Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-09, 06:04   #211
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Bylam na zakupach spozywczych. Rozwalila mnie polka z jogurtami, tam poza normalnymi smakami jogurty: imbirowy, pomidorowy, z zielonych warzyw lisciastych i yuzu. Macie ochote sprobowac?
Wrocilam do domu, ale Yae w najlepsze spi w foteliku, to w oczekiwaniu az sie obudzi ogladam sobie tv w samochodzie.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 06:36   #212
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Bylam na zakupach spozywczych. Rozwalila mnie polka z jogurtami, tam poza normalnymi smakami jogurty: imbirowy, pomidorowy, z zielonych warzyw lisciastych i yuzu. Macie ochote sprobowac?
Wrocilam do domu, ale Yae w najlepsze spi w foteliku, to w oczekiwaniu az sie obudzi ogladam sobie tv w samochodzie.
Dziękuję.za odpowiedz odnośnie lat..trochę to skomplikowane...:confused :
A o tej matmie pewnie pisałaś ale ja chyba nie doczytałam..
Menq..dawaj tu te jogurty na sprobowanie!..i co tam masz jeszcze dobrego?
Antonio się krecil, obudził mnie...i jak mnie wkurzył tym kręceniem to odwróciłam się do niego plecami..2 minuty i znow spał..a ja? Oczywiście już nie mogę usnąć!

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 06:43   #213
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Dziękuję.za odpowiedz odnośnie lat..trochę to skomplikowane...:confused :
A o tej matmie pewnie pisałaś ale ja chyba nie doczytałam..
Menq..dawaj tu te jogurty na sprobowanie!..i co tam masz jeszcze dobrego?
Antonio się krecil, obudził mnie...i jak mnie wkurzył tym kręceniem to odwróciłam się do niego plecami..2 minuty i znow spał..a ja? Oczywiście już nie mogę usnąć!
Jak sie uczylam do egzaminu na prawo jazdy, to bylo pytanie: w piecioosobowym samochodzie siedzi dwoch doroslych. Ile dzieci moga ze soba wziac?
Ja nie mialam odwagi sprobowac... a reszta to same dobre rzeczy ;-)
Stary 2013-09-09, 06:59   #214
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Jak sie uczylam do egzaminu na prawo jazdy, to bylo pytanie: w piecioosobowym samochodzie siedzi dwoch doroslych. Ile dzieci moga ze soba wziac?
Ja nie mialam odwagi sprobowac... a reszta to same dobre rzeczy ;-)
No to odpowiedź...skoro to.podchwytliwe...2 dzieci??

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2013-09-09, 07:03   #215
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Bokeh dziękuje,ale przesadzasz

Lady nasza noc okropna! Blanka budziła się z płaczem co pół godziny,godzinę i tak było do 2.Nie można było jej uspokoić. A jak już zasypiała to ja nie mogłam zasnąć,tak mnie głową boli. W efekcie nie Spalam cała noc. Prosiłam TZ żeby wziął urlop bo nie dam rady ale niestety

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 07:06   #216
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
4!!!
3dzieci (ponizej 12lat) = 2 doroslych
Mamy zatem:
(5-2)*1,5=4,5
I tak dobrze, ze kodeks nie przewiduje, ze mozna wziac 4,5 dziecka

---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ----------

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Lady nasza noc okropna! Blanka budziła się z płaczem co pół godziny,godzinę i tak było do 2.Nie można było jej uspokoić. A jak już zasypiała to ja nie mogłam zasnąć,tak mnie głową boli. W efekcie nie Spalam cała noc. Prosiłam TZ żeby wziął urlop bo nie dam rady ale niestety

Tez jestescie biedne!!
Nie moglby Ci chociaz ktos w dzien pomoc? Kolezanka? Sasiadka?
Stary 2013-09-09, 07:19   #217
charlizz
Zadomowienie

Fewciu, bardzo bardzo bardzo współczuję

Blogerko, moja Ola identycznie, 8msc a zaledwie 7,5 kg waży.

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ----------

Kurka jakoś nie mam weny na pisanie.
Muszę dzisiaj jechać na uczelnie po skierowanie do lek. medycyny pracy. Dostałam @ i nie czuje się zbyt komfortowo. Z dobrych rzeczy to przynajmniej na szoping pójdę :p muszę jakieś t-shirty kupić bo nie wiem w czym ja do szkoły będę chodziła. Ale taaaaaak mi się nie chce!
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 07:27   #218
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Meneq niestety nie. Ale dam radę. Nie mam wyjścia. Mała jest generalnie cudowna w dzień więc jakoś wytrzymam. Ale dziękuje za troskę

Charliz
Jak mi się marzą zakupy. Może lekarz nie będzie Cię badać? Tylko da Ci zaświadczenie?

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 08:05   #219
ezzo
Zadomowienie

Taka mała refleksje mam a propos koszmarnych nocy, u mnie noce takie jak u Lady dzisiaj sa praktycznie co noc od dawna, w sobotę dziecko po raz pierwszy zostało na noc bez mamy i co? Owszem obudził sie z płaczem pól godziny po pierwszym uspieniu, ale potem ten mały cwaniaczek spał pięknie i tylko jeszcze raz obudził sie na mleczko! Jak to możliwe, ze taki noce nam sie ni zdarzają na codzień ? Wczoraj tez dziecko ululane do spania przez nianie spalo jednym ciągiem do godziny 00.30 ( tak dlugi sen jednym ciagiem nie zdarzyl sie nam od co najmniej 2 miesiecy) jednak jak sie obudził i poczuł,ze mama jest obok to dawaj i bawilismy sie do rana w albo cyc albo płacz :/

ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 08:10   #220
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

U nas nocka bez gorączki
Ale co chwilkę się budziła. Musiałam wstawać , dać jej smoczka, pospała 15-30 min i znów go wypluwała i tak w kółko.
Ale potem od 3 spała do 7

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Silver mam nadzieję, że ta gorączka to od ząbków, a nie np. od układu moczowego ja po tych naszych wynikach wtedy schizuję co chwilę na siuśkowe wyniki

Silver, Bokeh w parku dzisiaj tyle ludzi bo Elką można było za darmo jechać.
Też mam nadzieję że to była gorączka przez ząbkowanie a nie przez układ moczowy.

A co do parku to rzeczywiście widziałam że dużo ludzi jeździło Elką ale nie wiedziałam że za darmo było
To już wszystko jasne
Dużo razy byłam w parku ale tyle ludzi pierwszy raz widziałam.

Cytat:
ale super zagląda do zabawek

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
wiecie w piątek zmieniłam fryzurę i od razu się lepiej czuję. A co najśmieszniejsze Zuzia mnie nie poznała, popatrzyła się na mnie i głowa w 2stronę. A zawsze jak mnie dłużej nie widzi to ma uśmiech od ucha do ucha. A wtedy nic,zero. :p
Ale już jej przeszło p:p
Yyyyy...a fota????

Poprosimy fotkę nowej fryzurki

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Hje marci kawowe ... mniammmmmmm

Cytat:
laurko, eff, silver, szaja jak zdrowko dzieciaczkow?
Dziękuję. Z Darią już lepiej ( nie zapeszając). Wczoraj w dzień gorączki już nie było i dziś w nocy też nie
Widać że się lepiej czuje, ma humorek wreszcie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Ufff jestem co to był za weekend! Było cudownie, jutro dalej sie goscimy, ale bede nadrabiac i napisze cos wiecej o weselichu

Czekamy na relację i fotki
Super że jesteś zadowolona.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hej kochane, nie zyje
Biedactwo
Współczuję i życzę szybkiej poprawy

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Synka
Porzadnych skurczy dostala ok 18, a urodzila wczoraj przed polnoca
A ja mialam relacje live pt. "Rozwarcie - centymetr po centymetrze"
Gratulacje !!!

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-09-09 o 08:11
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 08:11   #221
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Taka mała refleksje mam a propos koszmarnych nocy, u mnie noce takie jak u Lady dzisiaj sa praktycznie co noc od dawna, w sobotę dziecko po raz pierwszy zostało na noc bez mamy i co? Owszem obudził sie z płaczem pól godziny po pierwszym uspieniu, ale potem ten mały cwaniaczek spał pięknie i tylko jeszcze raz obudził sie na mleczko! Jak to możliwe, ze taki noce nam sie ni zdarzają na codzień ? Wczoraj tez dziecko ululane do spania przez nianie spalo jednym ciągiem do godziny 00.30 ( tak dlugi sen jednym ciagiem nie zdarzyl sie nam od co najmniej 2 miesiecy) jednak jak sie obudził i poczuł,ze mama jest obok to dawaj i bawilismy sie do rana w albo cyc albo płacz :/

Sugerujesz, ze potrzebuje w nocy dopieszczenia przez mame?
Stary 2013-09-09, 08:19   #222
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
ja podziękuję

Cytat:
współczuję.
Biedne jesteście z tymi nockami
Stary 2013-09-09, 08:22   #223
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

Debrah, ja nie zabezpieczam. Tzn pilnuję. Ale nie obchodzę się z Młodym jak z jajem, pilnuję po prostu żeby się o kanty nie rozbijał, paluchów nie poprzycinał itp. Idę do łazienki to zostawiam drzwi otwarte, on mnie wtedy zamyka i trzyma drzwi pupskiem poza tym łazi za mną krok w krok. Jak mu zniknę za rogiem to jęczy żeby poczekać na niego
a:
u mnie to samo
założyłam tylko zabezpieczenie na kontakty na dole. kantów mam za dużo żeby zabezpieczać ( przede wszystkim kominek jest pod stałym nadzorem), Wojtuś robi za radar też, jak tylko ewa sie zblizy do kominaka to wrzeszczy A jak ide siku to wsadzam ja do kojca

u nas jest teraz główny problem z ubieraniem i przewijaniem !!! Spierdziela mi spryciara po całym łóżku z tym brudnym tyłkiem !!! ile ja sie musze nakombinować i namęczyć żeyb ją przewinąć to słów brak :/
No i teraz mam też problem z podaniem jej syropu - pluje :/ i kaszel przez to nie przechodzi

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
.

Oskar jest coraz bardziej odważny -patrzcie.
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 08:23   #224
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Dźwięczny..współczuje nieprzespanych nocek...i zabaw do rana..może jakims cudem w dzień zlapiecie troszkę snu w dzień...u nas ostatnio tez.płacz w nocy..po kilka razy wstajemy...bo płacz..śnij do buzi i cisza na 10min...w, rezultacie zamiast po 5..już po 2 majku spał z nami..i co? Wtedy spi pięknie do rana-dziś do 7.30...
No a dziś Antonio ubrany w sprezentowany bodziak...zaraz będzie za mały a my go ani razu na sobie...

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1378707794824.jpg (65,3 KB, 25 załadowań)

Stary 2013-09-09, 08:24   #225
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Zdjęcie wrzucę wieczorem dopiero :p
My już po śniadanku, wybieramy się do Zusu, mam nadzieję że nie będzie dużo ludzi

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 08:31   #226
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
o to wagowo podobnie, u nas prawie 8my msc i jakies 7.5 - dziecieca waga nam sie zepsula i waze mlodego wchodzac razem z nim na zwykla.
moja jutro 10 m-cy i 9,5 kg Klocuszek mały

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Cytat:
Rok szkolny w Japonii zaczyna sie 1. kwietnia (glupi dowcip jak na Prima Aprilis przystalo). Do szkoly ida szesciolatki, ale nie rocznikowo, a te ktore rzeczywiscie maja 6 lat, czyli w 2013 roku rozpoczely nauke dzieci urodzone 2. kwietnia 2006 - 1. kwietnia 2007. W ten oto sposob moj tz jako marcowe dziecko poszedl rok wczesniej do szkoly niz ja (sierpniowa) poszlabym w Japonii. Tak samo jego rodzenstwo (marzec 83, pazdziernik 84 i lipiec 86).
To w Korei licza od zaplodnienia, wiec kazdy jest o rok starszy niz w rzeczywistosci.
Natomiast w Chinach nawet Chinczycy (nie Ci najstarsi ;-)) nie wiedza. Moja kolezanka nawet nie umiala powiedziec, w krorym dniu powinna obchodzic urodziny: czy wg kalendarza zachodniego czy ksiezycowego, czy jeszcze jakiegos tam...[COLOR="Silver"]
!
no prosze i znów dzięki Tobie dowiedziałyśmy sie czegoś ciekawego i nowego
Stary 2013-09-09, 08:31   #227
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Pamietam ta marchewke ;-) ale nie mozna tego nazwac rozszerzaniem.
Zaczynacie czy jeszcze czekasz?

pstryczku u doroslych tez mnie katar przeraza... Tutaj wycieranie nosa jest faux pas i otra chusteczka juz taki, co to kapie. Sa na tyle wychowani, ze nie dopuszczaja do takiej sytuacji, bo... stale pociagaja nosem...

hje najlepszego!!
fuuuuuuj
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Opracowane na podstawie: Diagnostyka laboratoryjna z elementami biochemii klinicznej, praca zbiorowa pod red. Prof. dr hab. Med. Aldony Dembińskiej-Kieć i prof. dr. hab. N. med. Jerzego W. Naskalskiego.

Hje, 100lat!
aż mnie zimny pot zalał :/ nienawidzę tej książki, z tym, że wiecie, że normy w danym labie mogą się nieznacznie różnić od tych podanych? Poza tym zawsze na wynikach, które dostajecie w labie są wyniki dla danej grupy wiekowej (tzn powinny być) i wtedy interpretujecie.
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
W ogóle nie mówiłam, miałam dziś straszną nockę, Hania ma tai iespokojny sen jak tylko smoczek wyleci jej z buzi to zaczyna kwękać, no i ja za kazdym razem wstaję i jej go wkładma na nowo, do tego o 4 30 wstała, była mega śpiąca ale wolała wspinać się po szczebelkach i stawac w łózeczku, zasnęła dopiero o 6 ... ale cóż TAKI ETAP......

http://kids.showroom.pl/dziewczynki/...m_new-k.html#8 podobają wam się takie ubranka? dla mnie super, szkoda, że takie ceny

AHa i miałam wkleić zdjęcie, jak miałam ciemne włosy
ładnemu to we wszystkim ładnie
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
super pomysl!!!!!!!
i mega duzo zdjec! te zachody slonca, ocean, wszelkiej maści "zyjatka"...
pisz, pisz, pisz...

hmmm, a co to znaczy mobilne?
bo ja myslalam ze jak dziecko szybko pelza to juz jest koniec swiata... o ja naiwna dopiero jak Kubulesław zaczal probowac stawac przy wszystkim (np przy pilce do reh ) to dopiero jest istny masakeros! i tak go trza miec na oku caly czas i tak
tak wiec jak mloda ci tylko pelza/raczkuje to sie ciesz i korzystaj z chwili wolnego
ale wiadomo, pousuwalam wszystko co mogloby byc niebezpieczne a co jest w zasiegu jego raczek, zalozylam bramke bo u nas schody, itd ale on i tak se radzi potrafi odsunac ciezkie przesuwne drzwi jak sa zamkniete otworzyc szuflady i takie tam...
bede musiala zainwestowac w jakies zabezpieczenia allegrowskie
ale generalnie to nie mozna spuscic go z oka bo w tej chwili jest na takim etapie (stawanie) ze nigdzie nie jest bezpieczny
chyba już się nie możesz doczekać

tresello super, że szarlotka smakowała

pstryczku ale Kubuś duuuuuży, wygląda jakby miał roczek

aniołek pewnie po fakcie ale ja po prostu poodkrawałam ładne mięsko np od kręgów, a to "brzydkie" plus kostki dałam dla siebie na zupę np na krupnik

nawijko dla Kubusia, rośnie chłopak
i dla koleżanki, aby synek zdrowo rósł

marsi mysz?? fajnie, że już jesteś z nami

fewciu jak się fajnie dobiera do zabawek
i ja też mam ochotę na zakupy

meneq pogubiłabym się z tymi urodzinami, jak oni to ogarniają?

silver super, że dzisiejsza nocka bez gorączki

nadrobiłam a teraz pędzę Kubusia uśpić, pewnie i samą siebie też
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 08:33   #228
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
4!!!
Mamy zatem:
(5-2)*1,5=4,5
I tak dobrze, ze kodeks nie przewiduje, ze mozna wziac 4,5 dziecka[COLOR="Silver"]
kopara mi opadła
Stary 2013-09-09, 08:37   #229
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Eff-dla Mikołaja również dużo zdrówka.
Nasze małe chorowitki aż się boję jak nas to dopadnie.
dziekuje

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Oby było lepiej
bylo troche lepiej

Cytat:

laurko, eff, silver, szaja jak zdrowko dzieciaczkow?
cora zostala jeszcze dzis w domu bo kaszle nadal, ale mam nadzieje ze jutro juz pojdzie do przedszkola bo ma dosc dluga przerwe jak na sam poczatek - oby chciala isc

a synek jeszcze ma spika ale nie jest juz zatkany przynajmniej, a noc tak do 2 pobudka co pol godziny ;/ w koncu go wzielam do siebie i juz bylo lepiej tylko 2 obudki na cycusia - uffff.

Cytat:
Hej kochane, nie zyje

Trzecia noc z rzedu mamy jesien sredniowiecza z Malym ale dzisiaj to juz jest koszmar, zasnie z cycem 15min pospi majtnie sie na brzuszek i ryk. Przekrecam na plecki cyc brzuszek ryk. I tak w kolko. Jestem wykonczona i tak juz zniechecona ze wyc sie chce. Tylko spojrzalam po 20 pobudce na zegarek ze jest 1 w nocy to myslalam ze oknem wyjde teraz malz malego ogarnia i nie wiem co dalej :'(

Fewciu, jak u was???

Nie wiem czy dam rade was nadrobic jutro, takie ze mnie zombie jest ostatnio ze szkoda slow

Buziak

oj wspolczuje

Cytat:
Jak prawie wszystko - wciagnal bez mrugniecia okiem

O, tak, uwazam podobnie. I edycja byla najlepsza - jury drugim planem, najwazniejsi byli uczestnicy, a teraz? Wielka blazenada :/
II edycja byla meczaca, ale ta to kompletna porazka (przynajmniej to, co bylo do tej pory).

Synka
Porzadnych skurczy dostala ok 18, a urodzila wczoraj przed polnoca
A ja mialam relacje live pt. "Rozwarcie - centymetr po centymetrze"
gratulacje dla kolezanki

Cytat:

bidulki

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

U nas nocka bez gorączki
Ale co chwilkę się budziła. Musiałam wstawać , dać jej smoczka, pospała 15-30 min i znów go wypluwała i tak w kółko.
Ale potem od 3 spała do 7

Też mam nadzieję że to była gorączka przez ząbkowanie a nie przez układ moczowy.

A co do parku to rzeczywiście widziałam że dużo ludzi jeździło Elką ale nie wiedziałam że za darmo było
To już wszystko jasne
Dużo razy byłam w parku ale tyle ludzi pierwszy raz widziałam.

ale super zagląda do zabawek
to super ze juz bez goraczki

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 08:40   #230
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Meneq kupiłaś dynię dla Yae nie? masz jakiś przepis jak ją zrobić? bo ja też kupiłam i nie wiem jakby tu....

dziewczyny u mnie na tapecie całymi dniami "mamama mama mammamamam" zwykle w sytuacjach kryzysowych

Dawała któraś z Was kaszkę mannę z bobovity bez cukru? ona mi plackami ziemniaczanymi pachnie
jak zwykle weekend szybko zleciał, tż jeszcze do czwortku w delegacji

Lenka jak narazie troszkę lepiej śpi, ostatnie 3 noce tolko dziś chyba bolał ją brzuszek ale szybko dała się zaspokoić, tż twierdzi że ta poprawa jest dzięki temu że śpi z nami

Bokeh ja dawałam ale nie zwróciłam uwagi na zapach, bym musieła tż spytać bo on Lence podjada, mleko też
Stary 2013-09-09, 08:41   #231
nafiyqa
Zakorzenienie

Urodziny meneqowe zakumalam, ale tych dzieci w aucie za cholere mimo ze juz 2 raz tlumaczy :P ale ja z matma zawsze na bakier bylam.

Aaaa nie pisalam Wam co moj tesc wczoraj sypnal.
Kupilismy z TZ krolika dla Kubeczka, a tesc na to: a dlaczego akurat krolika? Ma mniej glutenu czy nie ma wcale?

Prosty czlowiek, ale dobry

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-09-09 o 09:08
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 08:44   #232
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
urodziny meneqowe zakumalam, ale tych dzieci w aucie za cholere mimo ze juz 2 raz tlumaczy :p ale ja z matma zawsze na bakier bylam.

Aaaa nie pisalam wam co moj tesc wczoraj sypnal.
Kupilismy z tz krolika dlab kubeczka, a tesc na to: a dlaczego akurat krolika? Ma mniej glutenu czy nie ma wcale?

prosty czlowiek, ale dobry
:d
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 08:48   #233
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Meneq udaje że nie widzi prośby

U nas też ciągle mamamamaaaa a dziś uderzył się w głowę i od razu; ała Nie wiem skąd on to podłapał

Bokeh-no nie wiem czemu ale widzę Cię tylko w tym rudziku Twoim przy tym kolorze Twoja cera wygląda bardzo świeżo a w brązie taka "przytłoczona" jakoś jesteś. Nie będziesz się wyróżniać w tym kolorze z tłumu a Was rudych nie jest wiele

Misia-nie boisz się zabierać małej do lasu? Chodzi mi o kleszcze.

Oskar jest coraz bardziej odważny -patrzcie.
w naszych lasach nie ma dużo kleszczy, później ją dokładnie oglącam, tak w ogóle to z tż mamy fioła na punkcie grzybów (oczywiście zbierania)

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

Dżejkob pozdrawia po raz pierwszy ze spacerowy (nareszcie )
jaki duży, śliczny Dżejkobek, Pstryczku ja kupiłam wczoraj OmegaMed baby+D jest od 1 dni życia, jeszce muszę iść po witaminki Wibowitu bo nie było.
Stary 2013-09-09, 08:49   #234
e_vel
Wtajemniczenie

Hej witam się w nowym wątku i chylę czoła bo nie mam nic czasu. W domu miałam mały szpital - obie zakatarzone okrutnie co się równa z jędzowatością na najwyższym poziomie, zarówno u młodszej jak i u starszej a i przy okazji u mnie (bo @ się zbliża nieuchronnie) i małża który też ma dość 3 jędz :P

Dziś już lepiej. Nawet im przeszło, ale sobota i niedziela to była masakra.

Zapomniałam Wam powiedzieć, że kupiłam mojej sis na ten panieński ten notes, ale trochę inną grafikę i tekst wybrałam. Strasznie fajne przyszło tam gdzie imię i nazwisko są jej nowe dane

Apropo ślubów:
Kochane Panny Młode, dużo dużo dużo miłości i wzajemnego zrozumienia na wspólnej małżeńskiej drodze

Dziewszynom, które miały urodziny też życzę spełnienia marzeń, nawet tych skrywanych na dnie serca, oraz dużo miłości i radości każdego dnia.

I dla naszych maluszków które skończyły kolejne miesiące buziaki

Przepraszam, ze się nie odwołuję, ale podczytywałam Was więc mniej więcej wiem o co kaman
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg preview.jpg (82,8 KB, 21 załadowań)
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 09:01   #235
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Gorączki nie ma, ale już 6 pobudek było i histeryczny płacz przy odciąganiu kataru. Usnął mi na rękach Tak mi go szkoda.
Zdrówka życzę.
Dla mnie katar u dziciaczków jest straszny, jak u Lenki się pojawia to od razu fiksuję co chwila próbuję jej odciągać, w nocy tak samo, co pewnie jeszcze gorzej ją rozbudzam, ale tak jak pisałam dla mnie katar to tragedia

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej kochane,
przez te wakacje nigdy Was nie nadrobię choć starałam się troszkę podczytywać

zaległe buziaki za wszystkie postępy, zęby, skończone misiące i buziaki dla Was za sukcesy, urodziny itd

już wszystko rozpakowałam i poprałam, podczas mojej nieobecności zalęgła nam się w kuchni mysz, taras był ciągle otwarty, urzędowała w szafce w makraonami, kaszami itp Fewcia, teściu mówił,że była tłusta z szafki wypieprzyłam wszystko wrrrrrr

Co do wakacji to było cudownie choć troszkę umęczona jestem, mały w wózku nie chcal siedzieć ciągle na rękach albo w chuśce, cycek non stop
poza tym wcinął wszystko z naszego talerza, zaczepiał ludzi i byl straaaasznie otwarty do każdej nowej twarzy
zresztą południowcy bardzo lubią dzieci i nie było osoby, która przeszłaby obojętnie obok niego, tylko słyszeliśmy ciao picollo,mala beba itp
ja w wolnych chwilach ze starszymi nurkowałam i chyba mam nową miłość i hobby naprawdę było super
tak jak pisałam wczęsniej nie wypoczełam ale traktuje to jako cudowne przeżycie i moje dzieciaki na pewno będą miło wspominać te wakcje
acha i przytyłam 2 kg nie mogłam sobie niczego odmówić hehehe

jutro do pracy, jak sobie pomyślę to mi się słabo robi, bleeeeeeeeee
aaaa no i ciekawe jak się uporam z nawałem mlecznym bo tak jak pisałam Leo dużo ssał i teraz muszę odciągać bo cycki mi pękają.

Z nowych umiejętności to łazi już bardzo pewnie trzymając się mebli i potrafi chwile ustać bez trzymanki, zamówiłam mu takie jeździdelko
http://www.fisher-price.com/pl_PL/products/70582
u koleżanki super się niem bawił

acha zębów nadal nie mamy
Witaj. fajnie że wakacje udane
Stary 2013-09-09, 09:01   #236
mala_19kw
Zakorzenienie

Cześć laski ja już wszystko załatwiłam a teraz uderzam na ciuchy sasasa
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 09:24   #237
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Fewciu bardzo ładnie sobie Blanka radzi świetny kosz na zabawki

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
o to wagowo podobnie, u nas prawie 8my msc i jakies 7.5 - dziecieca waga nam sie zepsula i waze mlodego wchodzac razem z nim na zwykla.
nas podobnie tyg temu było 7700g napewno dużo nie podskoczyło bo troszkę jej odpuściłam i nie zmuszam

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
wg mnie 1, z przodu pewnie dzieci nie mogą.

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Cytat:

u nas też ciężkie noce, jakoś przywykłam.
Ja na szczęście mogę liczyć na pomoc, jak pojadę do rodziców, pomoc- zabawienie bo na resztę najlepsza jest mama.
Fewciu dbaj o siebie.

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Meneq nie ogarniam tej odpowiedzi,a myślałam że z moją inteligencją nie jest tak źle
Stary 2013-09-09, 09:30   #238
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Rok szkolny w Japonii zaczyna sie 1. kwietnia (glupi dowcip jak na Prima Aprilis przystalo). Do szkoly ida szesciolatki, ale nie rocznikowo, a te ktore rzeczywiscie maja 6 lat, czyli w 2013 roku rozpoczely nauke dzieci urodzone 2. kwietnia 2006 - 1. kwietnia 2007. W ten oto sposob moj tz jako marcowe dziecko poszedl rok wczesniej do szkoly niz ja (sierpniowa) poszlabym w Japonii. Tak samo jego rodzenstwo (marzec 83, pazdziernik 84 i lipiec 86).
To w Korei licza od zaplodnienia, wiec kazdy jest o rok starszy niz w rzeczywistosci.
Natomiast w Chinach nawet Chinczycy (nie Ci najstarsi ;-)) nie wiedza. Moja kolezanka nawet nie umiala powiedziec, w krorym dniu powinna obchodzic urodziny: czy wg kalendarza zachodniego czy ksiezycowego, czy jeszcze jakiegos tam...

Chetnie przygarne a Ciebie kusic nie bedzie ;-)

U nas noc cudowna, dawno tak nie bylo.
Yae zasnela o 20, miedzy 22-2 (nie mam pojecia, kiedy dokladnie) karmilam na lezaco, pozniej na siedzaco o 5.10 i spala do 7.45. Ja razem z nia!
Słyszałam o tym liczeniu lat w Japonii i Korei.
Choć właśnie myślałam, że od zapłodnienia to się liczy w Chinach

Jednak się pomęczę

Super, że się poprawiła nocka!

Cytat:
Hej kochane, nie zyje

Trzecia noc z rzedu mamy jesien sredniowiecza z Malym ale dzisiaj to juz jest koszmar, zasnie z cycem 15min pospi majtnie sie na brzuszek i ryk. Przekrecam na plecki cyc brzuszek ryk. I tak w kolko. Jestem wykonczona i tak juz zniechecona ze wyc sie chce. Tylko spojrzalam po 20 pobudce na zegarek ze jest 1 w nocy to myslalam ze oknem wyjde teraz malz malego ogarnia i nie wiem co dalej :'(
Kurde, masakra
Hmm, a nie możesz go jakoś "blokować,", żeby się na brzuch nie obracał? Pola często chce przy usypianiu, to po prostu leżę przy niej tak blisko, że się stykamy ciałami i jak się zabiera za obracanie, to zazwyczaj kończy na boczku i wraca na plecy.

Cytat:
To w kwestii zdrowego odżywiania

A ja mam jeden marny telewizor na cały dom

Cytat:
4!!!
Mamy zatem:
(5-2)*1,5=4,5
I tak dobrze, ze kodeks nie przewiduje, ze mozna wziac 4,5 dziecka

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Kurka jakoś nie mam weny na pisanie.
Muszę dzisiaj jechać na uczelnie po skierowanie do lek. medycyny pracy. Dostałam @ i nie czuje się zbyt komfortowo. Z dobrych rzeczy to przynajmniej na szoping pójdę :p muszę jakieś t-shirty kupić bo nie wiem w czym ja do szkoły będę chodziła. Ale taaaaaak mi się nie chce!
Jak w reklamie

Fewciu,
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 09:32   #239
misia1505
Rozeznanie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Dźwięczny..współczuje nieprzespanych nocek...i zabaw do rana..może jakims cudem w dzień zlapiecie troszkę snu w dzień...u nas ostatnio tez.płacz w nocy..po kilka razy wstajemy...bo płacz..śnij do buzi i cisza na 10min...w, rezultacie zamiast po 5..już po 2 majku spał z nami..i co? Wtedy spi pięknie do rana-dziś do 7.30...
No a dziś Antonio ubrany w sprezentowany bodziak...zaraz będzie za mały a my go ani razu na sobie...

fajne
Stary 2013-09-09, 09:37   #240
hje
Zakorzenienie

Tak w ogóle, to

Dziecię obudziło się właśnie z szalonej, 15-minutowej drzemki. Noc ładna, pobudka tylko o 3 i spanie do 7. Mąż nie wstawał do pracy, nie dzwonił budzik o 5 czy 6 i od razu godzina więcej snu. Oby tak zostało

Pranie jedno wywiesiłam, jeszcze się dwa zrobią. Psu i królikom jeść trzeba dać.
Tż wybył na grzyby.

Insolito, czytaj jako "wizażowanie!"

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Gocha, Pola waży 9,6 kg
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości