|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
A Przemek nie przepada za czytaniem.... krotkie wierszyki czy piosenki to chetnie, ale przy czytaniu nawt krotkich ksiazeczek sie szybko nudzi i marudzi. No chyba ze sa wyjatkowo fajne obrazki to chwile dluzej wytrzyma
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4172 | |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2
Cytat:
![]() ![]() Ząb mi znów dokucza ![]() Sonia dziś trochę lepiej spała, nosek nie był aż tak zatkany. Pójdziemy się zaszczepić, mam nadzieję, że moje biedactwo bardzo tego nie odchoruje... Happy to.czekam na relacje ze stosowania kremu. A jak było u znajomych? podobało się Helence? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-09-05 o 06:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4173 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
![]() Zanim postaram się nadrobić muszę się wyżalić... Moje dziecię spało dzisiaj bez przerwy od 24 do 6:30. I nie, nie cieszy mnie ten fakt... Rano cycki jak głazy... Już sobie zapodałam Ibuprom i czekam co dalej... ![]()
#4174 |
BAN stały
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Mam pytanko, czy przy pierwszym rozszerzaniu diety dziecka podawałyście warzywa gotowane, czy ze słoiczka? Dziś planuje podać pierwszy raz kaszkę, jutro spróbować ziemniaczka albo marchewkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4175 |
Zakorzenienie
|
Can mam pytanko poza tematem
![]() A propo rozszerzania diety poczytajcie sobie o BLW - ja na pewno będę stosować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4176 |
Zakorzenienie
|
hej, ja już nie śpię, koleżanka mnie obudziła dobrą nowiną - urodziła dziś synka, w dzień tp
![]() Bartuś leży obok mnie i jeszcze śpi ![]() ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=GMaGd...ature=youtu.be ![]() Kinga tylko BLW, tak w 100%? Ja chyba mieszanie ![]() Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-09-05 o 07:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4179 |
BAN stały
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
bo za krótko leży jak na ten wiek- oceniła to inna pediatra bo nasza była na urlopie, ale znalazłam rehabilitantkę 300m od naszego mieszkania i powiedziała że go dziś obejrzy za darmo czy naprawdę jest coś nie tak z napięciem, czy porostu po operacji zaczął się później rozwijać
|
![]() ![]() |
![]() |
#4180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() kleików nie mam zamiaru podawać, ma to w ogóle jakieś wartości odżywcze? ![]() No i my czekamy pełne 6 miesięcy ![]() ![]() Tak czy siak, na pewno spróbujemy zabawy z BLW ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4181 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4182 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Cytat:
![]() Slodziak Ona poswiecila sie cala soba ja nie potrafie chyba tak ![]() D. Ma 11:40 wiec pospalismy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4183 | |
BAN stały
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
będzie dobrze zobaczysz, trochę ćwiczeń i mu się polepszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4185 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wolę słoiczek, bo i wygodniej i taniej (nie mamy gazu tylko wszystko na prad) Cytat:
![]() ![]() Może nie było Cię w domu? Bo oni ani nie dzwonią ani nie zostawiają informacji, ze byli ![]() Napisz do nexta bo to nie możliwe, zebyś tego do dziś nie dostała... Edit: weekend był ;-) to powinnaś dostać dziś ![]() Edit2: co to jest BL:W????
Edytowane przez candace1 Czas edycji: 2013-09-05 o 07:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4186 | |||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4187 |
Raczkowanie
|
Dzień Dobry ja po pierwszej nocy z ząbkowianiem i słyszlam że dziecko płacze ale nie przypuszczałam ża aż tak mały budził sie co godzinę z mega rykiem żel nie pomagał paracetamol też jedynie jak pic dawałam ehh padam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4188 |
Zakorzenienie
|
http://babyledweaning.pl/
sposób karmienia niemowlęcia polegający na tym, że dostaje kawałki jedzenia, nie papkę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4190 |
Zakorzenienie
|
Motylku, Leida u nas to wygląda tak:
ona patrzy w swoją lewą stronę. Nie może do końca obrócić głowy w prawą, tylko robi to dziwnie pod skosem) Nie chce się obrócić jak jej pokazujemy zabawki z prawej tak jak radziła neulorog. Jak jej ustawie sama na prawo, to ona wraca na lewo. Neurolog pokazałą ćwiczenia i zadziałały na rączki, bo miałą delikatne napięcie, ale z główką stoimy.... ![]() Motylku długa ta twoja córcia ![]() cloche tyle się uwalczyłaś o pokarm, więc mam nadzieję, że będziesz mogła karmić piersią. ![]() ![]() Magusia biedny Dareczek ale nie miej do męża żalu... On na pewno nie chciał źle, a jakby wiedział, że coś nie tak zwrócił by jej uwagę ![]() vil super, że z bioderkami wszystko w porzo ![]() ![]() Genialnie się kąpie!!Ale się pośmiałam. A nie boisz się wrzucać takich prywatnych filmików na ogólne forum?? ![]() diabli zarąbiście Ci Nelcia przybiera ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sharp dziś skończyliśmy 12 tyg... Justi jak Bartuś zareagował na łyżeczkę?? My naszej podajemy od jej 3 tyg, bo dawaliśmy kropelki na kolkę. Wyobraziłam sobie Ciebie śpiewającą i sąsiadów jak słuchają: iooo iooo ![]() Karolina trzymam kciuki, żeby Antoś szybko nadrobił Veronic sprawa z tetrowaniem wygląda tak, że mąż dalej zaklada tetrę:P a ja różnie ale pampersy lecą:P Chyba się trochę do niej przyzwyczaiłam:P Próbowałam go przetrzymać, żeby spierał te kupki ale się nie złamał:P szprotka ściągaj szybko mleczko!! Witam i ja ze śpiącą u boku Julcią i w skończonym jej 12 tyg ![]() Wczoraj się tak darła wieczorem, że nie napisałam nic. I nie wiem czy z głodu ![]() O 17.30 miałam dentystę, nakarmiłam ją o 17. Zaczęła się drzeć o 19.30 ale zazwyczaj tak płacze przez brzusio. Wykąpaliśmy, dałam jej butle a ona nie chwyci... Dopiero pociumkała o 20.40 i zjadła najpierw 50 a potem jeszcze 30. Usnęła o 22 i spała do 6;45. Mama mówi, żebym się nie martwiła, bo głodna by nie spała... ALe 80 ml na całą noc to nie za mało?? ASshy mnie też ząb bolał ostro po dentyście, ale dziś już spoko. Tylko jak Ciebie dalej tak boli, to może jednak musisz mieć kanałowe ![]() Mi zostały do zrobienia jeszcze 2 zęby, a w sumie to ona policzy za dwa ![]() ![]() Uff nadrobione, odpisane, to wstaję:P
#4191 |
siedzę i myślę
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Banka leżąc na brzuszku ręce są mu praktycznie nie potrzebne bo trzyma się na karku ... poleciła podtrzymywać go przy pupie i rozkładać ręce żeby na nich się opierał
co do tej metody Blw to ona jest tylko dla dzieci kp ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4192 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() twardy zawodnik z Twojego męża ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a męża masz upartego z tą tetrą, i że nawet pranie kup go nie zniechęciło to godne podziwu
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4195 |
siedzę i myślę
|
Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
muszę się koniecznie dowiedzieć, tylko trochę się boję nie mam własnych warzyw z ogrodu i te sklepowe to nie wiadomo czym są naszprycowane
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4196 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak czytam, że niektóre dzieci śpią w ciągu dnia parę razy po godzince i że jedzą co 4-5h to normalnie nie wiem co z tym moim dzieciem. W ciągu dnia ma 4 drzemki po 20-30 min. (jedną właśnie odbywa), do tego jje co 2h..... W nocy śpi - to chociaż tyle dobrego. Jak siedzę w domu to luzik mogę ją i co godzinę karmić, ale jak gdzieś chce się wyjść to masakra, w wózku też śpi 30-40 min. później budzi się, jak ma dobry humor to można połazić, ale zazwyczaj zaczyna płakać i trzeba ją na ręce brać i pusty wózek prowadzić....
Tydzień temu miałyśmy usg bioderek - wszystko super, dr kazał ćwiczyć siadanie i w sumie nie muszę jej zmuszać, bo sama się ciągnie za ręce. Waży ok 6,6 kg także koło 50 centyla od początku idziemy. A dzisiaj jedziemy do Zakopca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4197 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE
Cytat:
![]() ja się najbardziej boję zakrztuszenia ![]() Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-09-05 o 08:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4198 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Helenka była oszołomiona, bo to bardzo duży dom był, więc każde przejście z kąta w kąt skutkowało rozdziawioną buzią i oczami jak bułki. Do tego peeeełnooooo obrazów na ścianach, więc w ogóle kosmos. Była bardzo grzeczna- dużo na rączkach, znajomi mają dwa psy i większość czasu spędzaliśmy na parterze w salonie, gdzie nie miałam Jej gdzie położyć (psy leżą przecież na kanapach i fotelach), ale też w wózku. Było cudnie ![]() ![]() Krem mogę polecić w ciemno. Cytat:
też dobrze ![]() ![]() Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-09-05 o 09:07 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4199 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kąpalismy się już z młodym w wannie ale był spięty, może jak będzie sam to się rozkręci ![]() Cytat:
nam doszła karuzelka tiny love klasyczna i młody jest zakochany także polecam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zaczęłam czytać 'Zaklinaczka niemowląt' jak rozwiązywać problemy wychowawcze i jets super ![]() -jedzenie co godzinę -drzemki po 30-40 minut wg. książki mały jest 'podjadaczem' i co mnie nie zdziwiło moja w tym wina to że śpi krótko to również moja wina więc wprowadzimy zmiany: otulanie, smok i spanie w sypialni a nie ze mną na dole dam znać jak mi idzie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4200 | |
siedzę i myślę
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MA
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:29.