Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: XXI część wątku powinna się nazywać:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 3 5,45%
Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy 14 25,45%
Wszystkie foczki poszły rodzić - jak tu z nudy nie urodzić?! 3 5,45%
Część porodów za nami, reszta z nas też pragnie zostać mamami 2 3,64%
Która kolejna się rozpakuje, wielkie napięcie się tu buduje 11 20,00%
Kiedy nastąpi porodu data, tż zostanie nazwany "tata"? 6 10,91%
Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna 16 29,09%
Która teraz pójdzie rodzić? Której czop zacznie odchodzić? 0 0%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-09, 10:59   #331
agravka
Wtajemniczenie

Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
I pytanie o aspirator do noska - chciałam Fridę, ale Bartek zaczął marudzić, że te filtry to tylko niepotrzebne koszty i lepiej kupić taki, który po prostu się myje. I teraz mam zagwozdkę jaki - Canopol, Marimer, coś jeszcze innego?
fridę mimo wszystko bym wziela, jest super, filtry to taka gabeczka, ktora tez mozesz od razy przeplukac, my nie wymienialismy jeszcze
Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Te filtry do fridy to dużo nie kosztuja.Ponoć jeszcze jest dobry aspirator podłączany do odkurzacza
taaak, katarek, ale chyba balabym sie urzywac przy takim maluszku, my kupilismy jakos z rok temu (ada ma 3)ale super sprawa, extra wyciaga
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 11:00   #332
teacherka
Zakorzenienie

Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

Matal, możesz podesłać jakiegoś linka do wiesiołka? to ten oeparol, tak? Taki może być? http://oeparol.pl/index.php?page=opis-13
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 11:00   #333
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Możesz, ja prałam razem na 90 stopni.

Frida wg mnie bez sensu, sporo osób poleca KATAREK (ale jego się do odkurzacza podłącza, więc ja wysiadam). U nas najlepiej sprawdziła się zwykła gruszka

Nie wiem, jak ona piła, ale ja piję tak:
1 tydzień: 4x2 łyżeczki parzone po 10 minut w 150 ml wody
2 tydzień: nie piję
3 tydzień: 4x2 łyżeczki parzone po 10 minut w 150 ml wody
4 tydzień: nie piję
itd.

Wiesiołka biorę 3x2 tabletki.
Dziękuję zanotowane
Wiesiołka łykasz bez przerwy???

Cytat:
Napisane przez Sylwia cypr Pokaż wiadomość

My juz po wizycie u gina
Od piatku nic sie nie zmienilo wiec trzeba bylo ustalic date cc, w sumie gin chcial juz srode ale ja sie nastawilam na piatek i bedzie piatek 13-go , zwlaszcza ze w czwartek wieczorem przylatuje moja sister to ja jeszcze z lotniska odbiore i od rana bedzie mogla byc ze mna w klinice
Mam sie stawic w piatek o 8 rano a ok.10 beda ciac cale szczescie ze maz moze byc ze mna aaaa i w klinice pracuje jedna polska polozna, lekarz sprawdzal i ona ma akurat w piatek dniowke wiec bedzie przy mnie
ufffff to sie narobilo - teraz tylko dni odliczac
.
To lada moment będzie kolejny dzieciaczek
Super!!!

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 11:01   #334
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Mam neta moge spamowac

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
no właśnie poza

Edit doczytałam resztę odp. Poza lodówką był ;>
ale nie wiem w sumie jak wygląda. Smażę go , chyba się jak coś nie otrujemy
spoko nie otrujecie sie w koncu nie trzymalas go nie wiadomo ile a upalow w nocy na pewno nie bylo

Cytat:
Uroki mieszkania w DE.Ale apteki całodobowe chyba są, mają jakieś dyżury.Wiem bo mój gonił po rennie w sobotę dość późno.
sa, ale boje sie ze tz nie ogarnie tym bardziej ze ja sama nie wiem co kupic...musze isc poczytac i cos wybrac

Cytat:
To u mnie jeszcze daleko bo jestem głodna jak diabli
ja tez... a najbardziej na ciasteczka i czekoladki....a termin niby za 2 dni
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 11:02   #335
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
I pytanie o aspirator do noska - chciałam Fridę, ale Bartek zaczął marudzić, że te filtry to tylko niepotrzebne koszty i lepiej kupić taki, który po prostu się myje. I teraz mam zagwozdkę jaki - Canopol, Marimer, coś jeszcze innego?
ja tych filtrow zbyt czesto nie wymianialam w sumie i je mozna przeprać bo to tylko gąbka

poza tym moje dzieci wiecej wyją przy wyciaganiu kataru frida wiec ja po kindze wyrzucilam. wole zwyczajnie zrobic inhalacje, posmarowac mascia majerankowa pod nosem czy pulmexem klate i czekac niz wyciagac tym ustrojstwem. ponoc katarek (ten co sie podlacza do odkurzacza) jest lepszy ale nie wypowiem sie bo nie mialam. a gruszki to wogole u mnie byl niewypal wiec tym bardziej nie polecę. amarimer polece nie aspirator a sol morska - ponoc najlepiej ta z manganem dziala na sluzówke

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 11:05   #336
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

a wlasnie mialam pytac... dlaczego robi sie przerwy w piciu herbaty z lisci malin??
ja pije od 1,5 tyg bo wczesniej sie balam ze wzgledu na przeprowadzke i grozbe wczesniejszego porodu... teraz do terminu zostaly 2 dni wiec chyba jeszcze te 2 dni moge wypic i nic sie nie stanie??
z tym ze ja pije filizanke dziennie, na mojej herbacie jest napisane i na szkole rodzenia mowili aby nie przekraczac tej dawki...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 11:06   #337
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Papuga właśnie, ty opisuj poród, a jak ktoś nie będzie chciał to nie przeczyta. Nawet jak będzie na czarno.
I tak jak pisałam kiedyś Ladan-to czy ktoś przeczyta czy nie i tak nie zmieni sytuacji i tego co się wydarzy,a urodzić trzeba.
No dokładnie, zgadzam się. Nabierzecie dziewczyny sił to naskrobcie coś dla nas I tak jest (prawie) każda posrana przed porodem, ale co zrobić? Pier...lę nie rodzę bo dziewczyny z forum miały ciężki poród? bezsensu... Jakieś budowanie napięcia czy co?
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
w ogóle to nena-milka się dawno nie odzywała.
jestem czytam was cały weekend, zawsze mi aktywność spada jak stary w domu i w ogóle chwilowy dołek był...
Cytat:
Też to zauważyłam, ciekawe, może rodzi, ona w sumie miała dziwnie te tygodnie liczone
taaa chciałabym... jak będę rodzić to dam znać na forum, looozik.

Bajka
pisałaś ostatnio że jesz belriso i wczoraj o 5 rano to przeczytałam i wstałam robić ryż na mleku z wanilią i cynamonem pyyyycha jeszcze mam na dzisiaj

Gratuluję najświeższym mamusiom Asiek chyba się jeszcze tylko nie odmeldowała?
Mówiłam tżtowi wczoraj rano, że wysyp na forum będzie i chyba z 5 razy w ciągu dnia się pytał jak tam postępy
A dzisiaj dzwonił do niego kolega z PL i mówi, że jego żona na porodówce ale nie może być z nią bo trzy dziewczyny na sali razem z nią rodzą nie wiem o co chodzi, że takie obłożenie w ostatnim czasie

a wracając do mnie to w urzędzie załatwiłam ale decyzji jeszcze nie mam, czekam... tak mnie ten urząd i spotkanie z szefową wkurzyło że w piątek w nocy prawie nie spałam, skurcze 3 godziny miałam, tż aż się trząsł, a dzisiaj polewa z kumpla że się jąkał z nerwów. A ten jełop będzie stał koło mnie a nie na korytarzu, ciekawe jak on się będzie jąkał...

wczoraj mi powiedział że się boi porodu niech mnie tylko dowiezie do szpitala a potem niech mdleje, potem będzie żałował do końca życia że go nie było przy córce... on się boi, a ja co? może mam go k..wa pocieszyć?

dzwoni wczoraj do mnie koleżanka i z żalem w głosie o mnie jak się czuję, i pociesza mnie, że już niedługo itp. A ja generalnie nie żalę się żadnym znajomym jak mi coś źle, tylko choćbym miała uśmiechać się przez łzy to mówię, że jest super i kij im w oko. Więc się pytam, skąd jej przyszło do głowy, że coś mi jest a ona, że gadała z moją kochaną SZEFOWĄ i ta jej powiedziała, że STRASZNIE WYGLĄDAM i jestem cała popuchnięta i widać że mi ciąża nie służy ej... podejtrzewam że jest na świecie wiele osób które chciałyby znosić ciąże tak jak ja a ta tępa dzida jakieś pierdy po ludziach opowiada... ale mam ją totalnie w dupie... nie dorasta mi do pięt i zazdrośc jej się uszami wylewa. a tż stwierdził, że ona taka złośliwa bo dawno tegiego ch..a nie zaznała

i od wczoraj rana mam parcie na odbyt, nawet zaraz po tym jak zrobię kupkę normalne to?
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 11:08   #338
bojatoja
Zakorzenienie

Jej ile maluchów
Snow, Papuga, Angel, Gorgulek gratuluje

Ja odezwe się później. Byliśmy z Małym na pobraniu krwi i za niedługo jedziemy do pediatry.
A tak w ogóle to witam w nowym wątku
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 11:08   #339
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość

NATURANA- nawet nie wiedziałam

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
pewnie, jak znajdziesz to wyślij, dziękuję
Stoisko 125 - jak napisałam duzy napis Triumph, tel. poszedł na priva

Cytat:
Możesz, ja prałam razem na 90 stopni.

Frida wg mnie bez sensu, sporo osób poleca KATAREK (ale jego się do odkurzacza podłącza, więc ja wysiadam). U nas najlepiej sprawdziła się zwykła gruszka
Katarka. katarku? też się boje
U nas na SR położna mówiła, że gruszka niby najłatwiejsza w obsłudze, ale jeśli ktoś nie umie, to można krzywdę zrobić wkładając za głęboko, wiec też się raczej nie piszę

Cytat:
My juz po wizycie u gina
Od piatku nic sie nie zmienilo wiec trzeba bylo ustalic date cc, w sumie gin chcial juz srode ale ja sie nastawilam na piatek i bedzie piatek 13-go , zwlaszcza ze w czwartek wieczorem przylatuje moja sister to ja jeszcze z lotniska odbiore i od rana bedzie mogla byc ze mna w klinice
Mam sie stawic w piatek o 8 rano a ok.10 beda ciac cale szczescie ze maz moze byc ze mna aaaa i w klinice pracuje jedna polska polozna, lekarz sprawdzal i ona ma akurat w piatek dniowke wiec bedzie przy mnie
ufffff to sie narobilo - teraz tylko dni odliczac .
Ha, 13 piątek, będzie miał Maluch szczęście przez całe życie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Ja Fridy nie kupowałam, kupiłam fajny aspirator z pojemniczkiem Tufi: http://www.mambi.pl/tufi-aspirator-nosa-p-627.html
Potem okazało się, że położne w mojej SR też go polecały. No i cenę ma fajną w porównaniu z Fridą
Bardzo dziękuję za link

tassia, dziękuję za info - muszę się przejść do H&M i obadać Nie wiem tylko czy w koszulce na ramiączkach jesienią i zimą troszku zimno mi nie będzie

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 11:09   #340
gorgulek
Zakorzenienie

Dziekujemy pieknie
Jak jechalam ze skurczami to sobie pomyslalam - masz co chcialas (chcialam 09.09)

ewacia ja przygotowalam na 7 dni Tylko u mnie kolejnosc dowolna

Mnie beda podnosic pod wieczor juz.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 11:09   #341
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Które buty?

http://www.deichmann.com/DE/de/shop/...n-schuhe-boots

maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 11:09   #342
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
dzwoni wczoraj do mnie koleżanka i z żalem w głosie o mnie jak się czuję, i pociesza mnie, że już niedługo itp. A ja generalnie nie żalę się żadnym znajomym jak mi coś źle, tylko choćbym miała uśmiechać się przez łzy to mówię, że jest super i kij im w oko. Więc się pytam, skąd jej przyszło do głowy, że coś mi jest a ona, że gadała z moją kochaną SZEFOWĄ i ta jej powiedziała, że STRASZNIE WYGLĄDAM i jestem cała popuchnięta i widać że mi ciąża nie służy ej... podejtrzewam że jest na świecie wiele osób które chciałyby znosić ciąże tak jak ja a ta tępa dzida jakieś pierdy po ludziach opowiada... ale mam ją totalnie w dupie... nie dorasta mi do pięt i zazdrośc jej się uszami wylewa. a tż stwierdził, że ona taka złośliwa bo dawno tegiego ch..a nie zaznała
Rozumiem Cię. Ja nienawidzę jak mi się coś wmawia, że źle się czuję, że boję się porodu, żebym się nie denerwowała, bo wszystko będzie dobrze.... Jest jedna osoba, która jest mistrzynią w takich tekstach, chyba nie muszę pisać kto

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 11:11   #343
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Matal, możesz podesłać jakiegoś linka do wiesiołka? to ten oeparol, tak? Taki może być? http://oeparol.pl/index.php?page=opis-13
Tego brała Angel, ja miałam ten: http://www.aptekagemini.pl/product/i...0_kapsu-ek.jpg, a teraz mam ten (tamten się skończył, a ten ma większą dawkę ): http://www.zielarnia24.pl/upload/wiesiolek.jpg

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Dziękuję zanotowane
Wiesiołka łykasz bez przerwy???
Tak, nigdzie nie pisali, że trzeba robić
Do tego poprawiła mi się skóra, włosy, paznokcie od niego

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Mam neta moge spamowac

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 11:12   #344
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
ja kupiłam jako jedną z pierwszych rzeczy do wyprawki głupol byłam, bo niewiele wiedziałam na ten temat ale tak jakoś mnie naszło i wybrałam z lovi, a z tą wiedza jaką mam dzięki Wam wybrałabym na pewno mdelę mam nadzieję, że mój też zda egzamin...

Motyl, a może u Ciebie w szpitalu można wypożyczyć?
Nie wiem, nie dowiadywałam się.

Cytat:
Napisane przez katee86 Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku.

Larysa 88 nie odzywalam się bo miałam jakis dół psych. i sama byłam na siebie wściekla z tego powodu, ale już wzięłam d w troki i jest ok.

Madzia000-kciuki za dziś.
Gorgulek- super, że się Synek pojawił
Kaśka - oby u mnie poszło tak sprawnie jak u Ciebie
Motyl- zazdroszczę wybranych naklejek, ja mam w zakładkach 20 propozycji, ale że w ciąży jakąś melepetą jestem to męczę bułę mężowi bo sama się nie umiem zdecydować

Chytry plan, a dzidzia zaakceptowała?

A czy Ty przypadkiem nie miałaś leżeć z nogami u góry i zaciskać?

Za mnie wybrał mąż dałam mu kilka do wyboru. tylko ja byłam pewna,że chcę motyw safari i o tyle było prościej.

Cytat:
Nie uwierzycie, robię... naleśniki

Ja chyba też zrobię,jesli się zbiorę.

Jestem nietomna...pojechałam do rodziców nakarmić zwierzęta, miałam dreszcze,drgawki i oblały mnie zimne poty...i dale jest mi dziwnie

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 11:14   #345
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
a wlasnie mialam pytac... dlaczego robi sie przerwy w piciu herbaty z lisci malin??
ja pije od 1,5 tyg bo wczesniej sie balam ze wzgledu na przeprowadzke i grozbe wczesniejszego porodu... teraz do terminu zostaly 2 dni wiec chyba jeszcze te 2 dni moge wypic i nic sie nie stanie??
z tym ze ja pije filizanke dziennie, na mojej herbacie jest napisane i na szkole rodzenia mowili aby nie przekraczac tej dawki...
Tak się zaleca ją pić, przez kilka tygodni z tygodniowymi przerwami, bo podobno inaczej może dać skutek odwrotny do zamierzonego
Wszędzie piszą o tych tygodniowych przerwach.

I podobno mniej niż 4 dziennie też bez sensu, chociaż na opakowaniu każą 1-2.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-09, 11:15   #346
bajka1807
Zakorzenienie

nena ty to chyba jestes moja bratnia dusza jak cie czytam to mam wrazenie ze to ja pisalam

a ryz taki fajny gesty ci wyszedl?

boze jak mnie glowa napitala od 3 dni... odbiera mi to checi do zycia czego skutkiem znow jest syf w domu

do tego Blanka sie przeziebila i zostala w domu i teraz ciagle meczy bule ze chce cos zjesc bo ona jest bardzo glodna a jadla juz dwa sniadania. jak pytam co chce zjesc to oczywiscie odpowiada tylko dwie gumy wykoncza mnie te slodycze
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 11:17   #347
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
My juz po wizycie u gina
.
Motyl się ucieszy, bo nie będzie sama tego 13
Nie lubię butów z deichmana, to za bardzo nie pomogę, ale chyba bym te czarne bez ćwieków brała
Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Rozumiem Cię. Ja nienawidzę jak mi się coś wmawia, że źle się czuję, że boję się porodu, żebym się nie denerwowała, bo wszystko będzie dobrze.... Jest jedna osoba, która jest mistrzynią w takich tekstach, chyba nie muszę pisać kto
Większość ludzi uważa "jesteś w ciąży=musisz się źle czuć, masz już tego dość, chcesz w tej sekundzie urodzić", jakoś do nich nie dociera, że może spokojnie sobie czekamy na tp i mimo, ze dolegliwości są, to to piękny czas, no i przede wszystkim, że to nasze życie!
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 11:20   #348
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ja chyba też zrobię,jesli się zbiorę.

Jestem nietomna...pojechałam do rodziców nakarmić zwierzęta, miałam dreszcze,drgawki i oblały mnie zimne poty...i dale jest mi dziwnie
U mnie już nie ma

Pomyśl, że jeszcze tylko kilka dni i wszystko się zmieni Aczkolwiek nietomna pewnie pozostaniesz

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-09, 11:20   #349
bajka1807
Zakorzenienie

co do aspiratora to przerabialam i gruche badziew i fride ktora do placzu tylko mloda doprowadzala i z marimeru tez mialam a teraz jedziemy na katarku i uwazam ze jest super. to ze odkurzacz to nie znaczy ze mozg wysysa jest tak zbudowany ze niweluje odkurzaczowy ciag do odpowiedniej sily ssania no i co najwazniejsze ani jedna ani druga nie ryczala przy odciaganiu babolcow.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 11:21   #350
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Przywlekłam kartony z ciuszkami po Filipie i mało się nad tym nie rozryczałam. Nie wiem jak to posegregować. Tyle tego jest, że do porodu nie ogarnę a dodatkowo te rozmiary poryte całe, niektóre bez metek a inne wyglądają jakby moje dziecko wycierało nimi wrocławskie ulice. Czemu ja tego wcześniej nie posegregowałam

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 11:24   #351
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
fridę mimo wszystko bym wziela, jest super, filtry to taka gabeczka, ktora tez mozesz od razy przeplukac, my nie wymienialismy jeszcze
Hmm... przy "normalnym" użytkowaniu ok, ale jeśli Młody miałby katar - przeziębienie, to bałabym się, że w takim nie zmienianym filtrze zarazki się tylko namnażają... brrr...

Cytat:
Mam neta moge spamowac

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja tych filtrow zbyt czesto nie wymianialam w sumie i je mozna przeprać bo to tylko gąbka

poza tym moje dzieci wiecej wyją przy wyciaganiu kataru frida wiec ja po kindze wyrzucilam. wole zwyczajnie zrobic inhalacje, posmarowac mascia majerankowa pod nosem czy pulmexem klate i czekac niz wyciagac tym ustrojstwem. ponoc katarek (ten co sie podlacza do odkurzacza) jest lepszy ale nie wypowiem sie bo nie mialam. a gruszki to wogole u mnie byl niewypal wiec tym bardziej nie polecę. amarimer polece nie aspirator a sol morska - ponoc najlepiej ta z manganem dziala na sluzówke
Dzięki za info - o Marimerzez też dużo słyszałam - może w takim razie wezmę i sol i aspirator

Cytat:
Bajka
pisałaś ostatnio że jesz belriso i wczoraj o 5 rano to przeczytałam i wstałam robić ryż na mleku z wanilią i cynamonem pyyyycha jeszcze mam na dzisiaj

Mnie wzięło na budyń... czwarty dzień już wcinam

Co za tępa pipa
Wyjątkowo z TŻem się zgadzam

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to witam w nowym wątku

Zależy do czego. Mi się najbardziej pierwsze podobają, chociaż drugie "grzeczniejsze", za to kolor nie mój

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 11:24   #352
teacherka
Zakorzenienie

Oto skromny Zuzinkowy kącik.
Brakuje literek nad łóżeczkiem i choć odrobiny wolnego miejsca...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2097.jpg (73,4 KB, 92 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2101.jpg (67,1 KB, 88 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2102.jpg (85,4 KB, 86 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2104.jpg (75,8 KB, 84 załadowań)
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 11:25   #353
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Przywlekłam kartony z ciuszkami po Filipie i mało się nad tym nie rozryczałam. Nie wiem jak to posegregować. Tyle tego jest, że do porodu nie ogarnę a dodatkowo te rozmiary poryte całe, niektóre bez metek a inne wyglądają jakby moje dziecko wycierało nimi wrocławskie ulice. Czemu ja tego wcześniej nie posegregowałam
a juz myslalam ze ryczysz z powodu wspomnień, sentymentów itp. a ty bo rozmiary do bani, rak metek i ciuchy syfiaste w sumie kazdy powod dobry

a tak serio- ja tez zrobilam przesiew ciuchow i czesto dopasowywalam jedne do drugich bo albo metki niet, albo rozmiar rozmiarowi nierowny i mase rzeczy wyrzucilam bo albo poplamione (te wieksze od marchewki, te mniejsze od ulewania czasmi przy szyi, jakies niedoprane) albo takie poszarzałe. dasz rade!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 11:25   #354
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
nena ty to chyba jestes moja bratnia dusza jak cie czytam to mam wrazenie ze to ja pisalam

a ryz taki fajny gesty ci wyszedl?
najgęściuchniejszy:brzyda l: taki gęsty że na mycie garnka się jeszcze nie odważyłam, moczy się

madziuchna cierpliwość ja to nie wiem ci ludzie jacyś dzicy są... jedna mądra na kursie ostatnio zaczęła mi opowiadać że jej znajoma przenosiła i miała potem ciężki poród i dziecko się udusiło i w NO mają straszne podejście do ciąży i porodu, a w naszym szpitalu do już całkiem lipa i samo zuoooo.... A ja jej wypaliłam 'po jakiego ciula mówisz to kobiecie na kilka tygodni przed terminem?'
Takie rzeczy zdarzają się na całym świecie z tego co się orientuję... następna bezcietna, stara panna z tysiącem rad i ostrzeżeń

angel kaśka fajne opisy i fajnie wam poszło
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 11:27   #355
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
t
.
to już za chwilkę

Cytat:

Stoisko 125 - jak napisałam duzy napis Triumph, tel. poszedł na priva

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 11:27   #356
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Przynajmniej się nie będziesz nudzić do porodu

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-09, 11:28   #357
karolson
Zakorzenienie

3

Cytat:
Tak się zaleca ją pić, przez kilka tygodni z tygodniowymi przerwami, bo podobno inaczej może dać skutek odwrotny do zamierzonego
Wszędzie piszą o tych tygodniowych przerwach.

I podobno mniej niż 4 dziennie też bez sensu, chociaż na opakowaniu każą 1-2.
ja nie widziałam nigdzie info o przerwach i piłam ciągiem

a na opakowaniu zalecają 1 -2 ale na przemiane materi, bo ta herbatka generalnie na to jest a to że my znamy jej inne zastosowanie to przynajmniej na moim opakowaniu słowa o tym niema

http://parenting.pl/portal/herbata-z-lisci-malin
Stary 2013-09-09, 11:29   #358
tassia
Zakorzenienie

Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

brzuch mi opadl
no kurde kosmos
mlody od rana nie daje znaku zycia zaczynam sie denerwowac

co do tych aspiratorow to ja cyba najpierw kupie fride a jak os to ten katarek

tesciowa mnie wpienia
cala ciaze sie nagadala jak mi to nie pomoze i w ogole co ona to nie bedzie robic
dzwoni zapytac jak.sie czuje to jej mowie ze nawet nie mam.sil.kubka po herbacie do kuchni odniesc a ona na to" oj bidusiu musi byc ci ciezko, lez sobie, odpoczywaj, nie odnos tego kubka. lez lez. jestem.w galerii szukam sobie butkow na jesien, plaplpapla" obiecywala pomoc mi posprzatac przed porodem to mi dzis powiedziala ze.juz niedlugo, nie bede miala brzucha to bede mialas.ily na sprzatanie.
psa nie wezmie na te pare dni jak.bede w.szpitalu bo ona na silownie sie zapisala

w dupie mam.wszystko
niech tylko przyjdziedo.szpitala to po 30minutach powiem.pielegniarkom zeby ja wyprosily bo nie.chce jej pomocy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 11:29   #359
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
jestem czytam was cały weekend, zawsze mi aktywność spada jak stary w domu i w ogóle chwilowy dołek był...

taaa chciałabym... jak będę rodzić to dam znać na forum, looozik.

Bajka

Gratuluję najświeższym mamusiom Asiek chyba się jeszcze tylko nie odmeldowała?
Mówiłam tżtowi wczoraj rano, że wysyp na forum będzie i chyba z 5 razy w ciągu dnia się pytał jak tam postępy
A dzisiaj dzwonił do niego kolega z PL i mówi, że jego żona na porodówce ale nie może być z nią bo trzy dziewczyny na sali razem z nią rodzą nie wiem o co chodzi, że takie obłożenie w ostatnim czasie

a wracając do mnie to w urzędzie załatwiłam ale decyzji jeszcze nie mam, czekam... tak mnie ten urząd i spotkanie z szefową wkurzyło że w piątek w nocy prawie nie spałam, skurcze 3 godziny miałam, tż aż się trząsł, a dzisiaj polewa z kumpla że się jąkał z nerwów. A ten jełop będzie stał koło mnie a nie na korytarzu, ciekawe jak on się będzie jąkał...

wczoraj mi powiedział że się boi porodu niech mnie tylko dowiezie do szpitala a potem niech mdleje, potem będzie żałował do końca życia że go nie było przy córce... on się boi, a ja co? może mam go k..wa pocieszyć?

i od wczoraj rana mam parcie na odbyt, nawet zaraz po tym jak zrobię kupkę normalne to?
mój też raczej nie bedzie przy porodzie.. może to i lepeij, bo jakby mnie za bardzo bolałao i bym Go zwyzywała to mogłoby się skonczyc rozwodem

ta Twoja szefowa to jest poje.bana! Ja bym w życiu nie mówila komuś, że jakaś ciężarna jest gruba, strasznie wygląda itp!! choćby nie wiem jaka prawda była!

pierwsze
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 11:30   #360
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Oto skromny Zuzinkowy kącik.
Brakuje literek nad łóżeczkiem i choć odrobiny wolnego miejsca...
śliczny sówkowy Zuzinkowy kącik
na półce macie już tyle książeczek dla dzieci?

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości