|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Bylam na zakupach spozywczych. Rozwalila mnie polka z jogurtami, tam poza normalnymi smakami jogurty: imbirowy, pomidorowy, z zielonych warzyw lisciastych i yuzu. Macie ochote sprobowac?
Wrocilam do domu, ale Yae w najlepsze spi w foteliku, to w oczekiwaniu az sie obudzi ogladam sobie tv w samochodzie. |
|
|
|
#212 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
A o tej matmie pewnie pisałaś ale ja chyba nie doczytałam.. Menq..dawaj tu te jogurty na sprobowanie!..i co tam masz jeszcze dobrego? ![]() Antonio się krecil, obudził mnie...i jak mnie wkurzył tym kręceniem to odwróciłam się do niego plecami..2 minuty i znow spał..a ja? Oczywiście już nie mogę usnąć!
|
|
#213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mialam odwagi sprobowac... a reszta to same dobre rzeczy ;-) |
|
|
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
No to odpowiedź...skoro to.podchwytliwe...2 dzieci??
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Bokeh dziękuje,ale przesadzasz
![]() Lady nasza noc okropna! Blanka budziła się z płaczem co pół godziny,godzinę i tak było do 2.Nie można było jej uspokoić. A jak już zasypiała to ja nie mogłam zasnąć,tak mnie głową boli. W efekcie nie Spalam cała noc. Prosiłam TZ żeby wziął urlop bo nie dam rady ale niestety Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#216 | |
|
Zakorzenienie
|
4!!!
3dzieci (ponizej 12lat) = 2 doroslych Mamy zatem: (5-2)*1,5=4,5 I tak dobrze, ze kodeks nie przewiduje, ze mozna wziac 4,5 dziecka ---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ---------- Cytat:
Nie moglby Ci chociaz ktos w dzien pomoc? Kolezanka? Sasiadka? |
|
|
|
|
#217 |
|
Zadomowienie
|
Fewciu, bardzo bardzo bardzo współczuję
Blogerko, moja Ola identycznie, 8msc a zaledwie 7,5 kg waży. ---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Kurka jakoś nie mam weny na pisanie. Muszę dzisiaj jechać na uczelnie po skierowanie do lek. medycyny pracy. Dostałam @ i nie czuje się zbyt komfortowo. Z dobrych rzeczy to przynajmniej na szoping pójdę :p muszę jakieś t-shirty kupić bo nie wiem w czym ja do szkoły będę chodziła. Ale taaaaaak mi się nie chce! |
|
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
Meneq niestety nie. Ale dam radę. Nie mam wyjścia. Mała jest generalnie cudowna w dzień więc jakoś wytrzymam.
Ale dziękuje za troskę ![]() Charliz ![]() Jak mi się marzą zakupy. Może lekarz nie będzie Cię badać? Tylko da Ci zaświadczenie?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#219 |
|
Zadomowienie
|
Taka mała refleksje mam a propos koszmarnych nocy, u mnie noce takie jak u Lady dzisiaj sa praktycznie co noc od dawna, w sobotę dziecko po raz pierwszy zostało na noc bez mamy i co? Owszem obudził sie z płaczem pól godziny po pierwszym uspieniu, ale potem ten mały cwaniaczek spał pięknie i tylko jeszcze raz obudził sie na mleczko! Jak to możliwe, ze taki noce nam sie ni zdarzają na codzień ? Wczoraj tez dziecko ululane do spania przez nianie spalo jednym ciągiem do godziny 00.30 ( tak dlugi sen jednym ciagiem nie zdarzyl sie nam od co najmniej 2 miesiecy) jednak jak sie obudził i poczuł,ze mama jest obok to dawaj i bawilismy sie do rana w albo cyc albo płacz :/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#220 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
U nas nocka bez gorączki Ale co chwilkę się budziła. Musiałam wstawać , dać jej smoczka, pospała 15-30 min i znów go wypluwała i tak w kółko. Ale potem od 3 spała do 7 ![]() Cytat:
A co do parku to rzeczywiście widziałam że dużo ludzi jeździło Elką ale nie wiedziałam że za darmo było ![]() To już wszystko jasne ![]() Dużo razy byłam w parku ale tyle ludzi pierwszy raz widziałam. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poprosimy fotkę nowej fryzurki ![]() ![]() Dziękuję. Z Darią już lepiej ( nie zapeszając). Wczoraj w dzień gorączki już nie było i dziś w nocy też nie Widać że się lepiej czuje, ma humorek wreszcie ![]() Cytat:
![]() Super że jesteś zadowolona. Biedactwo Współczuję i życzę szybkiej poprawy Cytat:
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-09-09 o 08:11 |
|||||
|
|
|
#221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Biedne jesteście z tymi nockami
|
|
#223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() założyłam tylko zabezpieczenie na kontakty na dole. kantów mam za dużo żeby zabezpieczać ( przede wszystkim kominek jest pod stałym nadzorem), Wojtuś robi za radar też, jak tylko ewa sie zblizy do kominaka to wrzeszczy A jak ide siku to wsadzam ja do kojcau nas jest teraz główny problem z ubieraniem i przewijaniem !!! Spierdziela mi spryciara po całym łóżku z tym brudnym tyłkiem !!! ile ja sie musze nakombinować i namęczyć żeyb ją przewinąć to słów brak :/ No i teraz mam też problem z podaniem jej syropu - pluje :/ i kaszel przez to nie przechodzi ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
Dźwięczny..współczuje nieprzespanych nocek...i zabaw do rana..może jakims cudem w dzień zlapiecie troszkę snu w dzień...u nas ostatnio tez.płacz w nocy..po kilka razy wstajemy...bo płacz..śnij do buzi i cisza na 10min...w, rezultacie zamiast po 5..już po 2 majku spał z nami..i co? Wtedy spi pięknie do rana-dziś do 7.30...
![]() No a dziś Antonio ubrany w sprezentowany bodziak...zaraz będzie za mały a my go ani razu na sobie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjęcie wrzucę wieczorem dopiero :p
My już po śniadanku, wybieramy się do Zusu, mam nadzieję że nie będzie dużo ludzi ![]() Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#226 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Klocuszek mały---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
|
|
#227 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() tresello super, że szarlotka smakowała ![]() pstryczku ale Kubuś duuuuuży, wygląda jakby miał roczek ![]() aniołek pewnie po fakcie ale ja po prostu poodkrawałam ładne mięsko np od kręgów, a to "brzydkie" plus kostki dałam dla siebie na zupę np na krupnik ![]() nawijko dla Kubusia, rośnie chłopak ![]() i dla koleżanki, aby synek zdrowo rósł ![]() marsi mysz?? fajnie, że już jesteś z nami ![]() fewciu jak się fajnie dobiera do zabawek ![]() i ja też mam ochotę na zakupy meneq pogubiłabym się z tymi urodzinami, jak oni to ogarniają? ![]() silver super, że dzisiejsza nocka bez gorączki nadrobiłam a teraz pędzę Kubusia uśpić, pewnie i samą siebie też
|
||||
|
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
kopara mi opadła
|
#229 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bylo troche lepiej cora zostala jeszcze dzis w domu bo kaszle nadal, ale mam nadzieje ze jutro juz pojdzie do przedszkola bo ma dosc dluga przerwe jak na sam poczatek - oby chciala isc ![]() a synek jeszcze ma spika ale nie jest juz zatkany przynajmniej, a noc tak do 2 pobudka co pol godziny ;/ w koncu go wzielam do siebie i juz bylo lepiej tylko 2 obudki na cycusia - uffff. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#230 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Lenka jak narazie troszkę lepiej śpi, ostatnie 3 noce tolko dziś chyba bolał ją brzuszek ale szybko dała się zaspokoić, tż twierdzi że ta poprawa jest dzięki temu że śpi z nami Bokeh ja dawałam ale nie zwróciłam uwagi na zapach, bym musieła tż spytać bo on Lence podjada, mleko też
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
Urodziny meneqowe zakumalam, ale tych dzieci w aucie za cholere mimo ze juz 2 raz tlumaczy :P ale ja z matma zawsze na bakier bylam.
Aaaa nie pisalam Wam co moj tesc wczoraj sypnal. Kupilismy z TZ krolika dla Kubeczka, a tesc na to: a dlaczego akurat krolika? Ma mniej glutenu czy nie ma wcale? Prosty czlowiek, ale dobry
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-09-09 o 09:08 |
|
|
|
#232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#233 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- jaki duży, śliczny Dżejkobek, Pstryczku ja kupiłam wczoraj OmegaMed baby+D jest od 1 dni życia, jeszce muszę iść po witaminki Wibowitu bo nie było.
|
|
#234 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
witam się w nowym wątku i chylę czoła bo nie mam nic czasu. W domu miałam mały szpital - obie zakatarzone okrutnie co się równa z jędzowatością na najwyższym poziomie, zarówno u młodszej jak i u starszej a i przy okazji u mnie (bo @ się zbliża nieuchronnie) i małża który też ma dość 3 jędz :PDziś już lepiej. Nawet im przeszło, ale sobota i niedziela to była masakra. Zapomniałam Wam powiedzieć, że kupiłam mojej sis na ten panieński ten notes, ale trochę inną grafikę i tekst wybrałam. Strasznie fajne przyszło Apropo ślubów: Kochane Panny Młode, dużo dużo dużo miłości i wzajemnego zrozumienia na wspólnej małżeńskiej drodze ![]() Dziewszynom, które miały urodziny też życzę spełnienia marzeń, nawet tych skrywanych na dnie serca, oraz dużo miłości i radości każdego dnia. I dla naszych maluszków które skończyły kolejne miesiące buziaki ![]() ![]() ![]() Przepraszam, ze się nie odwołuję, ale podczytywałam Was więc mniej więcej wiem o co kaman
|
|
|
|
#235 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dla mnie katar u dziciaczków jest straszny, jak u Lenki się pojawia to od razu fiksuję co chwila próbuję jej odciągać, w nocy tak samo, co pewnie jeszcze gorzej ją rozbudzam, ale tak jak pisałam dla mnie katar to tragedia ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć laski
ja już wszystko załatwiłam a teraz uderzam na ciuchy sasasa
|
#237 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
i nie zmuszam---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- wg mnie 1, z przodu pewnie dzieci nie mogą. ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
u nas też ciężkie noce, jakoś przywykłam.Ja na szczęście mogę liczyć na pomoc, jak pojadę do rodziców, pomoc- zabawienie bo na resztę najlepsza jest mama. Fewciu dbaj o siebie. ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Meneq nie ogarniam tej odpowiedzi,a myślałam że z moją inteligencją nie jest tak źle
|
|
#238 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć właśnie myślałam, że od zapłodnienia to się liczy w Chinach ![]() Jednak się pomęczę Super, że się poprawiła nocka! Cytat:
![]() Hmm, a nie możesz go jakoś "blokować,", żeby się na brzuch nie obracał? Pola często chce przy usypianiu, to po prostu leżę przy niej tak blisko, że się stykamy ciałami i jak się zabiera za obracanie, to zazwyczaj kończy na boczku i wraca na plecy. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Fewciu,
|
|||||
|
|
|
#239 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
Tak w ogóle, to
Dziecię obudziło się właśnie z szalonej, 15-minutowej drzemki. Noc ładna, pobudka tylko o 3 i spanie do 7. Mąż nie wstawał do pracy, nie dzwonił budzik o 5 czy 6 i od razu godzina więcej snu. Oby tak zostało ![]() Pranie jedno wywiesiłam, jeszcze się dwa zrobią. Psu i królikom jeść trzeba dać. Tż wybył na grzyby. Insolito, ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Gocha, Pola waży 9,6 kg
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:43.

ja po tych naszych wynikach wtedy schizuję co chwilę na siuśkowe wyniki 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

fajnie, że już jesteś z nami

u nas też ciężkie noce, jakoś przywykłam.