|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XX części wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku |
|
0 | 0% |
| Wrzesień się rozpakowuje, a październik wyczekuje |
|
8 | 15,69% |
| Czop i skurczyk nas nękają, dzieci na świat przybywają |
|
0 | 0% |
| Jęczące ciężarówki wyczekują ciąż końcówki |
|
1 | 1,96% |
| Jedne męczą bułę stale, inne liczą dni wytrwale |
|
7 | 13,73% |
| Każda już by rodzić chciała, taka cała obolała |
|
0 | 0% |
| Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy |
|
29 | 56,86% |
| Ciężko dychać, leżeć, chodzić, już tak bardzo chcę urodzić |
|
6 | 11,76% |
| Każda już się rozsypuje, niech ten maluch się wykluje |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- będę do siebie pisała.
|
|
#3032 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c
Misiu a Mama sama jest, że potrzebna jej pomoc jezeli moge spytac? to tak z dobrego serca? bo u mnei sie takiego czegos nie praktykuje i sie zastanawiam ocb
|
#3033 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i czekam aż mi to zatwierdzą, mam nadzieje, że jutro najpozniej, żebym mogła wniosek wypisac na nowe nazwisko i adres... tylko kurde wlasnie nie wiem czy jak karte ciąży mam na stare nazwisko, wszystkie wyplaty, umowy o prace to mam wypisać wnisoek do NAVu na nowe? i tak tam pomieszają wszystko, że mi się odechce wszystkiego.. wiecznie coś tu nie gra z moim adresem starym.. nienawidze jak te baby się uśmiechają do mnie, gadają, że wszystko już jest gotowe, zmienione, a tak naprawde nie umieją tego zrobić!!! i wszystko się ciąąągnie.. Cytat:
|
|||
|
|
|
#3034 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, idę robić te naleśniki, jak już mnie misia skusiła
|
|
#3035 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia - śłodkie łóżeczko dla małego!
Lola, wózek extra. No i inne gadżety - super ![]() A co do paździenrikówek to ja sobie wypraszam - robie co mogę i kiedy mogę Niestety strefa czasowa i praca blokuje moją produktywność, ale od 1wszego paździenika ide na wolne to dam z siebie wszystko i będę płodzić miliard postów
|
|
|
|
#3036 |
|
dryfuję słowami
|
lepiej nie, z tego biorą się podejrzane choroby
![]() poza tym nie sądzę żebyś wytrzymała z porodem do tp. ![]() - dobra, koniec wróżenia na dziś, bo się wypalę
|
|
#3037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3038 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja zauważyłam
|
||
|
|
|
#3039 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz
matal dla mnie schab jest syrasnzie suchym miesem ktorego nie lubie zbytnio wiec wogole ususzenie schabu mnie nie zdziwilo
mam skurcze co 10minut mniej wiecej nic sie nie dzieje wielkiego jestem u mamy tz od 4dni nie ma telefonu i jeszcze na fb zapodal mi fochem ze oczekuje ze pojedzie do salonu i to zalatwi odparl ze mecze go i ze zalatwi to jak bedzie mial czas po czym zebral.sie i pojechal w teren do pracy wiec znow do 17nie mam z nim.kontaktu jak sie cos zacznie to musze jechac do domu po zestaw pobraniowy, skierowanie na cc i torbe ktora nie ejst spakowana do konca w nosie to mam i tak nic sie pewnie nie zacznie ale tego goscia to zabije, zabiore mu obraczke i powiem ze.oddam.jak zasluzy a tesciowa tez zabije w poniedzialek zadzwonila zeby tz jej w umywalce wymienil.uszczelke w trakcie wymiany wymyslila ze podjado do casto i kupia caly ten syfon pojechali ale wzieli jakas zla srubke wiec tz pojechal tam wczoraj z nowa srubka a ona ze znow do casto i kupila cala umywalke i szafke pod umywalke tz wymienil umywalke ale juz nie zdarzyl szafki zamontowac i jedzie tam.jutro, a ona ze to jeszcze spluczke w.kiblu zadzwonie do.niej dzis i powiem zeby jej maz jej to zrobil bo tz przez to kolyski nie skonczy a wtedy bedzie miala ze mna przerabane generalnie pogryze wszystkich farba z auta nie zeszla pomimo mojego szorowania karoserii mama dzis dla.odmiany wymiotuje bez przerwy bo za duzo lekow bierze na pusty zoladek ale jest jak.dziecko musze na.jutro przygotowac szkolenie i nie mam.sil tego.ogarnac z tymi skurczami i nerwem na ta patologie wokolo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Ona ma 900 zł emerytury, a do utrzymania wielki dom razem z siostra TŻ, która też za dużo nie zarabia. No i ona pare razy mówiła, że na to nie ma, czy na na tamto. I zadna się nigdy nie kwapi, żeby jej pomóc. Tylko TŻ ma takie dobre serce. No ale teraz się zawziął i powiedział, że skoro każda ma rodzinę i nie daje, to on też przestanie. a ja jednak placki ziemniaczane robię ![]()
|
|
#3041 |
|
Zakorzenienie
|
heh ja październikowa mamuśka jestem ale o ile podczytuję was na bieżąco tak nie mam mocy pisać... naprawdę jakoś tak nic do powiedzenia nie mam że to masakra... czekam na swój TP w ciszy i milczeniu... chociaż teoretycznie gadając czas by szybciej leciał
z tym bólem przy wstawaniu w nocy to mam tak samo- zanim się wygrzebię z łóżka w nocy na siku to mam tysiąc myśli żeby zakupić sobie jakieś pampersy i w nich spać to bym się nie musiała tak męczyć... a poza tym to sprzątam całe mieszkanko od lewej do prawej z tych nudów i w zasadzie to za chwilę nie bardzo już co będę miała robić bo szafy posprzątane, okna pomyte, nawet wczoraj skakałam po szafkach żeby z samej góry kurz powycierać bo już nie miałam co ze sobą zrobić a tu jeszcze 4 tygodnie oczekiwania
|
#3042 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
Cytat:
|
|
#3043 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie no żartuję Co nawywijał??? Cytat:
A niestety przy Mai czop mi nie odszedł i nie miałam okzaji poznać jego wyglądu ...Ide sprzątać
|
|
#3044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz
ja dzieki za posta o kp
bomba, skopiowalam sobie moze matal by wrzucila na pierwsza strone Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3046 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ta mój, ale na zdjęciu wyszłam jak taka dojna krowa, w realu nie są takie wielkieee.
Cytat:
Nie wiem czy dobrze zrozumiałam Twoje pierwsze pytanie tzn. mamy łóżeczko na najwyższym poziomie, materac zabiera 9 cm wysokości, maluch ma barierki na wys. 23/24 cm Cytat:
Ja mam jakby co 100 sztuk takich gazików nasączonych alkoholem, może tym będę dezynfekowała.
|
|
|
#3047 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
Co do nospy to nie przypadkiem za późno na jej branie?Nie zaburzy normalnego porodu? |
|||
|
|
|
#3048 | ||||||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() No pewnie, uciskanie to może być pierwszy winowajca. Ale też możliwe jest zapalenie pęcherza. Kiedy miałaś ostatnie badanie moczu? Nie ma tam jakichś bakterii? Cytat:
)?A, niewykluczone też, że faktycznie są zdania, że jak czegoś będziecie potrzebowali to poprosicie wprost. U nas też rodzina tż dała malutko, ale to wynika z faktu, że nie mają kasy. Na pewno chcieliby dać gwiazdkę z nieba, ale co z tego, jak im brakuje. T. już parę miesięcy temu deklarowała, że kupi nam wózek, ale nie zdawała sobie sprawy, że to czterocyfrowa kwota Do dzisiaj się nie dorzucili, coś mnie doszły słuchy, że za jakiś czas (chyba po porodzie) chcą dać jakiś pieniążek.Moja mama z kolei sporo pomogła finansowo, kupiła bajeranckie wyrko, przewijak, parę razy opłaciła prywatne wizyty. Po prostu inna sytuacja materialna, nie ma co się boczyć. Tylko tż głupio, no ale staram się dawać do zrozumienia, że przecież to nie problem ![]() Cytat:
![]() A tak z ciekawości, co to PM ?Cytat:
Czasem skurcze mnie mocniej zakłują, ale raczej nie rodzę ![]() Cytat:
Cytat:
?Tż z rańca kupił sobie Snickersa i Marsa do torby do szpitala - jesteśmy gotowi do porodu
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2013-09-05 o 11:41 |
||||||
|
|
|
#3049 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Aż tak długo !!!To ja nie wiem w jakie buty wejdę, nie będę chodzić chyba w klapakach w pażdzierniku |
|
|
|
|
#3050 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko wiesz, Edzika urodziłam 11 dni przed tp, więc może to ma wpływ?
![]() Z Edą też mi czop zaczął odchodzić pod koniec 36 tc.
|
|
#3051 |
|
Zadomowienie
|
![]() Suszę właśnie paznokcie, więc trochę Was podczytam, ale może są jakieś newsy, które wypadałoby znać? Mamy jakiegoś nowego maluszka? któraś rodzi?
|
|
#3052 |
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
|
|
|
|
#3053 |
|
czyli Endżi
|
A w ogóle nie mogę z mojego dziadka
Jest dość przygłuchy, trzy razy odpowiadałam mu na pytanie kiedy mam termin porodu (odpowiedź: "na dzisiaj"). Za chwilę zagaduje moją mamę, że chyba się pomyliłam, bo jak to dzisiaj I lekko spanikowany pyta czy nie trzeba wzywać karetki
|
#3054 | ||
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
Cytat:
tak coś pod skórą czuję (i to takie moje pierwotne przeczucie), że najdłużej do tp może to potrwać. niby panikuje, że przenoszę, ale ciężko mi w to uwierzyć skoro mam rozwarcie już i to pierwsza ciąża. a z tego co połozna mówiła, to zazwyczaj przy drugiej długi się łazi z rozwarciem.
|
|
|
#3055 |
|
Zakorzenienie
|
tassia co za tż
A jak zaczniesz rodzić, to też nie chce wiedzieć? ![]() angel PM to Panny Młode
|
|
#3056 |
|
Zakorzenienie
|
ooo Kaśka urodziła
![]() GRATULACJE ![]() tak czułam że będzie następna moja malutka zwymiotowała w nocy i oczywiście już się martwię, ale na szczęście dzisiaj położna o 18 przychodzi no i śpi wsumie ciągle moja kruszynka ![]() Aha Matal, Ola miała 56cm bo nie napisałam w smsie ![]() możesz dopisać dziękuję
|
#3057 |
|
BAN stały
|
Wczoraj, nie było bakterii.Poza tym jestem weteranką zapaleń pęcherza i zawsze piecze i boli, a teraz nic takiego nie mam, tylko nie che lecieć
|
|
|
|
#3058 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale oczywiście, każdy przypadek jest inny, więc ciężko to z boku ocenić.Co najbardziej mnie natomiast wkurza, to jak kupuje sobie jakieś rzeczy dla małej i słysze od mamy, a po co ci to, a po co ci tamto, to bys miala używane po szwagierce bla bla bla po co kase wydawać. Nosz kurna, moja kasa, moje utyrane rece ją zarobiły, rajcuje mnie kupowanie takich rzeczy wiec co im do tego ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3059 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() dobra idę się ogarnąć bo dziś wizyta
|
|
#3060 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Do mnie wczoraj zadzwonili ze sklepu - mój wózek jest do odbioru Tyle że mąż chory i póki co nie mam jak odebrać ![]() Cytat:
![]() ja bardzo ciekawe rady, dziękujemy
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:16.

D

i czekam aż mi to zatwierdzą, mam nadzieje, że jutro najpozniej, żebym mogła wniosek wypisac na nowe nazwisko i adres... tylko kurde wlasnie nie wiem czy jak karte ciąży mam na stare nazwisko, wszystkie wyplaty, umowy o prace to mam wypisać wnisoek do NAVu na nowe? i tak tam pomieszają wszystko, że mi się odechce wszystkiego.. wiecznie coś tu nie gra z moim adresem starym.. nienawidze jak te baby się uśmiechają do mnie, gadają, że wszystko już jest gotowe, zmienione, a tak naprawde nie umieją tego zrobić!!! i wszystko się ciąąągnie.. 

Niestety strefa czasowa i praca blokuje moją produktywność, ale od 1wszego paździenika ide na wolne to dam z siebie wszystko i będę płodzić miliard postów 

[/RIGHT]
z tym bólem przy wstawaniu w nocy to mam tak samo- zanim się wygrzebię z łóżka w nocy na siku to mam tysiąc myśli żeby zakupić sobie jakieś pampersy i w nich spać to bym się nie musiała tak męczyć... a poza tym to sprzątam całe mieszkanko od lewej do prawej z tych nudów i w zasadzie to za chwilę nie bardzo już co będę miała robić bo szafy posprzątane, okna pomyte, nawet wczoraj skakałam po szafkach żeby z samej góry kurz powycierać bo już nie miałam co ze sobą zrobić 

Czasem skurcze mnie mocniej zakłują, ale raczej nie rodzę