|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Popsułam się chyba ![]() Cytat:
![]() Też macie Rainforest z dźwiękami dżungli? ![]() Moje pierwsze Karmi wypiłam 3 dni po porodzie ![]() Cytat:
![]() I na prawdę szkoda, że zdjęć nie macie bo byś nam pokazała ![]() Cytat:
![]() Mamy kopmlet!! ![]() Cytat:
Patrzcie co mój syn wyprawiał dziś z pustą butelką po mleku http://www.youtube.com/watch?v=fIYqK1Oq4Dc Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-09-08 o 21:25 |
||||||
|
|
|
#602 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#603 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Ozonowana jest delikatniejsza dla skory i tak nie podraznia. Chlorowana zabija bakterie i pasożyty ale moze podrazniac U mnie jest tylko jeden basen i przypuszczam ze jest raczej chlorowana. Nic, zobaczymy jak zareaguje ![]() A reakcja tz na malucha super ![]() Ide spac, bo mam zawalone zatoki, zdarte gardlo i oskrzela i leb mi nawala :banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#604 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
poczytalam was troszke z doskoku i w koncu nie wiem co komu ![]() sarna moje gratulacje i jaki sliczny Antos Moj syn skonczyl dzis 2 miesiace ![]() margos ach te chłopy - ale fakt dzieki nim mamy te najwspanialsze istotki pod slonce. domi ja jak Aleksa karmilam to przystawialam raz do jednej raz do drugiej, a pozniej zaczynalam od tej ktora doil ostatnio - ale w sumie nie wiem czy dobrze robilam. A ja mam stracha, w srode dziewczynka u Marysi w zlobku wymiotowala, dzis sie okazuje ze kolezanki syn (Marysia z nim do grupy chodzi) w szpitaliku, bo wymioty, biegunka, goraczka i dziecko przez rece lecialo. A dzis moja zrobila luzna kupe i mam mega stracha i o Marysie i o Aleksa. ehhh odwieczny problem matki....
|
#605 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Perse my całą noc też z lampką śpimy, bo jak jest ciemno to Mały poplakuje.
Dotka pamiętam jak lezalam w szpitalu i Mały leżał w szpitalnym łóżeczku. Tak się wiercil ja mylam butelki i nagle się przekrecil i uderzył w poręcze. A w tym łóżku metalowe. Tulilam płakałam, że powinnam do tego nie dopuścić. I przez cały pobyt w szpitalu dawalam Michała do szpitalnego łóżeczka tylko na badania, a tak spał ze mną na polowce ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#606 |
|
Zakorzenienie
|
![]() I żebym nie odbiegała zbytnio od 'normy' to mój mąż wyjątkowo mnie dziś wkurzył dlatego wynagrodzi mi to masażem, jeszcze o tym nie wie ale zaraz się dowie ![]() Życzę każdej miłej i w miarę przespanej nocki |
|
|
|
#607 |
|
Wtajemniczenie
|
Eve brawo za 2 miesiące. Trzymam kciuki żeby żadne chorobsko się do Was nie przyplatalo!!!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#608 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo -
Cytat:
mama czerwcowa
|
|
|
|
|
#609 |
|
Zadomowienie
|
Pragnę się oficjalnie z Wami powitać na Odchowalni
W piątek pojechałam jednak na tą wycieczkę z pracy do wrocławia, wróciłam w sobotę po południu, stęskniona za Tymusiem na maksa, więc resztę soboty spędzałam tylko z nim , dziś byliśmy w odwiedzinach u TŻ rodziców na wsi, był obiadek, grill i karmi ![]() Nie było mnie 2 dni i mam masę postów do nadrobienia, więc odezwę się jak doczytam. U nas wszystko w porządku, Tymuś dziś pobił rekord i na kolację wciągnął 210 ml MM !!! Daliśmy mu podstawową porcję 140ml ale nie był usatysfakcjonowany i trzeba było na szybko robić drugą porcję, bez problemu wciągnął jeszcze 70ml. Ciekawe ile pośpi po tym obżarstwie
|
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo -
Nikt nie wrzucił zestawienia z ostatniego wątku, więc z ciekawości zajrzałam. Patrzcie kto szczytował
1.Neni1984 340 2.surka 315 3.mela1234 268 4.lachryma 266 5.Oliath 233 6.Persephone_ 219 7.karolajn1987 210 8.misiaczka555 202 9.malaczarnakejt 200 10.tweedledee 191 11.enlevee 185 12.Rockyyy 176 13.Anulka_p 167 14.czarownica1 162 15.Samantha7 162 16.madi82 132 17.fiazo 129 18.dzoan 121 19.Margosia__ 118 20.eveewe 114 |
|
|
|
#611 | |
|
Zakorzenienie
|
SARNA
no w koncu sie doczekalismy!!! wielkie gratulacje ![]() masz przepieknego synka, taki spokoj bije z jego twarzy, cudowny ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#612 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam tak twardego cyca, że pod prysznicem strumieniem mleka oblewałam płytki
Wszystko przez to, że Mały spał aż 3 godz. A teraz nie możemy go uśpić..darowaliśmy mu kąpanko..niech obrasta brudem. a co! ![]() Dotka, Margoś nasze pociechy rozwalają emocjonalnie.. ![]() Agrafka Twoja koleżanka lubi być uziemiona i ograniczona ![]() jakierka ja się staram nie oddalać od domu..boję się tych syren
|
|
|
|
#613 |
|
Zakorzenienie
|
próba zmniejszania zdjęc:
moja pyza kochana z 7 i 8 tygodnia |
|
|
|
#614 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
U nas sie cenia a i pampka trzeba miec swojego. Zdrowka! Cytat:
Cytat:
Tweed pierwszedwa tygodnie lampka cala noc sie palila. Teraz na karmienie zapalam lub gdy chce sprawdyic czy maly sie nie przekrecil w poprzek lozeczkatza mocno,bo wedruje w nocy Ev najlepszego dla Aleksa! Co do minek to podkowka mnie rozwala. Jest przeslodka;-)smieje sie ze to sposob moich panow na mnie bo maz tez taka robi czym mnie rozwala od poczatku niemal znajomosci. No nic ide spac, Galganek spi, odcinek californication z malzem obejrzany. Czas sie wyspac;-) Dobrej nockh Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#615 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Oby nic się do Was nie przyplątało! Cytat:
Wyobraziłam to sobie Mój też ma dziś dzień brudaska, bo padł nam i śpi. W czasie jego pory kąpania mieliśmy niezapowiedzianych gości i tak wyszło
|
||||||
|
|
|
#616 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak to na jakiś grupowych jestem.. ![]() Cytat:
Cytat:
dla Aleksa! Trzymam kciuki, żeby u Marysi i Aleksa nic się nie rozwinęło! Cytat:
ślicznie rośnie ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Idę do Małego.. marudzi.. muszę mu cyca dać, bo nie zaśnie.. Dobrej nocy |
||||
|
|
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
witam nowe mamusie
![]() śliczne dzieciaczki forumowe,i powiemWam że z tygodnia na tydzień są co raz ładniejsze |
|
|
|
#618 |
|
Zakorzenienie
|
Super Niunia
![]() Idę spać, bo ledwo na oczy już widzę |
|
|
|
#619 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#620 |
|
Wtajemniczenie
|
Pytanie.
Czy Wasze dzieci mają wystający pepek? Czy mam się martwić?
|
#621 |
|
Zakorzenienie
|
Neni, gratuluję szczytowania, niby masz problemy z przytulaniem a i tak wyszłaś na swoje :p
Widzę, że Kubusiowi wiele nie potrzeba do zabawy- wystarczy pusta butelka ![]() Eve- trzymam kciuki, żeby dzieciaki były zdrowe. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#622 |
|
Zadomowienie
|
Ale sobie roboty narobiłam tymi grzybami!
no ale zalewajka, grzybowa i jajecznica będzie ![]() Śliczne macie dzieciaczki Czas spać! Przespanych nocy wszystkim życzę! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#623 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#624 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli cię pepek niepokoi to przejdz się do chirurga dziecięcego. Jeżeli coś z nim nie tak to będą go kleic plastrem. My idziemy na kontrolę za 2 tyg
Dobrej nocy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#625 |
|
Zakorzenienie
|
Sarna- gratuluje!!!
![]() Iwona-bardzo mi miło ![]() My mamy przy podłodze taką lampke ledowąz łódka, która zapala się po zmroku. Daje prawie żadne światło, ale jak smok wypadnie to mogę wcelowac do buzi ![]() Agrafka- Fi wystaje pepek. Lecę spać. Dobranoc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#626 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42691041]Sam mój też ubostwia sufit i naklejki na ścianach. Wczoraj jak wracaliśmy z zakupów, to mijały nas 2 mega szybkie motory i stwierdzilam, że nie pozwolę Arturkowi na tym jeździć jakby chciał, bo zejde na zawał :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] naklejki nad i obok przewijaka, białe sufity i lampy!!! toto co Zuzia lubi najbardziej, a dzisiaj odkryła światełko w kontaktach i gapiła sie tak, ze zapominała mrugać ![]() Cytat:
![]() ale dzisiaj juz chyba nie doczytam bo padam na twarz |
||||
|
|
|
#627 |
|
Raczkowanie
|
Nadrobiłam Was trochę, ale nie mam siły cytować także, przepraszam
Wczoraj miałam po prostu obrzydliwie okropny dzień. Odezwał się ojciec dziecka i poprosił o spotkanie, pomyślałam że generalnie to przydało by się ustalić kwestie dotyczące małego i się zgodziłam i popełniłam ogromny błąd, ale niestety bywam strasznie naiwna. Bo on wcale nie chciał nic ustalać, oprócz tego, że płacić nie będzie żadnych pieniędzy na dziecko bo ma to gdzieś i spotykać się z nim będzie jak będzie miał na to ochotę a ja mam siedzieć w domu i czekać na jego telefon i być dyspozycyjna 24h bo on nie wie o której i kiedy go najdzie na spotkanie z małym. Żeby tych uprzejmości było mało to doszedł do wniosku, że moim obowiązkiem jest wrócenie do niego! Ja oczywiście powiedziałam że taka możliwość nie istnieje po czym napluł mi w twarz, na środku ulicy! Tak upokorzona to ja się nigdy nie czułam w życiu jeszcze. Potem jeszcze do mnie wydzwaniał wypisywał jakieś sms do 5 rano i dzisiaj się odezwała do mnie jego matka, że w środku nocy wybiegł z domu twierdząc, że się zabije i nie ma z nim żadnego kontaktu, dzwoniła do wszystkich jego znajomych i nikt nic nie wie. On miał już takie odpały wcześniej, że sobie znikał na kilka dni i wyłączał telefon, ale wcześniej nie twierdził że sobie coś zrobi. Jestem po prostu rozwalona emocjonalnie tym wszystkim i nie wiem co mam ze sobą zrobić. Przez to wszystko to ja się normalnie boję z psem wyjść. |
|
|
|
#628 |
|
Wtajemniczenie
|
My juz po świętowaniu rocznicy, polowe kolacji z Maja na rękach bo miała problemy z zasnieciem. U nas tez dzis dzień brudaska
![]() Fajnie było tak spędzić czas razem, nasluchalam sie wyznań miłości ze hoho, ach jak ja kocham mojego meza. nie moglabym byc szczesliwsza a i w końcu po tylu miesiącach abstynencji napilam sie winka ![]() Idziemy spac bo padnieci jesteśmy okropnie. Jutro ostatnia wizyta położnej a ja po tym gotowaniu mam dramat w kuchni. Nie nastawilam budzika, zaufam Mai Dobranoc
|
|
#629 |
|
Wtajemniczenie
|
Belushi no co za skur****! Jakim prawem naplul Ci w twarz? ! W ogóle jakim prawem rozkazuje Tobie co masz robić? !
Trzymaj się i życzę dużo siły i wiary w siebie. ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Misiaczka super, że rocznica się udała ![]() My też idziemy spać. To do następnego karmienia musie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#630 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Napluł bo powiedziałam że nie wrócę i dam sobie radę bez niego. Generalnie po tym jak się do mnie odnosił i co mówił to wyszło na to, że uważa mnie po prostu za swoją własność. A potem jeszcze twierdzi, że on przeze mnie sobie coś zrobi. Bo przecież on żyć beze mnie nie może, a ja taka podła suka jestem i go nie chcę.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.

mąż zabrał mnie do CH i kupił złote kolczyki - za Filipa i na rocznicę. Śliczne są!! A mi się taaaak chce spać! Masakra!

12.06.2010
dlatego wynagrodzi mi to masażem, jeszcze o tym nie wie ale zaraz się dowie 

A potem tak się wtulił a mnie samej chciało się płakać.
za chrzciny u Was
no ale zalewajka, grzybowa i jajecznica będzie 
wedlug mnie tylko czy ja umiem jeszcze w szpikach chodzic?![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)