|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: XXI część wątku powinna się nazywać: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
3 | 5,45% |
| Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy |
|
14 | 25,45% |
| Wszystkie foczki poszły rodzić - jak tu z nudy nie urodzić?! |
|
3 | 5,45% |
| Część porodów za nami, reszta z nas też pragnie zostać mamami |
|
2 | 3,64% |
| Która kolejna się rozpakuje, wielkie napięcie się tu buduje |
|
11 | 20,00% |
| Kiedy nastąpi porodu data, tż zostanie nazwany "tata"? |
|
6 | 10,91% |
| Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna |
|
16 | 29,09% |
| Która teraz pójdzie rodzić? Której czop zacznie odchodzić? |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
w ogóle to nena-milka się dawno nie odzywała.
|
#272 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
Cytat:
głupol byłam, bo niewiele wiedziałam na ten temat ale tak jakoś mnie naszło i wybrałam z lovi, a z tą wiedza jaką mam dzięki Wam wybrałabym na pewno mdelę Motyl, a może u Ciebie w szpitalu można wypożyczyć? |
|
|
|
|
#273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aczkolwiek jak nie będę spać od 4, to niewiele pomoże, bo zasnę przewieszona przez blat w kuchni. JAK MI SIĘ CHCE SPAĆ!! Spałam ledwo 3,5 h Może za 2 h uda się go na drzemkę położyc, no bez kitu, przecież nie wytrzyma do wieczora, nie? ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Też to zauważyłam, ciekawe, może rodzi, ona w sumie miała dziwnie te tygodnie liczone
|
|
|
#274 |
|
Wtajemniczenie
|
uciekam bo net mi strasznie muli...
|
|
|
|
#275 |
|
Zadomowienie
|
Madzia -
, choć pewnie Jaś już jest z Wami ![]() a ja się muszę zebra na zakupy, ale jak zwykle mam lenia pogoda pochmurna, zimno i nie mam pomysłu na obiad ![]() za to jutro małż ma imieninki, więc po raz ostatni na jakieś pół roku piekę mu serniczek ![]() w ogóle pod koniec ciąży dzieciaczki podobno mniej się ruszają, a ja mam wrażenie, że z moim jest zupełnie odwrotnie
|
|
|
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę coś wymyślić na drugie śniadanie, bo od 6, jak jedliśmy pierwsze już 4 h minęły
|
|
#277 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Każda Matka to bohaterka ;d Cytat:
![]() Cytat:
Ładne łożysko. Milusiooooo Cytat:
Cytat:
Kupa radości. Podobno z przewagą kupy. ![]() Cytat:
Budzę się, a tu deszcz. Bleeeeeeeeeeeee! Kiedy ja wszystkie ubranka i tetry popiorę?!?!
|
|
#278 | |
|
Zadomowienie
|
Nastrój do Na szczęście TŻ wczoraj po 19 pojechał już w trasę, nie będę go tydzień widziała, emocje opadną i jakoś to mam nadzieję będzie. Na pewno do niego nie zadzwonię ani się nie odezwę zanim nie usłyszę magicznego słowa przepraszam... Cytat:
I nie uwierzycie. MAM ZGAGĘ
|
|
#279 | |||
|
Zakorzenienie
|
rozaczarowalas mnie tym opisem
ale jeszcze raz gratulacje za sprawna akcje! to teraz chwila odpoczynku i robicie drugie Cytat:
![]() Cytat:
chwalilam sie swoimi szczuplymi kostkami haha ![]() Cytat:
powodzenia! |
|||
|
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
M.a.r.t.a. i Amelko,
Snow i Jasiu, Papugo i Antosiu, Aniołku i Julku, Gorgulku i Miłoszu OGROMNE GRATULACJE ![]() NIECH WAM JAK NAJLEPIEJ I NAJPIĘKNIEJ PO TEJ STRONIE BRZUSZKA BĘDZIE A MAMOM JAK NAJSPOKOJNIEJ I NAJSZCZĘŚLIWIEJ ![]() Ooo... nowy wątek i posypały się maluszki Melduję się więc i ja - nadal z Jaskiem w dwupaku Ha, obstawiałam, że jednak kaska się pierwsza wbije - pomimo dziecia - a tu niespodzianka - misia ![]() dirty super, że jesteście już w domku ![]() Diorisha ![]() tassia, kolacja dla psa zrobiła mi dzień Madzia ![]() ![]() ![]() teacherka... olej Teściową - to ona ma problem (ze sobą ), a nie Ty Jak urodzisz to ona wyjdzie na idiotkę, więc luzik Mnie wpieniła wczoraj moja babcia, bo na każda wzmiankę o moim dziecku natychmiast przeskakiwała na dzieci mojego kuzyna - tego, który na niej żeruje -efekt taki, że nie mogłam spokojnie z mamą i drugą babcią pogadać, bo ona ciągle wtryniała się z hasłem jakie to bliźniaki Szymka są cudowne i jakie mądre... i że już od urodzenia było po nich widać, że "wybitne" (tiaaa... kupę chyba wybitnie robiły)![]() Żeby nie było, maluchy są super, ale kurcze, próbowałyśmy porozmawiać dla odmiany o moim dziecku Your Angel marysia, co się dzieje? ![]() kaska, bardzo fajny opis, taki optymistyczny Sylwia ewacia Nie wyspałam się, bo panowie robotnicy od 7 skuwali płytki na sąsiednim balkonie, a okna nie dało się zamknąć Za oknem szaro i buro, a mi głowa próbuje odpaść... nawet Jaśkowi nie chce się kopać ![]() Za to przed chwilą przyszedł kurier z paczką od R_p, wiec jeszcze tylko Askot, apteka i koniec zakupów wyprawkowych - nawet piżamę udało mi sie znaleźć i jak tylko rozmiar będzie w hurtowni (dzisiaj albo w piątek), to sobie kupię Za to miękki stanik włożyłam między bajki - trudno, będę spała w fiszbinowcu ![]() |
|
|
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
niech mnie ktos zabije
mam dosc zjadlam pampuchy z kefirem jagodowym ale brak sil na zmywanie musze z psem do weta, do mechanika i do kokezanki bo pozyczy mi chuste elastyczna, przewijak i cos tam jeszcze ale sil brrraak wiem ze jojcze caly czas ale nie umiem inaczej niech sie juz zacznie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#283 |
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X
|
|
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też pada od rana.
Ale nie zmieniam planów i dziś, w końcu, zabieram się za pranie ciuszków małego Zjadłam właśnie pyszne śniadanie Omlecik z serka wiejskiego, pałtków owasianym i mąki pełnoziarnistej z serkiem ricotta i domowym dżemem malinowym.Oto ono + brzuszek bo on na wszystkie zdjęcia się wciska
|
#285 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam się w nowym wątku.
Larysa 88 nie odzywalam się bo miałam jakis dół psych. i sama byłam na siebie wściekla z tego powodu, ale już wzięłam d w troki i jest ok. Madzia000-kciuki za dziś. Gorgulek- super, że się Synek pojawił Kaśka - oby u mnie poszło tak sprawnie jak u Ciebie ![]() Motyl- zazdroszczę wybranych naklejek, ja mam w zakładkach 20 propozycji, ale że w ciąży jakąś melepetą jestem to męczę bułę mężowi bo sama się nie umiem zdecydować Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
vea co do stanika do spania to moze rozwaz tez te koszulki z h&m
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#287 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie piorę ostatnią partię- pieluchy, ręczniki kąpielowe kupione w sobotę ![]() Jeszcze tylko spakuję torbę do szpitala i mogę spokojnie rodzić ![]() No lepeiej niech mały siedzi do końca ale przynajmniej będę miała spokojną głowe
|
|
#288 |
|
Zakorzenienie
|
Rusałka, to dziecko głodne się do jedzenia pcha :P
Vea, łączę się w stanikowym bólu. A co do babci - Echhhhhhhh, są równi i równiejsi. Dzieci wybitne i wybitniejsze. pfffffffffffffffffffffff. .. Już niedlugo Twój maluszek będzie na pierwszy miejscu, nie da się przegadać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Nie mam nic na śniadanie.... Pieczywo wyszło, płatkow nie mam.... co mam, naleśniki smażyć? Średnio m isię chce, ale chyba nie mam wyjścia...
|
#289 |
|
BAN stały
|
Uroki mieszkania w DE.Ale apteki całodobowe chyba są, mają jakieś dyżury.Wiem bo mój gonił po rennie w sobotę dość późno.
|
|
|
|
#290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#291 |
|
Raczkowanie
|
gorgulek super
kaska szczęściara też chcę taki poród Jestem następna w kolejce Niech się już zacznie, ileż można w ciąży chodzić |
|
|
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
vea, teacherka ja póki co też bez staników do karmienia
![]() myślałam że kupię w sobotę w Askocie, ale cena za miękki stanik (100-130zł) mnie zabiła
|
#293 |
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X
Tylko żeby nie spieprzył tak jak mój wczorajszego obiadu.Jeszcze dodał kulki zielonego pieprzu i zachwalał, że dzięki temu to danie jest pyszne.Jak dla mnie mógłby podać pieprz w misce, po co obiad gotować
|
|
|
|
#294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śniadanie ![]() tassia, a co to za koszulki, bo ja nie w temacie? Da się w nie wkleić wkładki laktacyjne? Cytat:
Kurcze, genialne są te z Naturany, ale oni robią tylko do G, które niestety jest dla mnie minimalnie za małe Co do babci, to niestety mój maluch nigdy nie będzie na pierwszym miejscu, bo nie robię z siebie ofiary losu, nie marudzę babci jak to mi ciężko i nie robię tygodniowych najazdów z wyżeraniem wszystkiego z lodówki, pełnym sponsoringiem i na koniec z wyciągnięciem kasy Generalnie jestem zbyt samodzielna, zbyt poukładana, jak moja mama (która też zgarnia za wszystko), a przede wszystkim jestem córką mojej mamy, a nie ukochanego, a nieżyjącego już syna babci (który swoją drogą wylew miał troszkę na własne życzenie, bo cale życie palił jak smok i duuużo pił)
|
||
|
|
|
#295 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
.Czyli jednak herbatka działa.Ja sobie zrobiłam kilkudniową przerwę, ale od jutra znowu zacznę
|
||
|
|
|
#296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#297 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cieszę się, że w miarę lekko poszło.Jesteś chyba stworzona do rodzenia. |
|
|
|
|
#298 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam ndzieję,że tak się stanie, bo nie znoszę taich sytuacji. A z przeprosinami wiem,że będzie ciężko bo mój TŻ jest bardzo zawzięty i od niego usłyszeć słowo przepraszam to jak wygrać w totka. On przeważnie przechodzi z kłótniami do porządku dziennego i zachowuje się tak jak by się nic nie stało nie było awanturki a ja dla świętego spokoju też odpuszczam. Ale tym razem to i ja będę zawzięta i nie popuszczę!
|
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
Nie uwierzycie, robię... naleśniki
|
|
#300 |
|
BAN stały
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:50.

głupol byłam, bo niewiele wiedziałam na ten temat ale tak jakoś mnie naszło
i wybrałam z lovi, a z tą wiedza jaką mam dzięki Wam wybrałabym na pewno mdelę 

, choć pewnie Jaś już jest z Wami 
pogoda pochmurna, zimno i nie mam pomysłu na obiad
co do opisu to podobnie jak mówiła Ladan , będzie albo na biało albo jak wszystkie urodzą bo nie chce nikogo stresowac niepotrzebnie. Każdy poród wygląda inaczej, mi się niestety nie poszczescilo
Bleeeeeeeeeeeee! Kiedy ja wszystkie ubranka i tetry popiorę?!?!

Jak urodzisz to ona wyjdzie na idiotkę, więc luzik 
[/RIGHT]

Niech się już zacznie, ileż można w ciąży chodzić 

Jestem pewna, że to przez nią (plus ewentualnie wiesiołka) akcja skurczowa sama w sobie pędziła niesamowicie. Od samego początku miałam skurcze co 2 minuty trwające co najmniej 1 minutę. Niesamowite. Aż boję się pomyśleć ile by mnie bujało gdyby szło standardowo, bo i tak od sączenia wód do urodzenia zeszło 10,5 godziny...
przy tym trochę jęczałam, że małż mnie po głosie nie poznał, żem to ja
no i 6:25 był już Mikuś