Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-05, 10:35   #4441
Krowa1989
Raczkowanie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Witam.

Ją tylko podczytuje, bo od kilku dni robimy remont generalny naszego pokoju i nasz dzień wygląda tak, że siedzę z Alą w jej pokoju zawalonym naszymi rzeczami, a Tż pracuje w pokoju obok. Już jest zajechany, bo wszystko robi sam, łącznie z elektryka, a potem na nockę do pracy. W dodatku termin wybraliśmy cudowny, bo tuż przed urlopem. W ten oto sposób mebli nam jeszcze nie przywieźli, a my już jutro wybywamy do Chorwacji. Nie widzę pakowania w tym bajzlu... a po powrocie bierzemy się za remont kuchni i przedpokoju. Mam wizję życia na worach już do śmierci.

Black, jak mój mąż karmi młodą, to wszystko naokoło jest usyfione i nie mam pojęcia jak on to robi, bo Ala pięknie je i jak ją ją karmie, to nawet śliniaka nie używam, a ubranko i tak jest czysciutkie.

Fewciu, u nas też było spotkanie w kościele dla rodziców i chrzestnych, więc nie tylko u Was tak jest. Ksiądz uczył nas, jak dobrze wychować dziecko. Ciekawe skąd on taki doświadczony.

Edytowane przez Krowa1989
Czas edycji: 2013-09-05 o 10:36
Krowa1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 10:37   #4442
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, prosze o rade, czy taka sukienka bedzie sie nadawala na chrzest (we wrzesniu) http://designerdresses.me.uk/lipsy-t...-alesha-dixon/
jaka piękna najwyżej czarny żakiet zarzucisz jakby zimno było

Dużo zdrówka dla mamuś które się pochorowały.
Maja nie bardzo mi pozwoliła pospać w nocy za to od wczoraj ładnie pokazuje "papa"
Karinka w przedszkolu, dziś to nawet nie bardzo chciała się pożegnać tylko pognała
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 10:40   #4443
ania13.03
Zadomowienie

e-vel dziekuje Brawa dla Majeczki!

gocha zdrowka Trzymam kciuki, zeby na dzieci nie przeszlo

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 10:41   #4444
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Pozdrowienia
Ależ Wam fajnie
Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Silver, ja po ciąży z Karinką gubiłam brzuch tylko hulahoppem i A6W ale A6W szybko mi się znudziło, więc teraz stawiam na 8 min ABS bo krócej i czuję mięśnie brzucha A nie chwaliłam się ze wróciłam do wagi z przed ciąży Ale i tak do zgubienia jakieś 5-7 kg do wymarzonej
za wagę i życzę dalszych spadków
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Illusion to na którą Ty chodzisz do pracy?
na 7:30 ale wychodzę godzinę wcześniej jako matka karmiąca więc do 14:30
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hej kochane, rozlozylam sie :'( mam ponad 38st goraczki, wszystko mnie lupie i....nic poza tym, ze czuje sie jak kupa kupy :'( mam nadzieje, ze przez noc przejdzie bo nie wiem jak dam rade za moim szkrabkiem zapierniczajacym :'(
Ojej Doczytałam że nie jest lepiej. Zdrówka kochana
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
cholera, coś mi w plecy wlazło i mi się rwa kulszowa z czasów ciążowych przypomniała ledwo dzisiaj młdoego z wanienki podniosłam
Jak plecy?
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Hje mam długą paszczę to się mieszczą zębole
I właśnie u mnie chirurg wejdzie w grę. Moja dentysta powiedziała że "jak będę chciała usunąć normalnie to będzie rzeź". A że ja potrafię z fotela uciec to może chirurg jest lepszym rozwiązaniem?
A czemu musisz usuwac ósemki? Też mam długą paszczę i mi się mieszczą elegancko wszystkie, nawet nie zauważyłam kiedy wyrosły.
Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
mam pyt co musieli wziac chrzestni u was zeby moc nimi zostqc .. wystarczyla kartka ze maja.bierzmowanie ??
zaświadczenie ze swojej parafii że nie ma przeciwskazań do bycia ojcem/matką chrzestną. W praktyce ksiądz sprawdzał w swojej księdze czy przyjmują go po kolędzie...bo czy chodzą do kościoła to nie jest w stanie wiedzieć, no chyba że w małej miejscowości gdzie się wszyscy znają.
Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
zanim oddam sie rozpuscie() , czy ktoras robiła ciasto Illusion z jabłkami?? Mam ich tyle, ze coś muszę z nimi zrobić, i nie wiem czy dodać do niego w całosci, czy je najpierw pogotować? czy beda za ciężkie?
Dajesz normalnie surowe pokrojone na kawałeczki tylko że za dużo ich do tego ciasta nie zużyjesz, ze 2-3 sztuki. Jak chcesz jabłek się pozbyć to lepiej szarlotkę zrób.
Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a u nas taka sytuacja właśnie
Aleeee się rozmarzyłam....fajnie. A wiesz że kurde znajomo mi ten pomościk wygląda....kilka lat temu jeździliśmy ze znajomymi do nich na działkę właśnie gdzieś w okolicach Ełku i nie wiem czy nie po sąsiedzku no ale nie pamiętam nazwy miejscowości...
Cytat:
Dziewczyny, prosze o rade, czy taka sukienka bedzie sie nadawala na chrzest (we wrzesniu) http://designerdresses.me.uk/lipsy-t...-alesha-dixon/
Jak dla mnie ślczna i jak najbardziej pasuje

Iguś z relacji tescowej był wczoraj smutny, marudny troszkę i nie chcial jeść. Jak pojechała i sie bawiłam z nim to odkryłam przyczynę: przebiła się górna jedynka a druga już prawie też. Tak więc mamy prawie 4 ząbki. Biedulka mój i tak dobrze znosi, bo ani płaczów nocnych, ani w dzień...

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2013-09-05 o 10:42
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 10:42   #4445
mala_19kw
Zakorzenienie

Cześć mamuśki. Powoli wracam do formy-a więc zamierzam i do Was

Moje dziecko jest tak ciężkie że podczas jego usypiania pracują mi wszystkie mięśnie. Z dnia na dzień jestem coraz bardziej połamana-bolą mnie szczególnie uda. Dzisiaj ledwo chodzę

Poza tym codziennie męczą mnie całodniowe migreny i często czuje jak trzęsą mi się nogi-jeżeli to nie ustąpi będę musiała iść do lekarza.

Co tam jeszcze... Właśnie pije kawę i czekam na listonosza który (być może dziś) przyniesie mi przesyłkę. Zamówiłam 6 rzeczy;sukienki/spódniczki,bolerko i top iiii to jeszcze nie będzie koniec z mojej strony tak odreagowuje stres i chyba działa

Poza tym mój synek coraz bardziej sprytny i wszędzie go pełno.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 10:45   #4446
Debrah
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
moje dziecię zasnęło SAME, nie mogę w to uwierzyć bawiło się bawiło na kanapie, po czym położył się na brzuszku, poleżał chwilę, ja patrzę a ten oczy zamknięte i śpi
treselleo ja ciacho Illusion robiłam dwa razy (raz z brzoskwiniami a drugi raz z truskawkami i borówkami), oba niestety mi nie wyszły :/ także nie pomogę za to z jabłkami polecam szarlotkę sypaną
Brawo! Mojej takie spontaniczne spanie już się nie zdarza, zawsze potrzebuje przy tym pomocy.
No i to takie nieprawdopodobne dla mnie że dziecko może sie na łóżku bawić, ja już zapomniałam jak to jest - moja natychmiast by spadła
:p
Właśnie dosypia drzemkę przy piersi ( obudziła się, przystawiłam i znowu zasypia - szkoda że ja nie mogę).

