|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
|
![]() ![]() |
![]() |
#4682 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie wagi. Niby wiem że każde dziecko inne ale już zglupialam trochę...
Diabli za surowe jajko dziękuje. Wolę się przemeczyc i nie rzygnąć ![]() A kurteczki te granatowe można było wziąć na sztuki. Ale za późno bo ja wzięłam obie ![]() Poluję jeszcze na kilka innych rzeczy ale mam konkurencję... |
![]() ![]() |
![]() |
#4683 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
a bierzesz suplementy? Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4684 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4685 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() ![]() Mlode spi, pora i na mnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4686 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4687 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() te krzesła a'la zara nie są takie ładne jak nasze ![]() Cytat:
zawsze coś... |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4688 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ahhh jak masz CUDOWNIE ![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() i ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4689 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
o kupach raczej nie ![]() Cytat:
hahaha Cytat:
pewnue ze da ![]() Cytat:
bedzie dobrze najwazaniejsze zeby mamysis byla zdrowa a cY Nelka dostanie mm czY cyca to juz po operacji bedziesz sie nartwila a uwier mm nie jest az taka katasteofa ja wiedze se biopsje sie mylily i zadbe jodowanie nie bedzie potrzebne a ty dalej rzeke mleka bedziesz miala ![]() [QUOTE=diabli;42699604]tak chodzilo o większe dzieci, ale wrzuciłam tak ku przestrodze, bo tekst jednak daje do myslenia ![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- pochwal się jak cos uda się upolować ![]() Cytat:
![]() A czemu dluzszy pobyt w szpitalu przez@? No tak koniec lata trzeba sie przrstWic na bluzy kurtki czapaje heee Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4690 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
A jezeli od zawsze tak bylo to może próbuj dłużej karmić za jednym razem- wybudzaj zeby tak dobijalo do 15 minut. ( 8 minut to ja karmię już 3 miesięczne, a wcześniej karmiłam tak 20-30 minut,..) I między karmieniami próbuj przetrzymywać.. No i moze nie do konca jest tak, że płacze o cyca?? Może o coś innego chodzi.. A cyca jak dasz to prawie zawsze zje.. Cytat:
ooo super ![]() Diabli- co do smoczków... Dobrze ze wrzuciłas.. Ja staram się dawać jak najmniej, ale to i tak jest dużo.. i chyba już uzależniłam małego od smoka.. Czasami się budzi z płaczem w nocy bo nie ma smoka.. Wiem,że to zły znak, ale nie wiem co z tym robić.. Czasami jego marudzenie to marudzenie o smoka.. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4691 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Ogladam czapy na allegro i zobacznie na co natrafilam:banghead:
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=3532678797 Jak mozna takie cos dziecku zalozyc? Heeehee Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4692 |
Wtajemniczenie
|
Czytam, czytam a po chwili juz nie kojarze co czytalam... porazka, od kilku dni mam masakryczne problemy ze snem, nie umiem zasnac, mecze sie do 1-2, potem Przemek sie budzi, zanim zasnie mija godzina, od ok. 6.30 juz sie wybudza.... w dzien chodze jak zombie, cienie pod oczami jak u pandy a zasnac sie nie da ;(
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4693 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak poza tym, MAM NADZIEJE, ZE WSZYSTKIE DZISIEJSZE CHRZCINY (SPORO ICH BYLO, PRAWDA?) UDALY SIE W 100% u nas wrzesień znow nie wypalil...chrzny sa 15go, wiec odpuściliśmy, bo to dzień przed Gliwicami i jakos mi to nie pasowalo ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() proszę ![]() ![]() podziwiam Cie za minimalizm - fajne puste mieszkanie, bez zbędnych gratow! Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-09-09 o 00:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4694 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4695 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
Po jodowaniu karmienie piersią nie jest możliwe. w ciaze tez lepiej nie zachodzić przez jakies 2-3 lata, bo grozi to poronieniem, uszkodzeniami plodu itd. ale o wszystkim dowiem się dopiero na miejscu jak juzwytna tarczyce i będą wyniki histopatologiczne. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Cytat:
![]() oj i takie sa. kup sliwki, wpisz wujkowi google "nutella sliwkowa" i już ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4696 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() smiesznie jest, bo nasze babcie to dwie skrajności - jedna trzesie się nad mloda, a druga czasem az mnie przeraza ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
na początku wchodzisz do wody, 2 rodzic podaje dziecko i zajecia zaczynasz od tego czego dziecko uczylo się tydzień wcześniej. następnie instruktor pokazuje co nowego i każdy sobie wedruje po basenie i cwiczy. w miedzy czasie instruktorzy podchodzą do każdego i daja wskazówki. jeśli się zgodzisz i dziecko jest na tyle odważne zabierają je i pokazuja co i jak, a przy okazji nawiazuja z Toba i dzieckiem kontakt (krotki wywiad, jak ma na imie, ile ma, czy ma jakies problemy ruchowe, nad czym chciałoby się popracować, kto polecil basen itd.) na końcu zawsze kolczko na srodku basenu i dzieci się ze sobą zegnają ![]() jesteśmy bardzo zadowoleni. napisz co Wy robiliście, ja sobie spisuje te nasze ćwiczenia i gdyby ktoras chciała mogę później podeslac - można sobie samemu pojsc na basen i wykorzystać. ---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- Cytat:
|
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4697 |
siedzę i myślę
|
czytałam o przywracaniu laktacji i spróbuje... może się uda ? posiedzialam z dyktatorem i poleciała jedna przezroczysta kropla
![]()
#4698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() rattanowe krzesło super, ale mamy wiklinowe siedziska w naszych drewnianych krzeslach i po dobrych kilku latach niestety zaczynają się sypać. jedno peklo, bo tz stanal na srodku jak cos probowal majstrowac przy lampie ![]() fota sprzed lat - w trakcie remontu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4701 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:13 ---------- Poprzedni post napisano o 01:08 ---------- Cytat:
![]() a gdybys planowala rodzeństwo... http://allegro.pl/wozek-spacerowy-bl...508198831.html http://tablica.pl/oferta/wozek-dla-t...a-ID2uoj3.html ten mnie rozbroil ![]() ---------- Dopisano o 01:14 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:19 ---------- Poprzedni post napisano o 01:14 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() tylko jak ja się umawiałam, to zapomniałam, ze istnieje cos takiego jak "te dni" hehe. ---------- Dopisano o 01:27 ---------- Poprzedni post napisano o 01:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:29 ---------- Poprzedni post napisano o 01:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:31 ---------- Poprzedni post napisano o 01:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() i wielkie brawa za te krople! oby było ich coraz więcej, patrz na dzidziusia, myśl o nim i zobaczysz jak plyna. może spróbuj odciagac podczas karmienia? widok ssaczka tez pewnie sporo daje. Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-09-09 o 00:32 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4702 |
Zakorzenienie
|
ok nadrobiłam, wiec czas spac. ale jeszcze kilka fotek Neloslawy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4703 |
Zakorzenienie
|
Diabli spoko. Zdjęcie masz jak w banku
![]() A ten wózek jakiś strasznie dziwny...współczuję temu najniżej położonemu dziecku... |
![]() ![]() |
![]() |
#4704 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4705 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
![]() faktycznie ![]() A ja idę do lekarza. Zaczęłam charchać zielonym glutem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4706 |
Wtajemniczenie
|
Przemcio kończy dziś 5 miesięcy
![]() czas na małe podsumowanie: - przewraca się na lewy boczek i na brzuszek, z brzuszka też się przewraca, ale nie zawsze wszystko mu wychodzi tak jakby chciał, czasem zawiesza się w połowie i nie wie co dalej albo siłą rozpędu próbuje ![]() - pięknie łapie wszystko obiema łapkami, nawet rzeczy większe od niego ![]() - zaczyna pomagać przy zakładaniu pampersa - zaliczone: blendowane jabłko i banan, słoiczek jabłko ze słodką marchewką, zupka jarzynowa, marchewka z ryżem, kaszka bananowa - cieszy się jak wariat jak mu śpiewam - uwielbia jak się macha jego nóżkami, robi rowerek, śmieje się wtedy - uwielbia jak mu się prycha w szyjkę - łapie mnie za włosy, ostatnio lubi jak się nad nim nachyla i łapie wtedy nas za buzię i "bada" - szczególnie zafascynowany jesr zarostem męża ;p - jest małym wodnikiem szuwarkiem, uwielbia pływać w wannie ![]() - dwie piękne jedynki, a z tyłu idą kolejne ząbki - śpiewa sobie do snu, poza tym piszczy, szepta, gada, wydaje z siebie takie dźwięki że płaczemy ze śmiechu - od skończenia 6 tyg zasypia sam - w ciągu dnia ma 2-3 drzemki po ok. 30 min, rzadko spi dłużej w dzień, za to nocny sen jest piękny, śpi od ok. 21 do 4-5, zje i śpi jeszcze do 7-9 - wczoraj w kąpieki macał się po jajkach ;] - jest samodzielny, tzn sam się ładnie bawi, czasami ma takie dni że jak mam dużo do zrobienia on sam się sobą zajmuje, pod warunkiem że jestem obok i może mnie obserwować i gadamy sobie przy tym - uwielbia jak się nim turla, lekko podrzuca, "zjada" go, jak go podnoszę i specjalnie mocno tulę to piszczy z radości - robi awanturę jak mu spadnie zabawka - nie płacze o jedzenie, ostatnio jakoś w ogóle mało się go dopomina .... ![]() - jest towarzyski, uwielbia jak się dużo dzieje, dostaje wtedy oczopląsu ![]() ![]() - nie trzyma za długo łebka na brzuszku, szybko się męczy, przez asymterię jest jakieś 2 miesiące do tyłu jeśli chodzi o rozwój fizyczny (wg oceny rehabilitanta) - mało je, 3-4 razy dziennie po 200 ml lub 3xmm i jeden posiłek ze słoiczka lub kaszka a mama nadal bez @ ![]() Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-09-09 o 06:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4707 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Adi już 3 dni wcina kaszkę, wczoraj na początku się buntował i wycierał buzię tetrą myśląc że mamuśka nie zauważy że w pieluszce zostawała cała kaszka ![]() ![]() Mam pytanko, za kilka dni spróbuję mu podać marchewkę, czy wtedy też mam podawać kaszkę, czy z niej zrezygnować jak zaczynam podawać coś nowego? ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Cytat:
wszyscy faceci muszą wybadać co to jest za zabawka ![]() gratulacje za umiejętności ![]() ![]() Ja już miałam drugi @ i kurde 3 dni jak wodospad Niagara ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brawoo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze możesz spróbować troszkę piwa, chyba Ada mówiła, że to poszerza lekko kanaliki, może pomoże. Ale to już się jej pytaj czy warto.
![]() |
#4710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.