|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14
Cytat:
Nie mówie tylko że też tak będziemy przeliczać ![]() ![]() Jeszcze pewnie zostanie
|
|
|
#92 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14
melduje sie w noiwym watku. u mnie ostatnio troche cienko z czasem ale juz w przyszlym tyg postaram sie Was czesciej nawiedzac
|
|
|
|
#93 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie w okolicach jest Sowa to może też się na niego zdecydujemy chociaż siostra przed ślubem miała przygody, robili problem z dowozem i w końcu z niego zrezygnowali ![]() Cytat:
Cytat:
(potem sobie tam wzięłam dwa bo mi kazali ). Calutki zszedł bimber ![]() Piwa nie było w ogóle. My planujemy 0,5l na głowę nie więcej, wino(nie wiem ile, kobiety w większości będą pewnie wino piły), piwo regionalne i może whiskey bo jest kilka osób, które lubią i mój TŻ też lubi
Razem od 01.07.2008 Zaręczczeni od listopada 2011 Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014 Fotografia Anna Kolebuk Edytowane przez aniuska18032 Czas edycji: 2013-09-07 o 07:30 |
|||
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
u mnie ostatnio z przygotowaniami wszystko stoi w miejscu jak tak pójdzie to zrobimy obiad dla kilku gości i juz...
|
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14
Hej
![]() Ja też chciałam liczyć 0,5l na głowę, a mój tata twierdzi, że liczy sie 1l na głowę... Na pewno będą u nas 4 rodzaje wina - czerwone polslodkie, czerwone polwytrawne, białe półslodkie i białe polwytrawne. Ale nie wiem po ile butelek. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#96 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki!
Hej dziewczyny, a jakie wino kupujecie? Tzn. jakiej marki?
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki!
Witam się i ja w nowym wątku
|
|
|
|
#98 |
|
Rozeznanie
|
my mamy zapewnione wino do obiadu w cenie "talerzyka"
dodatkowo menager sali powiedział nam że jeśli będziemy mieć ok 120 osób to spokojnie starczy nam ok 70-80 butelek wódki 0,5 l więc tego się chyba będę trzymać.co do tortu to ja też preferuje babeczki o takie na górze oczywiście mały torcik dla pokrojenia przez nas a reszta to każdy dostanie po babeczce. myślałam o babeczkach z musem szampańskim z białą czekoladą !!
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
OOO ja też
Właśnie ostatnio mówiłam do TŻ-ta co by goście powiedzieli, jakby na weselu zamiast jakiegoś ciepłego posiłku wjechała pizza
|
|
|
|
#100 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
Wczoraj jadłam pizzę mniam mniam Mogłabym się w sumie żywić pizzą na zmianę z zupą kalafiorową i pierogami ruskimi Ja dziś sobota pracująca niestety, mam sporo do zrobienia, płakać mi się chce na samą myśl. Ale kasa się sama nie zarobi niestety ;( Zaczynam mieć mały stres przedślubny, zaraz będzie 10 miechów, a ja nie mam nadal żadnej wizji wesela... Chyba muszę się umówić do dekoratorki, ktorą mi polecała przyjaciółka...
|
|
#101 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny! Melduje się na nowym wątku
![]() Chwilę mnie nie było, raczej nie nadrobię, ale tak jak napisałam jakiś czas temu będę zamawiać próbne zaproszenia z allegro i złożę relację ![]() Oto pierwsze (i jak na razie ostatnie). Sprzedawca: Drukarnia_DejaVu Strasznie podoba nam się motyw wnętrza, przód trochę mniej, ale mimo tego zamówiliśmy próbkę. Papier w porządku, gramatura właściwa - śliski (wolałabym jakiś tłoczony) - no ale jest ok. Pierwsza strona - pomijając fakt, że grafika mi się nie podoba to jakość jej wydruku pozostawia wieeeele do życzenia...Zerknijcie na fotkę - kolor rozłożony nierównomiernie, jakieś prześwity - kicha. Wnętrze super. Całość zrobiona niedbale, końce zaproszenia poszarpane, jakby ktoś ciął je tępymi nożyczkami.. Wszystko na fotkach... Cena - 1,80 (zaproszenie + koperta) Nie polecam. Ale gdyby któraś z Was widziała zaproszenia z takim wnętrzem jak te, to dajcie proszę znać!
|
#102 |
|
Zadomowienie
|
ale pędzicie, nie było mnie dobe, at tu nowy wątek i juz 4 strony.
W mojej mieścinie jest sprawdzona babka od tortów, o ile ja tortowa nie jestem, to ten tort naprawdę m smakuje, wiec nawet nie będziemy szukać kogos innego. Tylko zastanawiam sie ile wcześniej musimy do niej isc? w sumie liczbę gości będę znała miesiąc przed weselem. my będziemy liczyć litra na głowę na dwa dni, i chyba tez sie musimy zastanowic nad kupnem wódki już teraz, zawsze to trochę taniej przy takiej ilości wódki. My z alkoholów to jeszcze tylko wino chcemy, no i coś przy wiejskim stole będzie stało w ogóle jakiś mam zastój i mój zapał trochę przygasł, napisałam dwa tygodnie temu do fotografa i nie odpisał mi, muszę się wziąć w garść i wysłać kilka zapytań do innych fotografów i kamerzystów Kurde, Wy już wizażystki macie zaklepane. a jamysle jak to zrobic, pazury chyba zrobie we Wrocławiu, a makijaż i fryzurę będę musiała zaklepać w rodzinnym mieście. tylko w takim przypadku ciezko bedzie sie umówic na próbny makijaz i fryzure. Ech muszę pomyśleć jak to rozwiązać. ciezko planowac wesele na odległość hehe.
|
#103 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas za to będzie głównie wino, więc zupełnie nie mam pomyłu jak to liczyć. Ma któraś pomysł? Cytat:
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|||
|
|
|
#104 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zreszta sama ja uwielbiam: breezer bacardi.... ![]() Troche mysi byc ![]() Cytat:
Czerwonego nie lubie, ale jak juz to wchodzi w gre chille albo moldawskie. One sa w miare ok Cytat:
Cytat:
Za to juz jestem zadowolona z obslugi biura. Swietna. Cytat:
![]() hmmmmm..... ale kawka pachnie.... uwielbiam taka swiezo zmielona....
Edytowane przez ParisParisienne Czas edycji: 2013-09-07 o 09:36 |
|||||
|
|
|
#105 |
|
Raczkowanie
|
Witam się na nowym wątku!
Zaręczyny 05.09.2013 ![]() Nasz ślub 06.09.2014
|
|
|
|
#106 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Co do tortu to ja nie przepadam za torami więc mi cieżko bedzie wybrać, ale mój TŻ to łasuch na słodkie i pewnie on zdecyduje. Poszukiwania idealnej sukni part 2- zaraz wyruszam
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14
Witam się w nowym wątku znad książek i notatek. Przeczytalam.na szybko o czym pisalyscie i:
- tez bierzemy tort od Sowy. Liczylismy, ze 10-11 kg spokojnie powinno nam wystarczyc. Ale nie wiem czemu mi pani w ich cukierni mowila o 53zl/kg a nie 50zl, tak jak wy pisałyście... -alko też kupimy w tym roku, planujemy załapać się na.jakieś sylwestrowe lub bozonarodzeniowe promocje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#108 |
|
Zadomowienie
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
Na pogaduchach z przyjaciółkami to ja mogę każdą ilość, ale ja uwielbiam wina więc ciężko się odnieść. Ba, wieczorem przy filmie z Tż zdarza się, że buteleczka jakiegoś dobrego półwytrawnego gdzieś wsiąka :P
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#110 |
|
Zadomowienie
|
HEj!
Czytam Was cały czas, ale w sumie nie mam co pisac, bo tematy tortu, alko i zaproszen sie przewijają już po raz setny. Poza tym cały tydzien robiłam zakupy dotacyjne, wczoraj bylismy z TZtem wieczorem w Ikea w Katowicach, bo tylko tam z całej Polski mieli ostatnia sztuke nadstawki na biurko, na które sie uparlismy wrócilismy późno i padłam... Nie wiem w co łapki włozyc. Chcialabym zeby mi przyszła maszynka do papieru, to bym jakies zaproszenia popróbowała robic, ale nie moge sie ogarnąć z zamówieniem, moze dzisiaj to rozkminie. A poza tym upajamy sie ciszą wolnej chaty, za tydzien zaczynamy urlop i marzy mi sie taka pogoda jak dzisiaj, to udałoby sie moze na żagle faktycznie skoczyc ![]() I narobiłyscie mi smaka na kolejne przymierzanie mojej kiecki Chyba ja dzisiaj wyciagne z szafy i pomietosze Kurcze juz tak nieduzo zostało aaaaa!!!!
|
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
Verunka a gdzie żeglujecie?
![]() Ja bym baaaardzo chciała isc na.przymiarki, ale teraz we wrześniu nie mam w ogóle czasu a pani w madonnie straszyla mnie, że moja suknia może zniknąć z kolekcji Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#112 |
|
Rozeznanie
|
Fakt, ze niektore tematy pojawiaja sie kolejny raz, ale jest nas duzo i kazda w innym czasie cos zalatwia. Mysle, ze nikomu nie zaszkodzi zdublowanie tematow, bo zawsze mozna cos zmienic, czyms sie zainspirowac
Mimo ze alko juz sie pojawialo, to ja sie ciesze, ze dzis o tym gadalysmy, bo ktoras z Was pisala i breezerach ( drinkach butelkowanych 4%) i to doskonaly pomysl, ktory na pewno wykorzystam. Po za tym cigle ktos przybywa i niektore tematy trzeba dublowac. I nie ma w tym nic zlego |
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
Podejrzewam, że temat alko jeszcze wróci, jak będziemy już kupować
ja na pewno będę się jeszcze dopytywać o przeliczniki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
kochane! wlasnie mi wpadlo zlecenie last minute na DZIS!
A jutro wyjezdzamy na wakacje do Hiszpanii wiec specjalnie nie planowalam zlecen na dzisiaj, zeby sie ogarnac przed wyjazdem a tu taka niespodzianka A wczoraj mowialam, ze szkoda mi kasy na taki portfel co sobie upatrzylam ![]() Dobrze, ze sie wczoraj spakowalam ![]() W Hiszpanii bedziemy miec tez sesje narzeczenska, wiec mowiac szczerze sie stresuje, bo staje z innej strony aparatu na codzien ![]() ZAPROSZENIA - bedziemy zamawiac probki z Projekt SLub to sie pochwale jak to wyglada. PS: przez najblizsze dwa tygodnie moze mi sie uda cos podczytac, ale watpie! Wracam niedlugo! Edytowane przez Opiumalfa Czas edycji: 2013-09-07 o 10:54 |
|
|
|
#115 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale kocham bezgranicznie MazuryCytat:
|
||
|
|
|
#116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie rozumiem jak można takie badziewie wysłać. W dzisiejszych czasach to firmy powinny "zabijać" się o klientów, a nie odstawiać taką manianę ![]() Zresztą wczoraj chciałam zanieść do małej przeróbki sukienkę na wesele (14.09) do zakładu krawieckiego do którego chodzę od lat ja i moja mama. Zawsze wszystko było na jak najwyższym poziomie obsługi. A wczoraj ? wczoraj to wyszłam tak wkurzona, że już wiem, że tam więcej nie przyjdę Pokazałam jednej "miłej" krawcowej, że chcę doszyć w niektórych miejscach koronkę (sama kupiłam i dobrałam materiał) i minimalnie ją poszerzyć, bo przyszła za mała. I oto jaka rozmowa się wywiązała:Ja: - Chciałam delikatnie sukienkę przerobić (...) i troszkę ją poszerzyć, bo jest za ciasna, a została kupiona przez internet(...) K: - ehh, że niby koronka ? i niby jak to Pani sobie wyobraża ? (rzuca tą moją sukienką na prawo i lewo i patrzy się na mnie jak na idiotkę )J:- No normalnie, Przecież koronka pasuje do tej sukienki, a tu wystarczy minimalnie poszerzyć. K: No ale tu jest jakiś szew, nieee niee głupoty Pani opowiada ta koronka jest beznadziejna, tu trzeba coś innego wszyć bo jak Pani będzie wyglądać, w ogóle to jest bez sensu. Ja się tego nie podejmę (tu powiedziała cicho ale na tyle wyraźnie, że usłyszałam) - bo mi się nie chce z tym pieprzyć (!!!!), no ale pójdę do szefa i się zapytam. Po 5 sekundach K: No najwcześniej na koniec października się tego podejmiemy. J: Wy chyba żartujecie, chodzę tutaj od lat i praca przy tej sukience jest góra na pół dnia, a Pani mówi takie głupoty ? W takim razie żegnam i raczej już tu się nie zjawię, ani nikt z mojej rodziny, a klientów ode mnie mieliście sporo ![]() K: ale... Taka zła poszłam do innej krawcowej, która bez problemu podjęła się tego "niewykonalnego" zadania
|
|
#117 |
|
Zadomowienie
|
soul89 no jak widać klient nasz pan nie wszędzie obowiązuje... porażka.
|
#118 | ||
|
Rozeznanie
|
czekamy na relację Cytat:
udanego wyjazdu! i żeby sesja się udała ![]() Cytat:
też muszę zacząć rozglądać się za zaproszeniami. Jak na razie doczyściłam koszyk na telegramy, potem użyjemy go do roznoszenia alko
|
|
|
#119 |
|
Polka Ogarniaczka
|
kiepsko spałam
![]() Jak tak mówicie o %, to chyba się trzeba będzie szarpnąć już w tym roku... ![]() wpadłam na pomysł, że każde z nas wstawi po nalewce i będzie jako bonus na przyjęciu do spróbowania
|
#120 | |
|
Rozeznanie
|
helloł wszystkim, które mnie pamiętają i tym, które nie też
trochę mnie nie było, czasem podczytuje ale ogólny brak czasu na cokolwiek ciągle siedzę w pracy lub na budowie, bo niestety trzeba pilnować panów wykonawców bo zaraz coś odwalają. No i na sprawy ślubne i wizaż mało czasu.Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:05.

jak tak pójdzie to zrobimy obiad dla kilku gości i juz...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
wrócilismy późno i padłam...
nie rozumiem jak można takie badziewie wysłać. W dzisiejszych czasach to firmy powinny "zabijać" się o klientów, a nie odstawiać taką manianę 

ciągle siedzę w pracy lub na budowie, bo niestety trzeba pilnować panów wykonawców bo zaraz coś odwalają. No i na sprawy ślubne i wizaż mało czasu.