ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-07, 02:15   #1561
07_Pati_07
Raczkowanie

Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale mi sie slabo zrobilo. Zrobilam test dzis rano i w miejscu T widze cien kreski. Blady, jasny, leeeekko rozowy. Nigdy nie mialam cienia cienia, nawet nigdy nie widzialam, gdzie mialaby byc ta druga kreska, wiec teraz nie wiem, o co chodzi. Któras z Was tak miala ostatnio??
jutro koniecznie powtórz test, ale myślę że można już Ci gratulować

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, sory że się ostatnio nie odzywam ale tak jakoś nie miałam ochoty sie nakręcać znowu. Gratuluję zafasolkowanym !
Czytanie o tym, że innym się udało a mi jeszcze nie nie nastraja mnie niestety optymistycznie. Przepraszam...

Ostatnio często odwiedzam mojego gina. Robiliśmy 2 cykle monitoring (teraz jest ten drugi) i na usg wygląda to dobrze. Co do moich wyników hormonów (które robiłam podczas owu- a wam wydawało się to dziwne- to się sporo wyjaśniło) robione były w połowie cyklu żeby określić, czy hormonalnie potwierdza się owulacjia. I niestety mam za niski estradiol jak na połówkę... Czyli w usg jest owu a w hormonach tego nie widać.
Dziś mój 27 dc. Czyli jutro powinna przyjść @ według ostatnich 2 cykli. Zrobiłam nawet dziś test, ale jest chyba 1 krecha. Jeśli jest 2 to ledwo widoczny cień cienia, ale możliwe że sobie wkręcam i tyle. Więc czekam na @ i jak nie przyjdzie do poniedziałku... choć nie liczę na to to zrobię betę z krwi i będzie jasne.
Ostatnimi czasy jest mi smutno... bardzo bardzo.. Na fb widziałam że moja koleżanka z podstawówki urodziła właśnie 3 dziecko i oczywiście przykro mi się zrobiło i popłakuję sobie od czasu do czasu gdy nikit nie widzi.

Odbyłam wczoraj poważną rozmowę z Tżtem bo czuję się samotna w naszym związku i samej już nie mam siły się starać bo i tak jest tak samo. Prawie nie gadamy, seks zawsze ja inicjuję nie spędzamy razem czasu, już nawet nie domyśla się kiedy się źle czuję i jest mi smutno.. przykre że jesteśmy 5 lat razem a on jakby mnie nie znał. Tak więc po burzliwej rozmowie.. a może monologu, bo mało co się odzywał, spędziliśmy cały wieczór razem i po raz pierwszy od niepamiętnych czasów sam się do mnie dobierał a później graliśmy w eurobiznes bo miałam akurat na to ochotę. Ciekawa jestem tylko na jak długo coś zmieni moja wielka przemowa....
A z tych bardziej pozytywnych rzeczy to ZDAŁAM egzamin zawodowy i to bardzo dobrze nawet Z 1 części miałam 86% (od 50 zal) z 2 90% (od 30 zal) a z praktycznej 92% (od 75 zal) Tak więc mam wykształcenie zawodowe pełne

WITAM NOWE DZIEWCZYNY!!!!
żeby @ się przez najbliższe 9 miesięcy nie pojawiała za egzaminy i za rozmowę z tz

Cytat:
Napisane przez cebulova Pokaż wiadomość
Jestem jestem! Mamy synka
Armata jak sie patrzy
Wazy 240gr i wszystko ok. Ma dlugie nogi, wszystkie pomiary w porzadku.

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
linka Ty wredna mendo kazesz nam czekac na cebule

aa co do tego sluzu ciagnacego: powiem Wam, ze on chyba jest zdecydowanie objawem podwyzszajacych sie estrogenow w organizmie, ale... ja teraz w ciazy mialam go na poczatku, tez podzolcony, zaczelam dupka i luteine i po 2-3 tabletkach zniknal. wiec podejrzewam, ze jesli nie dupek i luteina to teraz tez moglabym juz nie byc w ciazy

color ale tymus slicznioch i wozek tez fajny w srodku jaki masz w ogole?

dzastin popularne te lozeczka sa ale sliczne

ja wczoraj tak o ogladalam sobie wozki tutaj w No i nic ciekawego nie ma, za to znalazlam wozek ktory sam sie sklada i ma nawet swiatla i kosztuje na Pl 6tys zl
no i dzis mnie szefowa uswiadomila jakie becikowe sie tutaj dostaje: 20tys zlotych

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Moja babcia mawiała, że jak się sami chłopcy rodzą to będzie wojna. Dziadek się irytował, twierdził odwrotnie -że faceci po prostu pójdą na wódkę a to baby się kłócą na zabój

Sprawozdanie:

Małe z głową na samym dole dr powiedziała 'mój Boże' i przeszła na transwaginalne- dopiero w ten sposób zobaczyła mózg i głośno odetchnęła po badaniu dr przyznała, że aż się jej gorąco zrobiło w pierwszej chwili.

Potem już przez brzuch -rączki za główką ziewanie .....570gr i 100% dziewucha
Tż rozczarowany, ale już w domu całował bebech.

Prawdopodobnie będzie Hania

Aha, znów tydzień do przodu czyli nowy tp to..... 31 grudnia
nareszcie dziewczynka

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Bry

U mnie też CHŁOPAK
Tak jak przeczuwałam

Cebulko gratki

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
oj w domku jest super zapierdzielam jak bym w tylku motorek miala tz nie ma od tygodnia i jeszcze tydzien go nie bedzie, wiec sie same ogarniamy ze wszystkim Blanka poki co jakos zbytniej zazdrosci nie okazuje raczej ma trzaski typu odloz Amelke i daj mi cos albo wymysla jakies historie i w przedszkolu opowiada ze np byla ze mna u lekarza
ale jesli chodzi o ogol to jest super, angazuje ja w wiele rzeczy, jak daje rade to mi pomaga, jak mala zakwili to juz leci do niej ze smokiem
przed chwila pomagal mi sciagac mleko naciskajac na cycka

a Amelka tez super, je i spi w nocy tylko raz sie budzi wypije flaszke i kima dalej jedynie anemie ma wiec moze dlatego tak kima musze z nia jeszcze isc do kardiologa bo jakis maly ubytek w przegrodzie miedzykomorowej ma, ale terminy oczywiscie na listopad a ja musze isc jak miesiac skonczy wiec prywatna wizyta nas czeka.

dzis skonczyla dwa tygodnie i tak sie prezentuje

no a ja sie czuje wysmienicie, az jestem w szoku bo po Blance jakos dluzej do siebie dochodzilam a teraz zapominam ciagle ze w pologu jestem i przeginam troche. no i sie nie moge doczekac az cwiczyc zaczne co do mnie niepodobne po porodzie zeszlo mi 10 kg z czego 7 kg mam mniej jak przed ciaza bo w ciazy przytylam 3.

znamy to u nas tez przez to ze tz za granica wieczny remont
tyle dobrego ze salon ogarniety i pokoj dziewczyn tez skonczony w sumie, musze tylko poukladac wszystko. wiec jedynie zostalo malowanie reszty mieszkania, ale sie doprosic nie moge

gratulacje!!

hehe widzialam ten wozek u nas w sklepie, masakra chyba nawet gps ma

tez mi sie podoba, ale kurcze jest wywrotny a spacerowka to nieporozumienie bo jest strasznie mala :/

gratulacje

gratki!

alez nam sie tu mesko zrobilo
za wagę i za wspaniałe córeczki

Udało mi się nadrobić, ale padam na twarz więc tak pokrótce u mnie 24dc i już zaczęłam sobie wkręcać ciążę oczywiście, wiecie: senność, zachcianki itd itp typowe
mąż dzisiaj (tzn w piątek) oddał żołnierzyki do badania, za 10dni mamy dzwonić... nie chciał żebym z nim pojechała, załatwił to sam.
Nie wiem co jeszcze chciałam.... dobranoc trzymam kciuki za wszystkie które jutro będą potwierdzały testy

25.09.2010

II kreseczki - 16.09.2014
29.05.2015 Pola 3290g i 56cm

Edytowane przez 07_Pati_07
Czas edycji: 2013-09-07 o 02:19
07_Pati_07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 07:16   #1562
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
kochana ja tak miałam 14 września ubiegłego roku Dziś moja słaba kreseczka śpinka w łóżeczku

Także po cichu A to, że ciągnie i pobolewa, to normalne. Mnie na początku tak zabolało, że się popłakałam i wystraszyłam, że coś nie tak a tu proszę...
bazile czerwiec to super miesiąc

Ja uważam, że warto zrobić. Jeśli się nie ma, to po co szprycować antybiotykiem nie potrzebnie. Mi akurat paciorkowiec wyszedł to dostałam i JUla miała badania, ale jak ktoś nie ma to szkoda brać leki

Ale ja myślałam, że będzie dziewczynka

Ratujesz populację babską

super imię

lady malgo gratuluję zdanych egzaminów I po cichu liczę , że i u Ciebie jest ta radosna nowina

Santi poproszę u Ciebie dziewczynkę

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

bajka Amelka cud, miód i malina
Wiadomo,że lepiej mieć zrobione tak napisałam,że wrazie wu jakby nie zdąrzyła Pszczółka to tak czy siak dostanie antybiotyk więc bez stresu

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość
Dobranoc płchy na noc

Takie fajne dzisiaj wieści na wątku, że już z niecierpliwością czekam na jutro, bo może być ciąg dalszy szczęśliwych niespodzianek

Linka musiała coś dobrego kupić w tym realu do jedzenia, bo nawet do nas nie zajrzała
Ja psychicznie nastawiam się na mycie jutro okien, chyba nie usnę
Buziaki, pa.

kurcze też bym musiała się wziąść za okna i firanke wyprać. Żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce to było by super:-D

Cytat:
Napisane przez 07_Pati_07 Pokaż wiadomość
jutro koniecznie powtórz test, ale myślę że można już Ci gratulować

żeby @ się przez najbliższe 9 miesięcy nie pojawiała za egzaminy i za rozmowę z tz

nareszcie dziewczynka

za wagę i za wspaniałe córeczki

Udało mi się nadrobić, ale padam na twarz więc tak pokrótce u mnie 24dc i już zaczęłam sobie wkręcać ciążę oczywiście, wiecie: senność, zachcianki itd itp typowe
mąż dzisiaj (tzn w piątek) oddał żołnierzyki do badania, za 10dni mamy dzwonić... nie chciał żebym z nim pojechała, załatwił to sam.
Nie wiem co jeszcze chciałam.... dobranoc trzymam kciuki za wszystkie które jutro będą potwierdzały testy
kciuki za żołnierzyki!!:-*

Teoterma jak tam?????

Lady????

Pszczółka rodzisz??:-P a może już po???;-)

Witam się kobietki!

Tymuś-terrorysta kima koło mnie na podusi,starszaki u siebie też śpią,mąż w pracy,a ja po kawce i leżę w wyrku.

Obmyślam plan działania na dzisiaj. Mam nadzieję,że na myśleniu się nie skończy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 07:37   #1563
pszczoua
Zakorzenienie

Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Hehe nie rodze ale magbes jest przede mna w kolejce a cos sie nie odzywa :P Zaraz jade na wymaz na tego paciora. Ciagle mam bole brzucha jak na okres, wczoraj wieczorem bolesne skurcze ale nieregularne. Zobaczymy co powie doktorek

Teoterma - powtarzalas test?
Stary 2013-09-07, 08:00   #1564
Kejthx
Zadomowienie

Hejjjjjj!
Dawać nam tu II krechy dziewczyny i to już!
Czekamy!

Zabieram się do roboty w domu, trza ogarnąć ten syf
Stary 2013-09-07, 08:27   #1565
cebulova
Zadomowienie

Pati kciuki za biała armię TZ

Teorema dawaj 2 krechy!

Pszczoua a chcialabys juz rodzic?
No i wlasnie, co z Magbes?

Kejt, milego sprzatania.

No i witam sie w ten piekny sloneczny dzien!

A ja rosnę i rosnę
cebulova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 08:32   #1566
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:

No i witam sie w ten piekny sloneczny dzien!
gdzie ty masz slonce ?

dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze II kreski!

a co do wagi, no to u mnie to tylko i wylacznie zasluga diety cukrzycowej od poczatku ciazy, inaczej pewnie z 15 kg mialabym na plusie
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 08:34   #1567
Dzastin08
Wtajemniczenie

Również się witam w ten słoneczny dzionek i czekam na te testy z II krechami

Kejthx
może tak z rozpędu mi też umyjesz okna?
bo zabieram się za to od 2 tygodni i coś nie mogę ich umyc ;D

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-09-07 o 08:39
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 08:54   #1568
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Witam się w 2dc ciąży zbiorowej

Cytat:
No a synek dzis niezle dokazuje. Rozochocil sie po tym usg i wierzga az milo.
Tż już czuje?
Cytat:
Napisane przez 07_Pati_07 Pokaż wiadomość
Za żołnierzyki

Pisałyście o wadze.Ja dziś zaczynam 25 tydzień i mam dokładnie 7,5 kg na plusie.Ale od początku sierpnia(diety cukrzycowej)przytyłam tylko 0,5 kg.
Oczywiscie mam schizy czy mały rośnie

Teorma,Lady czekam na piękne 2 krechy

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 08:58   #1569
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Dziewczyny, ale mi sie slabo zrobilo. Zrobilam test dzis rano i w miejscu T widze cien kreski. Blady, jasny, leeeekko rozowy. Nigdy nie mialam cienia cienia, nawet nigdy nie widzialam, gdzie mialaby byc ta druga kreska, wiec teraz nie wiem, o co chodzi. Któras z Was tak miala ostatnio??
Baaaa. Chyba, jak większość tutaj. Teraz śpi krecha w łóżeczku po tym, jak mnie obudziła po 6tej.

Cytat:
Odbyłam wczoraj poważną rozmowę z Tżtem bo czuję się samotna w naszym związku i samej już nie mam siły się starać bo i tak jest tak samo. Prawie nie gadamy, seks zawsze ja inicjuję nie spędzamy razem czasu, już nawet nie domyśla się kiedy się źle czuję i jest mi smutno.. przykre że jesteśmy 5 lat razem a on jakby mnie nie znał. Tak więc po burzliwej rozmowie.. a może monologu, bo mało co się odzywał, spędziliśmy cały wieczór razem i po raz pierwszy od niepamiętnych czasów sam się do mnie dobierał a później graliśmy w eurobiznes bo miałam akurat na to ochotę. Ciekawa jestem tylko na jak długo coś zmieni moja wielka przemowa....
A z tych bardziej pozytywnych rzeczy to ZDAŁAM egzamin zawodowy i to bardzo dobrze nawet Z 1 części miałam 86% (od 50 zal) z 2 90% (od 30 zal) a z praktycznej 92% (od 75 zal) Tak więc mam wykształcenie zawodowe pełne

WITAM NOWE DZIEWCZYNY!!!!
Najważniejsze, że zadziałało.

Cytat:
Jestem jestem! Mamy synka
Armata jak sie patrzy
Wazy 240gr i wszystko ok. Ma dlugie nogi, wszystkie pomiary w porzadku.
Gratuluję syna! O, kolejny LeBron James. Mi przez pół ciąży lekarz mówił o długich nogach i jakoś nie ufałam sprzętowi, bo zawsze mówiłam, że przecież ma jakiś zakres błędu. A tu bach, młody się urodził mając 60cm. Teraz to prawdziwy byk. Jest większy od niektórych dzieci miesiąc starszych.

Cytat:
Moja babcia mawiała, że jak się sami chłopcy rodzą to będzie wojna. Dziadek się irytował, twierdził odwrotnie -że faceci po prostu pójdą na wódkę a to baby się kłócą na zabój

Sprawozdanie:

Małe z głową na samym dole dr powiedziała 'mój Boże' i przeszła na transwaginalne- dopiero w ten sposób zobaczyła mózg i głośno odetchnęła po badaniu dr przyznała, że aż się jej gorąco zrobiło w pierwszej chwili.

Potem już przez brzuch -rączki za główką ziewanie .....570gr i 100% dziewucha
Tż rozczarowany, ale już w domu całował bebech.

Prawdopodobnie będzie Hania

Aha, znów tydzień do przodu czyli nowy tp to..... 31 grudnia
dla tż-a, dla Hani! Ja na tp też patrzę z dystansem. Młody rósł jak na drożdżach, termin porodu co wizytę, to miałam wcześniejszy. Z OM wychodził na 22.06, a z usg najwcześniejszy na 11.06 chyba. Urodziłam tydzień po terminie. 28.06

Cytat:
Bry

U mnie też CHŁOPAK
Tak jak przeczuwałam

Cebulko gratki
Chłopaki są super.

Dzień dobry. To sobie ponadrabiałam.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 09:07   #1570
lady_malgo
Rozeznanie

Hej, ja jeszcze śpię. U mnie chyba nic z tego. Cycki mniej bolą i cała jestem spuchnięta, mam podkrążone oczy i brzuch nad ranem (a raczej ból) wyrwał mnie ze snu. Teraz jak siedzę to nie boli.
Kurde już któryś cykl z rzędu mam tak, że ten brzuch boli mnie nad ranem nie do wytrzymania...

No to na wątku przewaga chłopaków!

Santom- 20 tyś !!!! WOW też chcę :P

Mikołaj ładne imię, Mirek mi się nie podoba... znam samych mega dupków o tym imieniu. Niestety.

Nie pamiętam co komu miałam napisać chyba rzeczywiście nieprzytomna jeszcze jestem...
Toerma czekamy na relację...

26.06.2010-
lady_malgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 09:13   #1571
iza243
Zakorzenienie

Co myślicie o tych botkach? http://allegro.pl/nowe-clarks-botki-...521404799.html

Stary 2013-09-07, 09:14   #1572
cebulova
Zadomowienie

Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
gdzie ty masz slonce ?
Jak to gdzie? Za oknem. A u Ciebie niet?

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość

Tż już czuje?
Jeszcze nie, pewnie za tydzien da sie poczuc ręką.

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość

Gratuluję syna! O, kolejny LeBron James. Mi przez pół ciąży lekarz mówił o długich nogach i jakoś nie ufałam sprzętowi, bo zawsze mówiłam, że przecież ma jakiś zakres błędu. A tu bach, młody się urodził mając 60cm. Teraz to prawdziwy byk. Jest większy od niektórych dzieci miesiąc starszych.
Mówisz? Czyli co? Szukac mam mega gondoli juz? :p
U synka wyglada to tak, ze kosc udowa wskazuje na tydzien starsze dziecko niz reszta pomiarow.

A ja rosnę i rosnę
Stary 2013-09-07, 09:17   #1573
teorema
Wtajemniczenie

Dziewczyny, donosze, ze niestety nic z tego.
Z samego rana powtorzylam test (ta sama firma, Unitest z Rossmanna) i tym razem zamiast bladzitkiej kreski rozowej (jak wczoraj...) pojawilo sie w miejscu T po prostu przezroczyste pole, gdzie bylaby krecha, gdybym byla w ciazy... A do tego od razu zaczelam plamic na brazowo, weiec zaczyna sie okres.

Slowem wyjasnienia: wiele tazy kupowalam Unitest i przenigdy nie pojawilo sie nic poza doskonale bialym polem (i oczywiscie kreską C). Nie bylo ani pod slonce, ani pod lampę widać nawet gdzie mialaby byc ta druga kreska
Wiec nie wiem, jak to rozumiec, moze cos bylo i ucieklo, dlatego kreska jest dzis bledsza...

Tak czy inaczej nauka plynaca z tego incydentu: musze szybko wziac slub, zeby byc juz zona, jak zajde w ciaze!!
I nigdy wiecej testow z Rossmanna!!!!!
teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 09:22   #1574
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Z samego rana powtorzylam test (ta sama firma, Unitest z Rossmanna) i tym razem zamiast bladzitkiej kreski rozowej (jak wczoraj...) pojawilo sie w miejscu T po prostu przezroczyste pole, gdzie bylaby krecha, gdybym byla w ciazy... A do tego od razu zaczelam plamic na brazowo, weiec zaczyna sie okres.

Slowem wyjasnienia: wiele tazy kupowalam Unitest i przenigdy nie pojawilo sie nic poza doskonale bialym polem (i oczywiscie kreską C). Nie bylo ani pod slonce, ani pod lampę widać nawet gdzie mialaby byc ta druga kreska
Wiec nie wiem, jak to rozumiec, moze cos bylo i ucieklo, dlatego kreska jest dzis bledsza...

Tak czy inaczej nauka plynaca z tego incydentu: musze szybko wziac slub, zeby byc juz zona, jak zajde w ciaze!!
Bardzo mi przykroMoim zdaniem mogła to być ciąża biochemiczna i nie utrzymała się

Stary 2013-09-07, 09:25   #1575
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

a rzucałyście może palenie przy okazji ciąży?
też mam dużo (ZA dużo) na plusie bo aż 8,5kg, ale gin mówi, że w karcie widać, że na początku do 12tc przybrałam 5kg a dalej już powoli szło. i mówi, że często tak jest u tych, co przestały palić.
Ja rzucałam
liczyłam wczoraj, że jak będę tyła na miesiąc tyle co teraz to w sumie będzie 16 kg ale jakiś kalkulator na necie pokazuje nawet 20 kg

Znalazłam wczoraj w SH fajne spodnie ciążowe z h&m mama, nawet już szłam z nimi do kasy. Ale to był rozmiar L, takie w tyłku wielkie, że stwierdziłam że jak tyle przytyje to sobie strzele w łeb. I kupiłam 2 pary normalnych spodni, tylko trochę większe niż zwykle nosiłam
Oglądałam ubranka dla dzieci, ale wczoraj była dostawa to było dość drogo - 8-10 zł. Nie opłaca się, bo znalazłam na all hurtownie w kielcach, gdzie mają np. śpiochy po 12 zł, kaftaniki po 6-8 zł, itp.
W moim koszyku było wczoraj tego za 400 zł jak się rozpędziłam

Cytat:
U nas byl brat, wpadl z piwkiem na meczyk. A moj tz to widze, ze peka z dumy i radosci na synka, choc sie oficjalnie do tego nie przyznaje. Caly czas tylko powtarza, ze fiutek ma niemal 6mm

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość

Zabieram się do roboty w domu, trza ogarnąć ten syf
Oj, u mnie też dzisiaj roboty. Od nie pamiętam kiedy mam wolną sobotę, więc trzeba wszystko ogarnąć

Cytat:

Pisałyście o wadze.Ja dziś zaczynam 25 tydzień i mam dokładnie 7,5 kg na plusie.Ale od początku sierpnia(diety cukrzycowej)przytyłam tylko 0,5 kg.
Ale zazdroszczę! czy ta dieta jest w wątku "słodkie mamy" Kocurka? Drogie są te dania? ;>
Może chociaż w połowie bym ją wprowadziła

Cytat:

Nie pamiętam co komu miałam napisać chyba rzeczywiście nieprzytomna jeszcze jestem...
Toerma czekamy na relację...
Nic nie miałaś pisać ,tylko robić test

TEOREMA!!! Hop hop!!

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
Hmmm... ja wolę gładsze i tańsze
Jestem takim niszczycielem butów, że masakra
Nie są złe, ale ja bym SOBIE nie kupiła

Cytat:

Przykro mi

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 09:25   #1576
czarna_mala
Zakorzenienie

Witam Dziewczyneczki, wpadłam tylko na chwilę, testowałam rano i wyszła jedna kreska będę później jak ogarnę okna...
czarna_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 09:35   #1577
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

Ale zazdroszczę! czy ta dieta jest w wątku "słodkie mamy" Kocurka? Drogie są te dania? ;>
Może chociaż w połowie bym ją wprowadziła

[/COLOR]Hmmm... ja wolę gładsze i tańsze
Jestem takim niszczycielem butów, że masakra
Nie są złe, ale ja bym SOBIE nie kupiła
To nie jest w sumie jakaś dieta ze specjalnymi daniami.Chodzi o to żeby jeść małe porcje a często(co 2-3 godziny).Bo wtedy organizm sie przestawia i "wie" że nie musi magazynować bo za niedługo bedzie kolejna porcja.Wtedy też cukier nie spada.Oczywiście trzeba zrezygnować ze słodyczy,słodkich soków i fast foodów.Ogólnie często słyszałam ze na dietach odchudzających trzeba jeść mało a często.Nie wierzyłam że to działa.Oczywiście w ciaży na tej diecie nie wolno się odchudzać trzeba jeść posiłki tak żeby w każdym było:białko,węglowodany,t łuszcze i warzywa.

Dzieki za opinieZastanawiam się nad nimi.Też zawsze kupowałam buty za ok 100 zł ale teraz tż powiedział mi zebym sobie kupiła porządniejsze
Cytat:
Napisane przez czarna_mala Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyneczki, wpadłam tylko na chwilę, testowałam rano i wyszła jedna kreska będę później jak ogarnę okna...

Edytowane przez iza243
Czas edycji: 2013-09-07 o 09:43
Stary 2013-09-07, 09:39   #1578
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:

:-(

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 09:40   #1579
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Mówisz? Czyli co? Szukac mam mega gondoli juz? :p
U synka wyglada to tak, ze kosc udowa wskazuje na tydzien starsze dziecko niz reszta pomiarow.
W załączniku mój L. 12 sierpnia, czyli miał 1,5 m-ca. Wciąż jeździmy w gondoli, ale daje nam jeszcze maksymalnie miesiąc.

I jeszcze śpiący aktualnie wrzaskun.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez czarna_mala Pokaż wiadomość
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130812_170332-male.jpg (49,8 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02783-male.jpg (64,7 KB, 34 załadowań)

Leon
Stary 2013-09-07, 09:45   #1580
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiscie mam schizy czy mały rośnie
nie schizuj ja bylam na diecie od 13 tc, mloda urodzila sie w 37 tc wg lekarzy i wazyla lekko ponad 3 kg wiec do terminu by przypakowala jak trzeba zreszta ty jestes szczupla tz z tego co kojarze tez wiec po kim mlody ma byc paczusiem?

Cytat:
Jak to gdzie? Za oknem. A u Ciebie niet?
D
noo juz sie pojawilo

Cytat:
przykro mi

elunka co do diety to tak jak Iza napisala, czesto a mniej no i do kazdego posilku najlepiej duuuzo warzyw, nic smazonego, najlepiej gotowane na parze, zero slodyczy, cukru i slodkich gazowanych napojow. w sumie to idealna dieta ktora przygotowuje psychicznie do karmienia piersia
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 09:52   #1581
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Postaram się zrezygnować ze słodyczy i fast foodów, bo na razie to moja zmora.
Kawy i herbaty nie słodzę, piję tylko wodę niegazowaną, więc może jakoś podołam
Dzięki

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 09:53   #1582
lady_malgo
Rozeznanie

Cytat:
Całkiem niezłe Miałam kiedyś podobne tylko bez kokardki. Ciekawe czy wygodne??

Elunka- Ja już wczoraj napisałam, że nie będę wariować z testem skoro miała @ być dop dzisiaj. Czekam do poniedziałku i ewentualnie jak @ nie będzie to na betę od razu pójdę bo w moim przypadku pozytywny tes ciążowy nie jest miarodajny.

26.06.2010-
Stary 2013-09-07, 09:53   #1583
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
Bardzo mi przykroMoim zdaniem mogła to być ciąża biochemiczna i nie utrzymała się
Calkiem mozliwe...
Cytat:
Przykro mi

Dzieki wszystkim
Dziś mam duzo pracy, wzielam dodatkowe zlecenie i taki piekny dzien spedze przy kompie, ehhh.
Milego weekendu!
Stary 2013-09-07, 09:55   #1584
lady_malgo
Rozeznanie

Kurdę no... liczyłam jednak na te 2 krechy u Ciebie Teorema Z całego serca Ci ich życzyłam ..

26.06.2010-
Stary 2013-09-07, 10:21   #1585
cebulova
Zadomowienie

Anoxe, no rzeczywiscie spory ten Twoj Leonek. A jaki ma sliczny pokoik.

Teorema, wielka szkoda. Badalas moze kiedys progesteron? Moze masz niedomoge i dlatego polecialo. U mnie to byl glowny problem.

Iza, buty fajowe. Podobaja mi sie.
I TZ ma racje, zeby kupic porzadniejsze. Moj tez mi to zawsze powtarza.

Glowa mnie cos pobolewa. Ide chyba kawe trzasne, bo chyba mi cisnienie leci w dol.

A ja rosnę i rosnę
Stary 2013-09-07, 10:32   #1586
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurdę no... liczyłam jednak na te 2 krechy u Ciebie Teorema Z całego serca Ci ich życzyłam ..
Wiem, Lady ja tez liczylam, myslalam, ze moze sie uda bez inseminacji jednak.
Jak zrobilam test o 6 rano, to polozylam sie spac dalej w sumie niezrazona, a pozniej sobie przypomnialam, ze mam JUZ 29 lat... i chociaz nadal sie czuje jak 20-latka, to jednak natura to natura. Zaczynam czuc lekka presja czasowa. Dodatkowo TZ nie ma doskonalych wynikow, jeden parametr budzi niepokoj lekarza, wiec my mamy w sumie pdowojny kłopot.
A TY jestes duzo mlodsza, szczesciaro, mozesz jeszcze dlugo sie starac, choc rozumiem Twoje odczucia doskonale, wierz mi.
Cytat:
Teorema, wielka szkoda. Badalas moze kiedys progesteron? Moze masz niedomoge i dlatego polecialo. U mnie to byl glowny problem.
Chyba akurat progesteronu nie badałam. Mialam caly plik badan, ale tego nie pamietam. Tylko ze ja nawet nie wiem, czy doszlo do czegokolwiek tak ostatecznie... Niepewnosc jest straszna!

Szukam sukienki slubnej, polecicie jakies strony??? zanim zaczne chodzic po salonach, chce sie rozejrzec, ale sklepy typu Cymbeline itp. maja zbyt dzikie sukienki jak dla mnie. Szukam krotkiej lub minimalistycznej..

Kurde, a mialam tłumaczyc ksiażke, wrrr!!!
Stary 2013-09-07, 10:45   #1587
lady_malgo
Rozeznanie

No niby mam 24 lata, ale hormony do dopy i ta endo pierd... nie daje mi spokojnie spać po nocach.
Teorema- Ty młoda jeszcze jesteś !!! 29 to wcale nie jest dużo. :P

26.06.2010-
Stary 2013-09-07, 10:56   #1588
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee
Dot.: Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:
Anoxe, no rzeczywiscie spory ten Twoj Leonek. A jaki ma sliczny pokoik.
Kochana, to nie jest niestety jego pokoik. To tylko jego kącik.

Leon
Stary 2013-09-07, 11:12   #1589
cebulova
Zadomowienie

Teorema, prosze Cie skarbie, zbadaj ten progesteron koniecznie. To bardzo wazny hormon, jesli masz niedomoge to zadna ciaza sie bie utrzyma. Od tego powinnas zaczac. Zbadaj 7 dni po owulacji. Jesli bedzie ponizej 10 to konieczna bedzie suplementacja duphastonem. Ja w drugim cyklu brania dupka zaszlam w ciaze.

Anoxe, niewazne czy kącik czy pokoik, wyglada bardzo sympatycznie

Wypilam kawe i glowa przeszla.
Wstawilam pomidorowa, bedzie dzis na obiad. Dlugo za mna chodzila i w koncu sie za nia zabralam.

A ja rosnę i rosnę
Stary 2013-09-07, 12:12   #1590
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
No niby mam 24 lata, ale hormony do dopy i ta endo pierd... nie daje mi spokojnie spać po nocach.
Teorema- Ty młoda jeszcze jesteś !!! 29 to wcale nie jest dużo. :P
Dzięki za pocieszenie
Cytat:
Teorema, prosze Cie skarbie, zbadaj ten progesteron koniecznie. To bardzo wazny hormon, jesli masz niedomoge to zadna ciaza sie bie utrzyma. Od tego powinnas zaczac. Zbadaj 7 dni po owulacji. Jesli bedzie ponizej 10 to konieczna bedzie suplementacja duphastonem. Ja w drugim cyklu brania dupka zaszlam w ciaze.
W pon. mam lekarza, wiec poprosze o skierowanie. Chociaz w sumie ten cykl bedzie juz z inseminacja, wiec i tak dostane duphaston, bo oni zawsze przepisuja przy tej procedurze...

Czy sadzisz, ze powinnam powiedziec lekarzowi, ze na tescie cos widzialam?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości