Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł?
Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 2 16,67%
Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 1 8,33%
Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. 6 50,00%
Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 3 25,00%
Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-09, 10:13   #691
surka
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość

Uwaga! Będę się chwalić!!! Michaś kończy dziś 2 miesiące. Mój mały książę już taki dorosły!
)
Ale poważny wiek

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
N
I chwalę się:
Od rana cycolimy się bez większych problemów i oby tak dalej.
Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
Witam się i melduję iż ANTOS już jest
Urodziłam 6,09,2013 o godzinie 11,55 SN juz jestesmy w domku. W dniu porodu Warzył 3370 i mierzył 54cm.
Będe miała chwilk ę to napiszę cos więcej. A oto zdj

Sarna serdeczne gratulacje Mamy już wszystkie maluszki
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 10:13   #692
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Zgadzam sie i bardzo smutne to, co piszesz, Sam, ale i bardzo optymistyczny fakt, ze TY jestes pomimo tej sytuacji tym, kim jestes
Dzieki

Cytat:
Nic. Po prostu nie umiała żyć...

Oczywiscie ze nie ma co porownywac tego przypadku do syt Belushi, ale wiem z doswiadczenia ze czasem mowia i robia...

Ostatnio uslyszalam i wpadłam:
http://www.youtube.com/watch?v=0SEg695ce3k

I chwalę się:

Dawaj znaki jak Wam idzie bo ciagle o Was myslalam czy sie uda. Ufff

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 10:17   #693
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

Dziewczyny po cc:
Czy wam też się pojawiało zaraz nad raną takie zgrubienie? Bo mi się pojawiło i z prawej strony boli (ale to pewnie dlatego, że się średnio oszczędzałam, to mam za swoje).
Ja mam na całej długości blizny, nie mam czucia w tym miejscu. Położna mówiła że to są zrosty

Cytat:
Witam się i melduję iż ANTOS już jest
Urodziłam 6,09,2013 o godzinie 11,55 SN juz jestesmy w domku. W dniu porodu Warzył 3370 i mierzył 54cm.
Będe miała chwilk ę to napiszę cos więcej. A oto zdj
super gratulacje, jesteśmy w komplecie
Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Wiecie co Wam powiem... i może głupia jestem, ale...

Wyczerpał mnie dzisiejszy dzień emocjonalnie, Tż zdenerwował (to nawet mało powiedziane), ale mimo wszystko nie mogę żałować, że jest tym Tż...
Gdyby kiedyś nie pojawił się w moim życiu nie byłabym tu gdzie jestem na tym etapie życia...
Mimo wszystko to dzięki Niemu jestem najszczęśliwszym człowiekiem we wszechświecie... to on dał mi to wyjątkowe i niepowtarzalne Szczęście, któremu na imię... Piotr!
Patrzę na Malutkiego,, w Jego oczka i widzę zaufanie...
Ktoś powie nie ten to inny, nie to dziecko byłoby inne...
Ale to jest moje Dziecko, którego nie zamieniłabym na żadne inne... To jest bezgranicznie idealne, wyczekane i wykochane od pierwszej minuty istnienia...

Obawiam się, że jestem już nie do uratowania... Wpadłam...
Ech... uwielbiam swojego Synka...
Ładnie to ujęłaś

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

Patrzcie co mój syn wyprawiał dziś z pustą butelką po mleku
http://www.youtube.com/watch?v=fIYqK1Oq4Dc
mój tak ze smoczkiem wyprawia

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość

U nas wszystko w porządku, Tymuś dziś pobił rekord i na kolację wciągnął 210 ml MM !!! Daliśmy mu podstawową porcję 140ml ale nie był usatysfakcjonowany i trzeba było na szybko robić drugą porcję, bez problemu wciągnął jeszcze 70ml. Ciekawe ile pośpi po tym obżarstwie
ale głodomor

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
próba zmniejszania zdjęc:

moja pyza kochana
z 7 i 8 tygodnia
śliczna

Witam się i ja
mój syn dał nam się wyspać jak nogdy spał od 18 do 21.30 obudziłam go na kąpiel i dałam butlę i zasnął i spał od 22 do 5 rano, zjadł i poszedł spać i spał do 8 pierwszy raz tak długo spał.
A ja chodze nieprzytomna bo za długo spałam
Przyszłam do was abyście przesłały mi fluidy cierpliwości, oduczamy Szymka od noszenia na rękach, łobuziak terroryzuje nas od kilku dni ale od wczoraj koniec tego dobrego, i już mam ochote się poddać bo serce mnie boli jak patrze na jego łezki

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 10:20   #694
sammi24
Zadomowienie

Hej kobietki

Melduję się dopiero na odchowalni, weekend z Tż i gośćmi

Tż wyjeździł się wózkiem na spacerach, nie dał mi nawet kawałka poprowadzić

U nas ciągle to samo - nieustanna walka z płaczem i prężeniem..i tak cały dzień. Wczoraj wyjątkowo nie było ryku non stop od 18-22.00, jak odpoczęliśmy, mówię Wam

Sarna GRATULACJE!!!!

No to już legalnie jesteśmy na Odchowalni

Perse matko przepraszam za pomyłkę

Skylie dla supercyców i kostnienie u Oleńki

I klask i: dla wszystkich skończonych miesięcy i tygodni naszych dzieciaczków

Powiedzcie czy to, że dziecko nam wije się, pręży i płacze prawie cały dzień i pół nocy to jest dobry powód do wizyty u lekarza? bo nie chcę wyjść na jakąś zeschizowaną matkę i jeździć z dzieckiem niepotzrebnie do przychodni z chorymi. Położna i lekarz mówiły, że to pracujące jelitka ale żeby cały czas prócz snu go bolało nie wiem, może to i kolki ale żeby aż tak...

No i muszę pochwalić Kubusia - chyba jesteśmy po skoku rozwojowym, dosłownie z dnia na dzień zaczął się do nas uśmiechać, skupia uwagę na karuzeli, patrzy, słucha, robi uu, ee oczywiście w krótkich momentach kiedy go nie boli i nie płacze

Pytanie nr 2 - paznokietki obcinałyście na prosto

I jeszcze jedna rzecz, którą chciałam Wam napisać - ta zeschizowana położna mówiła, że nasz Kuba w wieku 3 tygodni powienien budzić się już tylko raz na nocne karmienie

Mały się budzi, jak będę karmić to poczytam co się dzieje u Was
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 10:24   #695
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
My też karmienie.
Mąż mnie zdenerwował jak robiłam małej butle. Cały dzień go nie bylo, wrócił pijany a teraz mówi żeby mu herbatke zrobić. Ja się śpiesze z butla żeby zdążyć przed placzem Ali a tu jeszcze herbatke. Jasne. Owszem usługowo zalalam mu w kubku ra herbatę ale resztę niech sobie wstanie i sam zrobi. Śpi w innym pokoju więc ma blisko do kuchni. Co najlepsze nie słyszę żeby wstawał więc chyba nie zależy mu na tej herbacie, chyba bardziej chciał sprawdzić jak jestem do niego nastawiona. Nijak. Niech spada na drzewo, ją mam dwójkę dzieci i o nich muszę myśleć.
.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42704578]Ja się trochę czuję dzisiaj jak wyrodna matka, ale wstaliśmy o 6, nakarmiliśmy się i prawie na siłę położyłam Artka obok siebie lub na sobie i prosiłam go, żeby usnął (tzn. nie siłowo, ale widziałam, że nie chciał za bardzo). Ale nie dałabym rady go nosić Jeszcze by mi spadł.... Teraz wstałam o 8, włożyłam go do łóżeczka, puściłam karuzelkę, a sama muszę wypić kawę i zjeść coś słodkiego, bo mam zero energii i czuję się jak zombie. Ale obiecuję, że po następnym karmieniu się ponosimy ;(
[/QUOTE]
Perse pamiętaj, ze dla dobra Artusia nie możesz zamęczyć siebie!!!!!!!
Nawet jeżeli on przez to będzie musiał trochę popłakać to najbardziej potrzebuje wypoczętej Mamy!!!! Błagam Cię ale musisz w jakiś sposób odpocząć!
Cytat:
Margosia... cos w tym jest, jak mi ojca zamkneli, pobilam rekord w sciaganiu laktatorem
Już się uspokoiłam Dziś było tylko 10 ha ha ha

Jak Lalunia w szkole?

Mela Małgosia dalej chętnie do szkoły jeździ autobusem?
I jak oceniasz to masło poporodowe?

I zdrówka dla Norberta i Haneczki

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 10:29   #696
lachryma
Zakorzenienie

szukałam nas na poczekalni

anulka, teso
- za wiek dzieciątek! ale nasze dzieci szybko rosną
Stary 2013-09-09, 10:30   #697
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Oli od wczoraj daję bebilon AR. Mały uśmiecha się po jedzeniu. Odbija zaraz po podniesieniu. Baki idą cały czas, kupki piękne. Nie chcę zapeszac, ale jestem zadowolona. Nie ma odruchu wymiotnego i śpi spokojnie

Samantha to samo u mnie. Ja wiem, że Tż pracuje, ale przecież ja nie siedzę w domu z drinkiem!
Kocham zajmować się Miśkiem, ale miło by było jakbym czasem ja sobie pospala...

Bel, bo kto ma miękkie serce musi mieć twardą dooope. Ja też naprawiam cały świat:banghead:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
A co nie jest tak?! Toc my nic nie robimy
Najbardziej mnie wpienia jak Tz przylazi i mowi idz spac. Maly spi to i ty idz, a ja mam milion rzeczy jeszcze do ogarniecia, ale nie pomysli, ze to daj ja to zrobie, nie! Zenada.

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42705698]Aaaa i okropna jestem.. Moj młodszy syn wczoraj skończył 2 miesiące !!! jakoś naprawdę szybko ten czas leci... [/QUOTE]

Ide spac w koncu. Z reszta i tak zara pewnie skrzek uslysze bo to juz 3h bedzie jak kimaczy ziomus.

Milego dzionka

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 10:30   #698
sarna405
Zadomowienie

Witam się dziś ponownie. No wkońcu wkońcu jest komplet byłam na liscie ostatnia i też ostatnia urodziłam Antoś pojadł i leży w łużeczku i patrzy. O już tata go wzioł.Powoli dochodzę do siebie-nie ma to jak w domu trochę się wyspałam. Ponieważ po porodzie prawie całą noc Antek jadł co godzinke dosłownie się budził kręcił nie miałam kiedy zasnac. W domku też je różnie narazie co godzinke nieraz 1,5 musi wpaśc w swój rytm Ale pokarm już mam takze jest dobrze.
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 10:32   #699
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Sammi wiem wiem, że to pomyłka Tylko po prostu musiałam to wyjaśnić.

Bel czy ja wiem... Laski na takich wątkach zawsze piszą, że policja ma obowiązek podjechać do takiego przyszłego samobójcy... Nie, żebyś zgłaszała zaginięcie, tylko właśnie: ten i ten mówi, że chce się zabić, proszę podjechać sprawdzić.
Wiem, co czujesz, bo sama strasznie się przejmuję takimi rzeczami, ale nie daj sobie wejść na głowę takiemu człowiekowi....

Artuś ululany śpi na brzusiu, a ja coś muszę ogarnąć, bo syf mam nieziemski...

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 10:33   #700
iwona335
Zakorzenienie

Wielkie oklaski dla naszych 2-wu miesięczniaków
nie uważacie, ze czas leci za szybko?? niedawno śmigałyśmy z brzuchami a teraz już mamy piękne prawie odchowane niemowlaczki w domach- cud!

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Hania jest przeziebiona...

przytul Hanie od cioci Iwony i niehc wraca do zdrówka

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
jak sie w aparat wpatruje

i weź moje słowa do serca bo byłam obok podobnej sytuacji a może nawet gorszej
15lat małżeństwa, jak dobrze pamietam 3 próby odejścia kończyły powrotem bo właśnie groził, że sobie cos zrobi (jak ktoś głośno mówi to blef jest bo chce pograć na psychice), obiecywanie, zmiany krótkotrwałe, drugie dziecko zeby usidlic kobiete i czym sie skonczyło...dzieki sasiadom nic gorszego sie nie stało ale w dniu urodzin dziecka dusił je, z nożem skakał, matce reke skrecił takze zgroza
na poczatek dostał zakaz zblizania sie, jak przyjechał pod dom to juz go policja do aresztu zgarnela, alimenty przyznane, a jutro sprawa o pozbawienie praw, rozwód tez jest...wszystko ciagnie sie juz ponad 2 lata
dzieci nie chca znac ojca

także alimenty i zakaz zbliżania sie i pozbawienie praw, trzymaj smsy bo to moze byc dowód w sprawie ze cie nęka

dzień dobry
całą noc dziś poza swoim łóżkiem
dalej boli brzuszek i budzi się z krzykiem, dużo masuję i pomaga
współczuje doswiadczeń małżeńskich

i Zuzia nie patrzy w aparat tylko na durnowatą mine swojej mamy mówiąca najgłupiej jak tylko się da "tititiriti"

