|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 |
Zadomowienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Przypomniało mi się, że któraś pisała, że dziecko ulewa więcej, czasami aż na podłogę. To przy kp czy mm?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4622 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
My! Przy mm.
#4623 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4624 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Diabli no właśnie widzę że nastawiasz się na najgorsze. A przecież są tu dziewczyny co na codzien karmią odciagnietym mlekiem. A narkoza rzeczywiście może zatrzymać laktacje? Tak wynika z badań? mam trochę wrażenie, że teraz się zadreczasz I Juz oplakujesz kp a masz duże szansę na kontynuowanie laktacji. A sama wiesz jakie tu znaczenie ma nastawienie psychiczne I wiara we własne cyce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4625 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas smoczek tylko do zaśnięcia, ale ciiii nie mówcie tatusiowi Paulinki, bo to moje dzieło, że odzwyczaiłam dziecko od smoczka na spacerach ![]() ![]() Odnośnie jabłuszka, to siebie już przerobiłam, jabłka, sok jabłkowy, buraczki ... Ja wiem czego to jest wina i coś za coś. Dawałam jej lek na kolki, który zmienia nieco konsystencję kupki na rzadsze, no i zmniejszyłam dawkę bo to najzdrowsze nie jest i chyba to może być przyczyna. Wydaje mi się juz zdrowsze jabłuszko niż jedna dawka więcej leku. Widzę, że Motylek pisała, że tam ma na mm, ja tak mam na kp.
Mam tylko jedno skrzydło ... A Ty masz skrzydło drugie ... Szczęścia nie trzeba szukać, spotyka się je przy okazji ![]() Edytowane przez xal Czas edycji: 2013-09-08 o 07:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4626 |
Zakorzenienie
|
Czy któraś z Was ma kwadratową parasolkę do wózka? jak to się sprawuje??
Mam już upatrzony komplecik torba+parasolka i od 2 tygodni rozkminiam czy kupić czy nie kupic, torba idealna ale parasolka kwadratowa.. No i męzu ze nie, że to będzie niepraktyczne i zeby bylo okrągła.. No a z okrągłymi parasolkami nie ma takiej torby jaką bym chciała 0 głównie o kolor chodzi.. no i nie wiem co robić... |
![]() ![]() |
![]() |
#4627 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
Cytat:
no kochana przez ciebie musialak kilka poobserwowac aukcji rzwczy boskie cmokkk z cyckami dasz rade trzymam kciuki oby to nie raczek i zebys wrocila szybko do Nelci z wielkimi cycorami wypelnionymi mleczusiem hii Cytat:
Ooo ja tez dostane lada dzien bleee Nocka u nss tez udana m. Wstal przed 5 zjadl i do 7,30 spal o 8 zjadl kasze i przedchwila zasnal ![]() Ja ide xhyba na kawke ![]() Pogoda od jutra do d...py ach i zacznie sie ubieranie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4628 |
Wtajemniczenie
|
wtajcie mamusie
![]() melduje posłusznie..że żyje ale ledwo ![]() ![]() u nas skok na pewno..Gabriel odstawia ranne i wieczorne cyrki..histeria..krzyki.. rozpaczliwe płacze...i nic nie pomaga..ani tulenie ani smoczuś ani zmiany pozycji..nawet moje robienie z siebie wariata ![]() ![]() ale to akurat to pikuś...da się przezyc.. gorzej z tym że w jednakowym czasie mam "skoczysko" Wiktorka...to już chyba apogeum rozpaczy...mój dwulatek ma ciężkie chwile a Ja przez to ledwo zipię ![]() najgorsze są momenty kiedy jedno i drugie rozpaczliwie płacze a JA nie wiem które wybrac i wziąć w ramiona... ![]() istny ból w sercu... Gabriel na ramieniu moim wisi a Wiktor wyciąga, ze łzami jak grochy w oczach, rączki żebym go przytuliła... lub wisi mi na nodze i tak spaceruje z dwoma wrzaskunami przy uchu....(w myślach czasem klnę jak szewc ![]() a czasem szybko odkładam jednego i biore drugiego i tak na zmiane przytulam ale to rozwiązanie jest do d..y..bo wtedy jest jeszcze większa rozpacz..... co zrobic.....i tak ich kocham! ![]() mam nadzieje ze szybko to minie..i znów będę miała milusie dzieci ![]() proszę o streszczenie ..nie dam rady tyle nadrobic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4629 | |||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4630 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wiecie co tak mi dzis rano łezka poleciała jak patrzałam na Nikusia mojego, bo równo rok temu - po moim pannieńskim ![]() ![]() cały czas go trzymam na pamiątke, nie potrafię go wyrzucić, leży sobie zapakowany w woreczku ![]() za tydzień mamy pierwszą rocznicę ślubu, pamiętam jacy bylismy wtedy szczęśliwi - przyrzekaliśmy sobie wieczną miłość i wiedzieliśmy już że będziemy mieli dziecko ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4631 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---- a u nas przy ćwiczeniu podnoszenia główki na brzuchu w końcu przestał się pojawiać bek, a zaczął uśmiech - na razie delikatny, ale to i tak postęp, hehe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4632 |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Dziewczyny nie wiem czy pomogę, bo może już próbowałyscie, ale u nas było tak samo i pomogła zmiana smoczka w butelce na większy. Tak ulewal, że w nocy się krztusil. ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4633 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() piękne ![]() a ja tej daty miałam ostatnią @...po 12-14 dniach zaszłam w ciąże ![]() też mam łzy w oczach..jak wspominam te piękne momenty ..i też mam schowane testy..i W. i G. z K. niestety nie mam bo i nie robiłam wtedy raczej nie wiedziałam o czymś takim i o ciąży dowiedziałam się po prostu po zatrzymaniu się @ i wizycie u ginka.... ![]() Cytat:
![]() za postęp ![]() ![]() mój Wiktor nie lubił leżec na brzuszku nigdy...i nie zmuszałam...teraz śpi nawet z nogami na ścianie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4634 |
Zakorzenienie
|
Halo
![]() wczoraj mieliśmy aktywny dzień ![]() ![]() mały był bardzo grzeczny, tylko oczywiście musiał się obesrać po szyje jak czekaliśmy na jedzenie ![]() ![]() ![]() dzięki Tracy jedliśmy wczoraj o ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- a i kończymy dzisiaj 3 miesiące ![]()
![]() |
#4635 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() ![]() ja tylko z doskoku,bo szykuję się na chrzest ![]() Młody przysypia ![]() całe szczęście dał mamie dzisiaj w nocy pospać ![]() motylek- masz rację muszę zrobić badania kupki, dzisiaj Młody rano strasznie stękał i użylam windi (już daaawno nie używałam), nie ukrywam, że trochę z własnej wygody, żeby nie płakał dzisiaj za dużo.... no i niestety kupa jest znowu zagazowana ![]() wracam do delicolu... widocznie zbyt szybko odstawiłam... marchewka- my mamy kwadratową parasolkę tako i jest spoko ![]() ada- hej ![]() ![]() ![]() ![]() MIŁEGO DNIA ŻYCZĘ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4636 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
My smigamy na wycieczkę korzystać z ostatnich podrygow lata
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4637 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4638 |
Zadomowienie
|
omg, dobrze, że wstałam o 6 bo się chyba nie wyrobię...od 6 w kuchni, z przerwą na wyjście do bankomatu (Helenka miała przymusowy spacer o 8...jest tak jesiennie, fajnie ) i odbiór krzeseł
![]() Ash- też marzę o dobrej książce, herbacie ze sokiem malinowym, wieczorze z deszczem w tle ![]() diabli- no, napisałam, że zapłacę z opóźnieniem za wagę. a krzesła już mam, fotkę wstawiam z dzisiaj rana ![]() ![]() dzięki Motylkowi nabyłam też karuzelę Wyspa Marzeń ![]() i...zapomniałam Wam napisać (jakby to była najważniejsza sprawa na świecie)- dostałam okres dwa dni temu prodiament- słodka ta Twoja córeczka ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- a, diabli- dzięki za notkę o smoczkach ![]() Veronic, Cloche - miłego świętowania! Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-09-08 o 11:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4639 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny katowickie, orientujecie się może na jakim zjeździe mam zjechać z A4 żeby najlepiej dojechać na Uniwersytecką pod Qubus?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4640 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to udanej wyprawy Cytat:
![]()
![]() |
#4641 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4642 |
Raczkowanie
|
dziewczyny - będę właśnie przygotowywać dynię do zamrożenia na zimę dla Julki (teść mi przywiózł "ekologiczną") i nie do końca wiem, jak się za nią zabrać, bo nigdy nie kupowałam tego warzywka. Mam wyskrobać ze środka te pomarańczowe farfocle bardzo dokładnie, czy tak pobieżnie? i czy skórkę zewnętrzną obrać cienko - tylko tę zgrubiałą widoczną część, czy ciąć głębiej w miąższ? I jak to obieracie w ogóle? - bo już samo przecięcie jej na pół było masakrycznie ciężkie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4643 |
Zadomowienie
|
Jeszcze a propos wypadających włosów, to mi też strasznie lecą.
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4644 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jakie ciacho robisz? - podrzucisz przepis? ![]() zastanawiałam się co to są "skiety" - aż musiałam sprawdzić w necie, hehe ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4645 |
Zadomowienie
|
prodiament- mus to mus
![]() ciasto - http://www.kwestiasmaku.com/blog-kul...sippi-mud-pie/ ziemniaczki- http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...m/przepis.html klopsiki - http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...i/przepis.html krem z pora- http://whiteplate.blogspot.com/2009/...pa-porowo.html zupa się dusi, ziemniaki podgotowane i zamarynowane, ciasto stygnie, idę podsmażać klopsiki i potem namalować sobie jakąś twarz ![]() jestem cyborgiem ![]() Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-09-08 o 12:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4646 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Przy większym otworze jest jeszczew gorzej bo nie nadąża łykać i otwiera szeroko dzioba łapiąc też powietrze ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ooo u nas też mnóstwo wiewiórek już zmieliło. Leca mi tak, że tak jak złapę to tak wyjdą. Nawet się nie czeszę już, bo pełno włosów jest. Mam atak mrówek ;( wszystkie pokoje na górze w mrówkach i nie wiem skąd, TŻ w pracy i tata już do nas jedzie z ratunkiem...
Nasza Miłość - Matylda ![]() 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was ![]() Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-09-08 o 13:27 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4647 |
Zakorzenienie
|
potrzebuje porady odnośnie karmienia piersią, bo nie jestem pewna czy robię to właściwie.
moja mała ma 5 tygodni i karmię na żądanie, wczoraj karmiłam ją tak: 8.00- 6 minut- prawa piers 10.00- 7 minut- lewa 13.00- 4 minuty- prawa 14.15- 10 minut- prawa 15.40- 4 minuty- lewa 17.10- 7 minut- lewa 17.30- 3 minuty- lewa 18.35- 5 minut- prawa 19.30- 7 minut- prawa 20.21- 15 minut- lewa wychodzilo mi srednio co godzine. powiedzcie mi czy ja za czesto zmieniam piers? i dlatego ona tak czesto placze o jedzenie i nie spi?? moze powinnam z jednej persi karmic dluzej, w sensie tak pol dnia, a pozniej zmienic na druga?? co ja robie zle? mama lipcowa |
![]() ![]() |
![]() |
#4648 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() byliśmy na wycieczce w zoo, mały oglądał antylope z bliska bo akurat podeszła ![]() ![]() jak wracalismy to już był głodny i urządzil dziki płacz, dopiero jak udalo mi się go uspokoić.. żelem do ząbkowania zjadł i bawi się dalej. Nasz Niki najbardziej się śmieje w foteliku w samochodzie, nie wiem czemu ale tam po prostu cały czas sie chichra z każdej mojej miny, szkoda że tak w domu nie ma ![]() Edytowane przez ankaaa206 Czas edycji: 2013-09-08 o 14:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4649 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i dodam coś od siebie: We wrześniu witają Was niemowlaki, co matkom z głów wyrywają kłaki ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4650 |
siedzę i myślę
|
Happy super te krzesła ! świetnie by pasowały do mojego białego stołu
![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:40.