|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
|
|
|
|
|
#512 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
COLORADY DZIEKUJE
![]() LINECZKA wiem wlasnie ze u acelinki ale to tylko jedna wiec jest ok
|
#513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#514 |
|
Wtajemniczenie
|
hehehehehehe super,ale ty to juz wiesz
masz latka i wgl chodzi mi mniej wiecej rocznikowo!
|
#515 |
|
Wtajemniczenie
|
A my nadal nie mamy imienia dla synka
Nazywamy go Brat-EK,bo Liluś tak go nazwała i się przyjeło w rodzinie
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#516 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#517 |
|
Zadomowienie
|
jak ja Wam zazdroszczę tych wózków ja też już chce mieć limuzynę dla mojej Elficy...ech....
a ja właśnie popadam w depresję, bo jak wcześniej pisałam zamówiłam, komplet łóżko z pościelą takim kompletem i miało to przyjść w tamtym tygodniu, oczywiście nie przyszło więc pisaliśmy maile miało przyjść wczoraj lub dziś i siedzę na tym tyłku swoim w domu i czekam na kuriera ale obawiam się, że się go nie doczekam....buuuuuuuuuuuu uuuuu i chce mi się płakać. ![]() ![]() ![]() Oczywiście jeszcze na dodatek byłam w Biedronce myśląc, że może jest proszek Bobas albo Lovelka ale nie ma więc nie kupiłam i dzisiaj więcej prania dla małej nie zrobię bo nie mam proszku....grrrrrr robi się pranie Rodziców, na domiar złego zapomniałam o zakupie mleka i spożywczych rzeczy i suszonych grzybów, bo chce porobić pierogi z kapustą i grzybami i przy okazji zjeść sobie grzybowej, bo po urodzeniu małej już nie zjem ( bo podobno nie należy, jak się będzie karmić) a ja tak uwielbiam grzybową....Wigilia dla mnie będzie ciężka pod tym względem.... ![]() ale już tak na pocieszenie będąc w Biedronce widziałam katalog będzie pościel do kupienia za 60 zł taka dziecięca i zastanawiam się może kupię już jeden taki komplet dla Małej.... |
|
|
|
#518 |
|
Wtajemniczenie
|
Trele
TŻ dowcipnyNasturcja fajna historia z Wojtkiem |
|
|
|
#519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#520 |
|
Zadomowienie
|
Już to mój mąż uczynił, odpisali, że dzisiaj już na pewno nadadzą i przesyłka będzie jutro ale to samo napisali wczoraj i przedwczoraj....
jest mi smutno przez takie postępowanie ludzi....bo prawda jest taka, że to nie kosztowało mało, a ja z tym zwlekałam też trochę bo musiałam się zastanowić czy aby na pewno takie i owakie....a gdybym już w ogóle na ostatnią chwilę zamawiała...to dopiero miałabym stresa... |
|
|
|
#521 |
|
Raczkowanie
|
Witamy sie w nowym wątku
)Dzastin jak to 33 tydzien? Przeciez we wtorek zacząnam się 32 ![]() Czy już mi się pomyliło? ![]() Przyszedł rożek dla Małego, prześcieradło, frida już nie mam gdzie tego chować ![]() Ale już bym chciala go tulic w tym rożku
|
|
|
|
#522 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale TŻ też mój gin mowi zawsze do M. - przecież Pan wie co Pan robił. teraz tylko trzeba być konsekwentnym ![]() Cytat:
![]() mi tez się fajnie kojarzy, mam taką koleżankę ![]() Cytat:
![]() u mojego M. w rodzinie jest Bartek, na którego wszyscy mówią Wicek Cytat:
|
||||
|
|
|
#523 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Zostały mi dwie strony do nadrobienia, ale to później bo zaraz zbieram sie na miasto. za dzisiejsze wizyty!Cytat:
będziesz miała świetną pomoc, mój póki co pojęcia nie ma a ja będe sama na SR jeździć godzina 0 zbliża sie wielkimi krokami!Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ciekawe jakie ja będę miała na jutrzejszej wizycie niedawno mierzyłam do było 130/94...Odpoczywaj Kochana jak najwięcej i oby leki podziałały ![]() Co do wagi to się nie przejmuj, bo będzie czas na zrzucanie po,...ja już przytyłam więcej niż Ty a mam 4 tc mniej ![]() Ciekawe czy się Kacperek jeszcze przekręci Cytat:
![]() Moja może będzie za tydzień, bo jutro kurier odbiera Cytat:
Będę później |
||||||
|
|
|
#524 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój pewnie nawet nie słyszał takiego słowa ![]() Cytat:
W 38tc masz się położyć do szpitala , jaka to ma być mniej więcej data ? Chyba nie długo co ? ![]() Ja Ci mówie - Ty za te wszystkie męczarnie z lekarzami jak pójdziesz rodzić , to tylko purt! I będzie po wszystkim a ja pewnie ze trzy dni się będę wyginać ![]() ![]() Cytat:
Zazdroszcze że masz kogo powozić , mój tak stoi w salonie i co przejde to choć ze dwa razy musze pobujać a mój Tż wychodząc do pracy mówi ; żeby Ci nie przyszło na myśl z tym wózkiem nigdzie wychodzić Chyba mi nie ufa Cytat:
![]() Ja tez mam jeden - różowego rekina Cytat:
właśnie przyszła poczta. Dostałam taki kupon do jakiegoś dziecięcego sklepu , ze jak zamówie za 20 f to 15 f off i jeszcze do tego torba do wózka gratis. Musze zobaczyć co tam w tym sklepie jest bo torba bardzo mi się podoba
|
|
#525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do Wigilii to ja zamierzam poczynić tak jak dziewczyny pisały karmić wcześniej odciągniętym mlekiem, a ewentualnie dokarmić mm
|
|
|
|
|
#526 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Twój siedmiolatek to chyba nie bardzo się mieści ? Cytat:
Cytat:
Ja już bym się tej lalki bała
|
|
#527 |
|
Raczkowanie
|
Kochane Mamuśki,
w poniedziałek wylądowałam w szpitalu ze skurczami porodowymi 100%, myślałam, że rodzę. Na szczęście dostałam kroplówki i zastrzyki na dojrzałość płuc Mai. We wtorek na ktg nie mogli złapać jej tętna, ale na usg wyszło wszystko dobrze, wg przepływów. Najwidoczniej schowała się obrażalska. Groziło mi założenie szwów, ale na szczęście skurcze ustąpiły i dzisiaj Nas wypuścili. I tym sposobem odpoczywam, lenię się, bo mam już L4. Najadłam się strachu, co nie miara... |
|
|
|
#528 |
|
Wtajemniczenie
|
Kabriela mysle ze dzis przyjdzie a jesli nie to po prostu nastepnym razem bedziesz wolala kupic w sklepie ,dotknac i wgl ja boje sie kupowac na all powyzej 200/300 zl a jak juz to wczesniej dzwonie mniej wiecej obczajam co i jak
ja dla malej jeszcze nie kupilam kolyski ani przescieradla ani nic w sumie mam ciuchow multum ale z takich rzeczy jednak nie mam ...lenka ma kupilam jej wsio naraz w sklepie tutaj czekam na jakas fajna okazje kolyski i odrazu kupie i wtedy zobacze czego brakuje bo moze uda mi sie juz z materacem kupic, tak jak pisalam ja za becikowe dziewczyna kupuje juz komplet lozko pietrowe z materacami i koldrami przescieradlami i teraz nie chce nakupic tych ☠☠☠☠☠☠☠ duzo bo jednak koldra lozeczkowa to z leny łucji zpstanie bo lence juz kupimy do lozka duza wiec mysle ze zakupie jedynie do kolyski jakis grubsze koce ,przescieradelko i inne. ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Angie dobrze ze juz wsio ok,odpoczywaj!
|
#529 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#530 |
|
Wtajemniczenie
|
olenka,lusesita Bartek nawet mogłoby być,ale czy Bartosz czy Bartłomiej???Żadne mi sie nie podoba,więc znów kręcimy się w kółko
kabriela współczuje przejśc z kurierem ![]() http://allegro.pl/posciel-do-lozeczk...500187438.html
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#531 |
|
Wtajemniczenie
|
colorady a ty jak ?kupujesz malemu nowa koldre itd czy masz z corki?
wiecie co?teraz wam cos powiem smiesznego...od kilku dni wyczailam ze zaczal bardzo podobac mi sie zapach pywnicy,takich ziemniakow jakby makabra albo jestem nie ten tegez albo no w ciazy to norma?! z lena nie mialam takich cyrkow,moja sasiadlka miala tak z proszkiem do prania w ciazy...ale pywnica?
|
#532 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#533 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#534 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tak jak pisałam upały
Jeszcze podobno dziś i chwała Wkurzaja mnie nogi , puchną a lewa w szczególności . Może mi Majka na nerke gdzies naciska co ?
|
#535 |
|
Wtajemniczenie
|
w sumie ta koldra z poduszka nie droga jest ale czy do kolyski sie nadaje??hmmm
|
#536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#538 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ostatnio nawet specjalnie wlazłam do piwnicy jak byłam u dziadka( a ona ma taka prawdziwą ziemianke żeby poczyć ten zapach.---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Angie to faktycznie starchu się najadłaś, teraz odpoczywaj ile wlezie. Masz leżeć? rozwarcie masz? |
|
|
|
|
#539 |
|
Zadomowienie
|
Coral Pościel jest genialna i pewnie też bym wszystko osobno zamawiała, ale po ogólnym podliczeniu wyszło mi taniej w zestawie wszystko kupić i tak właśnie sobie kupiłam, jestem wściekła, zła smutna, rozżalona i wszystko na raz. Do kitu dzisiaj.
Pocieszające jest, że przynajmniej literki mi się wycięły równo...i dalej dziergam dekorację do pokoju Małej... Angie współczuje przeżyć, dobrze, że jesteś nadal w dwupaku i już w domciu- odpoczywaj... |
|
|
|
#540 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam odpoczywać, nie przeciążać się i dużo leżeć. Rozwarcia nie mam, ale szyjka skróciła mi się do 22 mm. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.

Nazywamy go Brat-EK,bo Liluś tak go nazwała i się przyjeło w rodzinie

mamy dostać próbki

Ja już bym się tej lalki bała