|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-
Cytat:
Cytat:
). Szkoda, że tak wyszło, ale przynajmniej możecie dalej lecieć z remontem, a nie stać w miejscu i myśleć co z tym zrobić. Cytat:
|
|||
|
|
|
#842 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-
Cytat:
żadnej typowehj kabiny prysznicowej takiej jakie są w sklepach nie będzie :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#843 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypi
Cytat:
takie http://www.tummy-tub.pl/
|
|
|
|
|
#844 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mam
Cytat:
ma 70cm ten jest dość gruby ale mam jeszcze jeden cienszy no i jeszcze kilka w większym rozmiarze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#845 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
noo łądne by były, ale sąsiadka wysterylizowała swoją kotkę jak była młoda z resztą nasz Rudy te jest wykastrowany tak samo jak i Rysiek, więc dzieciów nie będzie :P
Cytat:
na wspólne kąpiele
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-06 o 14:31 |
|
|
|
|
#846 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#847 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
magalska śliczny kącik dla Bruna
Ja małego na początku będę kąpać w pokoju na łąwie,bo pewnie Liluś będzie chciała uczestniczyć A potem normalnie do wanny w łazience będę wkładać.Możesz wanienkę stawiać na 2 stabilnych krzesłach w taki sposób,zeby oparcia ją blokowały.Właśnie zdałam sobie sprawę,ze już czas żeby rozejrzeć się za lalką-bobasem dla Lili(ale taki którego można np.kąpać) i wanienką ![]() Właśnie wcinam i jest pyszne.A teraz wszystko takie tanie,nawet pomidory za 2 zł na targu kupiłam,takie trochę podniszczone i pęknięte,ale do leczo idealne,papryki w 3 kolorach,cukinię itd.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2013-09-06 o 14:36 |
|
|
|
#848 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pokoik też super, bardzo fajny ten przewijak, ale ja już nie miałabym gdzie go wstawić do mojej sypialni. Myślałam żeby przewijak kupić na łóżeczko. Bardzo mi się podobają te organizery co masz z boku przewijaka,mam pytanko do Ciebie, czy możesz zrobić zdjęcie jak to jest przewieszone?Chciałabym ocenić czy da radę zawiesić to na komodę.Teściowa ma jechać do Ikei i muszę jej zrobić listę co chcę żeby mi kupiła. Cytat:
Ale szwagierka mnie pocieszyła że też miała a po ciąży zniknęło![]() Cytat:
Cytat:
hehe i jak zareagowała sąsiadka?I w ogóle jak on się do niej wysmyknął?
|
||||
|
|
|
#849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() akurat karmić go nie musi bo się sam u niej stołuje:P poza tym on i tak waży pewnie z 5kg najmarniej
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-06 o 14:36 |
|
|
|
|
#850 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem, czy dla słodkich mamuś się nadają W sumie tam z niebezpiecznych rzeczy to tylko bułka tarta jest...Cytat:
![]() Magalska a gdzie taki sprytny śpiworek kupiłaś? ![]() Umalowałam się na imprezkę. Coś mi to nie szło i wyglądam jak panda. Ale s.ram na to, niech wiedzą, ze żywot cieżarnej nie jest łatwy
|
||
|
|
|
#851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#852 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja to bym chciała mieć w jednej łazience i prysznic i wannę narożną, ale nie ma na tyle miejsca.
|
|||
|
|
|
#853 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#854 |
|
Wtajemniczenie
|
No to ja zrobię leczo ale:
z cukinią, cebulą, pomidorem i koncentratem i fasola czerwona, dodam od siebie kawałek mięska duszonego i to może z ryżem albo z makaronem. Nie mam papryki, ale trudno. |
|
|
|
#855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#856 |
|
Wtajemniczenie
|
To teraz pytanie z tych głupich- cukinie obieracie czy ze skórką?
|
|
|
|
#857 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziwnie tak popołudniowa porą pisać
![]() Po wizycie ok,szyjka długa i zamknięta,serducho słychać tak wyraźnie i pięknie biło.Mam się dobrze dalej prowadzić,bezwzględnie brać Nospę 3 x1 (do tej pory brałam jak brzuch twardniał).I w przypadku regularnych skurczów takich jak kiedyś miałam,takie ściskanie w pasie mam jechać do szpitala. Ale to zdarzyło się do tej pory 2 razy więc mam nadzieję że się nie pojawią znowu. Przelecę na szybkiego i spadamy do miasta a potem na SR ![]() Domi Cytat:
Cytat:
Ja nawet nie wstając tak wcześnie zasypiam w dzień ![]() Dzisiaj pobudka o 6 a około 12 drzemka ![]() Ale ostatnio bardzo intensywne dni mam i wychodzi zmęczenie. za tydzieńCytat:
za tydzień i za męża ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za tydzieńCytat:
za wizytęCytat:
za tydzieńCytat:
|
||||||||
|
|
|
#858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#859 |
|
Zakorzenienie
|
ja obieram
|
|
|
#860 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#861 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Taką wąziutką łazieneczkę macie? Matuchno. To już się nie dziwię, że te szklane drzwi takie drogie są. |
|
|
|
|
#862 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O , to chyba będziesz kończyć u nas cykl porodów No to ciekawe, czy trafisz w termin, czy może na święta albo sylwestra się wykluje Cytat:
lusesita, ależ masz pecha! No to może jednak się przejdź na to 3D. No chyba, że wybierasz niespodziankę Basiaaaaaaaaa, no to faktycznie Ci się przyśpieszył termin! Ale ładnie dzieciaki przybrały na wadze ![]() Cytat:
Dziewczyny, przypominam, że jeżeli któraś ma chęć wymienić się nr telefonu, aby w razie czego móc poinformować o porodzie, to zapraszam do odezwania się na PW ze swoim nr a ja odeślę mój
|
|
#863 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przo
Cytat:
|
|
|
|
|
#864 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#865 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko szkoda ze nam dopiero o tym powiedzieli bo teraz muszę się szarpnąć i 4 stówy wyłożyć na brodzi. a nie bardzo mi się uśmeicha, no ale co zrobić ![]() kot mi śpi z łebkiem między cyckami, na cyckach itd ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#866 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli jest młodziutka to nie obieram tylko szoruję dobrze, a jeśli duża i przerośnięta to obieram skórkę i usuwam pestki. Cytat:
za wizytę i dobre wiadomości!Powodzenia na SR! Ja lecę na działkę po kalafiora i brokuła i będę gotować, bo mąż już w drodze do domu, a obiad nie gotowy.
|
||
|
|
|
#867 | ||||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
jak skonczycie koniecxnie zrob foteczki..Cytat:
my mamy tylko taborety w kuchni.... ![]() Cytat:
chyba na komode nie da rady.... ale to już sama musisz ocenić no u nas też w sypialni musieliśmy trochę poprzestawisc żeby się wszystko zmieściło...Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
||||
|
|
|
#868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi też się podobają i jeszcze wyłożona podłoga drewnem w części prysznicowej ![]() boże jak oni się kłócą przy tej robocie
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-06 o 14:54 |
|
|
|
|
#869 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za tygodnie , i za ciśnienie Cytat:
Jaki sen Ale ostatnio o tym myślałam wiesz ? Czytałam tu na wizażu , jak dziewczyna chciała przesiedzieć w domu początkowe skurcze więc wpakowała się do wanny .. Tak ja zamuliło ze już nie była w stanie wyjść i tam urodziła .. Karetka z położną dojechali akurat żeby przeciąć pepowine . ALe to była chyba jej trzecie ciąża Nawet nie śnię , żeby miało pójść mi tak szybko .. A co do przyspieszenia .. Chyba zacznę od poniedziałku ![]() Będę piła herbatkę , i postaram się pożyczyć ta piłkę od sąsiadki . Schody mam w domu na co dzień , i każda wycieczka do wc to wspinaczka. Czasem się zapomnę i rozpędzę , wtedy na górze o mało co nie zemdleję Seks ? Hm .. szczerze już nie pamiętam co to ale zagadam , może się tatuś zlituje i pogoni dziecko , tymbardzije że on to już w ogóle nie może się małej doczekać . Musze tylko pomyśleć nad konkretnymi argumentami ![]() Podłoge na kolanach umyję dziś a co I ze dwa okna mi tez zostały , tylko akurat dziś leje .. Cytat:
Kurde jak to w tych czasach jest możliwe jeszcze ? Ja niby pipke widziałam jak malowaną , ale wiem że jak urodze to zaraz po jej krzyku będę czekała na pokazanie mi że ona to ona.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja naszczęście zasnęłam jeszcze , no więc widać która jest godzina :P dziś rano jak się obudziłam to musze Wam powiedzieć , że czułam moje dziecko jakby było tylko skora obciągnięte. Jak USG mogłabym powiedzieć gdzie była główka , dupka a gdzie podkurczone nóżki . Byłam lekko przerażona - dziwne uczucie ..
|
|
#870 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Niuniowi mojemu też będę puszczać. Aleś mi przypomniała Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajny płaszczyk. I chyba taki, że i po ciąży jeszcze pośmigasz w nim. Zazdroszczę, ja nadal szukam. Cytat:
A wolałabyś Jasia czy Jasię? Ale i tak najważniejsze, że wszystko w porządku. Cytat:
Nadrabiam dalej, ale kurcze zauważyłam, że za każdym razem jak wielocytuje, to mi coś zjada. Wcześniej tego nie zauważałam, bo mniej pisałam, ale teraz zaczyna mnie to wkurzać. Macie jakiś patent na to?? |
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

). Szkoda, że tak wyszło, ale przynajmniej możecie dalej lecieć z remontem, a nie stać w miejscu i myśleć co z tym zrobić. 

Ślub 25.08.2012
na wspólne kąpiele

Ale szwagierka mnie pocieszyła że też miała a po ciąży zniknęło

W sumie tam z niebezpiecznych rzeczy to tylko bułka tarta jest...

za tydzień

za dzisiejsze wizyty
Przy obecnym stanie technologicznym,kiedy płeć jest tak dobrze widoczna na usg,jak można pomylić płeć???Mój lekarz chyba 4 razy mi chłopca potwierdził.Plus inny jak wylądowałam na IP.