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość

[/COLOR]Mam jeszcze pytanie,czy Waszym dzieciom tez strzelalo w stawach? Brzmi strasznie,ale czasami jak biore Mlodego,to slysze taki dzwiek brr
u nas nic nie strzela, co to moze byc?

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42704578]Ja się trochę czuję dzisiaj jak wyrodna matka, ale wstaliśmy o 6, nakarmiliśmy się i prawie na siłę położyłam Artka obok siebie lub na sobie i prosiłam go, żeby usnął (tzn. nie siłowo, ale widziałam, że nie chciał za bardzo). Ale nie dałabym rady go nosić Jeszcze by mi spadł.... Teraz wstałam o 8, włożyłam go do łóżeczka, puściłam karuzelkę, a sama muszę wypić kawę i zjeść coś słodkiego, bo mam zero energii i czuję się jak zombie. Ale obiecuję, że po następnym karmieniu się ponosimy ;(

Bel nie rób sobie wyrzutów, bo dla mnie akcja z opluciem Ciebie skreśla tego człowieka z Twojego życia... A takie groźby to z reguły szantaże emocjonalne. Czytam często wątki o takich ludziach na wizażu - wizażanki zawsze polecają zadzwonić na policję i jeśli delikwent nie ma zamiaru sobie nic zrobić, to też policja mu skutecznie wybija z głowy takie akcje.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

kurcze Perse Ty chyba za dużo od siebie wymagasz względem dziecka. Nie noszenie dziecka=wyrodna matka??? co Ty gadasz?? to mi już powinni Zuzie odebrać bo ja ja mało co nosze

Cytat:
Nic. Po prostu nie umiała żyć...

Oczywiscie ze nie ma co porownywac tego przypadku do syt Belushi, ale wiem z doswiadczenia ze czasem mowia i robia...

Ostatnio uslyszalam i wpadłam:
http://www.youtube.com/watch?v=0SEg695ce3k

I chwalę się:
dzisiejszy dzień plus ten utwór i jest pięknie... uspokaja mnie ta piosenka

i za cycolenie, dobrze ze przerwa nei wpłynęłanegatywnie na laktacje.
Swoją dorga teraz zaczynam odczuwać przyjemnosć karmienia piersią i nie wyobrażam sobie dawać myszce butle- wogóle mi sie to niewidzi

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Charcza jej gile w nosie i to gdzieś gleboko, odkasluje to a jak jej wkropilam sól do nosa to wykichala takie geste, biale gluty i ciagle kicha

dobrze ze wychodzi, lepiej niż jakby jej sie zatykał nos

Dotka chyba wczoraj za bardzo sie przejelam Twoją historią z telefonem i dzisiaj zapisujac godzine karmienia telefon spadł na pijącą Zuzie, jak sierozpłakała, dostała w uszko i mam okropne wyrzuty sumienia, już nigdy nie wezme telefonu do reki podczas karmienia

co do Tztów
jestem zdziwiona ich zachowaniem, to co piszecie o nich to jakaś zgroza! czemu tak się dzieje?? sytuacja ich przerasta? nie umiem tego zrozumieć
mimo że mój Tzt ideałem nie jest i czesto po katach płacze przez niego to mimo wszystko widze, że sie stara tylko nie zawsze widzi to co trzeba
moze po prosty my jako matki widzimy i czujemy wiecej?? jestesmy lepiej zorganizowane i to nam odpowiada a dla Tztów dziecko=chaos? no nie rozumiem
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 10:34   #701
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Powiedzcie czy to, że dziecko nam wije się, pręży i płacze prawie cały dzień i pół nocy to jest dobry powód do wizyty u lekarza? bo nie chcę wyjść na jakąś zeschizowaną matkę i jeździć z dzieckiem niepotzrebnie do przychodni z chorymi. Położna i lekarz mówiły, że to pracujące jelitka ale żeby cały czas prócz snu go bolało nie wiem, może to i kolki ale żeby aż tak...

No i muszę pochwalić Kubusia - chyba jesteśmy po skoku rozwojowym, dosłownie z dnia na dzień zaczął się do nas uśmiechać, skupia uwagę na karuzeli, patrzy, słucha, robi uu, ee oczywiście w krótkich momentach kiedy go nie boli i nie płacze

I jeszcze jedna rzecz, którą chciałam Wam napisać - ta zeschizowana położna mówiła, że nasz Kuba w wieku 3 tygodni powienien budzić się już tylko raz na nocne karmienie

Mały się budzi, jak będę karmić to poczytam co się dzieje u Was
Pytanie nr 1 Wygląda no kolki(?) Ja bym się umówiła z Dziećmi zdrowymi
Pytanie nr 2 Mój ma 3 miesiące i potrafi się budzić co godzinę Naszym rekordem jest 3,5 godziny, więc wychodzi ze 3 karmienia w nocy minimum O 6 mamy pobudkę

Mały
Stary 2013-09-09, 10:36   #702
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42705698]Aaaa i okropna jestem.. Moj młodszy syn wczoraj skończył 2 miesiące !!! jakoś naprawdę szybko ten czas leci... [/QUOTE]

brawa!!Najlepszego!
Niech ręka się ładnie goi.

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Tz mnie dzis tzn. Wczoraj tak zjezyl, ze masakra.
Czasem mysle ze bez kitu faceci to powinni tylko dac nasienie potem kase i niech spieprzaja.
a rozmawiałaś z nim na ten temat? im trzeba wprost mówić.
Cytat:
Hej kobietki

Melduję się dopiero na odchowalni, weekend z Tż i gośćmi

Tż wyjeździł się wózkiem na spacerach, nie dał mi nawet kawałka poprowadzić

U nas ciągle to samo - nieustanna walka z płaczem i prężeniem..i tak cały dzień. Wczoraj wyjątkowo nie było ryku non stop od 18-22.00, jak odpoczęliśmy, mówię Wam
brawo za skok rozwojowy
Myślę że powinnaś iść do lekarza, wg mnie wcale nie jesteś schizującą mamą. A nie mają jakiś dni kiedy zdrowe dzieci przyjmują?

Cytat:
Witam się dziś ponownie. No wkońcu wkońcu jest komplet byłam na liscie ostatnia i też ostatnia urodziłam Antoś pojadł i leży w łużeczku i patrzy. O już tata go wzioł.Powoli dochodzę do siebie-nie ma to jak w domu trochę się wyspałam. Ponieważ po porodzie prawie całą noc Antek jadł co godzinke dosłownie się budził kręcił nie miałam kiedy zasnac. W domku też je różnie narazie co godzinke nieraz 1,5 musi wpaśc w swój rytm Ale pokarm już mam takze jest dobrze.
fajnie, że dochodzisz do siebie. Całuski dla Antka!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 10:37   #703
Oliath
Zakorzenienie

Margos - Lala dumna i blada dostala juz piatke pierwsza w zyciu - z usmiechem i serduszkiem i ma mnostwo kolezanek i jest w szoku, ze "na angielskim uczymy sie j e z y k a, a nie tylko slowek na zwierzatka" . Dzieki, ze pytasz

Agrafka dawalam w poprzednim watku na koncu linka do aukcji na all, gdzie Bebilon AR z dostawa gratis wychodzi po 23 pln za puszke albo jakos tak - od autoryzowanego dealera Nutricii

Mela - no tak, w wieku lat osiemnastu bylam w zwiazku z dupkiem tysiaclecia, ale te wszystkie zmarnowane lata odbilam sobie w ubieglych dekadach dowalajac mu regularnie jak w zegarku finansowo miedzy nogi a on teraz osoba medialna, wiec dochodow nie ukryje
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2013-09-09 o 10:45
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 10:39   #704
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość

co do Tztów
jestem zdziwiona ich zachowaniem, to co piszecie o nich to jakaś zgroza! czemu tak się dzieje?? sytuacja ich przerasta? nie umiem tego zrozumieć
mimo że mój Tzt ideałem nie jest i czesto po katach płacze przez niego to mimo wszystko widze, że sie stara tylko nie zawsze widzi to co trzeba
moze po prosty my jako matki widzimy i czujemy wiecej?? jestesmy lepiej zorganizowane i to nam odpowiada a dla Tztów dziecko=chaos? no nie rozumiem
Ha ha ha Mój Tż też się czasem stara, a czasem odwala takie sytuacje... taki los

Zapomniałam wcześniej
Cudowna Zuzinka

Nadrobione!
Trzeba w takim razie wyjąć kupę z majtek i nadrobić ten niezaliczony jeszcze spacer Co by zdążyć wyrobić normę przed kolejnym

Mały
Stary 2013-09-09, 10:40   #705
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:

w rąk ja obcinam na okrągło, u nóg jeszcze nie obcinałam
jak u rąk obetnę na zbyt płasko to mała mnie drapie tymi ostrymi końcami

a położna lekko przesadziła. może miała na myśli 3 miesięczne dziecko
Stary 2013-09-09, 10:43   #706
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
super, że juz dochodzisz do siebie i ograniacie karmienie

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

moja córka wraca do czasów noworodkowych
wczoraj:
16 karmienie, dwie mega kupy, bujaczek
18-21 sen
21 karmienie
21:30- 3:30 sen
3:30 karmienie
4-6 sen
6-8 karmienie, uśmieszki, kąpiel (bo wczoraj o19 przespała kapiel)
8 -do teraz sen
nudzi mi sie
Stary 2013-09-09, 10:44   #707
lachryma
Zakorzenienie

Oliwa śpi, a mi się nudzi
niech już się budzi

ze spaceru dzisiaj chyba nici, deszczowo u nas.
Stary 2013-09-09, 10:44   #708
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Margos - Lala dumna i blada dostala juz piatke pierwsza w zyciu - z usmiechem i serduszkiem i ma mnostwo kolezanek i jest w szoku, ze :na angielskim uczymy sie j e z y k a, a nie tylko slowek na zwierzatka" . Dzieki, ze pytasz
Zdolna bestia No ale ma po kim

Sami obcinamy na płasko

Czarowniczko jak tam u Was?!

Dobra serio idziemy bo kupa nam tyłek wyżre

Mały
Stary 2013-09-09, 10:47   #709
Guuusiaa
Zadomowienie

Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

witam się na odchowalnii razem z Marcelkiem

Muszę się pochwalić że wczoraj mój mężczyzna skończył miesiąc

Nie zaglądam bo trochę się u nas dzieje...
Zaczął się skok rozwojowy... mały marudny tylko na rękach by chciał...

Do tego jeszcze kolki...

Tak więc zajrzę jak się wszystko unormuje mam nadzieję że nie macie mi za złe że nie zaglądam

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 10:55   #710
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Dziewczyny po cc mam ważne info, znow zaczęłam masaże na kręgosłup i rehabilitantka jak sie dowiedziala ze miałam cc pokazała jak masowac blizne.. Po skonczonych 6 tygodniach mozna ja tak rozciagac palcami co góry i na boki, w ten sposób zlikwiduje sie stwardnienie.. I mozna tez ja rozmasowywac tak w kółko. I rozciagajac mieć ugiete kolana i prostować raz jedna raz druga nogę..

Co do problemów z tz i nie dogadywaniem sie w tym początkowym okresie po pojawieniu sie malucha, nie znam ani jednej pary która by ten okres przeszła bez ekscesow i planów rozwodowych tylko niektórzy tego nie powiedzą. tak wiec uszy do góry, trzeba to przetrwać i tz-ów angażować w zajmowanie sie maluchem i suszyc o to głowę ..

Mój Leonsio przewraca sie na boczki

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-09-09 o 11:03
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 11:02   #711
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

a ja zamiast poplacić rachunki to na wizażu

Mela: super, ze już kp. i że obywa sie bez problemów!

Cytat:
Margos - Lala dumna i blada dostala juz piatke pierwsza w zyciu - z usmiechem i serduszkiem i ma mnostwo kolezanek i jest w szoku, ze "na angielskim uczymy sie j e z y k a, a nie tylko slowek na zwierzatka" . Dzieki, ze pytasz
:
brawo dla dzielnej Córy!)

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
witam się na odchowalnii razem z Marcelkiem

Muszę się pochwalić że wczoraj mój mężczyzna skończył miesiąc

Nie zaglądam bo trochę się u nas dzieje...
Zaczął się skok rozwojowy... mały marudny tylko na rękach by chciał...

Do tego jeszcze kolki...

Tak więc zajrzę jak się wszystko unormuje mam nadzieję że nie macie mi za złe że nie zaglądam
najlepszego dla Marcelka

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 11:09   #712
taribari
Zadomowienie

Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Dzień dobry mamusie! Ale dziś pospałam! Tż do pracy na 12 i od rana przejął opiekę nad synem. Jak miło

Życzę zdrówka dla chorych maluszków!

za skończone miesiące!

Dla tych co oduczają noszenia na rękach dużo cierpliwości! Ja misia nie noszę prawie w ogóle. Przytulamy się i lulamy jedynie na siedząco. W szpitalu dużo się kangurowaliśmy i tak już nam zostało

Belushi dużo siły w obecnej sytuacji. Za to jak się zachowuje nie należy mu się ani odrobina troski. Nawet jak grozi że się zabije to nie Twoja wina tylko jego debilizm.

Sammi jak się pręży to też może mieć związek ze wzmożonym napięciem mięśniowym. Ogólnie jeśli dziecko ma problemy ze snem to też jest tego objaw i należy się skonsultować z lekarzem. My byliśmy w poradni rehabilitacyjnej i od 30 września mamy ćwiczenia. Narazie ćwiczymy w domu i dzięki temu np. zniknęła nam już asymetria ułożeniowa. Napięcie też już prawie niezauważalne.

Myślałam że na odchowalni będzie mniej postów do nadrabiania. Chyba mamy bardzo grzeczne dzieci

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 11:13   #713
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Maly zasnal w salonie w bujaczku i ofc to ja spie na kanapie obok bujaczka. Swoja droga dobrze ze nie gdzies na podlodze obok bujaczka.
Tz nigdy by na to nie wpadl, ze moze ja bede czuwal nad malym niech zona pospi- nie! To on jest wiecznie niewyspany

NIECH ICH WSZYSTKICH SZLAK TRAFI!!!
Mój też śpi bo od wczoraj od 19 do dzisiaj 8 rano się nie wyspał, sam w pokoju... Cycki opadają.

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
z depresją trochę inaczej, niestety trzeba brać bardzo poważnie każde słowo takiej osoby o zrobieniu sobie krzywdy. Niestety miałam do czynienia zbyt dużo i zbyt blisko z tematem... współczuję sytuacjiz koleżanką. Nie obwiniajcię się, chodziła do lekarza.. a czasami po prostu się nie da temu zapobiec(((( i to niestety jest straszne i przerażające dla bliskich.
Alkoholizm też ma podłoże depresyjne i ci co chcą się leczyć, często biorą antydepresanty. Teść był alkoholikiem (i od alkoholu zmarł w tym roku) więc douczona jestem.

Cytat:

Dawaj znaki jak Wam idzie bo ciagle o Was myslalam czy sie uda. Ufff
Dziękuję za dobre fluidy
Póki co Alicja pije chętnie tyle, że z cyca sika bardziej niż z butli i mała często się krztusi!

Cytat:
Umów się na tzw zdrową stronę. W dodatku dzieci do pół roku mają pierwszeństwo w przyjmowaniu.

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Mela Małgosia dalej chętnie do szkoły jeździ autobusem?
I jak oceniasz to masło poporodowe?
Oczywiście, że chętnie jeździ. Dziś stwierdziła, że nie chce jechać do szkoły bo woli na zakupy. Głupia powiedziałam jej, że po szkole pojedziemy kupić buty Ale pojechała z uśmiechem.

Masło Ziaji jak dla mnie w skali 1-5 jest na 5+. Muszę dziś kupić kolejne bo się kończy!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 11:26   #714
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Ja karmię w nocy 4 razy, czasem więcej.

Ależ u nas zaczęło wiać. W ogrodzie masakra! Poleciałam na dół żeby pozbierać powalony i zmasakrowany leżak i prawie dostałam donicą, którą powalił wiatr. Dmucha, huczy, aż zaczęłam się bać.
Niech już będzie 15:00 i mąż wróci, albo przestanie tak okropnie wiać.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 11:50   #715
Konto usunięte

Kurcze nie wiem jak przestawić małego do lepszego jedzenia w nocy.. Jak sie wieczorem naje z jednej i drugiej piersi to śpi nawet do 4 godzin.. Potem tak z dwie a potem zaczyna sie jazda.. Budzi sie co godzinę chwile ciamka śpi i tak w kółko.. Nie chce jeść wiecej, nawet jak przystawiac go do drugiej piersi to od razu zasypia i nie je.. A ja juz mam coraz mniej siły żeby wstawać nie mówiąc juz o funkcjonowaniu w dzien..

A wczytaj tz mnie jeszcze wkur..il.. Jest godzina 22, ja juz sie slaniam na nogach wiec ide sie polozyc z perspektywa ze za max 2 godzinki mały mnie obudzi .. A ten siedzi przed tv ogląda jakiś mecz i do mnie tekst.. " idziesz spac?" ja na to ze tak..a on "co sie z tobą dzieje.." No kuzwa.. Aż mi sie nie chce z nim gadać po raz setny.. Zreszta wkurza mnie ostatnio na maxa.. Z wzajemnoscia jak widzę..

Jak śpią Wasze maluchy? W sensie w jakiej pozycji? Bo mój od jakiegoś czasu tylko na boczku.. Raz jednym raz drugim i w dzien i w nocy tak samo.. Ukladam go na nim, wtula sie w pieluche, zawija sie prawie w klebek i śpi. Nie wiem w sumie czy to dobrze...

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-09-09 o 11:55
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 11:54   #716
mela1234
Zakorzenienie

O szczepieniach, ważne przeczytajcie. Ja nie mam czasu już więc nie do końca przeczytałam, ale włos się jeży.
http://www.twojewiadomosci.com.pl/co...farmaceutyczny
Stary 2013-09-09, 12:00   #717
Konto usunięte

Cytat:
O szczepieniach, ważne przeczytajcie. Ja nie mam czasu już więc nie do końca przeczytałam, ale włos się jeży.
http://www.twojewiadomosci.com.pl/co...farmaceutyczny
Znam stanowisko pani prof. Majewskiej.. I paru innych naukowców dot szczepień.. Znam tez stanowiska całkiem odwrotne.. Niestety nie mam możliwości poznać całej prawdy i to wszystko tylko mąci mi w głowie.. Co dobre a co złe.. Oszalec mozna..
Pare moich znajomych w ogole nie szczepi swoich dzieci.. Ja taka odważna nie jestem.. Ale czytam czytam czytam i staram sie podawać te nie żywe i bez szkodliwych substancji konserwujacych ..
Stary 2013-09-09, 12:12   #718
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Oliwa śpi, a mi się nudzi
niech już się budzi

ze spaceru dzisiaj chyba nici, deszczowo u nas.
nadal Ci sie nudzi??
Stary 2013-09-09, 12:14   #719
lachryma
Zakorzenienie

ja już nawet nie chcę czytać o tych szczepionkach.
przeraża mnie ten temat. jak czytam o rtęci, skutkach poszczepiennych, glaxo to głowa mnie boli.
najgorsze jest to, że nie ma złotego środka i człowiek nie wie czy robi dobrze. a przecież każdy chce najlepiej dla swojego dziecka.
Stary 2013-09-09, 12:14   #720
mela1234
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42707933]Znam stanowisko pani prof. Majewskiej.. I paru innych naukowców dot szczepień.. Znam tez stanowiska całkiem odwrotne.. Niestety nie mam możliwości poznać całej prawdy i to wszystko tylko mąci mi w głowie.. Co dobre a co złe.. Oszalec mozna..
Pare moich znajomych w ogole nie szczepi swoich dzieci.. Ja taka odważna nie jestem.. Ale czytam czytam czytam i staram sie podawać te nie żywe i bez szkodliwych substancji konserwujacych ..[/QUOTE]
Tzn jakie? Które? Może byc na pw bo ja się gubie i nie wiem co i jak. Która dobra a która zła.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości