Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-09, 09:46   #241
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
To są kropelki,podaje się 5 kropli na dobę.
Ja jeszcze nie podaje wit C, ale od tego tyg bede małej dawac cebion 5 kropelek 2 razy w tygodniu. Jak Amelka byla mala to jedna lekarka kazala dawać codziennie a druga mi powiedziala ze organizm moze sie 'zakwasic' od takiej ilosci (ale juz nie wiem komu wierzyc) no i koniec koncow 2 -3 razy w tyg wystarczy. Oby.

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
czyli co, same warzywka?
a dajecie co drugi dzień żółtko całe, czy połowe? bo ja słyszałam i tak i tak i już sama nie wiem...
Laurko, a Ty jak często podajesz mięso?

dziewczyny, podajecie codziennie? bo ja odkąd gotuje sama czyli od tygodnia to dawałam codziennie, czasami bardzo mało, ale jednak hm...
Ja tezzzzzzz ale jutro bede gotowac malej na caly tydzien to podziele sloiczki jedne z mięsem, drugie z zoltkiem.

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Tez bym z checia dala fasolke, ale nie mam skad wziac.
A caly czas mam opory przed podaniem sklepowych warzyw.

Kupilismy w Lidlu krolika, t.poporcjowala :P jak dobrze, ze nie musze sama tego ruszac!
Poza tym narobila milion sloiczkow z dynia :P
I jak tu jej nie lubic?
Chyba bym wolała dać małej warzywa z targu niz królika z lidla ;p

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
wlasnie ostatnio zastanawialam sie jak to zima bedzie ..
jak sobie przypomne jak moj zeszly sezon wygladal to ciary mnie przechodza, godzina spaceru a pozniej jeczace dziecko w domu .. teraz poki cieplo jest moozna na pol dnia sie spakowac i wyjsc z wozkiem a co bedzie jak sie zrobi zimno
ojjjjjjjjjj nienawidze zimy... nie wiem jak to bedzie;/;/

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ----------

Kurka jakoś nie mam weny na pisanie.
Muszę dzisiaj jechać na uczelnie po skierowanie do lek. medycyny pracy. Dostałam @ i nie czuje się zbyt komfortowo. Z dobrych rzeczy to przynajmniej na szoping pójdę :p muszę jakieś t-shirty kupić bo nie wiem w czym ja do szkoły będę chodziła. Ale taaaaaak mi się nie chce!
ja to samo. Nawet butów nie mam, tzn potrzebuje jakichś szybkobiegów typu sneakers.

Ale mialam wczoraj dzien i dzis noc. MASAKRA. Pobudek siedemsetosiemdziesiątdzi ewieć. Ledwo żyje. Tzta jeszcze musialam o 5 rano zawieźć do firmy.. ech... sajgon w domu straszny. . . . chyba w pizamie dzis pozostane..;]

Poza tym bylam zrobić se tego zeba prywatnie no i super. A bylam tez na kase chorych zrobic szóstke.. i qrwa boli mnie teraz a nie bolała mnie !! w sumie nigdy mnie zeby nie bolały i tak dziwnie... ten ból taki jest jakbym sciskala zeby ;///// wkurzona jestem, co to ma byc, place podatki a tu takie coś :[ niepowazny kraj!! :[[[[[[[[

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 09:48   #242
marsi11
Zakorzenienie

hej lasencje

no i wykrakałam- mały tak wył jak wychodziłam do pracy,że jeszcze w uszach słszę jego płacz tak bidulek się przywiązał do mamy przez wakacje,

no i wogóle nie wiem co się dzieje,w pracy, w domu nie ogarniam potrzebuję jakąś lepę w pysk na odmulenie
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 09:56   #243
treselle0
Zadomowienie

jak to jest, ze człowiek cały tydz. czeka na weekend, który okazuje sie wielkim rozczarowaniem Ciezko nam z tz spędzic 2 dni w zgodzie, milosci i ogolnej harmonii.
Ide przeleciec, co pisałyscie, rzucajac okiem na masterchefa
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 09:59   #244
charlizz
Zadomowienie

Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Meneq niestety nie. Ale dam radę. Nie mam wyjścia. Mała jest generalnie cudowna w dzień więc jakoś wytrzymam. Ale dziękuje za troskę

Charliz
Jak mi się marzą zakupy. Może lekarz nie będzie Cię badać? Tylko da Ci zaświadczenie?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Na razie idę tylko po skierowanie. Do lekarza się dopiero umowie
A na zakupy jednak nie idę, moja mama nie ma tyle czasu dziś, żeby z Ola zostać jadę tylko do szkoły i od razu wracam. Może będzie nam dane razem wyskoczyć na zakupy, hm hm ??

Cytat:
Urodziny meneqowe zakumalam, ale tych dzieci w aucie za cholere mimo ze juz 2 raz tlumaczy :P ale ja z matma zawsze na bakier bylam.

Aaaa nie pisalam Wam co moj tesc wczoraj sypnal.
Kupilismy z TZ krolika dla Kubeczka, a tesc na to: a dlaczego akurat krolika? Ma mniej glutenu czy nie ma wcale?

Prosty czlowiek, ale dobry

he he he jakie podsumowanie przynajmniej zapytał, a nie snuł teorie, ze co tam królik, czerwone mięso jest the best bo treściwe

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej lasencje

no i wykrakałam- mały tak wył jak wychodziłam do pracy,że jeszcze w uszach słszę jego płacz tak bidulek się przywiązał do mamy przez wakacje,

no i wogóle nie wiem co się dzieje,w pracy, w domu nie ogarniam potrzebuję jakąś lepę w pysk na odmulenie
Pewnie już t. tak się nim zajęła, ze Leo zapomniał o starej matce
Marsi, fajnie, ze już jesteś, żałuj, ze Cie nie było, wiesz jakie tu bungowe tematy były?! dziewczyny tylko udają takie grzeczne a jak naprawde to gdzie popadnie
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 10:01   #245
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Dziewczyny..ślepo apropo wagi..Antonio 18 kończy 7mcy..i waży teraz 9,5kg..klocuś mój

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
jak to jest, ze człowiek cały tydz. czeka na weekend, który okazuje sie wielkim rozczarowaniem Ciezko nam z tz spędzic 2 dni w zgodzie, milosci i ogolnej harmonii.
Ide przeleciec, co pisałyscie, rzucajac okiem na masterchefa
Treselle.. A co się dzieje?
Ja nienawidze niedzieli... Lubię piątek ...sobotę-ale co z weekendu jak trwa tak krótko

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 10:02   #246
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Tak w ogóle, to

Dziecię obudziło się właśnie z szalonej, 15-minutowej drzemki. Noc ładna, pobudka tylko o 3 i spanie do 7. Mąż nie wstawał do pracy, nie dzwonił budzik o 5 czy 6 i od razu godzina więcej snu. Oby tak zostało

Pranie jedno wywiesiłam, jeszcze się dwa zrobią. Psu i królikom jeść trzeba dać.
Tż wybył na grzyby.

Insolito, czytaj jako "wizażowanie!"

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Gocha, Pola waży 9,6 kg
U nas też nibu budzik nie zadzwonił, wychodz na to żewłączyłm drzemkę tyko nie wie kiedy miał obudzić o 3,40 a obudziła nas wibracja tż tel o 4,45 chłopacy dzwonili bo mieli czekać o 4,30 i szybko dawaj, pomogłam się spakować i tż bez kawy wyszedł z domu
Stary 2013-09-09, 10:05   #247
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Urodziny meneqowe zakumalam, ale tych dzieci w aucie za cholere mimo ze juz 2 raz tlumaczy :P ale ja z matma zawsze na bakier bylam.

Aaaa nie pisalam Wam co moj tesc wczoraj sypnal.
Kupilismy z TZ krolika dla Kubeczka, a tesc na to: a dlaczego akurat krolika? Ma mniej glutenu czy nie ma wcale?

Prosty czlowiek, ale dobry
2doroslych=3dzieci
Czyli
1 dorosly=1,5dziecka

(5-2)=3 tyle nam zostaje miejsc wolnych w samochodzie pieciosobowym, w ktorym jest dwoch doroslych pasazerow.
Jesli zamiast trzech doroslych chcemy posadzic dzieci, to mamy
3*1,5=4,5
Teraz sie rozjasnilo?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 10:06   #248
mala_19kw
Zakorzenienie

Ja już po ... Ale było wielkie g.ów.no!
Właśnie czekam na autobus,fajnie słoneczko napitala. Ahh

Głodna jestem

Deli-ja już sobie wcześniej myślałam że codziennie to chyba za dużo dla takiego malucha. Będę dawać tak co trzy dni. Narazie dostał tylko jedną dawkę przedwczoraj więc następną dostanie jutro. I tyle.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 10:08   #249
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej lasencje

Biedny Leoś. Marsi ty nie ogarniasz? zaraz się rozkręcisz

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Na razie idę tylko po skierowanie. Do lekarza się dopiero umowie
A na zakupy jednak nie idę, moja mama nie ma tyle czasu dziś, żeby z Ola zostać jadę tylko do szkoły i od razu wracam. Może będzie nam dane razem wyskoczyć na zakupy, hm hm ??

he he he jakie podsumowanie przynajmniej zapytał, a nie snuł teorie, ze co tam królik, czerwone mięso jest the best bo treściwe

Marsi, fajnie, ze już jesteś, żałuj, ze Cie nie było, wiesz jakie tu bungowe tematy były?! dziewczyny tylko udają takie grzeczne a jak naprawde to gdzie popadnie
no właśnie najlepsze nas ominęło, Marsi trzeba na gwałt odnieść sie do tematu
Stary 2013-09-09, 10:09   #250
s i l v e r
Zakorzenienie

Dostałam od znajomej 4 wielkie reklamówki z ubrankami dla Darii
Fajnie bo już mi powyrastała z prawie wszystkich.
Stary 2013-09-09, 10:16   #251
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
2doroslych=3dzieci
Czyli
1 dorosly=1,5dziecka

(5-2)=3 tyle nam zostaje miejsc wolnych w samochodzie pieciosobowym, w ktorym jest dwoch doroslych pasazerow.
3*1,5=4,5
Teraz sie rozjasnilo?
przede wszystkim nie rozumiem dlaczego niby 1 dorosły= 1,5 dziecka :/
no cóż - dziwne tam mają prazepisy i tyle :P
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 10:18   #252
aska27adopcje
Zadomowienie

Hejka z rana mamuski ... No moze juz nie takie rano :P:

Meneq co do wagi i ruchliwosci malej nie pomyslalam o tym .. ona zje i odrazu przewrot na brzuch, na kolana i lecimy stawac ... czesto odwraca sie jeszcze z cyckiem w buzi i je na kleczkach robiac przy tym ruchy Dzejkoba, probujac wyrywac mi przy tym sutek

Co do jogurtow ciekawe macie tam smaki, myslalam, ze napiszesz jeszcze ze sa jakies miesne lub rybne smaki

A jesli chodzi o ilosc miejsc to dlaczego przemnaza sie te pozostale 3 wolne x 1,5 ?? dziecko do 12 lat liczy sie jakos inaczej

Lady, Fewciu bardzo wspolczuje wam nocek ... Blanka miala taki tydzien marudny, gdzie trzeba bylo ja nosic i tulic pol nocy, myslalam, ze zejde z wykonczenia, bylam nerwowa, niemila ... podziwiam was dziewczyny, ze dajecie rade ...

Gochaa_P u mnie ten sam problem jest, przewijanie i ubieranie .. rozebrana zaraz mi spierdziela z golym tylkiem, jak ja lapie i na plecy daje tio sie wykreca znow na brzuch, drze sie w nieboglosy, masakra jest ... wczesniej probowalam ja czyms zabawic, ale teraz juz nie chce niczym sie zainteresowac tylko ucieka .. zasikala mi juz lozko, puzle pankowe, podloge, TZ

Neti kochana Body wymiata oczywiscie Antonio tez cudny ... MOja mama by sie chyba rozplynela widzac Blanke w takim ... Wiesz gdzie kupione ???
Stary 2013-09-09, 10:21   #253
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:

kochana, to bardzo proszę o streszczenie bo ostatnim razem jak czytałam Twój opis to myślałam,że padnę

Wiecie co, wczoraj byłam w HM i była promocja na wszystkie dziecięce rzeczy 20% a ja durna kupiłam mu tylko jedną bluzeczkę i skarpetki
a teraz żałuję bo mogłam wziąć jakaś kurteczkę i dresiaki, ech a tu już dupa i po promocji
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 10:28   #254
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
moja jutro 10 m-cy i 9,5 kg Klocuszek mały

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

no prosze i znów dzięki Tobie dowiedziałyśmy sie czegoś ciekawego i nowego
juz 10
Stary 2013-09-09, 10:29   #255
meneq
Zakorzenienie

gocha, aska kodeks zaklada, ze 3dzieci=2doroslych.
Stary 2013-09-09, 10:29   #256
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Chyba bym wolała dać małej warzywa z targu niz królika z lidla ;p
Dlaczego?
Bo ja zdecydowanie nie wole
Poza tym nie mam dojscia do innego miesa, a do niepryskanych warzyw mam

Cytat:
Hehe (nie)stety nie mam takich atrakcji jak Ty z mama

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny..ślepo apropo wagi..Antonio 18 kończy 7mcy..i waży teraz 9,5kg..klocuś mój

Moj Kubeczek starszy, a ledwo 7100g ma.

Cytat:
2doroslych=3dzieci
Czyli
1 dorosly=1,5dziecka

3*1,5=4,5
Teraz sie rozjasnilo?
Yesssssss

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 10:36   #257
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Hejka z rana mamuski ... No moze juz nie takie rano :P:

Meneq co do wagi i ruchliwosci malej nie pomyslalam o tym .. ona zje i odrazu przewrot na brzuch, na kolana i lecimy stawac ... czesto odwraca sie jeszcze z cyckiem w buzi i je na kleczkach robiac przy tym ruchy Dzejkoba, probujac wyrywac mi przy tym sutek

Co do jogurtow ciekawe macie tam smaki, myslalam, ze napiszesz jeszcze ze sa jakies miesne lub rybne smaki

A jesli chodzi o ilosc miejsc to dlaczego przemnaza sie te pozostale 3 wolne x 1,5 ?? dziecko do 12 lat liczy sie jakos inaczej

Lady, Fewciu bardzo wspolczuje wam nocek ... Blanka miala taki tydzien marudny, gdzie trzeba bylo ja nosic i tulic pol nocy, myslalam, ze zejde z wykonczenia, bylam nerwowa, niemila ... podziwiam was dziewczyny, ze dajecie rade ...

Gochaa_P u mnie ten sam problem jest, przewijanie i ubieranie .. rozebrana zaraz mi spierdziela z golym tylkiem, jak ja lapie i na plecy daje tio sie wykreca znow na brzuch, drze sie w nieboglosy, masakra jest ... wczesniej probowalam ja czyms zabawic, ale teraz juz nie chce niczym sie zainteresowac tylko ucieka .. zasikala mi juz lozko, puzle pankowe, podloge, TZ

Neti kochana Body wymiata oczywiscie Antonio tez cudny ... MOja mama by sie chyba rozplynela widzac Blanke w takim ... Wiesz gdzie kupione ???
Sprobujcie przewijac na podlodze siadajac w rozkroku i ograniczajac swoimi nogami mozliwosc obrotu dziecku. Sprawdzone, dziala ;-)

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

hje jak uspie na noc Yae, to moge ja odlozyc i spi. Ale do 10minut pozniej przewraca sie na brzuch i wtedy musze byc przy niej i ja poklepac po pleckach, to spi dalej. Jesli bronilabym obrotu, na mur beton pobudka bylaby.

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Dlaczego?
Bo ja zdecydowanie nie wole
Poza tym nie mam dojscia do innego miesa, a do niepryskanych warzyw mam

Hehe (nie)stety nie mam takich atrakcji jak Ty z mama

Moj Kubeczek starszy, a ledwo 7100g ma.

Yesssssss
Starszy? Normalnie z waga aptekarska ;-)
A Yae mlodsza i moze ma tyle, co Kubus
Stary 2013-09-09, 10:44   #258
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Dostałam od znajomej 4 wielkie reklamówki z ubrankami dla Darii
Fajnie bo już mi powyrastała z prawie wszystkich.
dla znajomej
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 10:45   #259
meneq
Zakorzenienie

Dzis mialam robic kleik, ale bede codziennie przygotowywac swiezy; znalazlam przepis na robienie w mikrofalowce i nie zajmie to wiecej niz 5minut.
W zamian za to przygotowalam ziemniaki.
Stary 2013-09-09, 10:45   #260
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Biedny Leoś. Marsi ty nie ogarniasz? zaraz się rozkręcisz

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

no właśnie najlepsze nas ominęło, Marsi trzeba na gwałt odnieść sie do tematu
Oj tam oj tam....był temat obgadany.nie ma tematu..

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 10:49   #261
meneq
Zakorzenienie

Kojarzycie "Usavich"? Mam faze i 3 sezony pod rzad obejrzalam...
Stary 2013-09-09, 10:51   #262
Debrah
Zakorzenienie

Hej!
Młoda ma 1 drzemkę, to piszę.
Wczorajszy dzień upłynął na chowaniu kabli i rzeczy "nie dla dziecka" - T z kable super schował, wreszcie nie ma syfu pod biurkiem i Amelcia może sobie tak wchodzić - normalnie od razu lepiej!!

Odkładałam wczoraj małe ciuszki, te najmniejsze, do paczki dla znajomej - rany, gdzie mój dzidziuś, takie toto maluteńkie było

Wiecie, zgubiłyśmy wczoraj na spacerze bucik Młodej - muszę coś kupić, bo nie mam na teraz, tylko zimowe.
Gdzie kupujecie, HM np dla niechodzącego dziecia? trampki czy co?
Lady: wiem o czym piszesz, strasznie współczuje!
U nas dziś noc lepsza na szczęście, gdyby było codziennie tak jak niedawno to bym padła ze zmęczenia, bo Mała nie ma długich drzemek w dzień, żebym mogła odespać, a sama jestem prawie do 18:00.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 11:06   #263
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie podaje wit C, ale od tego tyg bede małej dawac cebion 5 kropelek 2 razy w tygodniu. Jak Amelka byla mala to jedna lekarka kazala dawać codziennie a druga mi powiedziala ze organizm moze sie 'zakwasic' od takiej ilosci (ale juz nie wiem komu wierzyc) no i koniec koncow 2 -3 razy w tyg wystarczy. Oby.
a po co podawać suplementy wit C? takiemu małemu organizmowi nie wystarcza podawana naturalnie? jak nie ma niedoboru to ja bym nie podawała, lekarka ostatnio tez nic nie wspominała.hmm

Cytat:
Dzieci beda starsze, to troche sie soba zajma. Dacie rade!
Ja strasznie balam sie lata, bo oczywiste bylo, ze bedziemy w domu siedziec, a dalysmy spbie rade i na glowe nie dostalam (chyba...)
Yae tez spi tylko na spacerze (ewentualnie przy piersi, ale nie daj boze ja odlozyc)
czyli nie tylko moja taka musze sprawdzic czy na spacerach jeszcze usypia bo otatnio chodzimy po drzemce

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
A w ciemnych włoskach moim zdaniem wyglądasz na starszą.
moim zdaniem powazniej, ale bardzo ładnie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
AHa i miałam wkleić zdjęcie, jak miałam ciemne włosy
b. ładnie

Ja mam we wt poprawkę farbowania, nie powiem dygam, co z tego wyniknie
Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Treselle.. A co się dzieje?
Ja nienawidze niedzieli... Lubię piątek ...sobotę-ale co z weekendu jak trwa tak krótko
szkod mojego pisania, a waszego czytania w skrócie ścierają się inne oczekiwania tego, jak powinno być z tym, co się faktycznie dzieje i tak mija weekend i w nienajlepszych humorach witamy nowy tydz

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

patrzycie na oznaczenia jajek, które podajecie dzieciom?

Edytowane przez treselle0
Czas edycji: 2013-09-09 o 11:00
Stary 2013-09-09, 11:08   #264
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
a po co podawać suplementy wit C? takiemu małemu organizmowi nie wystarcza podawana naturalnie? jak nie ma niedoboru to ja bym nie podawała, lekarka ostatnio tez nic nie wspominała.hmm

czyli nie tylko moja taka musze sprawdzic czy na spacerach jeszcze usypia bo otatnio chodzimy po drzemce

b. ładnie

szkod mojego pisania, a waszego czytania w skrócie ścierają się inne oczekiwania tego, jak powinno być z tym, co się faktycznie dzieje i tak mija weekend i w nienajlepszych humorach witamy nowy tydz

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Bedzie dobrze!
Stary 2013-09-09, 11:15   #265
treselle0
Zadomowienie

Cytat:

Bedzie dobrze!
z farbowaniem, czy 'życiem'?
dziękuję
Stary 2013-09-09, 11:16   #266
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

b. ładnie

trzymam kciuki za poprawkę farbowania
ja mam jajka ze wsi

dzieć przypomniał sobie jak się pluje, dodatkowo lepiej mu idzie plucie bo z większym rozrzutem. Szkoda, że przypomniał sobie na marchewce z jabłkiem
szukam krzesełka do karmienia....
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 11:18   #267
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
z farbowaniem, czy 'życiem'?
dziękuję
Z jednym i drugim. Ale chyba zycie wazniejsze!
Stary 2013-09-09, 11:19   #268
blogerka
Wtajemniczenie

debrah - ja kupuje w tesco bo maja ladne i tanie zwłaszcza dla chłopców, w H&M tez sa super ale drozsze
a dla dziewczynek podobaja mi sie w tape o leil - to jakas nowa siec - buciki maja cudowne <3
Stary 2013-09-09, 11:19   #269
hje
Zakorzenienie

Pogoda z dupy, kurde.
Ani ciepło, ani zimno. Ani nie leje, ani słońce nie świeci.
Taka nijaka
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 11:20   #270
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
trzymam kciuki za poprawkę farbowania
ja mam jajka ze wsi

dzieć przypomniał sobie jak się pluje, dodatkowo lepiej mu idzie plucie bo z większym rozrzutem. Szkoda, że przypomniał sobie na marchewce z jabłkiem
szukam krzesełka do karmienia....
Apropos krzeselek... U nas zaleca sie karmic dziecko siedzace na kolanach rodzica.
I tak sobie mysle, ze moze bylby to sposob na watkowe niejadki...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości