|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
oto one
![]()
#4262 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
![]() qrde, ja Was nie poznam, nie umiem tak ze zdjęć, tylko Justi poznam ![]() Cytat:
![]() jutro zobaczę to wypowiedzenie to obadam, na pewno było na dłużej niż 6 miesięcy. super zakupy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
dziewczyny ktore były naciane czy ta r ana was czasem boli. I znacie jakis spopby na zabkowanie bo ja daje camile i zel calgol i nie daje rady daje tez gryzaczki z lodowki co jeszcze polecacie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4264 | ||
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4265 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4266 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Rana mnie nie bolala raczej a doac daleko mnie nacieli - mowie o pierwszym porodzie ![]() Cytat:
![]() Wiecie ze mam jakiegos stresa przed jutrzejszym podaniem marchewki:banghead: nie wiem czemu a podgrzewalyscie ja? Przed podaniem? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4267 | ||||
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam tak z grubsza ..
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Woda morska w sprayu dla dzieci. Euphorbium x2 dziennie w sprayu. Cytat:
![]() Happy ty chyba też masz kupkowy problem, polecam łyżeczkę utartego jabłuszka dziennie, taką dzieciową małą łyżeczkę. Dzisiaj kupka pojawiła się sama ![]()
Mam tylko jedno skrzydło ... A Ty masz skrzydło drugie ... Szczęścia nie trzeba szukać, spotyka się je przy okazji ![]() Edytowane przez xal Czas edycji: 2013-09-05 o 18:36 |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4268 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4269 | |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() cytowała więcej i.mi wcielo ![]() dziękujemy za oklaski dla Sofii. dumna z niej jestem bo ma bardzo dobry dzień. w ogóle jestem w szoku bo ciagle się przewraca na brzuszek. nawet przez sen(i sie przez to budzi ) i podczas przewijania gdy np sięgam po wacik czy krem. I to w obie strony choc na początku wolała lewą. i na brzuszek ładnie juz sama opiera się na przedramionach, wyciąga rączki i próbuje łapać zabawki ![]() Na plecaki próbuje się przekrecic ale jeszcze nie bardzo jej wychodzi. Vil przykro.mi z powodu.mamy pracy. Ale u Was w rodzinie temat utraty pracy się powtarza... mam.nadzieję, ze jest szansa coś wywalczyć. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4270 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny zanim nadrobię...Obraz-sielanka z centrum handlowego.Rodzice (Romowie/Cyganie?) z ok. 8-miesięcznym dzieckiem. Ojciec otwiera Lecha free i..poi nim dziecko. Nie mam pytań!
![]() ![]() ![]()
#4271 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny dwa pytanka. 1. Co zrobić z cukinią zanim ją zamrożę dla Julki? 2. Mała na leżaczku podnosi mi głowę do góry. Można jej? Ciągle ją próbuje podnieść i czasem się jej udaje. Jak jej nie pozwalam to się złości. Wygląda to tak, że podnosi głowę i nóżki i jakby napina się jej brzuszek w tedy Mam nadzieje, że zrozumiałyście i coś doradzicie ![]()
![]() |
#4272 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() color, jesli chcesz dalej karmic cycem, chocby czesciowo, to nie poddawaj sie! trzeba to przeczekac, dziecko jak porzadnie zglodnieje, to possie i zasnie, bedzie coraz lepiej. a jak bedziesz sie poddawac za szybko, to twoje cyce nie beda produkowac juz mleczka...
![]() |
#4273 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakocha
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
u mnie jest bardzo rożnie..noce przesypia. kladę go o 20, potem pobudka o 4 rano i do 7 spokoj..ale w dzien ostatnio to czasami ma tylko jakieś 3 drzemki po 30 minut, czasami przesypia 3 godziny pod rząd... loteria.. czasami mijają 3 godziny i nie widać zeby był glodny czasami marudzi po 1,5 godzinie i daje mu cyca bo nic innego nie pomaga... Cytat:
![]() ------ Wczoraj robiłam skalpel.. po 8 minutach przyszedł pierwszy kryzys.. miałam przestać, potem po 12 minutach kolejny.. ale potem jakoś poszło uff a dzisiaj mam zakwasy... dzisiaj prawie cały dzien bylam na spacerze z kolegą.. Spotkaliśmy dziwną pania.. W Warszawie to ciekawych ludzi można spotkać.. podeszła do nas pokazywała nam kasztany jakie znalazła - ze są to pięcioraczki bo 5 kasztanów bylo w jednym... i pytała się dlaczego Pan nie jest zamotany z dzieckiem bo by tak pięknie wyglądał - ja bylam w chuście z malym.. powiedziała ze on mi musi robić zdjecia bo tak pięknie wyglądam, hehe.. myślałą ze to tatuś ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4274 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Axella pokaż fryz ![]() Na mnie czeka farba blond w łazience...co to będzie! ![]() Magiusa nie wkurzaj się na męża, oni myślą inaczej. Aaaa...i moje dziecko dzisiaj 2 razy roześmiało się na głos, aż się sama prawie ze śmiechu popłakałam ![]() ![]() Vil - Przemek nadawałby się jako napęd do motorówki z takimi wymachami ![]() ![]()
Mieszko, Mieszko...nasz koleżko! 15.06.2013 ![]() Edytowane przez komiksowa Czas edycji: 2013-09-05 o 19:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4275 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() Kochana juz spi, szok! Bez masakry wzięła i zasnela ![]() Oby spala ladnie ![]() Ps moje mlode smieje sie na glos tylko wyspana, w dobrym humorze i rozsmieszana ![]() Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-09-05 o 19:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4276 |
Raczkowanie
|
Ej no bułka to bułka, jedzenie w miarę normalne, ale Lech Free to piwo, ma jakieś 2%. No nie mogę wyjść z szoku
![]()
#4277 |
Zakorzenienie
|
A już wiem co ja wam miałam pisać, może którejś się przyda.. Pisałam Wam ze miałam masakrę bo ząbkowanie itp.. chyba to nie bylo ząbkowanie.. tzn możliwe ze to też ale chyba o co innego chodziło..
Zastanowiło mnie czemu on tak się cieszy jak go rozbieram i mi tu coś nie pasowało.. No i wziełam pieluchę i się okazało ze jest mokra.. Wcześniej mieliśmy pampersy i jak je dotykałam w środku to ile by tam plynów nie bylo to byly suche a Dady są mokre.. I ja mu ich jakoś często nie zmieniałam - co 2 karmienie, czasami co 3 bo nie widziałam takiej potrzeby a jego musiało to piec, albo denerwować i on nie chciał pieluchą dotykać pupki tylko pasowały mu pozycje gdzie ta pielucha za bardzo tylka nie dotyka.. od dwóch dni zmieniam mu co 2 godziny no chyba ze jest calkiem niezasikana i dziecka mi wrociło do normy.. no chyba ze ząbkowanie może bolec 2 dni a potem przestać?? Happy- co do sąsiadki, to pewnie też bym pozwolila bo by mnie pytanie zaskoczyło, ale następnym razem jak się jakaś inna sąsiadka z takim pomysłem trafi to możę powiedz ze źle toleruje obcych i będzie płakać?? Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-09-05 o 19:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4278 | ||
Zakorzenienie
|
Ash, no to Sofcia szaleje! super!
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
aaa, sprawdzilam w mojej ksiazce kucharskiej dla maluszkow. tam do mrozenia to sa raczej porcje miesa czy jakies musy, ale te przepisy, gdzie byla cukinia, to wygladaja tak, ze obcinasz konce, ewentualnie obierasz ze skorki, jesli nie jestes pewna pochodzenia. i w kosteczke kroisz i 5 minut podgotowujesz, ale tak, zeby nie wrzalo, no i nieduzo wody.
![]() |
#4279 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dziecko zatankowane do pełna (tuż przed kąpaniem, raz po kąpaniu, i drugi raz po odbiciu), zawinięte na małego psycholka, ułożone w łóżeczku i zobaczymy jak długo pośpi (póki co była jedna krótka pobudka bo wypadł smoczek) ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ViL-filmik to bedzie moj poprawiacz humoru! Cudownosci! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4282 | ||||
Wtajemniczenie
|
Przemek leży wykąpany koło mnie, oczka mu się zamykają, a co na niego spojrzę to uśmiech od ucha do ucha - przekochany jest
![]() ![]() Cytat:
u nas calgel pomagał, nic innego nie stosowaliśmy. Cytat:
![]() słoiczka z zupką też nie a chyba powinnam ![]() Cytat:
![]() Jula rwie się do siadania już ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4283 | ||||||
Zakorzenienie
|
śliczne
![]() Cytat:
![]() byś widziała ja Vujka się na świadomej mamie czaiła, czaiła aż pod koniec powiedziała, że to ona ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() -- my jeszcze wieczorem wyszliśmy z Bartulą w chuście ![]() wcześniej upiekłam ciasto ze śliwkami, zrobiłam obiad na jutro, normalnie perfekcyjna żona i matka tylko kto to posprząta??? ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-09-05 o 20:09 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4284 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ciekawe w ogóle czemu na taki pomysł wpadł zeby to podawać dziecku? Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4285 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Ashyshqa;42653923]czesc kochana! mam nadzieje, zed Two post oznacza że jest u Was lepiej i.do nas wracasz
![]() nie, nie wracam, obiecałam mężowi, że nie będę się udzielać ![]() ![]() Cytat:
ja zamroziłam cukinię w ten sposób: obrałam, pokroiłam w kosteczkę i do zamrażarki. Potem odmroziłam i była ok. Poszła do lecza.
![]() |
#4286 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wiecie co, może Ameryki nie odkryje, ale dziś się przekonałam jak wiele zależy od naszych reakcji na zachowanie dzieci. dziś Przemek się dość mocno walnął w buzię taką większą książką z twardą okładką (wariat, wszystko chwyta, nawet kopertę prawie większą od niego ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4287 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Re: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co za Warsztaty? gdzie się spotykacie ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez Ag_nes Czas edycji: 2013-09-05 o 20:10 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4288 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cloche biedny, mały Floo ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
![]() i ja w ogóle proponuję abyśmy się wszystkie znalazły bo oni tam robią grupy no trzeba zrobić tak, abyśmy wszystkie był razem ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4289 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja sama podnosi to jak najbardziej moze ![]() Cytat:
pokazujesz dziecku np ruch reki odp. Dla kaczuszki i mowisz kaczuszka sa tez ksiazeczki ale mOzna na.zwyklych pokazywac Cytat:
![]() no widzisz jaka zu grzeczna daje mamie odsapnac hehe Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Vil przykro mi tskze z powodu pracy mamy moze pouklada sie jeszcze i cos znajdzie Cloche calus dla Florcia od ciotki trzymam kciuki zebynprobiotykibpodzialal y Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.