Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł?
Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 2 16,67%
Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 1 8,33%
Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. 6 50,00%
Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 3 25,00%
Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-08, 11:03   #481
shestiger
Rozeznanie

Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
To mój synal po relaksacyjnej kąpieli na gabce-nawet wczoraj pół kąpieli było bez smoczka
Uwielbiam te oczyska!!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Używamy dokładnie tego samego smoczka
A ja mam romansa do mam kąpiących maluchy na gąbkach czy tych plastikach o fotę jak to wygląda w praktyce bo myślę nad kupnem
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 11:04   #482
misiaczka555
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Super!!! Jeszcze troszkę i będzie spała jak mój całą noc

Tari oby tak było
Ja jak nie wyspana to nerwowa i w ogóle.

Tak piszecie o TZ ze kiepsko sie spisują. U mnie odwrotnie. Mąż super sobie radzi z Maja i pomaga w domu i jest mega cierpliwy i wyrozumiały dla mnie. A ja od kiedy zostałam matka stałam sie strasznie jedzowata zwracam mu uwagę nakazem kroku o byle g....jak Maja sie zajmuje to siedzę i sie lampie i komentuje co ma robić lepiej.
Sama mam ochotę sobie palnac w łeb i dziwie sie ze TZ jeszcze tego nie zrobił. Ograniczył sie tylko do powiedzenia ze jest mu przykro ze traktuje go jak wroga musze popracować nad sobą....

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 11:06   #483
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
jednak odstawiam lek nie moge cierpiec razem z dzieckiem
oby coś innego szybko pomogło
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42690252]Joł!!!

Nadrobiłam wszystko! A było tego spooooroooo....
Faktycznie mamy grzeczne dzieci :P

Tari kochana nareszcie
Ale przepis na ciasto zabójczy Dla słodkich mam idealny Ja bym nie mogła tyle słodkości jeść, choć lubię słodkie, to to dla mnie już przesada.

Dotka ponoć przy mm można już w 4 m-cu, a przy kp w 6. Ja nie wiem jeszcze, na razie odciągam niebotyczne ilości, więc jedziemy dalej na cycu. W nocy poprzedniej odciągnęłam 460 ml!!!!! :O Aż sama jestem w szoku i trochę przerażona. Najpierw na szybko 100, żeby nakarmić głodomora, a potem jeszcze na 3 karmienia... Teraz właśnie odciągnęłam 400. Stokrotka, mnie odciąganie nie boli, czasami jest trochę nieprzyjemne, ale generalnie lubię to uczucie ulgi, jak już cycuszki są puste, to takie prawie spełnienie (nie fizyczne broń Boże:P). A ja jestem raczej z wrażliwców, jeśli chodzi o piersi, więc nie może być źle

Widzę, że nie tylko ja mam problemy w związku... No cóż, jednak nowa sytuacja to egzamin, z którego nie wszyscy wychodzą cało... :/
Choć u nas już trochę lepiej, to wciąż do ideału bardzo daleko :/

Wczoraj byłam na duuuużych zakupach Z Małym została moja mama, oczywiście dziecko oprócz 2 godzin na spacerze nie spało wcale No bo jak to tak usnąć bez mamy.... Więc po kąpieli usnął i spał 20-2-6 Ładna nocka

A co kupiłam
Małemu karuzelkę z firmy Smily Play Słodkich Snów, jest przecudowna, ma fajne melodyjki, szum wiatru i strumyczek i jakieś tam żabki w tle, zawieszone są pszczółka, słoneczko, motylek i biedronka (w super kolorach kontrastowanych) i Mały jest zaczarowany jak na nią patrzy :O:O:O Śmieje się do zabawek, a mi lecą łezki jak na niego patrzę
Dzisiaj go położyłam do łóżeczka i puściłam, to jak go podeszłam poprawić, to nawet się Panicz łaskawie na mnie nie spojrzał :P
Dalej: matę edukacyjną z Canpola, taką, którą można wykorzystać na 3 sposoby: rozłożyć, zrobić kojec lub włożyć do łóżeczka. Ma tam pełno jakichś duperelek, szeleszczące, lusterko, grzechotki, itd.
Poza tym jakieś tam ubranka, polarek z H&Mu, itp. Generalnie pieniądze z chrztu wydane (ta zabawowa część, bo reszta idzie na szczepienia).
A sobie kupiłam tenisówki w różowe kwiatki :P, sweterek z House'a (rozmiar S:O Ale jakaś strasznie zaniżona ta rozmiarówka, bo ja raczej nie noszę S) i kolczyki-wkrętki w kształcie wisienek, normalnie szaleństwo ;D Dzisiaj na spacer się wystroję
Udane zakupki bardzo

Jeszcze kupiłam małą lampkę nocną, żeby powoli uczyć Małego, co to jest noc (wcześniej świeciła nam taka stojąca lampa, też małe światło, ale jednak intensywniejsze) i prezent dla znajomych, którzy mieli ślub w czerwcu (8, a ja 7 wylądowałam w szpitalu) - kupiłam takie drewniane pudełko na herbatki w saszetkach i taki stojaczek na książkę kucharską (na otwartym przepisie).

I oglądałam kombinezony na zimę, superowe kombinezony-śpiworki są w H&M i normalne, z nogawkami w 5-10-15.

Jak mi się przypomni, co jeszcze miałam pisać, to napiszę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
za super dzień

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 11:26   #484
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

[/COLOR]My dziś kończymy 7 tygodni
Dokładnie za 7 minut

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Tari oby tak było

Tak piszecie o TZ ze kiepsko sie spisują. U mnie odwrotnie. Mąż super sobie radzi z Maja i pomaga w domu i jest mega cierpliwy i wyrozumiały dla mnie. A ja od kiedy zostałam matka stałam sie strasznie jedzowata zwracam mu uwagę nakazem kroku o byle g....jak Maja sie zajmuje to siedzę i sie lampie i komentuje co ma robić lepiej.
Sama mam ochotę sobie palnac w łeb i dziwie sie ze TZ jeszcze tego nie zrobił. Ograniczył sie tylko do powiedzenia ze jest mu przykro ze traktuje go jak wroga musze popracować nad sobą....
chyba każda tak ma, mój tż mówi na mnie czasami jędza

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 11:30   #485
skylie
Wtajemniczenie

Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Dzien dobry

Ale sie wyspalam! Wstalismy dzisiaj o 9:30 Potem maz.zrobil sniadanko

Kubus- to pewnie masz.pawia a nie motylka

Dotka- zawieszki sa w kazdym sklepie zabawkowym np. Smyku

Buty fajne. Kupuj

Margos, Mela- no co Wy z tymi rozwodami? Teraz dla kazdej z nas jest ciezko, bo swiat wywrocil sie do gory nogami. Tz- tom tez chociaz nie zajmuja sie dziecmi tyle co my. Dajcie sobie czas Szkoda podejmowac takie kroki pod wplywem permanentnego zmeczenia i hormonow.

Ja biore dalej Femibion DHA

Lece nadrabiac

WOJTUŚ

Edytowane przez skylie
Czas edycji: 2013-09-08 o 11:35
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 11:31   #486
Agrafka86
Wtajemniczenie

Zmieniłam Małemu mleko
Pierwszy raz od 2 tyg nie plakal po jedzeniu, a wręcz uśmiech nie schodzil mu buzi.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 11:42   #487
moonlightdancer
Rozeznanie

Witam
Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
U nas w takim przypadku sprawdza się pieluszka na lub koło buzi
Dzieki dziewczyny za ten pomysl z pieluszka na oczach. Udalo mi sie tak uspic mala 3 razy nie zawsze sie uda ale i tak jestem szczesliwa ze usnela 3 razy sama bez bujania i cudowania.

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Czesc:+)super te zawieszki lamaze musze kupic..mozna gdzies w Krakowie kupic ?
Ja tez chce! I jeszcze mysle o tym woombie bo wyglada super a mnie cholera juz bierze jak mam zawijac w otulaczek a za chwile widze rozwiniety.
moonlightdancer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 11:56   #488
Samantha7
Zakorzenienie

Domi- aha. Moj mowi ze to strata $
Pewnie tez bedziemy pozno chrzcic.

Jest 4:40 rano w nocy . Moj maly sie rozwyl i chyba go brzuch bolal. Ma takie bardziej musztardowe kupki

Co to znaczy???

Nie wiem czy mu hierby na trawienie nie dac
Wyssal oba cycki niemilosiernie i wciaz tam cos z nich leci ale nie wiem co i skad bo takich flakunow dawno nie mialam.

Nasikal mi zboj na lozko. Przez pieluche przecieklo podczas zmieniania. Mowie do Tz wez zmien mi pisciel, a on zaczal sprawdzac czy aby nie klamie czy cos nie wiem
Sie tak wpienilam ze go zrugalam sierota Boza, ze to sie w kolysce piescia nie zabil to az dziw mnie biere.
Geez louis i po ponad roku mieszkania tutaj on nie wie gdzie jest posciel
Poprostu jak mam go nie bic ?!

I maly wyjacy a mi we lbie jakby kto mnie do dzwona wsadzil i zadzwonil. I mowie do malego "ty znow glodny ile bedziesz zarl ty zboju" a Tz wbiegl do salonu i mowi "ej czy ty go bijesz? Bo tak krzyczysz na niegi i jakis odglos uslyszalem"
Maly mu zycie uratowal bo zeby nie to, ze byl przyssany to Tz by z balkonu lecial w majtach jak stal.
W ogole jak mogl cos takiego powiedziec idiota. Klepie czasem malego po pupci jak jest w pieluszce, ale widzislam jak to robila polozna i sie on uspokajal wtedy, ale nie bije go przeciez mocno.

Ja tez sie chyba rozwiode bez kitu

Ide spac. Syn spi obok a zaraz obok suszara na fulla.

Wyc mi sie chce.

Dobranoc

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 11:59   #489
fiazo
Zakorzenienie

mój syn spi mi teraz na brzuchu i nie mam serca go odkładać do łóżeczka bo tam sie budzi z bolącym brzuszkiem, a u mnie puszcza bączki i słodko śpi

Synek
Stary 2013-09-08, 12:09   #490
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Zajęcia na niektórych basenach są już po 8 tygodniu

My rozszerzamy po 3 miesiącu Bo mnie karmienie piersią nie kręci
Ale Młody wczoraj lizał jabłko a 3 dni temu banana, ale banan do lizania wcale nie jest smaczny ha ha ha

Musiałam Mu dać spróbować bo tak się gapi jak jem, że czasami myślę, ze się udławię
Ja bym się bała tak wcześnie,bo w 3mies układ trawienny malucha jest jeszcze niedojrzały do trawienia innych rzeczy niż mleko, organizm nie produkuje jeszcze wszystkich niezbędnych enzymów do trawienia nowych pokarmów typu kaszki,zupki,owoce itp. Nie lepiej jakbyś przeszła na modyfikowane,jeśli masz już dość kp, zamiast wprowadzać tak wcześnie nowe pokarmy?

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jakie wy pieluchy uzywacie? Jaką firma, jaki rozmiar? Które według was najlepsze?

Dada 2,ale niedługo przechodzimy na 3.

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Margos ty tak na poważnie z tym rozwodem? Bo nie mogę rozkminic.
Ja natomiast poważnie zaczynam o tym myśleć... niestety.
Aż tak źle?

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Dziewczyny po cc:
Czy wam też się pojawiało zaraz nad raną takie zgrubienie? Bo mi się pojawiło i z prawej strony boli (ale to pewnie dlatego, że się średnio oszczędzałam, to mam za swoje).
Jutro muszę jechać ściągnąć szwy, już się stresuje, bo albo będę musiała zabrać małego ze sobą, albo zostawić z moja mamą (tzn. nie mam nic do mojej mamy Ale jakoś mi dziko).
Nie miałam zgrubienia. Na ściąganie szwów byłam z moją mamą i z Gabi, mama została przed szpitalem z wózkiem,a ja poszłam na ściągnięcie Trwało parę sekund. Miałyśmy spacerek wszystkie trzy przy okazji

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
ja mialam szwy rozpuszczalne, jestem zdziwiona, ze niektóre z was musza jeszcze wycierpiec wyciaganie nici
wycierpieć? to wyciąganie nici może boleć? ja nic nie czułam,położna jednym ruchem ręki to wyciągnęła
Stary 2013-09-08, 12:26   #491
mela1234
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Dzien dobry

Ale sie wyspalam! Wstalismy dzisiaj o 9:30 Potem maz.zrobil sniadanko

Kubus- to pewnie masz.pawia a nie motylka

Dotka- zawieszki sa w kazdym sklepie zabawkowym np. Smyku

Buty fajne. Kupuj

Margos, Mela- no co Wy z tymi rozwodami? Teraz dla kazdej z nas jest ciezko, bo swiat wywrocil sie do gory nogami. Tz- tom tez chociaz nie zajmuja sie dziecmi tyle co my. Dajcie sobie czas Szkoda podejmowac takie kroki pod wplywem permanentnego zmeczenia i hormonow.

Ja biore dalej Femibion DHA

Lece nadrabiac

U nas nie jest to nowa sytuacja bo to drugie dziecko a on jak widzę cofnął się w rozwoju.

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Sie tak wpienilam ze go zrugalam sierota Boza, ze to sie w kolysce piescia nie zabil to az dziw mnie biere.
:

Dobry tekst, pozwolisz że go sobie ukradne.

Edytowane przez mela1234
Czas edycji: 2013-09-08 o 12:55
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 12:29   #492
skylie
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Zmieniłam Małemu mleko
Pierwszy raz od 2 tyg nie plakal po jedzeniu, a wręcz uśmiech nie schodzil mu buzi.

Super!!!

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
chyba każda tak ma, mój tż mówi na mnie czasami jędza
Moj tak na mnoe mowil jeszcze grubo przed slubem A to.bylo lata swietlne temu

WOJTUŚ
Stary 2013-09-08, 12:33   #493
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Mój Tz wczoraj usilnie chciał dać Szymkowi polizać herbatnika
zabroniłam mu ale i tak mnie nie posłuchał i się potem chwalił że Szymkowi podobało się lizanie
Cieszę się, ze nie tylko ja mam nierówno pod sufitem
Cytat:
Margos ty tak na poważnie z tym rozwodem? Bo nie mogę rozkminic.
Ja natomiast poważnie zaczynam o tym myśleć... niestety.
Nad rozwodem to jeszcze nie, ale jak nic się nie zmieni to po chrzcinach się wyprowadzam Mogę zrozumieć, że w tygodniu go nie widuję bo pracuje, ale to, że cały weekend go nie ma to jak dla mnie przegięcie
Skoro nie ma ochoty na to żeby z nami przebywać to czemu mam sama całe dni w domu siedzieć? U rodziców będę miała do kogo pysk otworzyć
Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość

no i znów jak mam czas pospamować to nie ma nikogo!
zaraz będę jak margos sama ze sobą pisać
Zaczynam robić się sławna
Cytat:

Nie chcę Cię martwić, ale mój przez pierwszy miesiąc też świata nie widział poza synem A potem go jednak zobaczył (świat, bo syna za często nie ogląda)
Cytat:
Ja myślę, że rozwód to kolejny powód do zrobienia imprezy
A ile jest takich par, że po rozwodzie nagle umieją się dogadać to już w ogóle zachęca do takiego czynu
Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Ja bym się bała tak wcześnie,bo w 3mies układ trawienny malucha jest jeszcze niedojrzały do trawienia innych rzeczy niż mleko, organizm nie produkuje jeszcze wszystkich niezbędnych enzymów do trawienia nowych pokarmów typu kaszki,zupki,owoce itp. Nie lepiej jakbyś przeszła na modyfikowane,jeśli masz już dość kp, zamiast wprowadzać tak wcześnie nowe pokarmy?
Moja Matka piątkę odchowała wszystkim rozszerzała dietę w 3 miesiącu i wszyscy żyjemy

Koleżanka wraca do pracy po macierzyńskim i pediatra też jej zalecił zamiast wprowadzać mm to rozszerzenie diety czyli ja bym tak małego brzuszka nie demonizowała

Mały
Stary 2013-09-08, 12:35   #494
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:

Jest 4:40 rano w nocy . Moj maly sie rozwyl i chyba go brzuch bolal. Ma takie bardziej musztardowe kupki

Co to znaczy???

Wyssal oba cycki niemilosiernie i wciaz tam cos z nich leci ale nie wiem co i skad bo takich flakunow dawno nie mialam.

Nasikal mi zboj na lozko. Przez pieluche przecieklo podczas zmieniania. Mowie do Tz wez zmien mi pisciel, a on zaczal sprawdzac czy aby nie klamie czy cos nie wiem

I maly wyjacy a mi we lbie jakby kto mnie do dzwona wsadzil i zadzwonil. I mowie do malego "ty znow glodny ile bedziesz zarl ty zboju" a Tz wbiegl do salonu i mowi "ej czy ty go bijesz? Bo tak krzyczysz na niegi i jakis odglos uslyszalem"
Maly mu zycie uratowal bo zeby nie to, ze byl przyssany to Tz by z balkonu lecial w majtach jak stal.
W ogole jak mogl cos takiego powiedziec idiota. Klepie czasem malego po pupci jak jest w pieluszce, ale widzislam jak to robila polozna i sie on uspokajal wtedy, ale nie bije go przeciez mocno.

Wyc mi sie chce.

Dobranoc
Slow mi brak, zeby wyrazic, jak jestem wdzieczna Opatrznosci za Twoja obecnosc na watku. Sam, robisz mi kazdy dzien. Kocham Cie za te teksty!!!

Bosz, mam 16 stron do nadrobienia, przelecialam tylko ostatnia

Pewnie dzis nie zdaze, ale sie witam jakby co
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 12:35   #495
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe

a to nie wiedziałam, że to wyciąganie nici jest bezbolesne)
w takim razie super, że Was nic nie boli i że macie wyciąganie tej nici!!!!
hura))))))))))))))))))) ))))))))))))))))))))))))

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 12:36   #496
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
mój syn spi mi teraz na brzuchu i nie mam serca go odkładać do łóżeczka bo tam sie budzi z bolącym brzuszkiem, a u mnie puszcza bączki i słodko śpi
Tez tak miałam wczoraj. Wolałam siedzieć godzinami z córeczka na rękach niz odkładać do łóżeczka i patrzeć jak płacze. Jeśli jest mu dobrze na twoim brzuchu to niech leży, odpocznie od tych boli biedaczek.

Ale miałam dzis polewke w nocy z TZ
Budze go i mówię zeby Maje przykryl (TZ śpi przy jej lozeczku). A on przez sen "aha juz juz" i patrzę co on robi a on przykrywa MNIE więc mówię do niego ze nie mnie tylko Maje. To on do mnie " No tak, juz juz". Odwrócił sie w stronę łóżeczka i usnal to go znowu szturcham i mówię głośniej zeby wziol kocyk i ja przykryl. To wyskoczył z łóżka i zaczal latać jak poparzony i szukał kocyka który wisiał na lozeczku
Kocham go

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-09-08, 12:37   #497
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe

Oliath daj Lilce coś na sen, to wtedy może dasz radę nadrobić) hahah

Stary 2013-09-08, 12:40   #498
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Czy można przekarmic dziecko mm? Ala o 20 zjadła 70 ml teraz znowu je i zastanawiam się czy nie popełniam błędu może powinnam dac jej wody? Dziś ogólnie często je. Ale nie ilości na raz takie jak zwykle, tylko mniej. Teraz zjadła 30 ml i wypluwa smoczek butli. Poczekamy jak odbije i zobaczę czy jeszcze zje. Jejku niech ten pon nastanie żebym mogła wrócić do kp! A propos, czy mogę tak od razu wrócić do kp czy jeszcze mieszanie ją karmic? Liczę że pokarmu mam wystarczająco.
Aha zauważyłam że jak pije ta herbatke laktacyjna z rossmana to mam więcej pokarmu niż po bocianku.

Poza tym gdzie moja wirtualna sis Oliath? Na RODOS?

Kochana pamietasz o mnie

Cytat:
Dwa Gluty
Jak z Wladcy Pierscieni
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 12:44   #499
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie chcę Cię martwić, ale mój przez pierwszy miesiąc też świata nie widział poza synem A potem go jednak zobaczył (świat, bo syna za często nie ogląda))
To naleza sie baty twojmu mężowi a gdzie on wybywa w weekendy ze nie ma go w domu? Tez pracuje?
Mam jednak nadzieje ze moj mąż nie tylko nie przestanie świrowac na punkcie córeczki ale jak ona zrobi sie bardziej komunikatywna to będzie z nią spędzał jeszcze wiecej czasu

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
a to nie wiedziałam, że to wyciąganie nici jest bezbolesne)
w takim razie super, że Was nic nie boli i że macie wyciąganie tej nici!!!!
hura))))))))))))))))))) ))))))))))))))))))))))))
A ja mimo bezbolesnego wyciągania nici zazdroszczę ci rozpuszczalnych, zawsze to mniej stresu i wizyt w szpitalu

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-09-08, 12:46   #500
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
no bo przeczytałaś wczoraj o DADAch

tak ja pisałam ale trochę się pomyliłam
od jutra Artykuły spożywcze dla dzieci -20% (9-11września)
od 12go do 25go MEGA PAKA DADA 49,99zł
mini 2 156szt (0,32 zł/szt)
midi 3 128szt (0,39 zł/szt)
maxi 4 108szt (0,46 zł/szt)
Kurcze fajna ta promocja, ale my ciągle jesteśmy na pampersowych 1, a i chciałabym dady wypróbować zanim kupię mega pakę
Cytat:
Nie sądziłam ze jeszcze to napisze ale wyspałam się
Majeczka jak usnela po kąpieli o 21:30 to wstala na mleczko po 12, ale ja juz spalam i TZ ja nakarmil, przewinal i utulil do snu. Potem obudziła sie o 5, to ja nakarmilam i z pol godz usypialam (ale byłam juz wyspana więc ok) i potem Maja wstala uwaga uwaga nie o 7 jak zawsze tylko 8:30
Byłam w szoku. Od razu inaczej poranek wyglada. Zjedlismy we trójkę sniadanie (Maja w hustawce przebierala nogami), spiewalysmy piosenki. Teraz usypia na balkonie a ja juz posprzatalam po śniadaniu i wstawilam zmywarke

Dzień zaczal sie bardzo dobrze
Wielkie misiaczko! Takie małe rzeczy a cieszą
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Twee, ja nie czułam zdejmowania szwów

Cycki mi wróciły do pracy-sciagnelam całą butelkę medeli
Cieszy mnie to bardzo Liczę na to samo jutro

a ja się chciałam pochwalić, że pierwszy raz ściągałam dzisiaj mleczko i poszło całe 80ml w 15min chyba Ależ się cieszę!
Cytat:
Tweed ja tez mam zgrubienie z jednej strony, liczę ze z czasem sie to wyrowna i tez mnie bolało zawsze z jednej strony a teraz po 2 tyg nic mnie nie boli.
Co do ściągania szwow. Moja mama została z Maja i super sobie poradzila ja to sie tak panicznie bałam wyciągania szwow ze przeszło mi przez myśl zeby to olac i tak latać z ta nicia
A tu sie okazało ze nic nie bolało i trwało sekundę. Poza tym spotkałam lekarzy którzy sie mną zajmowali i pogadalismy trochę, pytali sie o Majeczkę i zapraszali ponownie także miło wspominam to wyciąganie szwow.
W ogóle jak dziwnie było patrzeć na te biedne kobiety chodzące po korytarzach i stekajace. Cieszę sie ze mam to za sobą

tweed a czemu miałas cc?
Ja najpierw chciałam jechać z mamą i Alkiem, ale jakoś tak nie chcę go ciągać znowu do szpitala, zwłaszcza, że mam kawałek. Też chyba zostawię go z mamą, dlatego próbuję robić mleczne zapasy na jutro

Misia, bo wywoływanie nic nie dało Po 5h kroplówki miałam skurcze na 130% mega bolesne, a po badaniu wyszło, że mam luźny 1cm rozwarcia żeby było lepiej małemu tętno skakało, a że byłam już 11dzień po terminie lekarz zalecił krojenie od razu
Cytat:
Tari oby tak było

Mam podobnie Tzn ostatnio sama się stopuję, bo tż się naprawdę stara i bez niego byłabym kupą nieszczęścia teraz - sam widzi, jak mi ciężko, zmusza, do leżenia, drzemek, etc. Także mamy skarby w domu, oby im z czasem nie przeszło!
Cytat:

Co to znaczy???

Wyc mi sie chce.

Dobranoc
Sam, wiem żeś podirytowana, ale znowu się prawie popłakałam kocham Twoje teksty!
Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Nie miałam zgrubienia. Na ściąganie szwów byłam z moją mamą i z Gabi, mama została przed szpitalem z wózkiem,a ja poszłam na ściągnięcie Trwało parę sekund. Miałyśmy spacerek wszystkie trzy przy okazji
Też tak chciała zrobić, ale jeślie prosiłabym tżta o podwózkę, to musiałby się zwalniać z pracy i po południu odrobić, a średnio mi się to widzi A jechać z mamą i Alkiem 30min autobusem, też nie chcę. Więc pojadę sama, licząc na to, że kolejek nie będzie

Edytowane przez tweedledee
Czas edycji: 2013-09-08 o 12:49
tweedledee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 12:54   #501
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Bossski!

No i piąstki pakuje do buzi od wczoraj Co to oznacza Karolajn? Bo już zapomniałam

Poznaje swiat i siebie

Stary 2013-09-08, 12:56   #502
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Ale miałam dzis polewke w nocy z TZ
Budze go i mówię zeby Maje przykryl (TZ śpi przy jej lozeczku). A on przez sen "aha juz juz" i patrzę co on robi a on przykrywa MNIE więc mówię do niego ze nie mnie tylko Maje. To on do mnie " No tak, juz juz". Odwrócił sie w stronę łóżeczka i usnal to go znowu szturcham i mówię głośniej zeby wziol kocyk i ja przykryl. To wyskoczył z łóżka i zaczal latać jak poparzony i szukał kocyka który wisiał na lozeczku
Kocham go

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Kurcze fajna ta promocja, ale my ciągle jesteśmy na pampersowych 1, a i chciałabym dady wypróbować zanim kupię mega pakę

Też tak chciała zrobić, ale jeślie prosiłabym tżta o podwózkę, to musiałby się zwalniać z pracy i po południu odrobić, a średnio mi się to widzi A jechać z mamą i Alkiem 30min autobusem, też nie chcę. Więc pojadę sama, licząc na to, że kolejek nie będzie
ja też jestem na 1 DADY a mój ma już 4kg, mam już zapas 2 bo jak u mamy otwierali biedronkę to super promocja była, jeszcze lepsza jak teraz, ale nie chcieliśmy brać za dużo na zapas żeby głupio nie wyglądać, a poza tym nie wiadomo ile czasu jakich będziemy korzystać

no i u mnie jeden pozytyw z długiego pobytu w szpitalu, że mi zdjeli w dniu wypisu szew

Synek
Stary 2013-09-08, 13:07   #503
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

SAM JESTES MOIM KLONEM JAK NIC! Mój postanowił dzisiaj po 2 miesiącach ! zmienić sobie pościel (dobrze, że z nim nie śpię :P) i sie mnie pyta, gdzie mamy pościel a mieszkamy tu 5 lat...

Mnie ściąganie nic nie bolało.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 13:08   #504
karolajn1987
Wtajemniczenie

Ide robic zupke z cukini
Bylam na spacerze z chrzestnym Hany i tz ma focha

Stary 2013-09-08, 13:17   #505
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

kurcze ja chyba wiem i wlasnie odkrylam dlaczego moje dziecko nie śpi(
jestem głupia chyba
ja zle karmie ja piersia(

w sensie chyba za krotko z jednej piersi i za czesto zmieniam.

wczoraj ona mi pila co godzine tak 5- 7 minut jedno ssanie
wiec robilam tak:
6.00- 5 minut- lewa
7.00- 6 minut- lewa
8.00- 3 minuty- prawa
9.00- 7 minut- prawa
10.00- 5 minut- lewa
11.00- 4 minuty- lewa
itd...

i tak sobie mysle ze ona mi nie spi bo ona caly czas glodna, mimo, ze karmie ja co godzine, to i tak tylko wypija to pierwsze mleko, a go gestrze nie zdarzy pojsc, bo ja zmieniam piers....
((((((

dzis zrobilam tak, ze od 7 rano podaje jej tylko lewa piers caly czas i pila mi tak:
7.00- 5 minut
8.00- 5 minut
8.50- 5 minut
9.50- 17 minut
11.46- 6 minut

no i spi mala małpka moja na sofie, sama, beze mnie juz chyba z 4 godizny no z przerwami na cyca.

i co myslicie, zmienic jej teraz piers na prawa jak sie obudzi, czy dalej ta lewą podać???

(dodam tylko, ze piers lewa za godzine mi wybuchnie bo taka pelna!)

Stary 2013-09-08, 13:31   #506
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
kurcze ja chyba wiem i wlasnie odkrylam dlaczego moje dziecko nie śpi(
jestem głupia chyba
ja zle karmie ja piersia(

w sensie chyba za krotko z jednej piersi i za czesto zmieniam.

wczoraj ona mi pila co godzine tak 5- 7 minut jedno ssanie
wiec robilam tak:
6.00- 5 minut- lewa
7.00- 6 minut- lewa
8.00- 3 minuty- prawa
9.00- 7 minut- prawa
10.00- 5 minut- lewa
11.00- 4 minuty- lewa
itd...

i tak sobie mysle ze ona mi nie spi bo ona caly czas glodna, mimo, ze karmie ja co godzine, to i tak tylko wypija to pierwsze mleko, a go gestrze nie zdarzy pojsc, bo ja zmieniam piers....
((((((

dzis zrobilam tak, ze od 7 rano podaje jej tylko lewa piers caly czas i pila mi tak:
7.00- 5 minut
8.00- 5 minut
8.50- 5 minut
9.50- 17 minut
11.46- 6 minut

no i spi mala małpka moja na sofie, sama, beze mnie juz chyba z 4 godizny no z przerwami na cyca.

i co myslicie, zmienic jej teraz piers na prawa jak sie obudzi, czy dalej ta lewą podać???

(dodam tylko, ze piers lewa za godzine mi wybuchnie bo taka pelna!)
A czemu nie trzymasz jej przy piersi az sama przestanie?
Moja od poczatku ssie 5min gora i sama wypluwa potem a przerwy ma 3h

Stary 2013-09-08, 13:34   #507
Margosia__
Zakorzenienie

Ej trochę się zdenerwowałam? Zestresowałam? Zmartwiłam?

Tż nie ma u żadnego znanego mi kolegi Podobno wyszedł koło północy i miał iść do mamy, która mieszka na osiedlu na przeciwko ale tam też go nie ma

Pojechali go szukać na izbę
Na buka jak się znajdzie w końcu to chyba ze względów bezpieczeństwa będzie musiał mieszkać u mamy bo ja normalnie nie ręczę za siebie

A tak mi było dobrze jeszcze przed chwilą

Mały
Stary 2013-09-08, 13:39   #508
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Ej trochę się zdenerwowałam? Zestresowałam? Zmartwiłam?

Tż nie ma u żadnego znanego mi kolegi Podobno wyszedł koło północy i miał iść do mamy, która mieszka na osiedlu na przeciwko ale tam też go nie ma

Pojechali go szukać na izbę
Na buka jak się znajdzie w końcu to chyba ze względów bezpieczeństwa będzie musiał mieszkać u mamy bo ja normalnie nie ręczę za siebie

A tak mi było dobrze jeszcze przed chwilą
O kurcze. Oby sie znalazl powsinoga...
Tez bym zatlukla..
U nas jest tak, ze jak tz wychodzi to nje ma zmiluj-co 2-3h sms ze zyje

Stary 2013-09-08, 13:39   #509
skylie
Wtajemniczenie

Mela- nowa i trudniejsza bo jest dwojka dzieci do ogarniecia.

WOJTUŚ
Stary 2013-09-08, 13:45   #510
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
A czemu nie trzymasz jej przy piersi az sama przestanie?
Moja od poczatku ssie 5min gora i sama wypluwa potem a przerwy ma 3h

Ty myslisz ze ja ją wyrywam od piersi i jej nie daje??
no co Ty
ona po tych 3, 5 minutach wypluwa i nie chce, odchyla głowe i koniec.

no jak mogłaś pomyślec, że ja ją odkładam od piersi

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości