo a jak trzyma rece jak lezy ba brzuszku?

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
ale fajny ten Danielek
jaki mądry
pięknie go mama wyuczyła
Slodziak
Ona poswiecila sie cala soba ja nie potrafie chyba tak

D. Ma 11:40 wiec pospalismy
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 07:53   #4183
Elusiek
BAN stały

Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:

będzie dobrze zobaczysz, trochę ćwiczeń i mu się polepszy
Stary 2013-09-05, 07:53   #4184
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie wiem czy będę miała cierpliwość aby stosować tylko BLW Zobaczymy
kleików nie mam zamiaru podawać, ma to w ogóle jakieś wartości odżywcze?
No i my czekamy pełne 6 miesięcy a do BLW dziecko musi ładnie, prosto siedzieć chyba, prawda?
Tak czy siak, na pewno spróbujemy zabawy z BLW
Tak musi siedzieć samo, bo inaczej BLW jest bez sensu, co do kleiku to źle napisałam, gluten chcę powoli wprowadzić, a z tego co widzę kleiki są glutenowe, ale słabo dostępne, pewnie kasze manną albo coś innego będę dawała, ale to zobaczę. Na pewno wiem, że zacznę od warzywek

Stary 2013-09-05, 07:53   #4185
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
Mam pytanko, czy przy pierwszym rozszerzaniu diety dziecka podawałyście warzywa gotowane, czy ze słoiczka? Dziś planuje podać pierwszy raz kaszkę, jutro spróbować ziemniaczka albo marchewkę.
Ja ze słoiczka-jak podałam marchewkę ugotowaną to się młody zdziwił
Wolę słoiczek, bo i wygodniej i taniej (nie mamy gazu tylko wszystko na prad)

Cytat:
Can mam pytanko poza tematem Zamówiłam pajace z NEXTa w piątek 30 sierpnia i dfo tej pory nie mam przesyłki, a niby jest napisane, że do 3dni roboczych - czy Ty coś zamawiałaś z tej PL stronki? Bo wiem, że robiłaś zamówienia na stronę UK.

Już powinnaś mieć Oni wysyłają to kurierem (dhl chyba) . I dochodzi w 3 dni.
Może nie było Cię w domu? Bo oni ani nie dzwonią ani nie zostawiają informacji, ze byli
Napisz do nexta bo to nie możliwe, zebyś tego do dziś nie dostała...
Edit: weekend był ;-) to powinnaś dostać dziś

Edit2: co to jest BL:W????

Edytowane przez candace1
Czas edycji: 2013-09-05 o 07:54
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 07:57   #4186
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
bo za krótko leży jak na ten wiek- oceniła to inna pediatra bo nasza była na urlopie, ale znalazłam rehabilitantkę 300m od naszego mieszkania i powiedziała że go dziś obejrzy za darmo czy naprawdę jest coś nie tak z napięciem, czy porostu po operacji zaczął się później rozwijać
O moj tez krotko i sporowysilku go to kosztuje

Cytat:
Ja zaczelam od kaszy i juz dostaje ja 5 dzien i dopiero moze w sobote dam mu marchew ale tez przez pare dni , moja pediatra zalecila kazda nowosc kilka dni dawac zanim cos nowego dostanie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Zanim postaram się nadrobić muszę się wyżalić... Moje dziecię spało dzisiaj bez przerwy od 24 do 6:30. I nie, nie cieszy mnie ten fakt...
Inna by sie cieszyla hhehe wspolczuje tych kamieni oby pRzeszlo

Stary 2013-09-05, 08:02   #4187
maluska88
Raczkowanie

Dzień Dobry ja po pierwszej nocy z ząbkowianiem i słyszlam że dziecko płacze ale nie przypuszczałam ża aż tak mały budził sie co godzinę z mega rykiem żel nie pomagał paracetamol też jedynie jak pic dawałam ehh padam.
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 08:10   #4188
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
http://babyledweaning.pl/
sposób karmienia niemowlęcia polegający na tym, że dostaje kawałki jedzenia, nie papkę samo je, samo decyduje ile i co zje

Stary 2013-09-05, 08:32   #4189
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Ja ze słoiczka-jak podałam marchewkę ugotowaną to się młody zdziwił
Wolę słoiczek, bo i wygodniej i taniej (nie mamy gazu tylko wszystko na prad)

Już powinnaś mieć Oni wysyłają to kurierem (dhl chyba) . I dochodzi w 3 dni.
Może nie było Cię w domu? Bo oni ani nie dzwonią ani nie zostawiają informacji, ze byli
Napisz do nexta bo to nie możliwe, zebyś tego do dziś nie dostała...
Edit: weekend był ;-) to powinnaś dostać dziś

Kurde to jak nie zostawiają wiadomości to co z tym później się dzieje? No nic poczekam dzisiaj i zobaczymy a maila im już wczoraj wysłałam., ale chyba nie ma żadnego adresu w pl, bo po ang pisałam. Dzięki za pomoc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-05, 08:41   #4190
nuna2
Zakorzenienie

Motylku, Leida u nas to wygląda tak:
ona patrzy w swoją lewą stronę. Nie może do końca obrócić głowy w prawą, tylko robi to dziwnie pod skosem) Nie chce się obrócić jak jej pokazujemy zabawki z prawej tak jak radziła neulorog. Jak jej ustawie sama na prawo, to ona wraca na lewo.
Neurolog pokazałą ćwiczenia i zadziałały na rączki, bo miałą delikatne napięcie, ale z główką stoimy....
Motylku długa ta twoja córcia

cloche tyle się uwalczyłaś o pokarm, więc mam nadzieję, że będziesz mogła karmić piersią. Dobrze, że nie pozwalasz Florka dotykać bez umycia rąk, bo przecież ma mieć operacje, to nie można fundować mu zarazków

Magusia biedny Dareczek ale nie miej do męża żalu... On na pewno nie chciał źle, a jakby wiedział, że coś nie tak zwrócił by jej uwagę

vil super, że z bioderkami wszystko w porzo I super wam Przemcio usypia
Genialnie się kąpie!!Ale się pośmiałam. A nie boisz się wrzucać takich prywatnych filmików na ogólne forum??

diabli zarąbiście Ci Nelcia przybieraMasz urozmaicenia kupa na 3 U Nas schodzi najczęściej na 2 Twoja Nelcia już interesuje się czytaniem?? Miłej wyprawy do znajomych

Sharp dziś skończyliśmy 12 tyg...

Justi jak Bartuś zareagował na łyżeczkę?? My naszej podajemy od jej 3 tyg, bo dawaliśmy kropelki na kolkę.
Wyobraziłam sobie Ciebie śpiewającą i sąsiadów jak słuchają: iooo iooo

Karolina trzymam kciuki, żeby Antoś szybko nadrobił

Veronic sprawa z tetrowaniem wygląda tak, że mąż dalej zaklada tetrę:P a ja różnie ale pampersy lecą:P Chyba się trochę do niej przyzwyczaiłam:P Próbowałam go przetrzymać, żeby spierał te kupki ale się nie złamał:P

szprotka ściągaj szybko mleczko!!

Witam i ja ze śpiącą u boku Julcią i w skończonym jej 12 tyg
Wczoraj się tak darła wieczorem, że nie napisałam nic. I nie wiem czy z głodu

O 17.30 miałam dentystę, nakarmiłam ją o 17. Zaczęła się drzeć o 19.30 ale zazwyczaj tak płacze przez brzusio. Wykąpaliśmy, dałam jej butle a ona nie chwyci... Dopiero pociumkała o 20.40 i zjadła najpierw 50 a potem jeszcze 30. Usnęła o 22 i spała do 6;45. Mama mówi, żebym się nie martwiła, bo głodna by nie spała... ALe 80 ml na całą noc to nie za mało??

ASshy mnie też ząb bolał ostro po dentyście, ale dziś już spoko. Tylko jak Ciebie dalej tak boli, to może jednak musisz mieć kanałowe

Mi zostały do zrobienia jeszcze 2 zęby, a w sumie to ona policzy za dwabo jest na tej szczelinie pomiędzy jednym a drugim. I koniec. Czyli do zrobienie po ciąży były 4 zęby Kurde, czemu mam takie lipne szkliwo... a brat ma jedną plombe!!

Uff nadrobione, odpisane, to wstaję:P
Stary 2013-09-05, 08:44   #4191
karolina2121
siedzę i myślę

Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Banka leżąc na brzuszku ręce są mu praktycznie nie potrzebne bo trzyma się na karku ... poleciła podtrzymywać go przy pupie i rozkładać ręce żeby na nich się opierał

co do tej metody Blw to ona jest tylko dla dzieci kp ?

Stary 2013-09-05, 08:49   #4192
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Justi jak Bartuś zareagował na łyżeczkę?? My naszej podajemy od jej 3 tyg, bo dawaliśmy kropelki na kolkę.

Veronic sprawa z tetrowaniem wygląda tak, że mąż dalej zaklada tetrę:P a ja różnie ale pampersy lecą:P Chyba się trochę do niej przyzwyczaiłam:P Próbowałam go przetrzymać, żeby spierał te kupki ale się nie złamał:P
polizał ją, w szoku trochę był co to się dzieje

twardy zawodnik z Twojego męża
Cytat:
co do tej metody Blw to ona jest tylko dla dzieci kp ?

nie wydaje mi się

Stary 2013-09-05, 08:51   #4193
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

O 17.30 miałam dentystę, nakarmiłam ją o 17. Zaczęła się drzeć o 19.30 ale zazwyczaj tak płacze przez brzusio. Wykąpaliśmy, dałam jej butle a ona nie chwyci... Dopiero pociumkała o 20.40 i zjadła najpierw 50 a potem jeszcze 30. Usnęła o 22 i spała do 6;45. Mama mówi, żebym się nie martwiła, bo głodna by nie spała... ALe 80 ml na całą noc to nie za mało??
za kolejny tydzień życia J. ja się zgadzam z twoją mamą - dziecko o ile jest zdrowe to spać głodne nie pójdzie. no i ładnie ci pospała.

a męża masz upartego z tą tetrą, i że nawet pranie kup go nie zniechęciło to godne podziwu
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-05, 08:52   #4194
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Motylku, Leida u nas to wygląda tak:
ona patrzy w swoją lewą stronę. Nie może do końca obrócić głowy w prawą, tylko robi to dziwnie pod skosem) Nie chce się obrócić jak jej pokazujemy zabawki z prawej tak jak radziła neulorog. Jak jej ustawie sama na prawo, to ona wraca na lewo.
Neurolog pokazałą ćwiczenia i zadziałały na rączki, bo miałą delikatne napięcie, ale z główką stoimy....
Motylku długa ta twoja córcia

cloche tyle się uwalczyłaś o pokarm, więc mam nadzieję, że będziesz mogła karmić piersią. Dobrze, że nie pozwalasz Florka dotykać bez umycia rąk, bo przecież ma mieć operacje, to nie można fundować mu zarazków

Magusia biedny Dareczek ale nie miej do męża żalu... On na pewno nie chciał źle, a jakby wiedział, że coś nie tak zwrócił by jej uwagę

vil super, że z bioderkami wszystko w porzo I super wam Przemcio usypia
Genialnie się kąpie!!Ale się pośmiałam. A nie boisz się wrzucać takich prywatnych filmików na ogólne forum??

diabli zarąbiście Ci Nelcia przybieraMasz urozmaicenia kupa na 3 U Nas schodzi najczęściej na 2 Twoja Nelcia już interesuje się czytaniem?? Miłej wyprawy do znajomych

Sharp dziś skończyliśmy 12 tyg...

Karolina trzymam kciuki, żeby Antoś szybko nadrobił

szprotka ściągaj szybko mleczko!!

ASshy mnie też ząb bolał ostro po dentyście, ale dziś już spoko. Tylko jak Ciebie dalej tak boli, to może jednak musisz mieć kanałowe

Mi zostały do zrobienia jeszcze 2 zęby, a w sumie to ona policzy za dwabo jest na tej szczelinie pomiędzy jednym a drugim. I koniec. Czyli do zrobienie po ciąży były 4 zęby Kurde, czemu mam takie lipne szkliwo... a brat ma jedną plombe!!

Uff nadrobione, odpisane, to wstaję:P
Moj ostatnio jadl o 16 120 ml i spal na tym do 3 albo 4, z glodu by sie obudzila

Stary 2013-09-05, 08:53   #4195
karolina2121
siedzę i myślę

Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC

Cytat:
nie wydaje mi się
muszę się koniecznie dowiedzieć, tylko trochę się boję nie mam własnych warzyw z ogrodu i te sklepowe to nie wiadomo czym są naszprycowane

Stary 2013-09-05, 08:55   #4196
Kinga_20
Zakorzenienie

Dziewczyny jak czytam, że niektóre dzieci śpią w ciągu dnia parę razy po godzince i że jedzą co 4-5h to normalnie nie wiem co z tym moim dzieciem. W ciągu dnia ma 4 drzemki po 20-30 min. (jedną właśnie odbywa), do tego jje co 2h..... W nocy śpi - to chociaż tyle dobrego. Jak siedzę w domu to luzik mogę ją i co godzinę karmić, ale jak gdzieś chce się wyjść to masakra, w wózku też śpi 30-40 min. później budzi się, jak ma dobry humor to można połazić, ale zazwyczaj zaczyna płakać i trzeba ją na ręce brać i pusty wózek prowadzić....

Tydzień temu miałyśmy usg bioderek - wszystko super, dr kazał ćwiczyć siadanie i w sumie nie muszę jej zmuszać, bo sama się ciągnie za ręce. Waży ok 6,6 kg także koło 50 centyla od początku idziemy.

A dzisiaj jedziemy do Zakopca

Stary 2013-09-05, 08:55   #4197
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE

Cytat:
muszę się koniecznie dowiedzieć, tylko trochę się boję nie mam własnych warzyw z ogrodu i te sklepowe to nie wiadomo czym są naszprycowane

niby tak ale też słoiczkami dziecka nie będziesz karmiła ciągle chyba

ja się najbardziej boję zakrztuszenia

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-09-05 o 08:56
Stary 2013-09-05, 08:59   #4198
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Diabli Bartuś lubi jak mama śpiewa "mały Bartuś farmę miał, ija ija o! A na tej farmie chodował, ija ija o! Krówki muuuu, owce meeee, osiołki ioo iooo" i tak w kółko zmieniając zwierzęta sąsiedzi pewnie słuchać mnie już nie mogą
ja wymyślam rymy nie z tej ziemi, przy zabawie w noski noski eskimoski, doszło policzki króliiczki i czółko czółko moja pszczółko...i tak cały dzień do Niej rymuję śpiewam tylko jedną kołysankę dziś przechodzę na audiobook Dolina Muminków

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Sofia jeszcze ani razu nie zasmiała się na głos... i na pewno nie ma tego po mamie ja nawet jak forum czytam to często doprowadzacie mnie do śmiechu czym budze dziecko albo przeszkadzam jej w jedzeniu
Ząb mi znów dokucza kiedy to się skończy?
Sonia dziś trochę lepiej spała, nosek nie był aż tak zatkany. Pójdziemy się zaszczepić, mam nadzieję, że moje biedactwo bardzo tego nie odchoruje...

Happy to.czekam na relacje ze stosowania kremu. A jak było u znajomych? podobało się Helence?
Najpiękniejszy dźwięk jaki w życiu słyszałam to H. śmiech- trzy dni temu. odtąd cisza w tym temacie, bądź czujna.
Helenka była oszołomiona, bo to bardzo duży dom był, więc każde przejście z kąta w kąt skutkowało rozdziawioną buzią i oczami jak bułki. Do tego peeeełnooooo obrazów na ścianach, więc w ogóle kosmos. Była bardzo grzeczna- dużo na rączkach, znajomi mają dwa psy i większość czasu spędzaliśmy na parterze w salonie, gdzie nie miałam Jej gdzie położyć (psy leżą przecież na kanapach i fotelach), ale też w wózku. Było cudnie Nocka jak marzenie, zasnęła o 22 bez ceregieli i wstała o 9
Krem mogę polecić w ciemno.

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ja tam twardo mowie, jak tylko widze, ze ktos sie chce do Florka dobierac: "prosze go nawet nie dotykac tymi niemytymi rekami!!!"

też dobrze może następnym razem sę zreflektuję, wiedziałam tylko, że jeszcze jedno piętro i będę w domu

Edytowane przez happy blue
Czas edycji: 2013-09-05 o 09:07
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 08:59   #4199
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
nie, poza tymi najbardziej podstawowymi znaczeniami - papa itp

oglądajcie, płakaliśmy ze śmiechu ... Przemek zdecydowanie wędruje na basen mam nadzieję że nikogo nie urazi słownictwo mojego męża
http://www.youtube.com/watch?v=x7fp_...ature=youtu.be
zainspirowałaś mnie lecę po gąbkę dziś:P

kąpalismy się już z młodym w wannie ale był spięty, może jak będzie sam to się rozkręci
Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Kto był na basenie? I jak wrażenia? Ja w końcu nabyłam strój dwuczęściowy i idziemy w następny weekend! Podobno nie wszędzie trzeba mieć czepki, na której stronie mignęło mi, że pisali, że nie trzeba. Może, żeby niemowlaki się nie wystryszały swoich rodziców?
Na allegro znalazłam karuzelkę, ale tylko z odbiorem osobistym w Poznaniu....jakaś chętna?
już pisałam my byliśmy na agh i super są przewijaki w przebieralniach, tylko czepki obowiązkowe i obcisłe gacie dla panów:P w sobotę idziemy sobie sami, a za tydzień juz zaczyna się kurs o 10

nam doszła karuzelka tiny love klasyczna i młody jest zakochany także polecam z Krakowa do 100 zł znajdziesz spokojnie na gumtree czy tablicy

Cytat:

nie martw się mały szybciutko nadrobi zobaczysz

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ale się teraz w☠☠☠☠.....
No więc podczas zabiwgu ja miałam wyjść a TŻ trzymał Darka i ja się wszędzie naczytalam, że to zajmuje 2-5 min, a moje dziecko tam płakało rozpaczliwie jakieś 15min. Naprawdę aż opadł z sił...i co?! I rozmawiam z TŻ'tem dlaczego jak długo?
Okazało się, że szukała kanalika najpierw w tym oczku z zapaleniem, nie znalazła to poszła do drugiego, tam przetkała i znów wróciła próbować do pierwszego.
Ja rozumiem, że trza szukać, ale jak widzi, że zapalenie, że nie może kanalika znaleść to mogła szybciej przerwać i dziecka nie doprowadzać do takiego stanu, a mój TŻ zamiast pomyśleć i pogadać co w związku z tym zapaleniem czy to w ogóle możliwe by coś zrobić to trzyma to krzyczące dziecko.
Aaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!! się wkurzyłam
nie myśl już o tym najważniejsze, że to już za wami tul Darusia żeby syzbko zapomniał

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

ja tak mam często jak młody przesypia noc ale cycki się przyzwyczają spokojnie, przystaw dziecko albo odciągnij i już

Cytat:

ja nie can, ale zamawiałam z Polskiego nexta, to idzie z Niemiec więc czeka się ok. tygodnia

zaczęłam czytać 'Zaklinaczka niemowląt' jak rozwiązywać problemy wychowawcze i jets super gorąco polecam, 2 problemy które zaczynam od dziś rozwiązywać to:
-jedzenie co godzinę
-drzemki po 30-40 minut
wg. książki mały jest 'podjadaczem' i co mnie nie zdziwiło moja w tym wina
to że śpi krótko to również moja wina więc wprowadzimy zmiany: otulanie, smok i spanie w sypialni a nie ze mną na dole

dam znać jak mi idzie
Stary 2013-09-05, 09:01   #4200
karolina2121
siedzę i myślę

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MA

Cytat:
niby tak ale też słoiczkami dziecka nie będziesz karmiła ciągle chyba

ja się najbardziej boję zakrztuszenia
no na pewno nie oo matko jeszcze zakrztuszenia ... poczytaam więcej o tej metodzie i dopiero się zdecyduje jak będziemy karmić

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości