Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2012 Ma - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-08, 11:13   #3001
Ma_majka
Zakorzenienie

Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez moonie_85 Pokaż wiadomość
Tzn nie oliwkowałam dla oliwkowania, bo oliwkowałam do masażu, ale to inna sprawa No i nie smaruję go generalnie niczym, bo też się naczytałam, ale może źle robię? Może powinnam go czymś maziać? Kąpiemy się w emoliencie i mam wrażenie że mu wystarcza, tzn nie miał nigdy ani odparzenia, ani żadnego podrażnienia, zaczerwienienia, wysypki, potówek i innych i ma mięciutką nawilżoną skórę. Ale może i tak go maziać czymś? Maziałybyście? Maziacie?
po co? ja myję jeleniem i nic poza tym nie używam nie, sorki, raz na 2 tyg posmaruję Małego Oliatum bo mam dużą butlę i szkoda wyrzucić kupiłam na samym początku i używałam do końca 2 m-ca bo miał suchą skórkę

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
ja ją lubię i jeszcze tą

I dlatego nie kupiłam płynu Oilatum, tylko płyn Ziajki, i nie maśklam małej oliwką od stóp do głów (mimo natężonych sugestii wszelkich cioć, babć i innych życzliwych kobiet )
A taj BTW to uwielbiam zapach kosmetyków dla dzieci Ziajka
o! to też moje dwie ulubione

nas ziajka uczuliła

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość

Przywitaliśmy dzień kolejnym zębem górna prawa dwójka się przebiła, więc mamy juz 5 ząbków

Cytat:
Judka, zamówiłam te wina sobie, jedno wytrawne białe, jedno wytrawne czerwone, zobaczymy jak przyjdą co to za cuda
O ile białe niemieckie jeszcze sobie wyobrażam, to czerwonego się boję
niemieckie wino

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
Pamiętam, była taka akcja, ale dawno, tzn jak w ciąży jeszcze byłam. Chodziło o jeden konkretny produkt ale teraz nie pamiętam który zaraz zguglam

O już mam.
Po pierwsze, to nie kosmetyki babydream a dwie serie płynu do kąpieli (pozostałe są OK). Po drugie, nie rakotwórcze, tylko jakaś bakteria się w nich zapodziała (jeśli nawet wywołałaby infekcję to antybiotykiem się ją skutecznie leczy). W październiku 2012 to było Myślę że już babydream jest bezpieczny, co więcej te rzeczy mają świetne składy, bez parabenów i innych okropieństw (Dzika, uważaj na tę Niveę bo ona ma skład średniawy, tak jak i Johnsony...)
pisałyśmy o tym na wizażu w Polsce też wycofali te serie

co do parabenów i innych to tu dziewczyna fajnie pisze, analizuje składy wielu produktów dla dzieci nawet nie wiem czy u nas na pierwszą stronę nie wrzucałam linka

http://www.srokao.pl/search/label/analiza
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 11:15   #3002
moonie_85
Wtajemniczenie

Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
po co? ja myję jeleniem i nic poza tym nie używam nie, sorki, raz na 2 tyg posmaruję Małego Oliatum bo mam dużą butlę i szkoda wyrzucić kupiłam na samym początku i używałam do końca 2 m-ca bo miał suchą skórkę

niemieckie wino

No też nie wiem po co, ale wolałam dopytać czy tylko ja tak myślę

Taki niemiecki Riesling jest bardzo w porządku, tego się nie obawiam, to czerwone mnie przeraża bo nie wiem gdzie oni tam czerwone winogrona hodują
moonie_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 11:17   #3003
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:
Pamiętam, była taka akcja, ale dawno, tzn jak w ciąży jeszcze byłam. Chodziło o jeden konkretny produkt ale teraz nie pamiętam który zaraz zguglam

O już mam.
Po pierwsze, to nie kosmetyki babydream a dwie serie płynu do kąpieli (pozostałe są OK). Po drugie, nie rakotwórcze, tylko jakaś bakteria się w nich zapodziała (jeśli nawet wywołałaby infekcję to antybiotykiem się ją skutecznie leczy). W październiku 2012 to było Myślę że już babydream jest bezpieczny, co więcej te rzeczy mają świetne składy, bez parabenów i innych okropieństw (Dzika, uważaj na tę Niveę bo ona ma skład średniawy, tak jak i Johnsony...)
Ja też lubie produkty babydream ale głownie uzywam wacików, patyczkow po uszu i puderku do pupy, z kolei nivea nam pogorszyła tylko i jeszcze bardziej wysuszala skórę.
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 11:29   #3004
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
co do parabenów i innych to tu dziewczyna fajnie pisze, analizuje składy wielu produktów dla dzieci nawet nie wiem czy u nas na pierwszą stronę nie wrzucałam linka

Jak coś kupuję dla Franka (a dla siebie też w sumie) to zawsze sprawdzam co Sroka na to Bardzo fajny blog, rzeczowy

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Ja też lubie produkty babydream ale głownie uzywam wacików, patyczkow po uszu i puderku do pupy, z kolei nivea nam pogorszyła tylko i jeszcze bardziej wysuszala skórę.
Bo Nivea nie ma składu odpowiedniego dla małych dzieci, podobnie jak Johnson, wszystkie próbki jakie dostawałam całą ciążę a było tego multum poszły do kosza. Babydream jest pod tym względem świetny i Hipp również (z takich drogeryjnych).

Edit: sorry, zwracam honor częściowo, Nivea Pure chusteczki są bardzo ok pod względem składu, w przeciwieństwie do Pampersa np.

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Nasz dzień zaczął się od wizyty z kotką u weta, wizyta spowodowana brzydką biegunką :/ Tż pognał na sygnale na ostry wet-dużur, a my się z Frankiem przygotowujemy do wyprawy do miasta Dzisiaj (i wczoraj) festiwal kulinarny w Katowicach i wszystkie najfajniejsze knajpy -50% Więc znów będziemy żreć. Sushi na obiad, Gruzja na podwieczorek i Włoch na kolację? Kilogramy przybywajcie

Aaa i dzisiaj Franciszkowi 9 miesięcy stuka! Więcej niż w brzuchu wytrzymał

Edytowane przez moonie_85
Czas edycji: 2013-09-08 o 11:31
Stary 2013-09-08, 11:31   #3005
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Judka, zamówiłam te wina sobie, jedno wytrawne białe, jedno wytrawne czerwone, zobaczymy jak przyjdą co to za cuda
O ile białe niemieckie jeszcze sobie wyobrażam, to czerwonego się boję
pociesze Cie, ze z tylu na butelce jednego z nich bylo, ze to francuskie wino
mnie tez ulzylo
ale przygotowalam sobie korkociag
a tam zakretka

Cytat:

O już mam.

na szczescie w tamtym czasie bylo emolium u nas i dla Tomka hipp

tez lubie tego bloga sroki

wlasnie sobe farbuje wlosy
w koncu, b starszylam odrostami
a jednka jutro chce jakos normalnie wygladac
mimo, ze to pogrzeb
zreszta mailam problem co zalozyc na siebie
i wsyztski ekeicki byly albo za male w biuscie alb w talii brzydko lezaly
dopier w cameiu znalazlam odpowiednia
chociaz tez sie ciezko oddycha

Tomka to mam w co ubrac, bo ma granatowe sodnie i koszule w kratke
wiec spoko

tylko teraz nie wiem w co Mati ubiore
b nie mam garnatowej nawet sukienki, wsyztsko kolorowe
kurcze myslicie ze jak bedzie ubrana, jakos kolorowo, to bedzie to niestosowne ?????????? to malutkie dziecko
a juz do sklepu nie pojade bo bedziemy wracca do domu
zapomnailam wczoraj kurka zeby jej cos kupic

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 11:35   #3006
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
pociesze Cie, ze z tylu na butelce jednego z nich bylo, ze to francuskie wino
mnie tez ulzylo
ale przygotowalam sobie korkociag
a tam zakretka

na szczescie w tamtym czasie bylo emolium u nas i dla Tomka hipp

tez lubie tego bloga sroki

wlasnie sobe farbuje wlosy
w koncu, b starszylam odrostami
a jednka jutro chce jakos normalnie wygladac
mimo, ze to pogrzeb
zreszta mailam problem co zalozyc na siebie
i wsyztski ekeicki byly albo za male w biuscie alb w talii brzydko lezaly
dopier w cameiu znalazlam odpowiednia
chociaz tez sie ciezko oddycha

Tomka to mam w co ubrac, bo ma granatowe sodnie i koszule w kratke
wiec spoko

tylko teraz nie wiem w co Mati ubiore
kurcze myslicie ze jak bedzie ubrana, jakos kolorowo, to bedzie to niestosowne ?????????? to malutkie dziecko
uff, ulżyło mi w kwestii wina

A nie masz opcji zostawić z kimś dzieci na czas pogrzebu? Tzn dla mnie pogrzeb i dzieci się wykluczają, tzn kumające dzieci, chyba bym nie chciała żeby widziały tyle smutku bo po co... Ale to moje zdanie tylko
Myślę, że nie ma znaczenia w co ubierzesz niemowlaka, niemowlak na czarno by dopiero głupio wyglądał... albo na ciemno jakoś, tożto dziecko
Stary 2013-09-08, 11:52   #3007
judkama
Zakorzenienie

Cytat:

to już poważny wiek

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
uff, ulżyło mi w kwestii wina

A nie masz opcji zostawić z kimś dzieci na czas pogrzebu? Tzn dla mnie pogrzeb i dzieci się wykluczają, tzn kumające dzieci, chyba bym nie chciała żeby widziały tyle smutku bo po co... Ale to moje zdanie tylko
Myślę, że nie ma znaczenia w co ubierzesz niemowlaka, niemowlak na czarno by dopiero głupio wyglądał... albo na ciemno jakoś, tożto dziecko
niestety nie mam opcji, zeby je z kims zostawic
bedziemy ze tak powiem trzymac sie z tyluw kosciele albo zostaniemy przed nim, ostatni zlozymy kwiaty, zeby trzymac sie na uboczu,
albo TZ zostanie na zewnatrz kosciola z wozkiem i ja wejde do srodka

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 11:52   #3008
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:
Jak coś kupuję dla Franka (a dla siebie też w sumie) to zawsze sprawdzam co Sroka na to Bardzo fajny blog, rzeczowy

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Bo Nivea nie ma składu odpowiedniego dla małych dzieci, podobnie jak Johnson, wszystkie próbki jakie dostawałam całą ciążę a było tego multum poszły do kosza. Babydream jest pod tym względem świetny i Hipp również (z takich drogeryjnych).

Edit: sorry, zwracam honor częściowo, Nivea Pure chusteczki są bardzo ok pod względem składu, w przeciwieństwie do Pampersa np.

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Nasz dzień zaczął się od wizyty z kotką u weta, wizyta spowodowana brzydką biegunką :/ Tż pognał na sygnale na ostry wet-dużur, a my się z Frankiem przygotowujemy do wyprawy do miasta Dzisiaj (i wczoraj) festiwal kulinarny w Katowicach i wszystkie najfajniejsze knajpy -50% Więc znów będziemy żreć. Sushi na obiad, Gruzja na podwieczorek i Włoch na kolację? Kilogramy przybywajcie

A dlaczego chusteczki pampersa nie ? ja używam, wole je od chusteczek dady czy też happy, zresztą u nas bardzo mało chusteczek schodzi tak naprawdę uzywam tylko jak gdzie wychodzimy, w domu i u rodziny zazwyczaj myję mu dupkę pod kranem z szarym mydełkiem

za 9 miechów
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Edytowane przez Pokrzywka19
Czas edycji: 2013-09-08 o 11:58
Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 11:56   #3009
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

u nas dzisiaj święto karpia

Cytat:
spokojnie, ubieraj co tam masz i się nie przejmuj
Stary 2013-09-08, 12:22   #3010
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
A dlaczego chusteczki pampersa nie ? ja używam, wole je od chusteczek dady czy też happy, zresztą u nas bardzo mało chusteczek schodzi tak naprawdę uzywam tylko jak gdzie wychodzimy, w domu i u rodziny zazwyczaj myję mu dupkę pod kranem z szarym mydełkiem

za 9 miechów
ale ja nie mówię, że nie wolno Każdy tam używam co mu pasuje, ja jedynie po przeczytaniu składów wybrałam te chusteczki i mi pasują Mają mniej chemii.

dzięki

Cytat:
o, lubię karpika na czym to święto polega?
Stary 2013-09-08, 12:56   #3011
nini_b
Zadomowienie

Hej
Najlepszego dla Franusia z okazji 9 miesięcy
Chusteczki pampersa zielone i pomarańczowe uczulają małego, tylko te białe są OK. No i z lidla są bardzo fajne a niedrogie
My używamy kosmetyków babydream - żel do mycia i szampon. Od czasu do czasu smaruję Oliwiera emolium, jak robi mu się szorstka skóra w niektórych miejscach.

Zobaczcie co znalazłam na temat cukru
http://slowlylifestyle.blogspot.com/2013/09/stewia.html
nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 13:28   #3012
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:

O już mam.
O właśnie no i tak się rodzi plotka... komuś gdzieś dzwoniło i zasiał ferment Powtórzę koleżance.

U nas ta Nivea jest ok. Kąpali w tym w szpitalu, dlatego jak nie znalazłam ziajki w sklepie to wybór nasunął mi się sam. Za to Johnson, którego dostaliśmy w prezencie, wysypał Ewkę od góry do dołu. Zużywam więc go sama w ramach wytwarzania piany w wannie

Cytat:
pisałyśmy o tym na wizażu w Polsce też wycofali te serie

Mogło mnie wtedy jeszcze nie być na forum, przybyłam na ostatki

O! Dzięki, poczytam sobie.

Cytat:
Babydream jest pod tym względem świetny i Hipp również (z takich drogeryjnych).

Sushi na obiad, Gruzja na podwieczorek i Włoch na kolację? Kilogramy przybywajcie

Ja lubię chusteczki Babydream.
W zasadzie jakby się tak zastanowić to Ewa nie używa praktycznie żadnych kosmetyków. Tyle co płyn do kąpieli czy mydło, nawet nie wiem co mamy, od czasu do czasu szampon, jako że nie ma szalonego owłosienia Mam oliwkę ale nie używam. Czasem ziajka na pupę jak zaczerwieniona i wsio. Mam jeszcze jakieś kremy do paszczy typu linomag czy filtr ale to okazjonalnie.
A no i sół fizjologiczna do oczu. I tyle.

Zazdraszczam żarcia
Ja za to wygenerowałam w tżcie potrzebę wycieczki do Ikei Kupimy jakieś pudła na papiery, bo mamy masę dokumentów, które nam tylko zbierają kurz na półkach. Plus jak to w ikei może coś się rzuci w oko I może coś się zeżre

Sto lat dla Franciszka!

Cytat:
kurcze myslicie ze jak bedzie ubrana, jakos kolorowo, to bedzie to niestosowne ??????????
Ja bym się nie przejmowała.

Cytat:
Napisane przez nini_b Pokaż wiadomość
Chusteczki pampersa zielone i pomarańczowe uczulają małego, tylko te białe są OK. No i z lidla są bardzo fajne a niedrogie

Zobaczcie co znalazłam na temat cukru
http://slowlylifestyle.blogspot.com/2013/09/stewia.html
A propos Lidla to ostatnio w moim rzucili też jakieś nowe pieluszki, ktoś coś?

Widziałam u mnie w ogrodniczym stewię roślinkę w doniczce. Jak to się "przerabia" na użytek domowy?

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 14:41   #3013
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Judka, zamówiłam te wina sobie,
daj stronke jestem podatna na sugestię

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
Mamy drugiego zęba

bo jej małżonek poruszył temat, którego nie powinien,

Jak tak sobie Twoją figurę przypomnę to się nie dziwię. Z kości na ości

Nie wiem czy bym podołała

mój sen jest takim bardziej stand by

Porozmawiajmy o słoikach

A mi się wczoraj akurat mój Tata jakoś tak mocniej kręcił po głowie

Mam tłuszcz i tyle. I nawet ja schudne te moje 5 kg to i tak bym ważyła 7 więcej niż Majka. Se przelicz

ale że co

aaa to o tym już nawet nie wspominam

Cytat:
o! to też moje dwie ulubione

nas ziajka uczuliła

niemieckie wino

o widzisz, a ja od początku to kupuje i nic

nie wiem, ale niemieckie... to mi się tylko z pornolami kojarzy

A ja nie czytam tych blogów nie chce mi się, nie mam czasu, testuje empirycznie.

Cytat:
brawo
i za plany szczególnie ta kulinarna część jest spoko

Jest opcja że będę w przyszły łikend w okolicach Ogrodzieńca

Cytat:
kurcze myslicie ze jak bedzie ubrana, jakos kolorowo, to bedzie to niestosowne ??????????
nie będzie niestosownie. Ubierz ją w co masz, nie szukaj specjalnie.

Cytat:

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 14:44   #3014
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
od wczoraj jestesmy u tesciowej
ale zamiast wypoczac to dzis latalam za jakas czarna sukienka bo w poniedzialek mamy pogrzeb mojego wujka,tzn meza mojej ciotki
zmarl wczoraj na raka
nie widzialam go od 3 lat, bo byl obtazony na nasza rodzine

Cytat:
Ja uważam, iż oliwka izoluje skórę od wilgoci, i nie doprowadza do dalszych podrażnień. Jak Ulencji coś się zaczyna dziać to ją smaruję właśnie oliwką.
U mnie się sprawdza, fakt faktem, że nie miałyśmy nigdy (odpukać!) żadnych poważnych odparzeń.
ja początkowo smarowałam Jana ale mega wysuszyła skórę

Cytat:
No i nie smaruję go generalnie niczym, bo też się naczytałam, ale może źle robię? Może powinnam go czymś maziać? Kąpiemy się w emoliencie i mam wrażenie że mu wystarcza, tzn nie miał nigdy ani odparzenia, ani żadnego podrażnienia, zaczerwienienia, wysypki, potówek i innych i ma mięciutką nawilżoną skórę. Ale może i tak go maziać czymś? Maziałybyście? Maziacie?
ja na początku kąpałam w emolientach bo pediatra nam zalecił ze względu na suchą skórę
później coś koło 3-4 miesiąca przerzuciłam się na hipp i do tej pory w tym myję
używam też balsamu z hippa ale to nie kremuję po każdej kąpieli tylko od czasu do czasu
do pupki chusteczki babydream albo zwykła woda, czasem nic
i tak samo odparzeń nigdy nie mieliśmy ani nic z tych rzeczy

w sumie tylko babydream i hipp toleruję bo mają spoko składy
sama dla siebie od kilku lat staram się wybierać kosmetyki bardziej naturalne więc siłą rzeczy dziecku nie zapodam nivea czy johnsona

Cytat:
Przywitaliśmy dzień kolejnym zębem górna prawa dwójka się przebiła, więc mamy juz 5 ząbków

Cytat:
Mamy drugiego zęba
Mam nadzieję, że ząbkowanie będzie u nas przebiegało tak bezproblemowo jak do tej pory, bo fakt posiadania przez moje dziecko 2 zębów zauważyłam przypadkiem. W ogóle sobie nie da do paszczy zajrzeć

Cytat:

ja muszę Jana pochwalić za weekend bo obiady ładnie zjedzone no i nie wierci się już tak strasznie
kaszki to w ogóle raz dwa migiem wchodzą
no i wszystkie kupki były do nocnika (w tym dzisiaj taka bomba że z pieluchy to by chyba wypłynęła ) także nie uważam że to takie całkiem bezsensowne z tym nocnikiem

zaraz mąż wybywa z dzieckiem do siory a ja mam nakaz wyleżeć się w łóżku i trochę podkurować
na to wszystko jeszcze @ rano dostałam i jestem trupem
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 15:13   #3015
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:

Mam tłuszcz i tyle. I nawet ja schudne te moje 5 kg to i tak bym ważyła 7 więcej niż Majka. Se przelicz

nie wiem, ale niemieckie... to mi się tylko z pornolami kojarzy
Mówiłam, że w rodzinie M jest patologia... Jego starzy są 15 lat po rozwodzie a ciągle się spotykają przy każdej okazji bo teść jest ciapa i każdemu jest go żal więc go tak zapraszają ale do tego dochodzi też sfera finansowa i się obecny małżonek teściowej trochę wczoraj pod.ku.rwił. Nie dziwię się chłopu

A ja jakbym schudła moje 20 to i tak ważyłabym więcej niż Ty. Se przelicz

Ja ja ohhhhh jaaaaa Hans sznela sznelaaaaa

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
no i wszystkie kupki były do nocnika (w tym dzisiaj taka bomba że z pieluchy to by chyba wypłynęła ) także nie uważam że to takie całkiem bezsensowne z tym nocnikiem
Dobrze, że jeszcze wlazłam na wizaż przed wizytą w ikei bo mi akurat o nocniku przypomniałaś

Stary 2013-09-08, 15:49   #3016
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:

Dobrze, że jeszcze wlazłam na wizaż przed wizytą w ikei bo mi akurat o nocniku przypomniałaś
taki za 19 zeta
moi rodzice sobie ostatnio wzięli co by też Jana sadzać
fajny
Stary 2013-09-08, 16:25   #3017
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

o, lubię karpika na czym to święto polega?
no ja mieszkam w stolicy karpia mamy tu stawy hodowlane, rezerwaty i takie tam
http://www.stawymilickie.pl/

no i co roku jest taka imprezka, święto karpia, muzyczka (wczoraj była R. Przemyk, dzisiaj Bracia ), produkty regionalne, żarełko - głównie ryby itp

Cytat:
niemożliwe kity wciskasz

Cytat:

ja muszę Jana pochwalić za weekend bo obiady ładnie zjedzone no i nie wierci się już tak strasznie
kaszki to w ogóle raz dwa migiem wchodzą

zaraz mąż wybywa z dzieckiem do siory a ja mam nakaz wyleżeć się w łóżku i trochę podkurować
na to wszystko jeszcze @ rano dostałam i jestem trupem
dla Jana

zdrówka dla Ciebie

Cytat:

ehe tylko se przelicz że jesteś "ciut" wyższa ode mnie i Jagienki i jakbyś schudla te 20 to byś jak szkieletor wyglądała

ja ja ja

a o dywanie pamięta

my właśnie musieliśmy jechać do tecso (30 km w jedną stronę ) bo mleko mi się skończyło a u nas nie dostałam a to owsiane jeszcze niezbyt wchodzi, a poza tym Daśko dostał sraczki ale nie wiem czy po takiej ilości tto możliwe (wypił 3 razy po parę łyczków) czy to od czegoś innego. No i przy okazji przypomniało mi się że dziecko me nie ma żadnych ciuchów jesiennych a od jutra ma być chłodniej więc kupiłam bluzo-kurteczkę (ocieplana, pikowana) i 3 koszulki z długim, poza tym jeszcze pampy, chusteczki do dupki i inne bzdety i 1/3 wypłaty już zostawiłam
Stary 2013-09-08, 17:20   #3018
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
taki za 19 zeta
moi rodzice sobie ostatnio wzięli co by też Jana sadzać
fajny
Jes jes ten.
Ale nie kupiliśmy bo tylko weszli i wyszli z pudełkami. Sajgon i tabuny dzikie jak to w weekend. Aż wózka nie rozkładaliśmy tylko myk w nosidło. Ewka prawie kimneła

Cytat:
no i co roku jest taka imprezka, święto karpia, muzyczka (wczoraj była R. Przemyk, dzisiaj Bracia ), produkty regionalne, żarełko - głównie ryby itp

ehe tylko se przelicz że jesteś "ciut" wyższa ode mnie i Jagienki i jakbyś schudla te 20 to byś jak szkieletor wyglądała

a o dywanie pamięta
Faaajnie!

A weź. Jak się odchudzałam i spadłam do 66kg. i byłam jakąś połowę szczuplejsza niż teraz to mi się wydawało, że jestem gruba. A teraz z rozrzewnieniem wspominam tamte czasy

Olewam temat.
Ale za to łóżko za.je.biaszcze było za 499pln takie co kiedyś chcieliśmy kupić ale kosztowało ponad 1200. I dupa zbita bo zero wolnej kasy A to końcówka kolekcji

Stary 2013-09-08, 17:48   #3019
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:

zdrówka dla Ciebie

my właśnie musieliśmy jechać do tecso (30 km w jedną stronę ) bo mleko mi się skończyło a u nas nie dostałam a to owsiane jeszcze niezbyt wchodzi, a poza tym Daśko dostał sraczki ale nie wiem czy po takiej ilości tto możliwe (wypił 3 razy po parę łyczków) czy to od czegoś innego. No i przy okazji przypomniało mi się że dziecko me nie ma żadnych ciuchów jesiennych a od jutra ma być chłodniej więc kupiłam bluzo-kurteczkę (ocieplana, pikowana) i 3 koszulki z długim, poza tym jeszcze pampy, chusteczki do dupki i inne bzdety i 1/3 wypłaty już zostawiłam
coś to moje zdrówko już tydzień szwankuje
wyleżałam godzinę póki nie zaczęłam się dusić od kaszlu

no niestety na te bzdety idzie najwięcej kasiory
Stary 2013-09-08, 19:39   #3020
moonie_85
Wtajemniczenie

Jagnna... Kiedy bedziesz dokladnie w tym Ogrodziencu? to jest 10 km ode mnie nie masz wyjscia, albo pojdziemy tam na kawe albo wpadasz na grilla koniecznie!
Stary 2013-09-08, 20:09   #3021
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
dla Jana, szczególnie za to niewiercenie się
No i zdróweczka dla Ciebie

Cytat:

noł łej

widze że koleżanka też obeznana w temacie

Cytat:
no ja mieszkam w stolicy karpia

niemożliwe kity wciskasz

ja ja ja

i 1/3 wypłaty już zostawiłam
jak ładnie może jakiś zlot u Ciebie zrobimy

bo ja jestem grubokoścista

o, kolejna

noo też muszę Uli kupić ze 3 body z długim, i jakieś spodnie cieplejsze. Może też do tesco podskocze jutro

Cytat:
Sajgon i tabuny dzikie jak to w weekend.
co mi przypomniało co się u mnie w robocie w weekendy dzieje

Cytat:
Jagnna... Kiedy bedziesz dokladnie w tym Ogrodziencu? to jest 10 km ode mnie nie masz wyjscia, albo pojdziemy tam na kawe albo wpadasz na grilla koniecznie!
jeśli będę to od pt do nd. Mąż ma tam event i może się z nim zabiorę Poważnie to rozważam, byłby mały wypadzik przed powrotem do pracy
Będziemy w kontakcie jakby co

Stary 2013-09-08, 20:15   #3022
happy_eve
Wtajemniczenie

Heeeej!

Znajomi pojechali, wreszcie trochę spokoju A jutro już do pracy...

Cytat:
Poza tym dzwoniłam dziś do pracy w sprawie grafiku na październik Zbliża się to do mnie nieubłaganie
Nie rycz, nie będzie źle, wyjście do ludzi nie jest złe Mówię to ja - która z tydzień przed powrotem do pracy w każdym poście płakała, jak to będzie miała źle A póki co najgorzej nie jest, zobaczymy jak dalej

Cytat:
Franek dzisiaj stanął bez trzymanki... co prawda po 2 sekundach runął na pupę, ale to i tak wyczyn, wzruszyłam się, gdzie jest mój maleńki pierożek

Cytat:
Aaa oliwka u Uli w zasadzie tylko na pierożka idzie. I na mamusine nogi i brzuch Na reszte Ulowego ciałka jest mleczko nawilżające, i to co drugi dzień mniej więcej. Szczególnie teraz, jak mi tak dziecko spierdziela z przewijaka
U nas to samo, teraz to już nie pamiętam, kiedy smarowałam Tymka czymkolwiek. Nie ma na to czasu

Cytat:

Cytat:

I jeszcze zębol Ewci mi ucięło I coś jeszcze chyba, ale nie wiem co.

za zębola A u Tymka nadal nic
Stary 2013-09-08, 20:18   #3023
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
dla Jana, szczególnie za to niewiercenie się
No i zdróweczka dla Ciebie

tyle mi zdrowia życzysz że normalnie musi być lepiej
Stary 2013-09-08, 20:30   #3024
mmm12345
Rozeznanie

Cytat:

o a tydzien temu byly Wasze karpie u nas we Wrocku. Pyyycha, mlody nie pogardzil ani zupą z karpia, ani karpiem grillowanym czy smażonym (a spróbowałabym nie dać ). Objedliśmy się że hej
mmm12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 20:50   #3025
kala__20
Wtajemniczenie

za dużo mnie ostatnio nie było, gdyż byliśmy u rodziców na weekend. za wszystkie nowe umiejętności, zęby itp. Życzonka dla Franka za 9 miesięcy.

Nam właśnie wybił 4 ząb. Ciekawe kiedy pójdą następne

Co do balsamowania dzieciaczka to ja nieraz smaruję. Teraz mamy Nivea oraz Hipp jeszcze nie otwarty. Do kąpieli też hipp. Oliwką hipp smaruję czasami główkę bo młoda ma trochę ciemieniuszkę.

Chusteczki używamy pampers, wg mnie są najlepiej nawilżone.
Stary 2013-09-08, 20:51   #3026
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
coś to moje zdrówko już tydzień szwankuje
wyleżałam godzinę póki nie zaczęłam się dusić od kaszlu

no niestety na te bzdety idzie najwięcej kasiory
Współczucia i zdrówka. Teraz to chyba każdą po kolei będzie łapało z nadejściem jesieni

Ej no właśnie. Nawet zauważyłam, że dzisiaj paklanki podrożały

Cytat:
noł łej

widze że koleżanka też obeznana w temacie

bo ja jestem grubokoścista

noo też muszę Uli kupić ze 3 body z długim, i jakieś spodnie cieplejsze. Może też do tesco podskocze jutro

jeśli będę to od pt do nd. Mąż ma tam event i może się z nim zabiorę Poważnie to rozważam, byłby mały wypadzik przed powrotem do pracy
Będziemy w kontakcie jakby co
Niestety

Jes of kors

Chyba pustomózgowa

Melduje, że fajne body są te z bawełny eco czy bio, nie pamiętam, w C&A.

Zazdraszczam

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Nie rycz, nie będzie źle, wyjście do ludzi nie jest złe Mówię to ja - która z tydzień przed powrotem do pracy w każdym poście płakała, jak to będzie miała źle A póki co najgorzej nie jest, zobaczymy jak dalej

za zębola A u Tymka nadal nic
A jak tam temat z tą dziewczynką ten teges?

Dziękować
Ewka se nie daje w ogóle w paszczę zajrzeć, więc cholera wie ile ona tego tam hoduje i od kiedy

Cytat:
Napisane przez mmm12345 Pokaż wiadomość
o a tydzien temu byly Wasze karpie u nas we Wrocku. Pyyycha, mlody nie pogardzil ani zupą z karpia, ani karpiem grillowanym czy smażonym (a spróbowałabym nie dać ). Objedliśmy się że hej
O... ta to się zawsze odezwie jak o żarciu gadają

Stary 2013-09-08, 21:12   #3027
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Na szczęście matka przepisała ją do szkoły specjalnej Mam więc już "tylko" jednego niepełnosprawnego chłopca, który prawdopodobnie na dniach będzie miał nauczanie indywidualne załatwione (i dobrze, bo pracować w klasie to się z nim nie da :/) i jednego chłopca tego z jakąś schizofrenią co Wam pisałam. I przynajmniej 3 z potrójnym adhd, na których często trzeba sobie nerwy psuć Ale to to już "pikuś"

Czy mi się wydaje czy Soli dawno nie było?
Stary 2013-09-08, 21:26   #3028
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Nie rycz, nie będzie źle, wyjście do ludzi nie jest złe

Nie ma na to czasu
eehh wiem, ale i tak mi smutno

no włacha jak ta moja mama będzie ją przebierać to ja nie wiem

Cytat:

tyle mi zdrowia życzysz że normalnie musi być lepiej
musi musi

Cytat:
Chyba pustomózgowa

Melduje, że fajne body są te z bawełny eco czy bio, nie pamiętam, w C&A.

ooo cza bedzie pójsc

miszcz dyplomacji

Cytat:
Ale to to już "pikuś"

phi, małe piwo

no dawno, dawno

Stary 2013-09-08, 21:32   #3029
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Na szczęście matka przepisała ją do szkoły specjalnej Mam więc już "tylko" jednego niepełnosprawnego chłopca, który prawdopodobnie na dniach będzie miał nauczanie indywidualne załatwione (i dobrze, bo pracować w klasie to się z nim nie da :/) i jednego chłopca tego z jakąś schizofrenią co Wam pisałam. I przynajmniej 3 z potrójnym adhd, na których często trzeba sobie nerwy psuć Ale to to już "pikuś"

Płacą Ci jakiś dodatek szkodliwości pracy

Sola się chrzci. Jest usprawiedliwiona

Cytat:
miszcz dyplomacji

Stary 2013-09-08, 21:34   #3030
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
no włacha jak ta moja mama będzie ją przebierać to ja nie wiem
Spoooko, też się o to martwiłam. Ale okazało się, że mój syn to cffffaniak i jak zostaje sam z babcią, to daje się w miarę grzecznie przewinąć (musi mieć tylko coś ciekawego w rękach), a jak jest z nim więcej niż jedna osoba, to wszyscy muszą go zabawiać, żeby dał sobie założyć pampa

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Płacą Ci jakiś dodatek szkodliwości pracy

Sola się chrzci. Jest usprawiedliwiona
No właśnie nie A jak się jeszcze okaże, że nie oddali mi dodatku motywacyjnego, który mi zabrali jak poszłam na L4, to się wk.urwię

Aaaa no tak

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości