|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Sarna serdeczne gratulacje Mamy już wszystkie maluszki
|
|||
|
|
|
#692 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dawaj znaki jak Wam idzie bo ciagle o Was myslalam czy sie uda. Ufff
|
|
|
#693 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witam się i ja mój syn dał nam się wyspać jak nogdy spał od 18 do 21.30 obudziłam go na kąpiel i dałam butlę i zasnął i spał od 22 do 5 rano, zjadł i poszedł spać i spał do 8 A ja chodze nieprzytomna bo za długo spałam Przyszłam do was abyście przesłały mi fluidy cierpliwości, oduczamy Szymka od noszenia na rękach, łobuziak terroryzuje nas od kilku dni ale od wczoraj koniec tego dobrego, i już mam ochote się poddać bo serce mnie boli jak patrze na jego łezki |
|||||
|
|
|
#694 |
|
Zadomowienie
|
Hej kobietki
![]() Melduję się dopiero na odchowalni, weekend z Tż i gośćmi ![]() Tż wyjeździł się wózkiem na spacerach, nie dał mi nawet kawałka poprowadzić ![]() U nas ciągle to samo - nieustanna walka z płaczem i prężeniem..i tak cały dzień. Wczoraj wyjątkowo nie było ryku non stop od 18-22.00, jak odpoczęliśmy, mówię Wam ![]() Sarna GRATULACJE!!!! ![]() No to już legalnie jesteśmy na Odchowalni ![]() Perse matko przepraszam za pomyłkę ![]() Skylie dla supercyców i kostnienie u Oleńki ![]() I ![]() ![]() klask i: dla wszystkich skończonych miesięcy i tygodni naszych dzieciaczkówPowiedzcie czy to, że dziecko nam wije się, pręży i płacze prawie cały dzień i pół nocy to jest dobry powód do wizyty u lekarza? bo nie chcę wyjść na jakąś zeschizowaną matkę i jeździć z dzieckiem niepotzrebnie do przychodni z chorymi. Położna i lekarz mówiły, że to pracujące jelitka ale żeby cały czas prócz snu go bolało nie wiem, może to i kolki ale żeby aż tak...No i muszę pochwalić Kubusia - chyba jesteśmy po skoku rozwojowym, dosłownie z dnia na dzień zaczął się do nas uśmiechać, skupia uwagę na karuzeli, patrzy, słucha, robi uu, ee ![]() Pytanie nr 2 - paznokietki obcinałyście na prosto ![]() I jeszcze jedna rzecz, którą chciałam Wam napisać - ta zeschizowana położna mówiła, że nasz Kuba w wieku 3 tygodni powienien budzić się już tylko raz na nocne karmienie ![]() Mały się budzi, jak będę karmić to poczytam co się dzieje u Was |
|
|
|
#695 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42704578]Ja się trochę czuję dzisiaj jak wyrodna matka, ale wstaliśmy o 6, nakarmiliśmy się i prawie na siłę położyłam Artka obok siebie lub na sobie i prosiłam go, żeby usnął (tzn. nie siłowo, ale widziałam, że nie chciał za bardzo). Ale nie dałabym rady go nosić Jeszcze by mi spadł.... Teraz wstałam o 8, włożyłam go do łóżeczka, puściłam karuzelkę, a sama muszę wypić kawę i zjeść coś słodkiego, bo mam zero energii i czuję się jak zombie. Ale obiecuję, że po następnym karmieniu się ponosimy ;([/QUOTE] Perse pamiętaj, ze dla dobra Artusia nie możesz zamęczyć siebie!!!!!!! Nawet jeżeli on przez to będzie musiał trochę popłakać to najbardziej potrzebuje wypoczętej Mamy!!!! Błagam Cię ale musisz w jakiś sposób odpocząć! Cytat:
Dziś było tylko 10 ha ha ha ![]() Jak Lalunia w szkole? Mela Małgosia dalej chętnie do szkoły jeździ autobusem? I jak oceniasz to masło poporodowe? ![]() I zdrówka dla Norberta i Haneczki
|
|
#696 |
|
Zakorzenienie
|
szukałam nas na poczekalni
![]() anulka, teso- za wiek dzieciątek! ale nasze dzieci szybko rosną
|
#697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najbardziej mnie wpienia jak Tz przylazi i mowi idz spac. Maly spi to i ty idz, a ja mam milion rzeczy jeszcze do ogarniecia, ale nie pomysli, ze to daj ja to zrobie, nie! Zenada. [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42705698]Aaaa i okropna jestem.. Moj młodszy syn wczoraj skończył 2 miesiące !!! ![]() Ide spac w koncu. Z reszta i tak zara pewnie skrzek uslysze bo to juz 3h bedzie jak kimaczy ziomus. Milego dzionka
|
|
|
#698 |
|
Zadomowienie
|
Witam się dziś ponownie. No wkońcu wkońcu jest komplet byłam na liscie ostatnia i też ostatnia urodziłam
Antoś pojadł i leży w łużeczku i patrzy. O już tata go wzioł.Powoli dochodzę do siebie-nie ma to jak w domu trochę się wyspałam. Ponieważ po porodzie prawie całą noc Antek jadł co godzinke dosłownie się budził kręcił nie miałam kiedy zasnac. W domku też je różnie narazie co godzinke nieraz 1,5 musi wpaśc w swój rytm Ale pokarm już mam takze jest dobrze.
|
#699 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Sammi wiem wiem, że to pomyłka
Tylko po prostu musiałam to wyjaśnić. Bel czy ja wiem... Laski na takich wątkach zawsze piszą, że policja ma obowiązek podjechać do takiego przyszłego samobójcy... Nie, żebyś zgłaszała zaginięcie, tylko właśnie: ten i ten mówi, że chce się zabić, proszę podjechać sprawdzić. Wiem, co czujesz, bo sama strasznie się przejmuję takimi rzeczami, ale nie daj sobie wejść na głowę takiemu człowiekowi.... Artuś ululany śpi na brzusiu, a ja coś muszę ogarnąć, bo syf mam nieziemski... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#700 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Wielkie oklaski dla naszych 2-wu miesięczniaków
nie uważacie, ze czas leci za szybko?? niedawno śmigałyśmy z brzuchami a teraz już mamy piękne prawie odchowane niemowlaczki w domach- cud! Cytat:
Cytat:
i Zuzia nie patrzy w aparat tylko na durnowatą mine swojej mamy mówiąca najgłupiej jak tylko się da "tititiriti" ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42704578]Ja się trochę czuję dzisiaj jak wyrodna matka, ale wstaliśmy o 6, nakarmiliśmy się i prawie na siłę położyłam Artka obok siebie lub na sobie i prosiłam go, żeby usnął (tzn. nie siłowo, ale widziałam, że nie chciał za bardzo). Ale nie dałabym rady go nosić Jeszcze by mi spadł.... Teraz wstałam o 8, włożyłam go do łóżeczka, puściłam karuzelkę, a sama muszę wypić kawę i zjeść coś słodkiego, bo mam zero energii i czuję się jak zombie. Ale obiecuję, że po następnym karmieniu się ponosimy ;(Bel nie rób sobie wyrzutów, bo dla mnie akcja z opluciem Ciebie skreśla tego człowieka z Twojego życia... A takie groźby to z reguły szantaże emocjonalne. Czytam często wątki o takich ludziach na wizażu - wizażanki zawsze polecają zadzwonić na policję i jeśli delikwent nie ma zamiaru sobie nic zrobić, to też policja mu skutecznie wybija z głowy takie akcje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] kurcze Perse Ty chyba za dużo od siebie wymagasz względem dziecka. Nie noszenie dziecka=wyrodna matka??? co Ty gadasz?? to mi już powinni Zuzie odebrać bo ja ja mało co nosze Cytat:
i za cycolenie, dobrze ze przerwa nei wpłynęłanegatywnie na laktacje.Swoją dorga teraz zaczynam odczuwać przyjemnosć karmienia piersią i nie wyobrażam sobie dawać myszce butle- wogóle mi sie to niewidzi Cytat:
Dotka chyba wczoraj za bardzo sie przejelam Twoją historią z telefonem i dzisiaj zapisujac godzine karmienia telefon spadł na pijącą Zuzie, jak sierozpłakała, dostała w uszko i mam okropne wyrzuty sumienia, już nigdy nie wezme telefonu do reki podczas karmienia co do Tztów jestem zdziwiona ich zachowaniem, to co piszecie o nich to jakaś zgroza! czemu tak się dzieje?? sytuacja ich przerasta? nie umiem tego zrozumieć mimo że mój Tzt ideałem nie jest i czesto po katach płacze przez niego to mimo wszystko widze, że sie stara tylko nie zawsze widzi to co trzeba moze po prosty my jako matki widzimy i czujemy wiecej?? jestesmy lepiej zorganizowane i to nam odpowiada a dla Tztów dziecko=chaos? no nie rozumiem |
|||||
|
|
|
#701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytanie nr 2 Mój ma 3 miesiące i potrafi się budzić co godzinę
|
|
#702 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42705698]Aaaa i okropna jestem.. Moj młodszy syn wczoraj skończył 2 miesiące !!!
brawa!!Najlepszego! Niech ręka się ładnie goi. Cytat:
Cytat:
![]() Myślę że powinnaś iść do lekarza, wg mnie wcale nie jesteś schizującą mamą. A nie mają jakiś dni kiedy zdrowe dzieci przyjmują? Cytat:
|
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
Margos - Lala dumna i blada
dostala juz piatke pierwsza w zyciu - z usmiechem i serduszkiem i ma mnostwo kolezanek i jest w szoku, ze "na angielskim uczymy sie j e z y k a, a nie tylko slowek na zwierzatka" ![]() Agrafka Mela - no tak, w wieku lat osiemnastu bylam w zwiazku z dupkiem tysiaclecia, ale te wszystkie zmarnowane lata odbilam sobie w ubieglych dekadach dowalajac mu regularnie jak w zegarku finansowo miedzy nogi
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-09-09 o 10:45 |
|
|
|
#704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapomniałam wcześniej ![]() Cudowna Zuzinka Nadrobione! Trzeba w takim razie wyjąć kupę z majtek i nadrobić ten niezaliczony jeszcze spacer Co by zdążyć wyrobić normę przed kolejnym
|
|
#705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak u rąk obetnę na zbyt płasko to mała mnie drapie tymi ostrymi końcami ![]() a położna lekko przesadziła. może miała na myśli 3 miesięczne dziecko
|
|
#706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- moja córka wraca do czasów noworodkowych ![]() wczoraj: 16 karmienie, dwie mega kupy, bujaczek 18-21 sen 21 karmienie 21:30- 3:30 sen 3:30 karmienie 4-6 sen 6-8 karmienie, uśmieszki, kąpiel (bo wczoraj o19 przespała kapiel) 8 -do teraz sen nudzi mi sie
|
|
|
|
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwa śpi, a mi się nudzi
![]() niech już się budzi ![]() ze spaceru dzisiaj chyba nici, deszczowo u nas.
|
#708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale ma po kim![]() Sami obcinamy na płasko Czarowniczko jak tam u Was?! Dobra serio idziemy bo kupa nam tyłek wyżre
|
|
#709 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
witam się na odchowalnii razem z Marcelkiem
![]() Muszę się pochwalić że wczoraj mój mężczyzna skończył miesiąc Nie zaglądam bo trochę się u nas dzieje... Zaczął się skok rozwojowy... mały marudny tylko na rękach by chciał... Do tego jeszcze kolki... Tak więc zajrzę jak się wszystko unormuje
|
#710 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny po cc mam ważne info, znow zaczęłam masaże na kręgosłup i rehabilitantka jak sie dowiedziala ze miałam cc pokazała jak masowac blizne.. Po skonczonych 6 tygodniach mozna ja tak rozciagac palcami co góry i na boki, w ten sposób zlikwiduje sie stwardnienie.. I mozna tez ja rozmasowywac tak w kółko. I rozciagajac mieć ugiete kolana i prostować raz jedna raz druga nogę..
Co do problemów z tz i nie dogadywaniem sie w tym początkowym okresie po pojawieniu sie malucha, nie znam ani jednej pary która by ten okres przeszła bez ekscesow i planów rozwodowych tylko niektórzy tego nie powiedzą. tak wiec uszy do góry, trzeba to przetrwać i tz-ów angażować w zajmowanie sie maluchem i suszyc o to głowę .. Mój Leonsio przewraca sie na boczki
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-09-09 o 11:03 |
|
|
|
#711 | ||
|
Zakorzenienie
|
a ja zamiast poplacić rachunki to na wizażu
![]() Mela: super, ze już kp. i że obywa sie bez problemów! Cytat:
) Cytat:
|
|
#712 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Dzień dobry mamusie! Ale dziś pospałam! Tż do pracy na 12 i od rana przejął opiekę nad synem. Jak miło
![]() Życzę zdrówka dla chorych maluszków! za skończone miesiące!Dla tych co oduczają noszenia na rękach dużo cierpliwości! Ja misia nie noszę prawie w ogóle. Przytulamy się i lulamy jedynie na siedząco. W szpitalu dużo się kangurowaliśmy i tak już nam zostało Belushi dużo siły w obecnej sytuacji. Za to jak się zachowuje nie należy mu się ani odrobina troski. Nawet jak grozi że się zabije to nie Twoja wina tylko jego debilizm. Sammi jak się pręży to też może mieć związek ze wzmożonym napięciem mięśniowym. Ogólnie jeśli dziecko ma problemy ze snem to też jest tego objaw i należy się skonsultować z lekarzem. My byliśmy w poradni rehabilitacyjnej i od 30 września mamy ćwiczenia. Narazie ćwiczymy w domu i dzięki temu np. zniknęła nam już asymetria ułożeniowa. Napięcie też już prawie niezauważalne. Myślałam że na odchowalni będzie mniej postów do nadrabiania. Chyba mamy bardzo grzeczne dzieci ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#713 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Póki co Alicja pije chętnie tyle, że z cyca sika bardziej niż z butli i mała często się krztusi! Cytat:
Cytat:
Masło Ziaji jak dla mnie w skali 1-5 jest na 5+. Muszę dziś kupić kolejne bo się kończy!
|
|
#714 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42705698]Aaaa i okropna jestem.. Moj młodszy syn wczoraj skończył 2 miesiące !!!
![]() Cytat:
Ależ u nas zaczęło wiać. W ogrodzie masakra! Poleciałam na dół żeby pozbierać powalony i zmasakrowany leżak i prawie dostałam donicą, którą powalił wiatr. Dmucha, huczy, aż zaczęłam się bać. Niech już będzie 15:00 i mąż wróci, albo przestanie tak okropnie wiać.
|
|
|
|
|
#715 |
|
Konto usunięte
|
Kurcze nie wiem jak przestawić małego do lepszego jedzenia w nocy.. Jak sie wieczorem naje z jednej i drugiej piersi to śpi nawet do 4 godzin.. Potem tak z dwie a potem zaczyna sie jazda.. Budzi sie co godzinę chwile ciamka śpi i tak w kółko.. Nie chce jeść wiecej, nawet jak przystawiac go do drugiej piersi to od razu zasypia i nie je.. A ja juz mam coraz mniej siły żeby wstawać nie mówiąc juz o funkcjonowaniu w dzien.. A wczytaj tz mnie jeszcze wkur..il.. Jest godzina 22, ja juz sie slaniam na nogach wiec ide sie polozyc z perspektywa ze za max 2 godzinki mały mnie obudzi .. A ten siedzi przed tv ogląda jakiś mecz i do mnie tekst.. " idziesz spac?" ja na to ze tak..a on "co sie z tobą dzieje.." No kuzwa.. Aż mi sie nie chce z nim gadać po raz setny.. Zreszta wkurza mnie ostatnio na maxa.. Z wzajemnoscia jak widzę.. Jak śpią Wasze maluchy? W sensie w jakiej pozycji? Bo mój od jakiegoś czasu tylko na boczku.. Raz jednym raz drugim i w dzien i w nocy tak samo.. Ukladam go na nim, wtula sie w pieluche, zawija sie prawie w klebek i śpi. Nie wiem w sumie czy to dobrze... Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-09-09 o 11:55 |
|
|
|
#716 |
|
Zakorzenienie
|
O szczepieniach, ważne przeczytajcie. Ja nie mam czasu już więc nie do końca przeczytałam, ale włos się jeży.
http://www.twojewiadomosci.com.pl/co...farmaceutyczny
|
#717 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pare moich znajomych w ogole nie szczepi swoich dzieci.. Ja taka odważna nie jestem.. Ale czytam czytam czytam i staram sie podawać te nie żywe i bez szkodliwych substancji konserwujacych .. |
|
|
|
|
#718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
ja już nawet nie chcę czytać o tych szczepionkach.
przeraża mnie ten temat. jak czytam o rtęci, skutkach poszczepiennych, glaxo to głowa mnie boli. najgorsze jest to, że nie ma złotego środka i człowiek nie wie czy robi dobrze. a przecież każdy chce najlepiej dla swojego dziecka.
|
#720 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42707933]Znam stanowisko pani prof. Majewskiej.. I paru innych naukowców dot szczepień.. Znam tez stanowiska całkiem odwrotne.. Niestety nie mam możliwości poznać całej prawdy i to wszystko tylko mąci mi w głowie.. Co dobre a co złe.. Oszalec mozna..
Pare moich znajomych w ogole nie szczepi swoich dzieci.. Ja taka odważna nie jestem.. Ale czytam czytam czytam i staram sie podawać te nie żywe i bez szkodliwych substancji konserwujacych ..[/QUOTE] Tzn jakie? Które? Może byc na pw bo ja się gubie i nie wiem co i jak. Która dobra a która zła.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

i bardzo smutne to, co piszesz, Sam, ale i bardzo optymistyczny fakt, ze TY jestes pomimo tej sytuacji tym, kim jestes
Bo mi się pojawiło i z prawej strony boli (ale to pewnie dlatego, że się średnio oszczędzałam, to mam za swoje

klask i: dla wszystkich skończonych miesięcy i tygodni naszych dzieciaczków
Dziś było tylko 10 ha ha ha 

Tylko po prostu musiałam to wyjaśnić.
i weź moje słowa do serca bo byłam obok podobnej sytuacji a może nawet gorszej