|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
![]() Małą łyżeczkę, trochę soku, trochę jabłuszka. Pierwszy raz wciągnęła a drugi ... nie bardzo, krzywiła się. Wzięłam jabłuszko przywiezione przez tatę z domowego drzewa, ale jak skosztowałam ... ja się oblizywałam jeszcze z pół godziny, takie fajne kwaśne ![]() ![]() Mysia tak podczytałam to co wstawiłaś, ta książka jest do 3 miesięcy czy są jakieś porady dla starszych dzieci tak około 4-6 miesięcy?
![]() |
#4322 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakocha
Cytat:
o prosze jaka dobra sasiadka heee Kasza nestle Moj przysypia ale cos sie wybudza Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4323 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
![]() Cytat:
Mój ma czkawki takimi falami. Jak nie ma to nie ma, ale jak jest dzień czkawkowy to męczy Małego na okrągło, później znowu kilka dni nie ma, później jest... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Małemu kupiłam extra dżiny z Nexta na wiosnę, 2x spodnie dresowe, 2x rajstopki, czapkę dzianinową, a sobie sweter, sukienkę i torebkę ![]()
![]() |
#4324 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() no patrz, panika niepotrzebna! ![]() czytam wlasnie, co to ta mukowiscydoza jest... boszzz... ![]() pamietasz, jak tamta druga mamuska wygladala? na pewno ja kiedys wypatrzysz jeszcze! i wspolne spacerki sobie jeszcze zorganizujecie ![]() ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
![]() 1. jesli chcemy male porcyjki, np. mieso, to przygotowane i zmiksowane kladziemy lyzeczka do pojemnika na kostki lodu, tak mrozimy, i po zmrozeniu mozna takie kosteczki w innym pojemniku trzymac, zeby mniej miejsca zajmowaly, a pojemnik sluzyl do nastepnego porcjowania 2. wieksze porcje, jakies musy czy warzywa, sa w specjalnych plastikowych pojemnikach. chyba ze szklem jest ten problem, ze moze peknac ![]()
![]() |
#4325 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój Mąż na mnie mówi psychol jak zawijam w kocyk Małego... Cytat:
Cytat:
![]() ------- Oczywiście nacytowałam więcej, ale widzę, że mi wcięło... ![]() vil- przykro mi z powodu mamy... Masakra teraz z tą pracą... Sama chcę zmienić miejsce pracy, ale nie wiem czy uda mi się coś znaleźć... Mysia- dzięki za skan książki! Mały dzisiaj znowu pospał i znowu mam stracha w oczach o moje cyce... Oby były na tyle inteligentne żeby rozpoznały, że trzeba znmniejszyć nocną produkcję ![]() Kuba zjadł przed 20, usnął i spał do 3. Cyckowanie, zawijanie w kocyś i pospał do 6 z hakiem. Tzn na bank wcześniej się obudził, gadał coś tam do siebie, lamentował, ale nie wstawałam i zrobiła się cisza, więc chyba przysnął jeszcze ![]() Teraz chyba czas na krótką drzemkę, bo zaczyna marudzić, więc ja będę miała chwilę żeby zrobić z siebie ludzia... Aaaa- idziemy dzisiaj na szczepienie... Oby Kubuś zniósł to dzielnie! ![]()
![]() |
#4326 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zapomniałam się pochwalić, że książe od 2 dni w koncu zebrał dupsko i odwraca się na boczek ![]() ![]() Jadę zaraz do kauflanda bo są rajstopy 2 pary za 15 zł i skarpety 4 pary za 7 zł, ale młody ma podły humorek więc nie wiem jak to będzie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4327 | ||
Zakorzenienie
|
przez przypadek, trochę na lewo ale zawsze
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() moje dziecko dziś o 8:00 zadecydowało, że koniec spania ![]() ![]() ![]() czuję się wycyckana na maxa ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4328 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() Czytam gazetke i natrafilam na art. O tetrze i Nuna zdrowsze sa pampy jednorazowe Iiii smoczek gryzak jest zly na zgryz Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4329 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jasne, jasne, Lech Free ma 0,5%, no ale, mógł dziecku chociaż w kubku niekapku podać to piwo, a nie tak z butelki ![]() Wykastrowany kot mojej mamy znów olał nam okno ![]() ![]()
![]() |
#4330 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może i mój by spał zawinięty gdybym dawała radę nie zasnąć podczas karmienia ![]() ![]() ![]() a my dziś idziemy na basen ![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() ja mam doświadczenia, moja kocica dwa lata temu została wysterylizowana, nadal znaczy (i robi kupę na parapet często ![]() ![]() ![]() pani doktor powiedziała, że jest bardzo charakterna ![]() tylko zimą mamy spokój ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4331 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
z antheliosa sa naprawde dobre filtry, swietna ochrona. faktor ochrony przed UVA zwie sie PPD (bo SPF to faktor ochrony przed UVB). czyli z antheliosa, zaleznie od rodzaju skory, mozna celowac w mleczko dla dzieci 50+ (PPD 39) - skora wrazliwa, anthelios XL fluid 50+ (PPD 38) - skora normalna, mieszana, anthelios XL krem 50+ (PPD 42) - skora raczej w kierunku suchej, lub przy tlustej cerze anthelios XL matujacy zel-krem 50+ (PPD 31). ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- aa, no i kciuki za szczepienie ![]() my na 12ta do pana doktorka znowu, bedzie pobierana krew no i obejrzymy serduszko. ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- aha, zaznacze, ze przy tym kamiennym cycu laktator sciagnal... 3 kropelki ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4332 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale wam fajnie ![]() ![]()
![]() |
#4333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My nawet pospalysmy bo o 7.45 wstalysmy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4334 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też mieszkam na zadupiu bezsieciówkowym ![]() Może ktoś ma ochotę mi zrobić zakupy w H&Mie? ![]() Cytat:
Ja w nocy z reguły karmię w drugim pokoju na siedząco, ale nie powiem często głowa leci... ![]() ![]() Cytat:
![]() Moje cyce też laktatora nie lubią. Często jest tak, że cyc pełny, a nic nie ściągam... To po tym zapaleniu się tak porobiło, wcześniej było ok. W ogóle mój Kuba jakiś zbuntowany na lewego cyca jest. Poje trochę z niego i zaczyna się wyginać, odpychać, ciągać itp. A cyc twardawy i mleczko po ściśnięciu leci (ale już nie tryska tak, że Młodemu po policzkach leci). Musze Go przystawić do prawego i jak tego opróżni to dopiero zaczyna normalnie jeść z lewego... Wygodniś mały... ![]()
![]() |
#4335 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Banka a powiedz mi po co podajesz Sinlac? bo chcesz już rozszerzać a jeszcz nie nie gluten? bo mi się wydaje, że jak będę za miesiąc rozszerzać przy cycu to mogę od razu lecieć manną nie? Cytat:
ah ale się zrelaksowałam wczoraj ![]() ![]() młody zaczął mi się budzić o 3.30 na żarcie już trzeci dzień ![]() ![]() ![]() dzisiaj mnie obudził o 7.15 gadaniem, ciekawe ile już nie spał ![]() ![]() Hump smoczki w poniedziałek o 12 ![]() http://www.mck.krakow.pl/news/smoczki-w-galerii-mck mówiłam już, że kocham Tracy? moje dziecko od 7 do 21 jadło 7 razy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4336 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o ile US to niezbyt fajna sprawa tak wycieczka na wieś.. do pozazdroszczenia ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Bartuś kocha oba cycki ![]() Jakby moje cyce nie lubiły laktatora to nie wiem co by to było ![]() ![]() ![]() W ogóle nie wiem jak moje cyce to przeżyją... w ten weekend luz bo mam po 5h zajęć tylko a normalnie po 10 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() mojemu dziecku też kupsko nie przeszkadza ![]() nie za dobrze Wam w tym Krakowie??? ![]() ![]() Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-09-06 o 08:36 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4337 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dzisiaj jedziemy z młodym na wieś do rodzinki, znowu my przywioze jakieś warzywa i owoce do mrożenia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4338 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja muszę znowu Małego na wesele brać. Ostatnio mieliśmy wesele akurat jak byłam w trakcie zapalenia piersi i że laktatorem nic nie szło, to mój ssaczek musiał być z nami. Na szczęście mama z Nim siedziała w pokoju Młodych ![]() Teraz mamy wesele za 2 tygodnie, ale duuużo dalej i skoro moje cyce przestały się lubić z laktatorem to znowu muszę Małego ciągnąć ze sobą. A jak Małego to i chyba moją mamę... Czemu nie ma takiego włącznika/wyłącznika przy cycach coby reagowały na komendę "zwiększ produkcję" i "zaniechaj produkcję" ![]()
![]() |
#4339 | |
Wtajemniczenie
|
Przemek ma ostatnio dziwnie ze spaniem ... zje koło tej 5, idzie dalej spać, ale od 6.30 zaczyna popłakiwać, dostaje smoka i momentalnie odlatuje. to nie to że wyspany, bo wyspany budzi się przytomny, gada, cieszy się itp, a tu ewidentnie chce mu się spać ale potrzebuje smoka
![]() ![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o Dady, mam to samo zdanie - mokre są. używamy ich ale zmieniam często, co 2 h, a na noc tylko pampersy. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieję, będę miała chwilę żeby wejść i zobaczyć, bo ostatnio cienko u mnie z czasem a wy gonicie jakby wasze pociechy tylko spały ![]()
![]() |
#4341 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Daleko macie to wesele? A co do Dad to ja nie zmieniam w nocy ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4342 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wesele mamy w Olsztynie, ok 100km od domu. Z tym, że noclegi są w hotelu innym niż impreza. I tu mam zagwostkę, bo my z Mężem mamy pokój zapewniony (2os) i chyba muszę poprosić Młodych żeby wzięli nam albo 3 os albo jeszcze jeden pokój dla mamy (of kors na nasz koszt), bo przecież nie będzie na podłodze koczowała ![]() Mama namawia mnie żebym zostawiła Małego tutaj w domu, ale boję się, że laktator nie podoła i będzie dupa...
![]() |
#4343 |
BAN stały
|
Od czego lepiej zacząć rozszerzanie diety od kleiku czy kaszki?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4344 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja nie mam kota więc nie pomogę, ale może się wyrzywa za to ze mu jajka ucieliście:p |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4345 |
Wtajemniczenie
|
Co do pampów Dady, to fakt są mnie chłonne niż Pampersy, ale z kolei po Pampersach Kuba miał brzydką pupkę- nie miał odparzeń, ale dupcia była czerwona i bardzo mocno te gumki wrzynały Mu się. Dady natomiast są dla Niego "wygodniejsze".
Co do zmieniania to ja różnie. Macam przez ubranko i jak jest napełniony to zmieniam, jak nie to nie ![]() ![]()
#4346 | |
BAN stały
|
Cytat:
Dady używam w domu, bo słabo trzymają, ale jak już gdzieś wychodzimy na dłużej i wiadomo że nie będę mogła za często zmieniać pieluch to stare dobre pampersy nakładam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4347 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no a wtedy Mały dostałby mm? Ja bym wolała podać kaszkę niż kleik |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4349 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Od kaszki
![]() Cytat:
zaczelam od sinlacka bo jest lagodniejszy od innych kaszek a m. Mial problemy z brzuszkiem i sinlack jest pozywniejszy nie wiem jak nazwac moze tresciwszy od innych kaszek a m. Niedojada mleka i zeby nie spadal z wagi a co do manny to nie wiem bo taka zwykla chcesz zrobic? Na jakim mleku? Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
testowanie było 4x II słabe kreseczki ![]() ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64773.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-64774.png Edytowane przez banka26 Czas edycji: 2013-09-06 o 09:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do zmieniania pampków. Jak wiecie z wielo wciąż leżymy (to dla mnie póki co porażka macierzyńska nr 1 ![]() Vil skoro Dady zmieniacie tak często to moze taniej wyszłyby Wam pampersy. Czy też zmieniałabyś tak często? ![]() Szprotka, Justi i kto tam jeszcze zawija dzieci w kocyk do spania. Jaką macie metodę?? Bo Sofia uspokaja się zawinięta a la Karp ( ![]() ![]() Sofia nas zaskakuje: dziś leżąc na brzuszku (którą to pozycję zajęła sama ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.