Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-05, 20:25   #4291
vil84
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Co za Warsztaty? gdzie się spotykacie ? Ja i moje życie towarzyskie jesteśmy niestety przyblokowani. Z Niną strach gdzieś jechać bo robi cyrk, a bez niej nie da rady bo nie pije z butelki. Jak żyć się pytam, jak żyć
widzę że Justi już odpowiedziała
Przemek też marudny. tzn uwielbia nowe miejsca, oglądać ludzi itp, ale szybko go to męczy więc boję się że dojedziemy na miejsce, a ten po pół h już zacznie marudzić, a to ma trwać ponad 3 h. dlatego rozważam opcję zostawienia go z mamą jak mam możliwość. ale chyba będę się czuła wyalienowana

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
i ja w ogóle proponuję abyśmy się wszystkie znalazły bo oni tam robią grupy no trzeba zrobić tak, abyśmy wszystkie był razem
przed dworcem? chyba że któraś autem będzie jechać?

Xal - ostatnio dostałam maila że nie mają kompletu więc zapisuj się !!!

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 20:38   #4292
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
przed dworcem? chyba że któraś autem będzie jechać?

autem jedziemy

ja też dostałam takiego maila ale już nie ma możliwości zapisania się do Katowic

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 20:41   #4293
justyna_g4
Zakorzenienie

Melduję się po szczepieniu. Mała waży 5680g i ma 61 cm ostatnio ważyła na szczepieniu 4900g wiec chyba nie jest źle. Choć ważyliśmy ją 2 tygodnie po pierwszym szczepieniu i wychodziło, że przybrała 500g przez te dwa tygodnie wiec jak to możliwe, że przez miesiąc 180g Sama już nie wiem. Chyba ta druga waga była jakaś nie za bardzo. Będę obserwować tak czy inaczej. Mała wrzeszczała na całą przychodnie jak już lekarz zaczął ją badać nie wiem co jej się stało bo ostatnio się śmiała. Gorączki jak na razie nie miała i mam nadzieję, że tak zostanie, choć bardzo marudna była popoludniu. Ale dziś pierwszy raz nie było ryku po kąpieli tylko śmiech jak wcześniej wiec nie wiem czy bóle brzucha przeszły czy kupa przed kąpielą pomogła.
Dostałam od lekarza jadłospis dla malucha. Przepiszę wam jutro jak znajdę chwilę jak chcecie dla porównania.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 20:43   #4294
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
szczęście w nieszczęściu, że jak byla promocja w biedrze na dady to się spóźniłam i bylo po promocji i kupiłam 1 paczkę, bo jakbyś się obkupiła to . Pampersy mi idą 4-5 dziennie, a dady 8-10...jak robił kupę non stop to wychodziloby na jedno bo i tak musiałam zmieniac a teraz jak jest 1 kupa dziennie no to nie ma już takiej potrzeby..
a jak to zrobilas, ze macie jedna kupe???
Florek na pewno nie ma lekko z tym zapaleniem, skoro 10 razy na dobe robi srujda w gacie... fajnie by bylo tak max 3 razy na dobe. moglabym lepiej zapanowac...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 20:45   #4295
prodiament
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
w dozie masz kapsułki z nasion kozieradki, u nas mało popularne ziele na laktacje, ale np w USA to podstawowe ziółko mlekopędne teraz moja kuzynka stosuje i stwierdziła że chyba działa tylko wszystko śmierdzi maggi - ona ma taki zapach [COLOR="Silver"]
Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
w niemczech to tez popularne zielsko na laktacje. kapsulki sa w sumie dosc drogie, ja kupuje normalnie ziarna w aptece. polozna mowila, zebym wcinala tak te ziarenka, jak mi sie przypomni, albo zebym sobie zmielila i sypala do wszystkiego w kuchni tak tez robie - do zupy sie swietnie nadaje, taki "rosolowy" zapach ma to cos (bo ja zadnych veget i innych wzmacniaczy nie stosuje, wszystko naturalnie przyprawiam). a i do gulaszu, salatki... no i ja pije herbatke laktacyjna z firmy weleda, tam jest tez kozieradka wlasnie.
Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
mi herbatki nic nie pomogły, a wręcz miałam wrażenie że pogorszyła mi się laktacja
dzięki za odpowiedzi w takim razie chyba poszukam tych nasion

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
A mój TŻ to w gorącej wodzie kąpany. Trochę sobie przeskrobał więc żeby żonę udobruchać to wymyśla co mi kupimy. Już mi tableta wymyślił. Szkoda że nie myśli czy nas na to stać
A cóż on takiego nawyrabiał, że ma takie wyrzuty sumienia?

Cytat:
Mamo to Ja w hotelu Cubus będzie biba!

i ja w ogóle proponuję abyśmy się wszystkie znalazły bo oni tam robią grupy no trzeba zrobić tak, abyśmy wszystkie był razem
Powiem szczerze, że byłam na tych warsztatach w maju w wa-wie i drugi raz bym nie poszła. Nie wiem, jak jest na tej części dla mam, bo byłam na tej "Moda na Brzuszek", ale odebrałam to jak jedną wielką reklamę - reklamę soków, fotelików samochodowych, pralek, itd. Więcej się od Was można dowiedzieć ciekawych rzeczy, niż na tych warsztatach. Jeszcze zaciągnęłam na nie swojego tż i był zniesmaczony taką formą warsztatów
prodiament jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 20:47   #4296
cloche
Zakorzenienie

antoinette, magiusa, wasze dzieci brzuszki robia!
nie no, a tak na serio to pierwsze proby siadania. spokojnie mozecie im pozwolic troche posiedziec, dobrze podtrzymujac oczywiscie
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 20:49   #4297
xal
Zakorzenienie

Cytat:
No nie ma ale ja np. zaznaczyłam, że będę z osobą towarzyszącą. Poza tym pewnie i tak wielu osób nie będzie mimo zapisów, więc myślę, że spokojnie możesz wpaść
Rozumiem, że miałaś być z osobą towarzyszącą a jedziesz sama, tak? To ja będę robić za twoją osobę towarzyszącą w razie w (jak się wybiorę) ok?
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
No właśnie nie da się zapisać

Vil ze zwolnieniem to jest tak, że powód wypowiedzenia musi być tylko na umowie na czas nieokreślony. Jeśli umowa jest na czas określony powyżej 3 miesięcy (o ile dobrze pamiętam, bo już mnie skleroza łapie) to musi być podane czy może być rozwiązana za wypowiedzeniem. Wtedy okres wypowiedzenia wynosi 2 tygodnie (kończą się w sobotę). Zawsze dopuszczalne jest rozwiązane umowy na mocy porozumienia stron i wtedy okres wypowiedzenia jest taki, na jaki się strony umówią.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 20:50   #4298
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ej moj robi to samo od kilku dni. Niewazne czy Tz go trzy a na kolanach, czy lezy na ziemi. On mi nawet tak robi jam go na rekach trzymam (nie w pionie) tak do lulania i dzis w noaidelku samochodowym i tez nie wiem o co chodzi. Poczatkowow myslalam ze moze kup idzie albo cos z brzuchem wqlczy ale ewidentnie nie bo nie placze przy tym i nic. A dokladnie robi jak mowisz , glowka i nogi do gory jakby spinal brzuch i tez nie wiem co jest grane.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zunia tak robi jak nudzi jej sie lezenie.. Jak usiadzie/ponosze ja w pionie to luzik a tak sie wpienia bo lezenie jest dla slabych

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 20:52   #4299
Ashyshqa
Zakorzenienie

Re: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cloche biedny nasz Florek... przez te wszystkie leki żołądek nie wyrabia... oby udało się szybciutko go podreperować. trzymamy żeby w badaniach nie wyszły żadne alergie.

pamiętacie kiedyś pisałam Wam, że niepokoi mnie rozmiar główki Sofii ale zajrzał jeszcze raz do książeczki i to co ja zapamiętałem jako 44cm w obwodzie w 12tg było w rzeczywistości 41 teraz jest 42, a urodziła się z 35. więc wszystko jest w porządku

Fajnie dziewczyny, ze siwe spotkacie na warsztatach.

Ja się dzis przyglądałam maluszkom w przychodni. Była dziewczynka, która kończy w tym miesiącu rok a wygladala na max 8mcy. Drobniutenka taka ale pomykala fajnie przy krseselkach. więc dzieci są naprawdę różne.
Była też inna mama Polka, z która chwile rozmawiałam.i mówiła, że ma.3 dzieci i pytałam jak to jest z 3 to odpowiedziała, że nie wie w sumie bo średnia córeczka 2latka jest chora na mukowiscydozę i jest pod opieką medyczną. Strasznie.mi się przykro zrobiło...Nie wynikałam w szczegóły ale wynika z tego, że malenstwo jest na stale w jakimś ośrodku... Była jeszcze jedną mama Polka, z która mi się bardzo przyjemnie rozmawiało i książkach o dzieciach i aż żałuję, że nie zaproponowałam.wspólnych spacerów... ale może ją jeszcze kiedyś spotkam.

Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 20:53   #4300
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prodiament Pokaż wiadomość
Powiem szczerze, że byłam na tych warsztatach w maju w wa-wie i drugi raz bym nie poszła. Nie wiem, jak jest na tej części dla mam, bo byłam na tej "Moda na Brzuszek", ale odebrałam to jak jedną wielką reklamę - reklamę soków, fotelików samochodowych, pralek, itd. Więcej się od Was można dowiedzieć ciekawych rzeczy, niż na tych warsztatach. Jeszcze zaciągnęłam na nie swojego tż i był zniesmaczony taką formą warsztatów
też byłam, inne warsztaty podobnie wyglądają - mają sponsorów i muszą ich wspierać... cóż najbardziej mi się podobało na Akademii Mama Pyta - spotkanie z położną, doulami, Pawłem Zawitkowskim. Świetnie było

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Rozumiem, że miałaś być z osobą towarzyszącą a jedziesz sama, tak? To ja będę robić za twoją osobę towarzyszącą w razie w (jak się wybiorę) ok?
tak o się zapisałam z os. towarzyszącą, chciałam się zabezpieczyć i jadę sama, więc możesz mi towarzyszyć

Stary 2013-09-05, 20:57   #4301
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Ash, no to Sofcia szaleje! super! a Florek tez mial lepszy dzien, ale wyraznie go cos jeszcze boli... bylismy u lekarza i wzial wymaz z dupci, zeby sprawdzic co konkretnie jest powodem, ale jasne jest, ze mlody ma zapalenie jelita grubego niestety antybiotyk po pierwszej operacji daje sie we znaki. od paru dni znow daje mu probiotyki, no i to jest wlasnie glowne zalecenie lekarza. jak beda wyniki wymazu, to zobaczymy, czy cos mocniejszego bedzie potrzebne. no i na pare dni odstawiamy aspiryne, zeby jelitka sobie odetchnely, ale potem znow trzeba na serducho brac... wiec oby probiotyk zdazyl cos zdzialac przez weekend, zeby aspiryna nie byla nam straszydlem!

lo matko...

co do cukini, to nie mam pojecia, ale ja bym ugotowala chyba...?
aaa, sprawdzilam w mojej ksiazce kucharskiej dla maluszkow. tam do mrozenia to sa raczej porcje miesa czy jakies musy, ale te przepisy, gdzie byla cukinia, to wygladaja tak, ze obcinasz konce, ewentualnie obierasz ze skorki, jesli nie jestes pewna pochodzenia. i w kosteczke kroisz i 5 minut podgotowujesz, ale tak, zeby nie wrzalo, no i nieduzo wody.
Dzięki, a mrozić to w słoiku?
Co do Florka to kurde Felek, że delikatnie napiszę. Nie dość, że się dzicina nacierpiała i nacierpi to jeszcze coś się przypałętało Jakie to niesprawiedliwe, że małe dzieci, w ogóle dzieci muszą chorować.

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ej moj robi to samo od kilku dni. Niewazne czy Tz go trzy a na kolanach, czy lezy na ziemi. On mi nawet tak robi jam go na rekach trzymam (nie w pionie) tak do lulania i dzis w noaidelku samochodowym i tez nie wiem o co chodzi. Poczatkowow myslalam ze moze kup idzie albo cos z brzuchem wqlczy ale ewidentnie nie bo nie placze przy tym i nic. A dokladnie robi jak mowisz , glowka i nogi do gory jakby spinal brzuch i tez nie wiem co jest grane.

O widzisz Nasze dzieci podobne wiekowo, więc może to już taki etap w ich karierze żeby takie wygibasy wyczyniać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-05, 20:59   #4302
puchatkowa
Zakorzenienie

Mysia fajnie, że wrzuciłas to o tym sposobie usypiania będę próbować

Vil przykro mi z powodu pracy Twojej mamy. Faktycznie coś pechowo u Was w kwestii pracy. Mam nadzieję, że uda się wywalczyć coś i że w nic mamy nie wplacza.

Ale Wam fajnie z tymi warsztatami i spotkaniem

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 21:03   #4303
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Cloche biedny nasz Florek... przez te wszystkie leki żołądek nie wyrabia... oby udało się szybciutko go podreperować. trzymamy żeby w badaniach nie wyszły żadne alergie.

pamiętacie kiedyś pisałam Wam, że niepokoi mnie rozmiar główki Sofii ale zajrzał jeszcze raz do książeczki i to co ja zapamiętałem jako 44cm w obwodzie w 12tg było w rzeczywistości 41 teraz jest 42, a urodziła się z 35. więc wszystko jest w porządku

Fajnie dziewczyny, ze siwe spotkacie na warsztatach.

Ja się dzis przyglądałam maluszkom w przychodni. Była dziewczynka, która kończy w tym miesiącu rok a wygladala na max 8mcy. Drobniutenka taka ale pomykala fajnie przy krseselkach. więc dzieci są naprawdę różne.
Była też inna mama Polka, z która chwile rozmawiałam.i mówiła, że ma.3 dzieci i pytałam jak to jest z 3 to odpowiedziała, że nie wie w sumie bo średnia córeczka 2latka jest chora na mukowiscydozę i jest pod opieką medyczną. Strasznie.mi się przykro zrobiło...Nie wynikałam w szczegóły ale wynika z tego, że malenstwo jest na stale w jakimś ośrodku... Była jeszcze jedną mama Polka, z która mi się bardzo przyjemnie rozmawiało i książkach o dzieciach i aż żałuję, że nie zaproponowałam.wspólnych spacerów... ale może ją jeszcze kiedyś spotkam.

A wiesz ze mnie tez niepokoi kurcze moj mial mierzona na koniec 4:mc i mial 43,5 i nawet spotkalam polozna dzidiaj i ona ale on duzy a jaka duza ma glowe :banghead:

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Melduję się po szczepieniu. Mała waży 5680g i ma 61 cm ostatnio ważyła na szczepieniu 4900g wiec chyba nie jest źle. Choć ważyliśmy ją 2 tygodnie po pierwszym szczepieniu i wychodziło, że przybrała 500g przez te dwa tygodnie wiec jak to możliwe, że przez miesiąc 180g Sama już nie wiem. Chyba ta druga waga była jakaś nie za bardzo. Będę obserwować tak czy inaczej. Mała wrzeszczała na całą przychodnie jak już lekarz zaczął ją badać nie wiem co jej się stało bo ostatnio się śmiała. Gorączki jak na razie nie miała i mam nadzieję, że tak zostanie, choć bardzo marudna była popoludniu. Ale dziś pierwszy raz nie było ryku po kąpieli tylko śmiech jak wcześniej wiec nie wiem czy bóle brzucha przeszły czy kupa przed kąpielą pomogła.
Dostałam od lekarza jadłospis dla malucha. Przepiszę wam jutro jak znajdę chwilę jak chcecie dla porównania.
Pewniecze chcemy
Nie spodobal sie jej heee

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 21:04   #4304
puchatkowa
Zakorzenienie

Cloche biedny Florus

Ash brawo dla Sofii za przewroty

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 21:06   #4305
vil84
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Napisane przez prodiament Pokaż wiadomość

Ja sie z tym licze, ale wole to niz siedzenie w domu, no i bedzie super towarzystwo moze dzieciaki na jakies afterparty pozwola?

Cytat:

Vil ze zwolnieniem to jest tak, że powód wypowiedzenia musi być tylko na umowie na czas nieokreślony. Jeśli umowa jest na czas określony powyżej 3 miesięcy (o ile dobrze pamiętam, bo już mnie skleroza łapie) to musi być podane czy może być rozwiązana za wypowiedzeniem. Wtedy okres wypowiedzenia wynosi 2 tygodnie (kończą się w sobotę). Zawsze dopuszczalne jest rozwiązane umowy na mocy porozumienia stron i wtedy okres wypowiedzenia jest taki, na jaki się strony umówią.
Dziekuje
Uczylam sie na studiach prawa pracy a nic nie pamietam.... no ale tam same ogoly w sumie byly. Wlasnie mama sie dziwila ze ma do soboty wypowiedzenie i myslala ze jej zle policzyli.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 21:11   #4306
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Siemano, melduję, że żyjemy i mamy się dobrze (powiedzmy).

Nie jestem w stanie nadrobić prawie 50-ciu stron, dlatego zacznę być na bieżąco od dzisiaj. Widzę, że na tapecie warsztaty. Ja też nie jestem zapisana, najwyżej będziemy z Leonem przyklejeni do szyby się warsztatować. Oprócz tego znowu wróciły zielone kupy. Ale dziś pani doktor powiedziała, że najważniejsza jest konsystencja i poleciła dawać probiotyk. No super, tylko dzisiejsza kupa nie dość, że przyszła po ponad 4 dobach, to jeszcze elegancko tłusta. Kupiliśmy mleko hipp-owe, które zawiera pre- i probiotyki.

Oprócz tego kloc mierzy 64cm i waży 6360g.

Może ktoś ma ochotę mi co nieco streścić?

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 21:14   #4307
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Siemano, melduję, że żyjemy i mamy się dobrze (powiedzmy).

Nie jestem w stanie nadrobić prawie 50-ciu stron, dlatego zacznę być na bieżąco od dzisiaj. Widzę, że na tapecie warsztaty. Ja też nie jestem zapisana, najwyżej będziemy z Leonem przyklejeni do szyby się warsztatować. Oprócz tego znowu wróciły zielone kupy. Ale dziś pani doktor powiedziała, że najważniejsza jest konsystencja i poleciła dawać probiotyk. No super, tylko dzisiejsza kupa nie dość, że przyszła po ponad 4 dobach, to jeszcze elegancko tłusta. Kupiliśmy mleko hipp-owe, które zawiera pre- i probiotyki.

Oprócz tego kloc mierzy 64cm i waży 6360g.

Może ktoś ma ochotę mi co nieco streścić?
Jak to nie

Stary 2013-09-05, 21:22   #4308
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Ciocia Justi nas zapisała, no tak.

Leon
Stary 2013-09-05, 21:31   #4309
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Mamuski, a co z Aaś?

ZUZIAK 7.05.2013

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-05, 21:40   #4310
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Mamuski, a co z Aaś?

Jest pisala 2 dni temu i fote dzirwczyn dodala

Stary 2013-09-05, 22:00   #4311
prodiament
Raczkowanie

Zastanawiam się nad kupnem na allegro jakiegoś używanego projektora/lampki, który będzie grał łagodne usypiające melodie. Może być też karuzela z projektorem i melodiami, którą można potem ewentualnie postawić obok łóżeczka jak dziecko zacznie za mocno ją ciągać Polecicie coś fajnego?
Zerkałam m. in. na gwiazdkę z fisher price albo na ich karuzelkę z misiami, są też jakieś projektory VTECH i TOMY i nie mogę się zdecydować.
Macie jakieś doświadczenia z projektorami? - dzieciaczki są tym zainteresowane? pomaga im to usnąć?

Dziś wieczorem Julka pooglądała tatę na Skypie, pogugała do niego trochę i potem jak padła o 20.30, tak śpi do tej pory. Aż nie mogę się nadziwić, bo przeważnie zapada w taki dłuższy sen dopiero ok. 23, a w dzień sa tylko drzemki od 15 do 60 minut, a i to rzadko. Przeważnie cały dzień ma oczy jak pięciozłotówki, jak na załaczonym obrazku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0344.jpg (89,1 KB, 22 załadowań)

Edytowane przez prodiament
Czas edycji: 2013-09-05 o 22:26
prodiament jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 22:27   #4312
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny zanim nadrobię...Obraz-sielanka z centrum handlowego.Rodzice (Romowie/Cyganie?) z ok. 8-miesięcznym dzieckiem. Ojciec otwiera Lecha free i..poi nim dziecko. Nie mam pytań!
Nie mam więcej pytań:banghead:

Cytat:
co wiecej - dziecko sobie uswiadamia, ze mamusia to tez osobna istota a im sie dlugi czas zdawalo, ze sa dalej jednoscia z mamusia, tyle ze po drugiej stronie brzucha.
color, jesli chcesz dalej karmic cycem, chocby czesciowo, to nie poddawaj sie! trzeba to przeczekac, dziecko jak porzadnie zglodnieje, to possie i zasnie, bedzie coraz lepiej. a jak bedziesz sie poddawac za szybko, to twoje cyce nie beda produkowac juz mleczka...
ja to wiem,nie poddaje się,dostawiam. Ale ciężko tak jak ja go do cyca a on robi się cały sztywny i odgina w drugą stronę. Krzyk,płacz. Nie chce i koniec. Czasami zje normalnie a czasami taki meksyk sieje że to koniec

Cytat:
a na czym to polega?

ale pływak tylko ja nie wiem czy wy go dogonicie w tym basenie jak na niego pójdziecie:p

a jak chlopaki się ze sobą dogadują? nie przeszkadza im taka różnica wieku? ten starszy byl zazdrosny o mlodszego jak się urodził?

ja ostatnio inaczej na spacer nie wychodze, wózek plus chusta w koszu.. po dwóch spacerach w ktorych wracałam z dzieckiem na rękach a wózek pchałam bokiem innej opcji nie ma..

u mnie jest bardzo rożnie..noce przesypia. kladę go o 20, potem pobudka o 4 rano i do 7 spokoj..ale w dzien ostatnio to czasami ma tylko jakieś 3 drzemki po 30 minut, czasami przesypia 3 godziny pod rząd... loteria.. czasami mijają 3 godziny i nie widać zeby był glodny czasami marudzi po 1,5 godzinie i daje mu cyca bo nic innego nie pomaga...

no to czekamy

------

Wczoraj robiłam skalpel.. po 8 minutach przyszedł pierwszy kryzys.. miałam przestać, potem po 12 minutach kolejny.. ale potem jakoś poszło uff a dzisiaj mam zakwasy...

dzisiaj prawie cały dzien bylam na spacerze z kolegą.. Spotkaliśmy dziwną pania.. W Warszawie to ciekawych ludzi można spotkać.. podeszła do nas pokazywała nam kasztany jakie znalazła - ze są to pięcioraczki bo 5 kasztanów bylo w jednym... i pytała się dlaczego Pan nie jest zamotany z dzieckiem bo by tak pięknie wyglądał - ja bylam w chuście z malym.. powiedziała ze on mi musi robić zdjecia bo tak pięknie wyglądam, hehe.. myślałą ze to tatuś
różnica między starszymi chłopcami jest 3 lata. Starszy nigdy nie był zazdrosny o średniego może dlatego,że ciągle był przytulany itp. Nie odsuwaliśmy go na bok bo brat się urodził.
Dogadują się świetnie. Jak to bracia. Razem dyskutują,mają wspólne zainteresowania,lubieją podobne bajki, razem się bawią,wściekają,broją,umi lają życie sąsiadom:-P !. Również biją się też razem

A Tymek to taka ich "maskotka",słodki dzidziuś itp. Pogadają do niego,zabawią jak coś robię,a potem zawijają się oboje i uciekają na dwór do swoich kolegów;-)

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
przykro mi z powodu twojej mamy

masakra

dziecko zatankowane do pełna (tuż przed kąpaniem, raz po kąpaniu, i drugi raz po odbiciu), zawinięte na małego psycholka, ułożone w łóżeczku i zobaczymy jak długo pośpi (póki co była jedna krótka pobudka bo wypadł smoczek)

"na małego psycholka" ha ha ha ha. Padłam!!!!

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 03:18   #4313
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MA

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Jest pisala 2 dni temu i fote dzirwczyn dodala

O to musze poszukać
Zuziak wlasnie zjadla mleko, ja ciasto to pora na dalsze spanie..
Oby ladnie spala

Mialam pytac- czy któraś z was robila sobie morfo po ciazy?
Ja mialam okazje i troche syf bo cukier fatalny i tarczyca nie najlepiej, no i tak mysle czy 4mc po porodzie to jeszcze hormony mają wpływ i minie czy szykowac sie na maraton po lekarzach..

Takie ot nocne przemyslenia

ZUZIAK 7.05.2013

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-06, 05:39   #4314
antoinettee
Zadomowienie

Ehhh, moja też już nie śpi Obudziła się 40 min temu na jedzenie. Zasypiała i bąk ją obudził Teraz leży i gada szczęśliwie do karuzeli a ja chce spać
Stary 2013-09-06, 05:53   #4315
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

anotoinette, jeśli Cię to pocieszy, to ja już też od pół h nie śpię.

Leon
Stary 2013-09-06, 06:16   #4316
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Zawsze coś

Ululałam swoją pannę, lecę korzystać. Ciekawe ile pośpi, tym bardziej, że nie chce smoka
Stary 2013-09-06, 06:27   #4317
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach za

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
O to musze poszukać
Zuziak wlasnie zjadla mleko, ja ciasto to pora na dalsze spanie..
Oby ladnie spala

Mialam pytac- czy któraś z was robila sobie morfo po ciazy?
Ja mialam okazje i troche syf bo cukier fatalny i tarczyca nie najlepiej, no i tak mysle czy 4mc po porodzie to jeszcze hormony mają wpływ i minie czy szykowac sie na maraton po lekarzach..

Takie ot nocne przemyslenia
Ja nie robiłam,ale przydałoby się sprawdzić

Witam:-*

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-06, 06:27   #4318
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
To tak jak moj o 6 obudzil sie:banghead: bleeee

Wciaga sinlacka ... moze zasnie..
Dzisiaj dxien marchewki
I chyba do h&m sie przejade
Stary 2013-09-06, 06:32   #4319
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
To tak jak moj o 6 obudzil sie:banghead: bleeee

Wciaga sinlacka ... moze zasnie..
Dzisiaj dxien marchewki
I chyba do h&m sie przejade
Co to sinlack?
A Z właśnie obudzila sie kupa

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-09-06, 06:42   #4320
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Motylku prywatnie będziemy chodzic bo chcemy jak najszybciej a na nfz wiadomo jakie są terminy... od poniedziałku pierwsze zajęcia. Nam z ćwiczeń to kazała łączyć rączki i nóżki, pidkladac kocyk pod nóżki żeby mu bylo łatwiej podnieść i na brzuszsku trzymać za pupe i rączki rozkładać żeby się na nich opierał.mówiła też żeby przy kamieniu rączki kłaść mu na butli ale nie wiem jaj ona to sobie wyobraża... jedną ręką podtrzymuje mu głowę a druga trzymam butelkę, więc jak mam te ręce na butli położyć? nogą ?

może chodziło o to, żeby to robić jak karmisz Antoniego w pozycji kiedy on leży, np w łóżku czy w łóżeczku
Cytat:
Nadrobiłam tak z grubsza .

Krem jak krem, bardziej mnie interesuje, żeby to nie wróciło po pierwszym słońcu w nowym roku.

Możesz mi podesłać foto spisu treści bo się nad nią zastanawiam.

Odciaganie "katarkiem" do odkurzacza jak tylko coś było słychać w nosku.
Woda morska w sprayu dla dzieci.
Euphorbium x2 dziennie w sprayu.
Wybierała tylko się sierota nie zapisała wcześniej i chyba nie ma już miejsc no i nie wiem czy jechać w ciemno czy nie ryzykować.

Happy ty chyba też masz kupkowy problem, polecam łyżeczkę utartego jabłuszka dziennie, taką dzieciową małą łyżeczkę. Dzisiaj kupka pojawiła się sama

z tymi przebarwieniami to chodzi Ci o to, żeby nie wróciło to samo, w tym samym miejscu czy żeby się nie nabawić nowych? jeśli pierwsze to raczej niemożliwe, krem chyba jak rozjaśni to na stałe natomiast, żeby się nie nabawić to chyba porządny filtr 50 działa w ten sposób? Cloche polecała filtr mineralny John Masters, a ja używam Anthelios (teraz wersji dziecięcej z młodą).

co do kupek- mamy jedną dziennie odkąd jem w ogóle jakiekolwiek warzywa i owoce, chyba za mało ich i błonnika było w mojej diecie...no i sok jabłkowy 1l dziennie zdaje egzamin. dzięki, że pamiętałaś o nas a to jabłuszko to Ty sama wcinasz czy Paulince podajesz?
Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Ależ on słodki Udał Wam się synek

Dziewczyny dwa pytanka.
1. Co zrobić z cukinią zanim ją zamrożę dla Julki?
2. Mała na leżaczku podnosi mi głowę do góry. Można jej? Ciągle ją próbuje podnieść i czasem się jej udaje. Jak jej nie pozwalam to się złości.
Wygląda to tak, że podnosi głowę i nóżki i jakby napina się jej brzuszek w tedy Mam nadzieje, że zrozumiałyście i coś doradzicie

2. jak sama podnosi to wydaje mi się, że nie powinnaś powstrzymywać..

Cytat:
A już wiem co ja wam miałam pisać, może którejś się przyda.. Pisałam Wam ze miałam masakrę bo ząbkowanie itp.. chyba to nie bylo ząbkowanie.. tzn możliwe ze to też ale chyba o co innego chodziło..

Zastanowiło mnie czemu on tak się cieszy jak go rozbieram i mi tu coś nie pasowało.. No i wziełam pieluchę i się okazało ze jest mokra.. Wcześniej mieliśmy pampersy i jak je dotykałam w środku to ile by tam plynów nie bylo to byly suche a Dady są mokre.. I ja mu ich jakoś często nie zmieniałam - co 2 karmienie, czasami co 3 bo nie widziałam takiej potrzeby a jego musiało to piec, albo denerwować i on nie chciał pieluchą dotykać pupki tylko pasowały mu pozycje gdzie ta pielucha za bardzo tylka nie dotyka.. od dwóch dni zmieniam mu co 2 godziny no chyba ze jest calkiem niezasikana i dziecka mi wrociło do normy.. no chyba ze ząbkowanie może bolec 2 dni a potem przestać??

Happy- co do sąsiadki, to pewnie też bym pozwolila bo by mnie pytanie zaskoczyło, ale następnym razem jak się jakaś inna sąsiadka z takim pomysłem trafi to możę powiedz ze źle toleruje obcych i będzie płakać??

zgadzam się- Dady są szybko przemoczone, nie wsiąka mocz w nie tak jak w pampersy. Helence to jednak nie przeszkadza, gruboskórna jakaś
co do sąsiadki to dokładnie tak zamierzam zrobić. dziwna babeczka, zapytała się jeszcze czy może zrobić sweterek dla Heleny na szydełku to ja znowu "proszę", musiałam wybrać kolor a jak się żegnałyśmy to jeszcze dziękowała, że się zgodziłam zrobić ten sweter...
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości