Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-06, 23:22   #301
201607231707
Konto usunięte

Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Cytat:
Napisane przez maniowa Pokaż wiadomość
Dziwi mnie, że ktoś potrafi zwyzywać drugą osobę tylko dlatego, że nie lubi zespołu, którego wyzywający wielbi... przecież o gustach się nie dyskutuje.
Sa rzeczy, ktore lubimy. Są rzeczy, które sa nasza obsesją
Zabiję każdego kto piśnie złe słówko na Simona Curtisa. A potem zrobię sobie z jego twarzy tsantsę i zatanczę na jego grobie. I DARE YOU. Tylko pożegnaj się z rodzina

A tak serio, też mnie to zdziwi.

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
No nie, z taką ilością postów nie istniejesz Idź na wyliczanki ponabijać licznik
A potem przyjdź tu i marudź, że nikogo nie kojarzysz
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 23:24   #302
blekitnams
Zadomowienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Cytat:
No nie, z taką ilością postów nie istniejesz Idź na wyliczanki ponabijać licznik
Dobry pomysł. Przywitam się kilka razy dziennie. Napiszę czym u mnie śmierdzi, co jadlam na śniadanie, kolacje, ile wypiłam do tego kaw i co wtedy miałam na nogach i jakiego koloru i zaraz was dogonię.
blekitnams jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 23:28   #303
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez blekitnams Pokaż wiadomość
Dobry pomysł. Przywitam się kilka razy dziennie. Napiszę czym u mnie śmierdzi, co jadlam na śniadanie, kolacje, ile wypiłam do tego kaw i co wtedy miałam na nogach i jakiego koloru i zaraz was dogonię.
No widzisz, jak Ci ładnie poradziłam Jednak coś w tym jest, że dłuższy staż to większa mądrość

Dziwi mnie, że mój kot o tej porze urządza galopadę po mieszkaniu

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 23:30   #304
201607231707
Konto usunięte

Ale musisz jeszcze wyjść za mąż. Bo wiesz, ciężko traktowac powaznie kogoś kto ma tylko chłopaka, a nie męża.
Stary 2013-09-06, 23:35   #305
201607111040
Konto usunięte

Mnie dziwi kot mojego kumpla który bez ostrzeżenia podchodzi i gryzie w łydkę. Żeby było zabawniej gryzie tylko dziewczyny
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 23:50   #306
201708160922
Konto usunięte

Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Nie dziwi mnie to, ale czuje potrzebe powiedzenia, ze nie wiem, co to sa fandomy i polcostam.

Cytat:
No widzisz, jak Ci ładnie poradziłam Jednak coś w tym jest, że dłuższy staż to większa mądrość

Dziwi mnie, że mój kot o tej porze urządza galopadę po mieszkaniu
Mnie takie cos nie dziwi. Nasze regularnie o tej porze urzadzaja wyscigi.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 00:36   #307
Darkoz
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Koza, zapomniałaś o fryzurze na Margaret Tatcher!
W ogóle wszystkie sceny z Ginny wywołują u mnie facepalm. Między dwoma betonowymi słupkami jest większe napięcie niż miedzy nią a Harrym -.-
Już lepiej byłoby to zakończyć związkiem Harry'ego ze Snape'm, bo między nimi coś się przynajmniej działo. A Herma powinna być z Fredem/George'm.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 00:50   #308
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
Ja nie lubię czytać dłuższych tekstów z ekranu. Forum, czy jakieś artykuły w necie to jeszcze ujdzie ale jakieś dłuższe teksty to dla mnie masakra. Bardzo mało podróżuję, więc to też dla mnie nie problem. Poza tym lubię patrzeć na moje książki

Jak dla mnie niech sobie każdy czyta jak mu wygodnie, ja wolę tradycyjną wersję
Ale czytnik to nie jest stricte ekran, nie świeci, nie ma nic wspólnego z ekranem komputera/komórki/tableta.

On na tyle dobrze udaje książkę, że jak ja go wyjęłam z opakowania, to usiłowałam zdjąć z niego kartkę, która była przyklejona na ekranie, z instrukcją ładowania. Po czym się okazało, że to jest wyświetlone na czytniku. (ale miałam głupią minę ).
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 02:19   #309
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość

Tyle, że ja ich spotkałam koło 14, 100 metrów od ich domu, jak wracali z piwem ze sklepu.

No ale zdjąć kurtkę czy bluzę chyba można? Nie dziwiły mnie długie spodnie, ale właśnie te sweterki, itp.

Ale może im jest zimno?
Mnie np często jest zimno, kiedy innym ciepło i na odwrót

Cytat:
No co ty! Własnie mnie zdziwiłaś Uwielbiam dyskusje o postaciach, kiedy każdy ma inna interpretację zachowań danego bohatera A one najczęściej zaczynaja się od "jak możesz lubić tego dupka???". Jedna z najlepszych części fandomu IMHO.
Na Polconie (załapałam się na ostatnio dzień, yeah <333), stojąc w kolejkonie rozkminialiśmy czy Magnus słusznie zerwał z Alekiem i kto jest dojrzalszy - Arya czy Sansa
Ale niektóre wojny fandomowe dziwią, true
I co Wam wyszło?

Ja się też czaję na Kindle, jak będzie trochę wolnej gotówki, to kupię, głównie dlatego, że lżej w torbie
Ale papierowe książki kocham całym sercem

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 05:51   #310
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
Nigdy nie kupię czytnika, książka to książka, musi być papierowa
Też tak myślałam ale po tym jak po raz kolejny nie dało mi się wypożyczyć paru książek z biblioteki to stwierdziłam, że jednak może fajnie by było mieć to urządzenie. Nadal wolę czytać wersje papierowe ale kocham mojego kindelka, został ochrzczony jako Johnlock
Cytat:
Sa rzeczy, ktore lubimy. Są rzeczy, które sa nasza obsesją
Zabiję każdego kto piśnie złe słówko na Simona Curtisa. A potem zrobię sobie z jego twarzy tsantsę i zatanczę na jego grobie. I DARE YOU. Tylko pożegnaj się z rodzina
Zgadza się, a niech ktoś tylko odważy się skrytykować Sherlocka, Thorina czy Daryla Dixona, przegryzę tętnice i wychłepczę krew

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Mnie dziwi kot mojego kumpla który bez ostrzeżenia podchodzi i gryzie w łydkę. Żeby było zabawniej gryzie tylko dziewczyny
Opisałaś mojego kota, faceci go wkurzą a idzie wyżyć się na mnie.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 08:24   #311
karinkowa
Rozeznanie

Ja tez kiedys bylam radykalnym czytaczem papierowym, ale od kiedy moj facet zakupil kindla, zobaczylam jakie to swietne cos, to przepadlam i tez musialam kupic. A teraz sie z nim wlasciwie nie rozstaje ani na chwile

PS Koncze wlasnie czytac Piesn lodu i ognia. Ktos mi poleci cos rownie wciagajacego z fantastyki? To nie moj gatunek zupelnie, ale GoT tak mnie wciagnela, ze sprobowalabym cos jeszcze przeczytac, ale chce cos sprawdzonego i naprawde dobrego

Dziwia mnie ludzie, ktorzy robia w malych sklepach awantury, gdy sprzedawca nie ma wydac. A sami przychodza z banknotem 50 zl po bzdurogazete za 1,70 zl. O godzinie 7.20

Edytowane przez karinkowa
Czas edycji: 2013-09-07 o 08:26
karinkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 08:39   #312
mary_poppins
sissy that walk

Ja w ogóle nie "czuję" klimatu papierowych książek - takie też czytam jak akurat mam, ale najczęściej czytam e-booki, na ekranie komputera (nie mam czytnika i nie korci mnie jakoś szczególnie żeby mieć). I zawsze się śmiałam jak mówili mi w szkole, że "książki trzeba szanować! ", bo przecie to nie dwustuletnia Biblia Wujka, tylko milionowe wydanie tej samej książki, z miękką okładką, podśmiardujące jeszcze tuszem. Dlatego dziwią mnie ludzie, którzy podchodzą do książek z takim namaszczeniem
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 08:41   #313
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Ja w ogóle nie "czuję" klimatu papierowych książek - takie też czytam jak akurat mam, ale najczęściej czytam e-booki, na ekranie komputera (nie mam czytnika i nie korci mnie jakoś szczególnie żeby mieć). I zawsze się śmiałam jak mówili mi w szkole, że "książki trzeba szanować! ", bo przecie to nie dwustuletnia Biblia Wujka, tylko milionowe wydanie tej samej książki, z miękką okładką, podśmiardujące jeszcze tuszem. Dlatego dziwią mnie ludzie, którzy podchodzą do książek z takim namaszczeniem
Ja nie podchodzę z namaszczeniem, po prostu lubię czytać wersję papierową Mnie nie dziwi, że ktoś woli e booka, tylko to, że kogoś dziwi, że go nie mam i nie chcę mieć

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 09:00   #314
beeets
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Cytat:
Napisane przez jaksy Pokaż wiadomość
A w kwestii wynajmu mieszkań dziwi mnie, że ludzie ubarwiają ogłoszenia. Np piszą, że w mieszkaniu jest "salon i pokój z aneksem kuchennym" po czym okazuje się jak przyjeżdżam na miejsce, że salon to pokój 20m2 z prl'owską meblościanką, a pokój z aneksem kuchennym to wąska kuchnia do której wstawiono kanapę. Naprawdę, czy tacy ludzie się łudzą że jak napiszą w ogłoszeniu nieprawdę, to ktoś kto szuka czegoś innego i tak to wynajmie? Przecież to strata czasu dla jednej i drugiej strony.
koleżanka poszła oglądać ostatnio kawalerkę, tyle że właściciel "zapomniał" dopisać, że kawalerka, to tak naprawdę przerobiona piwnica

ja również uwiebiam papierowe książki, kocham je od dziecka, ale też nie przeszkadza mi, że ktoś czyta e-booki.

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL

Edytowane przez beeets
Czas edycji: 2013-09-07 o 09:02
beeets jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 09:09   #315
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Ja nie podchodzę z namaszczeniem, po prostu lubię czytać wersję papierową Mnie nie dziwi, że ktoś woli e booka, tylko to, że kogoś dziwi, że go nie mam i nie chcę mieć
Nie no, wiem, nie mówię konkretnie o Tobie Tak mi się nasunęło - znam osoby, które tak się jarają książkami w wersji papierowej, że jak ktoś zagnie stronę albo powie, że woli e-booki, to udają zawał.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 09:16   #316
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Może nie lubi mieć włosów między zębami
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 09:17   #317
makaron91
Zadomowienie

Oświećcie mnie- na kindle można sobie ściągać z internetu książki czy trzeba je jakoś wykupować?
Stary 2013-09-07, 09:22   #318
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez makaron91 Pokaż wiadomość
Oświećcie mnie- na kindle można sobie ściągać z internetu książki czy trzeba je jakoś wykupować?
Możesz sobie ściągnąć z internetu, przerobić na odpowiedni format i zapisać plik na kindla.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 09:32   #319
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
A ja z kolei zupełnie na odwrót, nie znoszę e-booków . Przeczytałam bodajże trzy i zawsze oczy mi wysiadały, zdecydowanie wolę wersję papierowa, zreszta jak tak juz mam, ze musze miec oryginał - z grami też .
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 09:56   #320
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Ale czytnik to nie jest stricte ekran, nie świeci, nie ma nic wspólnego z ekranem komputera/komórki/tableta.

On na tyle dobrze udaje książkę, że jak ja go wyjęłam z opakowania, to usiłowałam zdjąć z niego kartkę, która była przyklejona na ekranie, z instrukcją ładowania. Po czym się okazało, że to jest wyświetlone na czytniku. (ale miałam głupią minę ).
Hmmm w sumie to myślałam, że taki czytnik to właśnie działa jak np tablet. Aż kiedyś z ciekawości zobaczę w jakimś sklepie jak to rzeczywiście wyświetla

Ale i tak na razie nie mam zamiaru rezygnować ze zwykłych książek
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 10:01   #321
Konto usunięte

Cytat:
Hmmm w sumie to myślałam, że taki czytnik to właśnie działa jak np tablet. Aż kiedyś z ciekawości zobaczę w jakimś sklepie jak to rzeczywiście wyświetla

Ale i tak na razie nie mam zamiaru rezygnować ze zwykłych książek
Taki czytnik nie ma podświetlanego ekranu więc teoretycznie oczy nie powinny tak się męczyć jak przy komputerze czy tablecie. Jak jest ciemno a chce coś przeczytać to muszę zapalić światło, jak przy normalnej książce.
Całkowita rezygnacja z tradycyjnych książek również nie wchodzi u mnie w grę, zbyt wielką radochę czerpię z wizyt w księgarniach żeby z tego zrezygnować.
Stary 2013-09-07, 10:14   #322
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Szwagierka ma czytnik. Fajna sprawa, bo nie świeci po oczach, jak tablet i miło się czyta. Póki co czytnika nie kupię, bo mam aplikację na tablecie .

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Dziwi mnie, że na kazdym kroku w TV badają o spalaniu kalorii. W TVN jakaś kobitka gotuje pyszności i od razu pani Rusin gada, że fajnie fajnie, ale potem trzeba tyyyyyle łazić, żeby to spalić. Nie lepiej jeść rozsądnie i nie musieć martwić się nadmiarem kalorii?
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 10:17   #323
Bela03
Zadomowienie

Ja mam tylko aplikację Kindla na tablecie i to jest świetne na podróże, mogę zmienić tłona czarne żeby nie psuło tak oczu. No i u mnie tablet mniej męczy oczy niż komputer, nie wiem czemu
Bela03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 10:44   #324
201605091007
Konto usunięte

Cytat:
Kolejny raz dziwi mnie jak ktoś w dyskusji powołuje się na fakt, że jest dłużej na forum
Mnie dziwi wpisywanie w podpisie:
"Na forum od 1546r, ale to jest nowe konto."
Nie wiem co taka osoba myśli, że dodając taki podpis uzyskuje automatycznie +50 do respektu wśród wizażanek?

Ja też miałam pierwsze konto od chyba 2004 albo 2005, ale nie czuje potrzeby umieszczania tego w podpisie, pod każdym moim postem
201605091007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 10:59   #325
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez M917 Pokaż wiadomość
Mnie dziwi wpisywanie w podpisie:
"Na forum od 1546r, ale to jest nowe konto."
Nie wiem co taka osoba myśli, że dodając taki podpis uzyskuje automatycznie +50 do respektu wśród wizażanek?

Ja też miałam pierwsze konto od chyba 2004 albo 2005, ale nie czuje potrzeby umieszczania tego w podpisie, pod każdym moim postem
może niektóre to wpisują sobie staż na wizażu w cv
patiasym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 11:10   #326
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Nie dziwi mnie to, ale czuje potrzebe powiedzenia, ze nie wiem, co to sa fandomy i polcostam.
Polcon to konwent

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Już lepiej byłoby to zakończyć związkiem Harry'ego ze Snape'm, bo między nimi coś się przynajmniej działo. A Herma powinna być z Fredem/George'm.

Albo z Draco, to byłby ciekawszy związek

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
I co Wam wyszło?
Ja to się tam za bardzo nie wypowiadałam, bo utknęłam na pierwszej części, ale najbardziej do mnie przemówiły argumenty o Sansie, która nauczyla się sztuki przetrwania

Cytat:
Napisane przez karinkowa Pokaż wiadomość
PS Koncze wlasnie czytac Piesn lodu i ognia. Ktos mi poleci cos rownie wciagajacego z fantastyki? To nie moj gatunek zupelnie, ale GoT tak mnie wciagnela, ze sprobowalabym cos jeszcze przeczytac, ale chce cos sprawdzonego i naprawde dobrego
Saga o Ludziach Lodu wciąga, ale głupia jest niemożebnie Taka Moda na Sukces trochę.
Kroniki Czarnej Kompanii, Miecz Prawdy, Kroniki Amberu, Świat Czarownic, Jeźdźcy Smoków, Pan Lodowego Ogrodu, Imir, Ziemiomorze, Malazańska Księga Poległych i w ogóle mogę wymieniać i wymieniać
No i Olga Gromyko, ofc A przedwczoraj zamówiłam "Lalkarz. Odrzucenie",ale jeszczze nie wiem co to za cudo będzie.

Ja wole książki papierowe, mogę sobie dopisywać komentarze, robic rysuneczki (karykaturki bohaterów np.) itp. Jakby mi wszystkie moje papierowe poszły w cholerę, to bym sie zapłakała chyba.

EDIT. O, i Córka dymu i kości! To bardziej paranormal romance właściwie, ale naprawdę godna polecenia.

Edytowane przez 201607231707
Czas edycji: 2013-09-07 o 11:12
Stary 2013-09-07, 11:11   #327
werty
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patiasym Pokaż wiadomość
może niektóre to wpisują sobie staż na wizażu w cv
Zasłużone działaczki miałyby miec profity?

"pamiętam jak drzewiej na wizażu pisywałyśmy hieroglifami, ach stare dobre czasy...."

"Ogień. Znacie? Słyszałyście? Wierzycie, że przyniesie pożytek ludzkości- Wasze opinie"

"cześć dziewczyny, mój TŻ upolował dziś duże zwierzę- co zrobić ze skórą? Ech, bo już pomysłów brak!"

"W średniowieczu żyjemy, królowi miłościwemu hołdujemy- wątek zbiorczy, część XVII"

01.2013 Start

Od V/2013 sercem i ciałem z
Melissą Bender

Edytowane przez werty
Czas edycji: 2013-09-07 o 11:12
werty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 11:15   #328
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wole książki papierowe, mogę sobie dopisywać komentarze, robic rysuneczki (karykaturki bohaterów np.) itp. Jakby mi wszystkie moje papierowe poszły w cholerę, to bym sie zapłakała chyba.
gdyby 400 lat temu znano ebooki to gdzie Fermat zanotowałby swoje wielkie twierdzenie?

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Napisane przez werty Pokaż wiadomość
Z"Ogień. Znacie? Słyszałyście? Wierzycie, że przyniesie pożytek ludzkości- Wasze opinie"
Film "Walka o ogień" mi się przypomniał
patiasym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 11:16   #329
dacn
Zakorzenienie

Cytat:

Saga o Ludziach Lodu wciąga, alcholerę, to bym sie zapłakała chyba.
O tak, zabrałąm się za tom I, bo koleżanki na studiach się zaczytywały ( Poznań , komunikacja miejska tu kazdy czyta) i sie tak wciągnęłam że w dwa miesiące przeczytałam całość, czyta się lekko i wciąga bardzo, ale nie jest to najwyższych lotów saga.

Cytat:

"pamiętam jak drzewiej na wizażu pisywałyśmy hieroglifami, ach stare dobre czasy...."

"Ogień. Znacie? Słyszałyście? Wierzycie, że przyniesie pożytek ludzkości- Wasze opinie"

"cześć dziewczyny, mój TŻ upolował dziś duże zwierzę- co zrobić ze skórą? Ech, bo już pomysłów brak!"

"W średniowieczu żyjemy, królowi miłościwemu hołdujemy- wątek zbiorczy, część XVII"

dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 11:22   #330
201607231707
Konto usunięte

A urban fantasy też może być? Magia kąsa i pozostałe

Cytat:

Myślicie, że mogę sobie wpisać w CV ilość postów na wizażu?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości