Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14 cz.19 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-07, 04:52   #91
wioliix
Rozeznanie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Za mało czego ? wina?
Eee nie za mało, u Nas raczej nikt go nie pija, będzie ze względu na teściową bo ona lubi a jednej butelki nie postawimy

Wiolix czyli sugerujesz,że za mało wódki bedzie?

Nie mówie tylko że też tak będziemy przeliczać

Jeszcze pewnie zostanie
wioliix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 06:38   #92
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141
Konto usunięte

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

melduje sie w noiwym watku. u mnie ostatnio troche cienko z czasem ale juz w przyszlym tyg postaram sie Was czesciej nawiedzac
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 07:28   #93
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku

Co do tortów: byłam dziś w Cukierni Sowa i w tym punkcie wygląda to tak:
50zł/kg do wyboru są torty z masą marcepanową i tylko kilka smaków do wyboru - to takie jak ten albo tort śmietanowy z masą różnych smaków - coś jak ten czyli na stelażu i wtedy dowolnie można sobie wybierać smak na piętro. Przy marcepanowym "ciężkie" smaki tylko na dolnym piętrze. Najmniejszy tort 5kg na ok. 40 osób. No i dowóz - stawka jest symboliczna, ale liczą w obie strony. W moim przypadku za transport zapłacę max 60zł.

Nie zostaje mi nic innego jak zacząć degustowanie ^^
Daj znać co degustowałaś i co wybrałaś
U mnie w okolicach jest Sowa to może też się na niego zdecydujemy chociaż siostra przed ślubem miała przygody, robili problem z dowozem i w końcu z niego zrezygnowali

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość

velika Ja wręcz przeciwnie, uwielbiam torty, wszystkie bez wyjątku Zawsze biorę dokładkę. Mogę nie zjeść mięsa, ale torta dwa kawały
Ja mam to samo ale ja jestem słodka panna, uwielbiam słodkie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Ooo rany.. ile alko!
Raz, że dla mnie to szok, bo mam połowę mniej gości i nie mam poprawin, a dwa.. 1L na głowę to nie za dużo? Z kilkoma parami rozmawiałam i liczyli 0,5L na głowę i każdemu zostało.

My na 50 parę gości planujemy:
- 50 x 0,5L wódki
- ok. 20 butelek wina
- kilka butelek whisky bo sami bardzo lubimy i nasi przyjaciele lubią
Teraz jak byłam na weselu było liczone 0,5l na głowę, było bardzo dużo młodych ludzi a i tak sporo wódki zostało mimo, że jeszcze ją rozdawali... Do tego został cały karton wina (potem sobie tam wzięłam dwa bo mi kazali). Calutki zszedł bimber
Piwa nie było w ogóle.
My planujemy 0,5l na głowę nie więcej, wino(nie wiem ile, kobiety w większości będą pewnie wino piły), piwo regionalne i może whiskey bo jest kilka osób, które lubią i mój TŻ też lubi

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk

Edytowane przez aniuska18032
Czas edycji: 2013-09-07 o 07:30
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 07:33   #94
myboyismine
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny u mnie ostatnio z przygotowaniami wszystko stoi w miejscu jak tak pójdzie to zrobimy obiad dla kilku gości i juz...
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 07:46   #95
poznanianka1990
Zakorzenienie

Odp: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Hej

Ja też chciałam liczyć 0,5l na głowę, a mój tata twierdzi, że liczy sie 1l na głowę... Na pewno będą u nas 4 rodzaje wina - czerwone polslodkie, czerwone polwytrawne, białe półslodkie i białe polwytrawne. Ale nie wiem po ile butelek.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 08:24   #96
asiulek8
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki!

Hej dziewczyny, a jakie wino kupujecie? Tzn. jakiej marki?

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 08:26   #97
alloffkowa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki!

Witam się i ja w nowym wątku
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 08:42   #98
TysiaBB1989
Rozeznanie

my mamy zapewnione wino do obiadu w cenie "talerzyka"

dodatkowo menager sali powiedział nam że jeśli będziemy mieć ok 120 osób to spokojnie starczy nam ok 70-80 butelek wódki 0,5 l więc tego się chyba będę trzymać.

co do tortu to ja też preferuje babeczki o takie na górze oczywiście mały torcik dla pokrojenia przez nas a reszta to każdy dostanie po babeczce. myślałam o babeczkach z musem szampańskim z białą czekoladą !!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 8899_1301612019_4d9505f331191.jpg (38,5 KB, 18 załadowań)
TysiaBB1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 08:50   #99
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
o, ja taki bym mogła mieć tort
OOO ja też
Właśnie ostatnio mówiłam do TŻ-ta co by goście powiedzieli, jakby na weselu zamiast jakiegoś ciepłego posiłku wjechała pizza

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 08:58   #100
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
OOO ja też
Właśnie ostatnio mówiłam do TŻ-ta co by goście powiedzieli, jakby na weselu zamiast jakiegoś ciepłego posiłku wjechała pizza
pjona Wczoraj jadłam pizzę mniam mniam
Mogłabym się w sumie żywić pizzą na zmianę z zupą kalafiorową i pierogami ruskimi
Ja dziś sobota pracująca niestety, mam sporo do zrobienia, płakać mi się chce na samą myśl. Ale kasa się sama nie zarobi niestety ;(
Zaczynam mieć mały stres przedślubny, zaraz będzie 10 miechów, a ja nie mam nadal żadnej wizji wesela... Chyba muszę się umówić do dekoratorki, ktorą mi polecała przyjaciółka...

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 09:00   #101
Ad rem
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny! Melduje się na nowym wątku

Chwilę mnie nie było, raczej nie nadrobię, ale tak jak napisałam jakiś czas temu będę zamawiać próbne zaproszenia z allegro i złożę relację
Oto pierwsze (i jak na razie ostatnie).

Sprzedawca: Drukarnia_DejaVu
Strasznie podoba nam się motyw wnętrza, przód trochę mniej, ale mimo tego zamówiliśmy próbkę. Papier w porządku, gramatura właściwa - śliski (wolałabym jakiś tłoczony) - no ale jest ok.
Pierwsza strona - pomijając fakt, że grafika mi się nie podoba to jakość jej wydruku pozostawia wieeeele do życzenia...Zerknijcie na fotkę - kolor rozłożony nierównomiernie, jakieś prześwity - kicha.
Wnętrze super.
Całość zrobiona niedbale, końce zaproszenia poszarpane, jakby ktoś ciął je tępymi nożyczkami.. Wszystko na fotkach...

Cena - 1,80 (zaproszenie + koperta)

Nie polecam.

Ale gdyby któraś z Was widziała zaproszenia z takim wnętrzem jak te, to dajcie proszę znać!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0002.jpg (24,2 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0003.jpg (48,7 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0004.jpg (37,2 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0006.jpg (29,3 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0007.jpg (28,5 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0008.jpg (26,2 KB, 29 załadowań)

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 09:08   #102
natalia1011
Zadomowienie

ale pędzicie, nie było mnie dobe, at tu nowy wątek i juz 4 strony.

W mojej mieścinie jest sprawdzona babka od tortów, o ile ja tortowa nie jestem, to ten tort naprawdę m smakuje, wiec nawet nie będziemy szukać kogos innego. Tylko zastanawiam sie ile wcześniej musimy do niej isc? w sumie liczbę gości będę znała miesiąc przed weselem.

my będziemy liczyć litra na głowę na dwa dni, i chyba tez sie musimy zastanowic nad kupnem wódki już teraz, zawsze to trochę taniej przy takiej ilości wódki. My z alkoholów to jeszcze tylko wino chcemy, no i coś przy wiejskim stole będzie stało

w ogóle jakiś mam zastój i mój zapał trochę przygasł, napisałam dwa tygodnie temu do fotografa i nie odpisał mi, muszę się wziąć w garść i wysłać kilka zapytań do innych fotografów i kamerzystów
Kurde, Wy już wizażystki macie zaklepane. a jamysle jak to zrobic, pazury chyba zrobie we Wrocławiu, a makijaż i fryzurę będę musiała zaklepać w rodzinnym mieście. tylko w takim przypadku ciezko bedzie sie umówic na próbny makijaz i fryzure. Ech muszę pomyśleć jak to rozwiązać. ciezko planowac wesele na odległość hehe.

zaręczyny 14.07.2011 r.

ślub 30.08.2014 r.

"uparcie i skrycie, och życie kocham cie nad życie!"

http://s1.suwaczek.com/20140830580113.png
natalia1011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 09:10   #103
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
to będą w przyszłym roku co najmniej dwie pary fioletowych butów i fioletowych krawatów!
Melduje się trzecia para
Cytat:
Nie za mało?
U mnie minimum 10 osób będzie piło samo wino.
U nas za to będzie głównie wino, więc zupełnie nie mam pomyłu jak to liczyć. Ma któraś pomysł?

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
Dziękuję za opinie odnośnie makijażu. Jest piękny fakt, ale chyba jednak faktycznie za mocny na ślub. Będę rozglądać się za czymś podobnym, ale lagodniejszym
Mi się podobał, ale mam skrzywienie na punkcie bardzo mocnych makijaży.
Cytat:
Zaczynam mieć mały stres przedślubny, zaraz będzie 10 miechów, a ja nie mam nadal żadnej wizji wesela...
Mogę Ci oddać kilka moich wizji, bo mi jeden ślub i wesele to będzie stanowczo za mało
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 09:28   #104
ParisParisienne
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martucha0205 Pokaż wiadomość
kuli my mamy zamiar kupic jakies piwa biale i czerwone martini likiery jakies typu figowe i amaretto no i takie lekkie alkohole czyli drinki jakis 4% dla kobiet nie pijacych no i oczewiscie jakies mleczne ajerkoniak czy cos
swietny pomysl z tymi 4% !!! Dla "kierowcy" czy kobiety, ktora nie przepada za mocnym alko i za piwem to idealne rozwiazanie.Bo w sumie nawet wina za wiele nie mozna wypic.

Zreszta sama ja uwielbiam: breezer bacardi....

Troche mysi byc

Cytat:
No i widać, wszystko kwestia gości. U nas część osób (1/5) będzie piła samo wino.
U mnie obstawiam, ze wino bedzie pic jakies 40 os. Ja kupuje 40 butelek. Czerwone i biale. Biale znam pyszne francuskie, kupie u siebie, w Polsce go chyba nie ma.
Czerwonego nie lubie, ale jak juz to wchodzi w gre chille albo moldawskie. One sa w miare ok

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny u mnie ostatnio z przygotowaniami wszystko stoi w miejscu jak tak pójdzie to zrobimy obiad dla kilku gości i juz...
A dlaczego? Checi brak?

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny! Melduje się na nowym wątku

Chwilę mnie nie było, raczej nie nadrobię, ale tak jak napisałam jakiś czas temu będę zamawiać próbne zaproszenia z allegro i złożę relację
Oto pierwsze (i jak na razie ostatnie).

Strasznie podoba nam się motyw wnętrza, przód trochę mniej, ale mimo tego zamówiliśmy próbkę. Papier w porządku, gramatura właściwa - śliski (wolałabym jakiś tłoczony) - no ale jest ok.
Pierwsza strona - pomijając fakt, że grafika mi się nie podoba to jakość jej wydruku pozostawia wieeeele do życzenia...Zerknijcie na fotkę - kolor rozłożony nierównomiernie, jakieś prześwity - kicha.
Wnętrze super.
Całość zrobiona niedbale, końce zaproszenia poszarpane, jakby ktoś ciął je tępymi nożyczkami.. Wszystko na fotkach...

Nie polecam.

Ale gdyby któraś z Was widziała zaproszenia z takim wnętrzem jak te, to dajcie proszę znać!
Faktycznie tragiczne! W zyciu bym tam nie zamowila.... Ja czekam na probki Amelii, ale przyjda do mnie do Polski, wiec zdjec Wam nie wrzuce tak szybko...
Za to juz jestem zadowolona z obslugi biura. Swietna.

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Melduje się trzecia para

U nas za to będzie głównie wino, więc zupełnie nie mam pomyłu jak to liczyć. Ma któraś pomysł?
(
Ja licze z win butelke na glowe. Zalezy to oczywiscie od dlugosci imprezy, ale sama jak spotkam sie z przyjaciolkami na dluzsze pogadanko do butelka leci

hmmmmm..... ale kawka pachnie.... uwielbiam taka swiezo zmielona....

Edytowane przez ParisParisienne
Czas edycji: 2013-09-07 o 09:36
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 09:49   #105
Basia _W
Raczkowanie

Witam się na nowym wątku!

Zakochani w sobie 31.05.2007

Zaręczyny 05.09.2013

Nasz ślub 06.09.2014
Basia _W jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 10:06   #106
Atomoowka
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Co do tortu to ja nie przepadam za torami więc mi cieżko bedzie wybrać, ale mój TŻ to łasuch na słodkie i pewnie on zdecyduje.

Poszukiwania idealnej sukni part 2- zaraz wyruszam

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 10:15   #107
say-hello
Zakorzenienie

Odp: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Witam się w nowym wątku znad książek i notatek. Przeczytalam.na szybko o czym pisalyscie i:
- tez bierzemy tort od Sowy. Liczylismy, ze 10-11 kg spokojnie powinno nam wystarczyc. Ale nie wiem czemu mi pani w ich cukierni mowila o 53zl/kg a nie 50zl, tak jak wy pisałyście...
-alko też kupimy w tym roku, planujemy załapać się na.jakieś sylwestrowe lub bozonarodzeniowe promocje.

say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 10:16   #108
niulka_1985
Zadomowienie

niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 10:20   #109
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
Ja licze z win butelke na glowe. Zalezy to oczywiscie od dlugosci imprezy, ale sama jak spotkam sie z przyjaciolkami na dluzsze pogadanko do butelka leci

hmmmmm..... ale kawka pachnie.... uwielbiam taka swiezo zmielona....
Na pogaduchach z przyjaciółkami to ja mogę każdą ilość, ale ja uwielbiam wina więc ciężko się odnieść. Ba, wieczorem przy filmie z Tż zdarza się, że buteleczka jakiegoś dobrego półwytrawnego gdzieś wsiąka :P
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 10:29   #110
Verunka
Zadomowienie

HEj!
Czytam Was cały czas, ale w sumie nie mam co pisac, bo tematy tortu, alko i zaproszen sie przewijają już po raz setny.
Poza tym cały tydzien robiłam zakupy dotacyjne, wczoraj bylismy z TZtem wieczorem w Ikea w Katowicach, bo tylko tam z całej Polski mieli ostatnia sztuke nadstawki na biurko, na które sie uparlismy wrócilismy późno i padłam...
Nie wiem w co łapki włozyc. Chcialabym zeby mi przyszła maszynka do papieru, to bym jakies zaproszenia popróbowała robic, ale nie moge sie ogarnąć z zamówieniem, moze dzisiaj to rozkminie.
A poza tym upajamy sie ciszą wolnej chaty, za tydzien zaczynamy urlop i marzy mi sie taka pogoda jak dzisiaj, to udałoby sie moze na żagle faktycznie skoczyc
I narobiłyscie mi smaka na kolejne przymierzanie mojej kiecki Chyba ja dzisiaj wyciagne z szafy i pomietosze Kurcze juz tak nieduzo zostało aaaaa!!!!

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 10:33   #111
say-hello
Zakorzenienie

Verunka a gdzie żeglujecie?

Ja bym baaaardzo chciała isc na.przymiarki, ale teraz we wrześniu nie mam w ogóle czasu a pani w madonnie straszyla mnie, że moja suknia może zniknąć z kolekcji
Stary 2013-09-07, 10:34   #112
ParisParisienne
Rozeznanie

Fakt, ze niektore tematy pojawiaja sie kolejny raz, ale jest nas duzo i kazda w innym czasie cos zalatwia. Mysle, ze nikomu nie zaszkodzi zdublowanie tematow, bo zawsze mozna cos zmienic, czyms sie zainspirowac

Mimo ze alko juz sie pojawialo, to ja sie ciesze, ze dzis o tym gadalysmy, bo ktoras z Was pisala i breezerach ( drinkach butelkowanych 4%) i to doskonaly pomysl, ktory na pewno wykorzystam.

Po za tym cigle ktos przybywa i niektore tematy trzeba dublowac. I nie ma w tym nic zlego
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 10:40   #113
say-hello
Zakorzenienie

Podejrzewam, że temat alko jeszcze wróci, jak będziemy już kupować ja na pewno będę się jeszcze dopytywać o przeliczniki

Stary 2013-09-07, 10:44   #114
Opiumalfa
Zakorzenienie

kochane! wlasnie mi wpadlo zlecenie last minute na DZIS!

A jutro wyjezdzamy na wakacje do Hiszpanii wiec specjalnie nie planowalam zlecen na dzisiaj, zeby sie ogarnac przed wyjazdem a tu taka niespodzianka A wczoraj mowialam, ze szkoda mi kasy na taki portfel co sobie upatrzylam

Dobrze, ze sie wczoraj spakowalam

W Hiszpanii bedziemy miec tez sesje narzeczenska, wiec mowiac szczerze sie stresuje, bo staje z innej strony aparatu na codzien

ZAPROSZENIA - bedziemy zamawiac probki z Projekt SLub to sie pochwale jak to wyglada.

PS: przez najblizsze dwa tygodnie moze mi sie uda cos podczytac, ale watpie! Wracam niedlugo!

Edytowane przez Opiumalfa
Czas edycji: 2013-09-07 o 10:54
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 10:54   #115
Verunka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Verunka a gdzie żeglujecie?

Ja bym baaaardzo chciała isc na.przymiarki, ale teraz we wrześniu nie mam w ogóle czasu a pani w madonnie straszyla mnie, że moja suknia może zniknąć z kolekcji
na żywieckim tym razem ale kocham bezgranicznie Mazury

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
Fakt, ze niektore tematy pojawiaja sie kolejny raz, ale jest nas duzo i kazda w innym czasie cos zalatwia. Mysle, ze nikomu nie zaszkodzi zdublowanie tematow, bo zawsze mozna cos zmienic, czyms sie zainspirowac

Mimo ze alko juz sie pojawialo, to ja sie ciesze, ze dzis o tym gadalysmy, bo ktoras z Was pisala i breezerach ( drinkach butelkowanych 4%) i to doskonaly pomysl, ktory na pewno wykorzystam.

Po za tym cigle ktos przybywa i niektore tematy trzeba dublowac. I nie ma w tym nic zlego
nie mówie, ze to źle, tylko mnie sie po prostu nie chce/nie mam akurat czasu sto razy pisac tego samego. Nie mam natomiast nic do tego, ze Wy piszecie, bo podczytuje i moze jakis pomysł wykorzystam

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 10:55   #116
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Wnętrze super.

Nie polecam.
Faktycznie totalna porażka nie rozumiem jak można takie badziewie wysłać. W dzisiejszych czasach to firmy powinny "zabijać" się o klientów, a nie odstawiać taką manianę

Zresztą wczoraj chciałam zanieść do małej przeróbki sukienkę na wesele (14.09) do zakładu krawieckiego do którego chodzę od lat ja i moja mama. Zawsze wszystko było na jak najwyższym poziomie obsługi. A wczoraj ? wczoraj to wyszłam tak wkurzona, że już wiem, że tam więcej nie przyjdę Pokazałam jednej "miłej" krawcowej, że chcę doszyć w niektórych miejscach koronkę (sama kupiłam i dobrałam materiał) i minimalnie ją poszerzyć, bo przyszła za mała. I oto jaka rozmowa się wywiązała:

Ja: - Chciałam delikatnie sukienkę przerobić (...) i troszkę ją poszerzyć, bo jest za ciasna, a została kupiona przez internet(...)
K: - ehh, że niby koronka ? i niby jak to Pani sobie wyobraża ?
(rzuca tą moją sukienką na prawo i lewo i patrzy się na mnie jak na idiotkę)
J:- No normalnie, Przecież koronka pasuje do tej sukienki, a tu wystarczy minimalnie poszerzyć.
K: No ale tu jest jakiś szew, nieee niee głupoty Pani opowiada ta koronka jest beznadziejna, tu trzeba coś innego wszyć bo jak Pani będzie wyglądać, w ogóle to jest bez sensu. Ja się tego nie podejmę (tu powiedziała cicho ale na tyle wyraźnie, że usłyszałam) - bo mi się nie chce z tym pieprzyć (!!!!), no ale pójdę do szefa i się zapytam.

Po 5 sekundach
K: No najwcześniej na koniec października się tego podejmiemy.
J: Wy chyba żartujecie, chodzę tutaj od lat i praca przy tej sukience jest góra na pół dnia, a Pani mówi takie głupoty ? W takim razie żegnam i raczej już tu się nie zjawię, ani nikt z mojej rodziny, a klientów ode mnie mieliście sporo
K: ale...

Taka zła poszłam do innej krawcowej, która bez problemu podjęła się tego "niewykonalnego" zadania

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 11:04   #117
Ad rem
Zadomowienie

soul89 no jak widać klient nasz pan nie wszędzie obowiązuje... porażka.

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 11:25   #118
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Poszukiwania idealnej sukni part 2- zaraz wyruszam
czekamy na relację

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
- tez bierzemy tort od Sowy. Liczylismy, ze 10-11 kg spokojnie powinno nam wystarczyc. Ale nie wiem czemu mi pani w ich cukierni mowila o 53zl/kg a nie 50zl, tak jak wy pisałyście...
cena zależy od punktu pewnie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
A jutro wyjezdzamy na wakacje do Hiszpanii
udanego wyjazdu! i żeby sesja się udała

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Taka zła poszłam do innej krawcowej, która bez problemu podjęła się tego "niewykonalnego" zadania
jaaaa... co za ludzie w ogóle

też muszę zacząć rozglądać się za zaproszeniami. Jak na razie doczyściłam koszyk na telegramy, potem użyjemy go do roznoszenia alko

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 12:02   #119
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

kiepsko spałam

Jak tak mówicie o %, to chyba się trzeba będzie szarpnąć już w tym roku...

wpadłam na pomysł, że każde z nas wstawi po nalewce i będzie jako bonus na przyjęciu do spróbowania

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 12:26   #120
vixena
Rozeznanie

helloł wszystkim, które mnie pamiętają i tym, które nie też
trochę mnie nie było, czasem podczytuje ale ogólny brak czasu na cokolwiek ciągle siedzę w pracy lub na budowie, bo niestety trzeba pilnować panów wykonawców bo zaraz coś odwalają. No i na sprawy ślubne i wizaż mało czasu.

Cytat:
pjona Wczoraj jadłam pizzę mniam mniam
Mogłabym się w sumie żywić pizzą na zmianę z zupą kalafiorową i pierogami ruskimi
Ja dziś sobota pracująca niestety, mam sporo do zrobienia, płakać mi się chce na samą myśl. Ale kasa się sama nie zarobi niestety ;(
Zaczynam mieć mały stres przedślubny, zaraz będzie 10 miechów, a ja nie mam nadal żadnej wizji wesela... Chyba muszę się umówić do dekoratorki, ktorą mi polecała przyjaciółka...
no właśnie ja podobnie. musze koniecznie zrobić listę spraw i terminy, kiedy trzeba je załatwić - tzn. skorzystam z Waszych list, które są na początku wątku
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości