|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Witam.
Ją tylko podczytuje, bo od kilku dni robimy remont generalny naszego pokoju i nasz dzień wygląda tak, że siedzę z Alą w jej pokoju zawalonym naszymi rzeczami, a Tż pracuje w pokoju obok. Już jest zajechany, bo wszystko robi sam, łącznie z elektryka, a potem na nockę do pracy. W dodatku termin wybraliśmy cudowny, bo tuż przed urlopem. W ten oto sposób mebli nam jeszcze nie przywieźli, a my już jutro wybywamy do Chorwacji. Nie widzę pakowania w tym bajzlu... a po powrocie bierzemy się za remont kuchni i przedpokoju. Mam wizję życia na worach już do śmierci. ![]() Black, jak mój mąż karmi młodą, to wszystko naokoło jest usyfione i nie mam pojęcia jak on to robi, bo Ala pięknie je i jak ją ją karmie, to nawet śliniaka nie używam, a ubranko i tak jest czysciutkie. Fewciu, u nas też było spotkanie w kościele dla rodziców i chrzestnych, więc nie tylko u Was tak jest. Ksiądz uczył nas, jak dobrze wychować dziecko. Ciekawe skąd on taki doświadczony. Edytowane przez Krowa1989 Czas edycji: 2013-09-05 o 10:36 |
|
|
|
#4442 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dużo zdrówka dla mamuś które się pochorowały. Maja nie bardzo mi pozwoliła pospać w nocy Karinka w przedszkolu, dziś to nawet nie bardzo chciała się pożegnać tylko pognała |
|
|
|
|
#4443 |
|
Zadomowienie
|
e-vel dziekuje
![]() gocha zdrowka
|
#4444 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Ależ Wam fajnie
Cytat:
za wagę i życzę dalszych spadkówna 7:30 ale wychodzę godzinę wcześniej jako matka karmiąca więc do 14:30 Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Aleeee się rozmarzyłam....fajnie. A wiesz że kurde znajomo mi ten pomościk wygląda....kilka lat temu jeździliśmy ze znajomymi do nich na działkę właśnie gdzieś w okolicach Ełku i nie wiem czy nie po sąsiedzku no ale nie pamiętam nazwy miejscowości... Cytat:
Iguś z relacji tescowej był wczoraj smutny, marudny troszkę i nie chcial jeść. Jak pojechała i sie bawiłam z nim to odkryłam przyczynę: przebiła się górna jedynka a druga już prawie też. Tak więc mamy prawie 4 ząbki. Biedulka mój i tak dobrze znosi, bo ani płaczów nocnych, ani w dzień...
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-09-05 o 10:42 |
|||||||
|
|
|
#4445 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć mamuśki. Powoli wracam do formy-a więc zamierzam i do Was
Moje dziecko jest tak ciężkie że podczas jego usypiania pracują mi wszystkie mięśnie. Z dnia na dzień jestem coraz bardziej połamana-bolą mnie szczególnie uda. Dzisiaj ledwo chodzę ![]() Poza tym codziennie męczą mnie całodniowe migreny i często czuje jak trzęsą mi się nogi-jeżeli to nie ustąpi będę musiała iść do lekarza. Co tam jeszcze... Właśnie pije kawę i czekam na listonosza który (być może dziś) przyniesie mi przesyłkę. Zamówiłam 6 rzeczy;sukienki/spódniczki,bolerko i top iiii to jeszcze nie będzie koniec z mojej strony tak odreagowuje stres![]() Poza tym mój synek coraz bardziej sprytny i wszędzie go pełno.
|
#4446 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
No i to takie nieprawdopodobne dla mnie że dziecko może sie na łóżku bawić, ja już zapomniałam jak to jest - moja natychmiast by spadła :p Właśnie dosypia drzemkę przy piersi ( obudziła się, przystawiłam i znowu zasypia - szkoda że ja nie mogę). Czy któraś z Was dała już dziecku podusię pod głowę, tą płaska od kompletu?,kiedy zamierzacie to zrobić? Odkąd obniżyłam łòżeczko to wydaje mi się że młoda tak nisko śpi, na podłodze prawiee;p dziwne wrażenie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4447 |
|
Raczkowanie
|
szklanka mąki szklanka kaszy manny szklanka cukru pudru 1 kg jabłek margaryna lub masło Sypkie składniki mieszasz ze sobą. 1/3 wstępujesz na tortownicę, na to połowę jabłek starych na grubych oczkach, znowu 1/3 sypkich składników, jabłka i sypkie składniki. Na to trzesz albo kroisz w cieniutkie plastry tłuszczu. I do piekarnika aż się góra zrumieni. Jest mega pyszne na ciepło z lodami i na zimno. Do jabłek możesz dodać cynamon i cukier waniliowy. Do sypkich składników też możesz dodać cukru waniliowego, ale to wtedy do jabłek już nie dajesz. Edytowane przez Krowa1989 Czas edycji: 2013-09-05 o 10:51 |
|
|
|
#4448 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
|
|
|
|
|
#4449 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi wyrosły jeszcze w liceum. Poszłam na przegląd do dentystki jakoś po roku a ona do mnie że wszystkie ósemki wyrosły. W szoku byłam bo absolutnie nic mnie nie bolało.
