|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: XXI część wątku powinna się nazywać: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
3 | 5,45% |
| Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy |
|
14 | 25,45% |
| Wszystkie foczki poszły rodzić - jak tu z nudy nie urodzić?! |
|
3 | 5,45% |
| Część porodów za nami, reszta z nas też pragnie zostać mamami |
|
2 | 3,64% |
| Która kolejna się rozpakuje, wielkie napięcie się tu buduje |
|
11 | 20,00% |
| Kiedy nastąpi porodu data, tż zostanie nazwany "tata"? |
|
6 | 10,91% |
| Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna |
|
16 | 29,09% |
| Która teraz pójdzie rodzić? Której czop zacznie odchodzić? |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
Mój kot jest niemożliwy
![]() Zostawiłam w pokoju Tuśki rozłożony karton, bo malowałam no i miałam,żeby na podłogę nie kapało. Teraz patrzę,że mój kot przeciągnął ten karton przez cały pokój w pysku i próbowała się z tym zmieścić w drzwiach. Nie wiem na co jej to,ale widok piękny
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
Motyl - dobrze, że kupiłam laktator, przynajmniej wiesz, że masz i nie jesteś od nikogo uzależniona, a z tego co piszą dziewczyny, raczej się przydaje
Papuga - czekamy na opis, jakkolwiek hardcorowy by nie był Dobrze, że masz to już za sobą i teraz możesz się cieszyć synkiem ![]() Kaśka - ale ekspres Super, że tak sprawnie ci poszło, czego nam wszystkim życzę
|
#243 |
|
Wtajemniczenie
|
motyl ja zawsze po prostu musze byc z adim żeby byc na bieżąco ze wszystkim a zabieram zawsze moją mame bo adi przy niej dzielny i ona zawsze o umi odpowiednio zbajerowac
ps dzisiaj dzielnie poszedł do przedszkola z tata
|
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
rany ale mam dzis spadek sil witalnych...w zasadzie to moglabym lezec i nic nie robic bo wszystko juz porobione ale nie chce tak marnowac dnia a poza tym Bartosza trza wypedzac
chyba ide pod prysznic i na spacerek
|
|
|
|
#245 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,
|
|
|
|
#246 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w nowym wątku, w nowym tygodniu, w dniu z piękną datą na ur., no i z nową nadzieją, że w tym tygodniu będę już tulić swoje dziecię
papuga_69 i your Angel GRATULACJE! I witamy kolejnych przystojnych kawalerów![]() gorgulek Twój Miłosz extra sobie datę urodzin wybrał ![]() Wczoraj odwiedzaliśmy 9miesięczną Natalkę, ostatnio widziałam ją jak miała niespełna miesiąc i.....matko jak takie maleństwa szybko rosną ![]() Idę wszamać jakieś śniadanko. PS Kaśka dzięki z apis porodu i (chyba) angel za skróta porodowego
|
|
#247 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
Hej laski, melduje ze jestem po ktg, przeciaglo sie bo nie wzieli mnie jako pierwsza... wlasnie jestem przygotowana juz do ciecia, trzymajcie kciuki
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#248 | |||
|
Zakorzenienie
|
witam się jeszcze z łóżka wstać się nie chce,a mąż mi przyniosł lapka jak wychodził do pracy![]() Wczoraj złożylam laktator i mówię do TZ ciekawe jak on dziala a ten do mnie, żebym se przyłozyla do cycka ale nie chcialam i TZ sobie go przyłożyL![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
bo z facetami to nigdy nie wiadomo![]() papuga ja też czekam na Twoj opis porodu, kto nie chce nie przeczyta.. ![]() i widzę,że już kolejne dzieciaczki się szykują super! czekam na niusy
|
|||
|
|
|
#249 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X
trzymam kciuki z calej sily, bedzie dobrze, za 15 min juz maluszek bedzie z Toba!
|
|
|
|
#250 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X
|
|
|
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#252 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Niech maleństwo rośnie zdrowo
|
|
#253 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#254 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zaciśnięte. Powodzenia
|
|
#255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kciukam mocno!!!
|
|
#258 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kurcze tak spokojnie opisałaś poród.Szkoda, że na końcu napisałaśo tym długim trzecim porodzie. Całe swoje nadzieje opierałam na tym, że skoro kolejny to może ciut lżejszy ? Może pierwsze i drugie mimo wszystko rodziła dłużej...Angel, ty to masz styl pisania taki, że ja to Ciebie jak dobręęę książkę czytam ![]() I teraz pytanie do wprawniejszych kulinarnie. POMOCY Wczoraj kupiłam szpinak mrożony i ok 21- wykładam go i myślę, uśpię Filipa i jak wstanę to zrobię na jutro już. I dziś o 9 się budzę a on taki flak rozmrożony fest. Zjadalne to czy wywalić? |
||
|
|
|
#259 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
gratulacje Jakie zaskoczenie z rana ![]() Cytat:
w takim razie kciuki za szybką pionizację, żebyś mogła mieć małego obok siebie Cytat:
![]() Cytat:
Kciuki dla Was Ja tez z utęsknieniem czekam na opisy porodów ![]() U mnie tez zmiana pogody, bark słońca, chmury, od rana światło palę
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia kciuki
|
|
|
|
#261 |
|
Wtajemniczenie
|
Teacherka żałosna ta twoja T... jak się nie chwali ciążą to niech też do dzidzi się może nie fatyguje... po co ma Ci nerwy szarpać
Marysiu tulę, chłop nigdy kobiety nie zrozumie... Kaśka ekspresowy poród ale jakby nie było Ty na wysokich obrotach działałaś ostatnio...Agusia teraz już nie znasz dnia ani godziny... jejku a ja jeszcze muszę się z miesiąc pokulać, za tydzień mam wizytę i usg więc zobaczymy ile młody przypakował
|
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
marysiu i jak tam nastrój z rana?
|
#263 |
|
BAN stały
|
Snow_White1
papuga_69 your Angel gorgulek Gratuluję serdecznie. Ale się posypało |
|
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w lodowce go trzymalas przez noc? Jesli tak to jadalny...ja zwykle kupuje w kostce i zostawiam na pare h na zewnatrz lub na noc w lodowce, potem ta wode odlewam a szpinak gotuje, doprawiam itd... |
|
|
|
|
#265 |
|
BAN stały
|
Ja też.
Ale sie czułam przez weekend.Spałam do 11, a potem chyba ze 4 drzemki,Zasnęłam podczas oglądania filmy (tż się nabijał, putał czy fajny był, szczególnie końcówka )Jeszcze chłop chciał dobrze i mnie załatwił obiadem.Zrobił zupę jarzynową, ale pieprzu tyle nawalił, że ani rennie, ani migdały nie pomogło.Jak zjadłam jogurt to czułam jakieś takie podgrzewanie w żołądku.Dopiero pół litra mleka pomogło.Chyba wogóle przyjdzie mi jeść mleko i bułki.Gdzieś wyczytałam, że lipa pomaga, idę sobie zaraz zrobić. Wczoraj rano krzyż mnie napiprzał i brzuch, myślałam, że urodzę, ale ni ch*ja Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2013-09-09 o 09:59 |
|
|
|
#266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja juz mojemu tłumacze gdzie sa ciuchy dzieci, gdzie sa poszewki/reczniki/przescieradla dla nowej dzidzi bo on nie ogarnia naszej szafy...
|
|
|
|
|
#267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mnie glowa boli. Mama sie mnie wczoraj pytała czy spakowałam torbę, mówię, że nie, a ona do mnie, żebym spakowała, bo ona później nie ogarnie tych wszystkich nowości.
|
|
#268 | |||
|
Zadomowienie
|
HEeej,
ja to się chyba już nigdy nie wyśpię wstałam o 9.00 i dalej bym spała, ale TZ mnie obudził telefonemCytat:
![]() Cytat:
ja tam mam kłaków sporo, ale na szczęście jasneAngel - widać że jesteś w dobrej formie po porodzie Teacherka - nie rozumiem zachowania Twojej T., ale też byłoby mi przykro i chyba bym nie chciała jej widzieć przez dłuższy czas.... wnuczki też bym jej nie pokazała, ale ja to wredota jestem ![]() Kaśka - dzięki za opis porodu szybciutko i sprawnie Wam poszło Papuga - mam nadzieję, że dzisiaj już lepiej się czujesz Cytat:
Gratulacje Matal i inne mamusie posiadające już starsze dzieciaczki, kiedyś widziałam w programie, jak Super Niania (D. Zawadzka) doradziła rodzicom, którzy mieli ok. 3/4 letniego chłopca i urodziła im się córeczka, żeby synkowi dać wózek z lalką, żeby mógł się nią opiekować tak jak mama siostrą. Na początku wydawało mi się to wręcz dziwne, ale podziałało i młody już się miał czym zająć, więc i problemy się skończyły. |
|||
|
|
|
#269 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Po prostu się rozmroził i dlatego nieciekawie wygląda, jak od wczoraj, to ok.
|
|
|
#270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edit doczytałam resztę odp. Poza lodówką był ;> ale nie wiem w sumie jak wygląda. Smażę go , chyba się jak coś nie otrujemy
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2013-09-09 o 09:48 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

Dobrze, że masz to już za sobą i teraz możesz się cieszyć synkiem
Super, że tak sprawnie ci poszło, czego nam wszystkim życzę
chyba ide pod prysznic i na spacerek 
papuga_69 i your Angel GRATULACJE! I witamy kolejnych przystojnych kawalerów
02.08.2006 r Ty i Ja...
29.09.2012 r Na zawsze razem..
09.09.2013 

) umyłam włosy, bo normalnie robię to rano
przy tym trochę jęczałam, że małż mnie po głosie nie poznał, żem to ja
no i 6:25 był już Mikuś