Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-05, 17:12   #4261
banka26
Zakorzenienie

Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

oto one
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1378397500948.jpg (61,8 KB, 27 załadowań)
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 17:32   #4262
vil84
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
Jak nam się uda to wybierzemy się z Pawłem na warsztaty do Katowic tylko muszę to jakoś zaplanować Justi, Vil mogę się jakoś z Wami umówić?
pewnie
qrde, ja Was nie poznam, nie umiem tak ze zdjęć, tylko Justi poznam

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
tak na szybko vil : powód wypowiedzenia tylko przy umowie na czas nieokreślony musi być. okres wypowiedzenia wynika z przepisów o umowie na czas określony i zależy od jej długości.

Umowa na czas określony- może być wypowiedziana tylko jeśli została zawarta na okres dłuższy niż 6 miesięcy, oraz jeśli zastrzeżenie taki zostało w umowie zamieszczone, okres wypowiedzenia wynosi: 2 tygodnie.
dziekuję
jutro zobaczę to wypowiedzenie to obadam, na pewno było na dłużej niż 6 miesięcy.

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
oto one
super zakupy

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 18:03   #4263
maluska88
Raczkowanie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

dziewczyny ktore były naciane czy ta r ana was czasem boli. I znacie jakis spopby na zabkowanie bo ja daje camile i zel calgol i nie daje rady daje tez gryzaczki z lodowki co jeszcze polecacie.
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 18:09   #4264
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
karolina my też idziemy w środę prywatnie do fizjoterapeutki, bo widzę, że ćwiczenia w domu mało dają, bo neurolog pokazała nam tylko 3 Fizjoterapeutka ma nam pokazać jak nosić, jak układać, poćwiczyć z nami i jak trzeba będzie, to będziemy jeździć i co tydzień.
My będziemy jeździć 2 x w tygodniu, ale jakby było trzeba to bym i codziennie jeździła Jak zapamiętam jakieś ćwiczenia to Wam napiszę, a może będę mogła nagrać filmik i wrzucić tutaj zapytam w poniedziałek

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Kurcze oby było lepiej:-* ja na szczepieniu muszę również zwrócić na to uwagę lekarzowi bo jak czytam Twój opis to Tymek ma podobnie:-/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dzięki Oby jednak z Tymkiem było ok
Stary 2013-09-05, 18:12   #4265
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
dziewczyny ktore były naciane czy ta r ana was czasem boli. I znacie jakis spopby na zabkowanie bo ja daje camile i zel calgol i nie daje rady daje tez gryzaczki z lodowki co jeszcze polecacie.
zel dentinox, ma lidocaine w środku która dziala znieczulająco

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 18:14   #4266
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Chyba dentinox lepszy i bez cukru i dobre sa te nakladki na palec albo takie szcOteczki na zabkowanie

Rana mnie nie bolala raczej a doac daleko mnie nacieli - mowie o pierwszym porodzie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
pewnie

dziekuję
jutro zobaczę to wypowiedzenie to obadam, na pewno było na dłużej niż 6 miesięcy.

super zakupy

Wiecie ze mam jakiegos stresa przed jutrzejszym podaniem marchewki:banghead: nie wiem czemu a podgrzewalyscie ja? Przed podaniem?
Stary 2013-09-05, 18:35   #4267
xal
Zakorzenienie

Nadrobiłam tak z grubsza ..
Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Xal- to Ty pytałaś o krem na przebarwienia? Mamy w ofercie taki, po którym jednej pani znikły plamy po bielactwie
Krem jak krem, bardziej mnie interesuje, żeby to nie wróciło po pierwszym słońcu w nowym roku.
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
zaczęłam czytać 'Zaklinaczka niemowląt' jak rozwiązywać problemy wychowawcze i jets super gorąco polecam,
Możesz mi podesłać foto spisu treści bo się nad nią zastanawiam.
Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak sobie radziłyście lub radzicie z katarkiem u Waszych dzieci? U nas dziś jest 3ci dzień i poprawy nie widzę, więc zastanawiam się co mogę jeszcze robić, a przecież to ważne by ten nosek był drożny.
Poproszę Was o rady.
Jutro co prawda idę do pediatry by zerknął czy cały czas to tylko nosek i nic się nie poszerzyło ( tfu tfu tfu mam nadzieję, że nie) ale nie wiem jak z tym noskiem sobie poradzić.
Odciaganie "katarkiem" do odkurzacza jak tylko coś było słychać w nosku.
Woda morska w sprayu dla dzieci.
Euphorbium x2 dziennie w sprayu.
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Taaaak Jedzie jeszcze Anoxee z Leonem, Potterka z Rafałkiem i chyba Xal się wybierała
Wybierała tylko się sierota nie zapisała wcześniej i chyba nie ma już miejsc no i nie wiem czy jechać w ciemno czy nie ryzykować.

Happy ty chyba też masz kupkowy problem, polecam łyżeczkę utartego jabłuszka dziennie, taką dzieciową małą łyżeczkę. Dzisiaj kupka pojawiła się sama

Edytowane przez xal
Czas edycji: 2013-09-05 o 18:36
xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 18:41   #4268
vujka
Raczkowanie

Cytat:
pewnie
Ja też nie wiem jak Was rozpoznam ale damy radę
Cytat:

Mam nadzieję, że faktycznie leki są bezpieczne

Jasne! Zapisałaś się już?
Zapisałam się jakiś czas temu, ale nie wiem jak będzię z transportem. Giszowiec niby blisko, ale nie chcę z małym jechać busem. Zobaczymy, może ktoś nas podrzuci
vujka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 18:51   #4269
Ashyshqa
Zakorzenienie

Re: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
tak na szybko vil : powód wypowiedzenia tylko przy umowie na czas nieokreślony musi być. okres wypowiedzenia wynika z przepisów o umowie na czas określony i zależy od jej długości.

Umowa na czas określony- może być wypowiedziana tylko jeśli została zawarta na okres dłuższy niż 6 miesięcy, oraz jeśli zastrzeżenie taki zostało w umowie zamieszczone, okres wypowiedzenia wynosi: 2 tygodnie.
czesc kochana! mam nadzieje, zed Two post oznacza że jest u Was lepiej i.do nas wracasz

cytowała więcej i.mi wcielo

dziękujemy za oklaski dla Sofii. dumna z niej jestem bo ma bardzo dobry dzień.
w ogóle jestem w szoku bo ciagle się przewraca na brzuszek. nawet przez sen(i sie przez to budzi ) i podczas przewijania gdy np sięgam po wacik czy krem. I to w obie strony choc na początku wolała lewą. i na brzuszek ładnie juz sama opiera się na przedramionach, wyciąga rączki i próbuje łapać zabawki
Na plecaki próbuje się przekrecic ale jeszcze nie bardzo jej wychodzi.
Vil przykro.mi z powodu.mamy pracy. Ale u Was w rodzinie temat utraty pracy się powtarza... mam.nadzieję, ze jest szansa coś wywalczyć.

Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 18:57   #4270
komiksowa
Raczkowanie

Dziewczyny zanim nadrobię...Obraz-sielanka z centrum handlowego.Rodzice (Romowie/Cyganie?) z ok. 8-miesięcznym dzieckiem. Ojciec otwiera Lecha free i..poi nim dziecko. Nie mam pytań!
Stary 2013-09-05, 19:15   #4271
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
nie, poza tymi najbardziej podstawowymi znaczeniami - papa itp

oglądajcie, płakaliśmy ze śmiechu ... Przemek zdecydowanie wędruje na basen mam nadzieję że nikogo nie urazi słownictwo mojego męża
http://www.youtube.com/watch?v=x7fp_...ature=youtu.be
Ależ on słodki Udał Wam się synek

Dziewczyny dwa pytanka.
1. Co zrobić z cukinią zanim ją zamrożę dla Julki?
2. Mała na leżaczku podnosi mi głowę do góry. Można jej? Ciągle ją próbuje podnieść i czasem się jej udaje. Jak jej nie pozwalam to się złości.
Wygląda to tak, że podnosi głowę i nóżki i jakby napina się jej brzuszek w tedy Mam nadzieje, że zrozumiałyście i coś doradzicie
Stary 2013-09-05, 19:17   #4272
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE

Cytat:
Tymek ma bunt na cycka:-/ nie chce i koniec!!! Mleko jest bo jak nacisnęłam to po oczach napryskałam sobie i jemu:-P a on głowe odgina,krzyczy,płacze. Dzisiaj po godzinie walki z cyckiem dałam mu to mm i co??? Dossał się i cisza:banghead:
Cytat:
coś było, że dziecko sobie uświadamia, że cyc nie jest jego, że należy do mamy i niektóre bardzo się buntują, trzeba cierpliwości, to mija
co wiecej - dziecko sobie uswiadamia, ze mamusia to tez osobna istota a im sie dlugi czas zdawalo, ze sa dalej jednoscia z mamusia, tyle ze po drugiej stronie brzucha.
color, jesli chcesz dalej karmic cycem, chocby czesciowo, to nie poddawaj sie! trzeba to przeczekac, dziecko jak porzadnie zglodnieje, to possie i zasnie, bedzie coraz lepiej. a jak bedziesz sie poddawac za szybko, to twoje cyce nie beda produkowac juz mleczka...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 19:21   #4273
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakocha

Cytat:
A dziewczyny mialam sie wczesniej pytac ...bedziecie uczyly dzieci jezyka migowego dla niemowlat?

a na czym to polega?

Cytat:
nie, poza tymi najbardziej podstawowymi znaczeniami - papa itp

oglądajcie, płakaliśmy ze śmiechu ... Przemek zdecydowanie wędruje na basen mam nadzieję że nikogo nie urazi słownictwo mojego męża
http://www.youtube.com/watch?v=x7fp_...ature=youtu.be
ale pływak tylko ja nie wiem czy wy go dogonicie w tym basenie jak na niego pójdziecie:p

Cytat:
Starszy 2 klasa a młodszy zerówka;-)

Witam:-*

a jak chlopaki się ze sobą dogadują? nie przeszkadza im taka różnica wieku? ten starszy byl zazdrosny o mlodszego jak się urodził?

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Diabli dzieki jestes wspaniała

Sharp kupiłam w poniedziałek w Lidlu.Wczoraj upieklam pierwszy raz ale za dużo drożdży dodałam i mi ciasto opadlo w smaku ok. jutro spróbuje znowu

Vil Przemek cudny

Byliśmy w poradni rehabilitacyjnej i niestety nie jest dobrze :/ przez miesiąc 2 razy w tygodniu wizyty u fizjoterapeuty i potem do kontroli czy się polepszylo ... ma asymetrie i nie radzi sobie ma brzuszku -zamiast podpierac się na rękach podnosi głowę siłą karku, słabo podnosi nóżki i główkę trzyma opuszczona zamiast prosto... zdolowalam się trochę... jedyne czym była zachwycona to jego gadatliwosc, na szczęście powiedziała że ma potencjał, więc mam nadzieję że będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
o to jest dobry patent - u nas w chuście nie ma problemów, chyba że I. jest głodny. a z wózkiem różnie bywa, a nie wpadłam na to żeby do koszyka na dół zapakować chustę

brawo Floruś

za terapię
ja ostatnio inaczej na spacer nie wychodze, wózek plus chusta w koszu.. po dwóch spacerach w ktorych wracałam z dzieckiem na rękach a wózek pchałam bokiem innej opcji nie ma..

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak czytam, że niektóre dzieci śpią w ciągu dnia parę razy po godzince i że jedzą co 4-5h to normalnie nie wiem co z tym moim dzieciem. W ciągu dnia ma 4 drzemki po 20-30 min. (jedną właśnie odbywa), do tego jje co 2h..... W nocy śpi - to chociaż tyle dobrego. Jak siedzę w domu to luzik mogę ją i co godzinę karmić, ale jak gdzieś chce się wyjść to masakra, w wózku też śpi 30-40 min. później budzi się, jak ma dobry humor to można połazić, ale zazwyczaj zaczyna płakać i trzeba ją na ręce brać i pusty wózek prowadzić....

Tydzień temu miałyśmy usg bioderek - wszystko super, dr kazał ćwiczyć siadanie i w sumie nie muszę jej zmuszać, bo sama się ciągnie za ręce. Waży ok 6,6 kg także koło 50 centyla od początku idziemy.

A dzisiaj jedziemy do Zakopca

u mnie jest bardzo rożnie..noce przesypia. kladę go o 20, potem pobudka o 4 rano i do 7 spokoj..ale w dzien ostatnio to czasami ma tylko jakieś 3 drzemki po 30 minut, czasami przesypia 3 godziny pod rząd... loteria.. czasami mijają 3 godziny i nie widać zeby był glodny czasami marudzi po 1,5 godzinie i daje mu cyca bo nic innego nie pomaga...

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość

zaczęłam czytać 'Zaklinaczka niemowląt' jak rozwiązywać problemy wychowawcze i jets super gorąco polecam, 2 problemy które zaczynam od dziś rozwiązywać to:
-jedzenie co godzinę
-drzemki po 30-40 minut
wg. książki mały jest 'podjadaczem' i co mnie nie zdziwiło moja w tym wina
to że śpi krótko to również moja wina więc wprowadzimy zmiany: otulanie, smok i spanie w sypialni a nie ze mną na dole

dam znać jak mi idzie
no to czekamy

------

Wczoraj robiłam skalpel.. po 8 minutach przyszedł pierwszy kryzys.. miałam przestać, potem po 12 minutach kolejny.. ale potem jakoś poszło uff a dzisiaj mam zakwasy...

dzisiaj prawie cały dzien bylam na spacerze z kolegą.. Spotkaliśmy dziwną pania.. W Warszawie to ciekawych ludzi można spotkać.. podeszła do nas pokazywała nam kasztany jakie znalazła - ze są to pięcioraczki bo 5 kasztanów bylo w jednym... i pytała się dlaczego Pan nie jest zamotany z dzieckiem bo by tak pięknie wyglądał - ja bylam w chuście z malym.. powiedziała ze on mi musi robić zdjecia bo tak pięknie wyglądam, hehe.. myślałą ze to tatuś

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 19:21   #4274
komiksowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
A mój TŻ to w gorącej wodzie kąpany. Trochę sobie przeskrobał więc żeby żonę udobruchać to wymyśla co mi kupimy. Już mi tableta wymyślił. Szkoda że nie myśli czy nas na to stać
Mój też tak ma. Propozycja tabletu padła kilka razy a na urodziny mam niby dostać wypasiony rower miejski

Cytat:
Czasem jeszcze boli, ale Ty byłaś nacinana dużo wcześniej niż ja. Żadną maścią nie smaruję.

Axella pokaż fryz
Na mnie czeka farba blond w łazience...co to będzie!

Magiusa nie wkurzaj się na męża, oni myślą inaczej.

Aaaa...i moje dziecko dzisiaj 2 razy roześmiało się na głos, aż się sama prawie ze śmiechu popłakałam I od 3 dni śpi sam w łóżeczku. Jestem z niego dumna!

Vil - Przemek nadawałby się jako napęd do motorówki z takimi wymachami I jakie ma nóżki opalone, od pasa w dół prawie mudżin

Edytowane przez komiksowa
Czas edycji: 2013-09-05 o 19:24
komiksowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 19:23   #4275
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny zanim nadrobię...Obraz-sielanka z centrum handlowego.Rodzice (Romowie/Cyganie?) z ok. 8-miesięcznym dzieckiem. Ojciec otwiera Lecha free i..poi nim dziecko. Nie mam pytań!
Ostatnio widzialam tez na oko 8mc dziecko w wozku jedzace.. Bulke

Kochana juz spi, szok! Bez masakry wzięła i zasnela
Oby spala ladnie

Ps moje mlode smieje sie na glos tylko wyspana, w dobrym humorze i rozsmieszana a szkoda :czekam:

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-09-05 o 19:25
axella jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-05, 19:26   #4276
komiksowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
:
Ej no bułka to bułka, jedzenie w miarę normalne, ale Lech Free to piwo, ma jakieś 2%. No nie mogę wyjść z szoku
Stary 2013-09-05, 19:37   #4277
maarchewka
Zakorzenienie

A już wiem co ja wam miałam pisać, może którejś się przyda.. Pisałam Wam ze miałam masakrę bo ząbkowanie itp.. chyba to nie bylo ząbkowanie.. tzn możliwe ze to też ale chyba o co innego chodziło..

Zastanowiło mnie czemu on tak się cieszy jak go rozbieram i mi tu coś nie pasowało.. No i wziełam pieluchę i się okazało ze jest mokra.. Wcześniej mieliśmy pampersy i jak je dotykałam w środku to ile by tam plynów nie bylo to byly suche a Dady są mokre.. I ja mu ich jakoś często nie zmieniałam - co 2 karmienie, czasami co 3 bo nie widziałam takiej potrzeby a jego musiało to piec, albo denerwować i on nie chciał pieluchą dotykać pupki tylko pasowały mu pozycje gdzie ta pielucha za bardzo tylka nie dotyka.. od dwóch dni zmieniam mu co 2 godziny no chyba ze jest calkiem niezasikana i dziecka mi wrociło do normy.. no chyba ze ząbkowanie może bolec 2 dni a potem przestać??

Happy- co do sąsiadki, to pewnie też bym pozwolila bo by mnie pytanie zaskoczyło, ale następnym razem jak się jakaś inna sąsiadka z takim pomysłem trafi to możę powiedz ze źle toleruje obcych i będzie płakać??

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-09-05 o 19:39
Stary 2013-09-05, 19:37   #4278
cloche
Zakorzenienie

Ash, no to Sofcia szaleje! super! a Florek tez mial lepszy dzien, ale wyraznie go cos jeszcze boli... bylismy u lekarza i wzial wymaz z dupci, zeby sprawdzic co konkretnie jest powodem, ale jasne jest, ze mlody ma zapalenie jelita grubego niestety antybiotyk po pierwszej operacji daje sie we znaki. od paru dni znow daje mu probiotyki, no i to jest wlasnie glowne zalecenie lekarza. jak beda wyniki wymazu, to zobaczymy, czy cos mocniejszego bedzie potrzebne. no i na pare dni odstawiamy aspiryne, zeby jelitka sobie odetchnely, ale potem znow trzeba na serducho brac... wiec oby probiotyk zdazyl cos zdzialac przez weekend, zeby aspiryna nie byla nam straszydlem!
Cytat:
lo matko...
Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Dziewczyny dwa pytanka.
2. Mała na leżaczku podnosi mi głowę do góry. Można jej? Ciągle ją próbuje podnieść i czasem się jej udaje. Jak jej nie pozwalam to się złości.
Wygląda to tak, że podnosi głowę i nóżki i jakby napina się jej brzuszek w tedy Mam nadzieje, że zrozumiałyście i coś doradzicie
co do cukini, to nie mam pojecia, ale ja bym ugotowala chyba...?
aaa, sprawdzilam w mojej ksiazce kucharskiej dla maluszkow. tam do mrozenia to sa raczej porcje miesa czy jakies musy, ale te przepisy, gdzie byla cukinia, to wygladaja tak, ze obcinasz konce, ewentualnie obierasz ze skorki, jesli nie jestes pewna pochodzenia. i w kosteczke kroisz i 5 minut podgotowujesz, ale tak, zeby nie wrzalo, no i nieduzo wody.
Stary 2013-09-05, 19:39   #4279
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
moja mama dostała wypowiedzenie z pracy ... z jednej strony tragedia, bo mieszka sama i nie starczy jej z zasiłku nawet na opłaty, ale z drugiej ta praca wykańczała ją psychicznie, sama mówiła że chce się zwolnić ale nie może bo wtedy nawet zasiłku nie dostanie. ale nie wiem jak to teraz będzie ... my jej nie możemy pomóc, ja bez pracy, mąż aktualnie ma najniższą krajową ... no ale nie chcę się żalić, trzeba coś wymyśleć, jedyny plus to taki że będzie mogła się więcej Przemciem zająć i przyjeżdżać do nas
przykro mi z powodu twojej mamy

Cytat:
masakra

dziecko zatankowane do pełna (tuż przed kąpaniem, raz po kąpaniu, i drugi raz po odbiciu), zawinięte na małego psycholka, ułożone w łóżeczku i zobaczymy jak długo pośpi (póki co była jedna krótka pobudka bo wypadł smoczek)
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 19:43   #4280
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
A już wiem co ja wam miałam pisać, może którejś się przyda.. Pisałam Wam ze miałam masakrę bo ząbkowanie itp.. chyba to nie bylo ząbkowanie.. tzn możliwe ze to też ale chyba o co innego chodziło..

Zastanowiło mnie czemu on tak się cieszy jak go rozbieram i mi tu coś nie pasowało.. No i wziełam pieluchę i się okazało ze jest mokra.. Wcześniej mieliśmy pampersy i jak je dotykałam w środku to ile by tam plynów nie bylo to byly suche a Dady są mokre.. I ja mu ich jakoś często nie zmieniałam - co 2 karmienie, czasami co 3 bo nie widziałam takiej potrzeby a jego musiało to piec, albo denerwować i on nie chciał pieluchą dotykać pupki tylko pasowały mu pozycje gdzie ta pielucha za bardzo tylka nie dotyka.. od dwóch dni zmieniam mu co 2 godziny no chyba ze jest calkiem niezasikana i dziecka mi wrociło do normy.. no chyba ze ząbkowanie może bolec 2 dni a potem przestać??

Happy- co do sąsiadki, to pewnie też bym pozwolila bo by mnie pytanie zaskoczyło, ale następnym razem jak się jakaś inna sąsiadka z takim pomysłem trafi to możę powiedz ze źle toleruje obcych i będzie płakać??
kurcze, zabkowanie w tej poczatkowej fazie to moze i ma takie lepsze i gorsze dni, ale ten pomysl z pieluchami wydaje mi sie jak najbardziej sensowny! w takim razie wam sie te dady chyba nie oplacaja, co?
Stary 2013-09-05, 19:43   #4281
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Ej no bułka to bułka, jedzenie w miarę normalne, ale Lech Free to piwo, ma jakieś 2%. No nie mogę wyjść z szoku
Brak slow... ;/

ViL-filmik to bedzie moj poprawiacz humoru! Cudownosci!

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 19:47   #4282
vil84
Wtajemniczenie

Przemek leży wykąpany koło mnie, oczka mu się zamykają, a co na niego spojrzę to uśmiech od ucha do ucha - przekochany jest dziś osiągnął kolejny level w kąpieli - woda mu leciała do oczu, do buzi a ten nic

Cytat:
boleć nie boli, ale takie głupie uczucie jest jak jej dotykam ... zdrętwiałe jeszcze całe.
u nas calgel pomagał, nic innego nie stosowaliśmy.

Cytat:
Wiecie ze mam jakiegos stresa przed jutrzejszym podaniem marchewki:banghead: nie wiem czemu a podgrzewalyscie ja? Przed podaniem?

słoiczka z zupką też nie a chyba powinnam

Cytat:
Dziewczyny dwa pytanka.
z cukinią nie wiem, my jemy grillowaną, albo w plasterkach z jogurtem ale jak dziecko podać to nie wiem
Jula rwie się do siadania już wcześnie ale może zacznie wcześniej siadać Przemek w ogóle nie wykazuje chęci siadania

Cytat:
Ps moje mlode smieje sie na glos tylko wyspana, w dobrym humorze i rozsmieszana a szkoda :czekam:
Przemek to samo - tylko jak na niego patrzę i się śmieje do niego albo mu prycham w szyjkę. ewentualnie jak podrzucam nim lekko do góry

Stary 2013-09-05, 19:55   #4283
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
oto one
śliczne po ile?
Cytat:
pewnie
wystarczy

byś widziała ja Vujka się na świadomej mamie czaiła, czaiła aż pod koniec powiedziała, że to ona a siedziała ze mną i Potti w jednym rzędzie
Cytat:
nic nie boli, przestało w dniu, w którym położna zdjęła szwy
Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość

Wybierała tylko się sierota nie zapisała wcześniej i chyba nie ma już miejsc no i nie wiem czy jechać w ciemno czy nie ryzykować.
No nie ma ale ja np. zaznaczyłam, że będę z osobą towarzyszącą. Poza tym pewnie i tak wielu osób nie będzie mimo zapisów, więc myślę, że spokojnie możesz wpaść
Cytat:

Cytat:
dzisiaj prawie cały dzien bylam na spacerze z kolegą.. Spotkaliśmy dziwną pania.. W Warszawie to ciekawych ludzi można spotkać.. podeszła do nas pokazywała nam kasztany jakie znalazła - ze są to pięcioraczki bo 5 kasztanów bylo w jednym... i pytała się dlaczego Pan nie jest zamotany z dzieckiem bo by tak pięknie wyglądał - ja bylam w chuście z malym.. powiedziała ze on mi musi robić zdjecia bo tak pięknie wyglądam, hehe.. myślałą ze to tatuś
miło

--
my jeszcze wieczorem wyszliśmy z Bartulą w chuście
wcześniej upiekłam ciasto ze śliwkami, zrobiłam obiad na jutro, normalnie perfekcyjna żona i matka tylko kto to posprząta???

Cytat:
Lech ma do 0,5% ale i tak

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-09-05 o 20:09
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 19:57   #4284
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC

Cytat:

Cytat:
lech free ma akurat do 0,5%, ale bądź co bądź to nie jest napój dla dziecka.. a my tu o kubusiu dywagowałyśmy że zły:p
Ciekawe w ogóle czemu na taki pomysł wpadł zeby to podawać dziecku?

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
kurcze, zabkowanie w tej poczatkowej fazie to moze i ma takie lepsze i gorsze dni, ale ten pomysl z pieluchami wydaje mi sie jak najbardziej sensowny! w takim razie wam sie te dady chyba nie oplacaja, co?
szczęście w nieszczęściu, że jak byla promocja w biedrze na dady to się spóźniłam i bylo po promocji i kupiłam 1 paczkę, bo jakbyś się obkupiła to . Pampersy mi idą 4-5 dziennie, a dady 8-10...jak robił kupę non stop to wychodziloby na jedno bo i tak musiałam zmieniac a teraz jak jest 1 kupa dziennie no to nie ma już takiej potrzeby..

Wojtek
Stary 2013-09-05, 20:01   #4285
whatIthink
Raczkowanie

[QUOTE=Ashyshqa;42653923]czesc kochana! mam nadzieje, zed Two post oznacza że jest u Was lepiej i.do nas wracasz

nie, nie wracam, obiecałam mężowi, że nie będę się udzielać chciałam tylko pomóc vil, bo to moja dziedzina. ale cały czas podczytuje. Można do mnie pisać na priv

Cytat:

Dziewczyny dwa pytanka.

ja zamroziłam cukinię w ten sposób: obrałam, pokroiłam w kosteczkę i do zamrażarki. Potem odmroziłam i była ok. Poszła do lecza.

06.06.2013 r. - Piotruś
whatIthink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 20:03   #4286
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
bylismy u lekarza i wzial wymaz z dupci, zeby sprawdzic co konkretnie jest powodem, ale jasne jest, ze mlody ma zapalenie jelita grubego niestety antybiotyk po pierwszej operacji daje sie we znaki. od paru dni znow daje mu probiotyki, no i to jest wlasnie glowne zalecenie lekarza. jak beda wyniki wymazu, to zobaczymy, czy cos mocniejszego bedzie potrzebne. no i na pare dni odstawiamy aspiryne, zeby jelitka sobie odetchnely, ale potem znow trzeba na serducho brac... wiec oby probiotyk zdazyl cos zdzialac przez weekend, zeby aspiryna nie byla nam straszydlem!
biedaczek, taki malusi a tak się nacierpi aż się płakać chce jak się czyta jakie dzieciaczki mają problemy.

wiecie co, może Ameryki nie odkryje, ale dziś się przekonałam jak wiele zależy od naszych reakcji na zachowanie dzieci. dziś Przemek się dość mocno walnął w buzię taką większą książką z twardą okładką (wariat, wszystko chwyta, nawet kopertę prawie większą od niego ), od razu podkówka i widziałam że za sekundę będzie ryk i zaczęłam się śmiać do niego - popatrzył na mnie i też się śmiał

Stary 2013-09-05, 20:09   #4287
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes
Dot.: Re: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

dziękujemy za oklaski dla Sofii. dumna z niej jestem bo ma bardzo dobry dzień.
w ogóle jestem w szoku bo ciagle się przewraca na brzuszek. nawet przez sen(i sie przez to budzi ) i podczas przewijania gdy np sięgam po wacik czy krem. I to w obie strony choc na początku wolała lewą. i na brzuszek ładnie juz sama opiera się na przedramionach, wyciąga rączki i próbuje łapać zabawki

Ale zdolna, tylko moja oporna na te obroty chyba się nie doczekamy
Cytat:

no raczej jej nie zabronisz, moja tez tak robi, chce na sile siadać, rwie do przodu. Ale nie przejmuje się tym zbytnio, daje ją cześciej na brzuch dla równowagi

Cytat:
moja mama dostała wypowiedzenie z pracy ... z jednej strony tragedia, bo mieszka sama i nie starczy jej z zasiłku nawet na opłaty, ale z drugiej ta praca wykańczała ją psychicznie, sama mówiła że chce się zwolnić ale nie może bo wtedy nawet zasiłku nie dostanie. ale nie wiem jak to teraz będzie ... my jej nie możemy pomóc, ja bez pracy, mąż aktualnie ma najniższą krajową ... no ale nie chcę się żalić, trzeba coś wymyśleć, jedyny plus to taki że będzie mogła się więcej Przemciem zająć i przyjeżdżać do nas

Dziewczyny, poradźcie nam tylko (Xal?) czy na wypowiedzeniu może nie być powodu wypowiedzenia, jeśli umowa była na czas określony do listopada? i czy okres wypowiedzenia ma być podany "od-do" czy tylko do kiedy?
tak się pytam tylko bo mama ostatnio była świadkiem w sądzie pracy przeciwko tej firmie (no i dlatego pewnie wyleciała) bo bezpodstawnie zwolnili jedną osobą, która wygrała sprawę, i teraz mama się zastanawia czy czasem też nie ma powodów do założenia sprawy

Justi, umawiamy się na poniedziałek? któraś jeszcze na warsztaty?
ale sie porobiło trzymam kciuki za mame, oby szybko coś znalazła.
Co za Warsztaty? gdzie się spotykacie ? Ja i moje życie towarzyskie jesteśmy niestety przyblokowani. Z Niną strach gdzieś jechać bo robi cyrk, a bez niej nie da rady bo nie pije z butelki. Jak żyć się pytam, jak żyć

Cytat:
Anka witaj w klubie zu tez odstawia cyrki przed spaniem. Nie wiem juz co robic

Dzieki Bogu nie tylko moja tak ma

Edytowane przez Ag_nes
Czas edycji: 2013-09-05 o 20:10
Ag_nes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 20:12   #4288
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie co, może Ameryki nie odkryje, ale dziś się przekonałam jak wiele zależy od naszych reakcji na zachowanie dzieci. dziś Przemek się dość mocno walnął w buzię taką większą książką z twardą okładką (wariat, wszystko chwyta, nawet kopertę prawie większą od niego ), od razu podkówka i widziałam że za sekundę będzie ryk i zaczęłam się śmiać do niego - popatrzył na mnie i też się śmiał
no Bartuś często podkówkę robi i jak się nie zacznę do niego śmiać to płacze

Cloche biedny, mały Floo

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Co za Warsztaty? gdzie się spotykacie ? Ja i moje życie towarzyskie jesteśmy niestety przyblokowani. Z Niną strach gdzieś jechać bo robi cyrk, a bez niej nie da rady bo nie pije z butelki. Jak żyć się pytam, jak żyć
Mamo to Ja w hotelu Cubus będzie biba!

i ja w ogóle proponuję abyśmy się wszystkie znalazły bo oni tam robią grupy no trzeba zrobić tak, abyśmy wszystkie był razem

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 20:19   #4289
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Przemek leży wykąpany koło mnie, oczka mu się zamykają, a co na niego spojrzę to uśmiech od ucha do ucha - przekochany jest dziś osiągnął kolejny level w kąpieli - woda mu leciała do oczu, do buzi a ten nic

boleć nie boli, ale takie głupie uczucie jest jak jej dotykam ... zdrętwiałe jeszcze całe.
u nas calgel pomagał, nic innego nie stosowaliśmy.

słoiczka z zupką też nie a chyba powinnam

z cukinią nie wiem, my jemy grillowaną, albo w plasterkach z jogurtem ale jak dziecko podać to nie wiem
Jula rwie się do siadania już wcześnie ale może zacznie wcześniej siadać Przemek w ogóle nie wykazuje chęci siadania

Przemek to samo - tylko jak na niego patrzę i się śmieje do niego albo mu prycham w szyjkę. ewentualnie jak podrzucam nim lekko do góry
No wlasnie chyba trzeba a moj nie lubi nic co jedt cieple:banghead:

Cytat:
śliczne po ile?

wystarczy

byś widziała ja Vujka się na świadomej mamie czaiła, czaiła aż pod koniec powiedziała, że to ona a siedziała ze mną i Potti w jednym rzędzie

nic nie boli, przestało w dniu, w którym położna zdjęła szwy

No nie ma ale ja np. zaznaczyłam, że będę z osobą towarzyszącą. Poza tym pewnie i tak wielu osób nie będzie mimo zapisów, więc myślę, że spokojnie możesz wpaść

miło

--
my jeszcze wieczorem wyszliśmy z Bartulą w chuście
wcześniej upiekłam ciasto ze śliwkami, zrobiłam obiad na jutro, normalnie perfekcyjna żona i matka tylko kto to posprząta???

Lech ma do 0,5% ale i tak
Rajstopki 19,90 i 3 pary skiet tez 19.90 a lyzeczka 8,90

Cytat:

Dziewczyny dwa pytanka.

ja sama podnosi to jak najbardziej moze

Cytat:
a na czym to polega?

ale pływak tylko ja nie wiem czy wy go dogonicie w tym basenie jak na niego pójdziecie:p

a jak chlopaki się ze sobą dogadują? nie przeszkadza im taka różnica wieku? ten starszy byl zazdrosny o mlodszego jak się urodził?

ja ostatnio inaczej na spacer nie wychodze, wózek plus chusta w koszu.. po dwóch spacerach w ktorych wracałam z dzieckiem na rękach a wózek pchałam bokiem innej opcji nie ma..

u mnie jest bardzo rożnie..noce przesypia. kladę go o 20, potem pobudka o 4 rano i do 7 spokoj..ale w dzien ostatnio to czasami ma tylko jakieś 3 drzemki po 30 minut, czasami przesypia 3 godziny pod rząd... loteria.. czasami mijają 3 godziny i nie widać zeby był glodny czasami marudzi po 1,5 godzinie i daje mu cyca bo nic innego nie pomaga...

no to czekamy

------

Wczoraj robiłam skalpel.. po 8 minutach przyszedł pierwszy kryzys.. miałam przestać, potem po 12 minutach kolejny.. ale potem jakoś poszło uff a dzisiaj mam zakwasy...

pokazujesz dziecku np ruch reki odp. Dla kaczuszki i mowisz kaczuszka sa tez ksiazeczki ale mOzna na.zwyklych pokazywac

Cytat:

Kochana juz spi, szok! Bez masakry wzięła i zasnela
Oby spala ladnie

Moja kol. Ma 2 corke ma 8,5 mc chodzi je wszytko a jest bezzebna i jest wzrostu MIska

no widzisz jaka zu grzeczna daje mamie odsapnac hehe

Cytat:
:banghead:

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Vil przykro mi tskze z powodu pracy mamy moze pouklada sie jeszcze i cos znajdzie

Cloche calus dla Florcia od ciotki trzymam kciuki zebynprobiotykibpodzialal y

Stary 2013-09-05, 20:22   #4290
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny dwa pytanka.
Ej moj robi to samo od kilku dni. Niewazne czy Tz go trzy a na kolanach, czy lezy na ziemi. On mi nawet tak robi jam go na rekach trzymam (nie w pionie) tak do lulania i dzis w noaidelku samochodowym i tez nie wiem o co chodzi. Poczatkowow myslalam ze moze kup idzie albo cos z brzuchem wqlczy ale ewidentnie nie bo nie placze przy tym i nic. A dokladnie robi jak mowisz , glowka i nogi do gory jakby spinal brzuch i tez nie wiem co jest grane.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości