|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
|
21 | 38,18% |
| Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
0 | 0% |
| Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
|
0 | 0% |
| Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
26 | 47,27% |
| Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
8 | 14,55% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
zgadzam sie ze ciuszkow na 56 nie warto kupowac duzo ...bo wyrasta po dwoch trzech tygodniach.ja zakladałam 62, podwijałam rekawki i git
te kurtki ładne, ale jakby nie miały dopisku ciążowa to byłyby pewnie o stówe tansze:p wogole tak odemnie rada to kupowac z glową. ja kupilam pare takich rzeczy, których nie uzylam ani razu.nakupowalam malemu kosmetykow a sie okazalo ze ma skóre atopowa i to wszystko poszło w odstawke a uzywamy do tej pory tylko płynu do kąpieli emolium bez żadnych balsamow, szamponow kremów |
|
|
|
#3722 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do zakupów, to ja dzisiaj w Butiku (była przecena -50%) kupiłam spodnie dresowe, jakieś takie fajne są akurat, że wszędzie dobre, a w pasie mam nawet luz w gumce I sweterek już jesienny i rozmiar większy wzięłam ![]() Cytat:
Chyba niezalecane jest siedzenie całych 8 godzin przy komputerze, ale np moja mama księgowa pracowała do 8. miesiąca. Ginekolog nic Ci nie mówił?
|
||
|
|
|
#3723 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo kupić wszystko to chyba niekoniecznie, bardziej zarobić na wszystko, co byśmy chcieli ![]() Cytat:
za 12 tydzień Moja przyjaciółka też miała taką sytuację, że poszła do szpitala w 7 m-cu i nie miała nic dla dziecka kupione. Wysłała męża z kartką do sklepu a on wszystko niebieski przyniósł (mają córkę) Cytat:
Cytat:
![]() ![]() [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;42646818]Cześć dziewczyny czy mogę dołączyć? Jestem przyszłą mamą kwietniową, termin mam na 10 kwietnia [/QUOTE]Cześć! Ja podobnie, jak Cobra, znam Cię z pm 2011 ![]() A ja tylko z tego powodu mogłabym być całe życie w ciąży Cytat:
ja głupia myślałam, że chociaż na 2 miesiące starczą ![]() a 62 do kiedy dzieciaki noszą mniej więcej? Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja pracuję przy komputerze cały dzień i nic mi nie dolega, czasem wstanę siku albo zjeść
|
|
#3724 |
|
Rozeznanie
|
elunka88 - uspokoiłaś mnie troche
staram się w miarę możliwości robic przerwy, ale wiadomo jak bede chodzić sobie pół dnia to wypłata będzie o połowe mniejsza :P a lekarza nie pytałam bo kolejna wizyte mam na koniec miesiąca dopiero. W ogóle to cos mnie kłuje w brzuchu i trochę się dlatego obawiam tej pracy 8 godz w jednej pozycji, ale teraz jestesmy wszystkie przeczulone na punkcie naszych brzuchów :0
|
#3725 | |
|
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Ja wlasnie wrocilam z wizyty na ktorej omawialismy USG i dostalam oficjalny zakaz przytulanek ![]() W sumie w ostatniej chwili - bo juz chcielismy sie powoli przelamac z tego samo-narzuconego celibatu
|
|
|
|
|
#3726 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Ja wlasnie wrocilam z wizyty na ktorej omawialismy USG i dostalam oficjalny zakaz przytulanek
![]() W sumie w ostatniej chwili - bo juz chcielismy sie powoli przelamac z tego samo-narzuconego celibatu [/QUOTE]Ale z czego wynika oficjalny zakaz? Cos sie dzieje nie tak ?
|
#3727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na początku narzuciłam, bo się bałam, później miałam plamienia, a teraz co chwilę mnie coś kłuje, więc się boję, że podczas zbliżenia będzie bolało
|
|
#3728 |
|
Rozeznanie
|
Ja z tym nie mam problemu, bo moj mąż po nocach pracuje, ze rzadko mamy okazje, żeby wspólny wieczór spędzić... ale mam nadzieje, ze niedługo się to zmieni
73 kg Edytowane przez martorka Czas edycji: 2013-09-05 o 19:21 |
|
|
|
#3729 |
|
Moderator
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Lozysko jest blisko szyjki macicy i lekarz mowi ze trzeba poczekac az sie przesunie wyzej...
Jakos trzeba bedzie dac rade. Ciesze sie ze TZ jest z tych ktorzy i tak nie sa za wspolzyciem w ciazy
Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-09-05 o 19:37 |
|
|
|
#3730 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
martorka ewelika witajcie nowe mamusie |
||
|
|
|
#3731 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mnie za to TZ molestuje i narzeka że za rzadko a ja mam opory i jakoś tam strasznie sucho się zrobiło od samego początku |
|||||||||
|
|
|
#3732 |
|
Zadomowienie
|
amelka2006 uparta8210 jak po wizytach? czekamy na relacje
|
|
|
|
#3733 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;42647231]Dziękuję za przywitanie
Mi też coś twój nick mówił, tylko chyba awatar miałaś kiedyś inny? [/QUOTE]zgadza się ![]() ja się z tego najbardziej cieszę Cytat:
|
|
|
|
|
#3734 | |
|
Moderator
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() No niestety tylko 3 razy USG tez dzisiaj pytalam, ale nie martw sie juz niedlugo co wizyte bedzie mierzone tetno plodu wiec mysle ze to wystarczajaco uspokaja ze z dzidzia wszystko ok ![]() Z tymi przytulankami to jakos dziwnie jest - jak nie mozna to zle, jak mozna to tez nie bardzo bo gdy juz emocje opadna kobitka sie zamartwia : brzydal: |
|
|
|
|
#3735 |
|
Raczkowanie
|
Nasza Dzidzia rośnie. Ma już 9 mm. Serduszko bije jak dzwon
Jestem taka szczęśliwa. Jednak mam poważne zapalenie dróg moczowych i muszę brać antybiotyk. Moja Amelka dziś znów gorączkę miała i na pocieszenie powiedzieliśmy jej, że w kwietniu będzie mieć rodzeństwo. Ale był szał! Jest przeszczesliwa. Jutro powiadomię dyrektora. Mam nadzieję, że jakoś to przełknie. Trzymajcie jutro kciuki. A to najnowsza fotka Dzidziusia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie moja gin chyba jutro zabije znowu nie mam odczynu coombsa. Babki w lab mówią, że jak miałam grupę krwi robioną to powinno być. I nie zrobiłam ostatnio. A na stronie internetowej, gdzie drukuję wyniki przy gr krwi jest napisane, że wyniki wydano w formie papierowej dnia X wiem tylko z czasów poronienia, że mam rh+
|
|
#3737 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Coś zdjęcie nie weszło. Może teraz się uda.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3738 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3739 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3740 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
Przykro tylko z tym zapaleniem, ale bedzie dobrze.Bede trzymac jutro kciuki - staraj sie nie stresowac Zdjecia tradycyjnie jutro na kompie podejrze ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
Ja na pewno bym miala tak samo miala wiec doskonale Cie rozumiem. A moj TZ tez jest taki ze jak dlugo nie ma przytulanek to mu sie odechciewa na dlugo... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-09-05 o 20:49 |
|||
|
|
|
#3741 | |||
|
Zadomowienie
|
mona1
Mona wrzucisz na pierwszą? Sezon się zbliża ![]() Jak leczyć przeziębienie w ciąży Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
. Poza tym potem brzuszek będzie większy i nie będzie już tak wygodnie Poczytajcie, może Was to troszeczkę chociaż uspokoi A ponoć orgazm to dla dziecia przyjemne kołysanie ![]() http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...1,1326672.html http://dzidziusiowo.pl/ciaza-i-porod...0-seks-w-ciazy Ale wiadomo, jak zakaz to zakaz. Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2013-09-05 o 21:03 |
|||
|
|
|
#3742 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
dla fasolki! Trzymam kciuki żeby szybko to zapalenie minęło
|
|
|
|
|
#3743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekamy na wieści innych mamusiek. Ja jestem po wczorajszej wizycie napełniona pozytywną energią Tutaj też same dobre wieści. Świat jest piękny Dzisiaj w końcu schowałam tampony tak to leżały i czekały na koniec I trym. Mam 2 paczki, ale poczekają sobie ten rok.
|
|
#3744 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi wyszło igg pozytywne czyli dodatnie to wiem o co chodzi ale nie wiem co zrobic z tym igm bo wszedzie prawie pisze ze + oznacza to a - tamto ja mam wynik watpliwy bo wg laboratoium zzmiesciłam sie w kryterium watpliwosci ... do gina zadz jutro dzieki bardzo dziewczyny i witam nowe mamusie ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
|
|
#3745 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja za nim nie tęsknię
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3747 |
|
Zakorzenienie
|
Spadam powoli spać. Jutro wizyta
papapa
|
#3748 |
|
Moderator
|
I ja, i ja!
Wmowilam sobie ze teraz juz bedzie dobrze
|
|
|
|
#3749 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najwyżej młody będzie śmigał w dziewczyńskich ciuszkach. A o imieniu myślę wciąż, oczywiście na razie tylko dziewczęcym, ale jakoś nie mam konkretnego typu, ciągle mi się zmienia. Ja lubię takie tradycyjne tylu Marysia Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mój też przy pierwszym chciał zakładać się o flaszkę Wygrałby, bo odgadł.Cytat:
![]() Cytat:
Ano Jestem wciąż kilka stron do tyłu, odpisuje na tematy które już się rozwinęły i zamknęły... Ale tylko wieczorkiem mogę nadrabiać, a i to po 2-3 strony max. Niutka, ja jestem w 9 tygodniu, a brzuszek mam nie mniejszy od Twojego, o ile nie większy No ale jak się je bez przerwy to nie powinnam się dziwić. Spełniam swoje zachcianki, najpierw chce mi się kanapkę, potem jakiś owoc, potem coś płynnego czyli zupę, potem coś na słodko... i tak w kółko.
|
||||||||
|
|
|
#3750 |
|
Zakorzenienie
|
Z reguly nie pisze o sprawach intymnych w internecie, bo zawsze sobie wyobrazam, jakbym sie czula, gdyby moj maz pisal cos na ten temat na jakims forum
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:42.

I sweterek już jesienny i rozmiar większy wzięłam 

za 12 tydzień
Poszłam na poranne siku, ubieram majciochy i czuje, że ze mnie yy no "wylatuje", no i myślę sobie, że to pewnie to co wleciało wczoraj. Ściągam i patrze, no i faktycznie zleciało, ale w kolorze jasnoczerwonym ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ja głupia myślałam, że chociaż na 2 miesiące starczą

) to właśnie zauważyłam że 11/12 to już raczej tendencja spadkowa, przecież już za sekundkę zaczyna się II trymestr więc postaraj się myśleć pozytywnie
nie ma takiego myślenia, bo po tyłku. Koniec już niepowodzeń na naszym wątku 
Mnie za to TZ molestuje i narzeka że za rzadko a ja mam opory i jakoś tam strasznie sucho się zrobiło od samego początku

Może zadzwoń do położnej tylko, one też znają się na wynikach.
No ale jak się je bez przerwy to nie powinnam się dziwić. Spełniam swoje zachcianki, najpierw chce mi się kanapkę, potem jakiś owoc, potem coś płynnego czyli zupę, potem coś na słodko... i tak w kółko.