Czy któraś z Was dała już dziecku podusię pod głowę, tą płaska od kompletu?,kiedy zamierzacie to zrobić? Odkąd obniżyłam łòżeczko to wydaje mi się że młoda tak nisko śpi, na podłodze prawiee;p dziwne wrażenie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 10:47   #4447
Krowa1989
Raczkowanie

Cytat:
co tez sie dzieje z Naszymi dziecmi

A moglabys rzucic przepisem?

szklanka mąki
szklanka kaszy manny
szklanka cukru pudru
1 kg jabłek
margaryna lub masło

Sypkie składniki mieszasz ze sobą. 1/3 wstępujesz na tortownicę, na to połowę jabłek starych na grubych oczkach, znowu 1/3 sypkich składników, jabłka i sypkie składniki. Na to trzesz albo kroisz w cieniutkie plastry tłuszczu. I do piekarnika aż się góra zrumieni. Jest mega pyszne na ciepło z lodami i na zimno. Do jabłek możesz dodać cynamon i cukier waniliowy. Do sypkich składników też możesz dodać cukru waniliowego, ale to wtedy do jabłek już nie dajesz.

Edytowane przez Krowa1989
Czas edycji: 2013-09-05 o 10:51
Krowa1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 10:48   #4448
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Ależ Wam fajnie

za wagę i życzę dalszych spadków

na 7:30 ale wychodzę godzinę wcześniej jako matka karmiąca więc do 14:30

Ojej Doczytałam że nie jest lepiej. Zdrówka kochana

Jak plecy?

A czemu musisz usuwac ósemki? Też mam długą paszczę i mi się mieszczą elegancko wszystkie, nawet nie zauważyłam kiedy wyrosły.

zaświadczenie ze swojej parafii że nie ma przeciwskazań do bycia ojcem/matką chrzestną. W praktyce ksiądz sprawdzał w swojej księdze czy przyjmują go po kolędzie...bo czy chodzą do kościoła to nie jest w stanie wiedzieć, no chyba że w małej miejscowości gdzie się wszyscy znają.

Dajesz normalnie surowe pokrojone na kawałeczki tylko że za dużo ich do tego ciasta nie zużyjesz, ze 2-3 sztuki. Jak chcesz jabłek się pozbyć to lepiej szarlotkę zrób.

Aleeee się rozmarzyłam....fajnie. A wiesz że kurde znajomo mi ten pomościk wygląda....kilka lat temu jeździliśmy ze znajomymi do nich na działkę właśnie gdzieś w okolicach Ełku i nie wiem czy nie po sąsiedzku no ale nie pamiętam nazwy miejscowości...

Jak dla mnie ślczna i jak najbardziej pasuje

Iguś z relacji tescowej był wczoraj smutny, marudny troszkę i nie chcial jeść. Jak pojechała i sie bawiłam z nim to odkryłam przyczynę: przebiła się górna jedynka a druga już prawie też. Tak więc mamy prawie 4 ząbki. Biedulka mój i tak dobrze znosi, bo ani płaczów nocnych, ani w dzień...
Ale jak to nie zauwazylas, kiedy wyrosly osemki?! Moje wciaz w fazie wzrostu i co jakis czas ktoras doskwiera
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 10:52   #4449
bokeh
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Lady, duzo zdrowka

U nas znowu pobudka przed 6, wymiekkam

hm... ja bym chyba wziełą taką w jesiennych kolorach, ale to ja

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Rozumiem Cię dobrze. Parę razy miałam tak, że właśnie jak o 2 Pola się budziła, to ja już potem w ogóle nie spałam i dopiero w dzień drzemałam razem z nią...

Lady, oby szybko przeszło Dobrze, że idziecie do lekarza.

Meneq, to Yae widzę niezła rozrabiara się zrobiła.

Bokeh, a ile jest km z Katowic do Krk? Bo ode mnie 70 km i właśnie takie półtorej godziny się jedzie autobusem. Bo jak busem jechaliście to nie autostradą chyba?

------------------------

Hej ho

Po tej nocce zdecydowałam, że już ostatecznie rezygnujemy z kaszek na noc. Pola zjadła mm i spała pięknie od 21.30 do 6. Obudziła się tylko o 1, ale nie była głodna.
Czekam teraz na pierwszą drzemkę i może zdążę maliny pozbierać. A potem idziemy na wycieczkę, najpierw do chrzestnego z płytą z wesela (zeszło mi trochę ), potem poczta, może jakieś zakupy i do domu. Pewnie z 2-3 godziny zejdzie.

To ja będę pewnie po południu, albo wieczorem (jakbyście się martwiły).

Buźki!
no od nas jakies 80km, autostradą są od nas takie busy "uni bus" w sumie autostradą jedzie około 40 minut ale sam przejazd później przez kraków żeby do dworca dotrzec to zajmuje z 20 minut, w katowicach do autostrady z 10 minut i tak się zbiera

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Jak już pisałam wcześniej, nie umiałam w nocy zasnąć. Wierciłam się od 2.30. Około 5 zasnełam a o 6 dziecko mnie obudziło Właśnie sobie śpiewa i pluje w łóżeczku ... Jestem martwa.
bidulka

Cytat:
fewciu, paskudnie
od rana ponad 38 w nocy spadlo do 37,6 a terazznowu masakra
mam wrazemie, ze mnie plecy wpol zlamia zaraz

malz wzial wolne w pracy bo nie dalabym rady za mlodym nadazyc
na 8.30 jedsiemy do lekarza, cale szczescie za medicover!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

meneq, daiekuje, ze pytasz fatalnie jest ;(
zdrówka

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Brawo! Mojej takie spontaniczne spanie już się nie zdarza, zawsze potrzebuje przy tym pomocy.
No i to takie nieprawdopodobne dla mnie że dziecko może sie na łóżku bawić, ja już zapomniałam jak to jest - moja natychmiast by spadła
Właśnie dosypia drzemkę przy piersi ( obudziła się, przystawiłam i znowu zasypia - szkoda że ja nie mogę).

Czy któraś z Was dała już dziecku podusię pod głowę, tą płaska od kompletu?,kiedy zamierzacie to zrobić? Odkąd obniżyłam łòżeczko to wydaje mi się że młoda tak nisko śpi, na podłodze prawiee;p dziwne wrażenie.

ja już dałam, głowa wcale nie ejst wyżej a jest jakoś tak przytulniej
Stary 2013-09-05, 10:53   #4450
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Debrah, mój Iguś śpi już na tej płaskiej podusi od kompletu
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Ale jak to nie zauwazylas, kiedy wyrosly osemki?! Moje wciaz w fazie wzrostu i co jakis czas ktoras doskwiera
Mi wyrosły jeszcze w liceum. Poszłam na przegląd do dentystki jakoś po roku a ona do mnie że wszystkie ósemki wyrosły. W szoku byłam bo absolutnie nic mnie nie bolało.
Stary 2013-09-05, 10:55   #4451
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Współczuję. Jak ja się cieszę, że moje dziecko przynajmniej do 4 śpi bez większych problemów.
Ale moja Daria w nocy zawsze ładnie śpi. Przeważnie zasypia koło 20.00 budzi się raz na mleczko o 2-3 i potem śpi tak do 7.00-8.00.
Od paru dni budzi się o 6. Dziś też ładnie spała ale ja nie umiałam zasnąć i od 2.30 do 5 się wierciłam :/

Cytat:
Silver bardzo Ci współczuję nocy Kochana jak już Darii uda się zasnąć to odpocznij w dzień. I koniecznie daj nam znać jak mama się czuje.

Powiedziałam mężowi rano żeby wziął Darię na spacerek i wziął od 7.30 do 9 mogłam się przespać i od razu lepiej się czuję

Do mamy będę dzwonić zaraz.

Cytat:
fewciu, paskudnie
od rana ponad 38 w nocy spadlo do 37,6 a terazznowu masakra
mam wrazemie, ze mnie plecy wpol zlamia zaraz

malz wzial wolne w pracy bo nie dalabym rady za mlodym nadazyc
na 8.30 jedsiemy do lekarza, cale szczescie za medicover!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

meneq, daiekuje, ze pytasz fatalnie jest ;(
Bidulko kuruj się tam

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
mam pyt co musieli wziac chrzestni u was zeby moc nimi zostqc .. wystarczyla kartka ze maja.bierzmowanie ??
U nas musieli mieć kartkę ze spowiedzi i z bierzmowania.
No i też musieli z nami 2 razy iść na nauki :/

Cytat:
hej My po szczepieniu, płacz krótki i bez pozniejszego marudu, a Kruszyna wazy 6440, czyli w 1,5 m-ca ponad 900g na plusie

Cytat:
Ale PIĘKNIE!! Zazdroszczę!

Cytat:
Doczytałam że już zamówiłaś Bardzo ładna. Naprawdę.

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
no i sie pochorowałąm oby dzieciaki sie tylko nie zaraziły
Stary 2013-09-05, 10:58   #4452
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

debrah Yae spi jeszcze bez poduszki, ale od kilku nocy kladzie sie na brzuchu i glowke opiera o nasz materac, ktory jest ok. 5cm wyzszy od jej
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 11:01   #4453
mala_19kw
Zakorzenienie

Zdąrzyłam Wam wysłać i przesyłka dotarła

A tu mój wczorajszy spacerowicz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1111.jpg (23,0 KB, 35 załadowań)
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 11:06   #4454
ania13.03
Zadomowienie

bokeh szukalam czegos bardziej odpowiedniego na jesien ale nic mi sie nie spodobalo Na to i tak plaszcz zaloze a w lokalu na pewno bedzie cieplo A jakby pogoda byla wyjatkowo paskudna to zaloze ta zarowa http://www.tstyledme.com/tag/dress/ i tyle Jeszcze tylko buty musze dokupic i koniec. Lilci zamowilam jednak futerko bo na tamten bialy, sliczny plaszczyk bedzie juz za zimno
Jeszcze raz dziekuje za wszystko odpowiedzi, zawsze mozna na Was liczyc!

mala przesliczny synek. A co do Ciebie... moze to anemia? Przejdz sie na badania kochana

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2013-09-05 o 11:09
Stary 2013-09-05, 11:10   #4455
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
co tez sie dzieje z Naszymi dziecmi

A moglabys rzucic przepisem?
miałam pisać ale widzę, że mnie Krowa ubiegła
Cytat:
Ooo..to u nas nie.my mieliśmy z.a...b..st.go proboszcza..pomógł mam szybko bierzmowanie zalatwic dla chrzestnej..i potem zaświadczenie już tylko chciał od chrzestnego i to po chrzcinach..

jejku jak Wam fajnie
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Nie ma problemu, rzeczywiscie, dlatego sie upewniam

Hhehe to ja jestem na wyzszym levelu, bo jeszcze ide zeby i pyszczek umyc
A jak mi sie nie chce, to wizualizuje sobie robaki w zebach i duzego pryszcza na twarzy, ktory mi na pewno wyskoczy jak buzi nie umyje

Ale ja za to tylko portki sciagam, bluzki nie ruszam

Wiesz chwile mi zajelo zanim zrozumialam dlaczego Twoj TZ musial Cie niesc
Alkohol przestal dla mnie istniec

za wage!
I super, ze jest postep
no dla mnie teraz też ale te kilka lat temu to po obronie upodliłam się strasznie
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 11:26   #4456
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

dziewczyny od dzisiaj w tesco jest promocja na kaszki i słoiczki bobovity i gerbera i z hippa.
Tak jakby któraś była zainteresowana.

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 11:30   #4457
bokeh
Zakorzenienie

a to moje śpiochy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20130904_081307.jpg (211,2 KB, 50 załadowań)
Stary 2013-09-05, 11:34   #4458
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Maja nie bardzo mi pozwoliła pospać w nocy za to od wczoraj ładnie pokazuje "papa"

Cytat:

Daria od dwóch miesięcy śpi na podusi
Stary 2013-09-05, 11:35   #4459
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
a to moje śpiochy
Jaki slodziaczek z Hani No i ta posciel...

18.01.2013 - Lili
Stary 2013-09-05, 11:37   #4460
hje
Zakorzenienie

Cytat:
tu piszesz, że 2-3 h a tu, że dopiero wieczorem przyznaj się, pewnie będziesz ćwiczyć pół dnia
jak plecy?
Skończyłam zbierać maliny i zaraz się wybieramy. Więc teraz zejdzie jakieś 2-3 h, czyli tak do 14, a na lapka to też pewnie nie od razu siądę

Się uwinęłam, normalnie zebranie całego rządka zajmuje do 2 godzin, a ja się w równą godzinę wyrobiłam.

Gocha, kuruj się!
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 11:38   #4461
s i l v e r
Zakorzenienie

mala piękny ten Twój spacerowicz

bokeh, Twoje śpiochy
Stary 2013-09-05, 11:38   #4462
hje
Zakorzenienie

Debrah, Pola na takiej poduszce śpi od urodzenia.
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 11:50   #4463
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Debrah, Pola na takiej poduszce śpi od urodzenia.
a jak się urodziła to nie spała w rożku??
Stary 2013-09-05, 12:03   #4464
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Jaki slodziaczek z Hani No i ta posciel...
no musze kupić jakąs nową pościel bo ciągle tylko piorę tą i na nowo zakładam bo nie mam dwóch takich samych a poza tym jakoś nie wpadły mi w oko inne...

coś z brązem i turkusem by mi się przydało
Stary 2013-09-05, 12:10   #4465
Delicjanka
Zakorzenienie

kurna, bylam u dentysty (1 raz na kase chorych bylam i nie wiedzialam ze nie robią takimi lampami) i musialam jechac do innego, i jezdzilam po calym miescie i albo zamknięte gabinety albo za dużo ludzi a ja nie mialam czasu czekać 1.5 h bo Amelke zostawiłam z t. a ona czasu tez nie miala za duzo;/ i dopiero jutro pojade

Bylam w biedrze i kupilam mini bagietki aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jakie dobre mniam mniam mniam noomnomnomnom
dzis na obiad................. kalafior z bulka tartą nomnomnomnom

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 12:13   #4466
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
moje dziecię zasnęło SAME, nie mogę w to uwierzyć bawiło się bawiło na kanapie, po czym położył się na brzuszku, poleżał chwilę, ja patrzę a ten oczy zamknięte i śpi
treselleo ja ciacho Illusion robiłam dwa razy (raz z brzoskwiniami a drugi raz z truskawkami i borówkami), oba niestety mi nie wyszły :/ także nie pomogę za to z jabłkami polecam szarlotkę sypaną
Wow, mojemu NIGDY się nie zdażyło.

Cytat:
Ooo..to u nas nie.my mieliśmy z.a...b..st.go proboszcza..pomógł mam szybko bierzmowanie zalatwic dla chrzestnej..i potem zaświadczenie już tylko chciał od chrzestnego i to po chrzcinach..

Pięknie tam macie

Cytat:
Zdrówka kochana!

Cytat:
Brawa za ząbki. Michaś też jakoś bezobjawowo prawie przeszedł. Wczoraj udało mi się fotkę ząbków cyknąć

Cytat:
Cześć mamuśki. Powoli wracam do formy-a więc zamierzam i do Was

Moje dziecko jest tak ciężkie że podczas jego usypiania pracują mi wszystkie mięśnie. Z dnia na dzień jestem coraz bardziej połamana-bolą mnie szczególnie uda. Dzisiaj ledwo chodzę

Poza tym codziennie męczą mnie całodniowe migreny i często czuje jak trzęsą mi się nogi-jeżeli to nie ustąpi będę musiała iść do lekarza.

Co tam jeszcze... Właśnie pije kawę i czekam na listonosza który (być może dziś) przyniesie mi przesyłkę. Zamówiłam 6 rzeczy;sukienki/spódniczki,bolerko i top iiii to jeszcze nie będzie koniec z mojej strony tak odreagowuje stres i chyba działa

Poza tym mój synek coraz bardziej sprytny i wszędzie go pełno.
Mała, koniecznie morfologię zrób.

Cytat:

Michaś śpi na podusi.

Cytat:

Jaki śliczny chłopiec!

Cytat:
a to moje śpiochy
Hancia jest cudna

Cytat:
Ja nie Hje, ale Michaś nie spał w rożku

Pisałyście że dzieci nie chcą się w wanience kąpać na plecach, uciekają Michała od kilku tygodni kąpiemy w wiadrze gumowym z biedronki. Radości ma co niemiara

Zaliczamy drugą drzemkę, od wczoraj tak mi śpi. Węszę podstęp ;>
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 12:17   #4467
bokeh
Zakorzenienie

Fewciu, pisałaś kiedyś o takiej potrawie z cukini coś że kroisz w kostkę do tego makaron? czy pomieszałam?? w każdym bądź razie mogłabyś jeszcze raz bo nie umiem znaleść?? albo do klubu do przepisów, chyba że już umieściłaś bo nie patrzałam
Stary 2013-09-05, 12:26   #4468
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Neti trzeba było odbyć trzy spotkania w kościele z księdzem. Rodzice i rodzice chrzestni.

To dekanat siedlecki? własnie w mojej rodzinnej parafii jest to samo

Cytat:

Zapomniałam o najważniejszym!! Ola usnęłą wczoraj u taty na rękach i odłożył ją do łóżeczka!, moją Olę, która bez cycka jak bez ręki ..... no i ten tego....pospała pół godz i więcej odłozyć się nie dała
Super, ważne, że się udało

Cytat:
Gratuluje i zazdroszcze

Cytat:
Lady, duzo zdrowka

U nas znowu pobudka przed 6, wymiekkam

Śliczna!! Eh ja szukam na wesele jakiejś

Cytat:
Ale moja Daria w nocy zawsze ładnie śpi. Przeważnie zasypia koło 20.00 budzi się raz na mleczko o 2-3 i potem śpi tak do 7.00-8.00.
Od paru dni budzi się o 6. Dziś też ładnie spała ale ja nie umiałam zasnąć i od 2.30 do 5 się wierciłam :/
O to ja tylko głowę przyłożę do poduchy i śpie

Skarżyłam się, że moj mały to leń i nic nie chce robić, a dziś siadł sam w spacerówce
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 12:40   #4469
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
zdrówka!

Cytat:
Bo mi się kruszą po ciąży

Brawa dla Igusia za ząbek!

Cytat:

Blanka śpi, tzn zasypia, bo w nocy to już śpi w poprzek więc na płasko

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
dziewczyny od dzisiaj w tesco jest promocja na kaszki i słoiczki bobovity i gerbera i z hippa.
Tak jakby któraś była zainteresowana.

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Dziękujemy

Cytat:
a to moje śpiochy

Cytat:
Blanka spała w rożku może dwa tygodnie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
kurna, bylam u dentysty (1 raz na kase chorych bylam i nie wiedzialam ze nie robią takimi lampami) i musialam jechac do innego, i jezdzilam po calym miescie i albo zamknięte gabinety albo za dużo ludzi a ja nie mialam czasu czekać 1.5 h bo Amelke zostawiłam z t. a ona czasu tez nie miala za duzo;/ i dopiero jutro pojade

Bylam w biedrze i kupilam mini bagietki aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jakie dobre mniam mniam mniam noomnomnomnom
dzis na obiad................. kalafior z bulka tartą nomnomnomnom
oj... a miałabyś już to za sobą

Ja dzisiaj robię makaron ze szpinakiem, bo to obiad dla męża na jutro do pracy więc bezmięsny

Cytat:
Fewciu, pisałaś kiedyś o takiej potrawie z cukini coś że kroisz w kostkę do tego makaron? czy pomieszałam?? w każdym bądź razie mogłabyś jeszcze raz bo nie umiem znaleść?? albo do klubu do przepisów, chyba że już umieściłaś bo nie patrzałam
o makaronie z cukinią, to nie ja tylko szajka

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
To dekanat siedlecki? własnie w mojej rodzinnej parafii jest to samo

Skarżyłam się, że moj mały to leń i nic nie chce robić, a dziś siadł sam w spacerówce
tak
Widzisz, wywołałaś wilka z lasu
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 12:52   #4470
ILLUSION
Wtajemniczenie

bokeh to szajka pisała o tym makaronie cukinią
fewciu szykujesz się do pisania bloga?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości