|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
![]() Cytat:
żeby @ się przez najbliższe 9 miesięcy nie pojawiała za egzaminy i za rozmowę z tz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nareszcie dziewczynka ![]() Cytat:
za wagę i za wspaniałe córeczki ![]() Udało mi się nadrobić, ale padam na twarz więc tak pokrótce u mnie 24dc i już zaczęłam sobie wkręcać ciążę oczywiście, wiecie: senność, zachcianki itd itp typowemąż dzisiaj (tzn w piątek) oddał żołnierzyki do badania, za 10dni mamy dzwonić... nie chciał żebym z nim pojechała, załatwił to sam. Nie wiem co jeszcze chciałam.... dobranoc trzymam kciuki za wszystkie które jutro będą potwierdzały testy
Edytowane przez 07_Pati_07 Czas edycji: 2013-09-07 o 02:19 |
||||||
|
|
|
#1562 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
tak napisałam,że wrazie wu jakby nie zdąrzyła Pszczółka to tak czy siak dostanie antybiotyk więc bez stresu![]() Cytat:
kurcze też bym musiała się wziąść za okna i firanke wyprać. Żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce to było by super:-D Cytat:
Teoterma jak tam????? Lady???? Pszczółka rodzisz??:-P a może już po???;-) Witam się kobietki! Tymuś-terrorysta kima koło mnie na podusi,starszaki u siebie też śpią,mąż w pracy,a ja po kawce i leżę w wyrku. Obmyślam plan działania na dzisiaj. Mam nadzieję,że na myśleniu się nie skończy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1563 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Hehe nie rodze ale magbes jest przede mna w kolejce a cos sie nie odzywa :P Zaraz jade na wymaz na tego paciora. Ciagle mam bole brzucha jak na okres, wczoraj wieczorem bolesne skurcze ale nieregularne. Zobaczymy co powie doktorek
![]() Teoterma - powtarzalas test? |
|
|
|
#1564 |
|
Zadomowienie
|
Hejjjjjj!
Dawać nam tu II krechy dziewczyny i to już! ![]() Czekamy! Zabieram się do roboty w domu, trza ogarnąć ten syf ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1565 |
|
Zadomowienie
|
Pati kciuki za biała armię TZ
![]() Teorema dawaj 2 krechy! Pszczoua a chcialabys juz rodzic? No i wlasnie, co z Magbes? Kejt, milego sprzatania. ![]() No i witam sie w ten piekny sloneczny dzien!
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
gdzie ty masz slonce ?
![]() dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze II kreski! a co do wagi, no to u mnie to tylko i wylacznie zasluga diety cukrzycowej od poczatku ciazy, inaczej pewnie z 15 kg mialabym na plusie
|
|
|
|
#1567 |
|
Wtajemniczenie
|
Również się witam w ten słoneczny dzionek i czekam na te testy z II krechami
![]() ![]() Kejthx może tak z rozpędu mi też umyjesz okna? bo zabieram się za to od 2 tygodni i coś nie mogę ich umyc ;D
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-09-07 o 08:39 |
|
|
|
#1568 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pisałyście o wadze.Ja dziś zaczynam 25 tydzień i mam dokładnie 7,5 kg na plusie.Ale od początku sierpnia(diety cukrzycowej)przytyłam tylko 0,5 kg. Oczywiscie mam schizy czy mały rośnie ![]() Teorma,Lady czekam na piękne 2 krechy
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#1569 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba, jak większość tutaj. Teraz śpi krecha w łóżeczku po tym, jak mnie obudziła po 6tej. ![]() Cytat:
Najważniejsze, że zadziałało. ![]() Cytat:
![]() Mi przez pół ciąży lekarz mówił o długich nogach i jakoś nie ufałam sprzętowi, bo zawsze mówiłam, że przecież ma jakiś zakres błędu. A tu bach, młody się urodził mając 60cm. Teraz to prawdziwy byk. Jest większy od niektórych dzieci miesiąc starszych. ![]() Cytat:
dla tż-a, dla Hani! Ja na tp też patrzę z dystansem. Młody rósł jak na drożdżach, termin porodu co wizytę, to miałam wcześniejszy. Z OM wychodził na 22.06, a z usg najwcześniejszy na 11.06 chyba. Urodziłam tydzień po terminie. ![]() Chłopaki są super. ![]() Dzień dobry.
|
||||
|
|
|
#1570 |
|
Rozeznanie
|
Hej, ja jeszcze śpię. U mnie chyba nic z tego. Cycki mniej bolą i cała jestem spuchnięta, mam podkrążone oczy i brzuch nad ranem (a raczej ból) wyrwał mnie ze snu. Teraz jak siedzę to nie boli.
Kurde już któryś cykl z rzędu mam tak, że ten brzuch boli mnie nad ranem nie do wytrzymania... No to na wątku przewaga chłopaków! Santom- 20 tyś !!!! WOW też chcę :P Mikołaj ładne imię, Mirek mi się nie podoba... znam samych mega dupków o tym imieniu. Niestety. Nie pamiętam co komu miałam napisać chyba rzeczywiście nieprzytomna jeszcze jestem... Toerma czekamy na relację...
|
#1571 |
|
Zakorzenienie
|
Co myślicie o tych botkach? http://allegro.pl/nowe-clarks-botki-...521404799.html
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1572 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Jak to gdzie? Za oknem. A u Ciebie niet?
![]() Jeszcze nie, pewnie za tydzien da sie poczuc ręką. Cytat:
U synka wyglada to tak, ze kosc udowa wskazuje na tydzien starsze dziecko niz reszta pomiarow.
|
|
#1573 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, donosze, ze niestety nic z tego.
Z samego rana powtorzylam test (ta sama firma, Unitest z Rossmanna) i tym razem zamiast bladzitkiej kreski rozowej (jak wczoraj...) pojawilo sie w miejscu T po prostu przezroczyste pole, gdzie bylaby krecha, gdybym byla w ciazy... A do tego od razu zaczelam plamic na brazowo, weiec zaczyna sie okres. Slowem wyjasnienia: wiele tazy kupowalam Unitest i przenigdy nie pojawilo sie nic poza doskonale bialym polem (i oczywiscie kreską C). Nie bylo ani pod slonce, ani pod lampę widać nawet gdzie mialaby byc ta druga kreska Wiec nie wiem, jak to rozumiec, moze cos bylo i ucieklo, dlatego kreska jest dzis bledsza... Tak czy inaczej nauka plynaca z tego incydentu: musze szybko wziac slub, zeby byc juz zona, jak zajde w ciaze!! ![]() I nigdy wiecej testow z Rossmanna!!!!!
|
|
|
|
#1574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem mogła to być ciąża biochemiczna i nie utrzymała się
|
|
|
|
#1575 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
liczyłam wczoraj, że jak będę tyła na miesiąc tyle co teraz to w sumie będzie 16 kg ale jakiś kalkulator na necie pokazuje nawet 20 kg Znalazłam wczoraj w SH fajne spodnie ciążowe z h&m mama, nawet już szłam z nimi do kasy. Ale to był rozmiar L, takie w tyłku wielkie, że stwierdziłam że jak tyle przytyje to sobie strzele w łeb. I kupiłam 2 pary normalnych spodni, tylko trochę większe niż zwykle nosiłam Oglądałam ubranka dla dzieci, ale wczoraj była dostawa to było dość drogo - 8-10 zł. Nie opłaca się, bo znalazłam na all hurtownie w kielcach, gdzie mają np. śpiochy po 12 zł, kaftaniki po 6-8 zł, itp. W moim koszyku było wczoraj tego za 400 zł jak się rozpędziłam Cytat:
![]() ![]() ![]() Oj, u mnie też dzisiaj roboty. Od nie pamiętam kiedy mam wolną sobotę, więc trzeba wszystko ogarnąć ![]() Cytat:
czy ta dieta jest w wątku "słodkie mamy" Kocurka? Drogie są te dania? ;>Może chociaż w połowie bym ją wprowadziła ![]() Cytat:
TEOREMA!!! Hop hop!! ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
![]() Jestem takim niszczycielem butów, że masakra ![]() Nie są złe, ale ja bym SOBIE nie kupiła ![]() Cytat:
|
|
#1576 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Dziewczyneczki, wpadłam tylko na chwilę, testowałam rano i wyszła jedna kreska
będę później jak ogarnę okna...
|
|
|
|
#1577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki za opinie ![]() Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-09-07 o 09:43 |
||
|
|
|
#1578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1579 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wciąż jeździmy w gondoli, ale daje nam jeszcze maksymalnie miesiąc. I jeszcze śpiący aktualnie wrzaskun. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bylam na diecie od 13 tc, mloda urodzila sie w 37 tc wg lekarzy i wazyla lekko ponad 3 kg wiec do terminu by przypakowala jak trzeba zreszta ty jestes szczupla tz z tego co kojarze tez wiec po kim mlody ma byc paczusiem? ![]() noo juz sie pojawilo ![]() przykro mi ![]() elunka co do diety to tak jak Iza napisala, czesto a mniej no i do kazdego posilku najlepiej duuuzo warzyw, nic smazonego, najlepiej gotowane na parze, zero slodyczy, cukru i slodkich gazowanych napojow. w sumie to idealna dieta ktora przygotowuje psychicznie do karmienia piersia
|
|
|
|
|
#1581 |
|
Zakorzenienie
|
Postaram się zrezygnować ze słodyczy i fast foodów, bo na razie to moja zmora.
Kawy i herbaty nie słodzę, piję tylko wodę niegazowaną, więc może jakoś podołam ![]() Dzięki
|
#1582 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Miałam kiedyś podobne tylko bez kokardki. Ciekawe czy wygodne??Elunka- Ja już wczoraj napisałam, że nie będę wariować z testem skoro miała @ być dop dzisiaj. Czekam do poniedziałku i ewentualnie jak @ nie będzie to na betę od razu pójdę bo w moim przypadku pozytywny tes ciążowy nie jest miarodajny.
|
|
#1583 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1584 |
|
Rozeznanie
|
Kurdę no... liczyłam jednak na te 2 krechy u Ciebie Teorema
Z całego serca Ci ich życzyłam ..
|
#1585 |
|
Zadomowienie
|
Anoxe, no rzeczywiscie spory ten Twoj Leonek. A jaki ma sliczny pokoik.
![]() Teorema, wielka szkoda. Badalas moze kiedys progesteron? Moze masz niedomoge i dlatego polecialo. U mnie to byl glowny problem. Iza, buty fajowe. Podobaja mi sie. ![]() I TZ ma racje, zeby kupic porzadniejsze. Moj tez mi to zawsze powtarza. ![]() Glowa mnie cos pobolewa. Ide chyba kawe trzasne, bo chyba mi cisnienie leci w dol.
|
#1586 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez liczylam, myslalam, ze moze sie uda bez inseminacji jednak.Jak zrobilam test o 6 rano, to polozylam sie spac dalej w sumie niezrazona, a pozniej sobie przypomnialam, ze mam JUZ 29 lat... i chociaz nadal sie czuje jak 20-latka, to jednak natura to natura. Zaczynam czuc lekka presja czasowa. Dodatkowo TZ nie ma doskonalych wynikow, jeden parametr budzi niepokoj lekarza, wiec my mamy w sumie pdowojny kłopot. A TY jestes duzo mlodsza, szczesciaro, mozesz jeszcze dlugo sie starac, choc rozumiem Twoje odczucia doskonale, wierz mi. Cytat:
Szukam sukienki slubnej, polecicie jakies strony??? zanim zaczne chodzic po salonach, chce sie rozejrzec, ale sklepy typu Cymbeline itp. maja zbyt dzikie sukienki jak dla mnie. Szukam krotkiej lub minimalistycznej.. Kurde, a mialam tłumaczyc ksiażke, wrrr!!! |
||
|
|
|
#1587 |
|
Rozeznanie
|
No niby mam 24 lata, ale hormony do dopy i ta endo pierd... nie daje mi spokojnie spać po nocach.
Teorema- Ty młoda jeszcze jesteś !!! 29 to wcale nie jest dużo. :P
|
#1588 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
To tylko jego kącik.
|
|
|
|
|
#1589 |
|
Zadomowienie
|
Teorema, prosze Cie skarbie, zbadaj ten progesteron koniecznie. To bardzo wazny hormon, jesli masz niedomoge to zadna ciaza sie bie utrzyma. Od tego powinnas zaczac. Zbadaj 7 dni po owulacji. Jesli bedzie ponizej 10 to konieczna bedzie suplementacja duphastonem. Ja w drugim cyklu brania dupka zaszlam w ciaze.
Anoxe, niewazne czy kącik czy pokoik, wyglada bardzo sympatycznie ![]() Wypilam kawe i glowa przeszla. Wstawilam pomidorowa, bedzie dzis na obiad. Dlugo za mna chodzila i w koncu sie za nia zabralam.
|
#1590 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czy sadzisz, ze powinnam powiedziec lekarzowi, ze na tescie cos widzialam? |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.

żeby @ się przez najbliższe 9 miesięcy nie pojawiała
i kosztuje na Pl 6tys zl
więc tak pokrótce u mnie 24dc i już zaczęłam sobie wkręcać ciążę oczywiście, wiecie: senność, zachcianki itd itp typowe

czy ta dieta jest w wątku "słodkie mamy" Kocurka? Drogie są te dania? ;>
będę później jak ogarnę okna...