|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
![]() Przemek też marudny. tzn uwielbia nowe miejsca, oglądać ludzi itp, ale szybko go to męczy więc boję się że dojedziemy na miejsce, a ten po pół h już zacznie marudzić, a to ma trwać ponad 3 h. dlatego rozważam opcję zostawienia go z mamą jak mam możliwość. ale chyba będę się czuła wyalienowana ![]() Cytat:
![]() Xal - ostatnio dostałam maila że nie mają kompletu więc zapisuj się !!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4292 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
![]() ja też dostałam takiego maila ale już nie ma możliwości zapisania się do Katowic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4293 |
Zakorzenienie
|
![]() Melduję się po szczepieniu. Mała waży 5680g i ma 61 cm ostatnio ważyła na szczepieniu 4900g wiec chyba nie jest źle. Choć ważyliśmy ją 2 tygodnie po pierwszym szczepieniu i wychodziło, że przybrała 500g przez te dwa tygodnie wiec jak to możliwe, że przez miesiąc 180g ![]() Dostałam od lekarza jadłospis dla malucha. Przepiszę wam jutro jak znajdę chwilę jak chcecie dla porównania.
#4294 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
![]() Florek na pewno nie ma lekko z tym zapaleniem, skoro 10 razy na dobe robi srujda w gacie... fajnie by bylo tak max 3 razy na dobe. moglabym lepiej zapanowac...
![]() |
#4295 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4296 |
Zakorzenienie
|
antoinette, magiusa, wasze dzieci brzuszki robia!
![]() nie no, a tak na serio to pierwsze proby siadania. spokojnie mozecie im pozwolic troche posiedziec, dobrze podtrzymujac oczywiscie ![]()
#4297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie nie da się zapisać ![]() Vil ze zwolnieniem to jest tak, że powód wypowiedzenia musi być tylko na umowie na czas nieokreślony. Jeśli umowa jest na czas określony powyżej 3 miesięcy (o ile dobrze pamiętam, bo już mnie skleroza łapie) to musi być podane czy może być rozwiązana za wypowiedzeniem. Wtedy okres wypowiedzenia wynosi 2 tygodnie (kończą się w sobotę). Zawsze dopuszczalne jest rozwiązane umowy na mocy porozumienia stron i wtedy okres wypowiedzenia jest taki, na jaki się strony umówią.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4298 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4299 |
Zakorzenienie
|
Re: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cloche biedny nasz Florek... przez te wszystkie leki żołądek nie wyrabia... oby udało się szybciutko go podreperować. trzymamy
![]() pamiętacie kiedyś pisałam Wam, że niepokoi mnie rozmiar główki Sofii ale zajrzał jeszcze raz do książeczki i to co ja zapamiętałem jako 44cm w obwodzie w 12tg było w rzeczywistości 41 ![]() ![]() Fajnie dziewczyny, ze siwe spotkacie na warsztatach. Ja się dzis przyglądałam maluszkom w przychodni. Była dziewczynka, która kończy w tym miesiącu rok a wygladala na max 8mcy. Drobniutenka taka ale pomykala fajnie przy krseselkach. więc dzieci są naprawdę różne. Była też inna mama Polka, z która chwile rozmawiałam.i mówiła, że ma.3 dzieci i pytałam jak to jest z 3 to odpowiedziała, że nie wie w sumie bo średnia córeczka 2latka jest chora na mukowiscydozę i jest pod opieką medyczną. Strasznie.mi się przykro zrobiło...Nie wynikałam w szczegóły ale wynika z tego, że malenstwo jest na stale w jakimś ośrodku... Była jeszcze jedną mama Polka, z która mi się bardzo przyjemnie rozmawiało i książkach o dzieciach i aż żałuję, że nie zaproponowałam.wspólnych spacerów... ale może ją jeszcze kiedyś spotkam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4300 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4301 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do Florka to kurde Felek, że delikatnie napiszę. Nie dość, że się dzicina nacierpiała i nacierpi to jeszcze coś się przypałętało ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4302 |
Zakorzenienie
|
Mysia fajnie, że wrzuciłas to o tym sposobie usypiania
![]() ![]() Vil przykro mi z powodu pracy Twojej mamy. Faktycznie coś pechowo u Was w kwestii pracy. Mam nadzieję, że uda się wywalczyć coś i że w nic mamy nie wplacza. Ale Wam fajnie z tymi warsztatami i spotkaniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4303 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Cytat:
![]() Nie spodobal sie jej heee Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4304 |
Zakorzenienie
|
Cloche biedny Florus
![]() Ash brawo dla Sofii za przewroty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4305 | ||
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Uczylam sie na studiach prawa pracy a nic nie pamietam.... no ale tam same ogoly w sumie byly. Wlasnie mama sie dziwila ze ma do soboty wypowiedzenie i myslala ze jej zle policzyli. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4306 |
Zadomowienie
|
Siemano, melduję, że żyjemy i mamy się dobrze (powiedzmy).
![]() Nie jestem w stanie nadrobić prawie 50-ciu stron, dlatego zacznę być na bieżąco od dzisiaj. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oprócz tego kloc mierzy 64cm i waży 6360g. ![]() Może ktoś ma ochotę mi co nieco streścić? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4307 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4308 |
Zadomowienie
|
Ciocia Justi nas zapisała, no tak.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4309 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Mamuski, a co z Aaś?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4310 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Jest pisala 2 dni temu i fote dzirwczyn dodala
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4311 |
Raczkowanie
|
Zastanawiam się nad kupnem na allegro jakiegoś używanego projektora/lampki, który będzie grał łagodne usypiające melodie. Może być też karuzela z projektorem i melodiami, którą można potem ewentualnie postawić obok łóżeczka jak dziecko zacznie za mocno ją ciągać
![]() Zerkałam m. in. na gwiazdkę z fisher price albo na ich karuzelkę z misiami, są też jakieś projektory VTECH i TOMY i nie mogę się zdecydować. Macie jakieś doświadczenia z projektorami? - dzieciaczki są tym zainteresowane? pomaga im to usnąć? Dziś wieczorem Julka pooglądała tatę na Skypie, pogugała do niego trochę i potem jak padła o 20.30, tak śpi do tej pory. Aż nie mogę się nadziwić, bo przeważnie zapada w taki dłuższy sen dopiero ok. 23, a w dzień sa tylko drzemki od 15 do 60 minut, a i to rzadko. Przeważnie cały dzień ma oczy jak pięciozłotówki, jak na załaczonym obrazku ![]() Edytowane przez prodiament Czas edycji: 2013-09-05 o 22:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4312 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dogadują się świetnie. Jak to bracia. Razem dyskutują,mają wspólne zainteresowania,lubieją podobne bajki, razem się bawią,wściekają,broją,umi lają życie sąsiadom:-P !. Również biją się też razem ![]() A Tymek to taka ich "maskotka",słodki dzidziuś itp. Pogadają do niego,zabawią jak coś robię,a potem zawijają się oboje i uciekają na dwór do swoich kolegów;-) Cytat:
"na małego psycholka" ha ha ha ha. Padłam!!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4313 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MA
Cytat:
![]() Zuziak wlasnie zjadla mleko, ja ciasto ![]() Oby ladnie spala ![]() Mialam pytac- czy któraś z was robila sobie morfo po ciazy? Ja mialam okazje i troche syf bo cukier fatalny i tarczyca nie najlepiej, no i tak mysle czy 4mc po porodzie to jeszcze hormony mają wpływ i minie czy szykowac sie na maraton po lekarzach.. Takie ot nocne przemyslenia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4314 |
Zadomowienie
|
Ehhh, moja też już nie śpi
![]() ![]() ![]()
#4315 |
Zadomowienie
|
anotoinette, jeśli Cię to pocieszy, to ja już też od pół h nie śpię.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4316 |
Zadomowienie
|
Zawsze coś
![]() Ululałam swoją pannę, lecę korzystać. Ciekawe ile pośpi, tym bardziej, że nie chce smoka ![]()
#4317 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach za
Cytat:
Witam:-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4318 |
Zakorzenienie
|
To tak jak moj o 6 obudzil sie:banghead: bleeee
Wciaga sinlacka ... moze zasnie.. Dzisiaj dxien marchewki ![]() I chyba do h&m sie przejade ![]()
#4319 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE
Cytat:
![]() A Z właśnie obudzila sie kupa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4320 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
z tymi przebarwieniami to chodzi Ci o to, żeby nie wróciło to samo, w tym samym miejscu czy żeby się nie nabawić nowych? jeśli pierwsze to raczej niemożliwe, krem chyba jak rozjaśni to na stałe ![]() co do kupek- mamy jedną dziennie odkąd jem w ogóle jakiekolwiek warzywa i owoce, chyba za mało ich i błonnika było w mojej diecie...no i sok jabłkowy 1l dziennie zdaje egzamin. dzięki, że pamiętałaś o nas ![]() Cytat:
2. jak sama podnosi to wydaje mi się, że nie powinnaś powstrzymywać.. Cytat:
zgadzam się- Dady są szybko przemoczone, nie wsiąka mocz w nie tak jak w pampersy. Helence to jednak nie przeszkadza, gruboskórna jakaś ![]() co do sąsiadki to dokładnie tak zamierzam zrobić. dziwna babeczka, zapytała się jeszcze czy może zrobić sweterek dla Heleny na szydełku ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:07.