|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Właśnie mnie olśnilo , że przecież ten kupon dostałam dziś
Otwieram i ceny sa szalone , ale z tym rabatem nie byłoby tak strasznie .. Co myślicie o takim ochraniaczu ? http://www.vertbaudet.co.uk/little-m...uleur=6629&t=6 http://www.vertbaudet.co.uk/sweet-na...uleur=6421&t=6
|
#602 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#603 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
|
|
|
|
|
#604 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-
Cytat:
![]() Co za wredna gościówa w tej biedronce Normalnie ręce opadają
|
|
|
|
|
#605 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#606 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się wieczornie
Gratuluję wszystkich tygodni oraz wizyt ![]() Nadrabiać Was będę zaraz na spokojnie... Chciałam się pochwalić zdjęciami z sesji ślubnej W ogóle dziś oficjalnie zakończyłam pracę z mamą (tak wiem że miałam zakończyć pracę już tydzień temu ale nie mogłam się powstrzymać ).Do tego odwiedziłam lumpeks i wzbogaciłam się o 3 bluzki, bo nie mam się w co ubrać Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2014-03-19 o 19:42 |
|
|
|
#607 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wszystkie się załadowały
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2014-03-19 o 19:42 |
|
|
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
Wrrrr jeszcze jedno, to "najlepsze" dodaje bo się nie chcą ładować tak jak bym chciała
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2014-03-19 o 19:39 |
|
|
|
#609 |
|
Zakorzenienie
|
Rybko jeszcze prośba do Ciebie, wpisz mi proszę wagę Jaśka. 33 tydzień - 2089g
|
|
|
|
#610 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehehe wierzę, że był Jak się mogę wtrącić co do ochraniaczy.. to u mnie przez pierwsze miesiące w ogóle nie było nic, bo chciałam ją z łóżka od siebie widzieć od razu.. a w nocy to każde miałknięcie i ja w stanie gotowości jak mała zaczęła się w łóżeczku w nocy się rzucać i przemieszczać (gdzieś w okolicach 4-5 miesięcy) to zainstalowałam AirWrap (http://www.jojomamanbebe.co.uk/sp+ai...-bumpers+b6654) - bo bałam się, że najzwyczajnie w świecie przydusi się jak się do takiego grubszego ochraniacza przytuli - co prawda obijała sobie o szczebelki trochę głowę, ale to ją nauczyło ostrożności i już później ruchy miała lepiej skoordynowane. Teraz ten ochraniacz to głównie zabezpieczenie, by smoczek nie wypadał
|
|
#612 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajnie DOmi promieniałaś
|
|
|
|
#613 |
|
Zadomowienie
|
Domii super zdjęcia !
|
|
|
|
#614 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba zostawię ta kwestie na później .. zobaczymy jak ona będzie stawiała się do spania w koszyku , a jak w łóżeczku ![]() Cytat:
Ostatnie moje ulubione Cytat:
Aha .. Co myślicie o takim body ? Bo pierwsze widzę http://www.vertbaudet.co.uk/happy-pr...=313803085&t=6
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-09-05 o 19:35 |
|||
|
|
|
#615 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale mężul słodko powiedział ![]() Cytat:
Cytat:
Ale Loveli nie wąchałam więc ciężko mi porównać.Cytat:
![]() Ciekawa jestem jak się mój ochraniacz po praniu zachowa bo narazie jest fajny sztywny. A Twój też był sztywniejszt przed praniem? Cytat:
Cytat:
Cytat:
To ostatnie na ławce najlepsze!Wiecie co tak sobie pomyślałam, że na początku było u nas widać duże różnice ze względu na wiek ciążowy. Ja np miałam kijaneczkę a u "starszych mam" były dzidziusie po 6 - 10 cm. Wklejałyście już zaokrąglone brzuszki a u mnie długo, długo nic nie było widać. Później gdzieś te różnice się zatarły, a teraz na końcówce znowu stają się widoczne, bo np. Trele, Ryba, Maomami, Domii już właściwie na dniach mogą zacząć rodzić, a dla mnie to strasznie odległy termin, bo prawie 3 miesiące!
|
|
#616 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też kupiliśmy używkę w idealnym stanie i zawsze to jakieś 1000zł zaoszczędzone Także gratki za udany zakup ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Takie mi się podobają, tylko niestety u nas te dwa kółeczka z przodu od razy złamałabym zjeżdżając z góry (droga kamienista) ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Szkoda, że u nas takich cudeniek nie ma ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem też ciekawa co się stanie z moim ochraniaczem po praniu.
|
|
|
|
#618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak było.. hmm.. no generalnie jeśli chodzi o opiekę to byłam dopieszczona - położna non-stop ze mną i bardzo miła, pomocna i na luzie - dzięki temu i jak byłam odprężona. Co do samego porodu to nie ma sensu pisać, bo każdy inny. U mnie były różne przygody.. na szczęście epidural na zawołanie dostałam - polecam skorzystać - zwłaszcza podczas bóli krzyżowych ![]() a co do bodziaka to cięzko powiedzieć.. może się sprawdzić, bo dziecku jednak szyjka trochę się obciera.. z drugiej strony po jedzeniu ulewa..
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2013-09-05 o 19:50 |
|
|
|
|
#620 |
|
Wtajemniczenie
|
Domi piękne zdjęcia
na ławce najlepsze
|
|
|
|
#621 |
|
Zadomowienie
|
Domi zdjęcia genialne!!!! Super super!!!!
|
|
|
|
#622 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za opinie
![]() Mi się podobają te 3 komplety. Nie wiedziałam, że wybór łóżeczka i pościeli będzie aż tak trudny
|
|
|
|
#623 |
|
Zakorzenienie
|
KTOSIULA - ta małpka to z FP , kupiłam ja bo mnie urzekło jej uhaha - takie jak małpki robią , i cena bo chyba 4 f zapłaciłam w Tesco :myśli:
Ona ma taki kolorowe duperele , żeby dziecko zainteresować , i dupke taka zakręcona łatwo będzie do fotelika zamocować . http://www.babycity.co.uk/sysimages/..._sp10540_1.jpg O taki ; A materac jest sprężynowy . Ma jakąś mega super wentylacje i pianke . Wiem że w PL takich materacy się nie praltykuje . My ten bardzo dobrze sprawdziliśmy , ma atesty i jest przeznaczony dla dzieci 0+ http://www.online4baby.com/4baby-5-i...ess-140-x-69cm
|
#624 |
|
Wtajemniczenie
|
domi piękne zdjęcia!!
Dziewczyny widziałyście? https://wizaz.pl/Mama-z-klasa/Porod-...zbolesny-porod
|
|
|
|
#625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyniki poznam w poniedziałek przed wizyta, bo musiałabym specjalnie jechac do przychodni |
|
|
|
|
#626 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytuję to co mi się rzuciło w oczy
![]() Cytat:
Rozwalił mnie tekst Twojego TŻta, leżę już jakiś czas i nie mogę przestać się śmiać Zbliża się i zaczyna mnie to przerażać coraz bardziej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#627 | |
|
Rozeznanie
|
Domii super zdjecia,widac jaka szczesliwa
parkowo-lawkowe zdjecie faktycznie najlepszeCytat:
fajnie wygladaja,ale nie wiem czy nie ma problmeu dodatkowego z przekladaniem przez glowke,szczegolnie u malo doswiadczonych mam z malenkimi dziecmi....moze dla starszych,no nie wiem.niech sie wprawione mamy wypowiedza lepiej ![]() a te ochraniacze,ktore wstawilas wygladaja super,ale tez mi sie wydaje,ze beda za wysokie a ja dostalam maila,ze dziewczyna od ktorej kupowalam wozek wyslala go dzisiaj,wiec moze jutro bedzie,albo w poniedzialek...bede sie bala jutro z psem wyjsc,zeby sie z kurierem nie minac ![]() pozatym jutro tz na caly dzien wyjezdza do gdanska jakos sluzbowo,wiec pewnie na wieczor wroci,to jutro posiedze pewnie z wami a sobota cala w warszawie (towarzysko/zakupowo),ciesze sie,bo raz-znajomi,ktorych lubie,dwa-IKEA,w ktorej chce kupic malemu zaslonki do pokoju (jednak tam sa najtansze) |
|
|
|
|
#628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#629 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale czy to serio działa czy tylko taki pic na wodę pierworódka nie oceni, bo nie ma porównania, jak któras kupi do kolejnych porodów, to też obiektywnie nie oceni, bo z reguły kolejny już krótszy i łatwiejszy niż pierwszy, więc nie wiem kto może go dobrzeocenić, a jak nikt, to może woda w żelu ale placebo też swoje robi
|
|
|
|
|
#630 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
masz swojego wymarzonego od dzieciństwa Cytat:
a kombinezonik śliczny - ja bym brała Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42649141]Witam dopiero teraz w nowym wątku. Wczoraj zaglądałam, ale jakoś nie miałam jak napisać. Dziś przyjechała do mnie ciocia- siostra mamy, zajęła się wszystkim i mogłam cały dzień leżeć. Kuje mnie trochę blizna i mymłon, ale jest ok- odpoczywam [/QUOTE]Fajnie, że masz pomoc i możesz spokojnie się wylegiwać Cytat:
taka położna to skarb, fajnie Ci się trafiło ![]() Cytat:
![]() Moja też dziś spokojniejsza, czsem tylko da znać o sobie I też już się przyzwyczaiłam do Majci -nie ma zmian!Cytat:
Cytat:
![]() guuuuuupia baba
|
|||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:54.

KCIUKI DLA ANI 

Ślub 25.08.2012 
Normalnie ręce opadają

).

chyba zostawię ta kwestie na później .. zobaczymy jak ona będzie stawiała się do spania w koszyku , a jak w łóżeczku