|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
A ja mam romansa do mam kąpiących maluchy na gąbkach czy tych plastikach o fotę jak to wygląda w praktyce bo myślę nad kupnem
|
|
|
|
|
#482 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Ja jak nie wyspana to nerwowa i w ogóle. Tak piszecie o TZ ze kiepsko sie spisują. U mnie odwrotnie. Mąż super sobie radzi z Maja i pomaga w domu i jest mega cierpliwy i wyrozumiały dla mnie. A ja od kiedy zostałam matka stałam sie strasznie jedzowata zwracam mu uwagę nakazem kroku o byle g....jak Maja sie zajmuje to siedzę i sie lampie i komentuje co ma robić lepiej. Sama mam ochotę sobie palnac w łeb i dziwie sie ze TZ jeszcze tego nie zrobił. Ograniczył sie tylko do powiedzenia ze jest mu przykro ze traktuje go jak wroga musze popracować nad sobą....
|
|
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
oby coś innego szybko pomogło
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42690252]Joł!!! Nadrobiłam wszystko! A było tego spooooroooo.... Faktycznie mamy grzeczne dzieci :P Tari kochana nareszcie ![]() Ale przepis na ciasto zabójczy Dla słodkich mam idealny ![]() ![]() Ja bym nie mogła tyle słodkości jeść, choć lubię słodkie, to to dla mnie już przesada.Dotka ponoć przy mm można już w 4 m-cu, a przy kp w 6. Ja nie wiem jeszcze, na razie odciągam niebotyczne ilości, więc jedziemy dalej na cycu. W nocy poprzedniej odciągnęłam 460 ml!!!!! :O Aż sama jestem w szoku i trochę przerażona. Najpierw na szybko 100, żeby nakarmić głodomora, a potem jeszcze na 3 karmienia... Teraz właśnie odciągnęłam 400. Stokrotka, mnie odciąganie nie boli, czasami jest trochę nieprzyjemne, ale generalnie lubię to uczucie ulgi, jak już cycuszki są puste, to takie prawie spełnienie (nie fizyczne broń Boże:P). A ja jestem raczej z wrażliwców, jeśli chodzi o piersi, więc nie może być źle ![]() Widzę, że nie tylko ja mam problemy w związku... No cóż, jednak nowa sytuacja to egzamin, z którego nie wszyscy wychodzą cało... :/ Choć u nas już trochę lepiej, to wciąż do ideału bardzo daleko :/ Wczoraj byłam na duuuużych zakupach Z Małym została moja mama, oczywiście dziecko oprócz 2 godzin na spacerze nie spało wcale No bo jak to tak usnąć bez mamy.... Więc po kąpieli usnął i spał 20-2-6 Ładna nocka ![]() A co kupiłam Małemu karuzelkę z firmy Smily Play Słodkich Snów, jest przecudowna, ma fajne melodyjki, szum wiatru i strumyczek i jakieś tam żabki w tle, zawieszone są pszczółka, słoneczko, motylek i biedronka (w super kolorach kontrastowanych) i Mały jest zaczarowany jak na nią patrzy :O:O:O Śmieje się do zabawek, a mi lecą łezki jak na niego patrzę ![]() Dzisiaj go położyłam do łóżeczka i puściłam, to jak go podeszłam poprawić, to nawet się Panicz łaskawie na mnie nie spojrzał :P Dalej: matę edukacyjną z Canpola, taką, którą można wykorzystać na 3 sposoby: rozłożyć, zrobić kojec lub włożyć do łóżeczka. Ma tam pełno jakichś duperelek, szeleszczące, lusterko, grzechotki, itd. Poza tym jakieś tam ubranka, polarek z H&Mu, itp. Generalnie pieniądze z chrztu wydane (ta zabawowa część, bo reszta idzie na szczepienia).A sobie kupiłam tenisówki w różowe kwiatki :P, sweterek z House'a (rozmiar S:O Ale jakaś strasznie zaniżona ta rozmiarówka, bo ja raczej nie noszę S ) i kolczyki-wkrętki w kształcie wisienek, normalnie szaleństwo ;D Dzisiaj na spacer się wystroję ![]() Udane zakupki bardzo Jeszcze kupiłam małą lampkę nocną, żeby powoli uczyć Małego, co to jest noc (wcześniej świeciła nam taka stojąca lampa, też małe światło, ale jednak intensywniejsze) i prezent dla znajomych, którzy mieli ślub w czerwcu (8, a ja 7 wylądowałam w szpitalu) - kupiłam takie drewniane pudełko na herbatki w saszetkach i taki stojaczek na książkę kucharską (na otwartym przepisie). I oglądałam kombinezony na zimę, superowe kombinezony-śpiworki są w H&M i normalne, z nogawkami w 5-10-15. Jak mi się przypomni, co jeszcze miałam pisać, to napiszę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] za super dzień
|
#484 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#485 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Dzien dobry
Ale sie wyspalam! Wstalismy dzisiaj o 9:30 Potem maz.zrobil sniadanko ![]() Kubus- to pewnie masz.pawia a nie motylka ![]() Dotka- zawieszki sa w kazdym sklepie zabawkowym np. Smyku Buty fajne. Kupuj ![]() Margos, Mela- no co Wy z tymi rozwodami? Teraz dla kazdej z nas jest ciezko, bo swiat wywrocil sie do gory nogami. Tz- tom tez chociaz nie zajmuja sie dziecmi tyle co my. Dajcie sobie czas Ja biore dalej Femibion DHA Lece nadrabiac
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-09-08 o 11:35 |
|
|
|
#486 |
|
Wtajemniczenie
|
Zmieniłam Małemu mleko
Pierwszy raz od 2 tyg nie plakal po jedzeniu, a wręcz uśmiech nie schodzil mu buzi. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#487 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Dzieki dziewczyny za ten pomysl z pieluszka na oczach. Udalo mi sie tak uspic mala 3 razy Ja tez chce! I jeszcze mysle o tym woombie bo wyglada super a mnie cholera juz bierze jak mam zawijac w otulaczek a za chwile widze rozwiniety. |
|
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
Domi- aha. Moj mowi ze to strata $
Pewnie tez bedziemy pozno chrzcic. Jest 4:40 rano w nocy . Moj maly sie rozwyl i chyba go brzuch bolal. Ma takie bardziej musztardowe kupki ![]() Co to znaczy??? Nie wiem czy mu hierby na trawienie nie dac ![]() Wyssal oba cycki niemilosiernie i wciaz tam cos z nich leci ale nie wiem co i skad bo takich flakunow dawno nie mialam. Nasikal mi zboj na lozko. Przez pieluche przecieklo podczas zmieniania. Mowie do Tz wez zmien mi pisciel, a on zaczal sprawdzac czy aby nie klamie czy cos nie wiem ![]() Sie tak wpienilam ze go zrugalam sierota Boza, ze to sie w kolysce piescia nie zabil to az dziw mnie biere. Geez louis i po ponad roku mieszkania tutaj on nie wie gdzie jest posciel ![]() Poprostu jak mam go nie bic ?! ![]() I maly wyjacy a mi we lbie jakby kto mnie do dzwona wsadzil i zadzwonil. I mowie do malego "ty znow glodny ile bedziesz zarl ty zboju" a Tz wbiegl do salonu i mowi "ej czy ty go bijesz? Bo tak krzyczysz na niegi i jakis odglos uslyszalem" Maly mu zycie uratowal bo zeby nie to, ze byl przyssany to Tz by z balkonu lecial w majtach jak stal. W ogole jak mogl cos takiego powiedziec idiota. Klepie czasem malego po pupci jak jest w pieluszce, ale widzislam jak to robila polozna i sie on uspokajal wtedy, ale nie bije go przeciez mocno. Ja tez sie chyba rozwiode bez kitu Ide spac. Syn spi obok a zaraz obok suszara na fulla. Wyc mi sie chce. Dobranoc
|
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
mój syn spi mi teraz na brzuchu i nie mam serca go odkładać do łóżeczka bo tam sie budzi z bolącym brzuszkiem, a u mnie puszcza bączki i słodko śpi
|
|
|
|
#490 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Trwało parę sekund. Miałyśmy spacerek wszystkie trzy przy okazji ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- wycierpieć? to wyciąganie nici może boleć? ja nic nie czułam,położna jednym ruchem ręki to wyciągnęła
|
|
#491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
U nas nie jest to nowa sytuacja bo to drugie dziecko a on jak widzę cofnął się w rozwoju. Cytat:
Dobry tekst, pozwolisz że go sobie ukradne. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-09-08 o 12:55 |
||
|
|
|
#492 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Moj tak na mnoe mowil jeszcze grubo przed slubem A to.bylo lata swietlne temu
|
|
#493 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mogę zrozumieć, że w tygodniu go nie widuję bo pracuje, ale to, że cały weekend go nie ma to jak dla mnie przegięcie![]() Skoro nie ma ochoty na to żeby z nami przebywać to czemu mam sama całe dni w domu siedzieć? U rodziców będę miała do kogo pysk otworzyć ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A ile jest takich par, że po rozwodzie nagle umieją się dogadać to już w ogóle zachęca do takiego czynu ![]() Cytat:
![]() Koleżanka wraca do pracy po macierzyńskim i pediatra też jej zalecił zamiast wprowadzać mm to rozszerzenie diety czyli ja bym tak małego brzuszka nie demonizowała
|
|
#494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bosz, mam 16 stron do nadrobienia, przelecialam tylko ostatnia ![]() Pewnie dzis nie zdaze, ale sie witam jakby co
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe
a to nie wiedziałam, że to wyciąganie nici jest bezbolesne
)w takim razie super, że Was nic nie boli i że macie wyciąganie tej nici!!!! hura ))))))))))))))))))) ))))))))))))))))))))))))
|
|
|
|
#496 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale miałam dzis polewke w nocy z TZ Budze go i mówię zeby Maje przykryl (TZ śpi przy jej lozeczku). A on przez sen "aha juz juz" i patrzę co on robi a on przykrywa MNIE to go znowu szturcham i mówię głośniej zeby wziol kocyk i ja przykryl. To wyskoczył z łóżka i zaczal latać jak poparzony i szukał kocyka który wisiał na lozeczkuKocham go
|
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe
Oliath daj Lilce coś na sen, to wtedy może dasz radę nadrobić
) hahah
|
|
|
|
#498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamietasz o mnie
|
|
#499 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam jednak nadzieje ze moj mąż nie tylko nie przestanie świrowac na punkcie córeczki ale jak ona zrobi sie bardziej komunikatywna to będzie z nią spędzał jeszcze wiecej czasu ![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
|
|
|
#500 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
misiaczko! Takie małe rzeczy a cieszą ![]() Cytat:
Liczę na to samo jutro![]() a ja się chciałam pochwalić, że pierwszy raz ściągałam dzisiaj mleczko i poszło całe 80ml w 15min chyba Ależ się cieszę!![]() Cytat:
![]() Misia, bo wywoływanie nic nie dało Po 5h kroplówki miałam skurcze na 130% mega bolesne, a po badaniu wyszło, że mam luźny 1cm rozwarcia![]() Cytat:
Tzn ostatnio sama się stopuję, bo tż się naprawdę stara i bez niego byłabym kupą nieszczęścia teraz - sam widzi, jak mi ciężko, zmusza, do leżenia, drzemek, etc. Także mamy skarby w domu, oby im z czasem nie przeszło!![]() Cytat:
![]() Cytat:
A jechać z mamą i Alkiem 30min autobusem, też nie chcę. Więc pojadę sama, licząc na to, że kolejek nie będzie
Alek Edytowane przez tweedledee Czas edycji: 2013-09-08 o 12:49 |
|||||||
|
|
|
#501 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#502 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no i u mnie jeden pozytyw z długiego pobytu w szpitalu, że mi zdjeli w dniu wypisu szew |
||
|
|
|
#503 |
|
Konto usunięte
|
SAM JESTES MOIM KLONEM JAK NIC! Mój postanowił dzisiaj po 2 miesiącach ! zmienić sobie pościel (dobrze, że z nim nie śpię :P) i sie mnie pyta, gdzie mamy pościel
a mieszkamy tu 5 lat...Mnie ściąganie nic nie bolało. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#504 |
|
Wtajemniczenie
|
Ide robic zupke z cukini
![]() Bylam na spacerze z chrzestnym Hany i tz ma focha ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
kurcze ja chyba wiem i wlasnie odkrylam dlaczego moje dziecko nie śpi
(jestem głupia chyba ja zle karmie ja piersia (w sensie chyba za krotko z jednej piersi i za czesto zmieniam. wczoraj ona mi pila co godzine tak 5- 7 minut jedno ssanie wiec robilam tak: 6.00- 5 minut- lewa 7.00- 6 minut- lewa 8.00- 3 minuty- prawa 9.00- 7 minut- prawa 10.00- 5 minut- lewa 11.00- 4 minuty- lewa itd... i tak sobie mysle ze ona mi nie spi bo ona caly czas glodna, mimo, ze karmie ja co godzine, to i tak tylko wypija to pierwsze mleko, a go gestrze nie zdarzy pojsc, bo ja zmieniam piers.... ((((((dzis zrobilam tak, ze od 7 rano podaje jej tylko lewa piers caly czas i pila mi tak: 7.00- 5 minut 8.00- 5 minut 8.50- 5 minut 9.50- 17 minut 11.46- 6 minut no i spi mala małpka moja na sofie, sama, beze mnie juz chyba z 4 godizny no z przerwami na cyca. i co myslicie, zmienic jej teraz piers na prawa jak sie obudzi, czy dalej ta lewą podać??? (dodam tylko, ze piers lewa za godzine mi wybuchnie bo taka pelna!) |
|
|
|
#506 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Moja od poczatku ssie 5min gora i sama wypluwa potem a przerwy ma 3h Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
Ej trochę się zdenerwowałam? Zestresowałam? Zmartwiłam?
Tż nie ma u żadnego znanego mi kolegi Pojechali go szukać na izbę Na buka jak się znajdzie w końcu to chyba ze względów bezpieczeństwa będzie musiał mieszkać u mamy bo ja normalnie nie ręczę za siebie A tak mi było dobrze jeszcze przed chwilą
|
#508 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez bym zatlukla.. U nas jest tak, ze jak tz wychodzi to nje ma zmiluj-co 2-3h sms ze zyje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#509 |
|
Wtajemniczenie
|
Mela- nowa i trudniejsza bo jest dwojka dzieci do ogarniecia.
|
#510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no co Ty ona po tych 3, 5 minutach wypluwa i nie chce, odchyla głowe i koniec. no jak mogłaś pomyślec, że ja ją odkładam od piersi |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

zwracam mu uwagę nakazem kroku o byle g....jak Maja sie zajmuje to siedzę i sie lampie i komentuje co ma robić lepiej.
musze popracować nad sobą....

No bo jak to tak usnąć bez mamy.... Więc po kąpieli usnął i spał 20-2-6
za super dzień
Potem maz.zrobil sniadanko