Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 1 1,72%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! 12 20,69%
Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować 0 0%
Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? 0 0%
W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! 3 5,17%
Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! 1 1,72%
Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! 3 5,17%
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie 15 25,86%
Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? 2 3,45%
Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! 2 3,45%
XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła 1 1,72%
pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą 2 3,45%
PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY 9 15,52%
PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? 7 12,07%
Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka 0 0%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-06, 14:24   #841
Miss Triss
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Od po śniadaniu brzuch mnie boli, spróbowałam się zdrzemnąć i nic. Zwlekłam sie z łóżka, żeby do apteki po no-spę iść, bo boli jak na okres tylko trochę słabiej. Sie zaczęłam zastanawiać czy to może być wina Pimafucinu, bo dziś na noc wzięłam... mam nadzieję, że przejdzie bo jak nie to po południu poproszę tatę, żeby mnie zabrał na IP
Połóż się i poleż, a jeśli nie przejdzie koniecznie jedź na IP. Trzeba dmuchać na zimne.
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
no własnie bo przyjechał szwagier oi powiedział ze to pod taki basen to trzeba specjalną wylewkę robić, kupować płytki basenowe, specjalne fugi trzeba robić a my nie mamy już ani funduszy żeby tak modzić a myśleliśmy że wystarczy dać folię w płynie pod płytki i będzie cacy, ani czasu bo remont i tak już o mniej więcej tydzień się przeciągnął przez przenoszenie wejścia do pokoju wczoraj
no i kupimy brodzik, już trudno, ale w sumie on będzie taki ultra płytki że właściwie to nie będzie zły, tylko się też zdenerwowałam bo nikt wcześniej nam nie powiedział że to tak trzeba zrobić bo inaczej byśmy rozplanowali wszytsko a tak na dodatek kupiliśmy za dużo płytek podłogowych a nie opłaca się ich wymieniać.. no trudno się mówi..
OOO kurczę. To ja nie wiedziałam, że muszą być takie kombinacje jeśli chce się mieć taki brodzik (mi też się taki marzy). Szkoda, że tak wyszło, ale przynajmniej możecie dalej lecieć z remontem, a nie stać w miejscu i myśleć co z tym zrobić.
Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
Ten spiworek jest rozmiaru 56 (ma w srodku taki zapinany ogranicznik zeby nie wpasc dalej, taka jakby koncowka body ), no my się zdecydowaliśmy że kolderke dopiero później wprowadzimy ( dzidzius sie nie odkryje i nie zarzuci na buzke) co do długości nie moze być za krótki żeby dzidzia swobodnie sobie fikala nogami
Wygląda na dużo większy ten śpiworek. A mogłabyś mi go zmierzyć miarką od góry do dołu?
Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 14:26   #842
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-

Cytat:
Ehhh szkoda... mi też się podobają takie prysznice wykafelkowane plus do tego szklane drzwi ale nigdy już nie kupimy brodzika plus kabina, jest pełno zakamarków, często jest ciężko się w nie dostać i dobrze wyczyścić.... kiedyś jak będziemy robić łazienkę to albo wanna plus szklana scianka albo wykafelkowany prysznic

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
u nas też tak miało być, aaaaale na podłodze będzie taki brodzik http://allegro.pl/brodzik-ultra-plyt...506962906.html do tego wykafelkowane ściany i drzwi szklane z tym że drzwi za jakiś czas dopiero będą bo na taką szerokośc to ok 1000 zł kosztują :P
żadnej typowehj kabiny prysznicowej takiej jakie są w sklepach nie będzie :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 14:29   #843
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypi

Cytat:
W ikei, tak samo jak przewijak są bardzo fajne w tym większym pojemniku mam pieluszki (blisko pod ręką) a drugi jest mniejszy ale dwupoziomowy na wierzchu chusteczki a pod spodem waciki (a z drugiej strony przewijaka zawiesilam własnoręcznie zrobiony organizer i tym sposobem wszystko pod ręką.... na razie moim głównym problemem jest to gdzie będziemy małego kąpać.... bo w łazience mamy prysznic i strasznie nie wygodnie tam wkładać wanienke (na kolanach trzebabylo by być) a jak wy rozwiazujecie ten problem?

My mamy wiaderko do kąpieli takie http://www.tummy-tub.pl/

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 14:29   #844
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mam

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Połóż się i poleż, a jeśli nie przejdzie koniecznie jedź na IP. Trzeba dmuchać na zimne.

OOO kurczę. To ja nie wiedziałam, że muszą być takie kombinacje jeśli chce się mieć taki brodzik (mi też się taki marzy). Szkoda, że tak wyszło, ale przynajmniej możecie dalej lecieć z remontem, a nie stać w miejscu i myśleć co z tym zrobić.

Wygląda na dużo większy ten śpiworek. A mogłabyś mi go zmierzyć miarką od góry do dołu?
Kurde musiałam dwa razy mierzyć bo za pierwszym razem jak doszlam do tableta to zapomniałem ile miał cm ma 70cm ten jest dość gruby ale mam jeszcze jeden cienszy no i jeszcze kilka w większym rozmiarze

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 14:30   #845
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
ładne dzieci by mieli, ale czy Ojciec Ryśka nie za stary na balety?
noo łądne by były, ale sąsiadka wysterylizowała swoją kotkę jak była młoda z resztą nasz Rudy te jest wykastrowany tak samo jak i Rysiek, więc dzieciów nie będzie :P
Cytat:
tez mi się wydawało że to jest o wiele prostrze, no ale trudno... może kiedyś jescze będę robiła łazienkę jak będziemy poddasze robić to może tam zrobię :P chociaż marzy mi się druga łazienka ale z dużą narożną wanną na wspólne kąpiele chociaż w tym brodziku też się oboje zmieścimy pewnie
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-09-06 o 14:31
Stary 2013-09-06, 14:31   #846
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
<zupka leci do Ciebie>
sąsiadka naszych zwierzakó nie leje ścierką tylko je jeszcze głazcze sama jest sobie winna

właśnie moją tarką do warzyw ścinają płytę gipsową
Dziękuję za zupkę! Jak sąsiadka taka dobra to niech go teraz karmi, kocur się przyzwyczaił i teraz się go nie oduczy.
Cytat:
Tez myslalam na poczatek w pokoju ale pozniej jak zacznie chlapac? Hmmm....
Na początek będę kąpać w pokoju, a później może się przeniesiemy do łazienki. Zobaczy się...
Cytat:
u nas też tak miało być, aaaaale na podłodze będzie taki brodzik http://allegro.pl/brodzik-ultra-plyt...506962906.html do tego wykafelkowane ściany i drzwi szklane z tym że drzwi za jakiś czas dopiero będą bo na taką szerokośc to ok 1000 zł kosztują :P
Faktycznie brodzik bardzo płytki i fajnie będzie wyglądał. Drzwi będziecie mieć na szerokość 120cm?
Stary 2013-09-06, 14:33   #847
coralady
Wtajemniczenie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

magalska śliczny kącik dla Bruna Super sprawa z tym przewijakiem i wszystkim pod ręką.
Ja małego na początku będę kąpać w pokoju na łąwie,bo pewnie Liluś będzie chciała uczestniczyćA potem normalnie do wanny w łazience będę wkładać.Możesz wanienkę stawiać na 2 stabilnych krzesłach w taki sposób,zeby oparcia ją blokowały.

Właśnie zdałam sobie sprawę,ze już czas żeby rozejrzeć się za lalką-bobasem dla Lili(ale taki którego można np.kąpać) i wanienką

Cytat:
Leczo to jest to co chodzi za mną od kilku dni i chyba jutro muszę zrobić, bo nie wytrzymam. Odpocznij sobie teraz troszkę, aby brzuszek przestał boleć, a mieszkanie zdążysz jeszcze posprzątać.
Właśnie wcinam i jest pyszne.A teraz wszystko takie tanie,nawet pomidory za 2 zł na targu kupiłam,takie trochę podniszczone i pęknięte,ale do leczo idealne,papryki w 3 kolorach,cukinię itd.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2013-09-06 o 14:36
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 14:34   #848
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Mian miam

czekamy na efekty

Same smakolyki to naleśniki na kolację mi po głowie chodzą racuchy.... mmmm....

Dziś chyba dzień czekania na kuriera bo czekam i ja...

Dodaje zdjęcia zaslonek i ochraniacza i w ogóle miejscowke Bruna i miejsce do przewijania a i jeszcze mój brzuch się zalapie

Piękny brzuszek
Pokoik też super, bardzo fajny ten przewijak, ale ja już nie miałabym gdzie go wstawić do mojej sypialni. Myślałam żeby przewijak kupić na łóżeczko. Bardzo mi się podobają te organizery co masz z boku przewijaka,mam pytanko do Ciebie, czy możesz zrobić zdjęcie jak to jest przewieszone?Chciałabym ocenić czy da radę zawiesić to na komodę.Teściowa ma jechać do Ikei i muszę jej zrobić listę co chcę żeby mi kupiła.
Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Ja też najgorsze że na udach zauważyłam galaretkę- cellulit nie wiem którego stopnia

Ja też mam Ale szwagierka mnie pocieszyła że też miała a po ciąży zniknęło
Cytat:
W ikei, tak samo jak przewijak są bardzo fajne w tym większym pojemniku mam pieluszki (blisko pod ręką) a drugi jest mniejszy ale dwupoziomowy na wierzchu chusteczki a pod spodem waciki (a z drugiej strony przewijaka zawiesilam własnoręcznie zrobiony organizer i tym sposobem wszystko pod ręką.... na razie moim głównym problemem jest to gdzie będziemy małego kąpać.... bo w łazience mamy prysznic i strasznie nie wygodnie tam wkładać wanienke (na kolanach trzebabylo by być) a jak wy rozwiazujecie ten problem?

Też mam prysznic w łazience, ale już sobie obmyśliłam że będę kąpała w wanience w salonie na stole
Cytat:
powiem nieskromne że wyszła mi rewelacyjna zupa pomidorowa

w ogóle wiecie co mój kot zrobił? pozedł do sąsiadki i zjadł jej piersi z kurczaka na obiad

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Mam ochotę na pomidorową, podziel się hehe i jak zareagowała sąsiadka?I w ogóle jak on się do niej wysmyknął?
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 14:35   #849
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za zupkę! Jak sąsiadka taka dobra to niech go teraz karmi, kocur się przyzwyczaił i teraz się go nie oduczy.

Faktycznie brodzik bardzo płytki i fajnie będzie wyglądał. Drzwi będziecie mieć na szerokość 120cm?
coś koło tego bo szerokość łazienki jest 134 ale jak dojdzie klej i płytki to będzie jeszcze mniej poza tym nie wiem czy małych ścianek nie trzeba będzie dobudować, ale takich maks 5-10 cm z obydwu stron

akurat karmić go nie musi bo się sam u niej stołuje:P poza tym on i tak waży pewnie z 5kg najmarniej

Nela 5/11/13

Czas edycji: 2013-09-06 o 14:36
Stary 2013-09-06, 14:35   #850
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
hmm..a można je jeść przy cukrzycy ciążowej?Kurcze nie mam jajek zawsze miałam chęć zrobić takie placuszki..a z czym je się je?
Ja je jem z ryżem zawsze i pomidorkami Nie wiem, czy dla słodkich mamuś się nadają W sumie tam z niebezpiecznych rzeczy to tylko bułka tarta jest...
Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
Poza tym mieszkamy w Krakowie, ciąża mija praktycznie bezproblemowo, oprócz twardnienia brzuszka (brałam luteinę 2 tygodnie, teraz tylko magnez i nospa od czasu do czasu), ale że to pierwsze dziecię i wyczekiwane to jestem jak przyczajony tygrys, ukryty smok na jakieś nietypowe odczucia w obrębie brzucha zwłaszcza A z wyprawkę jesteśmy w lesie szczerze mówiąc, na razie jest łóżeczko po moim chrześniaku i ciuszki od rodzinki -wszystko czeka na odbiór i przegląd Nie chcemy póki co wszystkiego zwozić do Krakowa bo mieszkamy w wynajmowanej kawalerce, a do grudnia ponad 3 miesiące jeszcze, więc na razie kombinujemy z małymi przemeblowaniami, żeby maluszek miał swój kącik A tak w ogóle nie wiem, która z Was wymyśliła ten tytuł wątku, ale jest po prostu genialny
Kolejna Mama z Krakowa A tytuł to nieskromnie mówiąc: mój pomysł

Magalska a gdzie taki sprytny śpiworek kupiłaś?

Umalowałam się na imprezkę. Coś mi to nie szło i wyglądam jak panda. Ale s.ram na to, niech wiedzą, ze żywot cieżarnej nie jest łatwy
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 14:37   #851
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Mam ochotę na pomidorową, podziel się hehe i jak zareagowała sąsiadka?I w ogóle jak on się do niej wysmyknął?
sąsiadce to bardzo nie przeszkadza :P wiesz co, moje koty są łażące po dworzu i po okolicy więc dla nich to nie problem :P a że mieszkam w domu jednorodzinnym to tym bardziej

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-06, 14:38   #852
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Widziałam już gdzieś to wiaderko i jestem bardzo ciekawa jak się sprawdzi w praktyce i na jak długo wystarczy, bo dzieciaczki szybko rosną. Mam nadzieję, że podzielisz się opinią później.
Cytat:
Kurde musiałam dwa razy mierzyć bo za pierwszym razem jak doszlam do tableta to zapomniałem ile miał cm ma 70cm ten jest dość gruby ale mam jeszcze jeden cienszy no i jeszcze kilka w większym rozmiarze
Dziękuję Ci bardzo! Na zdjęciu wygląda na o wiele większy, a w rzeczywistości jest taki w sam raz. Zastanawiam się czy też taki kupić Maluszkowi, bo widziałam na wyprzedaży za 20zł tylko tamten był nieco dłuży, bo 80cm.
Cytat:
tez mi się wydawało że to jest o wiele prostrze, no ale trudno... może kiedyś jescze będę robiła łazienkę jak będziemy poddasze robić to może tam zrobię :P chociaż marzy mi się druga łazienka ale z dużą narożną wanną na wspólne kąpiele chociaż w tym brodziku też się oboje zmieścimy pewnie
My na przyszły rok planowaliśmy remont łazienki i właśnie zrobienie takiego prysznica, ale skoro to jest takie zagmatwane to chyba pomyślimy nad takim brodzikiem jaki Ty kupiłaś.
Ja to bym chciała mieć w jednej łazience i prysznic i wannę narożną, ale nie ma na tyle miejsca.
Stary 2013-09-06, 14:39   #853
magalska
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
No widziałam to wiaderko a nie boicie się takiego malucha tak do tego wiaderka wkładać ?

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-09-06, 14:39   #854
kyte
Wtajemniczenie

No to ja zrobię leczo ale:
z cukinią, cebulą, pomidorem i koncentratem i fasola czerwona, dodam od siebie kawałek mięska duszonego i to może z ryżem albo z makaronem.
Nie mam papryki, ale trudno.
Stary 2013-09-06, 14:40   #855
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
My na przyszły rok planowaliśmy remont łazienki i właśnie zrobienie takiego prysznica, ale skoro to jest takie zagmatwane to chyba pomyślimy nad takim brodzikiem jaki Ty kupiłaś.
Ja to bym chciała mieć w jednej łazience i prysznic i wannę narożną, ale nie ma na tyle miejsca.
wiesz, nic nie stoi na przeszkodzie żebyście zrobili tylko musicie mieć fachowca, bo szwagier też chciał coś takiego zrobić i pytał o opinię kogoś kto się tym zajmował i stwierdził że to dużo roboty i dużo zachodu jest

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-06, 14:41   #856
kyte
Wtajemniczenie

To teraz pytanie z tych głupich- cukinie obieracie czy ze skórką?
Stary 2013-09-06, 14:42   #857
nemosek
Zakorzenienie

Dzień dobry dziwnie tak popołudniowa porą pisać

Po wizycie ok,szyjka długa i zamknięta,serducho słychać tak wyraźnie i pięknie biło.Mam się dobrze dalej prowadzić,bezwzględnie brać Nospę 3 x1 (do tej pory brałam jak brzuch twardniał).I w przypadku regularnych skurczów takich jak kiedyś miałam,takie ściskanie w pasie mam jechać do szpitala.
Ale to zdarzyło się do tej pory 2 razy więc mam nadzieję że się nie pojawią znowu.

Przelecę na szybkiego i spadamy do miasta a potem na SR

Domi

Cytat:
Napisane przez ania_cz79 Pokaż wiadomość
A ja witam się tyg.wczesnym porankiem, nie wiem co jest ale budzę się koło 4 i jestem już wyspana właśnie jem kanapki bo dłużej już nie da rady wyleżeć, a potem zasypiam w dzień.
I witam się w 29 tyg.
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
No I chyba nikt w to nie uwierzy ale ja tez
Nie wiem czy to te cieplo, czy zab ktory gdzies mnie tam pika ale spac nie moge. Zostaje poki co w lozku moze sie jeszcze uda pospac bo ja z tych co nie potrafia popoludniu spac :/

Ranne ptaszki
Ja nawet nie wstając tak wcześnie zasypiam w dzień

Dzisiaj pobudka o 6 a około 12 drzemka

Ale ostatnio bardzo intensywne dni mam i wychodzi zmęczenie.

za tydzień

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
za tydzień

hahaha, tez kiedyś o tym myslałam

ale tu rannych ptaszków jest ja wstałam o 6 zmierzyć ciśnienie, na szczęscie 110/70 wzięłam leki i jeszcze sie przekimałam godzinkę

U MNIE DZISIAJ ZASKAKUJĄCE SŁONCE i czzyyyyste niebo
I witamy w 35tygodniu !
za tydzień i za męża

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Witam.Ja nie spie od 6.Maly budzil sie 2 razy, potem nie chcial spac.Ja budzilam sie na siku.

Wlasnie dostalam smsa, ze moja przyjaciolka oczekujaca dziewczynki urodzila...chlopca Floriana
No co Ty

Cytat:
Napisane przez iloneczka91 Pokaż wiadomość
Witam się w 30 tygodniu

U mnie też pogoda cudna.
Ja za to chodzę od rana jak chmura gradowa, wszystko mi przeszkadza
Rodzinka ma mnie już dość, mama powiedziała, że odwdzięczy się w listopadzie(mam się bać?)

Idę jeszcze dospać bo wieczorem się męczyłam do 1 i już o 5 się obudziłam

za dzisiejsze wizyty

I mimo wszystko miłego dnia wam życzę
za tydzień

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Witam Mamusie

Wczorajsza wizyta udana,synek waży już 1650g,ułożony już główką w dół,dzięki czemu wali mi łepetynką w pęcherz,aż miłoŁożysko na przedniej ścianie.I co najważniejsze,w końcu jestem na l4Rychło w czas!

ryba gratulacje 35 tc.

ania_cz79 gratulacje za 29tc.

De28 szczerze mówiąc bardzo mnie dziwią takie pomyłki Przy obecnym stanie technologicznym,kiedy płeć jest tak dobrze widoczna na usg,jak można pomylić płeć???Mój lekarz chyba 4 razy mi chłopca potwierdził.Plus inny jak wylądowałam na IP.
To koleżanka miała niespodzianke
za wizytę
Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
Witam się z późniejszego już ranka w 29 tygodniu

Dziś miałam też nieprzespaną noc bo mój młodszy synek /pisałam wam że jest alergikiem/ kaszlał w nocy niesamowicie, wzięłam go do naszego łóżka. Kurcze pierwszy tydzień w przedszkolu i już kaszle chyba za dużo tam na podwórko wychodzą. Tak się męczył że pomogły dopiero zaaplikowane wziewy. Biedaczek tak mi go szkoda. A rano dzielnie wstał i nie mógł się doczekać przedszkola znowu.
dobrze że TŻ ma urlop /jeszcze następny tydzień/ bo małego zawozi do przedszkola.
Starszak chodzi już sam do szkoły na szczęście - mamy ok 1 km, ale codziennie ma na 8 wiec trzeba go wybrać.

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

dla mnie lovela też zapachem nie powala jest ona dość perfumowana dlatego wolę bobasa bo przynajmniej jest bezzapachowy.
za tydzień

Cytat:
Napisane przez loolkaful Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Ja co prawda nie jestem w ciąży, ale czytam Was aktywnie, ponieważ lubieolowki to moja siostra Przejmuję się bardzo Waszymi maluszkami, zwłaszcza, że ostatnio spędziłam dwa dni u przyjaciółki z miesięcznym bobasem i jestem absolutnie zakochana Także trzymam za Was wszystkie kciuki!

Trzymajcie się i pogłaszczcie brzusie ode mnie

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 14:42   #858
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
Jutro idę na wesele do kuzynki, miałam nie iść bo mam leżeć ale jakoś mi tak szkoda. Cała rodzinka tam będzie i stwierdziłam że tańczyć nie będę ale chociaż posiedzę z nimi a zawsze mogę wcześniej do domu jechać. Boje się kiecki mierzyć czy się w coś zmieszczę. Może cyknę przy okazji jakąś focie brzusia
Pewnie że idź,sama przyjemność

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 14:42   #859
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
ja obieram

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-06, 14:42   #860
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
wiesz, nic nie stoi na przeszkodzie żebyście zrobili tylko musicie mieć fachowca, bo szwagier też chciał coś takiego zrobić i pytał o opinię kogoś kto się tym zajmował i stwierdził że to dużo roboty i dużo zachodu jest
A mój mąż sam zrobił prysznic, z takim spadem z płytek, nie kupowaliśmy brodzika
Stary 2013-09-06, 14:43   #861
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie wcinam i jest pyszne.A teraz wszystko takie tanie,nawet pomidory za 2 zł na targu kupiłam,takie trochę podniszczone i pęknięte,ale do leczo idealne,papryki w 3 kolorach,cukinię itd.
Ja też byłam dzisiaj na targu i u mnie pomidorki są nawet po 1,50zł takie ładne, nie pomarszczone. Papryka też w miarę tania, cukinia rośnie na ogródku więc nic nie stoi na przeszkodzie tylko robić leczo.
Cytat:
coś koło tego bo szerokość łazienki jest 134 ale jak dojdzie klej i płytki to będzie jeszcze mniej poza tym nie wiem czy małych ścianek nie trzeba będzie dobudować, ale takich maks 5-10 cm z obydwu stron
Taką wąziutką łazieneczkę macie? Matuchno. To już się nie dziwię, że te szklane drzwi takie drogie są.
Stary 2013-09-06, 14:43   #862
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Witam wszystkie mamusie! Widzę, że nowa część wątku przyciągnęła nowe mamy, ja też chcę dołączyć, mogę?????? Podczytuję Was już od jakiegoś czasu, ale nigdy nie mogłam nadgonić, aż dziś mi się udało(chyba to zasługa L4 Zazdroszczę Wam z bliskimi terminami, ja mam jeszcze duuuużo czasu bo TP 28grudzień.
Witamy, witamy!
O , to chyba będziesz kończyć u nas cykl porodów No to ciekawe, czy trafisz w termin, czy może na święta albo sylwestra się wykluje

Cytat:
A ja jutro miałam jechać na koncert IRA a w niedziele na Lady Pank a w poniedziałek na Mamo to ja, wtorek jak wypłąta to zakupy środa wolne czwartek badania piątek mąż egzamin.. ale nie wiem czy dam rade miec taki wyczerpujący tydzień
No, tak przez cały tydzień polatasz to później od razu na porodówkę :P

lusesita, ależ masz pecha! No to może jednak się przejdź na to 3D. No chyba, że wybierasz niespodziankę

Basiaaaaaaaaa, no to faktycznie Ci się przyśpieszył termin! Ale ładnie dzieciaki przybrały na wadze

Cytat:
Ja kąpać będę w pokoju, bo u mnie w łazience jest dość chłodno i musiałabym podgrzewać jakąś dmuchawą na czas kąpania. Wanienkę postawie na komodzie albo na biurku, mam nadzieję, że nie będzie wszystko na około zachlapane wodą.
Też będę kąpać w pokoju - na szczęście dostałam od siostry stelaż do wanienki więc będzie mi trochę prościej

Dziewczyny, przypominam, że jeżeli któraś ma chęć wymienić się nr telefonu, aby w razie czego móc poinformować o porodzie, to zapraszam do odezwania się na PW ze swoim nr a ja odeślę mój
Stary 2013-09-06, 14:45   #863
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przo

Cytat:
No widziałam to wiaderko a nie boicie się takiego malucha tak do tego wiaderka wkładać ?

No pewnie, że będę się bała ! no ale moje kuzynki wypróbowały więc ja też się odważę maluszkom się podoba

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 14:45   #864
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
ja obieram
dzięki
Stary 2013-09-06, 14:48   #865
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
A mój mąż sam zrobił prysznic, z takim spadem z płytek, nie kupowaliśmy brodzika
no u mnie robili problem żeby coś takiego zrobić, że jak się podobno położy zwykłe płytki w sensie gres na podłogę to za rok, dwa czy trzy trzeba wymieniać bo one nie są przystosowane to takiego zastosowania, no ale ja się nie znam

tylko szkoda ze nam dopiero o tym powiedzieli bo teraz muszę się szarpnąć i 4 stówy wyłożyć na brodzi. a nie bardzo mi się uśmeicha, no ale co zrobić

kot mi śpi z łebkiem między cyckami, na cyckach itd

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
Taką wąziutką łazieneczkę macie? Matuchno. To już się nie dziwię, że te szklane drzwi takie drogie są.
tak, bo to pomieszczenie jest zagospodarowane ze spiżarki mamy no drogie są niestety, dlatego ten zakup odsuwamy w czasie a teraz weżmiemy powiesimy zasłonę prysznicową i już

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-06, 14:48   #866
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Jasne, tylko za fachowca trzeba słono zapłacić. Na razie to są nasze plany na przyszłość, a co życie pokaże to nie wiadomo. Ale tak mi się ogromnie podobają takie prysznice.
Cytat:
Jeśli jest młodziutka to nie obieram tylko szoruję dobrze, a jeśli duża i przerośnięta to obieram skórkę i usuwam pestki.
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziwnie tak popołudniowa porą pisać

Po wizycie ok,szyjka długa i zamknięta,serducho słychać tak wyraźnie i pięknie biło.Mam się dobrze dalej prowadzić,bezwzględnie brać Nospę 3 x1 (do tej pory brałam jak brzuch twardniał).I w przypadku regularnych skurczów takich jak kiedyś miałam,takie ściskanie w pasie mam jechać do szpitala.
Ale to zdarzyło się do tej pory 2 razy więc mam nadzieję że się nie pojawią znowu.

Przelecę na szybkiego i spadamy do miasta a potem na SR
za wizytę i dobre wiadomości!
Powodzenia na SR!

Ja lecę na działkę po kalafiora i brokuła i będę gotować, bo mąż już w drodze do domu, a obiad nie gotowy.
Stary 2013-09-06, 14:49   #867
magalska
Zadomowienie

Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1

Cytat:
A no chyba ze tak... ale fajny... szeroki..... jak skonczycie koniecxnie zrob foteczki..

Cytat:
magalska śliczny kącik dla Bruna Super sprawa z tym przewijakiem i wszystkim pod ręką.
Ja małego na początku będę kąpać w pokoju na łąwie,bo pewnie Liluś będzie chciała uczestniczyćA potem normalnie do wanny w łazience będę wkładać.Możesz wanienkę stawiać na 2 stabilnych krzesłach w taki sposób,zeby oparcia ją blokowały.

Właśnie zdałam sobie sprawę,ze już czas żeby rozejrzeć się za lalką-bobasem dla Lili(ale taki którego można np.kąpać) i wanienką

my mamy tylko taborety w kuchni....

Cytat:
Piękny brzuszek
Pokoik też super, bardzo fajny ten przewijak, ale ja już nie miałabym gdzie go wstawić do mojej sypialni. Myślałam żeby przewijak kupić na łóżeczko. Bardzo mi się podobają te organizery co masz z boku przewijaka,mam pytanko do Ciebie, czy możesz zrobić zdjęcie jak to jest przewieszone?Chciałabym ocenić czy da radę zawiesić to na komodę.Teściowa ma jechać do Ikei i muszę jej zrobić listę co chcę żeby mi kupiła.

Ja też mam Ale szwagierka mnie pocieszyła że też miała a po ciąży zniknęło

Też mam prysznic w łazience, ale już sobie obmyśliłam że będę kąpała w wanience w salonie na stole

chyba na komode nie da rady.... ale to już sama musisz ocenić no u nas też w sypialni musieliśmy trochę poprzestawisc żeby się wszystko zmieściło...

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Ja je jem z ryżem zawsze i pomidorkami Nie wiem, czy dla słodkich mamuś się nadają W sumie tam z niebezpiecznych rzeczy to tylko bułka tarta jest...

Kolejna Mama z Krakowa A tytuł to nieskromnie mówiąc: mój pomysł

Magalska a gdzie taki sprytny śpiworek kupiłaś?

Umalowałam się na imprezkę. Coś mi to nie szło i wyglądam jak panda. Ale s.ram na to, niech wiedzą, ze żywot cieżarnej nie jest łatwy
A kupiłam w lumpku za cale 2 zł

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1378479044505.jpg (53,3 KB, 31 załadowań)

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-09-06, 14:51   #868
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne, tylko za fachowca trzeba słono zapłacić. Na razie to są nasze plany na przyszłość, a co życie pokaże to nie wiadomo. Ale tak mi się ogromnie podobają takie prysznice.
dlatego u nas robi teść wszytsko z ewentualną pomocą braci TŻ żeby zaoszczędzić na fachowcach a teść nam robił od hydrauliki/ elektryki po budowlankę

mi też się podobają i jeszcze wyłożona podłoga drewnem w części prysznicowej ale drogie takie bajery

boże jak oni się kłócą przy tej robocie

Nela 5/11/13

Czas edycji: 2013-09-06 o 14:54
Stary 2013-09-06, 14:53   #869
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
ale tu rannych ptaszków jest ja wstałam o 6 zmierzyć ciśnienie, na szczęscie 110/70 wzięłam leki i jeszcze sie przekimałam godzinkę

U MNIE DZISIAJ ZASKAKUJĄCE SŁONCE i czzyyyyste niebo
I witamy w 35tygodniu !
za tygodnie , i za ciśnienie Cieszę się że spadło uff .. Może Ty faktycznie jesteś przemeczona ?

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Trele kilka rund po schodach, seksik,gorąca kapiel i polewanie brzucha od góry i ledzwi, herbatka z lisci,skakanie na pilce, mycie okien lub podlog, przysiady...pisac dalej? Z tego wszystkiego seks najlepszy. Bo raz ze prostaglandyny faceta, ? Dwa skurcze macicy, a trzy luzy w pochwie

Snilo mi się ze koło 1 zaczęły Ci sie sączyć wody. Dosyć szybko zaczęłas rodzic, w sensie rozwarcia szybko postepowalo i nie zdążyłas do szpitala. Odebralas Maje na własne rece.

Dzidziu Jaki sen Ale ostatnio o tym myślałam wiesz ?
Czytałam tu na wizażu , jak dziewczyna chciała przesiedzieć w domu początkowe skurcze więc wpakowała się do wanny .. Tak ja zamuliło ze już nie była w stanie wyjść i tam urodziła .. Karetka z położną dojechali akurat żeby przeciąć pepowine . ALe to była chyba jej trzecie ciąża Nawet nie śnię , żeby miało pójść mi tak szybko ..

A co do przyspieszenia .. Chyba zacznę od poniedziałku
Będę piła herbatkę , i postaram się pożyczyć ta piłkę od sąsiadki .
Schody mam w domu na co dzień , i każda wycieczka do wc to wspinaczka. Czasem się zapomnę i rozpędzę , wtedy na górze o mało co nie zemdleję Seks ? Hm .. szczerze już nie pamiętam co to
ale zagadam , może się tatuś zlituje i pogoni dziecko , tymbardzije że on to już w ogóle nie może się małej doczekać . Musze tylko pomyśleć nad konkretnymi argumentami
Podłoge na kolanach umyję dziś a co I ze dwa okna mi tez zostały , tylko akurat dziś leje ..
Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Wlasnie dostalam smsa, ze moja przyjaciolka oczekujaca dziewczynki urodzila...chlopca Floriana
Nie strasz mnie Kurde jak to w tych czasach jest możliwe jeszcze ? Ja niby pipke widziałam jak malowaną , ale wiem że jak urodze to zaraz po jej krzyku będę czekała na pokazanie mi że ona to ona..
Cytat:
Witam Mamusie

Wczorajsza wizyta udana,synek waży już 1650g,ułożony już główką w dół,dzięki czemu wali mi łepetynką w pęcherz,aż miłoŁożysko na przedniej ścianie.I co najważniejsze,w końcu jestem na l4Rychło w czas!

Cytat:
Witam się!!
Dziś impreza w pracy TŻ. Z ujeżdżaniem byka Muszę się odstawić, bo on ma w pracy takie laski, że mi słabo. A ja przypominam raczej pingwina niźli łanię Tylko kurcze... ni mam co ubrać A w nocy to zimno będzie... I nawet chciałam coś ostatnio kupić, ale nic nie było fajnego, żadnej kiecki odpowiedniej..
I tak tam zrobisz furorę idziesz tam przecież rozłożyć byka na łopatki hm ?
Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
De, to koleżanka miała niespodziankę. Mój lekarz mówił o jeszcze bardziej ekstremalnej sytuacji. Mówił, że przyjmował kiedyś poród, gdzie dziewczyna oczekiwała dziewczynki, a urodził się nie dość, że chłopiec to jeszcze x2 (bliźniaki). Mówił, że dziewczyna miała cesarkę, ale dobrze, że nie była pod narkozą, bo byłoby ciężko jej przetłumaczyć, że to jej dzieci! To takiej pomyłki to ja już całkiem nie rozumiem. Jak można drugiego płodu nie zauważyć?
.
Tez znam taka sytuacje . KOlezanka mojej mamy 7 lat temu poszła rodzić dziewczynkę , wrociła z parką. Lekarz prowadzący odbierał porod , i póżniej wypowiadał się w lokalnej gazecie że nic , kompletnie nic nie dało do myslenia , że dzieciaczki mogą być dwa. Nawet serca im się tak idealnie nałożyły na siebie ,,

Ja naszczęście zasnęłam jeszcze , no więc widać która jest godzina :P
dziś rano jak się obudziłam to musze Wam powiedzieć , że czułam moje dziecko jakby było tylko skora obciągnięte. Jak USG mogłabym powiedzieć gdzie była główka , dupka a gdzie podkurczone nóżki . Byłam lekko przerażona - dziwne uczucie ..

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 14:54   #870
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
pewnie że szkoda ie iść, przynajmniej z rodziną się spotkasz Ja mam iść 23 września na wesele i nie ukrywam że trochę się obawiam bo to już 8 miesiąc będzie a musimy dojechać tam ponad 100 km
Hmm 23? Sprawdź lepiej co byś w poniedziałek na wesele nie poszła Ja mam 21 września, też musimy dojechać i jeszcze poprawiny. A wesele przyjaciółki, więc nie mam mowy, żebym tam nie była.

Cytat:
A właśnie sobie przypomniałam ze są taki bajki BYło sobie życie i ostatnio oglądałam włąśnie o zapłodnieniu, moze w ten sposób, młodszy też spokojnie mógłby ja oglądnąć
http://www.youtube.com/watch?v=m453vhPpR_U
Uwielbiałam te bajki. Jejku chyba sobie pooglądam sama. Zapomniałam o nich zupełnie. Ale czad Niuniowi mojemu też będę puszczać. Aleś mi przypomniała

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Ryba koniecznie nie zapomnij o dokumentach.
I z własnego doswiadczenia radzę wziąć jakis mały reczniczek z przeznaczeniem na zniszczenie (choć mój jest w dobrym stanie)-żeby krocze podcierac bo trzeba je często podmywac.
Kolejna dobra rada. Ja pewnie wzięłabym najlepsze ręczniki jakie mam

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Siedzę i czekam na usg potem wizyta u lekarza.
Mała nerwówka jest...poczytam sobie co naskrobałyście
Też zawsze sobie czytam forum, jak czekam na wizytę. Trzymam kciuki.

Cytat:
Pewnie juz niektóre oglądały

http://www.youtube.com/watch?v=j4tjlb77NFg
Ale mi dzisiaj poprawiacie humor. Aż na fejsa sobie to wrzuciłam. Niemożliwe te dzieci

Cytat:
Witam wszystkie mamusie! Widzę, że nowa część wątku przyciągnęła nowe mamy, ja też chcę dołączyć, mogę?????? Podczytuję Was już od jakiegoś czasu, ale nigdy nie mogłam nadgonić, aż dziś mi się udało(chyba to zasługa L4 Zazdroszczę Wam z bliskimi terminami, ja mam jeszcze duuuużo czasu bo TP 28grudzień.
Witam kolejną nową mamusie. Ale termin

Cytat:
Udało się
Fajny płaszczyk. I chyba taki, że i po ciąży jeszcze pośmigasz w nim. Zazdroszczę, ja nadal szukam.

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
Hej

Melduje się po wizycie...dziś z Marysią w brzuchu
mam metlik w glowie, dziewczyny!

jak mi gin powiedział:
a kto pani powiedział,ze chłopak?ja? ja tu widze,ze z tego malucha dziewucha będzie!
a ja: jak to? nie ma Jasia?
a gin: dziś widze,ze nic się nie merda...wiec chyba będzie Jasia
O kurcze A wolałabyś Jasia czy Jasię? Ale i tak najważniejsze, że wszystko w porządku.

Cytat:
Nie mam co ubrać!! Się przed ciążą nosiło rozmiar 34 to się jest teraz w czarnej To, co w zeszłym tygodniu było w kategorii "ujdzie" teraz jest w kategorii "szwy pękają"... aaaa
Dokładnie tą samą sytuację mam. Jeszcze jak było ciepło, to jakąś sukieneczkę zwiewną założyłam i po problemie. Teraz zaczęły się schody...

Cytat:
Bo kurczę.. Z Jasia Marysia, a za chwilę będą Paweł i Gaweł...
Ja się śmieje, ale ogólnie trochę już bym była zniecierpliwiona. Zróbcie może to 3d faktycznie.

Nadrabiam dalej, ale kurcze zauważyłam, że za każdym razem jak wielocytuje, to mi coś zjada. Wcześniej tego nie zauważałam, bo mniej pisałam, ale teraz zaczyna mnie to wkurzać. Macie jakiś patent na to??
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości