|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
![]() Przemek też marudny. tzn uwielbia nowe miejsca, oglądać ludzi itp, ale szybko go to męczy więc boję się że dojedziemy na miejsce, a ten po pół h już zacznie marudzić, a to ma trwać ponad 3 h. dlatego rozważam opcję zostawienia go z mamą jak mam możliwość. ale chyba będę się czuła wyalienowana Cytat:
chyba że któraś autem będzie jechać?Xal - ostatnio dostałam maila że nie mają kompletu więc zapisuj się !!! |
||
|
|
|
#4292 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
ja też dostałam takiego maila ale już nie ma możliwości zapisania się do Katowic |
|
|
|
|
#4293 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się po szczepieniu. Mała waży 5680g i ma 61 cm ostatnio ważyła na szczepieniu 4900g wiec chyba nie jest źle. Choć ważyliśmy ją 2 tygodnie po pierwszym szczepieniu i wychodziło, że przybrała 500g przez te dwa tygodnie wiec jak to możliwe, że przez miesiąc 180g Sama już nie wiem. Chyba ta druga waga była jakaś nie za bardzo. Będę obserwować tak czy inaczej. Mała wrzeszczała na całą przychodnie jak już lekarz zaczął ją badać nie wiem co jej się stało bo ostatnio się śmiała. Gorączki jak na razie nie miała i mam nadzieję, że tak zostanie, choć bardzo marudna była popoludniu. Ale dziś pierwszy raz nie było ryku po kąpieli tylko śmiech jak wcześniej wiec nie wiem czy bóle brzucha przeszły czy kupa przed kąpielą pomogła. Dostałam od lekarza jadłospis dla malucha. Przepiszę wam jutro jak znajdę chwilę jak chcecie dla porównania.
|
#4294 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
![]() Florek na pewno nie ma lekko z tym zapaleniem, skoro 10 razy na dobe robi srujda w gacie... fajnie by bylo tak max 3 razy na dobe. moglabym lepiej zapanowac...
|
|
#4295 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4296 |
|
Zakorzenienie
|
antoinette, magiusa, wasze dzieci brzuszki robia!
![]() nie no, a tak na serio to pierwsze proby siadania. spokojnie mozecie im pozwolic troche posiedziec, dobrze podtrzymujac oczywiscie
|
#4297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie nie da się zapisać ![]() Vil ze zwolnieniem to jest tak, że powód wypowiedzenia musi być tylko na umowie na czas nieokreślony. Jeśli umowa jest na czas określony powyżej 3 miesięcy (o ile dobrze pamiętam, bo już mnie skleroza łapie) to musi być podane czy może być rozwiązana za wypowiedzeniem. Wtedy okres wypowiedzenia wynosi 2 tygodnie (kończą się w sobotę). Zawsze dopuszczalne jest rozwiązane umowy na mocy porozumienia stron i wtedy okres wypowiedzenia jest taki, na jaki się strony umówią.
|
|
#4298 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE
Cytat:
a tak sie wpienia bo lezenie jest dla slabych
|
|
|
|
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cloche biedny nasz Florek... przez te wszystkie leki żołądek nie wyrabia... oby udało się szybciutko go podreperować. trzymamy
żeby w badaniach nie wyszły żadne alergie.pamiętacie kiedyś pisałam Wam, że niepokoi mnie rozmiar główki Sofii ale zajrzał jeszcze raz do książeczki i to co ja zapamiętałem jako 44cm w obwodzie w 12tg było w rzeczywistości 41 teraz jest 42, a urodziła się z 35. więc wszystko jest w porządku![]() Fajnie dziewczyny, ze siwe spotkacie na warsztatach. Ja się dzis przyglądałam maluszkom w przychodni. Była dziewczynka, która kończy w tym miesiącu rok a wygladala na max 8mcy. Drobniutenka taka ale pomykala fajnie przy krseselkach. więc dzieci są naprawdę różne. Była też inna mama Polka, z która chwile rozmawiałam.i mówiła, że ma.3 dzieci i pytałam jak to jest z 3 to odpowiedziała, że nie wie w sumie bo średnia córeczka 2latka jest chora na mukowiscydozę i jest pod opieką medyczną. Strasznie.mi się przykro zrobiło...Nie wynikałam w szczegóły ale wynika z tego, że malenstwo jest na stale w jakimś ośrodku... Była jeszcze jedną mama Polka, z która mi się bardzo przyjemnie rozmawiało i książkach o dzieciach i aż żałuję, że nie zaproponowałam.wspólnych spacerów... ale może ją jeszcze kiedyś spotkam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4300 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najbardziej mi się podobało na Akademii Mama Pyta - spotkanie z położną, doulami, Pawłem Zawitkowskim. Świetnie było ![]() Cytat:
i jadę sama, więc możesz mi towarzyszyć
|
||
|
|
|
#4301 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do Florka to kurde Felek, że delikatnie napiszę. Nie dość, że się dzicina nacierpiała i nacierpi to jeszcze coś się przypałętało ![]() Cytat:
Nasze dzieci podobne wiekowo, więc może to już taki etap w ich karierze żeby takie wygibasy wyczyniać
|
|
#4302 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia fajnie, że wrzuciłas to o tym sposobie usypiania
![]() Vil przykro mi z powodu pracy Twojej mamy. Faktycznie coś pechowo u Was w kwestii pracy. Mam nadzieję, że uda się wywalczyć coś i że w nic mamy nie wplacza. Ale Wam fajnie z tymi warsztatami i spotkaniem
|
|
|
|
#4303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Cytat:
Nie spodobal sie jej heee Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4304 |
|
Zakorzenienie
|
Cloche biedny Florus
Ash brawo dla Sofii za przewroty
|
|
|
|
#4305 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
moze dzieciaki na jakies afterparty pozwola? ![]() Cytat:
![]() Uczylam sie na studiach prawa pracy a nic nie pamietam.... no ale tam same ogoly w sumie byly. Wlasnie mama sie dziwila ze ma do soboty wypowiedzenie i myslala ze jej zle policzyli. |
||
|
|
|
#4306 |
|
Zadomowienie
|
Siemano, melduję, że żyjemy i mamy się dobrze (powiedzmy).
![]() Nie jestem w stanie nadrobić prawie 50-ciu stron, dlatego zacznę być na bieżąco od dzisiaj. Widzę, że na tapecie warsztaty. Ja też nie jestem zapisana, najwyżej będziemy z Leonem przyklejeni do szyby się warsztatować. ![]() Oprócz tego kloc mierzy 64cm i waży 6360g. Może ktoś ma ochotę mi co nieco streścić?
|
|
|
|
#4307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4308 |
|
Zadomowienie
|
Ciocia Justi nas zapisała, no tak.
|
|
|
|
#4309 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Mamuski, a co z Aaś?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4310 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Jest pisala 2 dni temu i fote dzirwczyn dodala
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4311 |
|
Raczkowanie
|
Zastanawiam się nad kupnem na allegro jakiegoś używanego projektora/lampki, który będzie grał łagodne usypiające melodie. Może być też karuzela z projektorem i melodiami, którą można potem ewentualnie postawić obok łóżeczka jak dziecko zacznie za mocno ją ciągać
Polecicie coś fajnego? Zerkałam m. in. na gwiazdkę z fisher price albo na ich karuzelkę z misiami, są też jakieś projektory VTECH i TOMY i nie mogę się zdecydować. Macie jakieś doświadczenia z projektorami? - dzieciaczki są tym zainteresowane? pomaga im to usnąć? Dziś wieczorem Julka pooglądała tatę na Skypie, pogugała do niego trochę i potem jak padła o 20.30, tak śpi do tej pory. Aż nie mogę się nadziwić, bo przeważnie zapada w taki dłuższy sen dopiero ok. 23, a w dzień sa tylko drzemki od 15 do 60 minut, a i to rzadko. Przeważnie cały dzień ma oczy jak pięciozłotówki, jak na załaczonym obrazku
Edytowane przez prodiament Czas edycji: 2013-09-05 o 22:26 |
|
|
|
#4312 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
może dlatego,że ciągle był przytulany itp. Nie odsuwaliśmy go na bok bo brat się urodził.Dogadują się świetnie. Jak to bracia. Razem dyskutują,mają wspólne zainteresowania,lubieją podobne bajki, razem się bawią,wściekają,broją,umi lają życie sąsiadom:-P !. Również biją się też razem ![]() A Tymek to taka ich "maskotka",słodki dzidziuś itp. Pogadają do niego,zabawią jak coś robię,a potem zawijają się oboje i uciekają na dwór do swoich kolegów;-) Cytat:
"na małego psycholka" ha ha ha ha. Padłam!!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4313 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MA
Cytat:
Zuziak wlasnie zjadla mleko, ja ciasto to pora na dalsze spanie.. Oby ladnie spala ![]() Mialam pytac- czy któraś z was robila sobie morfo po ciazy? Ja mialam okazje i troche syf bo cukier fatalny i tarczyca nie najlepiej, no i tak mysle czy 4mc po porodzie to jeszcze hormony mają wpływ i minie czy szykowac sie na maraton po lekarzach.. Takie ot nocne przemyslenia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4314 |
|
Zadomowienie
|
Ehhh, moja też już nie śpi
Obudziła się 40 min temu na jedzenie. Zasypiała i bąk ją obudził
|
#4315 |
|
Zadomowienie
|
anotoinette, jeśli Cię to pocieszy, to ja już też od pół h nie śpię.
|
|
|
|
#4316 |
|
Zadomowienie
|
Zawsze coś
![]() Ululałam swoją pannę, lecę korzystać. Ciekawe ile pośpi, tym bardziej, że nie chce smoka
|
#4317 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach za
Cytat:
Witam:-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
To tak jak moj o 6 obudzil sie:banghead: bleeee
Wciaga sinlacka ... moze zasnie.. Dzisiaj dxien marchewki I chyba do h&m sie przejade
|
#4319 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE
Cytat:
![]() A Z właśnie obudzila sie kupa
|
|
|
|
|
#4320 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
z tymi przebarwieniami to chodzi Ci o to, żeby nie wróciło to samo, w tym samym miejscu czy żeby się nie nabawić nowych? jeśli pierwsze to raczej niemożliwe, krem chyba jak rozjaśni to na stałe natomiast, żeby się nie nabawić to chyba porządny filtr 50 działa w ten sposób? Cloche polecała filtr mineralny John Masters, a ja używam Anthelios (teraz wersji dziecięcej z młodą).co do kupek- mamy jedną dziennie odkąd jem w ogóle jakiekolwiek warzywa i owoce, chyba za mało ich i błonnika było w mojej diecie...no i sok jabłkowy 1l dziennie zdaje egzamin. dzięki, że pamiętałaś o nas a to jabłuszko to Ty sama wcinasz czy Paulince podajesz?Cytat:
2. jak sama podnosi to wydaje mi się, że nie powinnaś powstrzymywać.. Cytat:
zgadzam się- Dady są szybko przemoczone, nie wsiąka mocz w nie tak jak w pampersy. Helence to jednak nie przeszkadza, gruboskórna jakaś co do sąsiadki to dokładnie tak zamierzam zrobić. dziwna babeczka, zapytała się jeszcze czy może zrobić sweterek dla Heleny na szydełku to ja znowu "proszę", musiałam wybrać kolor a jak się żegnałyśmy to jeszcze dziękowała, że się zgodziłam zrobić ten sweter...
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:52.

? Ja i moje życie towarzyskie jesteśmy niestety przyblokowani. Z Niną strach gdzieś jechać bo robi cyrk, a bez niej nie da rady bo nie pije z butelki. Jak żyć się pytam, jak żyć 

Ślub 27. X. 2012

żeby w badaniach nie wyszły żadne alergie.

Udał Wam się synek