|
|
#4451 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od paru dni budzi się o 6. Dziś też ładnie spała ale ja nie umiałam zasnąć i od 2.30 do 5 się wierciłam :/ Cytat:
Powiedziałam mężowi rano żeby wziął Darię na spacerek i wziął od 7.30 do 9 mogłam się przespać i od razu lepiej się czuję Do mamy będę dzwonić zaraz. Cytat:
Cytat:
No i też musieli z nami 2 razy iść na nauki :/ Cytat:
![]() Ale PIĘKNIE!! Zazdroszczę! Cytat:
Bardzo ładna. Naprawdę.
|
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
debrah Yae spi jeszcze bez poduszki, ale od kilku nocy kladzie sie na brzuchu i glowke opiera o nasz materac, ktory jest ok. 5cm wyzszy od jej
|
|
|
|
#4453 |
|
Zakorzenienie
|
Zdąrzyłam Wam wysłać i przesyłka dotarła
A tu mój wczorajszy spacerowicz
|
#4454 |
|
Zadomowienie
|
bokeh szukalam czegos bardziej odpowiedniego na jesien ale nic mi sie nie spodobalo
Na to i tak plaszcz zaloze a w lokalu na pewno bedzie cieplo A jakby pogoda byla wyjatkowo paskudna to zaloze ta zarowa http://www.tstyledme.com/tag/dress/ i tyle Jeszcze tylko buty musze dokupic i koniec. Lilci zamowilam jednak futerko bo na tamten bialy, sliczny plaszczyk bedzie juz za zimno ![]() Jeszcze raz dziekuje za wszystko odpowiedzi, zawsze mozna na Was liczyc! mala przesliczny synek. A co do Ciebie... moze to anemia? Przejdz sie na badania kochana
02.10.2010 - Gabi 18.01.2013 - Lili Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2013-09-05 o 11:09 |
|
|
|
#4455 | |||
|
Zakorzenienie
|
miałam pisać ale widzę, że mnie Krowa ubiegła
Cytat:
![]() Cytat:
ale te kilka lat temu to po obronie upodliłam się strasznie Cytat:
|
|||
|
|
|
#4456 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
dziewczyny od dzisiaj w tesco jest promocja na kaszki i słoiczki bobovity i gerbera i z hippa.
Tak jakby któraś była zainteresowana. ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
a to moje śpiochy
|
#4458 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4459 |
|
Zadomowienie
|
|
#4460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Się uwinęłam, normalnie zebranie całego rządka zajmuje do 2 godzin, a ja się w równą godzinę wyrobiłam. Gocha, kuruj się! |
|
|
|
|
#4461 |
|
Zakorzenienie
|
mala piękny ten Twój spacerowicz
bokeh, Twoje śpiochy
|
#4462 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, Pola na takiej poduszce śpi od urodzenia.
|
|
|
|
#4463 |
|
Zakorzenienie
|
a jak się urodziła to nie spała w rożku??
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
no musze kupić jakąs nową pościel bo ciągle tylko piorę tą i na nowo zakładam bo nie mam dwóch takich samych a poza tym jakoś nie wpadły mi w oko inne...coś z brązem i turkusem by mi się przydało
|
#4465 |
|
Zakorzenienie
|
kurna, bylam u dentysty (1 raz na kase chorych bylam i nie wiedzialam ze nie robią takimi lampami) i musialam jechac do innego, i jezdzilam po calym miescie i albo zamknięte gabinety albo za dużo ludzi a ja nie mialam czasu czekać 1.5 h bo Amelke zostawiłam z t. a ona czasu tez nie miala za duzo;/ i dopiero jutro pojade
Bylam w biedrze i kupilam mini bagietki aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jakie dobre mniam mniam mniam noomnomnomnom dzis na obiad................. kalafior z bulka tartą nomnomnomnom
|
|
#4466 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zdrówka kochana! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Hancia jest cudna ![]() Ja nie Hje, ale Michaś nie spał w rożku ![]() Pisałyście że dzieci nie chcą się w wanience kąpać na plecach, uciekają Michała od kilku tygodni kąpiemy w wiadrze gumowym z biedronki. Radości ma co niemiara ![]() Zaliczamy drugą drzemkę, od wczoraj tak mi śpi. Węszę podstęp ;> |
||||||
|
|
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
Fewciu, pisałaś kiedyś o takiej potrawie z cukini coś że kroisz w kostkę do tego makaron? czy pomieszałam?? w każdym bądź razie mogłabyś jeszcze raz bo nie umiem znaleść?? albo do klubu do przepisów, chyba że już umieściłaś bo nie patrzałam
|
#4468 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Skarżyłam się, że moj mały to leń i nic nie chce robić, a dziś siadł sam w spacerówce
|
|||||
|
|
|
#4469 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
zdrówka!
Cytat:
![]() Brawa dla Igusia za ząbek! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Blanka spała w rożku może dwa tygodnie ![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj robię makaron ze szpinakiem, bo to obiad dla męża na jutro do pracy więc bezmięsny![]() Cytat:
Cytat:
Widzisz, wywołałaś wilka z lasu
|
||||||
|
|
|
#4470 |
|
Wtajemniczenie
|
bokeh
fewciu szykujesz się do pisania bloga?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.

A nie chwaliłam się ze wróciłam do wagi z przed ciąży 
ledwo dzisiaj młdoego z wanienki podniosłam

Rozumiem Cię dobrze. Parę razy miałam tak, że właśnie jak o 2 Pola się budziła, to ja już potem w ogóle nie spałam i dopiero w dzień drzemałam razem z nią...
), potem poczta, może jakieś zakupy i do domu. Pewnie z 2-3 godziny zejdzie.
).