|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 | |||
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Re: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 20
Cytat:
a w dzień co.jakieś 3h zmieniam więc wychodzi mi 5( czasem 4 jak się zapomnę) dziennie. i nie mamy z pupka .żadnych problemów, młoda.się nie skarży więc chyba jest.ok. no właśnie to zmienianie co chwila przy wielo trochę mnie przeraża... No ale mam te 8 kieszonek i 40 sztuk tetry więc przydałoby się zacząć używać ![]() ale naprawde musielibyśmy się przeprowadzić najpierw bo tutaj mi pranie schnie 2dni a w suszarke nie chcemy inwestować bo potem się z tym sprzętem bujac trochę ciezko ... Cytat:
Cytat:
![]() Wydaje mi się, że wystarczy tyle nosić ile dziecko.potrzebuje. Nelcia Nelcia się dobrze czuje też w innych okolicnosciach przyrody więc trzeba jej je zapewniać. a może u Twoje znajomej.to taki etap? My z podobnego wychodzimy właśnie. i nie aws zdarzyło mi sie jeść obiad z Sofia przyjęta do cyca. Byly dni, że wisiała na nim.cały czas a ją jednak z czego jak z czego ale z jedzenia zrezygnować nie umiem (i nie. chce ![]() co do wagi to jeszcze nas pewnie Nelcia nie raz przegoni ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-09-06 o 21:56 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4472 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
uff zamiast spać to nadrabiam
![]() Banka dzięki za skany pokażę mężowi ![]() Veronic współczuję problemów brzuszkowych. U nas też nadal są. A czasem nie ma i też się ,,boję"planować dzień, bo ona wtedy tak strasznie się drze... biedne te dzieciaczki. ![]() prodiament śliczna córcia ![]() Sharp ![]() ![]() ![]() ![]() Ashy, Justyna ![]() ![]() anoxe jaki już Leoś duży o wooow... ![]() diabli my dziś miałyśmy taki,,sabat czarownic" jak to nazywamy ![]() ![]() MYsia a ja kocham Ciebie, bo wczoraj poczytałam Tracy i uwaga: moje dziecko i wczoraj i dziś zasnęło samo w łóżeczku ![]() wczoraj usnęła o 22 to o 5 pobudka na jedzenie. dziś usnęła o 20.30 i narazie śpi. W poniedzialek zamówię sobie tą zaklinaczkę ![]() Justi ![]() ![]() Szprotka kurde przekichane masz, że teraz problem z laktatorem;/ U mnie pomimo zapalenia mleczko leci do laktatora. color fajny wózek, śliczny Tymek ![]() Nasza mała też dziś marudna była... Byłam u gina na kotrolę po porodzie. Lepiej późno niż wcale. Wszystko pięknie pogojone, jajniki, macica wszystko w porządku. I mieszcze się w spodnie sprzed ciąży ![]() ![]() ![]() Ok idę spać:P Ciekawe na jak długo ![]()
#4473 |
Zakorzenienie
|
Re: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
dziewczyny wybaczcie mu literowki
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4474 | |||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Co do łyżeczek mam 2 plastikowe , z takiego grubszego plastiku. Niebieską i żółtą ![]() Cytat:
prawie całą;-) coś czuję że zimą to albo na styk,albo spacerówka już raczej Cytat:
Cytat:
Mi też włosy lecą koszmarnie!! Są wszędzie,na poduszce,w Tymka pieruszce,wszędzie!:bangh ead: Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4475 | ||||
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
![]() 2. W imieniu Julci dziękujemy za komplement, ale i tak każda mama uważa, że jej dziecko jest najśliczniejsze i tak ma być - dla każdej z nas jej własne dziecię to ślicznotka/przystojniak ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
To mój mężuś podobnie - dzisiaj odkryłam, że w pokoiku dziecięcym leżą w Julki szafie płytki łazienkowe - resztki z remontu. A ogólnie te resztki w postaci wałków/pędzli/cekolu/płytek/narzędzi wszelakich, porozkładane są w każdej szafie w całym mieszkaniu i nie mogłam się doprosić o porządek po urządzeniu mieszkania. Teraz będę go musiała sama zrobić i zatachać wszystko do piwnicy, bo mam weekendowego męża i jak przyjeżdża to dopada do dziecka i na nic nie ma czasu ![]() Cytat:
![]() 2. Odnośnie włosów - to jakaś masakra, bo mi też wyłażą garściami - jeszcze trochę i zostanę łysa, a przynajmniej prześwity plackowate mi wyjdą ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my mamy projektor biedronke http://allegro.pl/lampka-nocna-biedr...512176891.html ale jest bez melodyjek itd. http://allegro.pl/zb32-lampka-zolw-p...491714666.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4477 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 2. Przerobiłaś po kolei te wszystkie kroki opisane w książce? Jak ja dziś swoją zaczęłam poklepywać po pleckach, to się rozwyła jeszcze bardziej ![]() 3. a do gina jeszcze sie po porodzie nie wybrałam... aż wstyd się przyznawać ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4478 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
diabli zazdroszcze miłego dnia ![]() Dobranoc wszystkim! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4479 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki za odp
![]() jak mu nie przejdą te krostki do jutra to kupię nadmanganian ![]() justi- super,ze basen się Bartusiowi podobał ![]() sharp- ![]() (obrotów zazdrościmy ![]() ![]() ![]() ![]() vil- fajny ten śpiworek do wózka ![]() ![]() ![]() banka- a takie słoiczki mają chemię? przecież to tylko np marchewka plus woda i tyle... na gerberkach i bobowicie jest napisane 48 h ,czyli może to wystarczyć nawet na 3 karmienia na początku ![]() == Młody dzisiaj chyba się zmęczył tym płaczem...;P bo spał od 17 do 21, aż byłam w szoku, potem się przebudził, szybka kąpiel we wiaderku ,cycuś i spanko ![]() ciekawe kiedy się obudzi ![]() ![]() i czy z płaczem... Dziewczyny marzę o tym,żeby w końcu moje dziecko budziło się bez krzyków i płaczu ![]() ![]() cloche- my już próbowaliśmy chyba wszystkich pozycji świata w trakcie jego napadów bólu... jedyne co jak chcę się położyć to najpierw muszę go ululać w pozycji "kołyskowej" i potem tak jak pisałaś położyć się pod kątem ok45 stopni i trzymać go w takiej pozycji cały czas. takie trzymanie na kolanach nie przejdzie ![]() ![]() co do mleka,to powiem Ci , że w ogóle go nie piję ![]() ![]() kto pytał o jaglankę ? ![]() ![]() tak chcę dawać taką zwyczajną - ugotowaną a potem zmiksowaną ![]() myślę, że skupię się głównie na niej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4480 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Sharp mala boska a ta kieckaaa lovvvv sliczna
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4481 |
Wtajemniczenie
|
cloche-
W nigdy nie miał krwi w kupce ![]() nigdy żadnej wysypki ![]() tylko ból brzuszka- prężenia, krzyki, wycie, puszczanie z bólem bączków na początku były: (czyli przez prawie 3 miesiące ... ![]() - strzelające straaaasznie luźne kupki- wręcz sama woda - kupki z bąbelkami powietrza - straszne przelewania w brzuszku- bardzo słyszalne i wyczuwalne pod ręką po delicolu i dicoflorze: - kupki zrobiły się gęstsze - i stopniowo były coraz to mniej zagazowane to objawy nietolerancji laktozy... --- idę spać ,DOBREJ NOCY ![]() ![]() jutro chyba nie będę się udzielać, bo muszę się ogarnąć - pofarbować włosy, potem musimy dokupić wino i soki, zawieźć je do restauracji, bo w niedzielę mamy chrzest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4482 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Veronic ale my mamy problemy! No nie takie jak niektóre z was ale mamy;-)
Majka nam ostatnio płacze dużo (więcej niż kiedyś) i nie za bardzo wiemy czemu. Może to ten skok, może zęby...zobaczymy. Dopiero niedawno zaczęła podnosić główkę i trzymać w miarę stabilnie leżąc na brzuchu - przez chwilę myślałam że coś jest nie tak....Ali testy alergiczne nic nie wykazały i nadal nie wiadomo skąd ten katar był. Teraz tylko co kilka dni się pojawia. Ma też na pupie mega krostki. Tzn raz ma raz nie ma. Nie może za długo leżeć w pieluszce mokrej bo bum. Krostki. Jak chcę z nimi wyjść na spacer to planuje to już poprzedniego dnia. O której, jak, czy ktoś mógłby mi pomóc itp... A i tak to jest meeega wyprawa. 6kg dziecka + gondola w prawej ręce i 6kg dziecka + gondola w lewej. A u tak się ledwo mieszczą w nich. A spacerówki są jeszcze cięższe ![]() Mi włosy wypadają garściami! Aż mnie samą zaczęło to obrzydzac. Mam szampon na wypadanie włosów i jem bellise. Może pomoże. Ogólnie jest wesoło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4483 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://wybierammacierzynstwo.pl/warsztaty/konin Axella albo warszawianki, może się wybierzecie i zdacie nam relacje? ![]() i jeszcze jedno, polecajcie ciężarnym znajomym ![]() http://www.szczesliwe.macierzynstwo....czesliwa-mama/ ---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:39 ---------- Cytat:
![]() macalam wczoraj u znajomej kilka pieluch pampers sleep&play, active, premium, dada, toujours, (bo ona nałogowo kupuje wszystkie i testuje - mala ma wielkie przeboje ze swoja delikatna pupcia i nic jej nie podchodzi. maja chyba więcej kosmetykow do tylka niż ja zwykłych hehe) i pierwszy raz miałam w rekach lidlowskie toujours - w dotyku chyba milsze niż dady, probowala ich ktoras? ---------- Dopisano o 01:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() czyli na cycu chcesz po 4? nie czekasz do 6? ![]() oswieccie mnie, bo nadal mam dylemat. jeśli okaze się, ze musimy się rozstać z cycem, to: 1) od razu przestawiam mala na mm 2) daje mm najpierw raz - na noc 3) raz dziennie w ciągu dnia (żeby nie było przebojow brzuszkowych w nocy) takie wersje otrzymałam od roznych osob i nie wiem co z tym fantem zrobić ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:54 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ---------- studiowałam dzisiaj trochę tematy zywieniowe, przekopałam się przez strone hippa, następnie na palete wzielam kaszki...i podjelam decyzje, ze holle rzadza ![]() fajna strona, poczytajcie. http://blog.sprytnamama.pl/2012/02/k...ezmleczne.html jeśli ktoras planuje podawac kaszki na swoim mleku (nie wylewajcie zapasow!) http://blog.sprytnamama.pl/2011/05/k...eku-matki.html gluten http://blog.sprytnamama.pl/2011/07/g...e-dziecka.html http://blog.sprytnamama.pl/2013/08/kaszka-manna-wprowadzamy-gluten.html gdyby ktoras chciała chomikowa słoiczki...(my zbieramy po przecierach - cala rodzina zaangazowana hehe) http://blog.sprytnamama.pl/2011/05/s...ej-roboty.html o zywieniu słoiki kontra domowe http://blog.sprytnamama.pl/2011/03/czym-zywic-bobasa.html pieluchy http://blog.sprytnamama.pl/2011/06/p...razowe_13.html ktoras pytala o herbatki na laktacje... http://blog.sprytnamama.pl/2011/11/h...acych-mam.html |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4484 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE
Cytat:
Mysle ze sloik i dluzej bylby dobry tylko producent musi cos napisac na opakowaniu by matki-oszczedne nie potruly dzieci jadac kilka dni na jednym sloju hehe. ![]() Ja i tak wszystko co pozniej z miesem bede robic sama, po tym jak uslyszalam ile jest akcji co chwile z momem, jakimis rzeczami to brr, wole miec kontrolę nad mieskiem, choć wiem że 100% gwarancji nigdy miec nie będę ![]() ![]() Czemu rano nie budze się tak wyspana jak teraz.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4485 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 02:33 ---------- Poprzedni post napisano o 02:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 02:38 ---------- Poprzedni post napisano o 02:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 02:43 ---------- Poprzedni post napisano o 02:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 02:57 ---------- Poprzedni post napisano o 02:43 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4486 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 03:17 ---------- Poprzedni post napisano o 03:08 ---------- Cytat:
![]() i Karolcia superowa, ale to oczywiste i już wiesz hehe. mala dama! piekna sukienka, cudowne baletki! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 03:20 ---------- Poprzedni post napisano o 03:17 ---------- nie zbieraj sloikow ![]() ![]() ---------- Dopisano o 03:26 ---------- Poprzedni post napisano o 03:20 ---------- KOCHANE!!! TAKI WAZNY APEL. JESLI JESZCZE KTORAZ Z WAS BEDZIE OBCINALA WLOSY (MEGAMORFOZA METAMORFOZA Z DLUGICH NA KROTKIE) TO PROSZE O WSPARCIE FUNDACJI RAK'N'ROLL ![]() http://raknroll.pl/o-fundacji/z-zycia-fundacji/daj-wlos/2040 ---------- Dopisano o 03:29 ---------- Poprzedni post napisano o 03:26 ---------- Cytat:
fiu fiu zdolniacha! ![]() ![]() ![]() nadrobiłam, ide spac, bo zaraz się obudzicie, a nie mogę być wiecznie na tylach hehehe Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-09-07 o 02:48 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4487 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Dot.: Re: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERW
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 03:40 ---------- Poprzedni post napisano o 03:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a ja do gina jeszcze nie dotarlam... ![]() ---------- Dopisano o 03:42 ---------- Poprzedni post napisano o 03:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 03:44 ---------- Poprzedni post napisano o 03:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 03:47 ---------- Poprzedni post napisano o 03:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ejjj to Ty jesteś strongwoman, ja sama Nele mam problem podnieść, z gondola nie daje rady ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4488 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
udanej imprezy:-* Cytat:
Cytat:
![]() Witam lasencje;-) Słonko za oknem. Zapowiada się ładny dzionek. Wczoraj Tymek bawił się w terrorystę i całkiem sprawnie mu to szło. Leżeć nie,w leżaczku nie,pić nie,jeść cyca tak ale tylko nosząc go na rękach!!! Wtedy jadł,a mi nogi do tyłka wchodziły. Jak tylko usiadłam to odrywał się od cycka i ryk! Wczoraj cały dzień ani dobrze nie pospał,ani nie poleżał tylko marudził i płakał. Ciągle na rękach. Mąż wraca z pracy po 18stej. Zjadł i go zabrał bo nawet obiadu nie zjadłam,a kręgosłup mało nie strzelił. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4489 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Witamy się w 4mc.. Zaraz minie pol roku, rok.. Ach.. Z pobudka o 6 wtf?
Eh, padam na ryj jestem skrajnie zmeczona a ona nie zasypia w domu. Spacer w pizamie mnie czeka.. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cieszę się, że u Was Tracy działa ![]() ![]() ![]() lecimy na basen zaraz ![]() i patrzcie co kupiłam :P http://allegro.pl/show_item.php?item=3529611900
![]() ![]() |
![]() |
#4491 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja bym chciala jeszcze wytrzymac do konca 5mz na mleku bo mnie kusi ta marchewka ![]()
![]() |
#4492 |
Zadomowienie
|
Mysia,
![]() ![]() ![]() diabli, co do mm. My byliśmy u lekarza w czwartek pierwszy raz od skończenia 2 tygodnia życia Leona. No i lekarce powiedziałam, że niestety nie jesteśmy na kp, tylko na mm. Spytała tylko dlaczego, i, że tak bywa. Bardzo się bałam, bo ona jest bardzo za kp, zaleca do 1 rż. Ale ja nie o tym. Mówię jej, że mamy problem z kupkami i to pewnie wina mm, już chyba wypróbowaliśmy wszystkie (z wyłączeniem HA, itd.). Powiedziała, że kolor kupki nie jest ważny, najważniejsza konsystencja itd. (ale też nie o tym chcę Ci powiedzieć ![]() ![]() ![]() ![]() A co do obiadków dla dzieci. Mojej sąsiadce córka w ogóle nie chciała jeść takich domowych, tylko słoiczki. ![]() ![]() Tak czytam o wagach Waszych dzieci, że mają ok. 6kg, to dochodzę do wniosku, że L. się zbuntował i stwierdził, że skoro jest najmłodszy na wątku, to chociaż będzie największy. ![]() ![]() antoinette, oczywiście, że możesz dołączyć. Napisz co tam potrzebujesz najlepiej z fotką. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No chyba, ze coś za często jadłaś i się skumulowało i teraz alergia. U mnie tak z czekoladkami ![]() Potówki raczej blisko buzi w tych fałdkach. Nadmanganian hmmm stosowalam, ale czy pomaga? Jest lepiej, ale od ręki nie znika.
![]() |
#4494 |
Zakorzenienie
|
No i w wozku zasnela od razu
![]() ![]() Ja nie wiem co jest grane z tym spaniem w domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4495 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ----- ![]() Melduję, że Malutki zdrowy, waży 5950g i dzielnie zniósł szczepienie. Zawył przy wkłuciu, ale szybciutko się uspokoił przytulając swojego "patataja" ![]() Miałam o tyle rzeczy zapytać pediatrę, ale standardowo zagadała mnie co u mnie i u mojego brata i wyleciało mi z głowy ![]() Teraz sobie przysnął, więc matka ma chwilunię dla siebie. Otwierają dzisiaj u nas Top Secret, jest -20% na wsio, i mnie kusi, ale z drugiej strony przecież schudnę jeszcze dużo (taaak sobie tłumacz kobieto... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- edit... eh... już wstał... anoxee- czy Ty w swojej mieścinie masz dobrze zaopatrzony HM? Bo jak tak to i ja może bym Ciebie wykorzystała ![]()
![]() |
#4496 | |||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
hmm ![]() Cytat:
hee moj wogole kocha dlonie i gada namietnie do nich hehe Cytat:
Brawo za 4 mc dla Zuni Ja dopiero wstalam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4497 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4498 |
Zakorzenienie
|
Axela ty juz na spacerze? Moze za szybko sie poddajesz moze A duzo ma rzeczy ktore rozpraszaja ja kolo lozeczka a.moze poprostunkochs byc na swierzym powietrzu
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4499 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4500 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:32.