Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 21 38,18%
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 0 0%
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy 0 0%
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 26 47,27%
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 8 14,55%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-05, 14:44   #3721
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

zgadzam sie ze ciuszkow na 56 nie warto kupowac duzo ...bo wyrasta po dwoch trzech tygodniach.ja zakladałam 62, podwijałam rekawki i git
te kurtki ładne, ale jakby nie miały dopisku ciążowa to byłyby pewnie o stówe tansze:p
wogole tak odemnie rada to kupowac z glową. ja kupilam pare takich rzeczy, których nie uzylam ani razu.nakupowalam malemu kosmetykow a sie okazalo ze ma skóre atopowa i to wszystko poszło w odstawke a uzywamy do tej pory tylko płynu do kąpieli emolium bez żadnych balsamow, szamponow kremów
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 16:02   #3722
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
tylko tak się zastanawiam, czy nie iść do ortopedy na konsultację w sprawie porodu, mam 45 stopni przesunięty kręgosłup, wysunięte jedno biodro no kręg naciska mi na nerw i wtedy mam strasznie bolesne skurcze w odcinku lędźwiowym i nie mogę się ruszać, na szczęście zdarza się to bardzo rzadko, jak jestem przemęczona, źle stąpnę, lub gwałtownie zdejmę nogi jak leżę na kanapie z nogami do góry. osobiście wolałabym rodzić sn, ale jeśli konieczna będzie cc to przeboleję, byle nie było komplikacji przy porodzie.

co do odziezy ciążowej to kupiłam sobie jak na razie spodnie i legginsy ciążowe, kiedyś jak znajdę siły muszę sobie przejrzeć jesienno-zimowe ciuszki żebym miała w czym chodzić
Opis Twojego schorzenia brzmi przerażająco. Mówiłaś ginekologowi o tym? I do ortopedy poszłabym na pewno.
Co do zakupów, to ja dzisiaj w Butiku (była przecena -50%) kupiłam spodnie dresowe, jakieś takie fajne są akurat, że wszędzie dobre, a w pasie mam nawet luz w gumce I sweterek już jesienny i rozmiar większy wzięłam

Cytat:
Napisane przez martorka Pokaż wiadomość
Witajcie
Chciałabym do Was dołączyć jesli można
Mam termin na 3 kwietnia. I mam do Was takie pytanie na temat pracy przy komputerze w ciąży, bo podczytywałam was wcześniej i widzę, że kilka z Was ma taka prace. Nie ma co do niej przeciwskazań?

Co do kupowania wyprawki, to nie bede sie na razie spieszyć, tym bardziej, że dużo rzeczy mam po starszym synku, teraz ma 5,5 roku już
Marzę za to o pięknym wózku :0
Hej gratulacje!
Chyba niezalecane jest siedzenie całych 8 godzin przy komputerze, ale np moja mama księgowa pracowała do 8. miesiąca. Ginekolog nic Ci nie mówił?

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 17:11   #3723
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość

Wystarczy tylko pójść do sklepu i mieć kasę w portfelu a reszta to nie problem. Kika rzeczy tj. wózek trzeba wcześniej tylko upatrzyć.
Ale to już jest problem czasami bo kupić wszystko to chyba niekoniecznie, bardziej zarobić na wszystko, co byśmy chcieli
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Dzisiaj skonczylam 12 tygodni i mam juz bardzo widoczna ciaze,
Jesli chodzi o kupowanie rzeczy dla dziecka, to nie moge sobie pozwoloic, zeby zaczac w styczniu czy w lutym, poprzednio urodzilam w 31 tygodniu, tak wiec przed Swietami chcialabym juz wszystko miec, w tym spakowana torbe, bo licho nie spi. Mam jednak nadzieje, ze wszystkie naszykowane rzeczy poczekaja spokojnie do marca.
za 12 tydzień

Moja przyjaciółka też miała taką sytuację, że poszła do szpitala w 7 m-cu i nie miała nic dla dziecka kupione. Wysłała męża z kartką do sklepu a on wszystko niebieski przyniósł (mają córkę) podobno tak płakała, że jej w szpitalu nie mogli uspokoić

Cytat:
Napisane przez przeklete_pragnienia Pokaż wiadomość
U nas wczoraj mieliśmy takie namiętne chwile i wiadomo, TŻ skończył w środku. Jestem bardzo ciasna i zawsze musimy użyć jeszcze nawilżacza a i tak na początku czuje dyskomfort i trochę boli. No i poszliśmy spać a dzisiaj? Dziewczyny jestem przerażona... Poszłam na poranne siku, ubieram majciochy i czuje, że ze mnie yy no "wylatuje", no i myślę sobie, że to pewnie to co wleciało wczoraj. Ściągam i patrze, no i faktycznie zleciało, ale w kolorze jasnoczerwonym
Nie martw się. Tak się podobno dzieje bardzo często po bzykanku. Daj znać, co mówił lekarz.

Cytat:
Napisane przez Brzuchatka Pokaż wiadomość
Jakiś czas temu pisałyśmy o kurtkach ciążowych z panelem odpinanym, znalazłam w sklepach internetowych coś takiego: http://www.happymum.pl/sklep3/0,plaszcze_kurtki.html tu jest kilka i jeszcze tu: http://www.pieknamama.pl/kurtka-daria.html
Faktycznie ceny są wysokie ale pocieszające jest to, że i później w takich kurtałach czy płaszczach można chodzić.
Niektóre super! Ale dla mnie zdecydowanie za drogie jak na 2-3m-ce noszenia

Cytat:
Napisane przez nivka Pokaż wiadomość

A z chwalenia się - dziś zaczynamy 8tc

[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;42646818]Cześć dziewczyny czy mogę dołączyć?
Jestem przyszłą mamą kwietniową, termin mam na 10 kwietnia [/QUOTE]
Cześć! Ja podobnie, jak Cobra, znam Cię z pm 2011
Cytat:
a wiecie, że strasznie mi dziwnie że od czerwca nie mam okresu
A ja tylko z tego powodu mogłabym być całe życie w ciąży

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
W ogóle z ciuszkami jest tak, że tych najmniejszych (chociaż są TAAAKIE SŁODKIE ), nie ma sensu dużo kupować, bo dziecko po 2-3 tygodniach z nich wyrasta
Serio? ja głupia myślałam, że chociaż na 2 miesiące starczą
a 62 do kiedy dzieciaki noszą mniej więcej?

Cytat:
Witaj wśród nas! Jednak czerwiec i lipiec upłynęły nam "pracowicie"
Urlopy, wakacje, pikniki na trawce, spanie na golasa, bo gorąco
Cytat:
Witajcie
Mam termin na 3 kwietnia. I mam do Was takie pytanie na temat pracy przy komputerze w ciąży, bo podczytywałam was wcześniej i widzę, że kilka z Was ma taka prace. Nie ma co do niej przeciwskazań?
Witaj

Ja pracuję przy komputerze cały dzień i nic mi nie dolega, czasem wstanę siku albo zjeść

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 17:29   #3724
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

elunka88 - uspokoiłaś mnie troche staram się w miarę możliwości robic przerwy, ale wiadomo jak bede chodzić sobie pół dnia to wypłata będzie o połowe mniejsza :P
a lekarza nie pytałam bo kolejna wizyte mam na koniec miesiąca dopiero.

W ogóle to cos mnie kłuje w brzuchu i trochę się dlatego obawiam tej pracy 8 godz w jednej pozycji, ale teraz jestesmy wszystkie przeczulone na punkcie naszych brzuchów :0
Stary 2013-09-05, 17:33   #3725
teQiba
Moderator

Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Witajcie
Witaj Ja rowniez cale 8 godzin przed kompem, ale jak czuje sie przemeczona to po prostu robie sobie pezerwe. Te zakazy sa z czasow gdy byly te stare monitory, a pewnie wiekszosc ludzi i firm juz dawno ma nowe.

Ja wlasnie wrocilam z wizyty na ktorej omawialismy USG i dostalam oficjalny zakaz przytulanek
W sumie w ostatniej chwili - bo juz chcielismy sie powoli przelamac z tego samo-narzuconego celibatu
Stary 2013-09-05, 17:37   #3726
martorka
Rozeznanie

GG do martorka
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Ja wlasnie wrocilam z wizyty na ktorej omawialismy USG i dostalam oficjalny zakaz przytulanek
W sumie w ostatniej chwili - bo juz chcielismy sie powoli przelamac z tego samo-narzuconego celibatu [/QUOTE]

Ale z czego wynika oficjalny zakaz? Cos sie dzieje nie tak ?
Stary 2013-09-05, 18:00   #3727
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Witaj Ja rowniez cale 8 godzin przed kompem, ale jak czuje sie przemeczona to po prostu robie sobie pezerwe. Te zakazy sa z czasow gdy byly te stare monitory, a pewnie wiekszosc ludzi i firm juz dawno ma nowe.

W sumie w ostatniej chwili - bo juz chcielismy sie powoli przelamac z tego samo-narzuconego celibatu
Ja też narzuciłam celibat, ale nie wiem czy go nie pociągniemy jeszcze na początku narzuciłam, bo się bałam, później miałam plamienia, a teraz co chwilę mnie coś kłuje, więc się boję, że podczas zbliżenia będzie bolało

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 18:16   #3728
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

Ja z tym nie mam problemu, bo moj mąż po nocach pracuje, ze rzadko mamy okazje, żeby wspólny wieczór spędzić... ale mam nadzieje, ze niedługo się to zmieni

Edytowane przez martorka
Czas edycji: 2013-09-05 o 18:21
martorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 18:35   #3729
teQiba
Moderator

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Ale z czego wynika oficjalny zakz? Cos sie dzieje nie tak ?
Lozysko jest blisko szyjki macicy i lekarz mowi ze trzeba poczekac az sie przesunie wyzej...
Jakos trzeba bedzie dac rade.
Ciesze sie ze TZ jest z tych ktorzy i tak nie sa za wspolzyciem w ciazy

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2013-09-05 o 18:37
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 19:11   #3730
mona1
Zadomowienie

Cytat:
[B]widzę, że nie jestem dopisana do listy mamuś, zatem: TP 05.03.2014, 1 dzieciątko, termin ost. miesiączki 30.05.2013, wielkopolska, no i prawie 27 lat
jeśli pominęłam - przepraszam no i oczywiście dopisałam

Cytat:

Mogę się wam pochwalić, że byłam dziś na wizycie. Oprócz cytologii i badania wewnętrznego nie miałam robionego nic, bo w poniedziałek ruszam na genetyczne. Ogółem Dziecko mi odmłodniało o 2 tygodnie (12 tydzień). Ja mam wszystkie wyniki książkowe (po ostatniej morfologii i siuśkach). Byle do poniedziałku teraz! 3majcie kciuki!
A skąd wiesz że dziecko odmłodniało skoro nie miałaś usg?

martorka ewelika witajcie nowe mamusie
Stary 2013-09-05, 19:19   #3731
monkaa321
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Co Ty, Monkaa, nie denerwuj się Gdzieś Ty wyczytała, takie rzeczy. Istotne jest, że z wiekiem ciąży zagrożenie się zmniejsza - Ty jesteś niemal na progu II trymestru, więc nie może być inaczej, jak dobrze Nie smuć się
Cytat:
O kurcze - ale skąd takie przeczucia? A nie śniło Ci się przez przypadek coś w nocy?
A z tymi poronieniami to nie denerwuj się - jak ja czytałam te dołujące rzeczy w internecie (internet to zło ) to właśnie zauważyłam że 11/12 to już raczej tendencja spadkowa, przecież już za sekundkę zaczyna się II trymestr więc postaraj się myśleć pozytywnie
Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Nie panikuj. Każda z nas przechodzi lepsze i gorsze chwile. Z każdym dniem dziecko jest coraz bezpieczniejsze. Wszystko będzie dobrze.
Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Nie martw się ja też tak miałam i to jest według mnie norma dla nas , dodatkowo zaczełam snuć wizje, że nie damy rady wychować dziecka, że zabraknie pieniędzy no jednym słowem dół masakryczny . Dobrym sposobem jest nie być w tym momencie samym niech tż bądź koleżanka bądź mama z Tobą posiedzi pogada i pocieszy
Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Trzymaj się dzielnie, wszystko będzie ok na pewno, a zapachy nie męczą bo już za chwilę drugi trymestr
Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Bez takich tutaj nie ma takiego myślenia, bo po tyłku. Koniec już niepowodzeń na naszym wątku
dziekuję za ciepłe słowa poszłam sobie na spacer a ze pięknie było na podwórku to jakoś się wyciszyłam i dzisiaj już jest dobrze! Brzuszek mnie zaczyna kłuć... myślę że dzidzia się już rozgaszcza

Cytat:
Napisane przez elzuniusia Pokaż wiadomość
Jutro idę do ginekologa i tak się zastanawiam czy w ogóle zrobi mi USG. Nie miałam jak Wy wszystkie zrobionego USG genetycznego, a teraz już po ptakach, bo jestem 14 tydzień. Teraz będę musiała się martwić tym bardziej jak nie zrobi mi jutro usg. To lekarz na NFZ więc to jest niestety bardzo prawdopodobne, bo miałam już 2 a podobno tylko 3 przysługują...
my z mężem się nie zdecydowaliśmy na genetyczne, jednak jak pójdę na wizytę to pewnie będę mieć zwykłe usg.. szkoda że tam można tylko 3 razy
Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny !!
Cieszę się ogromnie na same dobre wieści
Dzieciaki są świetne. Całkiem podobne do mojego

Byłam dzisiaj na prenatalnych badaniach i wszystko ok. dzieć ma 7,7 cm. 13 tydzień, więc ryzyko już mniejsze
Ale badanie nie podobało mi się w ogóle :-( Wyszłam wymęczona i czułam się zgwałcona. Dzieć mój był tak uparty, że nie chciał się obrócić. Badanie dowcipno-brzuszne trwało 40 minut lekarz uciskał mi brzuch, trząsł, robił dosłownie wszystko, by fasola się obróciła, bo chciał zobaczyć kość nosową i nic... Zaparł się nogami i koniec. Nie wytrzymałam ucisku na pęcherz, więc poszłam do łazienki, wróciłam, położyłam się i od razu było widać kość. W brzuchu siedzi a już takie wredne Doktor stwierdził, że naprawdę trudny pacjent i po porodzie będę musiała sobie z nim porozmawiać. Płci nie było widać. Doktor nie mój, ale bardzo miły i sympatyczny
Zeskanowałam trzy fotki.
jakie cudowne zdjęcia wielki człowieczek już

Cytat:
Lozysko jest blisko szyjki macicy i lekarz mowi ze trzeba poczekac az sie przesunie wyzej...
biedulka... Mnie za to TZ molestuje i narzeka że za rzadko a ja mam opory i jakoś tam strasznie sucho się zrobiło od samego początku
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 19:21   #3732
mona1
Zadomowienie

amelka2006 uparta8210 jak po wizytach? czekamy na relacje
Stary 2013-09-05, 19:29   #3733
cobra115
Zakorzenienie

[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;42647231]Dziękuję za przywitanie
Mi też coś twój nick mówił, tylko chyba awatar miałaś kiedyś inny? [/QUOTE]
zgadza się
Cytat:
cześć a wiecie, że strasznie mi dziwnie że od czerwca nie mam okresu
ja się z tego najbardziej cieszę

Cytat:
Witajcie
Mam termin na 3 kwietnia.
Cześć
Stary 2013-09-05, 19:31   #3734
teQiba
Moderator

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
dziekuję za ciepłe słowa poszłam sobie na spacer a ze pięknie było na podwórku to jakoś się wyciszyłam i dzisiaj już jest dobrze! Brzuszek mnie zaczyna kłuć... myślę że dzidzia się już rozgaszcza

my z mężem się nie zdecydowaliśmy na genetyczne, jednak jak pójdę na wizytę to pewnie będę mieć zwykłe usg.. szkoda że tam można tylko 3 razy

jakie cudowne zdjęcia wielki człowieczek już

biedulka... Mnie za to TZ molestuje i narzeka że za rzadko a ja mam opory i jakoś tam strasznie sucho się zrobiło od samego początku
Ciesze sie ze pozytywny humor wrocil

No niestety tylko 3 razy USG tez dzisiaj pytalam, ale nie martw sie juz niedlugo co wizyte bedzie mierzone tetno plodu wiec mysle ze to wystarczajaco uspokaja ze z dzidzia wszystko ok

Z tymi przytulankami to jakos dziwnie jest - jak nie mozna to zle, jak mozna to tez nie bardzo bo gdy juz emocje opadna kobitka sie zamartwia : brzydal:
Stary 2013-09-05, 19:31   #3735
amelka2006
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
amelka2006 uparta8210 jak po wizytach? czekamy na relacje
Nasza Dzidzia rośnie. Ma już 9 mm. Serduszko bije jak dzwon Jestem taka szczęśliwa. Jednak mam poważne zapalenie dróg moczowych i muszę brać antybiotyk. Moja Amelka dziś znów gorączkę miała i na pocieszenie powiedzieliśmy jej, że w kwietniu będzie mieć rodzeństwo. Ale był szał! Jest przeszczesliwa. Jutro powiadomię dyrektora. Mam nadzieję, że jakoś to przełknie. Trzymajcie jutro kciuki.
A to najnowsza fotka Dzidziusia.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 19:34   #3736
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Oj, mam nadzieję że szybko celibat zostanie odwieszony

Mnie moja gin chyba jutro zabije znowu nie mam odczynu coombsa. Babki w lab mówią, że jak miałam grupę krwi robioną to powinno być. I nie zrobiłam ostatnio. A na stronie internetowej, gdzie drukuję wyniki przy gr krwi jest napisane, że wyniki wydano w formie papierowej dnia X nosz kurde! Nie po to proszę o wyniki przez neta, żeby jeszcze po nie jeździć wiem tylko z czasów poronienia, że mam rh+

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-09-05, 19:36   #3737
amelka2006
Raczkowanie

Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Coś zdjęcie nie weszło. Może teraz się uda.

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1378406155240.jpg (57,3 KB, 35 załadowań)
Stary 2013-09-05, 19:45   #3738
amelka2006
Raczkowanie

Cytat:
Witajcie dziewczyny !!

Byłam dzisiaj na prenatalnych badaniach i wszystko ok. dzieć ma 7,7 cm. 13 tydzień, więc ryzyko już mniejsze
Ale badanie nie podobało mi się w ogóle :-( Wyszłam wymęczona i czułam się zgwałcona. Dzieć mój był tak uparty, że nie chciał się obrócić. Badanie dowcipno-brzuszne trwało 40 minut lekarz uciskał mi brzuch, trząsł, robił dosłownie wszystko, by fasola się obróciła, bo chciał zobaczyć kość nosową i nic... Zaparł się nogami i koniec. Nie wytrzymałam ucisku na pęcherz, więc poszłam do łazienki, wróciłam, położyłam się i od razu było widać kość. W brzuchu siedzi a już takie wredne Doktor stwierdził, że naprawdę trudny pacjent i po porodzie będę musiała sobie z nim porozmawiać. Płci nie było widać. Doktor nie mój, ale bardzo miły i sympatyczny
Zeskanowałam trzy fotki.
Piękne te zdjęcia. Naprawdę. A Dzidzia jaka już duża. Gratuluję
Stary 2013-09-05, 19:46   #3739
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
No u nas jest to troche pogmatwane bo ja w I trymestrze się bałam przytulanek. Teraz gdy już mam ochotę to tż stwierdził, że on się boi i aż mu się nie chce . Któraś pisała że po przytulankach ma wyrzuty sumienia, Ja mam gorzej bo mi się już w trakcie przytulanek to włącza no i koniec zbliżenia, cały klimat mija... Także tak sobię żyjemy w celibacie

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość

O jaki mały śliczny maluszek

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-05, 19:54   #3740
teQiba
Moderator

Cytat:
Nasza Dzidzia rośnie. Ma już 9 mm. Serduszko bije jak dzwon Jestem taka szczęśliwa. Jednak mam poważne zapalenie dróg moczowych i muszę brać antybiotyk. Moja Amelka dziś znów gorączkę miała i na pocieszenie powiedzieliśmy jej, że w kwietniu będzie mieć rodzeństwo. Ale był szał! Jest przeszczesliwa. Jutro powiadomię dyrektora. Mam nadzieję, że jakoś to przełknie. Trzymajcie jutro kciuki.

Gratuluje dobrych wiesci Przykro tylko z tym zapaleniem, ale bedzie dobrze.

Bede trzymac jutro kciuki - staraj sie nie stresowac

Zdjecia tradycyjnie jutro na kompie podejrze

Cytat:

Mnie moja gin chyba jutro zabije znowu nie mam odczynu coombsa. Babki w lab mówią, że jak miałam grupę krwi robioną to powinno być. I nie zrobiłam ostatnio. A na stronie internetowej, gdzie drukuję wyniki przy gr krwi jest napisane, że wyniki wydano w formie papierowej dnia X nosz kurde! Nie po to proszę o wyniki przez neta, żeby jeszcze po nie jeździć wiem tylko z czasów poronienia, że mam rh+
Ja dopiero dzisiaj dostalam skierowanie i faktycznie jest i grupa i odczyn na jednym druczku...

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
No u nas jest to troche pogmatwane bo ja w I trymestrze się bałam przytulanek. Teraz gdy już mam ochotę to tż stwierdził, że on się boi i aż mu się nie chce . Któraś pisała że po przytulankach ma wyrzuty sumienia, Ja mam gorzej bo mi się już w trakcie przytulanek to włącza no i koniec zbliżenia, cały klimat mija... Także tak sobię żyjemy w celibacie

Ja na pewno bym miala tak samo miala wiec doskonale Cie rozumiem. A moj TZ tez jest taki ze jak dlugo nie ma przytulanek to mu sie odechciewa na dlugo...

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2013-09-05 o 19:49
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 20:00   #3741
mmhym
Zadomowienie

mona1

Mona wrzucisz na pierwszą? Sezon się zbliża
Jak leczyć przeziębienie w ciąży

Cytat:
Super! Gratulacje za serduszko i trzymam kciuki za jutrzejszą rozmowę

Cytat:
Jak masz grupę dodatnią to po co odczyn coombsa? Przecież w takim przypadku nie ma niezgodności serologicznej

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
Dziewczyny, szkoda rezygnować z seksu. Ja powstrzymywałam się też ponad 2 miesiące i już zdążyłam zapomnieć, jak to zbliża . Poza tym potem brzuszek będzie większy i nie będzie już tak wygodnie

Poczytajcie, może Was to troszeczkę chociaż uspokoi A ponoć orgazm to dla dziecia przyjemne kołysanie
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...1,1326672.html
http://dzidziusiowo.pl/ciaza-i-porod...0-seks-w-ciazy

Ale wiadomo, jak zakaz to zakaz.

Drugie serce

Edytowane przez mmhym
Czas edycji: 2013-09-05 o 20:03
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 20:05   #3742
mona1
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:

dla fasolki! Trzymam kciuki żeby szybko to zapalenie minęło
Stary 2013-09-05, 20:22   #3743
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:

OOO to juz nie wygląda jak fasola, a jak ludzik

Czekamy na wieści innych mamusiek.
Ja jestem po wczorajszej wizycie napełniona pozytywną energią Tutaj też same dobre wieści. Świat jest piękny
Dzisiaj w końcu schowałam tampony tak to leżały i czekały na koniec I trym. Mam 2 paczki, ale poczekają sobie ten rok.

Stary 2013-09-05, 20:28   #3744
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Dziwne, ja miałam łatwe wyniki do odczytania. IGG wynik ujemny poniżej 1,6. IGM wynik ujemny poniżej 0,0500. I obok miałam wyniki ile wyszło. Każde laboratorium ma chyba inne tolerancje, ale dziwnie to napisali Może zadzwoń do położnej tylko, one też znają się na wynikach.

Witaj serdecznie Napisz coś więcej. kiedy OM, które dziecko, wiek i takie tam
wiesz to u ciebie wyszo ze nie miałas nigdy do czynienia z tokso i bedziesz musiała powtórzyc badanie ale za jakis czas ...

mi wyszło igg pozytywne czyli dodatnie to wiem o co chodzi ale nie wiem co zrobic z tym igm bo wszedzie prawie pisze ze + oznacza to a - tamto ja mam wynik watpliwy bo wg laboratoium zzmiesciłam sie w kryterium watpliwosci ...
do gina zadz jutro

dzieki bardzo dziewczyny

i witam nowe mamusie

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:

sa badania których przez internet nie wydrukujesz toxo tez nie do odebrania trzeba osobiscie

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 20:32   #3745
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
a wiecie, że strasznie mi dziwnie że od czerwca nie mam okresu
Ja za nim nie tęsknię

Cytat:

Ale piękne maleństwo

Cytat:

O jaki mały śliczny maluszek
Wykończycie się
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 20:33   #3746
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
wiesz to u ciebie wyszo ze nie miałas nigdy do czynienia z tokso i bedziesz musiała powtórzyc badanie ale za jakis czas ...

mi wyszło igg pozytywne czyli dodatnie to wiem o co chodzi ale nie wiem co zrobic z tym igm bo wszedzie prawie pisze ze + oznacza to a - tamto ja mam wynik watpliwy bo wg laboratoium zzmiesciłam sie w kryterium watpliwosci ...
do gina zadz jutro
Właśnie ja nie miałam problemu z odczytem moich wyników, ale u Ciebie dziwnie. Pewnie Ty będziesz miała do powtórki. Ale daj znać, bo sama jestem ciekawa

Stary 2013-09-05, 20:37   #3747
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Spadam powoli spać. Jutro wizyta
papapa

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-05, 20:41   #3748
teQiba
Moderator

Cytat:
Ja jestem po wczorajszej wizycie napełniona pozytywną energią
I ja, i ja!
Wmowilam sobie ze teraz juz bedzie dobrze
Stary 2013-09-05, 20:44   #3749
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niutka25 Pokaż wiadomość
Ja mam mnóstwo lumpków po mojej córeczce, z kupowaniem zaczekam aż poznam płeć przyznam, że jestem fanką firmy coccodrillo, a tam mają ciuszki o określonej płci Z Madziulką też czekałam na info o siusiaczku bądź bułeczce, wtedy ruszałam na sklepy a macie już imionka?
Ja nie znam płci, a już zakupiłam bodziaki i pajacyki dziewczęce Najwyżej młody będzie śmigał w dziewczyńskich ciuszkach. A o imieniu myślę wciąż, oczywiście na razie tylko dziewczęcym, ale jakoś nie mam konkretnego typu, ciągle mi się zmienia. Ja lubię takie tradycyjne tylu Marysia

Cytat:
Właśnie pusty powinien być jak coś
U mnie zaczął przez brzuch, ale powiedział że słabo widać więc w końcowym rezultacie robił trochę tak, trochę tak...

A teraz obiecane zdjęcie mojego Bąbelka
Oczyma wyobraźni widzę te jego podskoki
Piękny Bąbelek

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
ja nie mam imienia wymyslonego..w poprzedniej ciąży wybralismy późno, mielismy kilka wybranych ,
najbardziej mnie wkurzala tesciowa bo na siłę chciala nam swój wybór przefrsować bo się uparła na Jędrzeja
w końcu był Tymon, chociaz długo myśleliśmy o Mieszku i Tytusie. Podobają mi się krótkie imiona więc teraz też na takie padnie pewnie
najwięcej poronień jest 6-8 tc podobno.im dalej w las tym mniej.
No nie, w życiu nie uległabym teściowym namowom

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
cieszę się , że wizyty bardziej lub mnie udane ale ogólnie jest dorbze.
TeQiba wkurzyłabym sie na gina. ja chodzę na nfz i nie dość, że mam wszystkie informacje, badania i długie wizyty, to i zawsze maluszka podglądam. ale to lekarz z powołania. Tylko mój gin niechętny do zdradzania płci. może nie ma pewności bo sprzęt jednak nie najnowszej klasy?

mąż co prawda nie chce się zgodzić, ale jak będzie dziewczynka to Kornelia.
dla chłopca imina nie mam. nic mi się nie podoba, więc MUSI być baba!

śliczności!
U mnie też

Cytat:

Ja też mam dziś dzień do bani. Od rana pod górkę. Jadąc do pracy już w autobusie ledwo dotrwałam (całe 5 przystanków), potem w pociągu był ścisk i duchota więc mało nie zemdlałam, a na koniec w tramwaju dziewczyna mi torebkę w brzuch wciskała a facet żebro w kręgosłup (tak było przytulnie - na śledziki jechaliśmy) więc wysiadłam wcześniej i zaczęłam płakać. Mąż mnie przez 10 min nie mógł uspokoić przez telefon, a ja nie przestawałam bo mnie brzuch bolał. Teraz siedzę w pracy jak na szpilkach...
Współczuję drogi do pracy.. Ja bym chyba już puściła pawia..

Cytat:
Napisane przez Niutka25 Pokaż wiadomość
BTW najlepszym specjalistą w Gdańsku od płci jest Doering, nie ma mocnych żeby się pomylił przybija swoją pieczątkę, obok rysuje płeć a w razie pomyłki stawia flaszkę dobrego koniaku ale nie słyszałam jeszcze o takim szczęśliwcu co by takową flaszkę pozyskał [COLOR="Silver"]
Widać to taki jego konik
Mój też przy pierwszym chciał zakładać się o flaszkę Wygrałby, bo odgadł.

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Przyszłam tylko powiedzieć że nasze usg genetyczne nie wykazało żadnych nieprawidłowości, wszystko jest w najlepszym porządku, małe ma 6,5 cm nie licząc nóg i pozowało do badania z każdej strony że w sumie to wszystkie pomiary udało się zrobić w 10 minut. Tętno 155 uderzeń na minutę. Tylko nie pokazało co ma miedzy nogami a lekarz nie chciał nic powiedzieć żeby nie wprowadzać w błąd.
Super

Cytat:
Witajcie dziewczyny !!

Zeskanowałam trzy fotki.
Super, że z dzidzią ok, fotki genialne!

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Uważaj, bo zaraz zostaniesz zlinczowana
Ano
Jestem wciąż kilka stron do tyłu, odpisuje na tematy które już się rozwinęły i zamknęły... Ale tylko wieczorkiem mogę nadrabiać, a i to po 2-3 strony max.

Niutka, ja jestem w 9 tygodniu, a brzuszek mam nie mniejszy od Twojego, o ile nie większy No ale jak się je bez przerwy to nie powinnam się dziwić. Spełniam swoje zachcianki, najpierw chce mi się kanapkę, potem jakiś owoc, potem coś płynnego czyli zupę, potem coś na słodko... i tak w kółko.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 20:47   #3750
mariolasl
Zakorzenienie

Z reguly nie pisze o sprawach intymnych w internecie, bo zawsze sobie wyobrazam, jakbym sie czula, gdyby moj maz pisal cos na ten temat na jakims forum , wiec tylko szepne, ze ciaza u mnie nie ma wplywu na moje zycie seksualne, chyba ze dodatnio i zwyzkowo

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości